Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Abyste správně rozuměli nadpisu tohoto příspěvku: co znamená, že je žena nahoře bez, je všeobecně známo. Říci totéž o muži jest arci dávnou součástí mého idiolektu; míněno tím cosi poněkud jiného.

Takovým, řekněme, cerebrálně odhaleným přísedícím se ukázal Petr Blahuš, jehož poté, co tento komentoval na Facebooku předpokládaný výsledek kausy, senát Městského soudu v Praze vyloučil z dalšího projednávání kausy Fénix, a protože se soudních roků neúčastnil přísedící náhradní, bude se vše opakovat v novém obsazení; nic nového, to samé známe z nálepkového procesu, kde po výměně přísedících startuje hlavní líčení již potřetí.

Tak tedy hodně zdaru a vytrvalosti!

Komentáře   

0 # gogo 2017-04-26 07:59
Chtěl bych upozornit na zajímavý článek pana Krystlíka na PL, ve kterém vyvrací rozšířený názor, podle kterého byla ČSR jedním z nejvyspělejších států světa.
parlamentnilisty.cz/.../...

Samotné žebříčky, které celý komplex ukazatelů zredukují do jediného čísla, nejlépe od 0 do 100, jsou pochopitelně hodně zavádějící, ale pan Krystlík argumentuje opravdu zajímavě a stojí za to se u jeho způsobu uvažování krátce zastavit:

"V roce 1932 byla ČSR úrovní cen vůbec nejdražším státem světa. Byly-li ceny v českých zemích v roce 1913, přepočtené na zlato rovny 100, pak koncem roku 1932 v ČSR byly 102, zatímco v USA 92, ve Francii 80, v Belgii 74, v Japonsku 67. Za určitý obnos vztažený ke zlatu bylo v ČSR ke koupi méně zboží než v zahraničí."

Pokud by totiž stejnou metriku zvolil v roce 1990 ve vztahu Československo- Německo, tak by mu ČSSR vyšla mnohem rozvinutější, protože za stejný kousek zlata by u nás koupil mnohem více. Ale to si, snad s výjimkou nejblouznivějších idiotů z KSČ, nemyslel nikdo.
Kromě ještě pana Krystlíka.

Tato metrika však sama o sobě není v ničem špatná, pokud se správně interpretuje. Jistou její velmi primitivní variantou je např. Big Mac index, udávající cenu unifikované obložené bulky na jednotlivých trzích.
cs.wikipedia.org/wiki/Big_Mac_Index
Většinová interpretace je pak taková, že rozdíly v přepočítaných cenách ukazují na nadhodnocenost/podhodnocenost dané měny.
Pokud bychom přijali krystlíkovskou logiku, zjistili bychom, že nejrozvinutějším státy z uvedených jsou Rusko a Čína a naopak takové Švýcarsko je krystlíkovsky nejzaostalejší.

Jsou prostě autoři, které je dobré číst, kteří nutí člověka k zamyšlení.
0 # Anonymní 2017-04-26 09:43
To je tak, když nejdřív máte názor, a pak krkolomně vymýšlíte, jaká data ho podpoří. U historického "bádání" pana Krystlíka zcela běžná věc, proto je jeho cílovkou žumpa PL a čeští kindernáckové.

Yossi
0 # Anonymní 2017-04-26 11:12
Yossi, znáte Knihu přísloví?
Ve Vašem případě se ale nejedna o jablko zlaté na podnose stříbrném, ale exkrement v míse porcelánové...
Přece jenom bych Vám Yossi doporučoval držet se té první části přísloví, mlčeti zlato, mluviti stříbro..
A vzhledem k tomu, že je měsíc boje proti trollům, tak pá pá, zlato...
NeYossi
0 # Báša 2017-04-26 18:48
Né, že by mi dělalo nějakou radost souhlasit s Yossim, to fakt ne, vážený Anonyme, ale... v čem konkrétně nemá pravdu?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)