Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V souvislosti s chomutovskou střelbou byl obviněn kulturista Filip Grznár za toto video:



Podle policie se jím měl dopustit násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci a schvalování trestného činu. To si nemyslíme. Výhružka byla podmíněná a nedostatečně určitá a vážná, a schvalována byla nutná obrana, nikoli vražda. Posledně uváděný trestný čin měl ostatně ze zákoníku dávno zmizet, je to relikt komunistického práva, který koliduje se svobou projevu.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2017-06-29 16:20
Uz stari Rimane trestali krestany za to, ze neprinaseli obeti jejich bohum. Tenkrat ale stacilo se bud krestanskeho Boha vzdat, coz mnozi z nich alespon na verejnosti udelali, pripadne si opatrit bumazku se svedectvim rismkeho obcana, ze videl dotycnou osobu obeti rimskym bohum prinaset.

Dnesni moderni svobodny demokraticky evropsky pravni stat vsak takovou schweikovinu nedovoluje, proto bude Grznar pravdepodobne zbicovan. Na predhozeni lvum to zatim neni.
0 # Tomáš Marný 2017-06-29 16:53
Tím posledně uváděným nemyslíte jistě vraždu? :-D
Jinak mně taky připadá, že schvaloval nutnou obranu. Ale vysvětlujte to policajtovi!
0 # Tomáš Pecina 2017-06-29 17:54
Předposledně uváděným :-)
0 # Anonymní 2017-07-02 19:41
Jenom malá poznámka k Vašemu sdělení, cituji - Posledně uváděný trestný čin měl ostatně ze zákoníku dávno zmizet, je to relikt komunistického práva, který koliduje se svobou projevu. - konec citace. Byl byste tak laskav a sdělil zde, v které trestním zákoně z doby "komunistického práva", byly podobné §§, jako jsou dnes 352, 353, 356, apod.? Díky.
0 # Tomáš Pecina 2017-07-02 19:58
Hovořil jsem o trestnosti schvalování.
0 # Polar_Bear 2017-07-03 23:08
Pana Grznára jsem v minulosti trochu sledoval, a je mi na něm sympatické, že upřímně prohlásil, že se špičková profesionální kulturistika bez zakázaných anabolik dělat prostě nedá, narozdíl od oficiálního šéfa české kulturistiky pana Stanislava Pešáta, který to samozřejmě ví taky, ale naoko se zapojil do antidopingového tažení, aby kulturisti mohli brát dotace na činnost jako ostatní sportovci od MŠMT. Když ovšem přišla kontrola, tak oficiální reprezentanti ČR v kulturistice prchali oknem.
www.antidoping.cz/.../200604_bulletin.pdf

Filip Grznár si na nic takového nehraje, přestoupil do organizace, která doping toleruje.

Co se týká trestného činu, tak toho se nepochybně dopustil především ten zastřelený opilý Cikán v autě (obecné ohrožení: přejel psa a zranil ženu). Jestli bylo použití střelné zbraně nepřiměřené, o tom soud zatím nerozhodl, a proto nemůže být schvalování nyní trestné.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)