Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Úplným zproštěním obžalovaných skončil dnes u Městského soudu v Praze největší polistopadový proces s levicovými extremisty, resp. teroristy, nazývaný podle eponymní policejní operace Fénix. Obměněný senát Hany Hrnčířové naznal, že nic ze žalovaných skutků nebylo trestným činem; ústní odůvodnění rozsudku v MP3, cca 26 minut.

Zproštění je podloženo dvěma hlavními důvody: 1. Nepodařilo se vyvrátit obhajobu obžalovaných, že jejich skutky byly výsledkem policejní provokace, protože obžaloba nedodala do spisu dostatek materiálu zejména z doby před zahájením úkonů trestního řízení, kdy byli policejní agenti pouhými policisty a jejich činnost v zájmovém prostředí podléhala § 70 odst. 2 PolZ, aby tuto hypothesu bylo možno spolehlivě vyvrátit. 2. Jediným usvědčujícícm důkazem je vypověď dvou policejních agentů v režimu výpovědi utajeného svědka, což při absenci důkazů dalších k odsouzení nepostačuje.

Je to, domníváme se, rozsudek z ustrnutí: soudu se zželelo obžalovaných, kteří sedli na vějičku příliš aktivním policejním agentům, a nesáhl k jejich odsouzení za přípravu jednání, jehož by sami, bez citlivé koordinace a nápomoci ze strany policistů, nebyli ani zdaleka schopni, neboť jejich silnou stránkou a absolutním stropem možností by byla, řečeno s klasikem, masivní, ale opravdu masivní letáková kampaň.

Zda rozsudek obstojí v dalším kole, je ovšem otázka: obžaloba může dodat další dokumentaci a odvolací soud nemusí být názoru, že důkaz výslechem agentů Roberta a Petra nepostačuje, případně může nařídit zopakovat ho bez utajení: ostatně jaké utajování, jsou-li fotografie obou výtečníků na každém internetovém plotě.

Z případu nicméně již nyní plyne jasné poučení, které bych si dovolil zformulovat takto:

Chlapci a děvčata, milí levicoví teroristé! Jestliže zase někdy pojmete báječný úmysl učinit tento svět lepším tím, že zapálíte vlak, mýtnou bránu, autosalon, nákupní centrum, stožár BTS nebo jiný k tomu vhodný symbol prohnilé kapitalistické společnosti, rozhodně tak nečiňte pod vedením osob, o kterých se domníváte, že jde o policisty v přestrojení. Policista, kromě toho, že se – stejně jako cca 99 % ostatní populace – zpozdile domnívá, že tento svět se popsaným způsobem lepším nestane, není ani čestný, ani slušný člověk, a má své jasné osobní priority, jimiž je pochvala, povýšení a zvýšení platu; na vaše vznešené ideje zvysoka kašle a stejně tak je mu jedno, jestliže zničí nebo naopak vyrobí důkazy, pokud to přispěje k dosažení těch jeho cílů, které jsme právě vypočetli.

Ano, moji milí, je to smutné, ale je to tak: policajt není kamarád, a kteroukoli užitečnou službu, jím nezištně nabídnutou a poskytnutou, typu zajištění dopravy nebo zaplacení bensinu do zápalné láhve neb jiné propriety nezbytné k prosazování vašich ušlechtilých cílů, si v následující fasi těžce odskáčete, protože, opakuji, je to policie a ne vy, kdo určuje pravidla této hry.

Nebudete-li se těmito zásadami řídit, můžete zanedlouho stejně jako Petr Sova a Martin Ignačák v pohodlí vazební věznice vyčkávat, zda i váš senát bude tak milosrdný jako ten soudkyně Hrnčířové; reflexe byl jsem členem organisované skupiny idiotů je užitečná, avšak, jak vám dva shora jmenovaní jistě rádi potvrdí, nesmírně drahá.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-09-22 14:24
Policie testuje nový granátomet, zvládne vystřelit třikrát za vteřinu
irozhlas.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-09-22 14:34
SK Česká republika vs Spartak Anarchista zatím tedy 0:3 (Švecov, Krejčová, Ignačák a spol.) To je už celkem...debakl?
0 # Anonymní 2017-09-22 21:03
nebo vysledek prirozene naklonosti nemale casti tuzemske justice ke (krajni) levici. "Nackum" by to prisili raz dva..
0 # Anonymní 2017-09-24 13:14
Nu, má-li krajní levice názor, že nikoho nelze odsoudit bez důkazů,zvážím přestěhování na Kliniku.Bude mi tam jistě lépe než mezi konzervativními demokraty, kteří soudí, že to možné je. Dovoluji si upozornit, že absenci důkazů pro postavení Ševcova před soud za terorismus a postavení Krejčové před soud za útok na činitele nakonec konstatovali i sami žalobci.
0 # Anonymní 2017-09-28 15:40
No kdyz zástupci SZ podepisují petice za zachování kliniky, tak asi neni divu:( je to prolezle neomarxisty, jako starý stůl červi tocem :(
0 # gogo 2017-09-22 15:02
To mají policajti z toho, že do svých super akcí tahají civilisty. Příště agent v utajení infiltruje policejní jednotku v utajení. Z ní vyberou dva obětní beránky (v utajení). Ty veřejně odsoudí pod jejich krycími jmény a kluci půjdou do další akce.
Účelu bude dosaženo (veřejnost si oddechne a policie získá věhlas, jak bravurně infiltruje a rozbíjí teroristické buňky), nikomu nebude nic hrozit a naši představitelé se v zahraničí nebudou cítit méněcenní, že jsme tak klidná a teroristů prostá země.
A hlavně nebude hrozit blamáž a dohady o tom, kdo je větší idiot - zda ti letákoví teroristi, nebo ti policajti v utajení.
0 # Anonymní 2017-09-23 11:03
No me to spis pot exude, ze levicovy "aktivista" je nad zakonem, krejcova, sevcov a red tihle hosi , v pripadne tzv " nacku" by sme jiz hovořili o ne podmíněných trestech .... Proste režim si sve chrání :(
0 # Anonymní 2017-09-23 14:06
Není se čemu divit – režim je neomarxistický, tedy chrání neomarxisty. Mimochodem, tuhle jsem si udělal čas a prošel jsem si hlasování v parlamentu – s překvapením jsem zjistil, že hlasování komunistů je z pravicově-konzervativního hlediska daleko přijatelnější, než třeba ČSSD! Největší korporativisticko-multikulturní tragédie je současná koalice, včetně KDU-ČSL.
Tedy, jinak řešeno, pro konzervativního pravičáka je daleko menším zlem volba komunistů, než třeba KDU-ČSL! To jsem to dopracovali! Slovy klasika: Chce se mi zvracet!
0 # Radek Mikula 2017-09-25 07:07
Proste režim si sve chrání :(
Ano, takový Ševcov si tuto ochranu užíval tři měsíce ve vazbě, než mu neomarxisté z Nejvyššího soudu zajistili beztrestnost za nezákonnou podporu sprejerství prostřednictvím pořizování videozáznamu....
0 # Báša 2017-09-25 07:44
To bude možná tim, že Ševcov neni jen neomarxista. Ševcov je především blbec.
0 # Tomáš Pecina 2017-09-25 08:40
Proč?
0 # Radek Mikula 2017-09-25 15:42
Protože proto. Ty nevíš, že všichni neomarxisté jsou blbci?
0 # Anonymní 2017-09-28 15:44
Ano, KSČM je dnes v parlamentu hlavní vlastenecká strana , vlastenectejsin jsi nez KDu a ODS dohromady ..... To jsou paradoxy :(
0 # Báša 2017-09-28 21:52
Jen co mi tak prošlo prohlížečem, tak Ševcov je schopen zastávat v průběhu jednoho měsíce nejméně dvě protichůdná stanoviska. Je to prostě jen žvanil.
0 # Radek Mikula 2017-09-28 22:55
Zajímavé, Upřesněte, prosím.
0 # Anonymní 2017-09-25 14:15
Blbost jako vazební důvod.... Ušla mi nějaká novela?
0 # Anonymní 2017-09-25 14:26
Existuje více vazebních důvodů neuvedených v trestním řádu. Například klasické písmeno d) "je to cizinec", které se pravidelně vyskytuje i přes judikaturu ÚS.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)