Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Se značnými průtahy a až pod vlivem podané správní žaloby nám Obvodní soud pro Prahu 1 zaslal kasační usnesení ve věci umělecké skupiny Zhotoven a jimi vyvěšených červených trenek na místě presidentské standarty. S názorem Městského soudu v Praze se rozhodně neztotožňujeme, pokud jde o kvalifikaci uměleckého počinu jako výtržnictví, souhlasíme, pokud jde o krádež, a připouštíme možnost, že pohyb umělců po střechách Pražského hradu mohl způsobit i poškození střešní krytiny, byť jisti si tím nejsme.

Pokračování v dubnu, u Obvodního soudu pro Prahu 1.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-03-03 03:21
Žaloba byla na nečinnost? Nebyla by k dispozici?
0 # Tomáš Pecina 2017-03-03 09:28
0 # Anonymní 2017-03-03 19:34
Díky!
0 # Anonymní 2017-03-03 13:06
A nedošlo snad vyvěšením trenek nad Pražským hradem došlo k naplnění t.č. výtržnictví? Jedná se přece o veřejně spáchané zhanobení historické a kulturní památky. O tom, že by hanobení s uměleckým záměrem mělo výjimku, zákon nic neříká...
0 # Tomáš Pecina 2017-03-03 15:45
Nedošlo, je to politický projev chráněný Listinou.
0 # Konfucius 2017-03-04 12:37
A kdyby je při vyvěšování trenek odstřelili a příbuzní by si druhý den ráno mohli přijít pro pár pytlů s mrtvolami - doufám, že by ochranka byla osvobozena.

Protože to bych považoval za správnou reakci ochranky. Ale na druhé straně chápu, že veřejnost není nakloněna tomu, aby útočníci, zloději, a další utrpěli nějaké bebí, tak raději rezignují na své povinnosti.
0 # Anonymní 2017-03-04 13:54
To by asi nebylo dobře. To je příliš radikální. Toho marxistického šmejdu žádná škoda, ale do budoucnosti by to dobré nebylo.
Odbočím – všimněte si, že naše malá země v posledních válkách vyvázla vždy vcelku dobře (porovnejte s Německem, Ukrajinou, Polskem). Jsme takoví. Dáme si po hubě v hospodě, a tím to skončí. Švejk. A mělo by to tak zůstat. Všechno má svá negativa.
Třeba Němci od války "odčiňují svou vinu" a kají se tak razantně, že to pravděpodobně zase skončí dalším velkým průšvihem. Už teď Merkel rozvrátila Evropu. Mám dojem, že styl "český Pepík" je blíže k rozumu.
0 # Anonymní 2017-03-04 13:56
Byl jste Konfu nekdy u soudu-treba jen jako divak kamarada, znameho, pribuzneho? Mate nejake jine zdroje, nez na "jednom foru pod jednim clankem nejaci lide psali..."?

Vase presdtavy o zivote, o tom, jak justice a system strani zlocincum, ci alespon obzalovanym, jsou totiz uplne zcestne.
Neocon
0 # Anonymní 2017-03-04 15:31
Min. je ve hře krádež, příp. poškození cizí věci. Ať se každý umělecky realizuje, jak chce, o ale bez zasahování do práv jiných, zde práv vlastnických.
0 # Konfucius 2017-03-04 15:46
Anonymní: Myslíte, že by Ztohoven měla odvahu pověsit trenýrky na Bílý dům?

Po hubě v hospodě si dají chlapi jakéhokoli národa - to není české specifikum. Stejně tak mírnější varianta, soutěž v tom, kdo koho přechlastá, a následný podvěodmý respekt mezi muži - je také celesvětová varianta.

Problém je, že proti ženám, feminismu, a proti Končitám zakukleným v aktivistkách - se poněkud těžko rozbíjí ženám huba. Jednak já bych rozbít hubu ženě nedokázal, za druhé by se tím stejně nic nevyřešilo, jenom ženy a kastráti v těch organizacích by byli na koni a jen je to posílilo.

Já jsem pro, aby členové Ztohoven dostali pořádně přes hubu, a dál se to neřešilo. Ale obávám se, že toto řešení nenastane. Jednak Ztohoven mají odvahu jen v rámci médií, ale kdyby měli nastoupit do libovolné hospody, tak odvážní zase nejsou. Z těch sluníčkářů byl spíše hloupý než odvážný Stropnický jr., a i tam dostal najevo, co si o něm myslí dostatečně.

Neocon: Bohužel jsem byl u přestupkových komisí i soudů - a od té doby si nedělám o českém právním systému sebemenší iluze.
0 # Anonymní 2017-03-04 15:59
Bohužel jsem byl u přestupkových komisí i soudů - a od té doby si nedělám o českém právním systému sebemenší iluze.

Pokud tomu tak je, jak pisete, pak nechapu, proc zde pomerne casto pisete, ze ma v CR nekdo starost o prava obzalovanych, jelikoz CR v tomto zamrzlo na sovetskem stylu.

Jinak jste tu hodne resil, ze chtel dat Obama (coz se nestalo) amnestii ilegalum-rad bych se Vas zeptal na uterni otocku Trumpa, ktery rekl, ze je cas na imigracni reformu a vyzval GOP a Demokraty, at udelaji spolecne imigracni reformu ala Gang od 8 (kdo nespachal tr.cin, je tu dele nez 3, resp.5 let, doplati dane a slozi test v anglictine atd. dostane legalni status)
Neocon
0 # Konfucius 2017-03-04 16:36
Neocon: Ne, u českých soudů je především předem jasné, kdo je anděl a kdo ďábel. Bez ohledu na spáchaný čin.

Takže libovolná akce Róma = rasismus protistrany.

Libovolná akce proti Zemanovi = velké plus na straně pachatele.

Přestupek či trestný čin korporace (ČEZu, ...) proti komukoli: ČEZ/korporace = anděl, protistrana = nechutný a odsouzeníhodný občan.

Takových schémat se dá načrtnout pár stovek, a více méně se soudí podle ksichtu, než podle činu a důkazů. Ostatně stačí si třeba porovnat tresty za vraždy, napadení, a pod. u rómských pachatelů a nerómských pachatelů.

U amerického soudu jsem neměl tu čest, protože nevím, jak se soudí jinde, než v ČR.
0 # Anonymní 2017-03-04 20:05
No nevim, ja to vidim obracene-jak soudce vidi cikana/Roma, tak ho naopak odpali a u normalniho cecha by vahal. ( alespon ma zkusenost od znamych soudcu a znamych prislusniku PCR)

To same v US-je prokazano, ze white Guy za stejny tr.cin pri stejnych/srovnatelnych podminkach ( trestany/netrestany/vyse skody/nasledky atd.) dostava vzdy mene, nez cernoch. Vase teorie v praxi nefunguje...

Myslim, ze svet neni tak black/white, jak verite.
Neocon
0 # Konfucius 2017-03-04 20:39
Neocon: To, že svět je black/white jste napsal vy, ne já.

Jak policista či soudce vidí cikána, tak brzdí, protože to by mohl být rasismus a xenofobie.

Jak je to u soudů v USA, nevím, ale mám dojem, že tam to funguje ve spoustě věcí značně opačně. Proto se nedají z ČR dělat závěry pro USA, a z USA pro ČR.

Navíc veškerou tu zpropadenou politicku korektnost a strach z rasismu a předposranost z nebílých ras nám cpou anglosaské země včetně USA - a mrcí tím, co tu jenom jde. Je to jeden z těch danajských západních darů, kterých budeme velice litovat. A není třeba k tomu ani Putina.
0 # Anonymní 2017-03-04 22:01
Jeste jednou Konfu-nikdy nebylo lepe, tak bych na Vasem miste zase tak moc uplne nebedoval.
Neocon
0 # Konfucius 2017-03-05 14:00
Ještě jednou Neocone, diskutujte k tématu, nebo si strčte agitace o nejlepší možné době třeba do ... památníčku.
0 # Anonymní 2017-03-05 14:19
Naopak-obecne, nic nerikajici fraze, jako ze se Evropa se vali do zahuby, novinari lzou, lide chteji zmenu, v US vrazdime deti po porodu, Obama chtel amnestii pro ilegaly atd.atd. pouzivate Vy.

Ja se Vas naopak vzdy konkretne ptam-naposledy dnes ohledne lzi mainstreamovych medii a vcera na to, co osobne jako znalec US politiky a Trumpa rikate na jeho pripravovanou imigracni reformu (ve sve podstate amnestii).
To, ze se ma zapadni civilisace nejlepe v historii planety (pocitana zivotni uroven, kriminalita, ekonomika, delka zivota atd.) je proste fakt, ktery neokecate ani Vy, ani Gogo ani GP.
Neocon
0 # Konfucius 2017-03-05 15:02
Milý Neocone, já se vás opakovaně ptal na jediný důkaz libovolného z vašich tvrzení - a zatím jsem od vás nic neobdržel.

Protože nemám rád nesmyslné snažení, poté, co jsem se vás asi 5 x zeptal na důkaz, už se vás neptám, protože vím, že kromě manter a dogmat od vás nic nedostanu.

Voloviny a manipulace typu, že někoho prohlásíte znalcem (US politiky a Trumpa), abyste ho mohl manipulačně ztrhat, si nechte od cesty. Můžu stejnou manipulaci použít proti vám - že vás začnu prohlašovat za znalce a následně znevěrohodňovat. To byste pak začal ze stresu psal své uklidňující mantry "máme se nejlépe v historii" asi desetkrát častěji.

Je hezké, že se pokrytecky ptáte mě vy - když z vás žádný důkaz nikdy nevypadl - co si pamatuji. Vy tvrdíte "pravdu", dokazovat nepotřebujete.

Západní civilizace je za zenitem. Ani podle statistiky - pokud bude dodržovat stejné metodiky, nedojdete k jinému závěru.

Kromě toho, v České republice byl několik let ekonomický růst. Češi, prostí Češi, z toho prakticky vůbec nic neměli - vše šlo k horním tisícům lidem, ale především stovky miliard ročně odtékaly ročně do zahraničí.

Kriminalita v Evropě roste jako z vody - a to navzdory tomu, že se statistické metody neustále mění tak, aby čím dál větší počet činů nespadal do kriminality, ale drobností mimo statistiku. (Je to stejné jako statistiky nezaměstnanosti v USA.)

Nemám dále zájem s vámi diskutovat. Minimálně ne do doby, dokud nepodložíte alespoň jedno z vašich omílaných dogmat nějakým seriózním důkazem.
0 # Anonymní 2017-03-05 15:14
Jste zbytecne schizofrenni-jen jsem se Vas zeptal, co na to rikate jakozto zastance Trumpa-cili me zajimal Vas nazor, nazor z druhe strany-osobni nazor.

Dukazy jste chtel jake? K cemu? Ze je v CR nezamestnanost 3.8%? Nebo ze novinari z celeho sveta po Silvestru nepsali o nicem jinem, nez o utcich Cmodu na zeny?
Nebo ze se EU populace doziva nejvyssiho veku? Nebo ze mame v US 4+% lidi bez prace? Nebo ze je v US nejnizsi kriminalita za 50 let? Nebo za rano vyjde slunce? Jake dukazy chcete? K cemu dukazy?
Neocon
0 # Anonymní 2017-03-03 18:46
Tak nevím, když ukradli naprosto bezvýznamný nápis z koncentráku, ochraňovaný z jakých si nejasných masochistických důvodů, "Arbeit macht frei" honila zloděje půlka Evropy a padaly nepodmíněné tresty. Když ukradou a zničí prezidentovu standartu, je to buď "umění" nebo "politický projev". Divné
0 # Anonymní 2017-03-04 08:03
Hřebíček na hlavičku...
0 # Anonymní 2017-03-04 13:01
Také bude zajímavé, jak stejně benevolentně bude hodnocen jako svobodný politický projev - pomalování HateFree a okolí.
0 # Anonymní 2017-03-05 04:15
Pokud pachatele krádeže cedule nehonila konkrétní soudkyně (budu-li Vám věřit, že pachatele honila půlka Evropy a padaly nepodmíněné tresty), tak si nemáte na co stěžovat - Městský soud s Vámi souhlasí a s neodsouzením dotyčných velezločinců se nesmířil.

Mimochodem, jistě největší náhončím oněch zlodějů cedule byl nejlepší přítel Izraele v Evropě - náš pan prezident.

Glosátor
0 # Konfucius 2017-03-05 14:06
To je jednoduché. Pokud se znesvětí, ukradne, zničí vlajka či sídlo podřadného fuj státu, jako je Česká republika, Slovensko, Polsko, Bulharsko, apod. - je to umění, a je třeba to podporovat.

Kdyby se ovšem zničila vlajka či sídlo nadlidí, jako je Izrael či EU - pak se jedná o zavrženíhodný čin, který je třeba drsně trestat.

Je to stejné, jako nadávka Čechovi, Němcovi či Ruskovi není rasismus, a dostaneš pochvalné poklepání na rameno za správný názor. Nadávka Židovi ovšem je rasismus a antisemitismus a extrémismus nejhoršího ražení - a do vězení s tebou.

Ale za to nemůže Vladimír Putin, ani Kreml, ani Rusko. Za to může pouze Západ a jeho nastavení na podlidi a nadlidi, ačkoli navenek hlásá pokrytecky rovnost a demokracii.
0 # Anonymní 2017-03-06 01:21
Kdyby se tihle kavárenští zloději a vytržníci o tohle jen pokusili v USA v na Bílém domě,ihned by je zastřelili a nikdo by se to mu nedivil. Kdyby na našem hradě seděl jejich Šláfnberk a toto někdo udělal,to by tahle havloidní galérka volala po nejvyšším potrestání,a taky by se stalo.
0 # Anonymní 2017-03-06 02:38
en.wikipedia.org/.../...

Nečetl jsem to všechno, ale např. v roce 2014 Omar Gonzalez (ano, muž tmavší barvy pleti) vnikl do Bílého domu, popral se tam s agentem a dostal 17 měsíců (v jednom z článků jsem četl, že měl u sebe navíc nůž)...vymýšlíte si příteli, kovbojky, vymýšlíte:-) Musíte více číst, pak nebudete šířit bludy...

Možná i zvažte, jestli celkem často (a ve Vašich z akčních filmů zrozených představách zřejmě neustále) střílející americká policie, by pro naše hochy měla být zrovna oním vzorem.

Ale k Vašim věšteckým schopnostem Vám gratuluji...s tím "kdyby" určitě budete mít pravdu, koneckonců, přece alespoň v něčem mít pravdu musíte...aspoň jednou, proč tedy ne v kontrafaktuální imaginaci:-)

Glosátor
0 # Anonymní 2017-03-06 17:22
Tak či tak,by tahle kavárenská galérka šla minimálně sedět,jak i sám přiznáváte.A nikoliv že je soud nechá v klidu jít.
0 # Anonymní 2017-03-08 09:42
Gonzalez šel sedět za rvačku s federálním agentem a vniknutí do obydlí... Lidé, co se procházejí po pozemcích Bílého domu, nejdou ani k soudu. Opakuji, více čtěte - pak možná zjistíte, že ani tyhle dva nenechal soud klidně jít, neboť jsou nadále obžalováni.

Glosátor
0 # Anonymní 2017-03-09 00:14
A Co krádež standarty,následné její rozříhání na kousky a její prodej po kouskách,dále rozbitá střešní krytina. Tak že tu máme krádež,poškození cizí věci.a nevím jestli i normální bez dovolení vstupovat na cizí pozemek. To je podle vás asi v pořádku.
0 # Anonymní 2017-03-06 17:26
Velké části Čechů by nevadilo popravit nevinného
zpravy.idnes.cz/.../...
0 # gogo 2017-03-08 08:32
a ta druhá část Čechů je naopak tolerantní vůči zločinu...

Tak to dopadá, když se položí debilní otázka a následně plete z hovna bič
0 # Anonymní 2017-03-07 12:54
Vlajková judikatura Městského soudu zatím zjevně není sjednocena, viz kauza vlajky tibetské armády : Podle předsedkyně odvolacího senátu Jaroslavy Liškové se nejednalo o trestný čin a úřad městské části Praha 6 bude muset posoudit, zda nešlo o přestupek. Podle soudu sice není pochyb o tom, že se skutek stal. Okolnosti ale naznačují, že nechtěl krást. „Neměl v úmyslu vlajku ukrást a přisvojit si jí. Měl v úmyslu zabránit poškozenému v jednání. S ohledem na situaci v Číně shledával jednání poškozeného nesprávným,“ řekla při zdůvodnění rozsudku Lišková.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)