Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak máme ještě v čerstvé paměti, přibližně v době, kdy preference kdysi nejsilnější politické strany započaly sestup k nule rychlostí, lineárně stoupající v čase (ano, právě tak, jako padá k zemi těleso ve vakuu…), vyjevil vzdělaný ministr vnitra za onu stranu Milan Chovanec plán zakotvit ústavní právo bránit se terorismu se zbraní v ruce.

Že je nerozumné brát takové proklamace politiků za bernou minci, poznává nyní ve vazební věznici 37letý muž, jenž na onom temném místě dlí poté, co odvrátil teroristický útok v Chomutově, a nedočkal se mediální proslulosti – tedy přinejmenším nikoli v kýžené, oslavné formě. Důvodem je, že domnělý islámský terorista nebyl tak úplně islámský terorista, ale na moll opilý Rom.

Staré Havlíčkovo dictum o moudrosti nechození s pány na led se opět ukázalo přesným: ministr si udělal laciné P.R. a hloupý český Honza si to teď za něj odsedí.

Případ arci potvrzuje i správnost našeho zdrženlivého názoru ohledně blahodárnosti práva držet zbraň. Mít ji reálně zvyšuje osobní bezpečnost majitele; podle jiného, tentokrát amerického úsloví, better to be judged by twelve than carried by six. Na druhé straně zbraň představuje pokušení, a protože lidská mysl se v kritické situaci nechová vždy racionálně, může se stát, že i naprosto klidný, vyrovnaný člověk se ve zlomku sekundy zachová jako šílenec. Nemít zbraň nás nutí chovat se primárně defensivně, a ve většině případů je takové řešení správné i v případě, že ji máme. V menšině případů tomu tak není, a tehdy se můžeme skutečně stát zákona dbalou, neozbrojenou mrtvolou.

Chomutovský incident bude užitečný i judikatorně, protože se zřejmě poprvé bude před soudem posuzovat důvodnost obhajoby veřejně vytvářeným pocitem ohrožení a správnosti na toto ohrožení reagovat případně i neadekvátně.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-06-05 18:05
Také vidím tento případ jako zlomový. Získáme odpověď, zda můžeme před terorismem chránit i jiné občany. O své osobě či rodině nemluvím, zde je to pro mne zcela jasné a je mi celkem jedno, co bude potom. Že jde o terorismus je zřejmé, bez ohledu na to, jaké národnosti či napitosti útočník byl. Mimochodem připomínám, že policie zastřelila již několik lidí, kteří se provinili daleko méně (jen jí ujíždělí) a nikoho záměrně a přímo neohrožovali.

Považují to za výbornou politickou příležitost, na níž by politici mohli získat významné body, např. :
- Miloš Zeman obránci udělí milost a dá mu vyznamenání za odvahu (a vyhraje volby s jistotou 110%)
- sluníčkáři objednají správný rozsudek (jako jindy) a udělí mu cenu Michala Velíška
- Chovanec požádá prezidenta o udělení milosti, což udrží 2 ciferný výsledek pro ČSSD bez ohledu na Zemanovo rozhodnutí

Odsoudí-li ho, staneme se asi ještě o kousek zbabělejšími, ale nenávist a pohrdání elitou se ještě prohloubí.

Ale největší průšvih nastane, když skutečně někdo úspěšně spáchá podobný teroristický útok. Bude zajímavé sledovat, jak se z toho politici a justice vylžou.

Mimochodem, nevíte proč je "pachatel" ve vazbě?

BTW, byly doby, kdy jsem byl téměř pacifista. 2 pokusy o přepadení mé ženy a zkušenosti zaměstnanců z města, kde bych tedy bydlet nechtěl, to postavily na hlavu. Dávám Vám za pravdu, v civilizaci se "defenzivní" jednání vyplácí. Bohužel míra civilizovanosti v průběhu mého života výrazně poklesla, stát drží palce zločincům a parazitům a nemá v úmyslu chránit život poklidného a spořádaného daňového poplatníka. Není divu, že alespoň někteří z nich se nechtění nechat jen tak podřezat či přejet autem. Tak jako trendem terorismus, tak roste počet odhodlaných, který nechce umřít blbě.


cnemo
0 # Anonymní 2017-06-05 18:59
Pokud si to novináři nevymysleli, tak v nějakém plátku jsem četl, že z navrhovaných důvodů byl uznán jen koluzní. Což dává smysl.
0 # Anonymní 2017-06-05 19:14
Nic ve zlem, ale byl to ozraly Rom, vzit mu zivot za to, ze odrel par aut-to je silnej tabak.
Kdyby to tak fungovalo, to by bylo v CR najednou zastrelenych. Ten frajer, co je ve vazbe, tam bezpochyby patri a doufam, ze si to pekne odkrouti. (to, ze je obet Rom, me vubec nezajima, takovyhle magor by zastrelil i Sveda).

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-05 19:23
Upozornil bych na důležitý fakt, že nešlo jen o "odření aut" nýbrž o najíždění do lidí s minimálně jedním zraněním. Kdyby rachotily jen plechy, nebylo by moc o čem diskutovat.

cnemo
0 # Anonymní 2017-06-05 19:26
Treba si zistiť všetky fakty, sú dokonca dostupné aj cez mainstream. Nešlo tam iba o autá.
To že bol Cigán je irelevantné.

F.G.
0 # Anonymní 2017-06-05 19:31
Jasne, frajer najizdel do lidi, az to videl soused z okna, ktery si dosel pro gun, obul se, dobehl na misto a Roma zastrelil.
Videl jste nekdy nekoho najizdet do lidi? Ja ano, nekolikrat. Nikdo to netrvalo dele ne 4-5 vterin.
Mnou vyse napsane/popsane, ten soused, to mu vzalo tak 2 minuty.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-05 20:37
Helejte Neocone, vám ani nevadí, že si v příspěvku odporujete, že ne? Frajer to viděl z okna, došel si pro gun, oblékl se, doběhl na místo... - a přitom to zvládl rekordně rychle, protože celé najíždění do lidí netrvalo déle než 4-5 vteřin. To asi frajer několiknásobně překonal několik světových rekordů v rychlosti činností.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-06-05 20:42
Ja si preci vubec neodporuju-snazim se Vam vysvetlit, ze ten pribeh se nestal/stat nemohl tak, jak je popsan.

Videl jste nekdy nekoho, aby najizdel 2-3 minuty na lidi? Btw.-stalo se to ve velkem Meste, nikoliv 40 km od nejblizsiho OO PCR, kde by hrozilo prodleni. Tedy by tam hlidka byla do 3-4 minut.

Myslim, ze bylo krajne neprimerene to, co provedl ten mistni Rambo.
Neocon
0 # Pefi 2017-06-05 22:00
Místní "Rambo" byl možná člen vězeňské stráže, což je ozbrojená státní složka, která vznikla z SNB. Údajně totiž pracoval jako ostraha věznice, což je úkol Vězeňské stráže.

Pokud uvedené platí, byl to "skoro policajt" kvalifikací příliš se nelišící od osazenstva OO PČR. Zásah proti pachateli podezřelého z poškozování cizí věci a pokusu o ublížení na zdraví tím pádem dost možná provedl na místě přítomný profesionál. Stále vám to připadá krajně nepřiměřené ? Co navrhujete - odzbrojt pro jistotu i policii ? V UK se jim to příliš neosvědčilo, i když oni sami to zatím nepřiznávají.


Jak chcete zastavit magora v autě ? Poslat mu dopis ?
0 # Tomáš Pecina 2017-06-05 22:03
Reagovat střelbou na pouhé najíždění do aut by bylo excesivní, ale ten řidič skutečně zranil nejméně jednu ženu a psa, tedy není otázka tak jednoduchá.
0 # Pefi 2017-06-05 22:11
Souhlasím, nicméně PČR prošly už mnohem horší excesy, tudíž bych očekával, že v daném případě byl-li to profesionál, tak mu to projde (a já s tím žádný problém nemám).

Byl-li střelcem civil, tak mu to nakonec soudce Lněnička (nebo jemu podobný) spočítá a proti střelci použije cokoliv z justičního repertoáru, včetně nepřípustnosti rekonstrukce, která se nehodí, střel kličkujících ve vzduchu v rozporu s elementární fyzikou i rozumem, a perlám typu "zbraň nosil skrytě, tedy zákeřně" bez ohledu na to, že zákon skryté nošení u civilistů výslovně vyžaduje.
0 # Pefi 2017-06-05 22:13
Korekce: Vězeňská stráž vznikla z SNV, nikoliv SNB, dnes je součástí IZS a v krizi mohou nabýt příslušníci VS práv a povinností policie.
0 # Anonymní 2017-06-05 22:13
Hm, a co jako měl ten chlap dělat? Dívat se s pistolí v ruce, jak to auto najíždí do lidí? V právních kličkách se nevyznám, ale toto se přece nejde.

cnemo
0 # Pefi 2017-06-05 22:18
Ale jo, jde. K tématu geniálně D-Fens:

" ... Předně mi nevadí, že strejda Fero sedl za volant dodávky nalitej. Pravidla silničního provozu jsou tu pro gádža, protože ty mají lóve na pokuty a policajti se je nebojí zastavovat. My cikáni už dob pana prezidenta Havla smíme dělat některý věci, co gádža dělat nesmí. Nevadí mi, že strejda Fero boural do aut jiných lidí a ničil jejich majetek. Nevidím na tom nic špatnýho ani trestnýho, protože něco občas zničit je součást naší kultůry. Nevadí mi, že přitom strejda Fero riskoval, že může někoho zranit. Fero byl toho dne ve velkým laufu a když je někdo v laufu, tak se halt ostatní musí schovat. Nevadí, že přejel strejdovi Dušanovi psa. Nevadí mi ani, že strejda Fero nakonec najížděl do lidí a že najel autem do tetky Eržiky, který přejel nohu. Nevadí mi, že kdyby se nestalo co se stalo, že by patrně u tetky neskončil, protože jak říkám, byl v laufu.
Co mi ale vadí je, že přišel gádžo s pistolí a zabil strýčka Fera, takže nestačil dodělat to, co dělat začal, jedno co to nakonec mohlo být.

To je nefér. Strejda Fero nebyl žádnej terorista, jen mu prostě občas mrdalo. Byl to dobrej cikán a byla to sprostá vražda. Kdyby se do toho gádžo nesral, strejda Fero by přejel další dva tři lidi, zničil nějaká auta, celý by se to zahrálo do ztracena jako jiný věci, strejda Fero by dostal pokutu za parkování na chodníku a bylo by zase hej ..."

Je suis Deméter: dfens-cz.com/je-suis-demeter/
0 # Anonymní 2017-06-05 22:39
Panove, to ze ozraly cikan najizdel na lidi a zranil psa a pani, me vazne mrzi. Ale strelec nebyl nahodny kolemjdouci, co v panice vytahnul gun a strelil, nybrz aktivni soused, co vse pozoroval z okna, velmi dobre si vse rozmyslel, obul se, hodil na sebe mikinu, sebehnul dolu a do frajera vystrilel zasobnik. To vse mu muselo vzit X minut.

To, ze to byl clen Vezenske straze, to je alespon za mne, pritezujici okolnost. Magor, co si mysli, ze je zrovna ve sluzbe ve Vsehrdech.

Co takhle zavolat hlidku PCR, ktera tam v Chomutove bude za 3-4 minuty?

Meli by jste stejny nazory, kdyby byl poskozenym pan starosta od vedle, co s nim v lete grilujete a mel jen spatny den, co se zrovna dozvedel, ze ma parohy jako krava, ze mu kvuli tomu museli chlapi v hospode vybourat futra, aby tam vubec prosel, a ozral se kvuli tomu jako namestek?

I'dont think so...
Neocon
0 # gogo 2017-06-06 12:06
Vy jste tam byl? Melete páté přes deváté místo abyste se držel aspoň toho mála, co o tom víme.
1. Střelec sešel z bytu dolů s nabitou zbraní s úmyslem zabránit řidiči v ohrožování lidí
2.Řidič byl ožralý a jezdil po chodnících, honil autem lidi a demoloval auta. Často ve snaze skřípnout mezi nimi svoji oběť.
3. Konflikt se konal mezi Cikány hluboko v noci. Střelec nemusel vidět do auta a rozeznat etnický původ řidiče, zato dobře věděl, že chrání Cikány na chodníku (a bezprostředně asi i sebe).
4. Řidič zranil jak psa, tak jednu ženu, která skončila v nemocnici. Řidič očividně lidi ohrožoval úmyslně a dlouhodobě.
5. Střelec řidiče zastřelil a střelba šla přes přední okno a bok kabiny.
6. Svědci vypovídají nekonsistentně. Od tzv. rasově motivované popravy hodného kluka, co jen zabloudil na ulici, po záchranu života před najíždějícím autem.
7. Chytily se toho okamžitě neziskovky, nakoupili svíčky a začali spřádat manipulativní scénáře.
8. Střelec se po akci vzdálil, zavolal policii a čekal na ni. Byl okamžitě vzat do vazby (údajně aby neovlivňoval svědky), ale vazba útěková nebyla použita.

Je potřeba vzít v potaz pár věci, o kterých se píše např.zde
dfens-cz.com/je-suis-demeter/
prasek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=606472
budu se to proto snažit neopakovat.

Tedy srovnejme analogické případy, kdy bylo auto soudem prohlášeno za zbraň a judikováno, že fatální následky nejsou nutné k tomu, aby byl tzv. pirát souzen za pokus o vraždu. Je-li vrahem ten, kdo ne v přímém úmyslu ohrozil jiného, pak musí být náš řidič (s přitěžující okolností, že jezdil po chodníku a pod silným vlivem alkoholu) za pokus o vraždu také obžalován. Z tohoto pohledu je jeho zastavení střelbou jasná nutná obrana, pokud se prokáže, že v činnosti pokračoval a těsně před střelbou někoho ohrožoval.

Další okolností je typický kolorit - tři v noci, rozhulákaní Cikáni a jejich výpovědi, které lze označit přiléhavým slovem "Cigánění" ..pro jazykově nevybavené, když někdo Cigání, znamená to, že lže s naprostou přirozeností, protiřečí si, všechny obviňuje, sebe staví do role ublíženého a vůbec mu ani to nejočividnější lhaní nepřijde nepatřičné.
Vzpomeňme Samkové mačetáře nebo případ důchodce, kterého "dva hodní mladíci, co nesli na Silvestra babičce bábovku" brutálně napadli u jeho garáže a který měl k jejich překvapení starou pistoli a dva z nich v sebeobraně, kdy do něj kopali, zastřelil.

Dále se můžeme ptát, co přimělo střelce opustit byt, ve kterém mu žádné bezprostřední nebezpečí nehrozilo. Lidé jsou na cikánský noční cirkus většinou zvyklí, vědí, že ani strážníci ani policie jim nepomohou a proti Cikánům nezasáhnou. Řada lidí proto cynicky říká, že kdyby se před jejich domem zabíjeli navzájem Cikáni, tak si udělají dobré kafe a budou to maximálně sledovat.
Proč tedy střelec vylezl? Musel tam být moment, který rozhodl pro zásah. Bude důležité, zda ho sdělí či nikoliv a co to bude.

Je jisté, že se z lokální potyčky stane případ celostátní, nebo dokonce světové úrovně. Může to skončit od hnusné rasově motivované vraždy po hrdinu, který by mohl být příkladem všem. Všichni cítíme, že ani jedno není to pravé.
0 # Anonymní 2017-06-06 13:16
"Vy jste tam byl?"

Prave proto Gogo, ze jsem tam stejne jako Vy nebyl, tak nedelam, na rozdil od Vas, rychle cernobile zavery.
Hlavne nezapomente dodat, ze ridic dodavky byl Rom, to je na cele veci totiz strasne dulezite.
Neocon
0 # Anonymní 2017-06-06 15:30
Neocon, skúste si prečítať váš prvý a posledný príspevok. Mne sa javia úplne odlišné.

F.G.
0 # Anonymní 2017-06-06 16:01
Ne, neni na tom nic rozdilneho. Tvrdim, a stale tvrdim, ze misto aby ten aktivni soused zavolal hlidku PCR, tak mu vzalo 3 minuty, nez tam dosel a vystrilel do neho zasobnik.
A take tvrdim, ze jsem tam stejne jako Gogo nebyl, tudiz bych nedelal ukvapene, cernobile zavery. Sam za sebe jsem pouze napsal, ze ten aktivni magor, co ma pocit, ze je 24/7 ve sluzbe ve Vsehrdech, by takhle zastrelil i Sveda. Stale nevidim zadny rozpor.

A opakuji znovu, kdyby kazdy v CR strilel po ozralem chlapovi, co najizdi na chodnik, tak se to deje kazdy den X krat, jakozto sveho casu provozovatel nocnich podniku v Praze+diskoteky, o tom vime sve, zrejme na rozdil od Goga a Vas.

Ale u pocitace je kazdy hrdina, ze?

Neocon
0 # gogo 2017-06-06 16:09
Zase melete dokola to samé a děláte (na rozdíl ode mne) závěry.
0 # Anonymní 2017-06-06 16:19
Delam zavery tim, ze Rambo mel radeji zavolat hlidku PCR, nebo ze v CR je ozralych, co ridi ve 3. am, ranec, kazdy den?

Jo, jo, Gogo, koukam, ze jste postoupil do dalsiho, jiz posledniho, levelu. Ze bych byl prekvapeny, to fakt nejsem.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-06 16:56
Neocone, kurva (jak tu Báša zavedl :), Gogo s Kapitánem tady prezentují kritické myšlení. Na tyhle kecy tu je Yossi.
0 # Anonymní 2017-06-22 13:37
Neocon je nějakej místní komouš? Já bych ho pozval k nám do Británie, tady maj fízli reakční čas pouhých šest minutek, teď naposledy jen několik mrtvých, to je super, není to super? Těm co to odsrali tváří v tvář mačetovému útoku těch šest minut asi dost dobrých nepřišlo, ale takovejm neoconům to muselo přijít super. Také by bylo dobré lidi jako neocon značkovat, aby když člověk vidí, jak je jinému ubližováno a oběť je označkována jako neocon, tak vidím, že mu nemusím pomáhat, ani se nějak vzrušovat, protože během pár minutek mu jistě přijede na pomoc hrdinná policie (která si snad najde nějaký čas mezi vražděním lidí na ulici a okrádáním důchodců).

Vynikající práce naší policie byla vidět například v Ubrodu, kde policie hrdinně vyčkávala venku a ještě více hrdinná zásahovka přiletěla za puhých asi 45 minutek, čili v podstatě okamžitě.

Jak říkám, všechny země, kde byly zbraně veřejnosti zakázány, skvěly pokrokem a prosperitou, Stalinovo Rusko, Maova Čína, Hitlerovo Německo a desítky dalších.
0 # Anonymní 2017-06-22 14:25
Srovnavat teroristicky utok, predem naplanovany Kajdisty za ucelem zavrazdeni pokud mozna co nejvice bezvercu, s ozralym CZ ridicem v uzke ulicce provincniho Mesta-to muze jenom idiot.
Neocon
0 # gogo 2017-06-22 14:58
Nezapomínejte, že obránce stojící proti řidiči auta, brání sebe a ostatní lidi před úmyslným jednáním řidiče, vedoucím ke zranění nebo usmrcení lidí kolem.
V tu chvíli ještě nemáte vyjádření Jandových europornohodnot o tom, zda byl pán Kajdista, Putinův agent, nebo ožralý pobuda.
Postě čelíte útoku řidiče autem.

Tj. v rámci nutné obrany řešíte bezprostřední nebezpečí, hrozící vám, nebo lidem okolo.
Jediné, co můžete posoudit, je chování řidiče - pokud by šlo o nehodu, nepokračoval by v najíždění do lidí. Pokud tak činí zjevně úmyslně, je namístě popřemýšlet o tom, zda (a jak) ho zastavit.

Na analýzy útočníkova rodinného zázením a sexuálná orientace nemáte v tu chvíli čas. I soud by měl posuzovat jednání v sebeobraně z pozice obránce. A někdy to skutečně dělá.

Pro pořádné posouzení (nejen trestněprávní) nám ale chybí informace, tak je dost ošemetné se příliš kategoricky vyjadřovat nebo stavět na nějakou stranu.
0 # gogo 2017-06-22 15:08
My tady nerozlišujeme, z jakých pohnutek kdo vraždí. Náš zákon říká, že jinak trestný čin nebude trestný, pokud člověk jedná v nutné obraně nebo krajní nouzi. Neříká se nic o motivaci agresora ani způsobu obrany. Intenzita se řeší tak, že u NO nesmí být zjevně nepřiměřená a u KN musí být reakce proporcionální.

Vy tady podsouváte (asi ve vleku bulváru), že ten střelec jednal v domnění, že útočí nějaký osamocený zradikalizovaný Francouz v hledáčku policie, který ještě včera zdravil sousedy, ale to přece nevíme. My přece dodnes motivaci a pohnutky střelce neznáme. A je otázka, jestli se je kdy dozvíme.

0 # Anonymní 2017-06-22 17:05
Gogo-uz si najdete zenskou, nebo chlapa, ale zacnete zit jako clovek-konecne. Ja netvrdim, ze to nakonec bude trestnak a netvrdim, ze mam dostatek informaci, bulvar jsem nikdy necetl a nemam to ani v planu.

Co naopak tvrdim, ze specialne v CR je magoru, co se ozerou a pak ridi, spusty, stovky kazdy den, kdyz ne tisice a ze je potreba rozlisovat:

Zda-li umyslne planovite Kajdista najizdi do lidi na otevrenem prostranstvi s cilem povrazdit co nejvice lidi a tim,
ze ma nekdo spatny den, ozere se a najizdi na chodnik, kde jsou vlastne Gogo (dle fotek PCR) zaparkovana auta-takze vlastne ani nemuze nikomu ublizit v pravem slova smyslu.
Me lidsky mrzi, ze za vsemi atentaty, ktere se staly posledni rok, stoji EU obcani a ne ty Vasi virtualni uprchlici, tak jak by jste si pral, ale prosim, zacnete rozlisovat.

Nedavejte na stejnou uroven-serial killer, co cestou do skolu unese planovite holcicku, znasilni a zavrazdi ji, telo pohodi v lese za mestem s tim, ze stejnou holcicku prejede, na stejne ceste ze skoly auto, treba Romana Janouska, protoze mel spatny den a ozral se jako namestek.

Vysledek je sice stejny, ale v zapadni civilisaci a dost mozna i ve Vami milovanem Putinove Rusku, se holt motiv rozlisuje.

Jeste jednou-srovnavat ozralu v aute, co odira zaparkovana auta kdesi v Chomutove a tim, co dela Kajda na Zapad od Plzne poslednich X mesicu, muze jenom nemocny clovek, chcete-li idiot.

Neocon
0 # gogo 2017-06-22 17:16
Vraťte se zpět do kontextu.
Případ proběhl v Chomutově, základní data jsem uvedl (tak si to znova přečtěte, ať neblábolíte o "jen odřených autech") a nyní jsem vám jen připomněl, že pro účely posuzování NO a KN není podstatné politické hodnocení činu (nebo by být nemělo).
Z perspektivy obránce na chodníku není tak podstatné, zda se jedná o hosty diktátorky Merkel, zdivočelého Francouze, nebo ožralého Cikána. U nás má právo se účinně bránit, pokud nevybočí z mantinelů NO a KN.

Taky bych vám připomněl vaše tvrzení o vyšší kriminalitě Němců oproti imigrantům ... jsem tedy rád, že aspoň tento očividný nesmysl už snad nebudete dál rozšiřovat.
0 # Anonymní 2017-06-22 17:30
Po 5te-kdyby byl Rambo/bachar na chodniku, jak tvrdite, vyhodnotil situaci, ze mu jde o zivot a strelil Roma 2x do hrudniku-nenapisu k tomu tematu ani radek.

Ale tak se ten pribeh nestal-Bachar byl doma v obyvaku, dival se znudene na Ordinaci a videl z okna, co se deje. Tedy se v klidu obleknul, obul se, vzal si bundu, natahnul si svuj gun a sel dolu, aniz by se obtezoval zavolat PCR.

Tam vystrilel cely zasobnik do ozraly. Nice try Gogo, nice try.

Nikdy jsem nenepsal, ze Nemci maji vyssi kriminalitu, nez uprchlici-napsal jsem Vam a Vasem exBuddymu GP, ze kdyz se odecte kriminalita spojena s falsovanim identity a spory uvnitr komunity, (oboji absolutne nikoho netrapi a nezajima), tak ze "beznou, poulicni kriminalitu maji srovnatelnou, nebo nizsi, jako rodili Nemci".

Tady to zkousi Trump take- ilegalove maji nasobne nizsi kriminalitu, 3x nizsi, nez rodily americane, ale to by spatne znelo, zvlastne kdyz temer 70% US obcanu zada pro ilegaly amnestii, zlegalisovani, chcete-li.

Tak Trump vymyslel, aby se ta jeho retorika dobre obhajovala, ze je vlastne trestny cin byt v US nelegalne (coz neni, ale to je jedno), tedy temer kazdy Ilegal je vlastne zlocinec a tak se vlastne ospravedlni, ze je budeme deportovat a tim se umele nafukuje ta Trumpova prolhana statistika.

Proste-rozlisujte beznou kriminalitu a nejaky nezajimavy, nikoho neobtezujici "falsovani identity".

Neocon
0 # gogo 2017-06-22 17:44
No vidíte ... a jistě taky víte, že NO neznamená pouze a jen nutnou obranu sebe samého. Můžete takto bránit i jiné lidi. A tady se dostáváme na tenký led, protože nám nejsou dobře známy pohnutky a širší okolnosti.
Vysypat celý zásobník není tak špatné, když si uvědomíte, že v Británii vystříleli profíci z dlouhých zbraní celkem 50 ran na cca 3 lidi a ještě k tomu střelili jednoho civila. Náš člověk střílel na agresora v jedoucím autě a to z pistole. Nevím, jak jste šikovný, ale trefit pohybující se cíl za sklem nebude úplně snadné.

A o té německé kriminalitě .. potvrzuji, přibližně takto jste to formuloval. Jen mě překvapuje, že na tom trváte. Ne že bych byl nějaký germanofil, ale Němci se přece jen chovají oproti merkelčatům slušněji a nenásilněji. Falšování identity zde neřeším jako kriminalitu, to je již folklór a skoro bych to označil za jisté privilegium spolu s udáváním věku do 18 let.
0 # Anonymní 2017-06-22 17:59
" NO neznamená pouze a jen nutnou obranu sebe samého. Můžete takto bránit i jiné lidi"
Ano, vim, ale u toho se zjistuje, jak moc to bylo nezbytne a neodkladne. Bachar, za ten cas, co udelal vse potrebne, viz.muj popis, mohl zavolat PCR.

"A tady se dostáváme na tenký led, protože nám nejsou dobře známy pohnutky a širší okolnosti"
S timto naprosto souhlasim.

Profici strileli na 15-20 metru, v miste, kde pobihali/utikali civiliste, tudiz 50 ran (pisi to jako velmi dobry strelec, jiz 20 let) neni vubec spatny prumer, naopak.

Bachar/Honimir strilel ze 2 metru. Zasadni a znacny rozdil, verte mi gogo.

Nemyslim, ze mate pravdu. Americane jsou neskutecne slusny narod, (nemci asi hodne podobne), ale cisla hovori jasne:
z US born muzu ve veku 18-55 let nekdy sedelo 2.8%, z ilegalu/ male/ ve veku 18-55 let nekdy sedelo 0.9%.
Proste predstava, ze jako uprchlik (mexicky/syrsky) jedu delat bordel, pachat trestnou cinnost, do US/SRN , je proste zcestna, z mnoha duvodu. 97+% chce jen vychovavat deti a pracovat, aby se deti mely jednou lepe.

Neocon
0 # gogo 2017-06-22 18:10
To je právě ta neznámá - co střelec dělal než vyšel, proč vůbec vyšel a jak se dostal do situace (pro něj) nutné obrany. Člověk by třeba řekl, že mohl napřed zavolat a pak jít, ale mohl mít stejně tak dobrý důvod jít hned a odvrátit bezprostřední nebezpečí. A bude asi hodně záležet na tom, jak to popíše - proto si myslím, že se přesné rekonstrukce nedočkáme.


Já vám to nevymlouvám v případě USA/Mexika, i když i zde bych měl pochybnosti ohledně statistiky, protože do US-born spadnou i lidi z ghett, kde je kriminalita obrovská.. tj. něco, co zatím v Německu není, nebo aspoň ne v té míře. A kromě toho, když mluvím o Němcích, nemám tím na mysli Turky a Kurdy (byť s německým pasem).
Pro zdejší lidi je naprosto absurdní představa, že Němci páchají srovnatelné počty násilných činů jako merkelčata... to fakt radši neříkejte mezi normálními lidmi ani v tom Německu.
0 # Anonymní 2017-06-22 18:21
"To je právě ta neznámá"
S tim bych souhlasil a tim bych to ukoncil, protoze tam je a bude mnoho otazniku...

"A kromě toho, když mluvím o Němcích, nemám tím na mysli Turky a Kurdy (byť s německým pasem)."

Aha, tak to jsem uz doma-vlastne tech 6-8 milionu Turku a Kurdu, co se narodili v Nemecku, nikdy ani v zadne jine zemi nebyli, mluvi jenom Nemecky, tak to vlastne nejsou Nemci, protoze dedecek byl Turek, ktery prisel do Nemecka po valce, kdyz to potrebovala ekonomika.

V tom pripade asi tezke vest diskuzi, protoze ja lidi neselektuji podle puvodu (McCain se narodil v Paname, Trumpova maminka byla rozena Irka, Obamuv tata byl Kenan a maminka z Kansas, Ted Cruz se narodil Kubancovi v Kanade atd...)

Tim padem-nemam k tomu co napsat, protoze az do ted jsem zil v tom, ze delite lidi na US/EU Born, nebo privadrovalec, jako ja, ci Daniela, ci 2 miliony uprchliku v Nemecku od roku 2014, nikoliv podle barvy pleti, ci puvodu pra, pra/rodicu.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-22 18:23
A jeste vsuvka-"nebo ze delite lidi podle adresy" .
Zijes li v Jiznim Chicagu-nejsi american. Je-li tvoje adresa: east Los Angeles-nejsi american. South Houston-nejsi american. West Los Angeles-jsi spravny, ted jediny spravny american....Prevedte si to Gogo na EU..
Neocon
0 # gogo 2017-06-22 18:31
To je ale poměrně běžné středoevropské chápání pojmu národnost a většina těch Turků a Kurdů má i turecké pasy, takže jsou maximálně poloviční Němci, nebo Němco-Turci. A oni sami se považují většinou spíš za Turky než Němce. Poměrně velké procento ani německy nemluví a to ani v druhé-třetí generaci. Nedávno o tom byl i zajímavý článek z Vídně, jak velké procento školáků neumí prakticky vůbec německy.
A nakonec i při nedávném referendu dělali Turci demonstrace a hlasovali v průměru extrémněji, než Turci v Turecku.
Pokud někdy používám označení Němec/Francouz/Angličan/Švéd pro Araby, Pákistánce, Nigerijce nebo Turky, tak nejčastěji jako ukázku té absurdnosti.

V USA je to jiné, tam je Američan jen Indián, ostatní jsou imigranti (a černoši nedobrovolní) a nemají si co vyčítat.

Ale i tak jsem přesvědčen, že i kdybyste započítal všechny majitele německého pasu, tak stejně mají merkelčata zločinnost podstatně vyšší. V Německu se no-go zony teprve rodí.
0 # Anonymní 2017-06-22 18:40
Aha, tak ja takhle lidi nedelim, protoze bych se nikam nedostal. Nepausalizujte-ze v tom nedavnem referendu poradali Turci v radech tisicu demonstrace, neco znamena?
Kolik promile z nich, ze 6ti milionove komunity, se jich zucatnilo alespon jedne demonstrace na podporu Erdogana? Z toho delate nejake zavery?

Urcite nemaji vyssi zlocinnost-nebo mi to alespon neni znamo, znovu, viz. fakta a moje zkusenosti z US. ( a nemyslim si, ze 35ti lete Syranka, co utekla pred valkou s 5ti detmi, ma jine cile, nez 35ti leta prdelata, tlusta mexicanka se 7mi detmi, co utekla do US pred kartelama).

A znovu opakuji-ilegal ma 3x nizsi kriminalitu, nez rodily american (o barve pleti, ci narodnosti prarodicu ofic.cisla nic nerikaji, ani me nezajimaji, uprimne)

Neocon
0 # gogo 2017-06-23 08:12
Závěry dělám ze statistiky výsledků referenda a tam se ukázalo, že němečtí Turci jsou radikálnější než turečtí.
Nakonec ani na Hitlerovy projevy nechodilo víc než pár procent Němců, a závěry se z toho daly dělat docela dobré.

Nezapomeňte, že asi 80 procent merkelčat tvoří mladí muži 18-30 let a další nemalé procento papírové děti, ale jinak muži do cca 20 let, vydávající se za děti.
Těch vašich matek s dětmi je v té vlně asi promile. A ty by samozřejmě měly zájem dostávat dávky a žít si svoje životy. Další statistika ale ukazuje, že až ty děti vyrostou, nemají problém (už jako např. francouzští občané) vzít do ruky pušku a vystřílet nějakou tu redakci nebo podřezávat lidi na ulicích jako podsvinčata (včetně neozbrojených policistů).
Tohle si myslím, že je největší rozdíl mezi merkelčaty a Mexičany. Psal jsem vám to už mockrát, ale zatím jste to nepochopil.
Je proto zoufale hloupé srovnávat Mexičany s tím, co k nám proudí z Afriky, Pákistánu, Bangladéše a blízkého východu.

Vaše zkušenosti z USA nerozporuji, jen si myslím, že není úplně chytré brát US populaci jako šedou průměrnou masu a nebýt schopen rozpoznávat přirozené sociální a etnické skupiny, lišící se často podstatnými rysy jejich způsobu života. S takovou sociologií můžete uspět maximálně na sluníčkářské konferenci, ale nikdy nic nezjistíte o reálné společnosti.
0 # Anonymní 2017-06-23 09:23
Já se Vám, gogo, divím, že s tou neokonskou zrůdou "diskutujete". Vždyť snad musíte vidět, že je to inteligenčně a sebevědomím typický amík a že si bude pořád mlít ty svoje nesmysly, bez ohledu na realitu. Prostě proto, že to těm imperialistickým chamtivcům tak vyhovuje, že mají dlouhý klacek a že z toho, jak to je, pořád mají profit.
Srandovní je, jak porovnává US imigranty (asi převážně latinos křesťanského milieu, popřípadě disciplinované asiaty) s "evropskými" línými a nevychovatelnými čmoudy, nadto vybavenými agresívní patologickou machometánskou ideologií. Nehledě na (asi) vysokou a závažnou kriminalitu značné části "US born" afroameričanů versus standard uťáplých na krátké oprati držených eurodomorodců.
0 # gogo 2017-06-23 13:20
Ona je s neoconem jiná potíž. My se točíme v diskusních cyklech. Já třeba napíšu, že nás eurobolševici nutí přijímat migranty podle kvót a že Frontex spolupracuje s převaděči místo aby chránil hranici.
Neocon začne dupat nožkama, že "ten příběh se nestal". Já mu dokážu, že mám pravdu a tím to zhasne. Jenže tatáž diskuse se otočí za cca 14 dní znovu s identickým průběhem včetně dupání nožkama a hlásáním, že to tak není. Někdy to tak proběhne i vícekrát, ostatně ani ta dnešní výměna není první v pořadí, ale např. ti Mexičani se řeší minimálně potřetí. Kdybych nebyl líný, mohl bych jen odkazovat na svoje předešlé odpovědi místo psaní a nového formulování.
0 # Anonymní 2017-06-23 13:49
Kluci, trosku vice reality a mene ideologie. Kriminalita v Mexiku je daleko vyssi, nez ve vasi Bangladezi, Pakistanu a je dokonce vyssi, nez byla v Iraq pred 2014. To je fakt, lehce overitelny.
Takze verit, ze mexicky uprchlik je slusnejsi, jenom proto, ze to je krestan, nez uprchlik Cmoudsky, je proste utopie odporujici realite.

Dalsi vec -tech par kusu, co "vzalo v dospelosti zbran a vystrilelo redakci"-z X milionove komunity-to je jako vtip, neni? To je, jako by jste rekl, ze CR je narod serial killers, protoze jste meli Straku a Mrazka (chomutovskeho Mrazka, nikoliv CBrodskeho).

Nikdy nebereu "celou masu", je preci samozrejme, ze white stredni trida american ma nizsi kriminalitu, nez cernosi z ghet, ale vzdycky musite brat prumer. Take v Praze netvorite rocni zpravu o stavu kriminality jenom z Dejvic, ale z cele Prahy.

Frontex samozrejme nikoho neprevadi, ve smyslu, "panove-za chvili vam jede trajekt do Italie-kdo to nestihne, nevadi, za 2 hodiny jede dalsi", jak se tu snazite tvrdit, nybrz vytahuji lidi z more a bohuzel je nevraci. Ale prevadecstvi je o necem jinem.
Dalsi lez je Gogo z kvotami-CR prijala do dnesniho dne, 12 ks Cmoudu, krestanu.. Takze je hezke, ze ma EU problem s tim, ze dalsi CR nechce, to nepopiram, ale realita je 12 ks. Tecka Gogo.

"Prostě proto, že to těm imperialistickým chamtivcům tak vyhovuje, že mají dlouhý klacek a že z toho, jak to je, pořád mají profit".

Jasny Anonym, tyhle 2 dobrudrzstvi na staly $1 MLD/den, a to od rijna 2001, mame 6 tisic mrtvych, 30 tisic tezce zranenych, stovky tisic s PTSD, tihle vsichni uz budou do smrti brat nejen duchod, ale chodit zadarmo k lekari, ale hlavne ze je tam ten Vas "profit".
Nekomu holt vazne neni pomoci.

Neocon
0 # gogo 2017-06-23 13:55
QED
0 # Anonymní 2017-06-23 14:44
Gogo a jeho kamarad-tady mate Mexico, zeme "plna hodnych krestanu", rok 2016:

Mexico's claimed 23,000 lives during 2016 -- second only to Syria, where 50,000 people died as a result of the civil war.

1. Syria-50 tisic vrazd
2. Mexico -23 tisic vrazd
3. Iraq-17 tisic vrazd
4. Afgh.-16 tisic vrazd
5. Yemen-7 tisic vrazd.

Kde mate kluci ten Vas Pakistan, Bangladez?

Neocon
0 # gogo 2017-06-23 14:59
A v tom Mexiku vraždí ty vaše 35 leté prdelaté matky sedmi dětí, o kterých jste nám psal včera?
0 # Anonymní 2017-06-23 15:07
Ano, samozrejme ze ano. Nejen ze je to tady tema, ale jak jsem zde psal, best kamaradka me zeny se provdala do Mexica, takze o tom neco malo vim. (bydli za zdi, do skoly ji deti vozi eskorta, nechodi zasadne ven, a to nikdyna za zadnych okolnosti, v podstate to verne popsal film s Denzel Washington-Man on fire, a to se tam ta situace od roku 2004, kdy byl film natocen, zasadne zmenila k horsimu).

Vase presdtava, jak vsichni mrtvi/zavrazdeni, jsou clenova kartelu a vrazdi se zasadne mezi sebou, je zcestna. Nakonec to rekl Trump, nerekl?

Jinymi slovy-nez sem Gogo neco napisete, tak si prosim nejprve overte fakta.

Neocon
0 # gogo 2017-06-23 15:20
Čeština je zrádná. Matky byly míněny jako podmět, nikoliv předmět.
0 # Anonymní 2017-06-23 15:31
Na obsahu meho prispevku a Vasi jiste (ne) umyslne nevedomosti, to neco zmenilo?
Neocon
0 # gogo 2017-06-23 15:56
achjo... člověk udělá vtip, nevšimne si dvojsmyslnosti a pak aby to vysvětloval.

Když jsme téma imigrantů US/MEX vs EU/Afrika znovu otevřeli, argumentoval jste tak, že do US přicházejí typicky ty prdelaté matky se sedmi dětmi, které rozřeďují jinak násilnické osídlení USA.
Já jsem nato oponoval, že do EU přicházejí právě prakticky pouze ti násilníci ve věku 15-40 let a nikoliv ty matky s dětmi. Tím pádem jsou jejich kriminalita a násilnosti řádově větší než u domorodců.

Vy jste začal vypisovat statistiky počtu vražd v Mexiku a já jsem se, ve snaze udělat vtip, zeptal, zda v tom Mexiku vraždí ty matky. Míněno, že ty matky jsou těmi násilníky. A vy jste to pochopil, že jsou obětmi (což samozřejmě jsou).

Je si z toho prosím odneste poznatek, že nelze srovnávat Mexickou imigraci do US s africkou do EU.
0 # Anonymní 2017-06-23 16:13
To vazne verite, Gogo, ze tu silenou cestu pres oblasti ovladane Cartely, s beznou denni teplotou ve stinu okolo 45 stupnu ( a zadny stin tam neni mozne najit) pres poust, desitky mil, absolvuji "predevsim" matky s detmi?

Samozrejme ze Gogo vetsina mexickych ilegalu zde jsou mladi muzi, ve veku 18-40 let.
Uplne stejna skladba, jako mate v EU-mladi muzi. Ale hadejte co, Gogo-mame nejnizsi kriminalitu v dejinach US.
Neni to Gogo zvlastni?

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-24 10:12
0 # Anonymní 2017-06-25 09:10
To je zřejmé, že někomu nelze pomoci.
Vtip je v tom, že profit má úzká specifická vrstva, která ten dlouhý klacek ovládá. Z té nikdo samozřejmě v dobrodružstvích neumírá, není zmrzačován ani doživotně traumatizován. Kdežto náklady, včetně těch osobních, nese masa ohlupovaných ovcí, které nemají na klacek žádný reálný vliv. Těm domácím se aspoň pomocí propagandy masmédií a dalšího chleba a her vytváří dojem jakože demogracie, humanity, pokroku a svobody, to u vazalů a už vůbec u neokolonií není nezbytné. Kdo nechce přispívat dobrovolně, na toho se vytáhne klacek. Takhle například ti vyvolení klackovali celé poválečné období prakticky celou latinskou Ameriku, až ji doklackovali do dnešního stavu. Dnes Evropa, povětšinou vazalská, kromě přímo okupovaného Německa, zakouší důsledky klackování Blízkého a Středního Východu a Afriky.

Latinos imigranti budou asi převážně uprchlíci před násilím a gangy, pravděpodobně ochotni tvrdě pracovat a přinášet oběti pro lepší život svých dětí. Machometánští čmoudi pracovat nepřichází, jsou arabsky líní a je to pod jejich důstojnost, sloužit nevěřícím. Přišli se nechat vydržovat, posedávat před kavárnami a především rozšiřovat kalifát.
0 # Anonymní 2017-06-25 12:16
Mimochodem, těch 12 ks krestanu - to je opakovaná, a tedy už vyfutrovaně čistokrevná lež. To tu jen tak nepodloženě zablábolil Krystlík, jak to má ostatně ve zvyku, a neunesl důkazní břemeno.
0 # Anonymní 2017-06-25 14:06
Tech 12ks, co CR prijala, je oficialni cislo od vaseho Secretary MV CR. Nechapu, co s tim ma p. Krystlik spolecneho a Chovance nelze povazovat za nejakeho slunickare.
Dale nechapu, pro Vam vadi 12 ks Cmoudu (jedno, zda-li sunitu, ci krestanu), kdyz Vam nevadi, ze si CZ divky/zeny vozi neco malo pres 120 ks kazdy rok z dovolenych s sebou a pote si je zpravidla vezmou, cili legalisuji je.

Samozrejme ze ve valce je vzdycky nejaka skupina lidi, co vydela obrovske penize, to je preci naprosto normalni. Jak jsem zde jiz psal, znam osobne cloveka, ktery vydelal jako kontraktor mezi 2003-2008 v Iraq $80 milionu.

Pral bych Vam videt jeho dum/hrad ve Scottsdale, AZ a jeho dalsi dum v Telluride, CO. Akorat, ze to ma jeden hacek a tim Vas asi zklamu-byl pomerne chudy, resp.nijak zvlaste bohaty, klasiky zivnostnik, co mel 2 kluky/zamestnance, nic zvlastniho.

A mel sraz od skoly ve Vegas, kam dorazil i jeho spoluzak z VA, ktery t.c. pracoval pro DoD a rekl mu: "ty se zivis montazemi AC, vid? Mozna bych pro tebe neco mel..."

Cili zadny teorie spiknuti, zadny ovladani klacku-jen se proste nekdo chopil prilezitosti, za velmi slusne penize.

S Vasim poslednim odstavcem v zasade souhlasim.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-25 19:02
To vidím, že nic nechápete. Respektive, nehodí se vám něco chápat. Krystlík s tím má společného to, že je "zdrojem" vašeho blábolu o "12 křesťanech". Budíček! Není řeč o kvantitě, je řeč o "kvalitě"! Nebo snad máte problém, kromě chabých rozpoznávacích schopností, i s pamětí? Že se vůbec ptám. Nejspíš jste upadl na hlavu na pláži Utah. Tož si tu paměť osvěžte při tom tunajším článku, co se jmenuje BMW.
A né, fakt jsem nemyslel, že u klacku se přichomýtá kdejaký váš příštipnický kámoš. Jakkoli mi je jasné, že každý mentalitou vekslák si rád přištípne.
0 # Anonymní 2017-06-25 19:36
P.Krystlik neni zdrojem me informace, nybrz pan Ministr Chovanec. Jestli to tady p. Krysltik napsal, coz je mozne, tak zrejme cerpal ze stejneho, tedy oficialniho zdroje. K Vasi smule nemuzete Chovance obvinit z toho, ze by cisla umyslne snizoval...

Budicek-ja jsem se Vas ptal, proc mate problem s 12ti Sunnity za celou dobu, a proc nemate problem se 120 sunnity/1 jediny rok, (vychazim z toho, ze CZ cestovky moc zajezdu do Iranu neporadaji) co si je CZ divky domu vozi kazdorocne.

A posledni odstavec-nic jste nepochopil, nebylo to o zadnem vekslackovi.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 07:38
Těch 12 je samozřejmě číslo z ministerstva a znamená počet těch, co prošli mechanismem kvot a byli přijati oficiálně. O celkovém počtu zde reálně žijících merkelčat to nevypovídá nic. Policie je ani aktivně nevyhledává a nekontroluje neziskovky, které je sem vozí.

Vy si neocone zkuste uvědomit jeden podstatný rozdíl. Pokud se občan rozhodne konvertovat k náboženství, je to jeho právo a jestli se jich tak rozhodne většina, mohou takto prosadit i halal, košer, víceženství, různé obřízky a další výdobytky moderní západní civilizace. Bude to ale přirozený a zejména vnitřní vývoj.
Další krok je ten, když si občan/ka vezme za manžela/manželku cizince a přijme jeho zvyky. Stát by opět neměl nijak zvlášť kecat do výběru partnera, pakliže nejde o falešné sňatky.
U těch vašich 120 sunitů ročně mi moc nesedí ani ten počet, ani to, že hned víte, že jde o sunity. Pochybuji, že by se v našich statistikách tento údaj objevoval.

Zcela něco jiného je ale rozhodování o tom, kdo může a za jakých podmínek žít v našem státě. A zde je to plně v kompetenci rozhodnutí občanů (zastoupených v našem případě v legislativě parlamentem a v provádění ministerstvem). Není proto žádný rozpor v tom, kdyby např. ročně konvertoval 1000 Čechů k wahabismu a 500 dalších jich bylo sezdáno s občany, a přitom občané odmítali udělovat povolení k pobytu byť i jednomu dalšímu z rodu merkelčat.
0 # Anonymní 2017-06-26 11:28
Vím, že nemůžu na válečného veterána mít přehnané požadavky, ale myslel jsem, že přečíst si něco po sobě až tak přehnané není.
Cituji z diskuse u článku BMW:
"...CR jich prijala, jak pise p. Krystlik, par/nekolik krestanu, udajne 12ks, dle vyjadreni ministrav Vnitra CR..."
OK, možná tedy tento text neoznačuje p. Krystlíka za zdroj informace, může být. Výborně tedy. Pak jistě nebude problém doplnit to, co nezvládl p. Krystlík - odkaz na původní informaci, čilibrž důkaz. Do té doby to, obdobně krystlíkovskému, považuji za neokonský žvást, dnes již lež.

Podle mého názoru číslovka 12 pochází z oficiální statistiky relokovaných a nic nehovoří o náboženském pozadí importovaných. Pokud vím, padla informace o tom, že oněch 12 bylo relokováno z Řecka a snad má jít o dvě až tři syrské rodiny, které prošly bezpečnostními prověrkami. Vše nad to jsou, podle mě, žvásty, opakovaně recyklovány pak lži.

Aby bylo jasno, já netvrdím, že by nemohlo jít o křesťany, jistě může, jen to, že tato informace nebyla publikována a je to tedy čiročirý výmysl, resp. žvást (poprvé jsem se s ním setkal u p. Krystlíka, tedy krystlíkovský žvást, který ovšem neokonská zrůda promptně aplikovala).
Pokud bych už čistě spekuloval, tak p. Krystlík dal Chovance s křesťany do souvislosti na základě starší aféry, kdy posledně jmenovaný zastavil program přemisťování iráckých křesťanů (špatně) spoluorganizovaný nadací Generace 21. Přičemž jedině tento program, podle mého názoru, nějaký humanitární smysl mít mohl. Ale co byste chtěli od vepře socanského.

Za osobu s mentalitou veksláka samozřejmě považuji neokona a pochopitelně odlesk jeho záře padá i na jeho kámoše (svůj k svému).
0 # Anonymní 2017-06-26 13:39
"udajne 12ks, dle vyjadreni ministrav Vnitra CR..."

No vidite, ze to s Vami neni az zase tak spatny. Hlavne posledni cast vety, ze "dle vyjadreni ministrav Vnitra CR..." ukazuje, ze jeste nejste v takove dire, jak by se mohlo zdat.

A ja vzdycky myslel, ze oznaceni "vekslaka" se nevztahuje na lidi, napr. na lidi, kteri maji restauraci, davaji praci temer 20ti lidem, nebo pronajimaji konda na Floride turistum, nebo, ze za vekslactvi nelze povazovat montovani AC na FOB's...

Holt se stale ucim-tedy diky za vysvetleni/pouceni.
Neocon
0 # Anonymní 2017-06-26 13:45
Gogo, proto jsem Vam psal, ze jelikoz CZ cestovky neporadaji mnoho zajezdu do Iran, ze se velmi pravdepodobne jedna o sunity, tim netvrdim, ze jich je 100% sunitu.
Druha vec-pokud respektujete rozhodovani vlad, protoze jste je preci zvolil, jak pisete, tudiz oni jsou vasim hlasem, coz je v Zastupitelske demokracii normalni, ci spise povinnosti, tak by jste mel respektovat, ze se ta stejna Vlada obcas rozhodne nekoho vzit,
protoze, jak pise ten Francouz, co vyhral volby (ma tu o 25 let starsi pani), EU neni samoobsluha a CR nemuze mit jen rukou natazenou, ale obcas musi take neco obetovat. A muj point-kdyz Vam nevadi a nedal jste nejaky zakaz na vozeni Cmoudu do CR, vetsinou sezonnich cisniku, do kterych se zamilovaly CZ divky, nemelo by Vam vadit, ze obcas CZ gvt. prijme 20-50 chudaku.
Neocon
0 # gogo 2017-06-26 13:56
Ale kdepak, je to přece naopak. Vláda by měla v zásadních věcech dělat to, co chtějí občané (nebo aspoň nedělat to, co nechtějí).
Samozřejmě individuálně si konkrétní člověk není jistý, jak moc je jeho přání a postoj sdílený ve společnosti, ale jsou případy, kdy to jisté je. A když si není papaláš jistý, má nechat proběhnout referendum.
O žádné občanské povinnosti souhlasit s vládou nevím.
Makaron plácá hovadiny, takové hovadiny snad ani nestojí za komentář. Oni by měli oba dva (s Merkelovou) v sobě trochu potlačovat ty malé Adolfky a Napoleonky. Sice je pěkné, že Němci bojují proti symbolům, ale tak nějak opomněli změnit svůj způsob myšlení a pořád si myslí, že prostor na východ od Německa je taky jejich a že tam můžou provádět osidlovací a vysidlovací projekty podle vlastního uvážení. Je jen škoda, že jim to nikdo z V4 neřekne naplno.

Co to píšete o cestovkách? Jak to souvisí s migranty?
0 # Anonymní 2017-06-26 14:07
A jak si asi chcete domu privest siitu z Turecka, Egypta, Dubaje, Tunisu, kdyz jich tam je jako do karet?

Ale Gogo, zkuste v CR vydat zavazne referendum, jestli lide chteji platit dan z prijmu, spotrebni dan na pohonne hmoty, cigarety, alkohol, odvody na soc. a zdravotni.
Dale vydejte referendum, zda-li lide chteji platit povinny poplatek za tv/rozhlas, svoz odpadu....

Referendum u debilnich lidi nefunguje, cili referendem se neohanejte. V CR je zastupitelska demokracie a co jse si zvolil, to mate.

Makaron neplaca hovadiny, jen rika, ze kdyz na jedne strane berete, tak na strane druhe musite obcas i dat.
S tim plne souhlasim-tak to holt Gogo v zivote chodi.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 14:09
Na téma vůle občanů doporučuji debatu s panem Sulíkem, zde je její ústřední moment:
www.youtube.com/watch?v=cAwBZbx8bNQ

Ten šokovaný pán po Sulíkově levici, který zalapal po dechu a zmohl se jen na OK, je německý ministr.
0 # Anonymní 2017-06-26 14:13
Pak Vam Gogo nezbyva nic jineho, nez si zalozit vlastni stranu, rikat a mit v programu to, co zde pisete a pokud uspejete, muzete prosazovat to Vase referendum.
Jen, kdyby jste nahodou uspel, referendum prosadil a 50 chudaku neprijal, tak jen aby Vam zbylo v rozpoctu na starobni duchody, materske, vyplaty pro ucitele a tak asi na dalsich milion mandatornich polozek....

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 14:24
Mrkněte do Švýcarska, jaká tam mají referenda. Je jich hodně a neplatí vaše teze, že by si lidi odsouhlasili kdejakou hovadinu. Oni jsou občané i v tom průměru soudnější než většina papalášů, o obraně proti kolaborantům nemluvě.

Já nechápu, co tady pořád píšete o tahání sunnitů nebo šiítů do ČR přes cestovky.

Makaron plácá nesmysly, protože oblast udělování občanství nebo povolení k pobytu je pořád ještě v kompetenci států. Stejně jako bezpečnost. To, že si eurobolšani odhlasovali pitomost odporující jak zdravému rozumu, tak pravidlům a sami ta základní pravidla porušují, ještě neznamená, že musí ostatní přijmout jejich ničím nepodložené kvoty.
Jak říkám, měli by v sobě začít potlačovat Napoleonismus s Hitlerismem. To, že něco odsouhlasí papírová většina, ještě neznamená, že je to správně, podle pravidel a v zájmu lidí.
V životě to chodí různě, někdy vás donutí jen dávat nebo vás mohou i vyhladit. Možné je všecko, ale člověk má v takových případech přirozené právo se tomu postavit, pokud mu to stojí za to.
Většině Čechů jejich země za nějaký ten (zatím verbální) odpor stojí. Jestli to dojde až k reálně konfrontaci, to teprve uvidíme. Zatím to tady téměř vždy tzv. elity vzdaly, dá se čekat, že to tak bude i nyní. Momentálně jsme přechodně v nestandardní situaci, kdy se potkávají volební termíny a všichni papaláši chtějí uspět. Naši socani by asi hodili vidle hned po volbách, kolaboranti lidoveckého typu (KDU + TOP) to hlásají celkem otevřeně a ODS by možná jednala jako dnes Sobotka - jiné kecy do ČR a jiné do EU.

Pro eurobolševiky je vynucení kvot otázkou spíš symbolickou - potvrzení nadvlády nad národními státy. Proto je potřeba odmítnout kategoricky a nehrát hrátky o 12 nebo 16 kousků.
0 # Anonymní 2017-06-26 14:30
Co nechapete na veci, "ze Vam vadi 12 ks, ale nevadi Vam 10ti nasobek kazdy rok, diky CZ dvkam/holkam, co si je privezou z dovolenych?"

No jo, jestli neni prave ta chyba, ze srovnavate mentalitu CZ cloveka s mentalitou Svycara. (ale i tam mam pochybnosti, vzhledem k tomu, ze tam bude brzy vice privandrovalcu, nez klasickych svycaru).

Tak by jste mel Gogo konecne neco navrhnout-nepiste ze by do EU nemeli zadny cmoudi uz chodit, to se vi. Napiste, co s tema 2miliony+, co tam jiz jsou.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 14:32
Vy si neocone myslíte, že nám důchody a výplaty učitelů platí eurobolševik? Nespadl jste z jahody?
Stranu si zakládat nemusím, referenda jsou tématem už asi 20 let a třeba už to konečně nějak zpracují, proti přijímání migrantů je většina populace a také nějaké strany - u nich je otázka, zda nejsou one trick ponny, ale minimálně u jedné si myslím, že nikoliv.
A jelikož v ČR se špatně falšují volby, chovám jistou naději, že naděje ještě je :-)
0 # gogo 2017-06-26 14:40
Proč bych psal co s těmi 2 mega, když jsem před jejich příchodem říkal, že je nemají pouštět? Neporadili se, sprostě na nás útočili a dosud útočí, tak ať si to vyřeší taky sami.
Kdyby teoreticky přišli, Merklová klekla na kolena, uznala chybu a pěkně poprosila, tak bych samozřejmě spolupracoval (ovšem nepřijal ani jednoho) na společném řešení. Ale jestli bolševici rozhodují o osudu Evropy sami, tak je potřeba jim dát najevo, že doba Napoleona i Hitlera je už za námi a že nemají strkat svoje rypáky do našich klíčových záležitostí.

Já pořád nechápu, kde berete pocit, že si někdo vozí z výletů stovky lidí ze zahraničí... máte to něčím podloženo?
A k tomu rozdílu mezi sňatkem a povolením k pobytu pro ilegála jsem se přece vyjadřoval jasně
paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-26 14:57
A Vy si snad myslite, ze ten rozdil v radech 10tek miliard Kc mezi vydal/vzal, ze to jsou nejake papirky, ktere se neprojevi ve statnim rozpoctu? Ze jen tak spadly z nebe?
Plus, az skonci a ony skonci jednou ty EU prasive dotace, tak uvidite, jak bude mit CR na duchody atd.

Vychazim z info me dobre kamaradky, ktera 18 let pracuje pro cestovku jako sef delegatka a pres zimu kazdorocne jezdi do US si vydelat, dela Tunis, nenavidi Cmoudy, tak vzdycky kdyz se s dalsima holkama/sef delegatkama sejdou, po sezone, tak se bavi, kdo, kde koho ulovil a jaka ceska si kde koho odvezla. Zduraznuji, 18 let nedela nic jineho, nez ze mezi 1.5-30.9. je v Cmoudove a ma pod sebou desitky delegatu/tek.

Vychazim z cisla, plus minus 20% za jejich 18 let. (to cislo bude fakticky vyssi, protoze jsou i jine cestovky a jini sef delegati).

Pravni rozdil v tom samozrejme je, ale ve finale nikoliv. Cmoud je v CR.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 15:08
A jak to podle vás probíhá ... to si slečna přiveze čmouda v kufru?
On snad přijede s pasem a vstupním vizem jako turista. Pokud splní podmínky k získání dlouhodobého pobytu, tak dostane tu možnost. Pokud se vezmou, může se stát občanem.
Jestli ne, je občanství poměrně nedosažitelné - musel by se naučit jazyk atd. Dlouhodobý pobyt je snazší, ale taky žádné terno. To je pro ně lepší jít do Německa či Francie a tam se zlegalizovat. A potom (ale k tomu většiou nemají důvod) teprve jet do ČR jako EU residenti.

Je vidět, že se v dotacích neorientujete. Ony nejdou do rozpočtu, ony chodí na různé pochybné projekty. No tak by nebylo tolik cyklostezek za mega kilometr a Babiš by nedostával tolik do svého oligarchátu.
Ty dotace nám z větší části poškozují podnikatelské prostředí. My do EU kasy odvádíme peníze a dostáváme zpět dotace. A k tomu se z ČR vyvádí neuvěřitelné peníze jako dividendy.
Celkově jsme v záporné bilanci a profitují na tom jen euromafiáni.
Jo.. i ty dálnice a silnice se z toho staví, nebo budovy institucí.

takhle nějak to je:
pavel-kohout.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-26 15:31
Jak to probiha? Uplne normalne-slecna se zamiluje, odjede domu, pak ho navstivi, a pak zacnou vyrizovat viza a pak je Cmoud v CR. Jelikoz se vzdy jedna o sezonni cisniky, anymatory a lidi pracujici ve sluzbach na tech stejnych hotelech, ktery ma ona pod svym dohledem, jako sefova delagatek, tak o tom ma docela prehled.

Stale nevidim ten finalni rozdil, zda-li je do CR Cmoud dosazen, nebo nasleduje, tc. svoji CR parnerku.

Uplne stejne, jako v US, kdy kazdy ilegal dostane amnestii ten stejny den, co zapalikuje na imigracni z duvodu snatku (vetsinou falesneho, prumerna/bezna cena je $10K), ale lide zde zijici a vychovavajici US obcany nikoliv. Prestoze finalni rozdil je stejny a ti prvni jmenovani se dopustili trestneho cinu.

CR samozrejme v zadne zaporne bilanci neni-dostava vice, nez vydava. Jinak zrejme nerozumite ekonomice-to ze jdou dotace do soukromych rukou znamena, ze firmy muzou zamestnavat lidi, platit za ne dane a odvody a ti lide, kteri by jinak nepracovali, pak utraceji a taktez plati dane, odvody atd.

Skonci-li dotace EU, skonci mraky firem a spousta lidi nejen ze nebude platit dane a utracet, ale budou od statu dostavat podporu.

Cili dotace jsou obrovskym prinosem pro statni kasu a az se ten kohoutek zavre, coz zavre a take by se mel zavrit, protoze je znacne neferovy, tak uvidite...

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 15:37
Takže je to jak jsem psal zde
paragraphos.pecina.cz/.../...

a radši ten odkaz postnu ještě jednou
paragraphos.pecina.cz/.../...

protože se budete ptát znovu.

Raději ještě...
paragraphos.pecina.cz/.../...

už chápete rozdíl mezi člověkem přiženěným a poslaným Merkelovou?
ne? tak si přečtěte toto
paragraphos.pecina.cz/.../...

a radši dvakrát
paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-26 15:48
Ja jsem se Vas ptal, jaky je rozdil mezi tim, ze si blbka najde Cmouda, priveze si ho domu a za 3 mesice po te, co ji dava inkaso, od nej odejde a tim, ze jsme v EU a mame z toho znacne vyhody, v radech 10tek miliard rocne, jich dalsich 12 ks prijmeme?
To byla moje otazka Gogo.
Neocon
0 # gogo 2017-06-26 16:00
ale to jsem tam přece popsal podrobně.
Pokud si ho blbka vezme, může čmoud získat české občanství (ale nemusí) a už se ho nezbavíme. Pokud občanství nemá, může být vyhoštěn. Je kam, protože je občanem dobře definované země, protože má pas a vstupní viza.

Merkelová k nám posílá násilím lidi bez dokladů, které si sama pozvala do Německa a porušila přitom všechny myslitelná pravidla.
Takového nelze vyhostit, protože nemá papírově zemi původu. Leda do Německa.

Ale hlavní rozdíl:
Stát nechce a nemá rozhodovat o tom, koho si jeho občan vezme za partnera (pokud jde o dospělé osoby). Takže i kdyby to ostatním vadilo, nemohou s tím nic moc dělat.
Naproti tomu udělit někomu privilegium možnosti žít v naší zemi je čistě na našem rozhodnutí a o tom nemá co rozhodovat nějaká bláznivá diktátorka s hitlerovským uvažováním.

Je to už jasné?
0 # Anonymní 2017-06-26 16:11
"Merkelová k nám posílá násilím lidi bez dokladů"

Ale vzdyt to neni pravda-lide, co jsou v jedne zemi EU v procesu, jsou v ten stejny moment v EU legalne, v cele EU jsou legalne, tedy i v CR. Tedy Vase "lide bez papiru/dokladu" je jedna velka lez.

Proto se Vas ptam, asi jiz po 6te, proc Vam nevadi lide zlegalisovani protoze snatek, ale vadi Vam ti stejny lide, kteri jsou zlegalisovani z jineho duvodu, jinym zpusobem?

Jaky je sakra rozdil, jestli Mulla Muhamad Umar zije v Teplicich, protoze si vzal Marenku s nadvahou a byl jediny, kdo do ni byl ochotny strkat jeho nevelky ud, nebo zije v Teplicich, protoze se zlegalizoval v Nemecku?

Zkuste prosim odpoved primo.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 16:25
Máte člověče vůbec tušení, kolik merkelčat v Německu prošlo řízením, kolik z nich dostalo azyl a kolika jej zamítli?
Tušíte, koho se týkají ty relokační kvoty?
Jste schopen rozlišit situaci, ve které si občan státu přivede cizince jako životního partnera od situace, kdy vám bláznivá diktátorka sousedního státu vyhrožuje a nutí na svoje území přijmout nějaké Afričany, které si ona sama předtím pozvala a o kterých není vůbec nic známo? (kromě toho, že sami sebe označují za syrské děti prchající před Asadem)

Manžela Mařenky, pokud získal občanství, musíme brát jako občana se všemi právy.
Host německé kancléřky nebude (zatím) občanem, i kdyby nám ho vnutila. Nemáme žádnou povinnost ho živit ani trpět na svém území, pokud není občanem státu Schengenu.
Pokud už občanem je, jsme celkem nahraní, protože momentálně nemáme rozumné nástroje, jak se ho zbavit. Na druhé straně, stále nemá volební právo atd.
Toho je stinná stránka Schengenské smlouvy, ovšem její součástí je také závazek chránění vnější hranice. Takže pokud Německo porušilo smlouvu tím, že místo chránění hranice nasálo 2 miliony Afričanů a chce jimi osidlovat sousední státy, zrušil bych naši část smlouvy, týkající se práv občanů Sch. prostoru. Resp. omezil bych její působnost buď jen na občany, kteří jimi byli před rokem 2014 nebo (raději) si vyhradil rozhodovat o možnosti vstupu a pobytu v ČR individuálně.

Ale řeč není o občanech Německa nebo lidech s přiznaným právem na azyl. Řeč je o merkelčatech. K nim nemáme žádné závazky, naopak, nesmíme dopustit, aby se nám tady usazovali.
0 # Anonymní 2017-06-26 17:06
Stale me neodpovidate na otazku, proc Vam vadi nekdo zlegalisovany snatkem (mnohdy falesnym) a proc Vam vadi na strane druhe, nekdo zlegalisovany jinou cestou?

To, co by jste sam osobne zrusil , je irelevantni, protoze vzdycky se musi vychazet z toho, co je platne, ne z toho, co by si pan Gogo z Brna pral.

A jestlize je clovek, navzdory Vasim pranim, v Nemecku legalne, dokud soud nerekne opak, tak je automaticky legalne v cele EU, tedy i v CR, tak to holt musite respektovat. Stejne jako ja musim respektovat, ze v Bilem dome sedi blazen a psychopat.

Rozdil mezi azylem a doplnkovou ochranou neni az zase tak velky-ve vysledku je Cmoud v EU legalne, tak, jako tak a kdyz ho potkate na ulici, tak na cele to napsane nema.

Jinymi slovy-pochopil bych, ze Vam vadi, ze do CR si nekdo priveze Cmouda-nesouhlasim, ale chapu. Cemu nerozumim je, ze se tvarite, ze Umar s levou svatbou je v pohode, ale Umar bez leve svatby v pohode neni.

Me to proste nedava smysl, protoze viz. US-ty, co maji levou svatbu jsou jen vetsi vychcankove, nez ti, co si ji, ne snad ze strachu, ci vyse odmeny, radeji odpustili, protoze nechteli lhat-a ze tech lidim znam mraky. Tot vse.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 17:28
Píšu nejasně?
Když si blbka vezme Umara, zakroutím hlavou, myslím si svoje, nemám zrovna radost v případě, kdyby šlo o islámistu, ale nemůžu s tím nic dělat. Ani nechci, protože jednak hodlám respektovat lidské právo té ženy si najít partnera dle svého a druhak jej moc neznám. V principu to beru tak, že přijetí za občana sňatkem je docela přijatelná cesta, pokud je sňatek skutečný. Ona ho zná nejlíp a jestli si ho přivede sem a chtějí tady žít a vychovávat děti, je dost velká šance, že to bude v pohodě, že asi chtějí žít jako Češi, protože jinak by zvolili pro život vlast Umarovu a žili tam jako třeba Nigerijci. To je prostě defaultní postoj.
Tomu rozumíte?

Když nám Umara přikáže ubytovat a živit diktátorka Německa, je to přímý útok na naši suverenitu a není vůbec důvod se o čemkoliv bavit. I kdyby byl Umar ten nejlepší člověk na planetě, je rozhodnutí o jeho vpuštění na území ČR pouze a jen na nás.
Rozumíte i tomu?

A jestli vidíme, jak se chovají Umarové co právě přišli a vidíme potomky Umarů ve druhé a třetí generaci v zemích, které nám diktují kvoty, tak je jasné, že podobný bordel jako mají oni tady nebude jen pokud si ty Umary nevpustíme do země.
I tomuto postoji je rozumět?

No a ještě k legalitě:
Byla porušena Schengenská smlouva ze strany Německa, takže my musíme učinit opatření, která to porušení budou aspoň trochu kompenzovat. Správně mělo být Německo sankcionováno hned při prvním pokusu porušení Schengenské a Dublinské smlouvy. A státy tvořící vnější hranici ji měli chránit. Místo toho bylo napadáno Maďarsko, které svoji hranici chránilo.
Takže kroky pro ČR:
1. odsoudit postup Německa
2. jasně odmítnout svrchovanost Německa/EU nad územím ČR třeba i na půdě OSN
3. vyhlásit opatření vůči zemím, porušujícím Schengen a zemím tranzitním z hlediska migrace
4. Upravit zákony týkající se přechodu hranic a pobytu v ČR tak, aby bylo možno účinně chránit hranici a deportovat ilegální narušitele.

Samozřejmě nejlépe v součinnosti se státy, které chápou situaci podobně (tj. V4, Slovinsko, Dánsko, snad Švýcarsko a možná i Rakousko)
0 # gogo 2017-06-26 17:40
Po praktické stránce:
- vytvořit důvěryhodnou zónu států (PL,ČR,SK,HU, teoreticky i A + SLO), kde bude volný pohyb, ale budou chráněny vnější hranice. Zejména ze strany Německa a migračních tras.
- ve vnitrozemí intenzivně hledat nelegální migranty a vyhošťovat je. Když nebude kam, umístit je na ubytovnu na německou hranici, hlídané jednosměrně.
- nepřipustit možnost zasahování ozbrojených sil vně hranic. Odmítnou myšlenky na europolicii a euroarmádu podřízenou komisi.
- vypracovat plán na opuštění EU, definovat zejména červené linie, za které nepůjdeme
- zveřejnit financování všech organizací, působících v ČR, zabývajících se politickou činností.
0 # Anonymní 2017-06-26 17:50
Jasny, ted uz Vam rozumim (nechapu Vas, ale rozumim).

Umar, zlegalisovany (falesnym) snatkem Vam nevadi beze zbytku (me ano), ale Umar zlegalisovany jinou cestou Vam vadi bez vyjimky.

Jinymi slovy videni Gogova sveta-kdyz Gogo bude v US nelegalne 20 let, nebude platit dane, protoze myje Walmart-tak je to hajzl a zaslouzi internovat a posleze deportovat.

Kdezto, kdyz bude Gogo v US 20 let nelegalne, nebude platit dane, protoze myje Walmart, ALE vezme si za $3K Danielu, protoze Daniela potrebuje penize na zivot a je sama, citi se opustena, tak uz Gogo NENI hajzl, ale obcan se vsemi "pravy, jak jste napsal".

Tak ted uz nechapu Vase videni sveta vubec....

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 18:04
Proč falešným? Samozřejmě pokud by se prokázala účelovost, tak by o občanství mohl přijít a Mařka dostat flastr.

O jakém "jiném zlegalizování" tady mluvíte? Kvoty se netýkají těch, kteří dostali v Německu azyl, očekává se, že přečkají válku
a půjdou zpět. Kvóty se týkají obecně merkelčat, z nichž ani v tom Německu reálně nesplňuje podmínky k udělení azylu ani pět procent z nich. Oni dostanou vyrozumění, že mají odejít, ale nikdo to nevynucuje. Tak proč bychom my měli brát lidi, o kterých dopředu víme, že nesplňují pomínky k udělení azylu?

To, co tady pořád směšujete, jsou dnešní občané Německa, Francie atd., kteří v současnosti mají právo se pohybovat po celém Sch. prostoru. U nich ale o žádné kvoty nejde, oni se mohou courat sem a tam podle libosti. Což je věc, která by se měla změnit s ohledem na migrační politiku některých zemí - které si tím pádem nezaslouží důvěru, která se předpokládala při podpisu Sch. smlouvy.

Nesrovnávejte USA s ČR. Vy tam máte svůj bordel, my zase svůj.
Lidi, co dostali povolení zde pracovat, mají doklady a dlouhodobý pobyt jsou v zásadě skoro občany. O nich přece nepíšu.
Psal jsem o lidech, kteří přicházejí ilegálně proti naší vůli a jsou zjevně s naší kulturou nekompatibilní. Nevidím důvod je tady trpět a už vůbec ne jako důsledek hitlerovského nátlaku Merkelové.
0 # gogo 2017-06-26 18:16
Kdyby šlo o to rozlišit falešné a skutečně sňatky, tak se to přece dá nastavit tak, aby ta cesta nebyla moc schůdná pro podvodníky.
Třeba lhůta rok pro možnost získání občanství, nebo jiná omezení, co by oddělila skutečné sňatky od fingovaných. Zase ČR není tak atraktivní země, aby všichni platili tisíce dolarů za to stát se občanem.
Já popravdě zatím nevidím nijak velké riziko v té cestě naturalizace sňatkem. Minimálně by šlo v vysloveně individuální případy.
Naproti tomu relokace podle kvot, nebo nejnovější německý nápad přesidlování celých obcí z Afriky do východní Evropy je přímo ukázkový příklad pravého eurohitlerismu, kde se na lidi hledí jako na čísla a na země jako na prostor, který je vůdci volně k dispozici.
0 # Anonymní 2017-06-26 18:25
Vy moc dobre vite, ze z tech 2 milionu plus uprchliku, kteri prisli do Nemecka a mnozi z nich nedostali azyl, se uz nikdo nikam nevrati.
Moc dobre vite, ze se tam mezitim usadi, budou chodit do prace, mit D born deti, bistra, D pritelkyne, D firmy, apod.

Takze ve finale to skonci tak, ze se nejak vsichni zlegalisuji, at jiz nejakou hromadnou amnestii, nebo hromadnym rodenim deti, nebo tak neco...

US a EU srovnavam, protoze ta imigracni politika je plus minus podobna.

Opakuji, jen me zarazi, ze clovek zlegalisovany snatkem, z te same Cmoudske diry, s tim stejnym sunni vychovanim Vam nevadi, ale nekdo- ten stejny clovek zlegalisovany jinym zpusobem (treba tim, ze se mu v D narodi deti), ten uz Vam vadi.

A to byl ten muj point-protoze ja na rozdil od Vas a tehdy Daniely, kdyz sem jeste psala a pohrdala Cmoudy/uprchliky, kdyz sama byla a je privandrovalec, lidi takhle nedelim a nikdy delit nebudu.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-26 18:29
Ale Gogo, my tu mame 2letou lhutu, X pohovoru na imigracnim, dotycna US dama/manzel je vyslychan v oddelene mistnosti, ptaji se na intimni veci, oblibeny film, muziku, chteji videt spolecne album fotek, musi byt spolecny ucet u Bank/voda, elektrika/plyn, spolecna hypoteka, je-li nejaka, a z 20ti svateb je 17 falesnych.

O to zit v CR, jak pisete, asi vazne moc lidi nestoji, ale byt free v EU prosotru-to uz je jiny pribeh.
Me vazne obcas udivuje Vase naivita.

Neocon
0 # gogo 2017-06-26 18:35
Co mi to zase podsouváte? Sňatek je individuální věc a ze strany občana je to i jeho lidské právo, vybrat si partnera. Takže jakým právem bych mu měl přikazovat koho jo a koho ne?

Kdežto kvoty jsou projev eurohitlerovské zvůle a tvrdím, že o tom, kdo může přijít nebo zůstat, mají rozhodovat občané dané země a ne nějaká zrůdná kancléřka jiného státu. V tomto případě se cítím v právu rozhodovat.

Co bude v Německu, je otázka. Jisté je jen jedno - pracovat merkelčata nebudou. Nebudou pracovat ani potomci Turků, kteří tam přijeli za prací. Podle mne v Německu vypukne do pár let konflikt a my musíme udělat všechno pro to, aby se něco podobného nestalo u nás.

Já dělím lidi na občany a neobčany. Není to otázka pohrdání. Já jsem taky neobčan všech zemí kromě ČR. Jen jde o to, že občan má ve své zemi občanská práva, která neobčan mít nemůže. A občan rozhoduje, koho a za jakých podmínek vpustí na území.
Toť vše.
0 # gogo 2017-06-26 18:40
Být free v EU je jistě lákavé, ale momentálně to dělat cestou skrze ČR je známkou naprosté debility, když např. v Německu a Švédsku jsou podstatně lepší podmínky jak finanční, tak sociální.
Jde jen o to využít přechodného období, kdy k nám nechtějí na to, zavést taková opatření, abychom mohli i nadále účinně rozhodovat a určovat, koho si sem vpustíme a koho ne.
0 # Anonymní 2017-06-26 19:18
Ja Vam preci vubec nic nepodsouvam. Jen konstatuji, ze "Cmoud zlegilisovany snatkem, je porad ten stejny Cmoud, porad tataz osoba, jako Cmoud, ktery bude zlegalisovan tim, ze ma CZ/D/FR/DK deti, rodice, business, nebo jen plosnou "amnestii".

Ze to je porad tataz stejna figurka, se svymi zvyky a pristupem k zivotu, zenam, lidskemu zivotu atd.atd.
Dal jsem Vam priklad Vaseho virtualniho snatku s pani Danielou a bez pani Daniely. Porad jste to Vy Gogo, zadny papir z MU, ze jste byl oddan, na tom nic nezmeni.

Point-Kdyz Vam nevadi jeden, nemel by Vam vadit druhy. Vase blahova predstava, ze Umar, jenom proto, ze si vezme Anicku, ktere nemohla sehnat 12 let chlapa, protoze ma 150 kg, je absolutne mimo realitu.

Nikoliv Gogo, Vy nejste obcan zeme, ktera muze mit vsechno v p.ci. Protoze jste, hadam dobrovolne, clenem EU.
Neco jako-"jsem clenem Dobrovolnych hasicu Brno, mam zadarmo 2x do roka vstup na mistni bal, kde se zadarmo zmanduluju a mozna easy zapicham, ale na brigady, na brigady, na ty ja chciju..."

Tak se s tim smirte, nebo, opakuji, zalozte stranu, ktera bude hlasat vystup, uspejte a vystupte, pak Vam nikdo nerekne ani slovo. Do te doby, by jste to mel respektovat.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-27 02:17
0 # Anonymní 2017-06-27 03:42
Jo, jo, po 6ti mesicich, jeste k tomu jen cast a docasne, hlavni slyseni bude na podzim. Hrozne na nej v lednu spechal, protoze by nam sem "preci nalezli ty Kajdisti" a "rozhoduje kazda hodina".
Tomu magorovi totiz nikdo nikdy nerekl, ze pruser jsou/budou US born teroristi a EU born teroristi, co maji zkusenosti z boje a nemusi zadat o viza do US, ale co, Holinky budou spokojeni.

Uz me nebavi, jak Trump porad vyhrava a vyhrava...

Neocon
0 # gogo 2017-06-27 07:37
Jestli nevidíte rozdíl mezi sňatkem a kvótami, není to moje chyba.

Kdyby dobrovolní hasiči místo cvičení a hašení začali přerozdělovat do rodin svých členů Cikány ze sousední obce, tak by se členové asi taky bránili a argumentu "jsi člen, tak drž hubu" by se jen vysmáli (v lepším případě). Makarón s Makrelou nemají nejmenší právo rozhodovat o vysidlování a osidlování cizích zemí.

Já jsem samozřejmě hlasoval proti vstupu do EU a budu hlasovat pro vystoupení, o to nemějte obavy.
0 # Anonymní 2017-06-27 09:19
Jen bych Vás, gogo, drobně poopravil - domnívám se, že kvóty nejsou o přerozdělování merkelčat, ale o relokaci připrchlíků z Itálie a Řecka. Ti jsou neustále čerstvě doplňováni z prakticky nevyčerpatelného rezervoáru. Merkelčata jsou už prakticky zlegalizována a těžko se jich kdo zbaví. Taktéž schengenskou smlouvu asi primárně neporušila Makrela, ale především Řekové a Italové, s vydatnou podporou Brusele. Jinak máte v zásadě pravdu, až na to, že si zřejmě myslíte, že ten vekslák je schopen cokoli pochopit. Ten je schopen pochopit jen to, co projde jeho kešení. Možná ani to ne, ale pokud je přítok vyšší, než odtok, myslí si, že je to tak správně. Viz například jeho vztah k dotacím. Přičemž každý ví jednak to, že z dotací nejvíc profitují jen veksláci, druhak to, že po roce 2020 tak jako tak plánují eurobolšáni, že se staneme čistými plátci, takže z našich daní budeme dotovat cyklostezky kupříkladu ukrajinským chauvinistům. Nemluvě například o bilionu, který musíme, primárně jen kvůli Bruseli, zacvakat solárním vekslákům. Takže i ten vyčůránek by z toho mohl pochopit, že je nejvyšší čas z eurosajuzu vypadnout.

A s těma vekslákama je to tak - po plyšáku už veksl jaksi moc nesypal, takže chytřejší a obchodně zdatnější část těchto takypodnikatelů investovala do diskoték, posléze restaurací, emerických restaurací, kond na Floridě a případně i montovani AC na FOB's (nevím, co to je a nezajímá mě to). Ještě vyčůranější do těch solárek.

Není zač, rád prosťáčkovi něco vysvětlím. Jen kdyby to byl schopen pochopit, jakože není.
0 # gogo 2017-06-27 09:40
Za merkelčata označuji všechny migranty, kteří se vydali do Německa (a obecně Evropy) na základě pozvání od Merkelové. Tj. od těch původních co přišli přes Maďarsko až po ty dnešní a nemyslím, že by tok lidí ustal.
Zlegalizovaných ve smyslu přiznaného statutu azylanta je jen pár procent, naproti tomu řada z nich dostala vyrozumění o odmítnutí a výzvu k opuštění země. Je jasné, že se nikam stěhovat nebudou, maximálně tak k nám, kdyby je tam Německo poslalo a zajistilo, že je budem živit my (což není nereálné).
Většina z nich pobírá dávky a mají status čekatele na rozhodnutí, řada z nich se registrovala víckrát, ale tohle Němci budou schopni během pár let rozkrýt. Oni jsou sice schopni vyvolat neuvěřitelný bordel, ale taky jej postupně zdokumentovat systematizovat.

Schengen porušily samozřejmě ty země, které nechránily hranice, ale zejména Německo, které nejen že nechránilo, ale pozvalo migranty k sobě bez ohledu na vůli ostatních států (a přes jejich území) a nadto ještě napadalo ty státy, které svoji vnější hranici chránit chtěly - zde např. Maďarsko.
Z tohoto důvodu dávám zdaleka největší vinu Němcům. A dosud je vidět, že je ten hitlerismus nepustil, pořád mají dojem, že mají svaté právo rozhodovat o vysidlování a osidlování zemí jako jsou např. Polsko,ČR, nebo Lotyšsko. Hákové kříže sice zakazují, ale to myšlení jim zůstalo.
0 # Anonymní 2017-06-27 13:59
"Zlegalizovaných ve smyslu přiznaného statutu azylanta je jen pár procent"

Gogo, proc tak lzete?
Pocet zadosti v SRN o azyl za rok 2016: 695 733.
Z toho azyl dostalo: 256 136 osob (36,8 procenta)
Doplnkovou ochranu dostalo: 153 700 lidí (22,1 procenta).

Ostatni se stale vyrizuji, nebo byly zamitnuty, nebo zadatele vzali zadost zpet.

To je tech Vasich par procent Gogo???

Anonym: Kdyz byl Samet, tak jsem byl nezletili. FOB-Forward Operating Base.

Neocon
0 # gogo 2017-06-28 09:44
Tohle by asi nemělo zapadnout:
neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-28 12:38
Ne, Gogo, zapadnout by nemelo, to tech vasich "par procent" a pak se zjisti, je jich je vice nez 2/3-to by Gogo nemelo zapadnout.

Splest se muze kazdy-ale Vy klasicky delate mrtveho brouka.

Neocon
0 # gogo 2017-06-28 13:35
Ale ne, jen nemám čas to ověřovat. V době, kdy přicházeli, se dělaly odhady, kolik jich splní (uvolněné) podmínky a bylo to do procenta. Tak jsem trochu přidal a možná jim to dávali plošně.. kdo ví. Chodí pořád stejná skupina a Německo už tolik azylů nerozdává.
0 # Anonymní 2017-06-28 13:45
"Ale ne, jen nemám čas to ověřovat."

Aha, takhle-kdyz se cislo nehodi do kramu a je radove o 60% jinde ve Vas neprospech (na cemz jste v podstate postavil svoji obhajobu), tak "neni cas to overovat" ...cool.

Neocon
0 # gogo 2017-06-28 14:00
Ti s azylem nejsou momentálně předmětem kvot.
0 # Anonymní 2017-06-28 14:25
Ano, to se preci vi. Jen jsem Vam psal, ze stejne ten azyl nebo doplnkovou ochranu dostanou plosne vsichni a ze jen slovickarite, kdyz posuzujete lidi podle toho, jestli maji papir, nebo nemaji dnes papir, ale zitra ho mit budou, jsou-li v procesu, jsou zlegalisovani snatkem, nebo amnestii, EU born detmi atd.atd., protoze se stale jedna o ty stejne osoby.

To byl muj point a Vasich "par procent" byla cira lez, nic vic.

Neocon
0 # gogo 2017-06-29 07:41
Občanství je velmi důležitý papír, opravňující se spolupodílet na rozhodování o budoucnosti země. Nesmí se udělovat jen tak kdekomu.

Zde ještě potrvrzení toho, že jsem měl samozřejmě ohledně FRONTEXu pravdu:
frontex.europa.eu/.../...
0 # Anonymní 2017-06-29 13:30
Prvne-vubec nechapu, proc tady pisete neco o nejakem obcanstvi. Co to ma spolecneho s tim, ze CR prijala 12 ks a ze kazdy Cmoud zaregistrovany v EU, je automaticky na uzemi EU legalne, dokud soudce nerekne jinak?
O tom, ze "par procent" nejsou 2/3-to radeji uplne vynecham.

O Frontexu take nebyla rec, ale budiz-snad chapete rozdil mezi "prevadecstvim" a "zachranou operaci".

Neocon
0 # gogo 2017-06-29 13:55
tak o jakém papíru tady píšete vy?

ad Frontex - diskuse typu:
paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-29 13:59
Ale ja o zadnem papiru nepisu, psal jsem o tom, ze vasich "par procent" jsou vlastne 2/3 a dale jsem se Vas slusne zeptal, jestli vidite rozdil mezi : "prevadecstvim", tedy tr.cinem a "zachranou operaci"-nic vic Gogo.

Neocon
0 # gogo 2017-06-29 14:02
papír: paragraphos.pecina.cz/.../...

Rozdíl vidím a proto tvrdím, že Frontex se věnuje především převaděčství. Jak přímo, tak formou spolupráce s převaděči.
0 # Anonymní 2017-06-29 14:11
Again-nechapu, proc zde pisete neco o nejakem obcanstvi-co to ma spolecneho s Vasi nepravdou o "par procentech"?

Jeste ze ten Frontex a uprchliky mate-co jineho by jste pak resil, nafukoval, vymyslel si, kdyby neprisel rok 2014?
Neocon
0 # gogo 2017-06-29 14:27
Pak ovšem nechápete vlastní text, což leccos vysvětluje, ale s tím vám nepomohu.

K těm procentům se ještě vrátím. Předběžně si myslím, že máte pravdu vy - že Němci politicky rozhodli udělovat azyl proti pravidlům. Čekal jsem jiný postup.
0 # Anonymní 2017-06-29 14:34
Chapu vlastni text, jen se Vas po 4te ptam, proc sem pisete neco o obcanstvi, kdyz o tom nebylo tema. (zlegalisovani se v EU a ziskani obcanstvi, jsou 2 rozdilne veci).

Jiny postup cekat nemuzete, kdyz mate cca 2 miliony nove prichozich a musite neco udelat.
Proto v US provedl jinak konservativec Reagan amnestii, a dalsi konservativec W. Bush se o to pokusil v roce 2007, a je jiste, ze dalsi bude behem 4 let, nejdele,

protoze nemuzete to udelat nakonec jinak-proto jsem vam opakovane psal, ze se stejne nakonec v Nemecku vsichni zlegalisuji, (snatkem, detmi, amnestii, businessem, cokoliv).

Neocon
0 # gogo 2017-06-29 15:06
Původně jich nebyly dva miliony, ostatně jste se nedávno bránil i tomu milionu... Takže zpočátku bylo pár desítek tisíc nelegálů v Rakousku a předtím pár tisíc se cpalo do Rakouska z Itálie. V tomto okamžiku šlo říct NE - nikoho neberem, těch pár tisíc převezeme, prověříme, vrátíme zpět.
Místo toho Merkelová pozvala všechny bez omezení do Německa a následně vymáhala jejich distribuci po celé EU.

Nejen že to šlo dělat jinak, ono se to tak dělat mělo a to, co udělali Němci bylo protizákonné.

Lidé jako vy napřed hájí neomezenou imigraci, lžou o "pár tisících kusech" a až to dosáhne dnešních 2+mega, tak se s úžasem řečnicky ptají "co s tím, když je jich tolik .. to jinak nejde, než je vzít všechny" .. jenže v Africe je připravených nějakých 50mega (to jsme taky probítali nejednou a taky jste se tomu posmíval a já už jsem viděl i materiály, co mi zase dávají zapravdu) a nejspíš budete za pár let dělat óooo kdopak mohl tušit že jich přijde 100 mega.. no to se nedá nic dělat,když je jich tolik....

To je pak ta debata opravdu dost nezábavná.
0 # Anonymní 2017-06-29 15:25
Gogo-prosim Vas, ctete pozorne, kdyz uz na to reagujete, drzte se faktu a prosim, nepodsouvejte mi neco, co jsem nikdy nenapsal a ani nemyslel.

Milionu jsem se nikdy nebranil, vychazel jsem a vychazim z oficialnich cisel. 2 miliony jsem byl ochotny pripustit s tim, ze je to mozne.
(Kdyz sem dneska napisete, ze mate aktualne 7 mladych, VS vzdelanych milenek, nebudu to zpochybnovat)
Tedy nezpochybnuji Vami neustale uvadenych 2 milionu uprchliku v SRN.

Nikdy jsem zadnou imigraci, natoz neomezenou, nehajil a nikdy hajit nebudu. Ja ns rozdil od Vas, Trumpa, ABB a lidem Vam podobni, vidim veci trochu sireji, proto mam zpravidla nakonec pravdu. A pravda je, jak jsem Vam psal, ze kdyz uz tam ti lide jsou, ze nakonec budou zlegalisovani.

Protoze proste nejde, z mnoha duvodu, deportovat miliony lidi jen tak.

Neocon
0 # gogo 2017-06-29 15:50
Tak si projděte pozorně naše diskuse za poslední cca dva roky.
Zejména témata:
Frontex jako převaděč
počet migrantů a Německo
role USA v šíření whabismu
role USA u zrodu Taliban
role USA u zrodu Islámského státu

pěkně v klidu, nehoňte se a zapisujte si do tabulky vývoj v diskusi a pak to srovnejte s dneškem. Neříkám, že jsem měl pravdu stoprocentní, ale nad 90 procent to je.
0 # Anonymní 2017-06-29 17:14
Aha, takze dalsi pokud utect od tematu.

Bavili jsme se o tom, zda-li uprchlik zaregistrovany v jakekoliv zemi EU, napr. v Nemecku, je v celem EU prostoru automaticky legalne, dokud pravomocne soud nerekne jinak a take,
jestli Status uprchlika a docasnou ochranu dostalo v D "par procent" z nich, jak jste lzive/nepravdive tvrdil, nebo vice nez 2/3.

A Vy sem tahate ISIS, Taliban, Frontex, SA atd.

To se Vam takhle stava casto, ze se Vas Vase pani zepta, zda-li pujdete zitra spolu na veceri a Vy ji v klidu odpovite, ze ve stanice Dejvicka nezastavuje od 23.00 hodin metro?
Neocon
0 # gogo 2017-06-30 07:56
0 # gogo 2017-06-30 12:23
Škoda neocone, že jste nebyl na zasedání Rady Evropy. Zapomněli do dokumentu přidat váš poznatek o tom, že merkelčata snižují zločinnost v cílové zemi.
parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-06-30 13:39
Po 16te Gogo a vazne doporucuji vyhledat lekarskou pomoc-jak Vam to jiz tady pratelsky doporucoval Yossi, pred vice nez rokem (to jsem Vas jeste bral za seriozniho diskutujiciho).

Nikdy jsem netvrdil, ze Cmoudsti uprchlici snizuji zlocinnost. Tvrdil jsem a vychazim z oficislnich cisel D Ministerstva Vnitra, ze "po odecteni falsovani identity a vytrznosti mezi sebou" maji uprchlici srovnatelnou, ci mensi beznou/poulicni kriminalitu, nez domorodi Nemci, chcete-li D obcane. Coz je vcelku i logicke...

Co na tom nechapete? Ale ptat se nekoho, kdo nema zakladni znalosti a tvrdi, "ze par procent, tedy 2%, je totez, jako 2/3"-no, mozna toho po Vas chci prilis...

Neocon
0 # gogo 2017-06-30 14:38
paragraphos.pecina.cz/.../...

"Ano, tusim, Gogo-videl jsem oficialni cisla, ktera zpracovavali sami Nemci, nejmene pulka z nich odpurci Merkelove a ty cisla rikaji, ze po odecteni tr.cinu, ktere souvisi s "falsovani identity, cestovnich pasu atd." je kriminalita uprchliku v Nemecku na stejne, ci nizsi urovni, jako maji domorodci."
0 # gogo 2017-06-30 14:41
Mají-li nižší kriminalitu, než domorodci, pak celkovou kriminalitu musejí snižovat. Nebo ne?
0 # Anonymní 2017-06-30 14:41
Stale tam nikde nevidim zadny rozpor. Porad pisi to same, protoze zadna nova cisla D MV nevydalo, zatim. Az se tak stane, budete prvni, kdo o tom bude spraven.
Ale co Vy a Vasich "par procent"? Nejaka omluva, ze jste lhal, nebo alespon vezmete zpet, co jste tu opakovane psal? nebo?

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-30 14:44
Nikoliv Gogo, doplnte si znalosti.
Falsovani identity je zapocitavano do obecne kriminality-cili na papire je cislo vyssi, ve skutecnosti presne naopak, protoze jak jsme se tu my dva a to nebyva casto-shodnuli, falsovani identity nikoho nese.e, a bezneho D obcana to nijak neobtezuje.
Neocon
0 # gogo 2017-06-30 14:49
Já píšu:
...váš poznatek o tom, že merkelčata snižují zločinnost v cílové zemi.

vy píšete:
Nikdy jsem netvrdil, ze Cmoudsti uprchlici snizuji zlocinnost.

ale psal jste:
ze po odecteni tr.cinu, ktere souvisi s "falsovani identity, cestovnich pasu atd." je kriminalita uprchliku v Nemecku na stejne, ci nizsi urovni, jako maji domorodci."

tj. kriminalita merkelčat je podle vás nižší než domorodých Němců

Je-li kriminalita merkelčat nižší, než domorodců, potom musejí nutně celkovou kriminalitu svým přichodem snižovat.

To ovšem popíráte, že byste řekl.
Tak mi vysvětlete, jak mohou mít nižší zločinnost, ale zároveň nesnižovat kriminalitu. To je jako byste řekl, že oheň sice vodu ohřeje, ale teplotu nezvýší.

Je to otázka elementární logiky a matematiky základní školy.
0 # Anonymní 2017-06-30 15:10
Tak znovu, jako ve Zvlastni skole-"merkelcata", jak je nazyvate, papirove zlocinnost nesnizuji, protoze tr.ciny "falsovani identity" se ve vyrocni zprave o stavu kriminality v SRN, zapocitavaji.
Opakuji-papirove, byt to je "kriminalita', ktera je kazdemu u rite, nicmene je tam zapocitana.

Stejne, jako papirove kazdy ilegal v US, ktery sem prisel pres poust, (tj 60% z ilegalu v US, 40% pretahnulo viza, a to neni tr.cin, nybrz jen prestupek)
je dle Trumpa zlocinec, ale ve skutecnosti Mesta a Staty s velkou ilegalni populaci, maji nejnizsi skutecnou kriminalitu v dejinach US, opakuji v dejinach zeme.

A ted druha strana mince, po te, co jsme vyresili (doufam) papirovou kriminalitu-

skutecna kriminalita, ktera obtezuje obcany zeme ( kradeze, vytrznictvi, LP, znasilneni, ublizeni na zdravi, vrazdy, vloupani atd.)-tu maji skutecne uprchlici/Merkelcata, po odecteni tr.cinu "falsovani identity", stejnou, ci mensi, nez bezny D obcan.
Proc tomu tak je, to jsem vam tu uz asi 4x vysvetloval.

Neocon
0 # gogo 2017-06-30 15:23
Tak proč se rozčilujete nad
"...váš poznatek o tom, že merkelčata snižují zločinnost v cílové zemi."?
0 # Anonymní 2017-06-30 15:35
Rozciluji? Nikoliv, jen Vam opakovane pisi, ze vychazim z oficialnich cisel, ktera jsou v zasadnim rozporu s tema Vasima, co jste si vycucal z prstu a ani se neobtezujete zjistit, kolik % dostalo "status uprchlika a doplnkovou ochranu", protoze Vase zbozne prani bylo-2%, tak sem budete mastit 2%.

Ze je realita, skutecne cislo, 30x vyssi? To preci nevadi, protoze Gogo si preje 2%, tak to jsou 2%. Nevim, jak jste star, ale tohle delaji deti do 13-14ti let veku.

Neocon
0 # gogo 2017-06-30 16:00
Na jedné straně tvrdíte, že merkelčata mají nižší zločinnost než Němci (mluvíme pořád o reálné kriminalitě, nikoliv o administrativních zločinech typu falšování dokladů) a na druhé popíráte, že by to znamenalo snižování zločinnosti díky jejich přílivu.

To přece nemá logiku.
0 # Anonymní 2017-06-30 16:08
Ok, tak po 4te (pokud se nepletu)-papirova zlocinnost je diky nim zvysovana, o tom neni pochyb.

Realna zlocinnost je diky nim stejna, nebo nizsi, protoze "maji stejnou, nebo nizsi kriminalitu jako domorodci" ( na zaklade ofic.cisel from D MV a na zaklade mych zkusenosti ze zeme, kde mame 10% z populace, ilegalu)

Toliko fakta Gogo a znovu se dotazuji-co na tom je k nepochopeni?

Neocon
0 # gogo 2017-06-30 16:22
nechápu na tom, že se ohrazujete proti
"...váš poznatek o tom, že merkelčata snižují zločinnost v cílové zemi."
Když opakovaně píšete o tom, že si skutečně myslíte, že mají nižší zločinnost než Němci.
0 # Anonymní 2017-06-30 16:26
Stejnou, nebo nizsi-ano, to je fakt a je to i vcelku logicke, viz. moje opakovane vysvetleni. (v bezne/poulicni kriminalite)
Neocon
0 # gogo 2017-06-30 16:29
To vysvětlení zkuste prosím zopakovat nebo nalinkovat. To by mě zajímalo asi nejvíc.
0 # Anonymní 2017-06-30 17:26
Jak jsem Vam psal, kdyz pominete ty Vase Sputniky, Parlamentni listy a vsechny ty bulvarni zpravy, tak proste drtiva vetsina lidi nechce nic jineho, nez vychovavat svoje deti a pripravit jim lepsi zivot. (jestli mexik, nebo pakistanec-je to porad stejne)

Znam tu mraky lidi, kteri jsou v CR v patrani, klidne i 15-20 let a tady v zivote nejeli ani na cervenou.
Jak jsem tu psal, ze manzel me servirky, policista vzdycky rika, ze ilegala pozna podle toho, ze jede vzorove na silnici, dodrzuje rychlost, odstup, neprejizdi caru, ze to jsou nejlepsi ridici, nikdy s nima neni problem.

Take jsem tu uvadel priklad meho kamarada, co vlastni desitky, ci stovky kond v Harris county/Houston area-pro neho jsou nejlepsi najemnici ilegalove-pamatujete, jak jsem zde psal-plati vzdy na cas, nikdy jim nechybi ani dollar z najmu, plati dopredu, nikdy si nestezuji, v cash.
Proto, tam kde je velka skupina ilegalu, Orange County/LA County je kriminalita nejmensiv historii zeme, prestoze tam pobyvaji lide ze zeme, ktera ma nejvetsi kriminalitu na svete, stejna jako jsem Vam udaval cisla, skutecna cisla, ze ani ne 1 ilegal Male, ze 100, nekdy sedel, ale skoro 3 Male US born ze sta nekdy sedeli.

Je preci logicke, a tomu odpovidaji i ta cisla v Nemecku po odectu te kriminality spojene s falsovanim indentity, ze kdyz jste nekde novy, tak se proste chovate slusneji, nez ve sve puvodni zemi+na sebe zbytecne nechcete upozornovat.

Neocon
0 # Gogo 2017-06-30 21:14
Bavme se prosim o Evrope a africke imigraci. Pribehy z USA, Japonska nebo Gronska jsou k nicemu.
0 # Anonymní 2017-06-30 22:11
Mate problem Gogo s cetbou?
Vzdyt tu situaci v US Vam davam jen pro dokresleni/porovnani, protoze obe skupiny (Mekosi/Cmoudi), pochazeji ze stejneho testa (extremni nasili, v Mexiku dokonce vyssi, nez kdekoliv v Cmoudove, extremni chudoba, absolutni neucta k lidskemu zivotu).
O SRN jsme se bavili-tam vychazime z oficialnich cisel a opakuji Vam po 10te-pokud odectete "falsovani identity", tak jsme na stejnem cisle, ci nizsim, nez ma domorody Nemec.
Co na tom nechapete, to uz asi nevite, ani Vy sam.
Neocon
0 # gogo 2017-07-02 16:40
To je na tom to zajímavé a zároveň zoufalé. Vy tady pořád dokola melete že Mexičani jsou srovnatelní s Afghánci když přijdou do USA/EU. Opakovaně a trpělivě vám vysvětlujeme, že se mýlíte, a ono je to i evidentní, ale vy si jedete pořád svoji koledu. Tak se nedejte rušit.
0 # gogo 2017-11-09 08:42
Tak jen pro dokreslení situace a kdo měl (zase) pravdu
juda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=632927
0 # Anonymní 2017-06-05 18:57
0 # Anonymní 2017-06-05 23:13
naprosty souhlas!
-ds-
0 # Anonymní 2017-06-05 20:32
Hm, bolševická justice bude mít velké dilema. Soud už něco naznačil odmítnutím útěkové vazby, anžto ta se automaticky dává u trestných činů se spodní sazbou 10 let. Tudíž by to podle úvahy soudce, který schvaloval vazbu, nemělo jít o vraždu. Něco mu ale přišijou, protože to by tak hrálo, aby se český ovčan sám bránil. Český ovčan má držet hubu a platit a nechat na sobě parazitovat. Aneb jak říkala legendární postava z filmu Pulp Fiction Maynard: "v mým kšeftě nebude nikdo zabíjet. Jenom já a Zed."

To na okraj mentality fízlů a soudců.
0 # Anonymní 2017-06-06 14:51
Simvás, jak jste přišel na to, že chomutovský střelec bral Chovance vážně? Jen z toho co udělal?
Já o blahodárnosti práva držet zbraň pochybnosti nemám. Naopak, pokud je držení a nošení zbraní v populaci běžné, snižuje pravděpodobnost „chomutovských“ útoků, resp. zmenšují se jejich následky. Spoléhat se na státní složky je naivní, ty budou na scéně nejdříve za několik minut a dobré jsou tak k tomu, aby oběti obkreslily na chodník.
Zbraň, pokud ji máte u sebe (a za předpokladu, že nejste psychopat), Vás k eskalování konfliktu motivovat nebude. Podívám-li se na statistiky, je kriminalita s leg. drženou zbraní minimální (tady myslím „real deal“ zbraně – kat. A, B, C - ne airsoftky, plynovky, vzduchovky apod.). To je také odpověď na Vaše obavy, že se z klidného, vyrovnaného člověka stane v okamžiku vraždící šílenec. Běžně se to neděje.
To zmiňované defenzivní chování beze zbraně může v realitě také vypadat tak, že až se bude něco dít, budete se v obavě o sebe nebo svoje děti raději dívat do země, než abyste pomohl. Taky je to volba.
R.
0 # gogo 2017-06-06 15:33
Ono se říkalo, že když v hospodě padne facka, první z ní utíkají karatisti, aby se k něčemu nepřipletli. S ozbrojenými lidmi je to podobné, většina z nich naprosto netouží se připlést k banální potyčce. Typický homo armatus nosí zbraň nejen skrytě dle zákona, ale i tak, aby okolí netušilo, že je ozbrojen. Tím pádem nevyvolává zájem ksindlu o svoji zbraň a naopak může těžit z momentu překvapení. Při vědomí toho, jak soudy a média posuzují obranu palnou zbraní si většina dvakrát rozmyslí ji tahat z pouzdra.

Lidé mají v poslední době dojem, že se rozmohly incidenty se střelnými zbraní a přičítají je držitelům zbrojních průkazů. Většinou ale když jde o legálního držitele střelné zbraně", je to ve skutečnosti osoba nad 18 let, která si v trafice koupila plynovku. Do té skupiny patří i vzduchovky a konec konců i kuše a další zbraně. U palných zbraní podléhajících registraci jde pak nemalé procento incidentů na vrub manipulace v rámci policie nebo ochranek.

.. to píšu jen jako doplněk, nikoliv polemiku.
0 # Tomáš Pecina 2017-06-06 16:21
Měl jsem na mysli konkrétní případ, který se stal také někde v té části Sudet, snad někde na Teplicku: mladý muž postřelil opilého otce kamarádky, který ho fysicky napadl. S trestem jsem souhlasil, kdyby zbraň neměl, nic by se nestalo, ale ve stressu vyhodnotil situaci chybně a skončil s trestem natvrdo.
0 # Anonymní 2017-06-06 16:50
Tak. Pokud bych to měl shrnout - první tři odstavce článku jsou spekulace. V podstatě se v nich tvrdí, že kdyby se Chovanec mediálně neprojevoval, nepřipravovala se novela úst. zákona, "chomutovský případ" zastřeleného řidiče by se nestal.
Čtvrtý odstavec je dojmologie, která (i) vychází z nepodložených závěrů předchozího textu článku (ii) se snaží zobecnit marginální případy, kdy vlastníkovi leg. držení zbraně v kritické chvíli "přeskočí", což se, pokud mě paměť neklame, v ČR nestalo.
R.
0 # Anonymní 2017-06-06 16:52
Aha, ten případ ze Sudet jsem neznal. I tak je to jen jednotlivost.
R.
0 # Unknown 2017-06-06 16:58
TP:
jedná-li se o stejný případ, je myslím třeba zmínit, že ten mladík u sebe měl vedle pistole ještě snad pepřový sprej, teleskopický obušek a nůž. Přitom snad šel té holce ještě s nějakým kámošem pomáhat se stěhováním nebo tak něco.

Z této působivé kombinace zbraní usuzuji, že dotyčný byl nějaký magor, který si potřeboval držením palné zbraně něco kompenzovat. Normální člověk se na rutinní přátelskou výpomoc nevyzbrojí jako do války.

Že konflikt mezi pozuby ozbrojeným zakomplexovaným magorem a agresivním opilcem vyústí ve střelbu je v zásadě nevyhnutelné.

Zbraně (stejně jako např. služba v ozbrojených sborech) samozřejmě často přitahují různé zakomplexované blázny. Obdobně jako např. celibát často přitahuje ke kněžství sexuálně problémové muže. Neřekl bych ale, že z toho můžete vyvozovat nějaké obecné závěry o mentalitě držitelů zbraní. Těch magorů mezi nimi zas tolik nebude.

PV
0 # Unknown 2017-06-06 17:06
TP:
ještě mimochodem: jste zdrženlivý k právu "běžných občanů" držet zbraň.

Jak se tedy díváte na fakt, že dojde-li k trestnému činu spáchanému legálně drženou zbraní, je velmi často střelcem nikoliv civilista, ale prověřený profesionál z řad stávajících či minulých příslušníků různých ozbrojených sborů (v tom Chomutově naposledy údajně bývalý příslušník VS)?

PV
0 # Anonymní 2017-06-06 17:20
V MN, v roce 2011, clovek, vyslouzilec od CIA, s prikladnym backroundem, nikdy netrestany, s radou vyznamenani, si na duchod koupil dum na malem meste s velkym pozemkem, ale jelikoz byl jiz 2x vykraden, tak si usmyslel, ze si potreti na ne pocka.
Narval si dum kamarama, a kazdy vecer cekal. Kluk se tam vloupal, tak ho strelil ze startu brokovnici. Pockal na jeho holku, ktera venku cekala v aute, a kdyz dlouho nesla, vlezla rozbitym oknem dovnitr za nim ho hledat. Frajer stale sedel v kresle a take ji zastrelil.

Jelikoz si to frajer vse nahraval, predal hloupe fizlum nahravku, tak dostal dvojnasobnou vrazdu prvniho stupne a pravomocne dozivoti bez na roku na propusteni. Zduraznuji, clovek, co cely zivot pracoval pro Fed. Govt., duchodce, s cistym tr.rejstrikem.

Protoze mel zavolat fizly, vyckat do projezdu fizlu, nehrozilo mu bezprostredni nebezpeci, a ten mlady white couple proste nemel popravit.

O tomto pripadu je skvely dokument na Investigation Discovery channel, Hear no evil, Season 1, Prvni dil s nazvem Whispers from the Dead. To jen ze jsem si to nevycucal z prstu.

Toliko k tem naivnim cernobilym kecum, jak v US by byl osvobozen, muj dum-muj hrad, kazdy ma pravo branit majetek se zbrani v ruce, pachatel nese VZDY riziko apod zvasty, ala pan Gogo.

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2017-06-06 18:21
R: Nejsou to spekulace, podobná nálada je skutečně ve společnosti vytvářena. Nakolik to k incidentu přispělo, je otázka.

PV: Vysvětluji si to tím, že službou u ozbrojeného sboru si muži kompensují jiné nedostatky, např. v intelektové nebo sexuálně-výkonnostní oblasti. Deficit se pak v krisové chvíli projeví.
0 # Gogo 2017-06-06 18:22
Nezvante hloupe, nikdy jsem nic podobne primitivniho netvrdil ani o USA ani o castle doctrine.
0 # Anonymní 2017-06-06 18:35
Ad Neocon v 17:20

To u nas v Houston, TX, nekdy v 2013/2014 si 2 Mexici zkracovali v noci cestu pres neci (neoplocenej!) pozemek. A prestoze ani nic nekradli, tak majitel "didn´t call 911", ale proste je odbouchl. A do jail nejen ze nesel, ale jeste u nas v praci vsichni kroutili hlavama, co ze museli bejt ty Mexici za pitomce, kdyz lezou na cizi pozemek.

Toliko k tem naivnim cernobilym kecum ala neoconskej byvalej provozovatel prazskych nocnich podniku+diskoteky, jinymi slovy xindl.
0 # Anonymní 2017-06-06 18:36
"Nezvante hloupe, nikdy jsem nic podobne primitivniho netvrdil"

Myslite tady ten Vas dnesni prispevek? Zvlaste ten Vas posledni odstavec, viz. nize.

"Tedy srovnejme analogické případy, kdy bylo auto soudem prohlášeno za zbraň a judikováno, že fatální následky nejsou nutné k tomu, aby byl tzv. pirát souzen za pokus o vraždu. Je-li vrahem ten, kdo ne v přímém úmyslu ohrozil jiného, pak musí být náš řidič (s přitěžující okolností, že jezdil po chodníku a pod silným vlivem alkoholu) za pokus o vraždu také obžalován.

Z tohoto pohledu je jeho zastavení střelbou jasná nutná obrana, pokud se prokáže, že v činnosti pokračoval a těsně před střelbou někoho ohrožoval"

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-06 18:41
Jo, jo, jestli makate na stavbe, nebo v Rural Area v Harris County, coz podle Vaseho stylu hadam, tak me vubec neprekvapuje, ze Vam a Vasim kolegum prijde normalni vzit zivot 2ma lidem za to, ze si to spaciruji po neoplocenem pozemku.
Klasicky volic Trumpa.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-06 19:13
TP napsal:
"Vysvětluji si to tím, že službou u ozbrojeného sboru si muži kompensují jiné nedostatky, např. v intelektové nebo sexuálně-výkonnostní oblasti. Deficit se pak v krisové chvíli projeví."

Zajímavá teorie, zvláště když ji rozšíříme na jiné obory. Nikdo není perfektní. Jaké nedostatky si asi kompensují muži zabývající se právem?
0 # Anonymní 2017-06-06 19:14
A kdo psal o tom, ze mi to prijde normalni? Nebo ze sem volil Trumpa?

To jen ty ses typickej ceskej xindl, co se nestydel provozovat nocni podnik a diskoteku. A hlavne co nechape, ze nekoho obvinuje z cernobilych kecu tim zpusobem, ze ve svem obvineni sam pouziva cernobile kecy.

Takze sbohem, blbecku. Myslim, ze mas IQ maximalne 130, takze me dost nudis.
0 # Anonymní 2017-06-06 19:26
O 7 bodu jsi se netrefil.
"Ksindl, co provozoval diskoteku"-napise frajer, co ma fun z toho, ze 2 lidi prisli o zivot a 2 rodiny ztratily sve blizke. A to vse jenom proto, ze panove sli, bezpochyby nevedomky, po necim "neoplocenem" pozemku.

Kdepak kamarade, ty jsi volil Trumpa a makas na farme.

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-06 19:34
Neocone, vyčítáte někomu, že je "klasicky volič Trumpa". Nic o něm asi nevíte. A navíc jste sám dal Trumpovi polovinu svého hlasu tím, že jste se nenamáhal jít volit. Nebo jste to už zapoměl?
0 # Anonymní 2017-06-06 19:39
"Takze sbohem, blbecku" a dalsi-myslim, ze vim o nem dost. (ale treba se pletu, treba nemohl jit volit)

Proc jsem volit nesel, a tim padem jsem nikomu "pul hlasu" nedal, to jsem tu jiz vysvetloval, nebo jste uz zapomel?

Neocon
0 # Pefi 2017-06-08 15:34
Ad Neocon: "Toliko k tem naivnim cernobilym kecum, jak v US by byl osvobozen, muj dum-muj hrad, kazdy ma pravo branit majetek se zbrani v ruce, pachatel nese VZDY riziko apod zvasty, ala pan Gogo."

Pokdu jde o tento případ (en.wikipedia.org/wiki/Byron_David_Smith_killings) tak tam byl pachatel odsouzen především za to, že těžce zraněnou osobu, která zcela zjevně představovala nulové riziko, dorazil jako zvíře, tedy v daném případě (díky nahrávkám) nešlo o ochranu práv střelce, ale o dobře zdokumentovanou úmyslnou vraždu těžce zraněné osoby.
0 # Anonymní 2017-06-08 15:46
Ano, a take lhal fizlum a take zavolal fizly az druhy den rano. Jenze on dostal za oba dva 2 dozivotni tresty, nejen za tu holku, co ji dorazil pak na zemi.
Dozinky dostal i za toho kluka, co ho strelil ze startu na schodech.

Chomutovsky Rambo vystrilel do ozraleho ridice/Roma, cely zasobnik. Bylo to nezbytne?

Tedy, stejna otazka a velmi podobny pripad, s rozdilem toho, ze soused vybehl aktivne na verejnou ulici, misto aby zavolal hlidku PCR,
kdezto dotycny pan/duchodce strelil oba dva ve svem dome, dokonce ve sklepe, kam se oba lupici dostali, kdyz prohledavali jeho dum, kam vlezli, kdyz sutrem rozmlatili vstupni dvere.

Bylo nezbytne davat panovi s cistym tr.rejstrikem, ktery slouzil vlasti cely svuj zivot, 2x dozivoti bez naroku na propusteni? Za me nikoliv, ale pokud reknete ano, tak by Rambo mel dostat to same.

Neocon
0 # Pefi 2017-06-08 17:02
Ad "Dozinky dostal i za toho kluka, co ho strelil ze startu na schodech."

To sice ano, ale k tomu si naběhl bylbými kecy, které porota nezbaštila. Jak uvádí wiki, tak první výstřel podle profesora práva obhajitelný byl. Já bych ho podle Minessotského práva odsoudil až za to doražení zraněné holky.

O tomto případu jsem před pár lety četl poměrně podrobně, protože to je jeden z významných případů, kde obránce svého domu šel sedět, ač zákon na první pohled stanovil jinak. Ale excess z mezí zákona byl v tomto případě značný.

Tento případ však měl delší genezi, nebylo to náhodné vloupání - mám pocit že pán jednoho znich původně zaměstnal, odvděčili se mu za to tak, že k němu chodili pravidelně krást způsobem, který bych popsal jako cílená dlouhodobá šikana penzisty. Důchodci z toho nakonec přeskočilo.
Viz "Co porota neslyšela": dailymail.co.uk/.../...

Ad "Chomutovsky Rambo vystrilel do ozraleho ridice/Roma, cely zasobnik. Bylo to nezbytne?"

Obrana musí trvat dokud trvá útok, pokud nevidím následek střelby, tak je technicky správné střílet, dokud nevidím výsledek.

Obdobně v případě pěstního souboje taky obránce musí dávat ránu za ranou a nemůže čekat, zda po daném úderu ten druhý náhodou nepůjde k zemi. Prostě buší, dokud druhý neustoupí, nebo nepadne - dokud útok neskončí.
0 # Pefi 2017-06-08 17:09
Ještě k vaší tezi, že PČR by byla na místě do tří minut - já PČR volal z místa, kde je dojezdový čas pod 5 minut, příjeli z objektivních důvodů až za zatraceně dlouhých 25 minut. Kdyby mi šlo o život, tak by policie našla jen mé chladnoucí tělo.

Důvodem byla zcela nevinná kombinace mé drobné chyby v určení názvu ulice a chyby operátorky tísňové linky, která ignorovala informaci o názvu městské části a mou informaci, že název ulice neznám přesně a držela se výhradně mnou uvedeného nepřesného názvu ulice. Takže teorie o dojezdovém čase je moc hezká, ale platí jen pokud se nic nepodělá.
0 # Anonymní 2017-06-08 17:10
Vsak jsem tu psal, ze vloupani bylo opakovane a ze uz toho mel pan/duchodce dost. Proto, i mimo jine proto jsem psal, ze 2x dozinky bez naroku na propusteni povazuji i s jeho backround za absolutni nesmysl.

Nicmene tezko, kdyz nekoho bodnete 16x, nebo do nekoho z bezprostredni blizkosti vystrilite zasobnik, nebo nekoho uderite 8x kladivem do hlavy, muzete tvrdit, ze se jedna o nutnou obranu (majetku/zivota/zdravi).

Neocon
0 # Anonymní 2017-06-08 17:19
Pokud uvedete na 158cce chybny nazev ulice a divite se, ze dojeli "az" za 25 minut, tak to se zase divim ja.
Ta chyba byla nekde jinde, nez na strane Hlidky PCR.

Neocon
0 # Pefi 2017-06-08 22:00
Oni ho prý vykradli 11x a důchodce trpěl těžkou spánkovou deprivací, protože kvůli neustálým krádežím prý 4 měsíce pořádně nespal.
Já kdysi kvůli hluku pod okny rozumně nespal týden a už mi z toho začínalo hrabat, takže mám pro důchodce značné pochopení.
-------
V mém případě chyba nebyla na straně hlídky, chyba byla na straně operátorky. Operátorce jsem sdělil, že ulice se jmenuje, dejme tomu, "Jabloňová nebo Jablková nebo tak nějak - vedle cukrovaru", a je v městské části X, zatímco ulice se jako na potvoru jmenovala Jablečná.

Aby smůly nebylo málo, tak Jabloňová i Jablková skutečně existují, Jabloňová je ve vedlejší městské části a tam operátorka poslala hlídku PČR, protože se vykašlala na opakovanou informaci o městské části, na informaci o Cukrovaru a na deklaraci toho, že si nejsem jistý přesným názvem ulice.
Jo zavolejte si v klidu policii, když kolem vás krouží tři přistižení zloději kovů a ten nejagresivnější a nafetovaný se vám neustále snaží dostat za záda ...

Teoretický dojezdový čas je vám, když o něco jde, v praxi mnohdy k ničemu.
0 # Anonymní 2017-06-08 23:05
"Oni ho prý vykradli 11x a důchodce trpěl těžkou spánkovou deprivací"

Jo, jo, take jsem psal, ze vubec nechapu, proc dostal 2x dozinky, bez naroku na propusteni+jeho sluzba zemi.

"Já kdysi kvůli hluku pod okny rozumně nespal týden a už mi z toho začínalo hrabat"

O prascich na spani jste slysel?

"...když kolem vás krouží tři přistižení zloději kovů..."

Tvl, Vy mate starosti.

Neocon
0 # Pefi 2017-06-08 14:45
Ad TP :"... mladý muž postřelil opilého otce kamarádky, který ho fysicky napadl. S trestem jsem souhlasil, kdyby zbraň neměl, nic by se nestalo, ale ve stressu vyhodnotil situaci chybně a skončil s trestem natvrdo."

Tu kausu jsem sledoval. Je to přesně ten případ, kdy pro odsuzující rozsudek bylo potřeba nepřipustit rekonstrukci. Verze obžaloby, kterou soudy akceptovaly ve snaze potrestat sřelce za každou cenu, vyžaduje, aby střela ve vzduchu kličkovala jako splašená včela.

Verze obžaloby - střela kličkuje:
i.nyx.cz/.../...

Verze obhajoby - střela letí přímo:
i.nyx.cz/.../...

S rozsudkem, který stojí na popření elementárních fyzikálních zákonů, nemáte problém ?

Střelec na útočníka použil pepřák, ale ten nezafungoval. Dle soudu pepřák funguje vždy. Dle studie americké policie pepřák, byť správně aplikovaný, zastaví útok v cca polovině případů.

Střelec měl zdravotní problémy, byl fyzicky velmi slabý a možnosti obrany měl značně omezené. Vzhledem k okolnostem (střelec ležel v okamžiku výstřelu na zemi a byl zakleknut bez možnosti úniku) mi jakýkoliv trest přijde nepřiměřený, protože zcela bezdůvodný konflikt zahájil ožrala (dost možná s vědomím zjevné fyzické převahy nad "marodem").


Kdyby zbraň neměl, tak by dost možná střelec utrpěl, vzhledem ke své nemoci, závažná zranění.
0 # Unknown 2017-06-21 16:55
Je-li pravda to, co je napsáno v odkazovaném článku, věc je frapantně jednoduchá.

Jestliže se někdo přivede do takového stavu nekontrolovanosti (lhostejno čím), že najíždí relativně velkým motorovým dopravním prostředkem do lidí, musí být srozuměn s tím, že proti němu bude zakročeno, a že při tom může přijít i o život.

To, jestli považoval obviněný najíždění do lidí za teroristický čin, bude relevantní do té míry, zda-li jednání čince posuzovat jako nuznou obranu putativní, či-li nic; primárně bude relevantní posoudit, zda-li byl "poškozený" schopen svými spůsoby jízdy způsobit přítomným vážnou újmu na zdraví, po případě smrt, či-li nic.

Byl-li (došlo-li k užití potenciálně smrtelné síly ze strany "poškozeného"), pak je obviněný beztrestným, protože jednal v mezích dobrodiní nuzné obrany. Nebyl-li, bude nutno zkoumat pohnutky pachatelovy, z jakých tento dospěl k premise, že ano, po případě, dospěl-li k ní vůbec. Budou-li tyto pohnutky ospravedlnitelné, půjde o nuznou obranu putativní, nebudou-li, činec bude trestně odpovědným a odsouzeným právem.

Toť vše, nic složitého v tom není.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)