Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Svým usnesením, jehož autorem je soudce zpravodaj Josef Fiala, vyjádřil Ústavní soud neochotu zabývat se případem ukradeného e-kola a zveřejněné podoby pachatele, který jsme na tomto blogu již dvakrát pojednali ([1], [2]). Stěžovatelce je patrně možné vytknout, že její právní zástupce podlehl advokátské mnohomluvnosti a místo jasně a k jádru věci směřované stížnosti do oné pojal kde co, včetně argumentů zjevně irelevantních (příkladmo, je bez významu, že ke zveřejnění došlo elektronicky, právně by byl problém ten samý, kdyby fotografii zloděje umístili za výlohu).

Že se Ústavní soud věcí odmítl zabývat, je škoda, protože v platnosti tak zůstává právní názor Nejvyššího správního soudu, že v podobných situacích není vůbec třeba provést test proporcionality mezi zájmem na ochraně soukromí pachatele a zájmem okradeného na ochraně majetku. To máme za hrubě nesprávné, protože paušální nadřazení práv pachatelů majetkové trestného činnosti na ochranu soukromí příspívá ke vzniku podivné moderní společnosti, ve které se stát staví na stranu těch, kdo právo porušují, a trestá ty, kteří, v pomoc státu ani nevěříce, sahají ke svépomoci.

Právo se tak dostává do příkrého rozporu s přirozeným chápáním spravedlnosti, a společnosti se dále odcizuje.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-09-14 16:03
Vloupat se někam, nemáte-li střechu nad hlavou, není zločin, rozhodl italský soud
novinky.cz/.../...

aneb ukrást kolo, když nemám kolo...
0 # Sekal 2017-09-15 12:17
Nikoli. Dotyčný dům neukradl, pouze použil.

Tedy nikoli ukrást kolo, ale projet se na cizím kole.
0 # Anonymní 2017-09-15 13:25
Jistý pán si "půjčil" kolo u vesnické hospody, dojel s ním do 5 km vzdáleného města a kolo opět odložil u lesa. Druhý den u něho byli policajti s otázkou kde je kolo? Tak šli k lesu, ale kolo už tam nebylo, protože si ho "půjčil" někdo jiný. Prostě taková (pro majitele kola nechtěná) Rekola. www.rekola.cz
0 # Mormegil 2017-09-14 16:06
0 # Sekal 2017-09-14 17:14
Ono to až zas tak "moderní" není: již středověké právo považovalo za nejhorší možný zločin tzv. zločin "moci", tedy když se některá osoba sama zmocnila vrchnostenských práv a tyto vykonávala, což bylo na újmu moci vladařově. Vlastně se až tak moc nezměnilo...
0 # Anonymní 2017-09-14 18:39
Nelze, než s panem Pecinou souhlasit. V tomto případě jsme svědky prosazení "ryzího práva", jež zcela ignoruje existenci základního požadavku na spravedlnost přijatého řešení věci. Přitom ale požadavek naplnění spravedlnosti je primární důvodem pro existenci samotného práva. Takové "právo" pak začíná postrádat jakýkoliv smysl, resp. jeho smyslem se stává podpora nespravedlnosti.

Richard
0 # Anonymní 2017-09-25 15:18
Pokutu za zveřejnění fotky zloděje by měl řešit soud ve Štrasburku
novinky.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-09-25 15:23
Od zverejnovani privatnich veci, jako je Vas ksicht s popiskem "zlodej" je PCR se souhlasem statniho zastupce.
Dobre, ze prodejce bicyklu dostal za vyucenou.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-25 20:49
Hle, vekslák opět v akci. Pokud chce zloděj, aby mu zůstal "privátní" ksicht, pak bude nejlépe, když nebude krást, nota bene na veřejně přístupných místech, jako je obchod.
0 # Anonymní 2017-09-25 21:58
Soudruhu, dokud nekdo neni pravomocne odsouzeny, tak je nevinny. (Chapu, ze ve Vasem sovetskem Rusku, kam vzhlizite, to neexistuje).
A pokud je duvodne podezrely a je potreba soucinnost s verejnosti, tak o zverejneni identity mozneho pachatele rozhoduje St.zastupce na zadost PCR.

Jestli se Vam tenhle zpusob nelibi, odstehujte se z te vasi Moravy nekam, kde to bude podle vaseho gusta-treba do Severni Koree. Do ty doby to primitiv jako Vy, ci polozkrachovany prodejce bicyklu holt musite respektovat, je mi lito.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 00:12
Soudruhu Neocone, pokud někdo (ne)spáchal určitý čin tak je (ne)vinný. Bez ohledu na to, jak rozhodne soud.

Když slovenský soud rozhodne, že Andrej Babiš nebyl spolupracovníkem Stb, tak to ještě neznamená, že tomu tak bylo i ve skutečnosti.

Soudně určená (ne)vina nemusí korespondovat s reálnou (ne)vinou. Např. Reinhard Heydrich byl podle tehdejších říšských zákonů čistý jako lilie a nevinný - a libovolný říšský soud by to odpřísáhl.

Nedělejte nám, Neocone, z reality matrix. Čím častěji se bude legální právo dostávat do rozporu s přirozeným selským chápaním spravedlnosti - tím méně budou lidé dbát autority a rozhodnutí soudců. A pokud se vám to nelíbí, padejte zpět do vašeho USA a nevystrkujte z něj čumák - abych vás parafrázoval. Protože takto člověka stvořila příroda a takto psychologicky reaguje a bude reagovat teď i za milión let.

Co má člověk dělat, když jediná možnost je nechat si vzít kolo a dívat se na nečinnost policie?

Stejně tak se děsím okamžiku, kdy mě nějaký násilník přepadne - a já ho sejmu v sebeobraně. U soudu budou pumprlíci odtržení od života jako Neocon, a budou akademicky rozebírat, jak jsem se měl zachovat, když mě útočník napadl a budou přitom propalovat peníze oběti útočníka za právníky.

Plně souzním s tím, co napsal Tomáš Pecina - věc je trochu složitější, a soud ho měl uchopit trochu lépe. Diktátorská drsnost v případě, kdy se velmi nadržuje kriminálníkům a zlodějům vede přesně k těm bordelům jako je Rusko či KLDR.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-26 00:39
No, tak od Vas bych to necekal a zkusim vysvetlit proc. Zkusme takovy pribeh/story, i kdyz jsem ho na techto strankach, jako vsichni ostatni, cetl 328x, slovy tristadvacetosmkrat, odpuste mi drobne nepresnosti:

"...To takhle jde p. Ponkrac v Prostejove do OBI, koupi si tam nejake naradi domu, co potrebuje, radne ho zaplati a to jeste CC, projde pokladnou a u vychodu ho zastavi curac.k, co ma IQ 70 a je aktivni az do prd.le.

Udela z neho zlodeje, zavola PCR, mozna probehne i sdelovacka, nicmene p. Ponkrac se niceho nedopustil, radne vse dolozil vc.vypisu z CC a nejak se to uhraje do autu.

Krasavec, protoze neumi nic jineho nez sikanovat lidi, stale trva na svem, ze p. Ponkrac je zlodej.
A jelikoz ma stejne jako Vy a miliony dalsich "patent na rozum" a nesouhlasi se soudnim system, "protoze preci kdo je osvobozen, nebo u koho je zastaveno tr.stihani, tak je prece stale vinen",
tak Vasi fotku a vase jmneo da v malem Prostejove na FaceBook, protoze on to "preci vi, ze jste zlodej, a PCR, ktere Vas prihral na podnose, na to chcije".

Takze jak by se Vam libilo, kdyby se to v malem Prostejove stalo? Byl by jste takovy cerno-bily hrdina, jako jste ted? Co na to Vasi rodice, pratele, obch.partneri, kamaradi? Vse je ok, kdyz se to tyka Vas?

Muj prispevek byl-mozna ted mate W krivku dole, nevadi-at jeho ksicht visi, kdekoliv je to potreba, na CT, Nove, v mistnim tisku, na Fox News-ALE, at to tam da nekdo, kdo je k tomu opravnen, NIKOLIV securitak z OBI, ci prodejce bicyklu.

Snad uz chapete...A ohledne Babise-ano, pokud ho pravomocne SR soud zprosti toho, ze byl StBacek, nikdy a nikde to o nem neprohlasim, nereknu a ani nenapisu, protoze by to bylo nefer.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 01:28
Neocone, ten příběh se mi stal - a výsledkem bylo, že policie dělala všechno ve prospěch OBI a ochranky, a přestupkové řízení u úřadu také. A dokonce všechny mé tvrdé důkazy byly brány laxně, zatímco jakákoli neověřená tvrzení ochranky byla brána jako nepopiratelný fakt. Např. pokladní stvrzenka a výpis z banky o karetní transakci nebyly brány jako důkazy o platbě. Nakonec jsem uhrál plichtu, zboží mi OBI nikdy nevrátilo.

Do té doby bych s vámi asi souhlasil. A od té doby plně chápu, a česká policie i soudy mi daly plné osvícení, že nelze brát soudy jako potvrzení viny/neviny. České země jsou plné kriminálníků, zlodějů a podvodníků oficiálně soudně čistých a nevinných jako lilie - a naproti tomu až příliš mnoho nevinných lidí je odsouzeno.

Vaše teze by platily, kdyby přestupkové úřady a soudy pracovaly se snahou dosáhnout spravedlnosti. Jenže realita taková není. A to nemluvím o žádném Rusku, ani KLDR, ale o České republice.

Takže spravedlnost, vinu a nevinu prostě soud neurčuje. Určuje rozhodnutí státu o vině a nevině, která může být na hony vzdálená skutečné spravedlnosti.

Jděte prostě do zadele s tezí, že vinu/nevinu určuje pouze soud. V tom případě byla Milada Horáková plně vinna, a soud to jasně roku 1950 prokázal.

Zkrátka když něco funguje špatně - jako český justice - pak se nelze dovolávat, že ono rozhoduje o vině/nevině, spravedlnosti/nespravedlnosti - a jinak posílat lidi do Ruska či KLDR. Prostě to funguje špatně, a nelze to brát jako autoritu. Tečka.

Z reálného pohledu prostě kradené kolo policie hledat nebude, protože má plné ruce práce kontrolou lékárniček a buzerováním řidičů. Ale zároveň efektivně brání lidem si pomoci sami.

To samé je s obranou. Podívejte se třeba na střelce v Uherském brodě a zásah policie. Nebo co z vás udělají české soudy, když se ubráníte účinně agresivnímu útočníkovi. To je na zvracení?

A vy chcete, aby toto někdo vážně bral jako etalon viny/neviny?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-26 01:50
Prave proto, ze se stal, tak jsem Vam ho dal za priklad. Bohuzel jste neodpovedel na otazku:

Byl by jste ten dany tyden ok s tim, ze aktivni debilek ze Sekuritky, k tomu vsemu, ze jste musel na PCR atd., da Vas oblicej, s Vasim jmenem a popisem "zlodej", na Facebook?

Pokud ano, cemuz nevereim, kdyz vidim zde po roky Vasi zahorklost-pak ok.

Pokud ne, coz predpokladam, pak nechapu, jak muzete schvalovat to, co udelal "prodejce" bicyklu.

Ta pokuta, co dostal a doufam, ze ji nakonec zaplati, nechrani zlodeje, ale Vas, vas osobne.
Protoze od toho je Statni zastupce, nikoliv Sekuritak z OBI.

Jo, jo, zivot neni dokonaly, ale porad lepe 9 skutecnych venku, nez jeden nevinny uvnitr.

Nedavejte sem pripady, resp. nesrovnavejte zde "soudni" pripady z dob rezimu, ktery povrazdil 120 milionu lidi, jen tak pro fun.

"Nebo co z vás udělají české soudy, když se ubráníte účinně agresivnímu útočníkovi"?
Mate neco konkretniho?

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 11:54
Neocon: Vůbec by mi to nevadilo, kdyby ten debílek z firmy Samcor (což je externí firmy dělající OBI ochranku) dal na facebook fotku, že jsem zloděj. Protože pokud by se do toho policie nepletla, osobně bych mu rozbil hubu, a bylo by to vyřešené.

Jenže policie a soudy nastolily stav, kdy zloděj a podvodník se nemusí ničeho bát. Český občan se může tak akorát dívat (a i to je možná trestné) na to, jak si zloděj užívá kola, nebo podvodníci z ochranek kradou - a když zasáhne, tak soudy mu dají přes ruce a napaří mu pokutu.

Máte tu nefunkční řešení:

1) Policie nekoná a neprošetřuje. V případě kola prostě nešetří krádež. V mém případě dokonce policie učinila kroky k podpoře ochranky OBI, která mi ukradla řádně zaplacené zboží.

2) Občan ale nesmí projevit vlastní aktivitu při hledání kriminálníka. Může pouze pokorně vše co má dodat policii, a dívat se na to, jak na to policie nemá čas, protože honí lékárničky, a ty, kteří si na internetu zkopírovali písničky/videa.

Když občan projeví vlastní aktivitu, soud mu vysvětlí, že je pouze ovce určená k ostříhání.

Já v České republice žiji na rozdíl od vás. A vím, jak to tu chodí. Stát nic nezvládá. Silnice jsou čím dál rozbitější. Služby jsou rok od roku horší. Úřady slouží rok od roku více jen k šikanování občanů a podnikatelů - a k dávání pokut i za to, že dýcháte. Paralela s Ruskem je možná v tom, že Rusko jsme možná v tomto aspektu i předhonili, co se chaosu a rozkladu týká.

---

Když Vy i pan Pecina máte pocit, že nesmíte použít vlastní smysl pro spravedlnost - a rozhodnutí o vině/nevině smí udělat jen soud. Doufám, že se tak chováte ve všech oblastech života. Že např. horujete pro to, aby partnerku vám vybral úřad, místo pobytu vybral úřad či soud, atd. - obyčejný člověk je pro to nekompetentní.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-27 02:46
Nikoliv, stat se neplete do vseho, cili bydleni a zenu jsem si vybral sam, s radosti a dobrovolne. Bylo-li by tomu naopak, odstehoval bych se do CA, nebo na HI, nebo do Jizniho Spanelska-co ja vim...

Ale jednou jsou nastavena nejaka pravidla, tak je musim respektovat, at se me libi, nebo nikoliv. A pokud pravidla rikaji, ze musim ctit presumci neviny, tak ji holt ctit budu. (viz. Babis a causa StB, ac si privatne myslim neco jineho)

A kdyz dalsi pravidla rikaji, ze prodejce bicyklu, co nemel nic jineho na praci, nez honit zlodeje kola za 20 ceskejch, nesmi davat fotku cloveka, o kterem je presvedcen, ze mu odcizil kolo, tak to holt musi respektovat.

Ja vubec neresim, jestli to pomohlo k dopadeni burana, ktery si na to kolo neumi vydelat, a radeji ho jako posledni spina ukradne, nebo nikoliv,
resim tu, ze pokud se to stane normou, budete na tom FcB pristi tyden Vy a tyden pote Vase pani/pritelkyne/kamarad/rodice/dcera, co ja vim.

Je to neco jako by jste tady obhajoval useknuti ruky zlodejovi, tzn. jiste by jste tady vyjmenoval 80 kladnych veci, proc by se tak melo stat a jaky by to melo vychovny/odstrasujici efekt.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 03:06
Neocon: Prostě se neshodneme.

Až vám budou pravidla říkat, že máte skočit z okna, věřím, že je budete ctít a spácháte sebevraždu, protože to pravidla říkají.

Ostatně už samotné USA stojí na porušení pravidel. To zatracené USA se rozhodlo porušit pravidla britské kolonie, nedodržovat britské zákony, kterým každý Američan podléhal, a zcela zločinně si vyhlásit nezávislost!

Mně je zcela jedno, jestli budu viset na facebooku či nikoli. Klidně si tam postněte mou fotku, a napište si k tomu jakýkoli komentář chcete. Mně je to u zadele.

Jestli si myslíte, že vás nikdo nemůže pomluvit miliardou způsobů i mimo facebook, tak se šeredně pletete. A všechny nepokryjete žalobou. A některé z nich ano, ale než se domůžete spravedlnosti - pokud vůbec - škoda už dávno bude udělána, a vy v háji.

Rozdíl mezi mou fotkou s nápisem zloděj, a mezi fotkou zloděje kola s nápisem zloděj je ten, že ten zloděj kola něco skutečně ukradl. Jako takový by neměl mít ochranu tohoto typu.

Já si s dovolením, na rozdíl od vás, ráčím zachovat svůj mozek, a dovolit si luxus svého vlastního úsudku. Občas i proti rozhodnutím soudu.

Vinen/nevinen je pro mě kategorie vycházející z činů člověka, nikoli z rozhodnutí soudu. Tak to u mě bylo, je a doufám vždy bude. Nikdo nemusí ve svém mozku ctít presumpci neviny jen proto, že to řekl soud. Můžete mít vlastní názor a podle něho se řídit.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-27 03:37
"Až vám budou pravidla říkat, že máte skočit z okna, věřím, že je budete ctít a spácháte sebevraždu, protože to pravidla říkají."

Ale vzdyt Vam pisu, ze nikoliv, ze bych se sbalil a odstehoval. Nicmene, dokud nekde bydlim a ziju, a neodesel jsem dobrovolne, coz kdykoliv muzu, tak budu pravidla ctit.

A kdyz me rika pravidlo, ze se v restauracich a barech nekouri, tak jdu na cigaro ven a nebudu vymyslet ty klasicke ceske vychcanosti ala "soukromy klub".

Kdyz je hazard povoleny nejblize memu bydlisti ve Vegas, tak si proste neotevru cernou hernu, jako to je v CR ve Mestech, kde je Vyhlaska, schovanou za "Klub s kvizomaty", coz je taktez CR specialita a budu-li si chtit pinknout, tak pojedu do LV.

A kdyz je nekde 65 mil/hod, tak nepremyslim, jaka je sance, uprostred niceho, s viditelnosti 10-15 km dopredu, 2 km na kazdou stranu silnice, jestli tam muze teoreticky stat State Troop, nebo ne, a "muzu vlastne v klidu valit 90 mil/h," coz je dalsi CZ specialita.
Proste pojedu 65 mil/h, jak je urceno, i kdyz auto a zivacka nepotkate 2 hodiny a silnice je siroka pro 6 aut vedle sebe. Tecka.

No, a kdyz od uverejnovani ksichtu na internet je PCR/SZ a nikdo jiny, tak to automaticky respektuji take.

Konec pribehu, nemuzu dodrzovat zakony, ktere me momentalne vyhovuji a ty, co ne, si nejak, stejne jako Vy, hezky cesky zduvodnim.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 03:46
Jen dovetek-me treba strasne nevyhovuje v CR DPH, je to zlodejna, 2x daneni, za posledni 2 roky jsme zaplatil presne 1.2 M Kc.

Strasne me to s.re, ale hadajte co-nic jsem si neoduvodnil, vzdy, 4x do roka, jsem to v plne vysi, vcas a bez okolku zaplatil.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 11:19
Proste pojedu 65 mil/h, jak je urceno, i kdyz auto a zivacka nepotkate 2 hodiny a silnice je siroka pro 6 aut vedle sebe. Tecka.

No vidíte, on měl pan Ponkrác pravdu. Až vám pravidla stanoví, že vychcat se smíte pouze ve stoji na hlavě, tak je nezapomeňte dodržovat. Hlavně proboha nepoužívat samostatně mozek!
0 # Anonymní 2017-09-27 11:28
Jo, jo, dodrzovat zakony a nesnazit se s nima vymrd.t-to je znamka nepouzivani mozku.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 11:36
Pokud nějaký blbec dodržuje zákony tím stylem, že jede 20 proto, protože tam nějaký blbec ze stavby zapomenul před měsícem značku, tak je nebezpečný svému okolí.

P.S. Nezapomeňte trénovat na WC tu stojku.
0 # Anonymní 2017-09-27 11:58
Nebezpecny svemu okoli je ten jedinec, ktery si mysli, ze si muze delat co chce.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 12:12
To už spraví jen transplantace mozku. Ono když nějaké zákon postrádá rozumný legitimní účel nebo se vykládá bez ohledu na něj, tak je holt pak masově nedodržován a porušován. V daleko větší míře se tak bude dít v případech, kdy je "právní" norma nebo její uplatňování v rozporu s obecně vnímaným pojetím morálky a spravedlnosti.

No a pak jsou tady idioti, co jezdí na 6proudé dálnici dvacet, protože tam je značka, nebo se třeba nechají se okrádat, aby neudělali bebíčko zloději.
0 # Anonymní 2017-09-27 12:17
Nevedel jsem, ze lekarska veda uz umi transplantace mozku-zrejme novinka u Vas v Oblastni nemocnici.
Mate nejaky priklad "masoveho nedodrzovani a porusovani zakona"? Nechte me hadat-nemate nic, a jen zase kecate.

No nic, prekvapeny vazne nejsem.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 12:21
Ano, jistě že mám. Například copyright. Kdyby se stávající absurdní stav měl vymáhat, bude to znamenat zhroucení policie, justice i vězeňského systému.
0 # Anonymní 2017-09-27 12:41
Jasne, copyright. No, ja myslel skutecnou vec, ne tu "bez pachatele".

Treba neplaceni DPH, kdyz jakozto dvoji zdaneni odporuje vsemu, nebo odmitnuti EET, kdyz to apriori rika, ze podnikatel je zlodej, nebo ze lidi nadale kouri v restauracich, jako pred poslednim Kvetnem, kdyz to "preci ma v CR tradici", nebo ze kluci spi se 13-14ti letym holkama, protoze po tom statu "preci nic neni", nebo tak neco, ne copyright.
Neocon
0 # gogo 2017-09-27 12:56
Každá slušná totalita to má nastaveno tak, že prakticky každý člověk se neustále dopouští přestupků nebo trestné činnosti. A je na zvážení řídících struktur, kdy, proč a jak ho pak skřípnou.

V dopravě se nedodržuje zákon skoro furt. Autorská práva nelze dodržovat v té absurdní podobě a mnoho dalších.
0 # Anonymní 2017-09-27 12:57
Aha, jasně, učebnicový příklad, který se Neoconovi nehodí do krámu, prostě neexistuje. Výtečná debata.

Jinak jestli vás to uklidní, tak v řadě restaurací se nadále kouří, neboť provozovatelé racionálně ve vztahu k lokalitě a pravděpodobnosti kontroly usoudili, že bude lépe zákaz nedodržovat, než zkrachovat. A jestli vás to uklidní ještě více, tak 14letí běžně šukají 14leté, trestněprávní problém nastane akorát tehdy, pokud je jednomu z nich najednou 15 a druhému ne. Absurditu principu to ilustruje dostatečně.
0 # Anonymní 2017-09-27 13:02
Me se to hodi do kramu, ale je to crime, ktery alespon navenek nema obet+nemuze PCR stihat kazdeho, takze se radeji zameruje na crime, ktery ma obet-nic k nepochopeni.

V rade restauraci se samozrejme nadale nekouri. Absurdni to neni, protoze nezletili nema trestni zodpovednost, kdezto dite starsi 15ti let je jiz mladistvi a tam vcelku logicky, trestni zodpovednost je. Plete jablka a hrusky.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 13:12
O tom, jak ten "crime" nemá oběť, si skočte popovídat třeba s někým z OSA, národním bohatstvím Helčou Vondráčkovou, nebo blíže k vám třeba s někým z RIAA či MPAA.

Ad zbytek - jistě, ono by se to totiž musel jeden zamyslet nad tím, proč spolu dotyční konsensuálně rok dva šukali a nic se nedělo a nadále se na tom konsensuálním jednání nic nezměnilo, ale zčistajasna by to mělo být trestné, protože oooo hrůza jednomu je najednou 15.
0 # Anonymní 2017-09-27 13:22
"...ktery alespon navenek nema obet...."

Cemu presne ve slovu "navenek" nerozumite?

Tak to v zivote je, jednomu pachateli je 17 a 11 mesicu, druhemu spolupachateli je 18 let a jeden tyden a oba dostanou znacne rozdilny trest.

Znovu, kandidujte, zmente zakon, at nerozlisuje mezi nezletilim/mladistvim/plnoletym a je to, do te doby mlcte.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 13:46
Gogo, ze by lovec taxikaru p. Rubes rikal to same, co ja? Tak to asi bude Vekslak, nebude?

reflex.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2017-09-27 14:02
Rubeš nechápe podstatu, takže není o čem se bavit.
Dnes na iBabiš mají článek, kde popisují zkušenost s jízdou na letiště. Nejlepší byl ve všem Uber, nejhorší byl ten chráněný taxikář z letiště.
Připadá mi to jak v té Holzmannově scénce z restaurace U nudle.
0 # Anonymní 2017-09-27 14:18
Jasny, Rubes, ktery se po dlouha leta zabyva lovenim zlodejskych taxikaru v Praze taxikem v Praze jel casteji, nez jste Vy a soudruh Buran koukali na porno za cely zivot dohromady, tak tenhle Rubes vole nechape "podstatu", zrejme taky Veklsak...

Neocon
0 # gogo 2017-09-27 14:35
Sice OT, ale zato na naše oblíbené téma:
"Evropská komise ve středu připomněla, že v letech 2014 a 2015 bylo zpět domů vráceno jen okolo 36 procent těch, kdo vráceni být měli. V nejbližší budoucnosti by území EU mělo opustit okolo 1,5 milionu neúspěšných žadatelů o azyl. V roce 2016 bylo v unii okolo milionu cizích občanů, u poloviny už bylo jasné, že mají blok opustit. Vráceno však bylo jen 226 tisíc z nich a komise takovou situaci označila za „neuspokojivou“.
Zdroj: lidovky.cz/.../...

Jestli sama komise tvrdí, že by mělo být vráceno 1,5 mega neoprávněných žadatelů, tak pak z toho plyne, že moje odhady kolem 2 mega byly opravdu hrubě podhodnocené. A to jsme se o to tolik hádali, vzpomínáte?
0 # gogo 2017-09-27 14:37
Rubeš nechápe podstatu v tom smyslu, že si myslí, stejně jako vy, že taxikář má mít seník, maštal pro koně a zaplacený poplatek od podkovy, aby se vyrovnaly podmínky s poctivým drožkařem.
0 # Anonymní 2017-09-27 14:38
Jisteze vzpominam, a doufam ze i Vy vzpominate, ze jsem uznal Vam i GPmu, ze to cislo muze byt easy 2 miliony plus.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 14:39
Vubec ne. Mysli si jen, ze podminky/vyhlasky a zakony plati pro kazdeho.
Neocon
0 # gogo 2017-09-27 14:42
Nakonec jo, ale dalo to neskutečnou práci, protože jste tvrdil, že jde o pár set tisíc lidí.
Tím je taky asi vyřešena otázka, zda se měly hranice otevřít a jak je to celkově se zákonností toho rozhodnutí.

Mimochodem, už jste zaznamenal zprávy o tom, jak USA podporovala IS i ve vašem informačním kontextu? Já čekám na nějaké hodně mainstreamové a pak se zase ozvu.
0 # gogo 2017-09-27 14:46
Pro každého jistě ne, když jim ne každý podléhá. Nějaké podmínky budou mít taxikáři s uberáky společné, jiné budou mít každý specializované. Zákazník si vybere, s kým bude chtít jezdit. Uber není pro každého. Dojdou mu data nebo vybije telefon a pak ještě rád zastaví týpka se žlutým majáčkem na střeše.
0 # Anonymní 2017-09-27 14:50
O to nejde-vychazel jsem z oficialnich cisel a jak cas bezel, tak to cislo mohlo a take zrejme presahlo, 2M plus kusu. O tom neni spor.

Nikdy jste neodpovedel, tak jak je lidem s Vasim myslenim bezne, co se jako melo udelat.

US a podpora ISIS? Vazne? A ja hlupak myslel, ze jsme jich zabili 70 tisic+ze diky nam je ISIS v podstate historii.
Kecy levicackych prgnostiku o tom, jak ISIS tam bude 20 let, je neporazitelna atd. vzali behem 12 ti mesicu za svy a to jsme tam ani nemuseli poslat regular Troops.

Neocon
0 # gogo 2017-09-27 14:59
Já jsem to říkal opakovaně a klidně to zopakuju. Měly se zavřít hranice, říci jasné NE a ty, co tam byli, organizovaně odvézt zpět. Z nich vybrat cca 200 lidí, na které by se mohly při velké benevolenci vztahovat podmínky udělení azylu, nebo jim poskytnout výjimku (tady mám na mysli těch několik málo žen s malými dětmi)
Toto šlo provést snadno a efektivně, když jich bylo pár tisíc a byli na pár místech pohromadě. Po vpuštění a pozvánce pro všechny od Merkelové už nastal průser.
Nicméně platí, že čím později se to provede, tím násilnější, náročnější a dražší to bude. Provést se to ale bude muset nejpozději po vyhrané občanské válce.
0 # gogo 2017-09-27 15:03
Vy jste vycházel z bludů, nebo jste nepochopil, co ta čísla znamenají. Když vidíte plný stadion lidí a komentáror řekne, že je tam 1000 platících diváků, tak sice můžete tvrdit, že podle oficiálních čísel je tam 1000 lidí, ale budete za pitomce, protože všichni jich vidí 30 000 na tribunách.
To je tak, když chuť se hádat a prosazovat svoje za každou cenu je silnější než snaha se dobrat skutečného poznání.
0 # Anonymní 2017-09-27 15:09
Kdyz Gogo, ktery zije v CR a nevidi a ani nemuze videt vsechny kouty v Nemecku tvrdi z volny nohy, ze jich tam jsou miliony, tak vcelku logicky o Vasich slovech budu pochybovat.
Stejne jako kdyz me budete tvrdit, ze jedina velmoc, ktera se skutecne ISIS postavila, je vlastne jeji podporovatel.

Vase blaznovstvi obcas nezna mezi-zrejme jste platonicky zamilovan do pani Nellinky.
Neocon
0 # gogo 2017-09-27 15:14
No však máme čas, já se zase ozvu.
0 # Anonymní 2017-09-27 16:17
Tak az dosurfujete po tech ruskych webech, tak dejte vedet, diky moc za Vase info.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 04:35
Ta pokuta, co dostal a doufam, ze ji nakonec zaplati, nechrani zlodeje, ale Vas, vas osobne. Protoze od toho je Statni zastupce, nikoliv Sekuritak z OBI.

Neocone, zkuste nějaký reality check, nebo třeba návštěvu u psychiatra. Kupř. mně ukradli celkem drahý mobil. Nasrán jsem policajtům telefon nahlásil jako ukradený, teda ne proto, že bych si snad myslel, že by ho ta banda lemplů našla, ale proto, aby ten telefon na moji žádost zablokovali u operátorů.

Jinak přes GPS a SMSky odesílané aplikací nainstalovanou v telefonu jsem ten telefon měl jako na dlani, včetně polohy, čísel a IMEI SIM karet, které do toho zloděj strkal, občas dorazila emailem nějaká fotka ksichtu. Při vhodné příležitosti dotyčného cikána prozvonil z jiného telefonu (chudinka chlastal u stánku před oním nádražím), telefon mu sebral z ruky a odkráčel.

Pointa: když jsem po týdnu šel policajtům nahlásit, že jsem si telefon zase našel, ať ho odblokují, sdělili mi, že jsou tak zaneprázdněni, že žádné blokování zatím nestihli provést. Tak jsem jim velmi poděkoval za "službu" a odporoučel jsem se pryč.

Takže ta pokuta možná chrání tak veksláky a zloděje, ale mě teda určitě ne. Policie totiž najde leda hovno. Nemá žádný zájem o nalezení té ukradené věci. Telefon má GPS, kolo GPS nemá. Takže když někdo ukradne kolo, je holt nutné zvěřejnit ksicht zloděje. Tečka. (Jo, kolo mi ukradli 5x, a když to dospělo do stavu, že už ukradli i plečku bez přehazovačky vážící 20 kilo, tak jsem na vlastnictví jakéhokoliv bicyklu rezignoval. Dopravní prostředek, kterým nemůžete nikam jezdit, je totiž k ničemu.)
0 # Anonymní 2017-09-26 04:54
Takze jeste jednou priteli, asi tak po 5te a necekam od psychopatu, kteri nechapou text, ale mermo moci musi mit takove ty cernobile/jasne/silacke reci/ala 4ka bez ubrusu ve 2.00 am, ze to pochopi:

Kecy o tom, jak "fizlove nic nedelaji, nic neumi, cikan/kriminalnik ma uzasny vysady, v podstate se nikomu nic nestane" apod.-jsou jedny velky houna, doslova houna.

Dalsi vec-nepisu nikde, ze se nema vystavit podezreleho ksicht-pisu, ze si to nemuze kazdy delat, jak ho to napadne, protoze tam zitra budete Vy, nebo Vase stara.
(Duvodne, nebo neduvodne, nebo to jen udela Vasi pani zhrzeny frajer, je to jedno).

V CR jsem radu radu let podnikal, (herna(y), bar, diskoteka) jak jsem tu mnohokrat psal, takze jsem s fizlama prisel do kontaktu, verim ze radove desetkrat casteji za jeden jediny mesic, nez Vy za svuj cely zivot.
( K tomu jsem v mladi docela zlobil, takze mam s fizlama i zkusenost i v tomto smeru, ale to je jedno.)

Nikdy se mi nestalo, ze se na me fizlove, kdyz jsem potreboval, vyjebali. Vasi historku Vam neverim, nebo se vazne stala, ale nebyl jste dusledny.
CR fizlove jsou totiz zpravidla aktivni kreteni, nikoliv salamisti, co "maji v pic.", jak se je tu snazite vymalovat.

A ted-kdo ma pravdu?

Neocon, nebo Anonym? No, cisla hovori jasne, k Vasi smule-CR ma nejvice veznu v Evrope a je v TOP 5 na Svete na pocet obyvatel. Jak se tam ti lide asi dostali?

Zazvonili na 4ce u Vazebni veznice a rekli-"muzete me prosim Vas pekne zavrit, chybi mi kazdonocni analni sex"?

Nebo, jak to funguje Anonyme? Je mi lito, cisla hovori jinak
( a moje zkusenost hovori ku.va jinak, ale to jsem si mohl vymyslet, nebo je to jen muj subjektivni nazor).

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 12:07
"V CR jsem radu radu let podnikal,..."

Důležitý je ten minulý čas. Ona se Česká republika hodně změnila k horšímu.

Já dokonce věřím, že ti policisté jsou z většiny normální lidé, ale pokud mají nařízení shora honit řidiče a sdíleče videí, a přinášet do pokladny co nejvíce peněz - a na nic jiného jim nezbývá čas ... dá se pochopit, že stav je jaký je.

---

Největší počet vězňů na počet obyvatel má USA. Je to důsledek privatizace věznic. V USA se stalo s vězněním to, co se stalo u nás s vymáháním dluhů soukromými exekutory. Privátní sektor se honí za zisky, nikoli za původním účelem - a ve výsledku plodí úchylné věci.

Jak se asi ti vězni do vězení dostali? Zazvonili na věznici a řekli: "Já jsem občan USA, a chci být na 10 let uvězněn?"

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-26 13:10
Musite chapat rozdil mezi US a Evropou.

Uplne prvne-mate spatne spatne info-privatni Jaily a privatni Prisons maji nejakych 6%-10% podil na "trhu", nejakych 80 tisic mist, ze skoro 3 milionu-v podstate zanedbatelne mnozstvi.
Je to marginalni cislo a notabene o tom, kdo pujde do vezeni, rozhoduje Soudce, nikoliv majitel privatniho vezeni.

Jak se to stane? Uplne jednoduse-drakonicke, nekonecne tresty+v US jdete sedet za cokoliv-kdyz budete ridit ozraly (DUI), kdyz se budete hadat s manzelkou a uslysi Vas aktivni soused, kdyz budete lhat fizlovi, kdyz pojedete rychle atd.atd.

Proto mame nejvice veznu na svete, jak spravne pisete, ale ne kvuli privatni veznici, ktera tvori mene nez 10%, ale kvuli drakonickym trestum.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 13:22
Uplne neverim, ze by Vam bylo jedno, ze Vas oblicej s popiskem "zlodej" obletel Prostejov, kde se vsichni v podstate znate, ale dobre, nemohu Vam dokazat opak.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 03:55
Neocon: Dejte si dohromady, že 5 + 5 = 10. Pročpak se asi v USA trestá drakonicky? Protože vězni se ziskově vyplatí, a pak už je tlak na zvyšování počtu vězňů.

Dokonce si můžete koupit akcie soukromé vězeňské firmy a obchoduje se s nimi na burze. Tak daleko jsme se v ČR třeba se soukromými exekutory ještě nedostali.

Američtí vězni jsou zdrojem levné síly, tedy dalších zisků. Navíc síly prakticky bez práv, a také zbavené volebního práva - což mimo jiné znamená, že tito lidi nejsou zájmem ani politiků. Řada amerických odvětví by bez velice levné práce vězňů v USA prakticky zkolabovala.

Navíc počet a naplněnost soukromých věznic v USA bude stoupat, protože letos byl vládou zrušen dekret, který je měl omezovat.

Zkrátka, vězni se vyplatí, a kde je zisk, tam USA pověsí i vlastní babičku. A proto je v USA rekordně nejvyšší počet vězňů na počet obyvatel. Drakonické tresty jsou jen prostředek k cíli, nikoli příčinou. Jen je mi divné, že vyčítáte ČR počet vězňů, když USA překoná snad všechno na světě co se tohoto parametru týká.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-27 04:07
"Uplne neverim, ze by Vam bylo jedno, ze Vas oblicej s popiskem "zlodej" obletel Prostejov, kde se vsichni v podstate znate, ale dobre, nemohu Vam dokazat opak."

1) Momentálně se nenacházím ani v Prostějově, ani v ČR.

2) Prostějov, ačkoli má pár desítek tisíc obyvatel, je tak malý, že tam každý každého fakticky zná buď přímo přes jednoho, max. dva prostředníky - jak jste podotkl.

Jinak řečeno, vylepte si na facebook či na fotku kde chcete a co chcete. Tam, kde se obyvatelé opravdu znají v reálném světě - tam tyto metody pomluv moc nefungují.

Navíc jste na Moravě, tam je styk a setkávání lidí výrazně větší, stejně jako komunikace mezi lidmi - třeba oproti Praze či českým zemím. Poměrně dobrý lék proti dezinformacím.

Přidejte si k tomu, že Moravané mají asi tisíckrát menší tendenci odsuzovat lidi, když zjistí nějakou chybičku v člověku, než domorodci kdekoli směrem na Západě. Víte, Moravané spíše jedou kolektivně a za rodiny, než za jednotlivce.

Když jsem se přestěhoval z Čech, občas jsem dost nevěřil, jaké osudy tu mohou vzniknout. To je něco, co je nepředatelné, a neuvěříte tomu, dokud tam nezačnete sám žít.

Zkrátka, klidně si mou fotku vyvěste na facebooku, nebo přímo na kandelábr v Prostějově. Guĺa vyletí, škodu nenadělá - to je celé.

Ať si Zuckerberg trhne nohou. Už jsem našel i své vlastní zesměšňující falešné profily na facebooku a twitteru - já sám se tam neangažuji. No a co? Když to někomu stojí za to, ať si poslouží, má-li psychický problém.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-27 04:08
S tim uplne nesouhlasim, ale moc o tom nevim, tedy se nebudu prit. CR nic nevycitam, jen upozornuji, pri tech nekterych komentarich, ktere tady mnozi pisou s jednou rukou na koulich, ze CR ma nejvice veznu v Evrope na pocet obyvatel, a ze PCR obecne je spise aktivnejsi, nez naopak. Oboji je fakt.

US soudni/vezensky system me extremne vadi a jsem toho velky kritik, stejne, jako me vadi system zdravotni pece, resp. nepece, pripominajici 18 stoleti v Evrope.

Nic z toho vsak nemuzu zmenit, takze me nezbyva, nez to respektovat a doufat, ze 2020 vyleti ten psychopat jak spinavy pradlo a dostane se tam nekdo normalni, a budeme tu zit konecne jako lide (mluvim opet o vezenskem/soudnimu systemu+o zdravotnim pojisteni).

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 04:14
Dobre, tak Vam by to treba bylo jedno, vetsine lidi nikoliv. Treba by me vadilo, kdyby se to tykalo mych rodicu, nebo rodiny vubec.
To, ze nejste nyni v Prostejove-to jsem nevedel, ale byl jste jen uveden jako priklad.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 04:46
Neocon: Víte, ono by nebylo lidem jedno ani to, že je někdo zmlátí do krve. A proto bych - podle vašeho vzoru - pokutoval každého, kdo někoho zmlátil. Co na tom, že třeba obránce zmlátil útočníka, který ho napadl třeba nožem; nebo zmlátil násilníka právě páchající znásilnění, nebo tak nějak.

To je úplně stejný příklad, jako s vaší fotografií. Naprostá ignorace kontextu a vnitřního děje a důvodu uveřejnění fotografie. To je to, co píše Tomáš Pecina jako test proporcionality.

Proč to nevzít rovnou zostra? Většině lidí vadilo, že jsou žalovaní, co takhle zrušit soudy úplně, aby lidi nemuseli podstupovat tuto traumatickou zkušenost?

Promiňte, ale to, že někomu něco vadí - je poměkud málo na to, aby to bylo špatně.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-09-27 10:52
Neni to jenom o tom, ze to nekomu vadi. Je to o tom, ze zakon stanovi, kdo tak muze ucinit. A prodejce kol/Securitak z OBI, v tom zahrnuty neni. tecka.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 12:03
Prosím vás, on také zákon, resp. dokonce ústavní pořádek a mezinárodní smlouvy stanoví, že mám právo vlastnit majetek (čl. 11 LZPS). Toto je základní právo. A teď pro vás zcela nepochopitelné teze:

1/ Pokud tady vehementně tvrdíte, že své základní právo nesmím účinně bránit sám prostředky civilního práva, jako je např. ona svépomoc a že na ty účinné prostředky (jako je např. nezbytné zveřejnění fotky pachatele) má monopol stát, tak mi holt bude muset stát zajistit tu účinnou ochranu sám. Judikatura ÚS a ESLP tomu říká "právo na účinné vyšetřování". Jeho obsahem je pak povinnost náležité péče. Tu policie určitě nerealizuje zakládáním věcí do šuplíku a posíláním formulářových usnesení o odložení věci jako na běžícím pásu. Nerealizuje ji ani tím, že například ony fotky pachatele zveřejní po mnoha měsících či letech, kdy už si samozřejmě nikdo nic nepamatuje. Pokud takto stát nečiní, tak bych doporučil, aby alespoň přestal ty, kteří byli neschopností státních orgánů poškozeni, ještě navrch trestat.

2/ Cítí-li se pachatel poškozen tím, že ho při páchání trestné činnosti někdo natočil a záznam zveřejnil, tak bude nejlépe, když přestane páchat kriminální činnost. Pokud se rozhodne jinak, ještě pořád má možnost řešit si své "bebíčko" tím, že podá žalobu na ochranu osobnosti a bude si takové perly, jako je právo zloděje na nerušené kradení bez narušení jeho soukromí, hájit v civilním řízení. Stejnou možnost má ten, kdo se domnívá, že byl za pachatele označen neoprávněně. Rozhodování v předestřených případech by se pak mělo lišit především na základě obecného principu spravedlnosti, který equity shrnuje v maximu "He who comes into equity must come with clean hands.", neboli "Equity will not grant relief from a self-created hardship.".

Čím méně do toho bude stát iniciativně strkat rypák prostřednictvím katastroficky škodlivých úřadů jako je ÚOOÚ, tím lépe.
0 # Anonymní 2017-09-27 12:10
Ale tohle ja preci chapu a neberu Vam to.

Pak si zvolte nekoho, kdo Vase teze o zverejnovani ksichtu s popisem "zlodej", "vrah", "devka", "lupic", "pedofil" apod. prosadi, nebo, jeste lepe, kandidujte, uspejte a prosadte si to sam.

Nebudu s tim pak mit zadny problem. Ale do te doby mlcte, nebo to alespon respektujte, nic vic.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-27 12:16
Proč bych měl takovou pitomost respektovat a mlčet? Protože si nějaký pitomec v taláru naprosto odtržený od reality usmyslel, že takto je třeba zákon vykládat? No, nasrat. A vy si fakt trénujte to stojku při močení. Jinak asi budete chodit s katétrem a pytlíkem do doby, než vás někdo zvolí a prosadíte si, že je to pitomost.
0 # Anonymní 2017-09-27 16:16
"...Jinak asi budete chodit s katétrem a pytlíkem...."

Podle sebe, soudim tebe.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 09:55
Aha, tak jistě, já jsem nebyl důsledný. Třeba jsem si mohl podat stížnost a po pár letech se dozvědět, že je nedůvodná. Sice bych byl bez telefonu a utrpěl škodu nějakých 15 tisíc, ale zato bych neporušil "právo" zloděje na soukromí jeho sledováním, což je rozhodně přednější. To je skutečně vtipné.

Objasněnost prosté majetkové kriminality (krádeže, krádeže vloupáním) je podle samotné policie 28% (2016). Ve skutečnosti je to daleko méně, protože lidi tuto trestnou činnost ani nehlásí, pokud nejsou pojištěni a nepotřebují papír o odložení věci pro pojišťovnu. Je to totiž zbytečné mrhání časem.
0 # Anonymní 2017-09-26 13:41
Jiste, kdyby jste jim rekl, ze se od tamtud nehnete, dokud Vam nedaji prikaz na odblokovani, tak vam to udelali na pockani.
A ted par mych zkusenosti, u kterych jsem byl fyzicky pritomen, par z rekneme 500:

1. Cikani, jak rikate, navrtali VHP, jmenem Daytona, ukradli pri kontrole kasy, cca 12 tisic. Skoda pro me 6K, pro majitele VHP taktez 6K. Barmance to rekl jiny hrac, ze se tam neco delo, zavolala mi, mohlo byt 22 hodin vecer, ja dorazil, bylo to tak, zavolal jsem 158.
Dorazili stataci, okamzite zavolali SKPV-dorazila behem 20ti minut vyjezdovka, 3 lidi, fotili to, vzali nam vsem otisky, tzv. vyrazovaky, vyslechy svedku. Bavime se o skode 12 tis.kc, aby jste rozumel.
Rikam: "ser.e na to, o nic nejde. ". Vubec ne-technikovi otisky nevysly, delal je znova. Kolem 1. rano jim nejaky svedek rekl, ze si mysli, ze se bavili, ze jedou domu na Svitavy.
Prede mnou frajer z SKPV volal vsem hlidkam, ve mestech na Svitavy, at zastavuji vsechna auta, kde by mohli byt 3 Cikani, jak Vy rikate a jedna Cikanska holka.

Porad se bavime o skode 12 tisic kc. Ja jel ve 3 rano domu, bylo me to vcelku jedno. Za 3 dny me vola ten z kriminalky, at se nezlobim, ze museli jet nekudy jinudy, nebo ze se svedek preslechl, ze hlidky mezi Ph a Svitavami nikoho takoveho nezadrzeli a ze otisky nevysly.
Point-mohli se na to vymrd.t, a nic neresit, kdyz byla skoda mensi, nez u Vaseho telefonu.

2. Muj vyhazovac, tehdy 23 let, v podmince, dal prede mnou 3 facky debilkovi, co kazdemu vyhrozoval, zlaty retezy a prsteny, nagelovanej agresivni kreten. A vyhodil ho ven-pribeh skoncil. 3 facky, ktere jsem videl.
Za tyden byl predvolan, vsichni svedci uvedli, ze Krasavec byl agresivni, otravny, vyhrozoval a ze dostal 3 facky-nic vic.

Ale PCR to nestacilo, protoze to ani neslo k soudu, upozornili soud ktery dal tehdy memu vyhazovacovi podminku, a ten, asi 3 mesice pote, mu jen poslal dopis, ze porusil podminky podminky, promenili mu tech 18 mesicu na ostro a ja ho vezl do Oracova do vykonu, cca 2 mesice pote. Tam si odsedel 13 mesicu, za 3 facky.

3. Mel jsem novou barmanku, prvni den v praci, sama tam, studentka VS klasicky z Ostravy, moc nevedela, o co jde, prisel tam ozraly slovak, v tasce nejakou barvu, protoze makal na nejakem kruhaku, dal si par piv a panaku, byl trosku agresivni a vylil barvu na zem.
Barmanka-nova, zavolala 158, filzlove prijeli, vyfotili barvu na dlazbe, frajera odvezli. rikal jsem si rano, ok, nic se nestalo, holcine jsem to vysvetlil.

Za tyden me vola SKPV, at prijdu na vyslech. Tam sedi curac.k Vysetrovatel a s usmevem me vypravuje, ze ten Slovak, radove 45 let star, byl v podmince ( za neplaceni alimentu) a ze to kvalifikoval jako vytrznictvi a s umevem mi sdelil, ze pujde sedet.
Ja mu rikam-"jak vole sedet? Vzdyt se nic nestalo. Co je to za blbost?" Tak me pekne vysvetlil, ze je to hajzl, co neplati na deti, ze tam stejne drive, ci pozdeji skonci, ze mu St.zastuopce dal zelenou, a ze pujde sedet.
Rekl mi nashledanou, at vypadnu a frajer sel sedet za vylitou barvu na dlazbu, ktera se uklidila pomoci redidla.

A takhle bych mohl pokracovat a p. Pecinovi to tady zasirat dalsich 72 hodin. Cili, jen kecy a kecy, CZ ma plne veznice, protze jsou fizlove aktivni, nikoliv naopak.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 15:02
Jiste, kdyby jste jim rekl, ze se od tamtud nehnete, dokud Vam nedaji prikaz na odblokovani, tak vam to udelali na pockani.

Nejdřív bych doporučil zlepšit chápání textu. Něco, co se za týden ani neobtěžovali zablokovat, těžko mohli odblokovat, že. Když se za týden neobtěžovali ani odeslat lejstro operátorům, hádejte, kolik úsilí asi bylo vynaloženo na pátrání po pachateli. No ano, nula.

Jinak vaše "podnikání" ve specifickém oboru, kde na automatech závislí kriminálníci živí bývalého veksláka zaměstnávajícího vyhazovače, který v krimu náhodou zrovna není, nezlobte se, to opravdu nebudu nijak komentovat. Kdyby to zavřeli všechno i s vámi, udělali by jedině dobře.
0 # Anonymní 2017-09-26 15:16
Kdyz byla revoluce, bylo me 12 let, toliko k Vasemu "Byvaly vekslak", cili Vase lez cislo 1.
Muj vyhazovac nikdy nesedel predtim, cili Vase lez cislo 2.

Jestli jste nepochopil text, u mych 3ch prikladu/pripadu, a pokud nechapete, ze z duvodu aktivity CZ Policie, mate no. 1 pocet veznu v Evrope, (nikoliv z nicnedelani PCR, jak tu lzive uvadite), pak Vam nemuzu pomoci a hadam, ze ani nikdo jiny. I nadale zijte ve sve bubline, vsak Vam chlapi u piva kyvaji a jste za Korena.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 15:34
Já zcela jistě chápu, že v prostředí, kde nějakých 90 procent klientely tvoří recidivisté (o majitelích a personálu nemluvě, například ty barmanky ještě pod cenou odkupují od "hostů" ukradené zboží, se kterým následně kšeftují, protože jinak by host neměl na chlast a zaplacení dluhů z automatů), tak tam je policie nesmírně aktivní. Ono se tam prakticky nedá šáhnout vedle. Na celkové tragické objasněnosti mnou zmíněné majetkové kriminality to nic nezmění a mně to nijak nepomůže, opravdu se nepůjdu nechat okrást do vaší herny, aby se policajti snad mohli předvést, díky za nabídku.
0 # Anonymní 2017-09-26 15:40
To jste vazne tak omezeny, nebo za kazdou cenu chcete byt smart? Muj prispevek vubec nebyl o tom, zda-li provozovani heren je Bohuliby business (15 let nazpet), ani to, jestli gambleri/hraci jsou elita spolecnosti.

Nic takoveho jsem nepsal, ani nebylo tema. Tohle chapete?

Tema bylo, jestli v CR fizlove na vse ser.u, jak tu lzete. A ja Vam dal priklady, ze tomu tak neni, ze jsou naopak proti beznym zemim sveta, aktivni az do prd.le.

A take jsem k tomu dal oficialni cisla, ze CR ma nejvice veznu na pocet obyvatel v Evrope.
Je tam jeste neco, co na tom jeste nechapete? Neumite se drzet tematu, ani 2 minuty, kdyz uz sem, hadam dobrovolne, chodite?

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 15:53
Mě vaše herna opravdu nezajímá. Již jen to, že dle svého tvrzení jste měl podobných zážitků cca 500 jasně vypovídá o tom, co to je za branži a "živnost". Diskuse byla o obecné objasněnosti krádeží, která je zcela tristní. Vaše statistika z čistě kriminálního prostředí je opravdu v tomto ohledu naprosto bezcenná. To je jako kdybych se šel na něco podobného zeptat do věznice, tak mi určitě taky nikdo nesdělí, že je policie neaktivní a sere na to. O tom, kolik je zavřených na počet obyvatel, to téma opravdu není. Téma je o tom, že šance na vypátrání svého majetku prostřednictvím policie je oficiálně ani ne 30 procent, fakticky asi tak 1/10.
0 # Anonymní 2017-09-26 16:25
Moje herna? Tohle nebylo o moji, nebo vasi herne, ale o tom, zda-li na to PCR v CR chcije. A evidentne nechcije.
Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 16:34
Prosím pěkně, co je nepochopitelného na tom, že ty vaše "poznatky" z doupěte, kde klientela tráví čas mezi propuštění a opětovným přijetím do nápravného zařízení, jsou zcela irelevantní ve vztahu k tomu, že když půjdu nahlásit krádež, tak mám asi tak 10-30 procent šanci, že ji někdo objasní - což ovšem navíc neznamená, že se mi daná věc vrátí vůbec, nebo v použitelném stavu, nebo v době, kdy má ještě nějakou cenu, a neznamená to ani to, že mi tu škodu pachatel někdy nahradí? Takže mi holt místo telecích rad někoho, kdo žije vědomě z podílnictví na výnosech z trestné činnosti, nezbyde nic jiného, než si tu věc najít svépomocí sám, jak umím. O tom to totiž je, ne o tom, že vám nějaký kámoš z baru nebo vyhazovač nakukal, že ho zavřeli za tři facky nebo vylitou barvu.
0 # Anonymní 2017-09-26 17:15
Znovu-to je nejaka diagnosa, nebo za kazdou cenu, az ty Vase vytvory ukazete doma sve stare, jak jste to tady vsem nandal, musite byt v nejakem odporu? (Nemyslim tim Narodnim, aby jste to zase neprekroutil).

U tech 3ch facek jsem byl, a dalsich 8-10 lidi, ktere svedcili v jeho prospech. Takze, chtele-li diskutovat, prestante lhat. Take jsem Vam napsal, ze nikdy predtim nesedel-takze Vase dalsi zbytecna lez.

Povazovat navstevniky diskoteky ci Baru za kriminalniky, muze jenom kreten.

A ted k meritu veci-pokud takhle aktivni jsou fizlove v nocnich podnicich a diskotekach, kde maji nakazano moc veci neresit, tak samozrejme v beznych vecech, jako je kradez kola, auta, vloupani atd. jsou aktivni stejne, ci dokonce vice.

A posledni-samozrejme Vam nikdo nikdy nebranil a nebrani, aby jste si po svych vecech, ktere nekdo odcizil, patral sam, ci si najal ocko.

Tedy, trosku se probudte a vratte se do reality, pane Spravedlivy.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 17:30
Pro vás skutečně naposled - to, jestli jsou fízlové aktivní čili nic, je zcela irelevantní ve vztahu k diskutované objasněnosti. Ta je zcela tragická. (A pokud snad aktivní jsou - in your dreams - tak to je ještě horší, protože to zjevně vypovídá o jejich mizivých schopnostech.) Po zdroji "poznatku" o tom, že v kriminálnicích doupatech typu vaši herny mají nakázáno věci moc neřešit, radši ani nebudu pátrat.

Ale jistě mi nikdo nebrání, akorát mi za to dává pokuty, což tady vehementně schvaluje persóna na kriminalitě se přiživující, jako je provozovatel herny plné kriminálních existencí. A ještě má tu drzost to vydávat za ochranu občanů.
0 # Anonymní 2017-09-26 17:38
Omyl a lez-vyberte si, co Vam sedi vice, hadam, ze ta druha moznost.

Nikdo Vam za soukrome patrani pokutu nikdy nedal, nedava a nebude davat. To je Vase pohadkove story, lez chcete-li.

Pokutu dostanete za to, ze si z volny nohy, tak jak uznate za vhodne, date neci fotku na FcB s popisem "zlodej".
Coz je naprosto v poradku.

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 17:59
Ano, dát si na Facebook fotku/video zloděje, ještě k tomu s popisem, že se jedná o zloděje, to je skutečně neuvěřitelná drzost. Lépe je nedat tam nic a fotku předat "aktivním" policajtům, aby ji založili do šuplíku, případně aby ji zveřejnili třeba za rok, když sami hovno našli, že. To určitě přispěje tomu, abych svůj ukradený majetek dostal rychle zpět a nijak mi v té svépomoci nebrání. Pokud bych snad měl jako občan smět něco zveřejnit, tak nanejvýš obecné oznámení, že si nějaký pán zřejmě omylem vypůjčil moje kolo, jestli někdo náhodou neviděl někoho s kolem. To se určitě ozve spousta lidí a bude to hrozně účinné. Inu, zlodějsko-vekslácké mravy se nezapřou. Tímto debatu končím, nemá žádný smysl. Historkami z herny plné kriminálníků a pověstmi o poctivých pražských taxikářích jsem byl oblažen dostatečně, zaplaťpámbů že jste ráčil své "podnikání" přesunout do zahraničí.
0 # Anonymní 2017-09-26 18:18
Jo, jo, tak treba se Vam jiz brzy dostane Vasi mediciny, az nejaky aktivni kreten s Vasim myslenim a Vaseho razeni, bude mit pocit, ze jste mu odcizil poklicky z jeho zanovniho Citroena, protoze jste sel zrovna okolo v inkriminovanou dobu s batuzkem na zadech, kdyz jste vencil psa, a da Vas oblicej na FcB.

Vzhledem k tomu, ze nemate sajn o vecech a mate pomerne omezene mysleni, hadam, ze bydlite na malem Meste, ci vesnici. Tak good luck.

P.S. Mozna by ten polozkrachovany prodejce bicyklu nedostal pokutu, kdyby tam misto "Zlodej", napsal "Svedek", presne jako to dela PCR a nikdo by nerekl ani slovo.
Ale to by chlapi na stavbe a vecer ve Vasi hospudce, nemeli o cem mluvit...

Neocon
0 # Anonymní 2017-09-26 18:32
Postmoderní slovníček: svědek == zloděj, mladík == pachatel -
ilegální imigrant/příslušník "diskriminované" menšiny, duševně vyšinutý jedinec == muslimský terorista.
0 # Anonymní 2017-09-26 19:34
Jen lehce doplnim, pro p. Burana:

Pracovnice v pohostinstvi : Prekupnik kradeneho zbozi.
Clovek davajici praci : Vekslak
Nocni vratny :Recidivista
Diskoteka :Setkani kriminalnich zivlu
Jarda rano na stavbe rikal, ze... :Statni zastupce
Honza, co da u nas 3 zeleny na
ex a nepoblije se u toho... : Soudce
Facebook : MVCR.cz/patrani po sobach

Neocon
0 # Anonymní 2017-10-26 14:28

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)