Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tento pátek se od 10.00 hod. u Městského soudu v Praze (podrobnosti) koná jednání ve sporu našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, zapsaného spolku, s Českou republikou pro výroky, které loni v Terezíně pronesl předseda senátu Milan Štěch a které spolek vnímá jako urážku všech sudetských Němců.

Srdečně zveme!

Tisková zpráva, žaloba, odborné vyjádření T. Krystlíka.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-09-13 09:06
Jsem trochu zaujatý. Do vesnice mých předků přišli lidé, které nacističtí sudeťáci vyhnali z domu. Dostali co jim patřilo a je to také jediný rozumný čin Beneše. Bez něj by už ČR dávno neexistovala.

Pevně věřím, že to s ostudou prohrajete.
0 # Anonymní 2017-09-14 11:50
Nejste zaujatý, jste proste sémě Ben Ešedovo. Ti vaši údajní vyhnanci dělali v Sudetech co? Terorizovali Čechy a Moravany německé řeči nosíce četnickou uniformu? Zabírali Čechům a Moravanům německé řeči místa poštovních a drážních úředníků?

Anthracit
0 # Leon Kreutzfeld 2017-09-13 10:22
Vase pravo mit spolek a hlasat Vase nazory navzdory statni bousseraci jsem vzdycky respektoval a hajil vp. Pecina, i kdyz s temi nazory spise nesouhlasim.

Ale proc jste se rozhodli jit s tim k soudu? Trochu mi to pripomina evropskou manii vynucovat urcitou interpretaci historie pomoci repressivnich statnich instituci s pochybnou legitimitou.

To ze to tak delaji hlavne Nemci jeste neznamena, ze je to tak spravne. Naopak, je to levicove jak plastikova lahev s vodou nebo snowboard.
0 # Tomáš Pecina 2017-09-13 11:37
Interpretace historie je individuální věcí každého člověka, na kterou stát nemá monopol. Ale když už se do ní jeho představitel pustí, nemůže si vymýšlet.
0 # Anonymní 2017-09-13 18:25
Ale proč tam tedy místo odborného vyjádření máte vyjádření Tomáše Krystlíka?
0 # Anonymní 2017-09-13 19:02
Patrně proto, že takovou nehoráznost nebyl nikdo jiný ochoten sepsat.
0 # Anonymní 2017-09-14 00:36
Já si myslím, že na vyjádření o historii soud také nemá monopol, a pevně doufám, že se toho bude držet.

Jinak "odborné" vyjádření - člověka zřejmě silně zaujaté proti Čechům a jednostranně se vyjadřujícího, navíc bez jakékoli úředně uznané odbornosti v historických otázkách. Pokud nebude protistrana hloupá, tak vytáhne reakce pana Krystlíka za posledních 10-20 let, a ukáže na fanaticky silnou zujatost pana Kystlíka. Tedy nezpůsobilost se vyjadřovat objektivně a nezaujatě k historickým otázkám.

V nezaujatém vyjádření mi chybí jména jako Henlein, a další. Stejně jako dva pokusy o válku těchto frakcí vůči českému státu, druhou dokonce jako Freikorps.

Odpověď že Češi rozněcovali rok protiněmecké vášně v době, kdy Hitler rozněcoval nacistické vášně v menšinách v řadě států - nejen českých, ale i polských, rumusnských a dalších - což vedlo k řadě následných katastrof a světové válce: to "odborník" zcela zamčel.

"Odborné" vyjádření mi připomíná spíše válčný projev říšského rozhlasu. Má to stejnou gradaci, fanatismus, emoce, i kolísání sdělení - jako u říšškých projevů třeba Goebbelse. I s tou třešničkou na dortu, kdy na konci už graduje vyjádřením K.H.Franka a na konci je to završeno tečkou Sturnbamfurrera o tom, jak Češi poté, co je Němci převezmou, se budopu mít jako v ráji - a budou nadšeně děkovat Němcům za jejich péči. Jedno oko nezůstane suché nad dobrotou nacistů - zřejmě to přesvědčí i soudce.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-14 10:28
Anonymnímu z 19:02:

Nějaký argument pro Vaše tvrzení by nebyl?
0 # Anonymní 2017-09-14 12:16
Krystlíkovi z 10:28: Jaký argument proboha chcete? Kdyby Pecina sehnal nějakého odborníka, kdo mu ten výplod smastí, tak nebude soudu předkládat tu vaši hrůzu, která je jako důkaz zcela bezcenná. Nejen proto, že nejste na seznamu znalců a vaše vzdělání v oboru je značně pochybné, ale hlavně proto, že jste ve věci neuvěřitelným způsobem podjatý, což je doložitelné tisíci stránek vašich nenávistných výplodů zde a jinde na internetu. I koncipient s inteligencí cvičené opice ten elaborát rozcupuje tak, že nezůstane ani čárka nad i ve slově Krystlík. Fakt se divím p. Pecinovi, že má zapotřebí se takhle znemožnit.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-14 10:26
Pane Ponkráci,

místo abyste se soustředil na vyvracení mých tvrzení, napsal jste progandistické dílko. Jedinou výjimkou jsou dvě konkrétní Vaše výtky o SdP (Henleinovi) a Sudetendeutsches Freikorps coby válečných útvarech. SdP a Henlein nikdy nežádalí po československé vládě nic jiného než autonomii pro německá sídelní území v rámci ČSR, pokusy o válku se jim podsunout nedají, SFK vznikl teprve 17. 09. 1938 v Německu za výjimečného stavu v ČSR. Obě strany do podpisu Mnichovské smlouvy zabily v roce 1938 podle zprávy československého ministerstva vnitra 11 Němců a 16 Čechoslováků. SFK existoval sám o sobě, tj. nezávisle na SdP, byl založen a posádkou v Německu.

Když 5. otázka zní na zacházení s Čechy po válce, nemáte možnost odpovědět jinak než já. Nebo chcete tvrdit, že 1/3 by byla pobita, 1/3 vystěhována a 1/3 poněmčena?
0 # Anonymní 2017-09-14 11:53
Nemá smysl zabývat se zvědavcem.org Ponkrácem..
0 # Anonymní 2017-09-15 04:07
Pane Krystlíku,

a co chcete vyvracet? Sudetští Němci sloužili Adolfu Hitlerovi k vyvolání "barevné revoluce" v řadě států, zdaleka nejen v českých zemích.

Čeští sudetští Němci ve většině se hlásili k ideím nacismu, Henleinovu stranu těsně před počátkem 2. světové války volilo skoro 9 z 10 sudetských Němců. A to překně prosím v době, kdy se Hitler už vybarvil, a běžně se vraždila opozice v německých ulicích a začaly se plnit koncentráky. Nemohli říci, že nevěděli, do čeho jdou.

A nyní si sudetští Němci hrají na ublížené. Je poměrně příznačné, že sudetští Němci odsuzují "kolektivní vinu na Němcích" - ok, v tom případě ať řeší jednotlivé případy po konkrétních vinících - a pokrytecky neobviňují všechny Čechy a český stát.

Chtějí sudetští Němci peníze po českém státu? Ale ty přeci už dávno dostali! Československo nedostalo od Němců reparace a ty peníze šly na sudetské Němce. Nechat se platit vícekrát - tedy podvod a zlodějina - evidentně sudetským Němcům problémy nedělá.

Zdá se, že se nám Západ zase rozpadne, protože nikdo není schopen říci sudetským Němcům: "Koukejte chlapíci, byli jste většinově na straně Hitlera v řadě států, nedělalo to dobrotu. Zasloužili jste si to sami a zcela správně jste byli vystěhováni. A teď přestaňte dělat potíže, protože vy jste spoluvinni za 70 miliónů mrtvých ve 2. světové válce - a teď jděte domů, a nechte aktivit, protože jsou to nemorální aktivity co děláte."

Úplně stejně rozšlehávají sudetští Němci i jiné státy. To se ovšem v médiích neobjevuje, aby se odhalila nemoralita sudetských Němců. Např. v Jugoslávii donutili stát už sudetským Němcům platit vysoké částky peněz (o tom evropská média ovšem svorně mlčí, nehodí se to politicky do krámu). Já jen doufám, že Bůh toto německému národu pevně spočítá a neodpustí jim ani čárku, ani haléř.

Němci prostě mají ten folklór, že když alespoň dvakrát za století nezrošlehají Evropu na hadr a chaos - tak mají pocit, že něco zanedbali.

Nicméně já vaše "odborné" vyjádření chválil. Doufám, že i soudce ocení dokument, který je zakončen citáty kovaných nacistických pohlavárů, jak by na rukou Čechy nosili. Pevně doufám, že i přes dnes zocelené soudce s hroší kůží toto pro ně bude silné kafe - a podle toho s tím dokumentem naloží.

Vaše důvěra v dokumenty a vyjádření i kovaných nascistických es - a v neochvějnou pravdu slov nacistických vrahů - je až dojemná. Otázka je, jestli s tímto nekritickým přístupem ke zdrojům máte pravdivé argumenty.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 10:01
Pane Ponkráci,

kde prosím sloužili Němci žijící v jiných státech k vyvolání „barevné revoluce“? V Polsku byli od roku 1938 perzekvováni (zákazy nákupu nemovitostí, odnímání licencí k provozování řemesel, činností atd.), v ČSR usilovali pouze o autonomii v rámci státu. I poslední volební program SdP v květnu a červnu 1938, s nímž šla do komunálních voleb, obsahoval jen Karlovarské požadavky, kterým z hlediska demokratického zřízení nelze nic vytknout. Nevolili v žádném případě příklon k Hitlerovi, nebo k nacistickému Německu! Nic takového ve volebním programu nebylo.

Český stát je po WW II vyhnal z domovů, opačně tomu tak nebylo: 41 osob bylo požádáno po obsazení pohraničí v říjnu 1938, zda by se nepřestěhovalo do vnitrozemí. Ostatní odcházeli dobrovolně, z obav, jak se k nim budou sousedé chovat, když se k nim po dvě desetiletí chovali jako kolonizátoři k domorodcům, byli přeloženi do vnitrozemí, ztratili odstoupením zaměstnání. Naprostá většina ale zůstala, nikdo je nevyháněl. Během protektorátu bylo vypovězeno z německého pohraničí několik málo stovek lidí, dokonce i německých státních příslušníků, kteří vypovězeni být nesměli. Větší přestěhovávání bylo v rámci protektorátu na Sedlčansku (přes četné protesty centrály NSDAP v Praze) kvůli vojenskému výcvikovému prostoru, které bylo v plné režii protektorátní vlády.

Leistungsausgleich za zanechaný majetek v ČSR byl jim v BRD vyplácen zástupně za československý stát, což bylo známo od samého začátku.

Spoluvina Sudetoněmců za mrtvé ve WW II, tudíž podle Vás ospravedlnitelné vyhnání: Uplatnění stejného hlediska na Čechy by znamenalo jejich vystěhování po roce 1990 do KLDR.

Srbsko vyplácí odškodnění tamějším vyhnaným Němcům za zanechaný majetek, protože, co bylo ukradeno, má se vrátit nebo být za to poskytnuta kompenzace.

Uvádím-li zdroje, odkud jsem ona tvrzení vzal, tak musíte vynechat mou osobu a pustit se do vyvracení fakt v nich uvedených. Ale pokud jste schopen kriticky uvažovat, stane s Vám totéž co mně: zjistíte, jak Vám čeští a spojenečtí historici lhali. Po zkušenostech s počínáním Edvarda Beneše jsem s něčím takovým ve vztahu k Němcům počítal- indicií bylo dost - ale naprostým šokem pro mne, ze kterého jsem se psychicky musel vyrovnat, bylo zjištění, že Tomáš G. Masaryk byl velmi nečestný člověk.
0 # Anonymní 2017-09-15 15:20
To, ze Nemci rozpoutali Valku je fakt, ktery nelze zpochybnit. Bohuzel vsak uspesne p. Ponkrac, zamlcujete 2 veci:

Prvni-Hitler jen predesel Stalina a jiste je, ze az by se bolsevici rozjeli smer Zapad, nikdo by je nezastavil. Tedy, z dlouhodobeho hlediska by jste mel byt Nemecku vdecny, ze Hitler projevil jistou predvidavost a Stalinovi a jeho hrdlorezum z NKVD zpusibyl takove ztraty, ze se bolsevici na nic po valce uz nezmohli.

A druha-odsud milionu Nemcu, vcetne deti a nemluvnat, nasili, vrazdy a muceni s tim spojene, nelze osravedlnit tim, ze "...nekteri dospeli pred X lety volili Konrada...".
Tak jako Vam by nikdo nemel podrzinout krk za to, ze jste v 88mem volil komouse, (nebo Vasi rodice), tak by nikdo nemel upalovat deti a zeny za to, ze jejich tatinek, ci deda, podporoval, at jiz primo, ci neprimo Hitlera.

Neocon
0 # gogo 2017-09-15 16:26
Ono to ale přece nebylo za Konráda. Odsun byl opatření dohodnutý v Jaltě proto, aby si zase Němci za pár let neřekli, že je čas na další válku proti státu, ve kterém žijí.
I když to tak někteří presentují a třeba i chápou, nebyla to pomsta. Prostě spojenci chápali, že dost dobře nelze nechat žít Němce v zemi, proti jejímž obyvatelům vedli etnickou vyhlazovací válku.
Při aplikaci zásada oko za oko by asi měli být vyhlazeni nebo zotročeni. Odsunem se dostali do Reichu, kam chtěli.
Možná si to Němci zanedlouho vyzkouší v opačném gardu.
0 # Anonymní 2017-09-15 17:13
Nemci samozrejme zadnou "etncickou vyhlazovaci valku" proti Cechum nevedli, to je lez.
Dokonce pametnici vzpominaji, bezni obcane, ze za Protektoratu si krome sem tam kolon Nemec vozidel ani nevsimnuli, (moje babicka zijici v Jihlave), ze se nejaka valka vubec vede.
Kdyz si z poctu zabitych odectete odbojare, komouse, socdemokraty, Romy a zidy, tak ztraty " v te vasi vyhlazovaci valce" jsou v radech stovek, ci jednotek tisic.
Stale jeste nerozumim, jak za rozpoutani valky mohli nemluvnata, deti do 15ti let veku (v 45-46), zeny, divky apod.

V modernich a dokonce i nemodernich dejinach lidstva hromadna, kobercova zodpovednost nema prostor.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 17:38
Gogo, zopakujte si dějepisná fakta! Vyhánět své Němce začali bez povolení nebo souhlasu spojenců vyhánět jen Češi, Poláci vyháněli Němce z nových území jim přiřčených do správy. V Postupimi spojenecké vlády jen UZNALY, že transfer Němců musí být proveden z obavy, jak vysvitlo později, aby nebyli vystěhováni do SSSR za polární kruh. Proto se mezi státy, které měly dočasně zastavit transfer, se ocitlo H, aniž Němce vyhánělo, a nedostala se tam YU, kde bylo již jasné, že nepodlehne Stalinovu diktátu a vystěhuje své Němce do Německa.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 17:52
Neocone, s tou vinou za WW II to bylo poněkud jinak. Za nabídku ponechání si německých území ztracených po první světové válce na věčné časy žádalo Německo od konce října 1938 po Polsku převedení Danzigu opět pod německou správu (po první světové válce pod společnou správou Společnosti národů a Polska) s tím, že by Polsko mohlo využívat místní přístav i nadále. Dále žádalo o možnost vybudovní exteritoriální dopravního koridoru přes cca 70 km polského území na německé náklady do Východního Pruska, což představovalo několik set metrů široký pás dálnice a železnice, kterou by mohlo používat i Polsko. Polská vláda začala tyto věci s Německem projednávat, ale koncem ledna 1939 začala jednání s Německem váznout, hlavně nechtěla jednat o statutu Danzigu, ačkoliv podle bilaterální polsko–německé arbitrážní smlouvy z Locarna z roku 1925 to měla za povinnost. Poté, 23. 3. 1939, vyhlásila proti Německu částečnou mobilizaci. Během mobilizace byly vyvěšovány plakáty s textem „Na Berlín“ a příslušnými kresbami, vojenské útvary dostaly plány postupu proti německému hlavnímu městu, které mělo být dobyto čtvrtý den po vypuknutí války, náčelník generálního štábu polské armády Edward Rydz-Śmigły se nechal namalovat na velké plátno sedě vítězně na koni před Braniborskou branou v Berlíně a přijímací kapitulaci. Německo na polskou mobilizaci vojensky nereagovalo, nechtělo tím zatížit diplomatická jednání s Polskem o Danzigu a dopravním koridoru.

Za této situce přednesl britský ministerský předseda Neville Chamberlain v Dolní sněmovně 31. 3. 1939, týden po částečné polské mobilizaci proti Německu, zcela nepochopitelně fatální slova, která ve svém důsledku vyvolala celoevropský válečný konflikt: „Jestliže… by byla podniknuta jakákoliv akce, která by jasně ohrozila polskou nezávislost a jíž by se polská vláda také cítila nucena postavit svými národními silami, vláda Jeho Veličenstva by jim ihned poskytla veškerou podporu, která bude v její moci. Příslušné ujištění o tom poskytla polské vládě. Smím dodat, že francouzská vláda mě zmocnila uvést, že v této záležitosti zaujímá stejné stanovisko jako vláda Jeho Veličenstva.“ Týž den Chamberlain ještě jednou zřetelně prohlásil: „Každá změna právních vztahů Polska a Německa, případně Danzigu vyvolá válku Velké Británie proti Německu v případě, že Polsko bude názoru, že jsou zkrácena jeho práva.“ Velká Británie se tedy zavázala – i za vládu francouzskou – k válečné pomoci Polsku, označí-li Polsko německé jednání jako ohrožení své nezávislosti a odpoví na ně vojenskou silou. Vyvolání války bylo tedy Chamberlainem svěřeno do rukou Polákům, jejich libovůli.

V kritickém srpnu 1939 nevěnovalo Polsko dostatečnou pozornost německo-sovětské smlouvě z 23. 8. 1939 – i bez znalosti tajné doložky muselo být polské vládě jasné, že SSSR bude Německu minimálně krýt záda v možném ozbrojeném konfliktu s Polskem, že by se mohli ocitnout ve válce na dvou fronách. V srpnu 1939 nejdříve tajně, pak veřejně, Polsko mobilizovalo podruhé. Podle úzu evropských spojeneckých smluv, počínaje smlouvou francouzsko–ruskou z roku 1892, byla mobilizace pokládána za neformální vypovězení války, za agresi. Německo nemobilizovalo. Tedy stanovisko Ruské federace, že Polsko jediné zavinilo vypuknutí druhé světové války, je formálně správné. 30. 8. Polsko vyostřuje situaci částečným zastavením dopravy do Východního Pruska přes polské území, 31. 8. polská armáda vyhazuje do vzduchu hraniční železniční most v Dirschau (Tzcew) a Polsko přerušuje veškerou pozemní dopravu do Východního Pruska. (Obdoba blokády Akabského průlivu před šestidenní válkou.)
0 # Anonymní 2017-09-15 19:18
Ja vim, co pisete, uz jsem to od Vas parkrat cetl, netvrdim, ze v mnohem nemate pravdu, ale Evropu zkratka napadnul Hitler a to se proste neda zmenit, ani zamenit, ani bagtelisovat.

Druha vec je, ze nas zachranil pred bolsevikama, ktery by uz z Evropy nikdo nevyhnal a zachranil Evropskou ekonomiku, ktera by se nikdy nevzpamatovala+ac to z ni podivne, zemrelo by pod Stalinem vice lidi, nez pod kymkoliv jinym, takze Nemecko, chte nechte, zachranilo i miliony zivotu.
Nic z toho ovsem na faktu, ze Hitler napadnul prvni Evropu, nemeni.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-15 19:35
Tomáš Krystlík: "kde prosím sloužili Němci žijící v jiných státech k vyvolání „barevné revoluce“?"

Vy jste se snad narodil na Marsu, nebo kde? Po vzestupu NSDAP se většina sudetských Němců začala chovat jako pátá kolona řízená Adolfem Hitlerem.

Znovu připomínám, že ze strany sudetských Němců došlo dokonce ke dvěma vojenským útokům na český stát. To se ovšem nehodí do krámu.

---

"V Polsku byli od roku 1938 perzekvováni (zákazy nákupu nemovitostí, odnímání licencí k provozování řemesel, činností atd.), v ČSR usilovali pouze o autonomii v rámci státu."

Ach ty ublíženecké kecy. Němci předtím tvrdě perzekuovali Čechy, stačí jít o pár desetiletí nazpět. To se ovšem už nehodí do vaší verze světa.

Chápu, že "usilování o autonomii" zahrnuje dva vojenské útoky přímo na český stát. Ten se v každém státě na světě potlačuje vojskem a vojenskou silou, postřílením daných jednotek, zavřením představitelů do vězení a souzením zajatých osob jako teroristů a vlastizrádců. A zcela správně. Je chybou Československa, že nepostupovali tvrději. Bohužel to historická situace nedovolovala.

---

"Nic takového ve volebním programu nebylo."

Realitu nezajímají papíry, ale činy. Pokud byste nebyl naivní, a neměl podivnou nekritičnost k papírovým zdrojům, kde vám nevadí ani drsný rozpor s realitou (ono se dá na papír napsat cokoli, i lež) - dalo by se s vámi mluvit.

Já si mohu přečíst volební program kterékoli dnešní politické strany, a můžu si být jist, že pokud strana půjde do vlády, drtivá většina z nich bude realizovat pravý opak svých volebních slibů a programů.

---

"Český stát je po WW II vyhnal z domovů, opačně tomu tak nebylo: 41 osob bylo požádáno po obsazení pohraničí v říjnu 1938, zda by se nepřestěhovalo do vnitrozemí."

Přičem v roce 1938 násilí sudetských Němců, dále Mnichovská zrada a následný Protektorát vyhnalo obrovskou spoustu Čechů ze svých domovů. Ale chápu, že v těch dokumentech nacistických pohlavárů a dalších "validních" zdrojů to nemáte. Nicméně je historický fakt, že obrovská spousta Čechů ztratila v roce 1938 své domovy.

---

"Ostatní odcházeli dobrovolně, z obav, jak se k nim budou sousedé chovat, když se k nim po dvě desetiletí chovali jako kolonizátoři k domorodcům, byli přeloženi do vnitrozemí,"

Chápu, v papírech a dokumentech nacistických pohlavárů ani jiné vysvětlení číst nemůžete. Neočekávám od lidí jako K.H.Frank, ani různých führerů s předponami - že by se uvádělo cokoli jiného.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-15 19:49
Neocon: "Prvni-Hitler jen predesel Stalina a jiste je, ze az by se bolsevici rozjeli smer Zapad, nikdo by je nezastavil. Tedy, z dlouhodobeho hlediska by jste mel byt Nemecku vdecny, ze Hitler projevil jistou predvidavost a Stalinovi a jeho hrdlorezum z NKVD zpusibyl takove ztraty, ze se bolsevici na nic po valce uz nezmohli."

Škoda, že ten bolševismus do Ruska zatáhli zrovna Němci.

Víte, oni Marx a Engels nebyli Rusové. A základní bible komunistů a bolševiků: "Das Kapital" a "Manifest der kommunistischen partei" neobsahovali ani jedno písmeno azbuky.

Vladimír Iljič Lenin dostal na cestu od Němců 20 miliónů marek, aby provedl v Rusku revoluci a tím zničil Rusko. Tajná cesta vlakem Lenina placená západoevropskými státy - už je populárně známá věc.

Lev Davidovič Trockij - to samé, jen ze strany USA.

Západní státy prostě nasadily bolševismus do Ruska, jako cestu k jeho zničení.

Josef Vissarionovič Stalin pak už jen využil situace, a po čase převzal vládu.

Nicméně v historických souvislostech - kdyby Němci a Švýcaři nenasazovali barevnou revoluci ve formě VŘSR do Ruska, nebyl by ani Stalin.

Ačkoli si ruské nebezpečí uvědomuji, na druhé straně lze porovnat, jak dopadá Rusko v době, kdy si po svém vzniku 1991 nechalo radit od západních poradců (1992 - hladomor, při kterém umřely milióny Rusů hladem, do západních bank odvedeno obrovské bohatství Ruska). A jak roste dnes, když je vyhnalo ze země a dělá si to po svém.

Nezlobte se, ale Německo rozhodně Evropu nezachránilo. Chápu, že jste politicky uvědomělý, a ohýbáte historii podle toho. Ale já rozhodně vděčný Němcům nebudu. Nebo snad Němci vypálili Lidice, Ležáky, a dělali koncentrační tábory, stejně jako holokaustovali Židy jen proto, aby je uchránili od Stalina? To je trochu drsný černý humor, ne? Chápu, že můj rod trpěla nacistickými zvěrstvy a vrahy jen proto, že je raději preventivně zabili, aby nemuseli potkat Stalina. Vy nejste normální, člověče.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-15 19:59
Neocon: "Tak jako Vam by nikdo nemel podrzinout krk za to, ze jste v 88mem volil komouse, (nebo Vasi rodice), tak by nikdo nemel upalovat deti a zeny za to, ze jejich tatinek, ci deda, podporoval, at jiz primo, ci neprimo Hitlera."

Chápete rozdíl mezi "volbou politické strany" a "2. světovou válkou"? Nemáte poruchu kognitivních schopností?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-15 20:01
Prvne-kdo, co, kam a kdy zatahnul, je ireleventni. Relevantni jsou cisla-nikdo v dejinach planety nezavrazdil tolik lidi, co komunisti. Nikdo se jim dokonce ani nepriblizil, ani nacisti, ani Muslimove, nikdo. Toliko fakta.

Ze komousi ke svemu teroru pridali jeste neschpnost ridit ekonomiku, vidime a videli jsme vsude.
Pro Vas rychle porovnani Statu/Mest, ktere mely stejnou vychozi pozici:
Severni Korea/Jizni Korea. NDR/SRN, Vychodni Berlin/Zapadni Berlin, CSSR/Rakousko, Japonsko/Vietnam a v neposledni rade Jizni Amerika/USA a Kanada. Takze opet fakta a nic jineho.

Takze shrnuto, na zaklade faktu, nikoliv meho nazoru: EVropa pod Stalinem by mela mnohem vice ztrat, mnohem vice umucenych a zavrazdenych a ekonomiku na kolenou, nez pod kymkoliv jinym. Fakt.

Uz jsem se Vas 3x zeptal, jestli mate nejaky odkaz, na tu Vasi mantru, jak po roce 91 umirali Rusove po milionech hlady. Nikdy jste se neobtezoval na to odpovedet.

A posledni vec-RF samozrejme nikdy nikoho nevyhnalo, RUsko ma ve sve zemi naprosto tvrdy kapitalismus se vsim, co k tomu patri. RF je bezna kapitalisticka zeme, jako kazda jina. (uznavam, ze s vetsim pomerem polostatnich, ci statnich firem.)
Proto a jenom prave proto ma Rusko poprve v historii, opakuji poprve v historii, stredni tridu. A to je jen diky kapitalismu.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-15 20:10
Neocon: Já chápu, že je pro vás Adolf Hitler fajn chlapík, co je vlastně obrovský dobrodinec pro lidstvo, který se zasloužil o mír. Genocidami řady národů, nacistickým vyhlazováním, stejně jako očištěním Evropy od řady skvělých lidí a donucením je k emigraci do USA či zplynováním - udělalo podle vás Německo skvělou službu světu. Podle vás by Adolf Hitler měl mít místo hned vedle matky Terezy a dalších dobrodinců.

Já sice uznávám, že komunismus byl totálně zločinný systém. Ale takový fanatik zase nejsem, abych tím ospravedlnil i nacistická zvěrstva či jakékoli jiné zlo nejsem. Mezi námi, komunisté se dají nejlépe zničit tak, že se zničí celé lidstvo - i to byste ve svém fanatismu ospravedlnil.

A co se týká historických faktů a požadovaných důkazů ode mě: Existuje třeba google.com, nebo duckduckgo.com, nebo bing.com, nebo nějaká library ve vašem okolí - můžete základ historie nastudovat.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-15 20:22
To zrejme spatne ctete, nebo reagujete na nekoho jineho. Hitler pro me nebyl fajn chlapik, dobrodinec, Matka Teresa, ani nic jineho. Byl to sprosty vrah.

Co jsem napsal bylo, kdyby jste lepe cetl, ze "kdyby se Stalin rozjel na Zapad, tak, jak mel pred Barbarossou v umyslu, ze by ho nikdo nezastavil a ze by ztraty na zivotech a ztraty ekonomicke, byly nasobne, nez kdyz se pres CSR prehnal Wehrmacht".

Proc jsem o tom presvedcen, to jsem Vam vysvetlil v porovnani zemi, ktere mely stejne startovne ve stejny den, tomu hadam, protoze jste chytry chlap. rozumite.

Diky za napovedu, ale google apod zkratka nic o "milionech mtrvych Rusu hlady" v roce 91/92 k vasi smule nic nevi...

Mozna jste si to spletl se Stalinovymi 30tymi lety, kdy Rusove a Ukrajinci umirali hlady, po milionech, jen tak, pro Stalinuv fun.
Ve stejny moment, kdy NKVD odvazela denne na smrt tisice lidi a kdyz uz nemela NKVD koho sbalit, tak se kazde rano postavili jeji agenti pred obchody s potravinami/zeleninou/masnou, a zatykali kazdeho sudeho, a druhy den, kazdeho licheho ve fronte a tak to porad menili, protze uz nebylo sbalit koho...

Chtelo by to p. Ponkrac znat trosku historie.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-15 20:24
Omluva, nemelo byt "...tak to porad menili...", nybrz "...tak to porad tocili dokola, suda/licha..."

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 23:04
Neoconovi, 19:18:

Když Hitler, tak kdo byl podle Vás agresorem v šestidenní válce? Formálně vypověděly válku Německu GB a F.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 23:16
Ponkrácovi, 19:35:

Většina Sudetoněmců se nechovala jako pátá kolona, viz Hubert Ripka: Munich: Before and After - většina do poslední chvíle byla pro autonomii. Jaké „dva útoky na cs-stát“???

Jak Sudetoněmci „tvrdě perzekvovali před několika desetiletími Čechy“???

Němci Čechy z odstoupených území nevyháněli. To dělal jen Slovenský štát a Polsko v Těšínsku. Ani Maďaři tak nečinili.

Když podnik musel, aby dostal veřejnou zakázku vyházet Němce, aby splňoval podmínku nadpolovičního českého personálu, nebo: i bez zakázek bylo nařízeno mít stejný národnostní poměr v pobočkách jako v centrále firmy = když byla v Praze, tak pobočky v pohraničí směly mít max. 5 % německých zaměstnanců. Tomu říkáte demokracie a soužití rovný s rovným?
0 # Anonymní 2017-09-14 13:27
Mně se líbí, že si zrovna pan Pecina nechá zpracovat odborné vyjádření, respektive neoficiální znalecký posudek ohledně těchto otázek, navíc ještě od osoby dlouhodobě a hluboce Čechy nesnášející :))) Svoboda a Mazl hadr :)))

Je v projevu uplatňován princip kolektivní viny sudetských Němců za nacistické zločiny?

- Proč je k zodpovězení této otázky třeba znalec?

4. Zhodnoťte a zasaďte do historických souvislostí výrok M. Štěcha, že „kdyby se alespoň během povstání, těch pár posledních dnů války, chovali nacisté jinak, nejspíš by jiným způsobem probíhal i odsun.“

- Proč je třeba znalce ke zhodnocení řečnické otázky, navíc ještě zrelativizované slovem "nejspíš"?

5. Nakolik odpovídá realitě řečníkem vyslovená hypothesa, že by v případě německého vítězství ve válce by „náš národ čekal[y] koncentrační tábory nebo otrocká práce někde na okupovaném východě, dokonce možná úplné vyhlazení“?

- Proč je třeba znalce ke zhodnocení hypotézy, navíc ještě zrelativizované slovy "možná dokonce"?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 11:05
Anonymovi z 13:27:

O žádnou osobu "dlouhodobě a hluboce Čechy nesnášející" se nejedná. Uvádím pouze historická fakta. Že je čeští historici zamlčují, je pochopitelné - jsou placeni státem a ten nemá zájem, aby pravda vyšla najevo.
0 # Anonymní 2017-09-15 20:02
Historická "fakta" z per propagandistických nacistických materiálů, jak se ukázalo v "odborném" vyjádření.

Všechny tyto materiály jsou samozřejmě pravda pravdoucí, jak může odpřísáhnout i sám říšský ministr propagandy Joseph Goebels.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2017-09-15 23:20
Mnou uvedené zdroje "nejsou propagandistické nacistické materiály". To jste se zbláznil, pane Pongráci!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)