Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Za okny další nevlídný, sychravý jarní den, v mysli než chmury a deprese, v takové situaci jednoho potěší leccos; příkladmo zpráva o tom, jak pražská primátorka Adriana Krnáčová, jejíž jedinou předností je bezmezná hloupost kombinovaná s neméně bezmeznou loyalitou oligarchickému krajanu, vlastoručně instaluje na štaflech nejprovařenějších pražských loupeživých taxikářů v metropolitním soubarví vyvedené plakáty upozorňující turisty, že v této vládne absolutně neschopná samospráva, která si za 27 let nedokázala poradit ani s úkolem tak banálním, jako je zajištění poctivé taxislužby.

Má pravdu, ta osoba: toto město je museum, ba skansen, leč exponátem v něm je primárně ona sama, spolu s mnohohlavým úřednickým aparátem magistrátu a tento obklopujícími politickými podnikateli; možná by bylo dobré zajet do Zadaru, do Monte Carla, případně Dubaje, a tam přitlouct podobné vkusné billboardíky poblíže vil Romana Janouška, Ivo Rittiga, Tomáše Hrdličky a dalších osobností, jež se o rozkvět hlavního města zasloužily. Eventuálně, aby se ušetřilo na cestovném, nechat jejich podobu vytesat a busty doplněné tabulkou s vysvětlením osadit kupř. na Škodův palác.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-04-07 10:33
Ja jsem dosud nepochopil, jaky je problem, kdyz si taxikar rekne o vetsi ryto. Jiste, nekdy jde o podvod, kdyz uvadi nepravdivou cenu. A ano, vyssi cena je zakazana, ci jak to je. Nicmene, minule jsem si kupoval vyrobek a v obchode pozadovali dvounasobnou cenu oproti internetovemu obchodu. Tak jsem si jej nekoupil! A proc to neresi primatorka? Cili na tomto primeru, kommunism bych videl spis v pani primatorce a jejich marxism-hollanskych kumpanech.

Jeste dodam, ze si myslim, ze Krnacova neni hloupa. Bavila se s lidmi na Facebooku nez nastoupila k Babisovi a pusobila rozumne.

V minulosti byla ryta regulovana?

FB
0 # gogo 2017-04-07 11:16
Dejme tomu, že je udávaná cena X Kč/km. Vy ujedete 15 km a očekáváte 15*X, jenže taxikář požaduje více. Kdybyste věděl, že bude chtít víc, nekupoval byste službu, vy jste ji ale již zkonzumoval.
Takže se nevyhnete nutnosti řešit problém.

Samozřejmě, že pokud by vám taxikář dopředu řekl, že bude chtít desetinásobek a vy pochopil a souhlasil, není v tom žádný principiální problém.

To, že jsou taxikáři problematičtí, je jen problém mafie a bordelu ve vední města. Nejlepší je v tomto systém Uber, který je ale zase díky bordelu a mafii zakázaný.
0 # Anonymní 2017-04-07 12:03
problem je castokrat tiez v tom, ze cena nezodpoveda 15*X ale v tom, ze cestu z vaclavaku na pankrac co je zhruba 3km dokaze taxikar otocit dvakrat okolo prahy.
0 # Anonymní 2017-04-07 13:38
Osobni rekord meho dlouholeteho kamarada "taxikare", ale verim,/vim, ze byl jinymi jiz mockrat prekonan

-z Hlavaku ke Koni-3500,-Kc. Byl to rakousky couple, v 8.30 vecer. Zaplatili mu tu silenost a rekl, jestli je nehodi zpatky, ze uz maji Prahy dost a ze uz nikdy zpatky neprijedou.
On-"jasne, dam vam slevu" a smich. Tak sli pesky zpatky na Hlavak.

Myslim, ze se bavime o miliardach, o ktere Praha diky nim prisla.

Neocon
0 # Anonymní 2017-04-07 13:50
Ono to je pořád o tom samém – krásným příkladem jsou také právníci a nebo zejména notáři. Notář dostává nehorázné peníze za nic, protože státní regulace. Právník totéž, ale v menším. Řešení? Stanovit minimální podmínky a uvolnit trh.
0 # Anonymní 2017-04-07 14:05
OT - Neocone, vypadá to, že jste měl s Trumpem pravdu!
0 # Anonymní 2017-04-07 14:23
Ale verte mi, ze jsem nechtel mit pravdu.
Neocon
0 # Anonymní 2017-04-07 11:58
krásný úvod do problematiky je zde www.stream.cz/porady/praha-vs-prachy
9 cedulí je směšná věc a nelze to považovat za nic jiného než za PR krndy

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)