Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes krátce něco z historie a politologie:

From: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
To: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Subject: kdo to je ta pecina?
Date: Thu, 23 Mar 2017 15:02:22 +0100 (CET)

.. no přece kurva prodejná, která ani dějiny První (čs.) republiky nezná!! Tedy dějiny své vlasti, pokud to není nějaký poturčenec mající vlast jinde ...
Té vlasti, kterou po 300leté nadvládě Habsburgů obnovili velikáni 1. republiky, v čele s TGM.
I ten TGM spolu s Benešem a R. Štefánikem by se v hrobě museli obracet, slyšet tuto šlapku mluvit o soužití německé menšiny s majoritou od samého počátku té republiky v r. '18.
A pokud ty dějiny i trochu zná, pak je to ještě mnohem horší! Protože je vědomě překrucuje, tu zamlčuje, tu mlží, důsledky vydává za příčiny ..., aby i ten poválečný odsun Němců aj. zobrazil jako (pa)obraz v křivém zrcadle. Je to na pořádnou facku, když už ta výchovná rákoska nezapracovala dřív!!
Občan.

Tak prvně, nadvláda Habsburgů je tím, co zachovalo slovanský charakter českého národa; nebýt doby temna, dávno před nástupem osvícenství by se automaticky stal jedním z německých kmenů, takže dnes by průměrný ubohý Čech jezdil v mercedesu a ne ve starém favoritu a na poměry by nadával ve světovém jazyce a nikoli v nesrozumitelné linguistické zkamenělině se sedmi pády a bezpočtem mluvnických vzorů. Nikomu nic nevnucuji, pouze konstatuji…

Za druhé, TGM a Beneš byli celkem podřadní státníci, jejichž krátkozraká, chauvinistická politika způsobila – nebo přinejmenším významně spolupodmínila – dvě národní tragedie 20. století, ztrátu samostatnosti v letech 1938–9 a pád do ruského područí v r. 1945.

Za třetí, za váš milý a podnětný dopis srdečně děkuji. A napište znovu!

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-03-23 17:37
Děkuji za rozšíření slovní zásoby o slovo chauvinistická. Nicméně rád bych se dotázal, proč si myslíte, že uvedení zavinili ztrátu samostatnosti v letech 38-39? Copak by nás bující třetí říše nepohltila quand même?
0 # Anonymní 2017-03-23 18:25
nie je nad zastupy obdivovatelov pisucich tisicky dakovnych dopisov :D :D :D
0 # Radek Mikula 2017-03-23 20:14
Dosud jsem měl jako moderně a nezávisle smýšlející občan EU zato, že žádný český národ neexistuje, ba ani nikdy neexistoval, a že v tomto koutu někdejší Římskoněmecké říše, žije obyvatelstvo představující směs českogermánského původu. Mentalitu a kulturu máme německou, jen tu jazykovou výbavu se ještě nepovedlo zcivilizovat, ale arabsky hovořící Židé přece také zůstávají Židy.

Teď se ale dozvím, že ten konstrukt pošetilých obrozenců nejen žije, ale dokonce má i slovanský charakter. To vše navíc péčí osvíceného panovnického domu původem snad až ze Švýcar!
0 # gogo 2017-03-24 08:36
Češi existují jen v případě, že je potřeba najít viníka. Zde na tomto blogu neuděláte chybu, když budete dávat bezprostřední vinu Čechů za všechno, přičemž pokud by byla konstrukce příliš krkolomná nebo vzbuzovala dojem nadprůměrné schopnosti Čechů, musíte dodat, že je v takovém případě řídí Putin.
Musíte samozřejmě umět rozlišovat. Fakt, že si Češi uchovali o obnovili jazyk, je jen ukázka jejich zaprděnosti a chauvinismu. Naopak snahy Skotů o obnovu již ztraceného jazyka jsou známkou silného národního ducha, se kterým se Češi rovnat nemohou. Kdyby Češi kvákali německy, samozřejmě by automaticky jezdili Mercedesy. Kdyby vás ale napadlo aplikovat podobný princip na Němce, šlo by už o vypjatý český nacionalismus. Přitom kdyby Němci upustili od té své zaostalé kvákaniny a používali nějaký slušný kulturní jazyk jako např. fancouzštinu, mohli by pít šampaňské i k snídani. Anebo kdyby to stihli už dřív, mohli rozumět bohoslužbě v originále, snídat pomeranče a pít olivový olej.
Vidíte, a místo toho psali Arbeit macht Frei. I když, za to mohou samozřejmě taky Češi.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 11:12
S problémem jste si minul zhruba o dvě a půl fotbalových hřišť (a jeden plně naložený vlak k tomu), gogo.

Všimněte si, že nehodnotím, zda bylo uchování českého jazyka správné: to si musíte vyřídit s H. G. Schauerem. Jen konstatuji, že kdyby byla germanisace dokonána, měli by dnes Češi mnohem vyšší životní úroveň, což dovozuji z jednoduchého argumentu, že dnes neexistuje ani jeden německý kmen, který by byl chudý. Dokonce se domnívám, že by Ćeši mohli být ekonomicky na vyšší úrovni než Rakušané, protože totéž se jim podařilo už ve 2. polovině 19. století, kdy ekonomicky všechny ostatní národy monarchie jasně předstihli.
0 # gogo 2017-03-24 12:31
Tak se zamyslete, jak by dopadli Germáni, kdyby se stali součástí Říma místo aby ho ničili. Tam byl ten kulturní a civilizační rozdíl mnohem větší. Nebo později mohli využít možnosti přijmout francouzštinu - v tomto ohledu vás snad nemusím přesvědčovat, oba jazyky sám dobře znáte.
A vidíte, místo toho se napřed motali v těch svých pidikrálovstvích, aby je nakonec sjednotil Bismarck. Kdyby se byli přidali k Francii a zanechali toho svého kvákání, mohli být taky podstatně dál. Takhle je jejich primitivní nacionalismus uvrhl do sto let trvajících válek a běsnění, ve kterých bohužel způsobili celoevropskou katastrofu.
Uvidíme, jak budete ochoten se učit arabsky nebo čínsky.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 12:36
To je trochu jiná situace. Češi si vybojovali samostatnost, a to v konečném efektu ethnickou čistkou, protože jejich území bylo mnoho století multiethnické, otázkou je, za jakou cenu: tedy právě za cenu těch favoritů, dálnic na úrovni lepší polní cesty, špinavých, pomalých vlaků (právě jsem jedním přijel do Prahy), soudnictví a státní správy, včetně korupce, někde na úrovni Somálska. Němci, opět v konečném efektu, za svůj odpor vůči galicisaci nezaplatili ničím, dnes jsou ekonomicky dál než Francouzi (kulturně, žel, nikoli).
0 # gogo 2017-03-24 13:08
V období 1918-38 to ale v ČSR nebylo nijak zlé, dokonce v mnoha ohledech lepší než v Rakousku nebo Německu. Následnou válku rozpoutali Němci, a to na etnických principech a docela je zajímaly etnické kořeny lidí, nakonec celá skupina německy mluvících šla do plynu, takže kvákat a být kulturně kompatibilní nestačilo.
V následném vývoji nemá cenu dohledávat, kdo může za špinavé vlaky - samozřejmě Češi, nikdo je nenutil se vzdát suverenity nebo nedržet standardy oblasti čistoty dopravy.

Ale historie ještě neskončila a já mám nepříjemný pocit, že Němci brzy zvládnou způsobit další pohromu, minimálně na tom opět pracují s veškerou pílí a bezohledným hovadismem jim vlastním, zejména pokud jsou ve stádě.

Nezapomeňte, že i ti Němci měli období, kdy cítili méněcennost, měli svoje hurá obrození a všechno to, co vám tak smrdí na Češích.

Proti primitivismu demonstrovaného autorem mailu z článku bych stavěl spíš nadhled a sarkastický realismus, než hnisavé antičešství.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 13:22
Československo na tom bylo hůř než Německo (a srovnatelně jako Rakousko, což byla ovšem poměrně zaostalá horská zemička). Za špinavý vlak můžou komunisté, za jejich nástup k moci TGM a Beneš.

Jaké antičešství? Hodnotím historii objektivně, ne chauvinisticky jako vy.
0 # gogo 2017-03-24 13:31
Masaryk že může za nástup komunistů? Myslíte, že víc, než Němci?
V tom je to vaše antičešství. Samozřejmě že kdokoliv, kdo předcházel nástupu komunistů je více či méně zodpovědný za to, co se stane v budoucnosti, tedy i ten Masaryk. Ale mnohem víc za to přece mohou Němci, kteří napřed komunismus v Rusku zafinancovali a zorganizovali a pak zatáhli SSSR do střední Evropy svojí agresivní nacionalistickou válkou za světovládu a dominanci německého nadčlověka.
Ale u nich vinu nevidíte - vám za rok 1948 může chudák starý pán Masaryk. Takhle je to s vaší objektivitou.
0 # Anonymní 2017-03-24 13:32
Problém není zda Češi či Němci. Problém je v tom, že prakticky všichni představitelé od r. 1918 byli zahraniční agenti, kteří dosáhli své vedoucího postavení zásahem zvenčí. Nejkatastrofálnější byl asi TGM, protihabsburský Wilsonův agent. Dostal jako trafiku stát, který vymazal Střední Evropu z geopolitické mapy světa. 1000 km na délku, minimální šíře 50km a civilizační rozdíl mezi západem a východem státu cca 200 let.

A pak Hácha, bolševici na konec Havel, opilec a ignorant z kolaborantské rodinky, co významně přispěl k rozbití ČSFR a přivedl společnost do nového vazalství.

Co se týká Sudetských Němců, Ti by měli Čechům líbat ruce za velmi slušné chování. Nebylo na ně použito "lidskoprávní" řešení jako použili nositelé demokracie např. v Drážďanech.
0 # gogo 2017-03-24 13:48
Háchy bych se zastal, ten pán to bral jako osobní oběť a byl na něj vykonáván velký nátlak. A on podle všeho svým způsobem vykazoval jistý odpor.
To takový Havel s Tošovským a kumpány zdefraudovali český zlatý poklad čistě jen tak, na přilepšenou ...

U TGM je otázka, na co ve skutečnosti přistoupil. Mám tím na mysli vztah k Francii a onen tzv. Cordon sanitaire.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 14:09
Chápete mne zcela chybně. Můj přístup k věci není, že jsou neschopní Češi a schopní Němci, ale rozčiluji se, proč Češi, kteří jsou individuálně stejně schopní jako jiné okolní národy, opakovaně tak selhávají při řešení svých veřejných věcí, a volí svými vůdci osoby tak nehodnotné, jako např. zmíněný Beneš. Po Listopadu to pokračuje dál Klausem a nejnovější Babišem/Neburešem.
0 # gogo 2017-03-24 14:23
Příliš mnoho kolaborantů nebo rovnou škůdců ve vedení. To nemyslím jako spiknutí proti Čechům, ale jako víceméně fakt. Člověka s nadhledem, pracujícího ve prospěch státu a upevňujícího jeho suverenitu aby člověk pohledal.
Je to ale dáno hodně i substrátem. Poměrně hodně jsou v populaci zastoupeni lidé s mentalitou slouhů, považující jiné národy za superiorní. A těm se občas postaví více či méně primitivní nacionalista.

Bohužel nevím, jak jsou na tom jinde, mám pocit, že ty úspěšnější země měly víc štěstí na patriotické vedení a loyalitu ke své zemi.
To je ale něco, co je třeba budovat dlouhodobě a zcela jistě na na skákání u hokeje.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 14:50
Poměrně hodně jsou v populaci zastoupeni lidé s mentalitou slouhů, považující jiné národy za superiorní.

Takovou zkušenost arci nemám. Relativně častí jsou ovšem lidé, kteří mají za cíl života druhé "odrbat", se zcela utlumenou sociální sebereflexí. Proto je ostatně Česká republika rájem různých šmejdů, exekutorů, insolvenčních mafií apod.
0 # Tomáš Pecina 2017-03-24 14:56
K tomu jsem napsal cosi v r. 2003, a kupudivu, platí to dodnes.
0 # Anonymní 2017-03-24 15:25
Poměrně hodně jsou v populaci zastoupeni lidé s mentalitou slouhů, považující jiné národy za superiorní.

Ano, to potvrzuji. Vidím to i u kamarádů. Je to tady typický neomarxisticko-havlistický postoj.
Podívejte se, kolik veřejně známých pitomců se tady "stydí".
0 # gogo 2017-03-24 17:47
To z roku 2003 od bodu 3 jsou spíš projekce a provokace a ten závěr odpovídá mé tezi o adorování zdánlivě superiorních sousedů.
Zvlášť se to tehdy projevovalo v absurdním postoji "zda jsme dost dobří pro EU", kterážto úchylka u mnohých přetrvala dodnes. Přitom pohled pod pokličku EU komisí a celého toho molocha je vskutku děsivý. Přesto se pořád najdou myslitelé typu Rouček, kteří si po tom všem dovolí vypustit cosi ve smyslu "když odzbrojovací směrnici podpořily všechny státy, je ostuda ČR, že dělá problémy"
S podobným se potkal Sulík při svém boji proti participaci Slovenska na zločinném projektu tzv. Eurovalu.
0 # Tomáš Pecina 2017-03-24 18:50
Nemusíte klást otázku "dost dobří". Zeptejte se, jestli jsme kompatibilní. V referendu jsem hlasoval proti vstupu, právě z těchto důvodů.
0 # Anonymní 2017-03-24 19:36
"Němci, opět v konečném efektu, za svůj odpor vůči galicisaci nezaplatili ničím, dnes jsou ekonomicky dál než Francouzi (kulturně, žel, nikoli)."

Tomu nerozumím. Francouzi jsou nejméně kulturním národem Evropy, ne-li světa. Jak na tom tedy mohou Němci být hůř?
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 23:33
To zkuste říct kdekoli ve Francii :-)
0 # Radek Mikula 2017-03-25 20:52
Mně připadá nejhorší české ignorantství, které se projevuje ve vztahu k sousedům. S hrdostí i hanbou se pochlubím, že jsem včera měl čest asi dvě hodiny pohovořit se slovenským básníkem a textařem Ivanem Štrpkou. O jeho existenci jsem se dozvěděl před pár měsíci, když jsem na Youtube uslyšel píseň s (také) jeho textem. V souvislosti s ní mi vyprávěl o bratislavském pochodu ze dne pohřbu Jana Palacha.

O tom jsem nikdy neslyšel, o tom se nikde nepíše, to nikoho nezajímá. Můžu jen doufat, že je to výlučně moje vlastní kulturní zakrnělost, která se netýká většiny mých soukmenovců.

Myslím, že to byl právě Ivan Štrpka, kdo v předchozí debatě, řekl, že když se Slováci podívají na Čechy, vidí jejich záda, protože ti jsou otočení na Západ, když se ale Češi otočí ke Slovákům, vidí jejich tvář.
0 # Anonymní 2017-03-25 21:52
Ivan Štrpka, to je něco jako náš Pavel Vrba. Ach jo! Ursiny, Hladík, Vrba…
0 # gogo 2017-03-27 15:29
TP:"Nemusíte klást otázku "dost dobří". Zeptejte se, jestli jsme kompatibilní. V referendu jsem hlasoval proti vstupu, právě z těchto důvodů."
Kompatibilní s kým? S Německem, s Řeckem, s Portugalskem? Myslíte, že tyto státy jsou vzájemně kompatibilní? Je kompatibilní Sicílie s jižním Tyrolskem?

Já jsem taky hlasoval proti vstupu do EU, ale u mě to bylo proto, že jsem si přečetl smlouvu.
0 # J. Janát 2017-03-24 08:37
Z čeho ráčíte dovozovat thesi, že "nebýt doby „temna“, dávno před nástupem osvícenství by se automaticky stal jedním z německých kmenů"? --- Pokud vím, tak stavovský stát v letech 1618-20 se k češtině stavěl mnohem vstřícněji, než obnovená zřízení česká a moravská a následná prakse centálních úřadů habsburské říše. A kupříkladu těšínská šlechta, na níž se žádné z obnovených zřízení nevztahovalo, se v zemském úřadování držela češtiny hluboko do XVIII. století.
0 # Anonymní 2017-03-24 10:07
To by mne také docela zajímalo. Zcela zde absentuje jakýkoli analogický případ, od 17. století nedošlo k zániku žádného úředního a národního jazyka. Naopak platí spíše pravidlo, že co samostatný stát nebo alespoň samosprávný celek, to samostatný jazyk a národ. Příkladem je Nizozemsko, kde proběhla etnogeneze a to i přes nesporně větší jazykovou blízkost. Jakožto samostatné protestantské království se silnými stavy je ale Nizozemsko samozřejmě úplně jiný případ než tehdejší české země:-)

Glosátor
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 11:01
Vycházím z toho, že všechna středoevropská jazykově smíšená území, která nebyla rekatholisována, podlehla německému vlivu. Lužická srbština je dnes efektivně mrtvá, kašubština ještě víc.

Nizozemí není vhodný příklad, protože to germanisováno bylo; že tamní versi plattdeutsch říkají holandština, je nepodstatný detail.
0 # Anonymní 2017-03-24 15:22
Češi ale nejsou Kašubové ani Lužičtí Srbové, jejich zánik probíhal již dávno před reformací, navíc na protestantských územích žily polské populace, které nezanikly (mimochodem značný německý vliv byl i v Dánsku, Uhersku a vlastním Polsku). Češi měli v českých zemích podstatně větší vliv (už jen početně) než zmíněné národy, čeština byla úředním i literárním jazykem od pozdního středověku. Nizozemsko je dobrým příkladem proto, že na něm lze demonstrovat tendenci ke vzniku/zachování národních jazyků v samostatných státních útvarech. Přirozeně, že "neobrozená" čeština by pravděpodobně nebyla spolu s běloruštinou nejčistším slovanským jazykem.

Glosátor
0 # Anonymní 2017-03-24 17:10
Nizozemí germanisováno? Holandština versí plattdeutsch? To jsou čisté krystlíkoviny.
0 # gogo 2017-03-24 17:31
Škoda, že tu není Vodník, který by nám objasnil, nakolik by se takový Holanďan byl ochoten považovat za odrůdu Němce.
Já bych řekl, že by k tomu mohl mít ještě větší odpor než Ukrajinec z Ivanofrankovska k tomu býti Rusem.

A k tomu postavení jazyka .. kdy měli třeba Němci překlad Bible do svého vlastního jazyka? Já vím o kompletním Lutherově díle, což by odpovídalo naší Bibli Kralické.
V českých zemích zcela jistě byla Bible (částečně?)přeložena v době předhusitské a pokud započítáme i Velkou Moravu, tak jsme jedni z prvních, kdo měl aspoň evangelia a liturgii v jazyce srozumitelném. V té době si navíc troufám říct, že z Byzance přicházela vyšší kultura, než z Francké říše.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-24 17:41
Každý Käsekopf vám bude tvrdit, že holandština nemá s Plattdeutch (Neiederdeutsch) vůbec, ale vůbec nic společného. Navíc spisovně holandsky zná snad jen královská rodina. Holandština abdikovavší královny se vyznačovala silným německým přízvukem.

Kdyby na Bílé hoře vyhráli čeští stavové, tak by do dvou tří generací bylo po češtině vlivem německy mluvících farářů. Vliv farářů byl jasně patrný již před 30letou válkou. Germanizace začala již v předchozím století vlivem rozvoje řemesel a obchodu, kde lingua franca byla němčina.

Habsburskům a jezuitům vděčí cz-vlastenci za uchování češtiny. Ovšem, s údržbou češtiny up to date to bylo horší. Po Bílé hoře odešli ze země vzdělanci (ti byli svobodní občané), pokud se nenechali rekatolizovat, a zůstali všichni primitivové (poddaní), protože odejít nesměli. Zemi opustili Němci a Češi bok po boku, přibližně 50 % na 50 %. Po ztrátách za 30leté války bylo nutno obyvatelstvo cz-zemí doplnit, Češi nebyli vně státu k dispozici, tedy do země nepřišli ani cz-vzdělanci. S přistěhovalci přibyli však vzdělanci jinojazyční, vzhledem k blízkosti hlavně německého jazyka. Čeština zákonitě degenerovala na době nepostačující jazyk.
0 # Tomáš Pecina 2017-03-24 18:27
A k tomu postavení jazyka .. kdy měli třeba Němci překlad Bible do svého vlastního jazyka? Já vím o kompletním Lutherově díle, což by odpovídalo naší Bibli Kralické.

Správně poznamenáváte, že Němci měli překlad Bible zhruba o sto let dřív než Češi.
0 # Anonymní 2017-03-24 19:16
TK to popletl.
Bývalá holandská královna mluvila a mluví perfektně holandsky bez německého přízvuku. Její zesnulý manžel i otec, oba původem Němci, se německého přízvuku nikdy nezbavili. To se Němcům podaří zřídkakdy.
Současná královna Maxima, původem z Argentiny, má lehký přízvuk. Podle páně TK důkazové logiky by tedy teď měla být holandština "platt" versí španělštiny.
Čeština pana TK je pravopisně v pořádku, není "platt". Obsahem však zdegenerovala na jedovaté sliny.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-24 22:35
Ale vůbec ne! Slyšel jste ji pronášet projev? Německý přízvuk jak prase! Syn, nynější král ho už ho tak těžký nemá, nebo mně to už tolik nepřipadá. Holanďané jsou jako Slováci - pokládají svůj "dedinské nárečie" za spisovný jazyk. Mimochodem, holandština má nejvíce dialektů v Evropě. Dáno ne horskými předěly nýbrž bažinami - viděli se, ale neslyšeli.

Slované a Němci (Germáni mluvící různými dialekty) měli v 19. století stejnou vizi - sjednotit své dialekty do spisovné formy. To se Slovanům nepovedlo, Němcům ano (1871) s výjimkou Vlámů a Holanďanů. Němečtí Švýcaři sice přijali spisovný německý jazyk, ale na jeho osvojení ztroskotali.
0 # Anonymní 2017-03-24 23:04
"Německý přízvuk jak prase!" To by mne nikdy nenapadlo, připisovat prasatům německý přízvuk.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-25 12:06
Typicky hloupý cz-humor.
0 # Anonymní 2017-03-24 14:01
0 # Tomáš Pecina 2017-03-24 14:05
Ale pozor, jeho stránky byly "neznámým pachatelem" už dvakrát vymazány :-)
0 # Anonymní 2017-03-24 14:44
0 # Libor Petříček 2017-03-24 18:49
Tato debata je fascinující (:-)), jsem z ní nadšen. Doufám, že bude pokračovat (to není ironie). K podstatě věci - v české kotlině převládl český živel (česky hovořící obyvatelstvo). Tečka. Moji předci například, uvedeni v prvním mně známém přehledu obyvatelstva po 30.válce, se jmenovali -Jakoubě. To nezní moc německy. A když se pak o 200 let později vydali do světa (tzn. do Prahy třeba), vzali si sebou nejen svá jména, ale i češtinu. Takže, názor spočívající v tom, že čeština je umělý jazyk, mi nepřijde správný, tak nějak nevím, jak mého rurálního předka naučit němčině, když se vydal z hor (Velké Hamry, okr. Jablonec) za svým štěstím do vnitřních Čech. A to byl MOTOR toho, čemu se dnes říká Národní obrození - tedy migrace Čechů (jazykově definovaných) do větších center.
0 # Libor Petříček 2017-03-24 19:03
Ještě pokračuji - k vyjádření pana Peciny - že se češi stali hlavním národem /promiňte zjednodušení/ "a to v konečném efektu ethnickou čistkou", nelze než souhlasit.
Přesně tak to bylo.
Z dnešního hlediska něco nepřijatelného.
Ale z hlediska našich předků?
Nebo z hlediska budoucích střetů?
Já nevím.

To, že po roce 1945 šlo o etnickou čistku (panu Pecinovi se omlouvám za užití jednoduššího pravopisu), je jasné. NAtolik jasné, že to reflektovala i ČR v nějakém seriálu v poslední době (hůedat rto teď nebudu). Podle mne se Beneš rozhodl podesat smlouvu s Ďáblem, aby mu bylo povoleno vyřešit tisíciletou dichotomii českých dějin - "Milý Satane, my tě tedy nějak zkousneme, ale ty nám povolíš vyřešit nemecký promlém (vystěhovám Němců)".
Z hlediska širší historické perspektivy se to Benešovi podařilo.
LP
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-24 19:26
Čeština byla umělým jazykem v tom smyslu, že místo aby reflektovala stav mluvené řeči, naprosto neústrojně převzala prvky dvě stě a více let mrtvého jazyka Komenského období, navíc zatíženého četnými moravismy, a tuto mrtvolu ještě zcela nesmyslně zkomplikovala zbytečnými výjimkami. Důsledky pociťujeme dodnes, když – minimálně v Čechách – nás nenapadne někomu "říci, že je blbý", nýbrž "říct, že je blbej". Budiž poznamenáno, že od infinitivů na -ci (s výjimkou "moci") ustupuje už i Ústav pro destrukci českého jazyka.

K národnímu obrození došlo po německém vzoru, s migrací obyvatelstva to přímo nesouviselo, i když je fakt, že silnější zastoupení venkovského obvyvatelstvo v dotud německých městech tomu jistě napomohlo.

Neexistovala žádná dichotomie českých dějin ve smyslu boje mezi Čechy a Němci, to je obrozenecký výmysl. Beneš vyhnáním německého obvyvatelstva stát fatálně oslabil a dokonal tak dílo zkázy, započaté delegitimisací katholické církve (což je arci "zásluhou" TGM a jeho party pitomců, jako byl Čapek).
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-24 22:44
To je jen část pravdy. Jungmann a další jako Tyl (vlastně Till, ale kdo to dnes ví) si bezostyšně vypůjčovali výrazy z cizích jazyků, kterým lid mluvící česky nerozuměl. Dva básníci měli obrovské štěstí: Máj a Kytice obsahovaly až 70 % novotvarů, kterým zpočátku nikdo nerozuměl, ale ujaly se, takže dnes se o tom neví. Jungmannovy básně, i dalších, jsou ale zcela nesrozumitelné.
0 # Anonymní 2017-03-24 20:00
Dopis mi připomíná vzkazy "spravedlivě rozhořčených" uživatelů csfd verbalovi.
www.csfd.cz/uzivatel/195357-verbal/
0 # Báša 2017-03-25 08:19
Gogo, Vy jste nepoučitelnej. Jediný, co tady rozpoutáte takovejma diskusema, je tenhle germanofilní shitstorm a dáte tim příležitost (vono je blbý psát takový názory jen tak, z voleje) k prezentaci těch šílenejch historickejch konstruktů. Pamatujete třeba, jak jsme se dozvěděli, že Češi a Poláci rozpoutali druhou světovou válku?
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-25 12:05
Češi nerozpoutali WW II, jen přispěli velkou hřivnou k nástupu německého národního socialismu. Poláci WW II vyprovokovali společně s Velkou Británií.
0 # Anonymní 2017-03-25 13:34
A Merkelová svojí nezodpovědnou imigrační politikou zlikvidovala EU, která je už na trajektorii rozpadu. Sice baba bere zpátečku, jenže už je pozdě.
Nedej Bůh, aby se tam u vás dostal k moci neomarxistický primitiv a ožrala Schulz, to by bylo ještě daleko horší, než ta baba.

My máme jedinou šanci V4, úspěch klasických konzervativců v USA a jejich vliv zde. (Konjunkce, jednotlivě to stejně nebude fungovat.) God save Trump!
0 # Anonymní 2017-03-25 13:47
Mate nejake spatne zpravy, nezamrznul jste 11/08/ lonskeho roku?

Prvni Muslim Ban stopka, 2nd Muslim Ban stopka, 7 let priprav na zruseni Obama Care a nahrazeno novym-stopka v jeho vlastnim Kongressu, kde ma GOP drtivou vetsinu, fiasko, jake Amerika nepamatuje,

ze stavby zdi se nakonec ukazalo oprava a uprava (rozumej nater) toho puvodniho + mozna bude pristaveno 152 mil.noveho- mozna, Iransky deal mel byt zrusen prvni den jeho nastupu-nic se nestalo, pokracuje i nadale, z vyhnani vsech ilegalu se stala Trumpova vyzva k imigracni reforme (rozumej amnestii) ala President Reagan, 1986.
Oblibenost pred vcerejsim vypraskanim 37%, nejmene v dejinach US-ale presne jak pisete: God save Trump!

Neocon
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-25 18:08
Ad neodpovědná politika Merkelové, velmi stručně. Když zlosyn Orbán nechal posbírat na budapešťských nádražích zbylých asi 15 000 běženců do autobusů a poslal je na rakouskou hranici (asi 1200 již pochodovalo do Rakous pěšky) začal rakouský kancléř W. Faymann ztrácet nervy a telefonoval Merkelové o radu, zda je má zadržet na hranici násilím nebo co má dělat. Merkelová si byla vědoma, že když Rakousko použije násilí, ostatní státy učiní obdobně a schengenský prostor, později celá EU se rozpadne. Navíc dojde na Balkáně pravděpodobně ke hroucení států z hospodářských důvodů, k občanským i mezinárodním válkám. Za zády měla německou ústavu s článkem: "Politicky pronásledovaní požívají azyl" v Německu bez jakéhokoli početního omezení. V opačném případě by měla na krku porušení ústavy. Zbyly jí pro rozhodnutí v noci ze 4. na 5. 9. 2015 asi jen 2,5 h. Rakušané se zachovali obdobně svinsky jako Maďaři, naložili migranty do připravených autobusů a hurá s nimi k bavorské hranici.
0 # Anonymní 2017-03-25 22:41
Lepšího jste neměli, Neocone! Dalo se čekat, že to bude mít těžké.

Na Ukrajině se schyluje ke katastrofě (kterou, mimochodem, vyvolali kámoši Neoconovy oblíbenkyně) a tam skutečně jsou ti inženýři a doktoři. O muslimy ať se postarají jejich souvěrci!

Pokud není EU schopna hájit vnější hranice Schengenu, tak je nutné hájit hranice národní. Orbán se zachoval pragmaticky a správně! Je lepší mít na krku porušení ústavy, než na rukou krev vlastních lidí!
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-25 23:11
Ad 22:41:

V maďarské ústavě nic takového není, neznám ústavu s výjimkou německé, kde by něco takového bylo. Inu, reakce na NS-éru. Také je ze stejného důvodu v německé ústavě pasus, že nikomu nesmí být odňata jeho d-státní příslušnost.

Hranice schengenského prostoru jsou fyzicky nehajitelné. Orbán je odporný populista. Jakým mechanismem by se v souvislosti s migranty ocitla na rukou krev Maďarů? Co to píšete za pitomosti?
0 # Anonymní 2017-03-26 01:55
Ne, horsiho jsme nemeli.
Jak- "to se dalo cekat"? Je preci nejlepsi vyjednavac na planete, ostatni moc mluvi a nekonaji-on bude mit nemozne na pockani a zazraky budou do 3 dnu-GOP ma House, Senat, WH, vetsinu Guverneru-tak v cem je problem?

Snad ne v tom, ze cokoliv se snazil udelat, nedavalo smysl ani jeho podrztaskam a ten Kult osobnosti proste musel zakonite jednou zkrachovat-protoze kazdy ma svoji hranici-presne, jak jsem predpovidal.

Pokud myslite HC-tak je/byla vsechno mozne, jen ne moje oblibenkyne.

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-26 13:57
"Pokud myslite HC-tak je/byla vsechno mozne, jen ne moje oblibenkyne." – Ok, tedy menší zlo, někde jste se vyjádřil, že jste jí volil, nebo se mýlím?

"ocitla na rukou krev Maďarů" – mluvím o Merkelové. Ta baba má kvůli své vítací politice na rukou krev obětí teroristických útoků, ne Orbán.
0 # Anonymní 2017-03-26 14:23
Ne, nevolil jsem pro ni, ale jestli by ona byla mensi zlo, nez netahlo a psychopat Trump-ano, to asi 630x.

"Ta baba má kvůli své vítací politice na rukou krev obětí teroristických útoků".
Kolik lidi v EU zavrazdili uprchlici, pri teroristickych utocich?

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-26 14:44
"Kolik lidi v EU zavrazdili uprchlici, pri teroristickych utocich? "
To přece není podstatné. Podstatné je, že útoky začaly. A za to může baba Merkel! Celý středověk se Evropa brání ručníkářům a baba je sem teď pozve! Čiré zoufalství, jinak to nedovedu nazvat!
A na politickém obzoru se v Německu vyhoupla ještě větší zrůda!
Chudáci Němci. Mám je rád pro jejich smysl pro pořádek a řád.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 15:05
Ad 14:44:

Teroristické útoky nezačaly s migrační vlnou. Teroristé přicestují většinou letadlem s platným vízem, proč by se obtěžovali míchat mezi uprchlíky?

Merkel stála 5. 9. 2015 před dvěma scénáři: (1) zničit EU zadržením uprchlíků na a-d-hranicích, (2) převzít je a zachránit Evropu před lokálními válkami a zničením států na tzv. balkánské cestě. Druhý scénář jí dal do ruku možnost vyrazit volební argumenty z rukou svých politických odpůrců stavějících se za přijímání migrantů - pozvala je, protože to už nic nestálo.

Na Vás je exemplárně vidět, jak se Češi neunavují přemýšlením, jen opakují žvásty z cz-médií, které se viditelně snaží zvýšit českou nenávist vůči přistěhovalcům.
0 # Anonymní 2017-03-26 15:18
Ale to je podstatne, kdyz tu tvrdite, ze "baba má kvůli své vítací politice na rukou krev obětí teroristických útoků", kdyz je v podstate spachali EU obcane, nikoliv nove prichozi uprchlici.

A proc by AQ, ci ISIS posilala do EU teroristy/uprchliky, (cesta trva cca mesic, vysledek znacne nejisty, nulova znalost prostredi a jazyku, vysoka sance, ze budou pod drobnohledem atd.), kdyz ma frontu odhodlanych lidi s EU pasem.
Ach ta ruska propaganda...

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-26 15:49
Pane Krystlíku, odpusťte si laskavě trapné zevšeobecňující osobní invektivy! Na tomhle fóru se idioti, až na občasné malé výjimky, nevyskytují. Podívejte se na Váš blog, diskuse je tam natolik sprostá, že všichni slušní lidé odešli.

Opakujete se. Nekomentoval jsem Váš názor nikoli z důvodu, že bych nerozuměl, ale protože ho nesdílím.
Kdyby se tehdy uzavřely hranice, Evropa by zůstala jednotná a její vůdci by se ukázali jako realisté hodní své funkce. A EU by neztratila šanci na reformu a další existenci.

Uvědomte si, že díky přistěhovalecké politice už je v ČR bezpečněji, než v západní Evropě. To mi tedy nepřijde normální, vzhledem k minulosti naší a západu.

Jenom naiva si může myslet, že infiltrace cizí kultury zůstane bez následků. A že těch naivů v historii bylo. Výsledkem pak byly vždycky hromady mrtvol.
Mimo to, v Evropě je spousta lidí z našeho kulturního okruhu, kteří potřebují pomoc. Typicky Ukrajina.

"před lokálními válkami a zničením států na tzv. balkánské cestě." – účelová spekulace, které nevěřím.

Jenže EU je zjevně zcela neschopná organizace, která možná dobře slouží německým exportním zájmům, ale to je tak všechno. Evropa je v první řadě německý kancléř. Vždyť to je k pláči, ty gumové atrapy (typicky Mogherini). Nebo k smíchu.
Proto jsem znepokojen současnou německou politikou.
0 # Anonymní 2017-03-26 15:54
Neocone, nežertujte. Já jsem proamerický konzervativec (paleo, nikoli neo), co mi to podsouváte za blbosti? :-)
0 # Anonymní 2017-03-26 15:56
Podsouvam co? Mozna, jestli by nebylo lepsi, misto Vaseho vyznani, co, ci kdo jste, aby jste napsal-co Vam "jako podsouvam", co by jako mela byt lez, ci nepravda...
Neocon
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 16:28
Ad 15:49:

Co má dělat můj blog s tím, že se neobtěžujete myslet? Pokud přece jen trochu uplatníte kritické myšlení, nemůžete mít názor, který zde prezentujete.

Uzavřely-li by se hranice, EU by se rozpadla, protože hospodářství jednotlivých států EU jsou nastavena na volný pohyb osob, zboží, kapitálu bez prohlídek na hranici.

V ČR není bezpečněji, teroristické útoky supluje násilí jiných osob a co do počtu obětí chybí, dodají bezohlední čeští řidiči.

Občanské nepokoje a války na trase GR – A. Nemohu za to, že cz-TV-kanály nemají solidní zpravodajství, takže nic nevíte o tom, že pár desítek metrů srb-h-hraničním přechodu v Rözske (mimochodem nikdy nebyl zcela uzavřen, jak tvrdila cz-média) onehdy řekl srb-ministr práce a sociálních věcí do kamery ZDF, že se vlivem uprchlíků zůstavších nyní v SRB srb-stát hospodářsky zhroutí a rozplakal se.

Nikdo vám v Česku se nenamáhal vysvětlit, proč mají migranti smart-telefony a proč se převážně jedná o mladé zdravé muže. Natožpak, aby vám sdělili, jakými sliby lákají zprostředkovatelé lidi k migraci. Ani takovou samozřejmou věc, že migranti jsou ze zemí, kde neexistuje sociální systém, sociální podpora. Tedy, že se hodlají co nejrychleji postavit pomocí vlastní živnosti na vlastní nohy.

„Evropa je v první řadě německý kancléř.“ Proč tedy Češi, kteří vyhráli válku a měli po CH nejzachovalejší a nejmodernější průmysl v celé Evropě nevedou Evropu?
0 # Anonymní 2017-03-27 16:42
Mohu: Merkelová zničila Evropu, možná nenávratně.

Kdyby se EU rozpadla, žádná škoda! Nelze směšovat EU a EHS! EHS je v pořádku, EU je nesmysl.

Říkáte hlouposti:
static.visionofhumanity.org/.../global-peace-index
6 Czech Republic

16 Germany
To Vám přijde po 40ti letech bolševika normální? Mně ne.

Takže necháme zhroutit celou Evropu, místo toho, abychom hospodářsky a vojensky pomohli na Balkáně!

To nemá smysl komentovat.

Protože jsme se ocitli v sovětské zóně, díky jednomu německému socialistovi, který se jmenoval Hitler!
-1 # maaartinus 2017-03-28 09:32
> Uzavřely-li by se hranice, EU by se rozpadla, protože hospodářství jednotlivých států EU jsou nastavena na volný pohyb osob, zboží, kapitálu bez prohlídek na hranici.

Melete kraviny:

- Volny pohyb neznamena nekontrolovany pohyb. Prestoupit hranici smi jen lidi s papirem ktery jim to povoluje (pro nas obcanka ci pas, pro nektere pas s vizem, ...). Prohlidky samozrejme zdrzuji, ale kontrola pasu je zalezitost nekolika vterin. Sla by i rychleji - kdyz by par desitek priprchliku s falesnym pasem proslo, je to o mnoho radu mene nez aktualni katastrofa.

- O zbozi a kapitalu neni vubec rec. At je Evropa nastavena jak chce, kontrola pohybu osob by prispela k jejimu rozpadu asi tak stejne jako kontrola vaseho komina.

- Namisto na hranici se kontroluje snad az do vzdalenosti 50 km od ni. Kontroly ve vlaku jsou celkem bezne.
-1 # Anonymní 2017-03-28 12:42
Myslím, že pan Krystlík se už intelektuálně dostatečně znemožnil. Nemá páru, informace nahrazuje demagogií, což o jeho osobnosti vypovídá cosi nepěkného. Obzvláště pikantní jsou, vzhledem k jeho původu, jeho útoky na Čechy. Poturčenec horší Turka…
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-28 16:11
Ad 9:32:

Nejen ukazování dokladů na hranici, nýbrž otevírání zavazadelníků, zda v nich není migrant, u nákladních aut prohlížení nákladu a ložné plochy. To zdrží všechny, kteří jedou přes hranice, zejména speditéry, kteří průjezdy hranicemi bez zastavení mají zakalkulovány do rozvrhu jízd a cen.
-1 # Jak flasinet, porad dokola placate nesmysly. 2017-03-30 01:26
Merkelove nevadilo tisice uprchliku pokud nebyli na Nemeckych hranicich, ze ano? To jen Nemci kriceli, "Postarejte se o ne" mate lidskou povinost je ubytovat a zivit.
Jak to ze se to Merkelove prestalo libit kdyz dorazili k jeji hranici, tak zase kricela" Jak si to dovolujete je vozit autobusem", Mate povinost je zadrzet!!!

Jo to se to keca kdyz mate hranice daleko od problemu! Pak 80ti milionove Nemecko nadava na male Madarsko nebo Recko ze to nezvladnou! Fuj Tajbl!
-1 # Anonymní 2017-03-26 12:18
Teda fakt nevím, jak Češi mohli nějak zásadně přispět k vyvolání WW II, a jak ji vyprovokovali Poláci a Britové.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 14:55
Kdybyste rozuměl cz-psanému textu, tak byste pochopil, že Češi velmi přispěli k nástupu NS v Německu, ne že rozpoutali válku. To učili tím, že se zuby nehty od roku 1921 bránili zavedení preferenčních cel s A a D, celním uniím obecně, kde by byly A nebo D. Zejména f-vláda mnohokrát naléhala do nástupu Hitlera k moci na Beneše, aby ČSR přešla do režimu preferenčních cel s A nebo D nebo s nimi vytvořila celní unii. Francie potřebovala, aby D splácelo reparace, aby v A lidé nemrzli nedostatkem uhlí a nehladověli (obé dodávala na f-příkaz ČSR). Německo potřebovalo vyvážet zboží, aby se dostalo z hospodářské krize, kam se vinou Francie (bezohledné vymáhání reparací) dostalo. Kdyby Beneš a Češi f- a gb-vládu poslechli, nekulminovala by v Německu hyperinflace, Hitler a jeho stoupenci by přišli o argumenty, že D je zbídačováno, které je vynesly k moci, takže by se v D neetabloval NS-režim.

Ministerský předseda Neville Chamberlain přednesl v Dolní sněmovně 31. 3. 1939, týden po částečné polské mobilizaci proti Německu, fatální slova, která ve svém důsledku vyvolala celoevropský válečný konflikt: „Jestliže… by byla podniknuta jakákoliv akce, která by jasně ohrozila polskou nezávislost a jíž by se polská vláda také cítila nucena postavit svými národními silami, vláda Jeho Veličenstva by jim ihned poskytla veškerou podporu, která bude v její moci. Příslušné ujištění o tom poskytla polské vládě. Smím dodat, že francouzská vláda mě zmocnila uvést, že v této záležitosti zaujímá stejné stanovisko jako vláda Jeho Veličenstva.“ Týž den Chamberlain ještě prohlásil: „Každá změna právních vztahů Polska a Německa, případně Danzigu vyvolá válku Velké Británie proti Německu v případě, že Polsko bude názoru, že jsou zkrácena jeho práva.“ Velká Británie se tedy zavázala – i za vládu francouzskou – k válečné pomoci Polsku, označí-li Polsko německá diplomatická jednání jako ohrožení své nezávislosti a odpoví na ně vojenskou silou. Poprvé v historii tak svěřila britská vláda rozhodnutí o míru a válce bezvýhradně cizí státní moci a tím spoluzavinila, de facto vyvolala válku německo–polskou. Příčiny tohoto osudového kroku britské vlády nejsou dodnes objasněny. Že je to past ohrožující Velkou Británii, ihned rozeznal Lloyd George a prohlásil, že „garancí učiněnou Polsku může být jeho země proti svým životním zájmům zatažena války.“ Válkychtivý Churchill o této záruce Polsku později prohlásil: „Konečně došlo k rozhodnutí… které s jistotou muselo vést k vybití milionů lidí… Nikdo, kdo chápal situaci, nemohl nepochybovat, že tento krok… značí velkou válku, do které musíme být též zataženi.“
0 # Anonymní 2017-03-26 16:17
No myslím, že v Německu se dostali nacisté k moci především díky Velké hospodářské krizi vypuknuvší v USA roku 1929, která se posléze přelila i do Německa. S tím nemělo dění počátkem 20. let mnoho společného. Takže když už máte potřebu neustále vyviňovat Němce z nástupu nacismu a svádět to na jiné, tak toho alespoň viňte Američany. I tato konstrukce je ale dosti chabá, mj. proto, že tam těch příčin bylo více - např. stále silný étos Velkého Německa, kterému se mezi evropskými národy nedostalo odpovídajícího místa na slunci (tohle v Německu hodně rezonovalo už před WW I - "Weltmacht oder Niedergang!").

Pokud jde o to Polsko, prostě ho neměl Hitler napadnout a bylo by po problému. Británie se zavázala mu v případě napadení pomoci, a to i učinila. Nevím, proč z toho dělat vědu. V každém případě neměli Němci nikam lézt a byl by pokoj.

Celý imigrační experiment Merkelové se nedá omezit na jednu causu s pár tisíci migranty v září 2015. Jde o její dlouhodobý a pro Německo destruktivní přístup, vlekoucí se už pěkně dlouho. A od které doby jde o příliv "politicky pronásledovaných"?? Jde o příliv lidí, co jdou za lepším, toť vše. Ledaže byste chtěl tvrdit, jsa zpracován mediální politicky korektní stupiditou, že jsou to samí inženýři a vědci, chtějící z dobroty srdce spasit naše ekonomiky a dřít do úmoru na naše důchody.

A mimochodem, ty řeči, zda teroristé pocházejí z řad dnešních imigrantů nebo už dřívějších přistěhovalců, jsou nepodstatné. Podstatné je, že jde o masy lidí s odlišnou mentalitou, kulturou atd. a jejich příliv Německo a celou Evropu zničí i bez terorismu. Podívejte se, jak to vypadá v imigrantských čtvrtích - to je předobraz oné úžasné budoucnosti celé Evropy, k níž nás vaše oblíbenkyně Merkelová ještě o notný kus blíže posunula.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 16:48
Ad 16:17:

Vy jste mi ale vyčuraný Čech! Světovou moc usurpovala GB, D se soustředilo na vliv v kontinentální Evropě, když už chyběla K. u. K. Monarchie - žádná Weltmacht.

K PL. Kdo dvakrát (1939) poslal vojska do pole a porušil d-pl-smlouvu o neútočení, kdo se vyhýbal se jednání (1938-39) o sporných otázkách, ačkoliv mu to předepisovala mezinárodní arbitrážní smlouva z roku 1925, kdo přerušil 31. 9. 39 zásobovací železniční spojení Východního Pruska vyhození hraničního mostu v Dirschau (Tzcew) do vzduchu?

Podle d-ústavy má uprchlík právo na rozhodnutí o přidělení azylu. Jak to chcete uskutečnit, když se k tomu musejí dostavit na d-území?

K Vašim blábolům v posledním odstavci: Jak se měla Evropa v roce 2015 ubránit proti cca milionu uprchlíků, aniž by došlo ke zhroucení celých států a násilí mezi nimi?
0 # Anonymní 2017-03-28 08:57
I vy germanofilní rádoby chytrolíne.

Ano, jistěže GB uzurpovala světovou moc (i když možná ne úplně světovou moc, ale řekněme velmi výraznou roli ve světové politice), ovšem Hitler chtěl zase pro změnu docela radikálně expandovat do východní Evropy, což také učinil a začal tak WW II. To heslo jsem uváděl jen jako ilustraci výrazných mocenských ambicí, které v Německu panovaly už od konce 19. století a počátkem 30. let 20. století hrály významnou roli v příklonu Němců k nacistům.

Nic z toho, co ohledně Polska uvádíte, není dostatečným důvodem ke generálnímu útoku na suverénní stát. To všude kuli záludné pikle vůči nebohému nacistickému Německu a to všude jen činilo preventivní zásahy? Tomu fakt nevěřím, a i pokud by to tak bylo, stále to není důvod svévolně kohokoli napadnout. A samo nacistické Německo bylo učiněným vzorem v plnění dohod. I náš národ si užil měrou vrchovatou toho, jak tehdejší Německo vzorně plnilo úmluvy. Zabrání pohraničí mělo být konečnou metou, avšak světe div se, neuběhl ani půlrok a už jsme byli zabráni kompletně. A kdo dal Německu právo dohodnout se s Rusy, že si Polsko rozparcelují?

Vaše bláboly ohledně imigrační pohromy nedávají moc smysl, jste velmi dobře zpracován politickou korektností v médiích. Fakta jsou taková, že Německo problém imigrace od roku 2015 radikálně vyeskalovalo (pravda, ne spustilo, v menší míře imigrace ze třetího světa probíhá už desetiletí) – je to totální katastrofa a kritická hrozba pro přežití evropských národů, včetně německého. To, co Německo předvádí, je totální neschopnost a debilita, tahat k sobě a potažmo do celé Evropy masy lidí s úplně odlišnou identitou, mentalitou, kulturou.

Evropa se má bránit masám uprchlíků jednoduše tak, že je na své území nepustí. Jedině tak zabrání tomu, aby v budoucnu nedošlo „ke zhroucení celých států“. Protože s imigranty proniká do Evropy jejich odlišný životní styl, odlišná mentalita, chaos, zaostalost a chudoba třetího světa. Čím více jich v Evropě bude, tím více se ona bude třetímu světu podobat – a právě tím dojde ke zhroucení celých států. Tak třeba v Paříži už imigranti staví barikády a prohlašují své čtvrtě za vlastní území. A Německo je ještě zve, a když už si s tím malérem, do kterého se samo uvrtalo, neví rady, ještě chce po ostatních, aby se s ním o něj dělili.
0 # Anonymní 2017-03-28 08:58
Kvalitu kritického myšlení dnes v Německu nejlépe dokládá ještě stále výrazná podpora Merkelové, i přesto, co všecho v posledních letech předvedla - nejen její již legendární „Wir schaffen das.“, což byl debakl a trefa vedle přímo impozantní (nezvládlo se nic – např. skoro všichni příchozí jsou stále na dávkách, kde je ten úžasný stimul pro německou ekonomiku?), ale i nesmyslný ústup od jádra, naprosto iracionální podpora eura stůj co stůj v zemích, pro něž se tato měna nehodí – tj. dnes hlavně v Řecku atd. Dále jeho kvalitu dokládá výrazná podpora Schultze (arogantní nevzdělanec, který je ještě horší než Merkelová), značná podpora socialistů, kteří jsou neomarxismem nasáklí ještě víc, slušná podpora Zelených a dalších exotů. Stejně tak ona informovanost v německých médiích je opravdu úžasná – mírou manipulace a zamčování už se dostala skoro na úroveň žurnalistiky u nás za dob normalizace. A státem financované nadace, které unisono propagují vítačskou politiku, to nám tady v Čechách opravdu nechybí.

„... se hodlají co nejrychleji postavit pomocí vlastní živnosti na vlastní nohy.“ - To myslíte vážně??? Z imigrační vlny za poslední rok a půl se podařilo zaměstnat naprosto mizivé procento. Vlastně jsou jich jen desítky (!!):
byznys.ihned.cz/.../
A i ti jsou v zaměstnaneckém poměru, většina z nich navíc dost možná protekčně zaměstnaná u Deutsche Post; domněnka, že se z většiny uprchlíků dokonce stanou OSVČ, je úplně mimo realitu.

Z řad nově příchozích imigrantů časem také nějací teroristé vzejdou, to je takřka jistota, stejně jako dnešní teroristé vzešli z řad imigrantů dřívějších. Celkové podhoubí pro terorismus tímto jen nakyne. Tím spíše, že nově příchozí imigranti jsou zjevně radikálnější a problémovější než ti z dřívějších dob. Kromě toho nejde jen o plánované akty terorismu, ale „spontánní“ násilné incidenty, jichž mají nově příchozí přistěhovalci na svědomí už spoustu.
Viz třeba zde:
novinky.cz/.../...
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-28 16:37
Ad 8:57:


V době, kdy GB chtěla ovládat světový obchod, Hitler ještě netušil, že dojde v WW I, ve které bude bojovat na německé straně. Tím méně uvažoval, coby Rakušan, o expanzi na východ. Do přepadení PL chtělo D získat ztracená území v WW I na východě a to pouze jednáními a smlouvami. Do poslední chvíle se D snažilo se dohodnout s PL, což Poláci, ač povinováni mezinárodní smlouvou, odmítali. Hitler zamýšlenou expanzi Německa z přelomu století omezil pouze na východ, na územní zisky na západě zcela rezignoval. To mu ale nepřineslo příklon obyvatelstva k NS, jak píšete.

Přepadením PL chtěl Hitler vyřadit pl-armádu, která ohrožovala D, rozbít pl-stát, připojit k D území ztracená ve WW I. Nevojenská expanze D, tj. d-obyvatelstva do východní Evropy se dostala na pořad dne až na konferenci ve Wannsee (leden 1942).

Dodržování smluv Německem. Porušena jím byla Mnichovská dohoda a smlouva s Dánskem. Německo chtělo jednat s ČSR o sporných otázkách, Beneš a ČSR neměli zájem navzdory tomu, že to předepisovala arbitrážní dohoda CS-D.

Německo mělo 5. 9. 2015 na vybranou porušit vlastní ústavu, mezinárodní smlouvu o ochraně uprchlíků z roku 1951, způsobit destrukci všech zemí na tzv. balkánské cestě nebo…

Na konci Vašeho přípisu naprostá perla. Jak chcete zamezit migrantům ve vstupu na území státu, potažmo Evropy?
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-28 16:53
Ad 8:58:

Podpora Merkelové v Německu stojí v protikladu k neinformovanosti, lenosti přemýšlet či hlouposti Čechů.

Schulz je vysoce sečtělý a vysoce (byť neformálně) vzdělaný člověk. Jenže je to socialista klasického střihu a navrhuje líbivé, ale nic neřešící změny v politice. Merkelová je vysoce vzdělaná osoba. To, co vám v ČR prezentují cz-média jako zprávy, články z D, pochází s nejvyšší pravděpodobností z ruské antipropagační dílny – stačí se zeptat: Kdo chce oslabit nebo zničit EU?

Zaměstnat není podnikat. Začít podnikat v D můžete začít hned – musíte mít jen povolení k pobytu. Jenže migranti byli verbíři vylákáni do D s tím, že rozjezd jejich živnosti d-stát finančně podpoří. To Německo dělá, ale musíte být alespoň zčásti integrováni = musíte se domluvit, podat žádost o podporu rozjezdu firmy úřadu práce atd.

Teroristé obvykle přiletí letadlem s pasy opatřenými vízy. Radikalizace některých migrantů není vyloučena.
0 # Anonymní 2017-03-26 12:49
A ta vaše obhajoba Merkelové a jejího vítačského nesmyslu, no to je gut. Ať si Německo vymyslí sebevětší pitomost, musí to být správně, protože to vymyslelo Německo. Soudruzi, tak je to správné, tak to má být. A ostatní se musí podřídit, i když masová imigrace v současném merkelovském pojetí dlouhodobě znamená destrukci evropských národů. Orbán je hotový Antikrist, když se odvážil dát přednost hájení vlastního národa před vítačskou linií nastolenou Německem.

A s právním formalismy tady neoperujte - ona hlavně se neměla zachovat jako samovládce a pozvat imigranty bez konzultace s vládou, parlamentem a bez ohledu na názor německých občanů.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 15:11
Ad 12:49:

Váš přípis je projevem typické české neinformovanosti, spíše blbosti. Jak byste asi svolal Bundestag a pak Bundesrat a nechal je odhlasovat, že se migranti násilím nezadrží na hranici, když k rozhodnutí máte necelé tři hodiny? Musíte telefonicky koordinovat svůj krok s a-kancléřem Faymannem, protože použije-li a-stát násilí, je po míru v Evropě.
0 # Báša 2017-03-26 21:49
Jůůů! Jak vypadá taková typicky německá informovanost? Prosííím. Jako ta Vaše? Nebo jako ta vo kriminalitě připrchlíků. Nebo to bude nějaká německá úřední informovanost? My Vám to tu řeknem, takhle je to pravda a zavřete huby? Moc bych to chtěl vědět.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 22:24
Ad Báša:

V Německu se dostává na veřejnost prostřednictvím médií mnohem více relevantních informací než v zaprděném Česku. Otázkou je, nakolik je obyvatelstvo Německa schopno kritického myšlení - rozdíl proti Česku je obrovský. Nezapomeňte na v Německu nesmírně rozšířenou vzdělávací činnost různých nadací podle politického zaměření finančně podporovaná státem. To v ČR zcela chybí.
0 # maaartinus 2017-03-28 09:48
> použije-li a-stát násilí, je po míru v Evropě.

Zkuste prejit hranice bez dokladu a chovat se tak ze si vas nekdo vsimne. Pak uvidime jestli nekdo kvuli nasili na Krystlikovi vyhlasi valku.
-1 # gogo 2017-03-28 10:53
Vy mě pane Krystlíku nutíte pochybovat o tom, že jste v Německu někdy vůbec byl a že ten jejich jazyk ovládáte. Anebo jste nový člen UPL (Úřadu Pravdy a Lásky) a máte v popisu práce psát provokativní texty. Máte ty návnady schválené od Jurečky,
-1 # Anonymní 2017-03-28 12:54
Němce mám opravdu rád, mám k tomu své (rodinné) důvody. Nemohu si pomoci, pan Krystlík není nic jiného, než přivandrovalec, který se trapně lísá ke svému hostiteli a přitom plive na svůj rodný národ. Nezaslouží nejmenší úctu Němců, natož Čechů.
0 # Anonymní 2017-03-28 13:36
Je mi lito panove, ale Nemci to evidentne vidi jako p. Krystlik:

zpravy.idnes.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2017-03-28 13:58
Jak to vidí Němci, je těžko říci, protože oni se ve své zemi netěší zrovna velké svobodě slova a otevřeně o tom nemluví s každým.
Kdykoliv se ale ožerou a přestanou kontrolovat, vidí to diametrálně jinak, než píše iBabiš nebo říkají sluníčkáři.
Jak to ale mají reálně, to je velká otázka. Oni mají tendenci většinově setrvat v davové psychóze do posledního okamžiku a pak se opět davově překlopit. To je jejich poměrně nebezpečná vlastnost. Takže si myslím, že každý půlrok potlačování racionálního řešení nás přibližuje k nějaké formě občanské války.
Je příznačné, že tendence k otevřenější racionalitě v migrační otázce mají spíš Sasové z bývalé NDR než jejich soukmenovci z Kolína.
Mají taky velmi vyvinutý smysl pro princip zdechlé sousedovy kozy. Ve smyslu -když my jsme si zkurvili stát, tak ať to postihne i všechny ostatní. My je k tomu přinutíme!
0 # Anonymní 2017-03-28 14:05
Nevedel jsem Gogo, ze jste mimo jine psycholog.

Je naprosto logicke, ze byvala NDR to vidi jinak-kdyz zijete cely rok v komunismu, tak mate cerno-bile videni sveta a zaroven jste chudsi-tedy mate vetsi sklon k buranstvi a jste tudiz nachylnejsi volit jednoducha reseni, ktera sice nefunguji, (viz. podpora farmaru se zakl. vzdelani z chudych oblasti Trumpovi) ale o tom Holinky na zacatku nepremysleji.

Vysledek je jasny, at to zkratim Gogo, presne jak jsem tu psal a to opakovane-Nemci to vidi jinak, bez otazek, protoze jinak by Merkelova nevymetla Sarsko.

Neocon
0 # gogo 2017-03-28 14:08
Vy byste měl dělat minimálně předsedu EK.
0 # Anonymní 2017-03-28 14:17
Gogo: "Jak to vidí Němci, je těžko říci, … jinak, než píše iBabiš nebo říkají sluníčkáři."

Naprosto přesně! Gogo zjevně nežvaní (jako Neocon a p. Krystlík), ale má osobní zkušenost stejnou, jako já!
0 # Anonymní 2017-03-28 14:23
Gogo a Vas verny kamarad-zvaneni je, kdyz tu dokola budete lhat, "jak to Nemci vidi jinak", jak "uz maji Merkelove plne zuby"

-jenze fakta panove, to je to dulezite a to proste neohnete-Merkelova vymetla Sarsko, tecka, je mi to kluci putinovsky vazne lito, ale je to tak.

Neocon
0 # gogo 2017-03-28 14:32
Přesně tak, Češi měli taky komunisty rádi - všechny průzkumy soudruzi vyhrávali a volby taky!
Nezapomeňte také na prostý fakt, že volby nerozhoduje jedna jediná otázka. Merkel pro řadu Němců představuje stabilitu a prosperitu a to dovede převážit případnou nechuť k pokračující vlně migrace, kterou způsobila.
Schulz má zase pro Němce přitažlivé fýrerské chování. Je to sice primitiv, ale řadě Němců imponuje, že zavede pořádek, zejména pokud jde o neposlušné kolonie jako jsou Čechaj, Ungárn, a Pólen.
Když už si zničit zemi, je nejpodstatnější k témuž přinutit i ostatní.
0 # Anonymní 2017-03-28 14:38
Nechcete v tom svem zoufalstvi prirovnavat povinne CSSR volby pred rokem 89 s tema minuly tyden v Sarsku, ze ne Gogo?

"Když už si zničit zemi, je nejpodstatnější k témuž přinutit i ostatní".

Myslite tu zemi, co ma nejnizsi nezamestnanost od sjednoceni? Ze Vas to Gogo bavi takhle lhat...

Jinak gratuluji, v CR je k minulemu tydnu celych 71ks uprchliku v detenci. (tedy pokles ze 183 ks v Prosinec/2016)

Neocon
0 # gogo 2017-03-28 14:46
Přečtěte si znovu tu větu začínající "Merkel" a končící "způsobila". Tam se dočtete, že Merkel nikdo nevyčítá stav hospodářství, nýbrž její kolosální přínos k migrační vlně, která zřejmě jen tak neskončí a to i díky opravdu trapným námluvám mezi ní a Erdoganem.

Migranti v ČR o azyl nežádají a styku s úřady se vyhýbají. Ubývá jich ze zařízení, ale přibývá těch, kteří pobírají dávky v Německu, ale žijí u nás. Bohužel se na to začal orientovat i původně cikánský etnobusiness.
0 # Anonymní 2017-03-28 15:37
Takze to je presne tak, jak jsem tady psal asi 68x, s cim jste 68x nesouhlasil-obcany (nejen) Nemecka zajima ekonomika, to je pro ne dulezite.

A tzv. imigrace, kdy k 8mi milionum Cmoudu stavajicim, pribyl dalsi jeden milion, je pro Nemce okrajove tema, ktere zajima hlavne obcany Saska,(lidi, co vyrustali, zili v komunismu a jsou nejvetsimi prijemci federalni podpory, uplne stejne, jako Burani tady, co volili DJT) ,kde je klasicky uprchliku nejmene ze vsech spolkovych zemi a take je to zeme nejchudsi.

Protoze, kdyby tomu tak nebylo, tak Merkelove strana nevyhrala drtive Sarsko-coz jste tu take zpochybnoval a opakovane tu psal neco o sfalsovanych pruzkumech s tim, ze pak uvidim...

Tak jsem tedy Gogo videl, a take jsem rad, ze jste mi konecne dal za pravdu a ani to nebolelo.

Mozna by jste mel uvazovat o tom, zda-li by jste nechtel, samozrejme za penize, radit politickym stranam, jak uspet, nebo predpovidat volebni vysledky, kdyz Vam to tak hezky jde.

Neocon
+1 # Anonymní 2017-03-28 15:46
Jak zde vysvětlil Krystlík, Merkelová příval migrantů do Evropy nezpůsobila. Zabránila humanitární katastrofě. (Krystlík obvykle produkuje jedovaté nesmysly, ale v tomhle má, vyjímečně, pravdu.)
Větší či menší migrace existovala ve všech dobách a všeobecně přináší rozvoj. Lidé z chudých oblastí se vždy budou snažit polepšit si.
0 # gogo 2017-03-28 16:01
"Merkelová migrační vlnu nezpůsobila a její hosté přinášejí Německu rozvoj."

.. slyšeli jsme slovo boží...
0 # Anonymní 2017-03-28 16:03
.. slyšeli jsme slovo boží... napsal Gogo, ktery zrejme nikdy neopustil hranice CR a jeho jediny zdroj jsou Parl.listy a Aeronet...

Budiz Vam ke cti, ze jsem ve svych 14ti letech videl svet stejne jako Vy.

Neocon
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-28 16:04
Gogo, jste příkladem člověka, který se na svět dívá optikou aeronetů. Ty imigrační krisi zveličují, protože je to ve prospěch jejich kremelského pána: východoevropané, kteří budou mít strach, snáze přijmou ruský protektorát.

Faktem je, že imigrační krise není na Západě vnímána zdaleka tak dramaticky; jinak by Merkel ve volbách musela skončit na pár procentech a vyhrála by zásadově protiimigrantská strana, tj. např. NPD.
0 # Anonymní 2017-03-28 16:22
"Faktem je, že imigrační krise není na Západě vnímána zdaleka tak dramaticky" – ano, oni jsou zvyklí. My nikoli. Je to krásně vidět, když porovnáte názory lidí bývalých NSR a NDR.

Víte, co udělalo Mámení?
Situace je vážná, je to vidět na vzestupu terorizmu.

Když už jsme u těch aeronetů, nevyjádřil by se některý z přítomných programátorů k k tomuhle?
0 # Anonymní 2017-03-28 16:30
"Situace je vážná, je to vidět na vzestupu terorizmu."

Dalsi putinovsko-komousska lez-Evropa zazila nasobne vice teroristickych utoku v 80. letech, nez nyni.
Neocon
0 # Anonymní 2017-03-28 16:59
No a také válku, dokonce dvě v minulém století :-)

Jděte už všichni s tím Putinem kamsi. Vy byste si ho snad museli vymyslet, kdyby nebyl.
0 # Anonymní 2017-03-28 17:01
ad 16:22
Ano, na Západě jsou zvyklí na cizokrajné pracovníky, kteří se tam nakonec (což nebyl původní záměr) svobodně usadili. Což není bezproblémové, ale pomohlo to jak západním zemím tak i těm pracovníkům. ČR si na něco podobného také začíná zvykat (Vietnamci, Ukrajinci). Pomalu, takové věci chtějí čas.
+1 # Guy Peters 2017-03-28 17:24
Neokone, jednu věc nechápu. Proč Vás baví tak nestydatě lhát i ve věcech, kde stačí chvilka googlení? Můžete mi prosím vysvětlit, proč lžete i tam, kde Vás každý přistihne? Proč jste takový chronický lhář?

Neokon: „Jinak gratuluji, v CR je k minulemu tydnu celych 71ks uprchliku v detenci. (tedy pokles ze 183 ks v Prosinec/2016)“

Realita: „Kapacity detenčních zařízení k půlnoci z 27. na 28. března 2017:

Bělá pod Bezdězem:
provozní kapacita: 90
míst obsazeno: 28
Vyšní Lhoty:
provozní kapacita: 198
míst obsazeno: 23
Balková:
provozní kapacita: 200
míst obsazeno: 51“

A mimochodem, označovat illegální migranty za uprchlíky, to může jedině neomarxista.
0 # Anonymní 2017-03-28 17:37
No ano, vždyť on je neomarxista. Poznají se také podle toho, že když jim dojdou argumenty, tak vytáhnou jednotlivosti a převedou na ně diskusi. Naprosto typické
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-28 17:37
Reagujete, Petersi, jako správný Čech! Chcete mecímermo ukázat, že Neoconovy výroky nejsou pravdivé a vyberete si k tomu jeden naprosto bezvýznamný údaj a ponecháváte stranou, že k počtu obyvatel D a CZ by muselo být v cz-koncentrácích pro běžence ne 71 nebo 102 osob, nýbrž 113 000!
0 # Anonymní 2017-03-28 18:13
Chapu GP, ze nejaky ignorant, bez pravniho vzdelani, z Vas, stareho Orla, tady udelal Koste a cokoliv jste zde napsal, bylo presne naopak.

Take rozumim, ze Vase Zed, resp. Plot, Vas asi musel zklamat a kdyz jsem Vam tu skopiroval Trumpuv navrh, (152 mil. noveho plotu+ oprava stareho)presne, jak jsem opet rikal ja, tak jste sem radeji nepsal, aby jste uz vazne nebyl za uplnyho studentika 2 rocniku obchodni akademie.

Ale nerozumim, proc ze sebe delate jeste vetsi Netahlo, nez skutecne jste-napsal jsem, ze "minuly tyden" byl stav 71 ks. (ze stejneho zdroje, jako mate Vy, mvcr.cz).

Ze tam je dnes o cca 30+ ks vice-a co ma byt??? Zitra bude o 5 mene a pozitri muze byt o 80 ks vice.

Pouzivejte vice mozek a mene ideologie.

Mimochodem-neomarxista je ten, kdo podporuje zvyseni dani a vzhlizi k Sovetskemu rusku-coz jste Vy dva soudruzi.

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-28 20:03
ad GP:

Ty Vaše počty ale jaksi nerozlišují, zda jsou tam uprchlíci nebo ilegální migranti. :) A mezi těmi ilegálními migranty jsou případy jako Srb cestující po vypršení víza z Německa domů - šup ho na půl roku do ZZC. Nebo Ukrajinec, který dostal vyhoštění, dojel na Florenc, a před nástupem do autobusu na Ukrajinu, ho chytila cizinecká policie a šup na půl roku do ZZC, protože by dle nich mohl stěžovat vyhoštění.

ad Neocon:

A zastanu se zase GP, ne, ty počty se fakt nemění o desítky v řádu dnů, jedině, když párkrát za rok chytnou nějakou dodávku.

Yossi
0 # Anonymní 2017-03-28 22:09
To se muzete zastavat koho chcete, nemam tuseni, zda-li chytli na stavbe nejake UKacka, ci zastavili nejakou dodavku, jak pisete, nebo mel urednik MV slabou chvilku a udela chybu a spletl se o celych 30 ks-wow, jak dulezite, nicmene je mi to uprimne dost jedno. (slusne receno)

-minuly tyden, na upozorneni jednoho tezkeho vytace/liberala, meho pribuzneho, kdyz jsem s nim argumentoval neco o 180+ uprchliku v detenci, me poucil, at nekecam nesmysly a podivam se na mvcr.cz (do te doby jsem nemel ani tuseni, ze neco takoveho, jako aktualni pocet zadrzenych je vubec na nejakych strankach), ze jich tam je 70+, nikoliv 180+.

A bylo tam 71 ks.

Neocon
0 # gogo 2017-03-29 07:15
"Gogo, jste příkladem člověka, který se na svět dívá optikou aeronetů."
Ono to tady vypadá jako diskuse běžných lidí, ale ve skutečnosti je to bitevní pole, ve kterém Evropské hodnoty Jakuba Jandy bojují proti Aeronetům. Doufám, že vám jdou patřičné dotace.
0 # Anonymní 2017-03-29 07:42
Hmmm, zajímavá otázka, je-li neokonská zrůda neomarxistou.
Já si tedy myslím, že není. Je to jenom agresívní sobecký vyčůránek. On ví, že je to špatně, ale proč by to nedělal, když mu to přináší prospěch? Jako asi neokoni obecně. V žádném případě nejsou neomarxisty. Pouze pro své ryze soukromé zájmy některé výplody těch neomarxistických zblblíků využívají.

K věci bych řekl to, že argument, že u nás je (zatím) machometánských a jiných podobně nebezpečných připrchlíků málo, a že tedy jakože nemáme co proti nim "bojovat" je absolutně slabomyslný. Přece právě proto má smysl proti tomu bojovat! Až jich tu bude milion, tak bude (politický) boj již marný (pak pomůžou již jen nedemokratické prostředky, jako např. občanská válka, rekonkvista atp.). Podle principu předběžné opatrnosti musíme za každou cenu zabránit tomu, aby se zde machometáni uchytili drápkem. Pokud tomu nezabráníme, další trajektorie je zcela známá a se značnou spolehlivostí predikovatelná. V této souvislosti je potřeba se dívat například i na rozdíl mezi starými a novými spolkovými zeměmi Německa. Staré jsou již zamořené, "žáby v nich uvařené", a snahy místních se soustřeďují především na vyžadování "solidarity" od dosud málo (nové spolkové země), či zcela (východní Evropa) nezničených sousedů.
0 # Anonymní 2017-03-29 13:28
Jaky prospech me prinasi, ze lidsky verim na pomoc utlacovanym? A jaky prospech prinesly intervence, na pomoc utlacovanym, Federalni pokladne?

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-29 13:30
Gogo, tvl-Vy nejste jenom psycholog a strateg, ale Vy jste i, jak jste sam sebe skrome zhodnotil, internetovy bojovnik, vlastne hrdina.

Tak gratuluji a preji mnoho uspechu v boji.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-03-29 16:06
Zbabělý anonyme. Já jsem se pokoušel s Neokonem diskutovat lidsky. Ale nešlo to, jeho nepřesvědčí ani tvrdá fakta. Proto jsem na debatu s ním zcela resignoval a pokud mám čas a chuť, ukazuji na jeho zjevné a nezpochybnitelné lži. Je to vlastně obdoba křížového výslechu: Mým cílem je dokázat, že Neocon je zcela nedůvěryhodný a že tedy není partner pro diskusi, neboť žije ve vykonstruovaném světě v rozporu s realitou. Takový Krystlík č. II nebo Daniela č. II.
0 # Guy Peters 2017-03-29 16:13
Pane Krystlíku, pletete si pojmy a dojmy. Nejsou to žádné cz-koncentráky pro běžence, nýbrž zadržovací zařízení pro ilegály. Nerozlišování mezi ilegálem a uprchlíkem (běžencem či utečencem) je poznávací znamení neomarxisty. Zatímco po Německu se ilegálové potulují zcela volně a nikdo neví, kolik jich je, takže se Neokonem s Gogem může neustále hádat o přesném počtu, v ČR ilegály zadržujeme. Na rozdíl od německého bordelu balkánského typu je naším cílem pořádek.
0 # Guy Peters 2017-03-29 16:19
Neokone, jste sice starý lhář, ale osvěžím Vám paměť:

(152 mil. noveho plotu+ oprava stareho)presne, jak jsem opet rikal ja
Ne, Vy jste říkal 0 mil. noveho plotu. Sprostě lžete.

tak jste sem radeji nepsal, aby jste uz vazne nebyl za uplnyho studentika 2 rocniku obchodni akademie.
Ne. Nemá cenu debatovat se starým lhářem, když to není tak očividné jako u počtu zadržených ilegálů.

napsal jsem, ze "minuly tyden"
Ano, bez přesného data, aby to nešlo ověřit. Vzhledem k tomu, že aktuální data jsou:

„Kapacity detenčních zařízení k půlnoci z 28. na 29. března 2017:

Bělá pod Bezdězem:
provozní kapacita: 90
míst obsazeno: 30
Vyšní Lhoty:
provozní kapacita: 198
míst obsazeno: 23
Balková:
provozní kapacita: 200
míst obsazeno: 48“

je ale zjevné, že Vaše čísla jsou zcela nedůvěryhodná.

Mimochodem-neomarxista je ten, kdo podporuje zvyseni dani a vzhlizi k Sovetskemu rusku
Na to jste přišel jak? Sověty neexistují 25 let, takže k nim nelze vzhlížet.
0 # Guy Peters 2017-03-29 16:21
ad Yossi. Mezi ilegály je nejvýše 1 % uprchlíků, takže to nerozlišování nehraje roli. Jinak ano, ilegál je i ten, kdo byl v ČR původně legálně.
0 # Anonymní 2017-03-29 16:24
ad GP:

"Nejsou to žádné cz-koncentráky pro běžence, nýbrž zadržovací zařízení pro ilegály."

Kdybych chtěl trollit, řekl bych, že jste ten zákon o azylu asi nečetl, takhle Vás ale jako zkušenější kolega poučím - v ZZC jsou drženy tři skupiny osob § 124 zák. o pobytu cizinců (tedy osoby zdržující se v ČR ilegálně), § 129 zák. o pobytu cizinců (tedy osoby v souvislosti s dublinským řízením, tam je otázka ilegality jejich pobytu sporná) a dle § 46a zák. o azylu (to jsou žadatelé o azyl, kteří z podstaty věci nemohou být v ČR ilegálně). Vaše tvrzení je tedy nepravdivé, ale bude to jen neznalostí právní matérie, nikoli úmyslně.

Yossi
0 # Anonymní 2017-03-29 16:25
GP:

"Mezi ilegály je nejvýše 1 % uprchlíků"

Zdroj?

A co je to ten ilegál, nějaká definice by byla?

Yossi
0 # Guy Peters 2017-03-29 16:28
To je výsledek prostého porovnání čísel: „V roce 2015 v ČR dostalo asyl 71 uprchlíků a doplňkovou ochranu 385 lidí. Ilegálních migrantů bylo 8 563. Z toho jasně vyplývá, že mezi migranty je uprchlíků necelé procento, přesně 0,83 %.“

Ilegál je ten, kdo se na území státu zdržuje ilegálně.
0 # Anonymní 2017-03-29 16:32
Teda GP, to je úplná filipika! Vás ti neokomouši museli opravdu naštvat, takhle plamenného jsem Vás ještě neviděl :-).

Také Zbabělý Anonym, vyskytující se zde dlouho, jsa obeznámen s možnostmi IT, nepodepisující se.
0 # Anonymní 2017-03-29 17:12
Lhar jste Vy, jako obvykle a jeste srab, ktery kdyz dostane argumenty/fakta, tak se tady radeji neukaze, (1st M.Ban, 2nd M. Ban, likvidacni clo i kdyz bude jen 8% pro firmy, Zed/Plot, o panvicce, kdy nakup a doprava je 160 Kc, tedy pro business mena, jako jste Vy, to je finalni cena, protoze o celkovych, zduraznuji radeji pro Vas, CELKOVYCH nakladech jste prvne slysel az tady, se ani nezminuji).

Nikdy jsem nepsal, a to opet lzete, ze nepostavi ani metr-najdete si muj prispevek, ale ze mozna nejake pozemky vykoupi, mozna nekde neco postavi, ale rozhodne ne zed na zbyvajicich 2000 km, s cimz vyhral volby, a ze to bude zanedbatelna cast useku.

152 mil (cca, aby jste me zase neobvinil z nepresnosti/lzi) je na 2000 km flusnusti slonovi do huby-proste nic a s tim volby nevyhral (mysleno nater a oprava stavajiciho+postaveni noveho Plotu, nikoliv zdi na cca 220 km).

Ted somruje a doprosuje se Kongres o nuznou $1 Mld na 62 mil vc. opravy u San Diego-
mam pro Vas zase prekvapko-vypada to, ze pokud tuhle jednicku ted dostane, tak bude jeho posledni od tohoto Kongress-takze zase jen kecy a zase jen EO s cenou papiru.

To cislo tam bylo a nemohu za to, ze se o cca 30 ks zvysilo-je smesna, ta vase zkouska mikrofonu.

Lepe ctete, timto Vas prosim po 28me-nenapsal jsem "k Sovetskem svazu", ktery jak spravne pisete jiz nejaky ten patek neexistuje, nybrz "k Sovetskemu Rusku". (chapu, ze nespatrujete rozdil)

A posledni-vzhledem k tomu, ze vetsina prichozich dostala v Nemecku povoleni k pobytu, tak se jiz nejedna o ilegaly a ani se o ilegaly jednat nemuze, proto byli zlegalizovani v Nemecku, tedy zemi EU.

Vzhledem k Vasim zakladnim neznalostem ocekavam, ze na Fakulte jiz neprednasite, nybrz tam pracujete jako nocni vratny.

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-29 17:41
Počet lidí, které PČR zajistila jako ilegální migranty, je zcela irelevantní, vzhledem ke kvalitě rozhodnutí PČR, které obvykle neobstojí při soudní kontrole. Kdybyste hodil procento úspěšnosti PČR zajištění dle § 124 u NSS, mohlo by to být relevantnější.

A kam počítáte lidi, kteří žádají o azyl, ale nakonec jej nedostanou, to jsou dle Vás ilegálové? Protože dle českého práva se po dobu azylového řízení v ČR nezdržují ilegálně, tak Vaše definice trochu kulhá.

Yossi
0 # Guy Peters 2017-03-30 10:01
Yossi, nedělejme z toho raketovou vědu. Nejlepší by samozřejmě bylo mít počet ilegálů, kteří jsou uprchlíci, a počet ilegálů, kteří asyl nedostanou, ač o něj žádají. To by bylo dobré srovnat s počtem těch, kteří na území ČR vstoupí legálně a jsou uprchlíci, a počtem těch, kteří v ČR pobývají legálně a asyl nedostanou, ač o něj žádají.

Nicméně, pokud tato čísla nemáme, musíme vycházet z toho, co máme. V roce 2015 v ČR dostalo asyl 71 uprchlíků a ilegálních migrantů bylo zadrženo 8 563. To můžeme porovnat.

A kam počítáte lidi, kteří žádají o azyl, ale nakonec jej nedostanou, to jsou dle Vás ilegálové?
Obě množiny nejsou disjunktní; mají průnik. Ilegál sice může být uprchlík, ale statistika nám ukazuje, že s 99% pravděpodobností není.

Protože dle českého práva se po dobu azylového řízení v ČR nezdržují ilegálně, tak Vaše definice trochu kulhá.
Ano, jsou ilegálové, kteří vstoupí legálně. Ale v celé migrační krisi je takových lidí minimum.

vzhledem ke kvalitě rozhodnutí PČR, které obvykle neobstojí při soudní kontrole.
No, vzhledem k tomu, že Jakub Camrda je známý sluníčkář, nebyl bych k PČR tak příkrý.

Kdybyste hodil procento úspěšnosti PČR zajištění dle § 124 u NSS, mohlo by to být relevantnější.
Jistě, má data jsou velice hrubá, řádová. Jdou jistě zpřesňovat. Šlo mi však o to, že počet uprchlíků je mezi ilegály řádově procento. Je to mnohem lepší údaj než stavová veličina notorického lháře Neokona, který uvádí (navíc chybný o 30 %), ačkoliv jediný zajímavý údaj je úhrn.
0 # gogo 2017-03-30 11:16
Hlavně, pánové, ti lidí v záchytných centrech jsou v podstatě nešťastníci, kteří se dostali do kontaktu s českými úřady.
Buď jim vlezli do kanclu sami, nebo na ně někdo poštval policii a ti je museli zajistit.
Ti problém nejsou, je jich málo.

Problém jsou němečtí hosté, kteří překročí hranici s eury v kapse, kontaktu s policií se vyhýbají (a policie je sama aktivně neloví) a oni se buď hromadí v Praze, nebo jim neziskovky zajistí ubytovnu - toto se běžně děje.
Těch kolik je, se neví a to jsou právě ti rizikoví.
0 # Anonymní 2017-03-30 12:17
ad gogo:

"Problém jsou němečtí hosté, kteří překročí hranici s eury v kapse, kontaktu s policií se vyhýbají (a policie je sama aktivně neloví) a oni se buď hromadí v Praze, nebo jim neziskovky zajistí ubytovnu - toto se běžně děje."

Ne, to se neděje.
Yossi
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-30 12:23
Ad 11:16:

Kde oni "němečtí hosté" seberou eura, která mají v kapse? Doufám, že nemyslíte ty, kteří si v Německu vybrali poslední podporu a přešli do ČR? Další eura nemají pak odkud dostat.
0 # gogo 2017-03-30 12:40
Znáte strukturu té podpory? Kromě možnosti se registrovat na x místech a násobit tak částku, dostávají hosté jistou formu skupinové podpory, většinou na bázi podpory náboženských skupin. Také mohou ti afghánští inženýři dostávat peníze bezhotovostně, a pak by nebyli vázáni na konkrétní místo už vůbec. Tento problém ostatně řeší i Německo, kde si centrální vláda vymyslela systém umístěnek a kvót, jenže naděje Německa se jim nedrží v určených lokalitách a koncentruje se v několika nejoblíbenějších oblastech. Přesto i oni dostávají podporu jak individuálně, tak skupinově.
Tedy možností je řada a jediné negativum ČR je to, že zde není zatím islamistická paralelní společnost dostatečně etablovaná.

Německo problém kvót vyřeší poměrně rychle, samozřejmě, že to nebude ani formou drába, který by hlídal každého inženýra, ani mučením českých ministrů nebo poslanců. Prostě zajistí v ČR existenci několika islamistických jader a budou je financovat tak, aby měli islámisté peníze k dispozici pouze pokud budou fyzicky v ČR. Napadá mne hned několik možností, jak to jednoduše provést bez nutnosti o tom jakkoliv diskutovat s místní loutkovou vládou.
0 # Guy Peters 2017-03-30 12:51
Neokone, jen zcela stručně, protože s chronickým lhářem debata postrádá jakýkoliv rozumný smysl:

Vaše lež: „Nikdy jsem nepsal, a to opet lzete, ze nepostavi ani metr“

Vaše původní tvrzení: „Mexicka hranice-jen jste hloupe zopakoval, co jsem tu psal opakovane ja, tedy ze z cca 3 tisi.km na 1000 km stoji a na 2000 nikoliv.

(detaijly, jako za na jednom 1000 km neni mozna z mnoha duvodu postavit a druhych 1000, ze jsou pozemky v soukromych rukou a Indianu, kteri je odmitali a odmitaji prodat“

Prostý součet: 1000 + 1000 = 2000.

Vaše lež: „Jen, po 13te-"kde stat mohla, jiz stoji.“ = Nelze ji postavit již nikde.

Co se týká Muslim Bans, je to smutná válka mezi presidentem a justicí, ale já nikdy netvrdil, že snad není možná.

Pokud je 8% clo likvidační, podnikejte v jiném oboru, nemáte na to.

160 Kč byla od počátku pořizovací cena jedné pánvičky. Vzhledem k tomu, že jde o velkoobchod, lze odhadnout, že režie tohoto konkrétního velkoobchodu rozpočítaná na pánvičku je maximálně v desítkách korun, spíše v jednotkách.

Lepe ctete, timto Vas prosim po 28me-nenapsal jsem "k Sovetskem svazu", ktery jak spravne pisete jiz nejaky ten patek neexistuje, nybrz "k Sovetskemu Rusku". (chapu, ze nespatrujete rozdil)
Znovu opakuji: „Sověty neexistují 25 let, takže k nim nelze vzhlížet.“ Naučte se číst, Vy hlupáku.

A posledni-vzhledem k tomu, ze vetsina prichozich dostala v Nemecku povoleni k pobytu, tak se jiz nejedna o ilegaly a ani se o ilegaly jednat nemuze, proto byli zlegalizovani v Nemecku, tedy zemi EU.
Můj odhad je, že cca 1 000 000 nedostal. Nikdo neví, kdo to je a kde je. Je to vinou toho, že se do EU dostali zcela volně, bez jakékoliv registrace.
0 # Anonymní 2017-03-30 12:54
"Problém jsou němečtí hosté, kteří překročí hranici s eury v kapse".

V momente, kdy dostavaji Vami zavidena eura, tak jsou jiz zaregistrovani a nejedna se o ilegaly, protoze byly zlegalisovani v Nemecku.

(neco jako Ukrajinec Vasil/ilegal, si vzal Anicku od Vas z Brna, dostal povoleni k pobytu a Vasil uz neni ilegal, nebo Juan, 25 let zijici v US ilegalne, si vzal za $10K Amy, dostal povoleni k pobytu a uz neni ilegal).

Prani otcem myslenky, ze Gogo.

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 13:04
Můžete mi tedy podrobně popsat, jakými občansko-právními stavy ti hosté procházejí?
Přejde hranice DE - zaregistruje se v Mnichově, Berlíně, Kolíně - zažádá o azyl - běží řízení- azyl odmítnut - zaregistruje se ve Stuttgartu - poždádá o azyl ..... pořád ale dostává peníze od Němců přímo a od Němců prostřednictvím Imáma.

Podle mého mínění, azylant, občan, nebo člověk s povolením k trvalému/dlouhodobému pobytu, jsou všechno kategorie, do kterých tato naděje Evropy nespadá.
0 # gogo 2017-03-30 13:10
Pro srovnání - v ČR tyto nadějné kádry držíme v detenčních zařízeních, kde je živíme a hostíme a oni tam čekají na vyřízení své věci. Proto když je např. azyl zamítnut, víme, které konkrétní osobě to sdělit a kde se tento člověk právě nachází a taky je jisté, že nemá 10 dalších virtuálních identit.
Má pak za úkol opustit území ČR a dostane na to snad i pár set korun.

My prostě nejsme zastánci dnes již pověstného německého bordelu.
0 # Anonymní 2017-03-30 13:19
"Pro srovnání - v ČR tyto nadějné kádry držíme v detenčních zařízeních, kde je živíme a hostíme a oni tam čekají na vyřízení své věci. Proto když je např. azyl zamítnut, víme, které konkrétní osobě to sdělit a kde se tento člověk právě nachází a taky je jisté, že nemá 10 dalších virtuálních identit."

Nemáte pravdu. Tak azylové řízení v ČR fakt nefunguje, držet ho mohou 120 dnů (obvykle je to ale 110 dnů), a za tu dobu o azylu nerozhodnou, pokud to není Ukrajinec, na které mají již vzorová rozhodnutí.


Nemá to ale nic společného s Vaším předešlým tvrzením, že by sem chodili hromadně azylanti z Německa.

Yossi
0 # Anonymní 2017-03-30 13:26
A mame tu dalsi zkousky mikrofonu, aby jste ukazal, ze nejste uplne takovy hlupak, tedy:

„Nikdy jsem nepsal, a to opet lzete, ze nepostavi ani metr

Lez cislo 1): vytrhnul jste z kontextu, tohle jsem psal na zacatku, kdyz jsem naivne veril, ze mate jakesi zakladni znalosti-psal jsem Vam, ze vyhral volby s tim, ze postavi zed 3000 km dlouhou ( ze zapadu na vychod), 15 metru vysokou.
Po te, kdyz uz jste z toho couval, jsem Vam napsal, ze jestli postavi 5km, nebo 50 km zdi/plotu, ze to nehraje roly, protoze s tim volby nevyhral.

(to je neco, jako ze slibite Vasi pritelkyni, ze pokud Vas neopusti, ze odejte z te Vasi ratejny a ze ji postavite novy dum 5 bed+5 bath.
A za rok natrete na svem rozpadlem dome okna a pristavite kulnu, s tim, ze jste tohle preci slibil).

Co se týká Muslim Bans, je to smutná válka mezi presidentem a justicí, ale já nikdy netvrdil, že snad není možná.

Lez cislo 2; Nikoliv, prave ze jste tvrdil, "a proc jako by mu to mel Fed. soudce pozastavit, kdyz to neudelal BO v roce 2011/2012", a kdyz jsem Vam na to odpovedel, ze Obamuv EO nikdo nedal k soudu,
(takovy drobny detail pro Vas) tak jste odpovedel, "ze neni vsem dnum konec"-clovek, co prednasi na PF napise, ze "neni vsem dnum konec" u EO, ktery pozbyl sam platnosti pred 5ti lety.
Take jste napsal, ze "ucim stareho orla letat, kdyz tvrdim takove nesmysly, jako ze by mu jeho M.Ban nekdo pozastavil".

Pokud je 8% clo likvidační, podnikejte v jiném oboru, nemáte na to.

Lez cislo 3: toto neni z me hlavy, nybrz od firem, ktere na rozdil od Vas zamestnavaji tisice lidi a vyvazeji do celeho sveta a tak jim verim o trosku vice, nez nekomu, kdo nikdy nedal praci ani jedne jedine osobe, takovy maly CZ Ota Ulc.

Ze nevidite rozdil mezi Sovetskym Svazem a Sovetskym ruskem-nevim, proc me to vlastne vcera jeste prekvapovalo.

Můj odhad je, že cca 1 000 000 nedostal.

A konecne Lez cislo 4: Lide jako Vy tvrdi, ze uprchlici nepracuji a ziji z davek a ze mnozi vychcanci se zaregistrovali nekolikrat, aby dostavali penize na vice mistech-a najednou tvrdite, ze mozna milion ks, tedy vice nez polovina, se nezaregistrovala?

Co takhle jednou jako chlap napsat-hm, mozna ze ten c.rak Neocon ma pravdu v tom, ze ten, kdo dostane v Nemecku povoleni k pobytu, uz vlastene z hlediska prava neni ilegal...

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-30 13:37
"Podle mého mínění, azylant, občan, nebo člověk s povolením k trvalému/dlouhodobému pobytu, jsou všechno kategorie, do kterých tato naděje Evropy nespadá."

Ale vzdy Vy Gogo tvrdite, stejne jako vas buddy GP, ze Nemecko strasne male procento odmita a ze Merkelova v podstate nechala drtivou vetsinu zaregistrovat-tzn. Gogo, znovu to znamena, ze uz nejsou na uzemi EU ilegalne.

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 13:39
Pro ty migranty bylo podstatné to zdržení 100 dní, kdy ostatní už juchali v Německu na náměstí a tito ještě seděli v táboře. Jedině proto se ČR nestala tranzitní zemí jako Rakousko, které následně doplatilo na svinské rozhodnutí Německa omezit imigraci na časové kvóty. Rakousku tam všichni ti inženýři zůstali a začali se tam usazovat. Ty už pryč po dobrém nedostanou.

Co je hromadně? Zatím se courají u hranic, sem tam se někdo vyskytne v Praze nebo jiném městě, nebo pro pár z nich aktivně nachystá podmínky neziskovka, anebo mají zajištěné podmínky od už vytvořených islámistických komunit - těch je ale u nás zatím málo.
V principu jsou to ale lidé mimo české statistiky- což byla podstata mého textu. Jejich počty můžeme maximálně odhadovat, já bych to tipl pár set, do 1000 ks. S lepším počasím se budou počty zvyšovat a bude velmi záviset na reakci okolí, jestli na ně budou volat policii a ta jestli je bude zadržovat a vyhošťovat .. a Němci jestli budou své milé hosty brát zpět. Pokud je necháme tady zakládat paralelní komunity, dostaneme se do stejného bordelu, v jakém je Německo.
Je naprosto zásadní si stanovit kvóty na čistou NULU, důsledně řešit každého ilegála a pokud možno si hlídat i hranice. Přece jen je lepší je vracet od hranic, než lovit ve vnitrozemí a mít popotahovačky ohledně nejistoty kam je deportovat.
0 # gogo 2017-03-30 13:44
To si pletete, Neocone. Německo není schopno rozhodovat a kdybyste si dal tu práci, tak i v jejich oficiálních materiálech zjistíte, že nárok na azyl má tak zhruba jedno procento. Ti, kterým zamítnou, ale zůstávají v Německu dál a nikdo je nikam nevyhání. Vždycky mají navíc možnost se znovu zaregistrovat jako Syřan a než je objeví v databázi jako dvojníky, uběhne další rok.
Konec konců, každá neziskovka vám přece řekne, že snímání otisků prstů je nezákonné.
Ti, co mají do 20 a nevypadají na 30, se samozřejmě registrují jako děti. 70-80 procent jsou muži ve věku 15-30 let.
0 # Anonymní 2017-03-30 13:53
Jedno procento? To jste se uz vazne Gogo zblaznil? Z milionu zaregistrovanych od imigracni vlny bylo v Nemecku odmitnuto pokud se nepletu, ale jiste me hnidopich GP rad opravi, asi 60 tisic ks, tedy nejakych 6%. (ze jich tam vetsi cast zustala, to mate jiste pravdu, ale o techto lidech v deportaci neni rec).

Tak co tu melete za nesmysly Gogo-a v momente, kdy jsou v procesu, mohou jet do CR, jak je jim libo-tedy kde jste prisel na Vasi pohadku o tom, ze "to bude zaviset na reakci okoli, zda-li na ne zavola PCR". Jako proc? Na cloveka, ktery je v EU minimalne t.c. legalne?

Ze Vy Gogo dostavate od taticka Vladimira Vladimirovice nejake dotace? Nebo tyhle konstrukce vymyslite sam?

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 13:55
Ti, kteří otisk dali a už se znova registrovat nemohou, zůstávají v Německu na podpoře od svých islámistických komunit, které jsou financovány Saudy a Německem. U většiny pak vzniká silná vazba na islámistickou komunitu a odpor k původní německé společnosti. Ti mohou být snadno přesunuti do jiných zemí, protože nemají vazbu na Německo a jsou závislí na podpoře své komunity. Tohle budou ti, co k nám budou pronikat organizovaně.
0 # gogo 2017-03-30 13:58
" v momente, kdy jsou v procesu, mohou jet do CR, jak je jim libo"
Ano, na to přesně jsem upozorňoval - němečtí hosté s eury v kapse, pohybující a usazující se v ČR mimo naše statistiky
0 # Anonymní 2017-03-30 14:01
Presne Gogo, to je sen kazdeho uprchlika v Nemecku-jet zit, fungovat do Chomutova, Mostu, ci Litvinova.

Take bych radeji zil v Ostrove u Karlovych varu, nez v Mnichove, ci Norimberku. A ze jich vsude v CR je...

TVL Gogo, kam Vy na ty Vase lacine story chodite...

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 14:08
Vy jste ještě nikdy nepotkal misionáře? Já je potkávám docela často.
Proč by Evropani jezdili do divoké Ameriky mezi Indiány?
První jdou do nejistého buď dobrodruzi, nebo misionáři, masa přijde až je to výhodné. My se nacházíme v první fázi.

Klidně se ptejte dál, když vám něco nebude jasné...
0 # gogo 2017-03-30 14:12
Vraťme se k mému původnímu komentáři, který vzbudil takovou nevoli:
paragraphos.pecina.cz/.../...

sám jste potvrdil, že mám naprostou pravdu.. nám hrozí němečtí hosté Německem financovaní, kteří stojí mimo naše statistiky.

Ještě něco na tom nechápete?
0 # Anonymní 2017-03-30 14:31
Gogo, Vaše teorie vysvětluje ten prudký nárůst "cizinců" v Praze, který vidí každý, kdo má oči.

Ten problém je, zdá se, podstatně blíž, než jsem si myslel.

Zjevně také nenacházíte vhodný název: "Cizinci", "němečtí hosté", "afghánští inženýři"…
To jsme to dopracovali, po skoro třiceti letech "demokracie" autocenzura, jak za nejhoršího bolševismu, aby slušného člověka nezažaloval nějaký neo-* parazit!
No, naše generace s tím problém nemá, číst mezi řádky z Rudého práva umíme velmi dobře. Horší to je s mladými a nebo s těmi lamami, co žily v cizině.
0 # Anonymní 2017-03-30 14:47
"Gogo, Vaše teorie vysvětluje ten prudký nárůst "cizinců" v Praze, který vidí každý, kdo má oči.
Ten problém je, zdá se, podstatně blíž, než jsem si myslel."

Koukam Gogo, ze Vase propaganda Vam prinasi ovoce, presne jak si soudruh Putin preje. Vice takovych internetovych valecniku, at maji Holinky pro co zit...

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 14:52
Nevím, jestli ovoce, ale když už jste zase přešel na Putina, je jisté, že mám opět pravdu.
0 # Anonymní 2017-03-30 15:09
Pravdu v cem? Treba v tomhle?

"... že nárok na azyl má v Nemecku tak zhruba jedno procento...."

Mohu se zeptat Gogo, cim se zivite, co je Vase profese?

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 15:23
Přece jsem pravá ruka Vladimira Vladimiroviče.

Pokud by se poctivě braly podmínky pro udělení azylu - kolik si myslíte, že by jich v Německu bylo uděleno?
Pokud vezmete v potaz rozhodnutí snad ústavního soudu (nejsem si jist, kde to mají napsané), že nárok na azyl nemá žadatel, přicházející z bezpečné země, tak by v podstatě všichni ti, co přišli po souši, měli být odmítnuti. Letadlem a lodí jich zase tolik nepřišlo.
Ale i kdybychom to zmírnili, tak kolik z nich je individuálně pronásledováno a splňuje doopravdy podmínky pro azyl?
Já myslím, že to procento je řádově správně.

Jiná věc je politické rozhodnutí Merkelové o pozvání všech (Syřanů) do Německa. Té jednostranné veřejné nabídce se jaksi muselo přizpůsobit i chování úřadů a pak už je otázka, jak velký bordel si Němci vytvoří přímo v dokumentech. Oni nemají dost odvahy zjistit ani věk žadatele, tak o čem se v takovém brajglu chcete bavit?
0 # Anonymní 2017-03-30 15:32
Na Vase "poctive podminky pro udeleni azylu" kali pes. To jsou jen filosoficke reci-"co by, kdyby."

Pravne kdokoliv, kdo dostal v Nemecku povoleni k pobytu a tech bylo 94% zadatelu (zrejme) je v Nemecku, tedy v EU legalne,

Stejne, uplne stejne, jako Vasil Ukrajinec, co si vzal Anicku v Brne a naprosto stejne jako posledni Mexik v US, ktery v roce 92 presel Nogales, 25 let tu zije bez papiru, maka na cerno, neplati dane, ale v lonskem roce si nasetril $10K na falesnou svatbu s Amy, co potrebuje cash, aby si mohla zaletet do Vegas pinknout ruletu.

Tak co na tom proboha Gogo nechapete?

Neocon
0 # gogo 2017-03-30 15:35
Tak vidíte, že jsem měl pravdu.
0 # Anonymní 2017-03-30 15:39
Pravdu v cem?
0 # gogo 2017-03-30 15:47
1. Ve svém původním komentáři, že momentálně největší riziko migrace hrozí od německých hostů, přecházejících hranici a žijících v ČR mimo statistiky.
2. že téměř žádný z hostů Angely Merkelové by nesplnil standardní pravidla na udělení azylu (bylo by jich v řádu procent). Jsou tam na její osobní pozvání a tomu se přizpůsobuje (čti kurví) vše ostatní.
0 # Anonymní 2017-03-30 16:37
1. A tech je dle Vas kolik, tech "co prechazeji hranice do Cr, aby tam mohli zit"?

2. Nevadi Vam tech 8 milionu Cmoudu, co tam v SRN ziji a prisli jeste pred imigracni krizi?
Jak to, ze se nezabydleli v CR-uzasne a krasne to zemi pro zivot.

3. Jak to vite, ze by "temer zadny" nesplnil kriteria, kdyz jich vice nez 70% pochazi z Syrie, AFG a Iraq, coz jsou zeme dle mezinarodniho prava povazovany za nikoliv bezpecne.

Nebo na Aeronetu, ci Sputniku to psali? Pod nejakym forem v nejake anonymni diskuzi to bylo?

A posledni-pokud z temi virtualnimi lidmi, jejiz jediny sen je, jet bydlet do Decina, ci Usti, (takovy Rumburk, ci Novy Bor-to je vazne sen uprchliku z Damasku) tak doporucji vystoupit z EU, nebo minimalne z Schengenu, do te doby Gogo, by jste mel mlcet, ci se odstehovat do Moskvy, tam by jste se mohl lepe realizovat.
Neocon
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-30 16:41
Ad gogo 13:55:

Uprchlíci nemohou být přesunuti do jiné země jen tak. Pouze do první země, kde jim již nehrozilo pronásledování.
0 # Anonymní 2017-03-31 01:41
Správně, Krystlik. Ergo jejich "uprchlická" pouť nutně končí nejblíž u tureckého sultána.
0 # Anonymní 2017-03-31 07:08
To se ví. Navíc v EU připrchlíci ani v bezpečí nejsou. Hrozí tam "anti-islam crusade". Říkal sultán...
0 # Guy Peters 2017-03-31 09:36
Jak to vite, ze by "temer zadny" nesplnil kriteria, kdyz jich vice nez 70% pochazi z Syrie, AFG a Iraq, coz jsou zeme dle mezinarodniho prava povazovany za nikoliv bezpecne.
Hloupé žvanění, pro Neokona typické. V asylovém řízení nerozhoduje, odkud pocházíte, ale odkud přicházíte.
0 # gogo 2017-03-31 09:41
Kromě toho snad i padlo rozhodnutí, že prostý fakt, že v nějaké zemi je válka, neznamená, že daní občané mají automaticky nárok na azyl.
A to pomíjím skutečnost, že v Iráku ani jinde přece války nejsou, tam pouze probíhají demokratizační operace typu trvalá svoboda apod.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-31 11:51
Neznamená, gogo, to máte pravdu! Rozhoduje se, zda se uprchlíkovi poskytne mezinárodní ochrana (azyl, byl pronásledován politicky, rasově nebo nábožensky) nebo subsidiární (ochrana jen jednoho státu, uprchlík je strpěn v daném státě do pominutí nebezpečí pro něj ve výchozím státě). Statut azylanta se nyní v D poskytuje na 3 roky (dříve bez omezení), subsidární ochranbu nedostane uprchlík, přichází-li z tzv. bezpečné země. Satut subsidiárních uprchlíků může být kdykoliv odvolán a oni posláni domů - to se například stalo u Kurdů, když irq-armáda dobyla zpět území obsazená IS.

Velký problém má F, protože neměla ve svých zákonech zakotven pojem subsidiární ochrany, takže jí chyběl (snad dodnes chybí) mechanismus, jak se uprchlíků později zbavit.
0 # gogo 2017-03-31 12:37
Ona hlavně k tomu není ani politická vůle. Vždycky je snazší kunu do kurníku nepouštět, než se jí pak pracně zbavovat.
Německo způsobilo svojí hysterií ohromnou katastrofu nejen u sebe, ale stáhlo do toho i celý Schengen.
Neomezené pozvání odvoláno nahlas nebylo, ale Německo přiškrtilo kohoutky, takže to odneslo Rakousko. EU nadále vozí nebo přinejmenším asistuje při převážení migrantů nyní do Itálie a nezdá se, že by někdo z těch pitomců měl vůbec snahu to zastavit.
Německo to neudělá, dokud tam bude Merkelová a jestli nastoupí Schulz, nečekám rozhodně obrat k racionalitě.
Co odhadujete, že nastane v nejbližších měsících?
Já si myslím, že půjdou cestou difuze migrantů po ostatních státech a vymýšlejí metody, aby se jim nevraceli a aby v těch protektorátech zůstali.
0 # Anonymní 2017-03-31 13:34
K Vasi smule GP se ale Nemecko rozhodnulo, ze "zalezi" odkud jste, nikoliv odkud jste "prisel" (coz je opet pro Vas samozrejme detail) a jejich registraci se jiz nejedna o ilegaly.
Neocon
0 # gogo 2017-03-31 13:48
Německo si může klidně rozhodnout, že bere jen kudrnaté kluky, ale ostatní státy by měly vůči Německu přijmou patřičná opatření, protože Německo není izolovaný stát a musí se chovat odpovědně minimálně v těch oblastech, které ovlivní i sousedy.
Jen bohužel místo vyloučení Německa ze Schengenu naopak hysteričtí Němci terorizují státy, které dohody dodržují.
Je to na hlavu postavené a bude z toho ještě velký průser, my musíme dbát na to, aby se ten bordel nevylil z německých hranic k nám. Bohužel mentalita Němců je taková, že zbytek považují za protektorát a k nátlaku užívají i orgány EU.
0 # Anonymní 2017-03-31 13:56
Tak pak plati, ze by jste meli vystoupit z Schengenu, jinak to holt musite respektovat, myslenko ty davy uprchliku, co netouzi po nicem jinem, nez se odstehovat do Biliny.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-03-31 15:38
Pane Krystlíku, píšete absolutní nesmysly. Jak je to doopravdy.
0 # Guy Peters 2017-03-31 15:49
K Vasi smule GP se ale Nemecko rozhodnulo, ze "zalezi" odkud jste, nikoliv odkud jste "prisel" (coz je opet pro Vas samozrejme detail)
Další lež: „Section 3
Recognition of refugee status

(1) A foreigner is a refugee as defined in the Convention of 28 July 1951 on the legal status of refugees (Federal Law Gazette II, pp. 559, 560) if he,

1. owing to well-founded fear of persecution in his country of origin on account of his race, religion, nationality, political opinion or membership of a particular social group,

2. resides outside the country (country of origin)

a) whose nationality he possesses and the protection of which he cannot, or, owing to such fear does not want to avail himself of, or

b) where he used to have his habitual residence as a stateless person and where he cannot, or, owing to said fear, does not want to return.“

Ptám se Vás znovu, Neokone, proč tak primitivně lžete? Co Vás k tomu vede?
0 # Anonymní 2017-03-31 16:26
Je opravdu podivuhodné, s jakým fanatismem lidé jako pan Krystlík či Neocon podporují masovou imigraci, která dlouhodobě znamená zničení naší civilizace. Diskuse kolem toho, jak to s nárokem na azyl atd., jsou jen nepodstatné marginálie. Podstatným faktem je, že příval přistěhovalců znamená konec národní identity a postupný propad na úroveň třetího světa. Tomu se čelit i těmi nejrazantnějšími prostředky jako nasazení armády, policie a neproniknutelné ploty. A samozřejmě s dostatkem vůle to je možné - jako když USA v roce 1953 v rámci operace Mokrá záda repatriovaly 2-3 miliony ilegálů zpět do Mexika.

Většina imigrantů nejsou žádní politicky pronásledovaní nebožáci, ale lidé, co jdou prospěchářsky tam, kde jim kyne největší prospěch (proto nekončí v relativně bezpečném, ale poměrně chudém Turecku), ale jdou zejména do Německa a Švédska. A vesměs jim jde spíše o dávky než o práci. A i když třeba některým ano, úroveň jejich kvalifikace a vzdělání naprosto neodpovídá vyspělé ekonomice německého typu. Na nízko kvalifikované a manuální práce (kterých s ekonomickým progresem ubývá) má Německu už dnes nadbytek vlastních nezaměstnaných.

Ostatně na celé to obhajobě imigrace jako "skvělé příležitosti" něco silně páchne - proč se tedy Merkelová chce o ty "báječné" imigranty dělit s ostatními, dokonce je ostatním vnucovat kvótami? Když jsou tak úžasní, tak by naopak měla chtít všechny mermomocí v Německu udržet.

To jen tak pár obecných postřehů, jak já věc vidím. Jinak ohledně diskuse jsem pochopil, že s lidmi jako je pan Krystlík či Neocon postrádá debata smysl, jelikož ti již zcela ztratili smysl pro realitu. Jen tak lze vysvětlit jejich mnohá tvrzení, např. že dnešní přistěhovalci jsou skoro všichni "političtí" nebo že z nich co nevidět budou spořádaní živnostníci.
0 # Anonymní 2017-03-31 16:29
Chcete popirat, ze vsichni z mnou 3 vyjmenovanych statu, kteri dorazili do Nemecka, nebyli zaregistrovani?

Chcete popirat, ze v momente, kdy je nejaky uprchlik v jakemkoliv state EU zaregistrovan a je v procesu, ze se jiz nejedna z pravniho hlediska o ilegala?

Na druhou stranu, kdyz nekdo, kdo prednasi na PF muze seriozne verit a doufat, ze nejaky Fed. Soud v US zrusi jiz vice nez 5 let neplatny EO-pak muzete popirat vlastne cokoliv-zapomente na to...

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-31 16:32
Anonym 16:26

Za a) vystupte prosim ze te sve bubliny-jsem bytostne a celozivotne proti imigraci a nespatruji v tom zadnou vyhodu, placete na spatnem hrobe.

b) nez neco napisete o operaci z roku 1953-zjistete si prosim o tom neco vice, nez co rikal a samozrejme lhal Trump.

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-31 16:39
Mě nezajímá, kdo byl kde registrován, podle mě nemají přistěhovalci z třetího světa v Evropě co pohledávat. Prostě bych odeslal tam , odkud přišli. Právnické technikálie mě nezajímají, tady jde o naši civilizaci. A pokud jsou nastavené tak, že nejsme kvůli nim schopni imigrační pohromě zabránit, jsou nastavené špatně a mají se změnit.
Tečka.
0 # Anonymní 2017-03-31 16:44
No, ale nekoho dalsiho to zajima. Budete se muset odstehovat z CR, nebo to respektovat.
Jak by jste odeslal miliony lidi tam, odkud prisli? Mate nejake reseni, jak to provest?

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-31 16:48
O té operaci jsem se nedozvěděl od Trumpa, o ní vím už dávno. On o ní někde mluvil? To ani nevím. V každém případě to bylo tak, jak jsem psal - s dostatkem vůle a prostředků se USA dokázaly masové migrační vlně ubránit. Přesně to by dnes potřebovala Evropa.

tadesco.cz/.../
protiproud.parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-03-31 16:54
Jak by jste odeslal miliony lidi tam, odkud prisli?

Pokud bych je zadržel na moři nebo až na evropské půdě, odvezl bych je zpátky na severoafrické pobřeží. Stejně tak bych postupoval při jejich plavbách z Turecka. Není naší povinností to víc řešit, nikdo k odchodu z vlastní země a migraci sem na vlastní riziko nenutil.
0 # Anonymní 2017-03-31 17:08
Aha, tak to jo. A tykalo by se to vsech, co prisli po roce 2014, nebo i tech nekolika milionu, co prisli pred rokem 2014?

Byli by z toho vyjmuti ti, co jiz maji EU born deti, EU obcany manzelky a manzele, a ty, co si jiz otevreli business v EU, nebo by se jich to netykalo?

Pokud ano, byli by z toho vyjmuti Cmoudi, co ve svych obchodech zamestnavaji lidi? Nebo by jste rozlisoval, koho zamestnavaji? (jestli je zamestnanec EU obcan, nebo Cmoud?)

Nechal by jste take doportovat ty, co pracuji na posicich, kde D firmy nikoho jineho nemohou sehnat, (stavebnictvi, zemedelstvi, restaurace atd.)nebo jen ty, co berou davky?
A jak by to bylo s temi, co berou davky, ALE jiz maji nemecke deti?

Nemozne na pockani, ala Donik...

Neocon
0 # gogo 2017-03-31 17:21
Co tady šílíte, Neocone?
Celou dobu se tady snad bavíme o hostech Angely Merkelové.
0 # Anonymní 2017-03-31 17:27
Silim? Vy snad sdilite spolecne loze s GP, nebo? Ja jsem se jen slusne zeptal, jak by takova deportace v radech milionu, mela dle anonyma probehnout-nic vic...

Neocon
0 # gogo 2017-03-31 17:30
Ale zatahujete do debaty dávno usazené (a legálně příšedší) imigranty, o kterých nebyla řeč.
0 # Anonymní 2017-03-31 17:41
Jakkoliv nemate pravdu (protoze ty Cmoudi tam chodili porad, sice v mensim, ale porad) tak dobre.

Tvrdite se svym soudruhem GP, ze jich tam je okolo 2 milionu-je to mozne, tedy zkuste odpovedet na me otazky s tim, ze se to bude tedy tykat vsech prichozich po roce 2014.

Neocon
0 # gogo 2017-03-31 17:49
Jaké otázky?
Především neměli být vůbec puštěni za hranice. Když už je ale bláznivá Merkelová pozvala a půlka Němců tomu jásala, tak je to jejich věc. My se musíme postarat, aby Němci svůj bordel neexportovali k nám.

Osobně ale nevěřím tomu, že by deportace kohokoliv byly za současné situace možné. Němci budou tak dlouho blbnout a šílet, až to tam chytí násilný charakter. Pak těžko soudit, ale vsadil bych opět na Němce, jsou dostatečně bezohlední, když jsou organizovaní a jsou metodičtí, takže si myslím, že nakonec vyhrajou a nejspíš vysídlí i ty Turky a Kurdy, za protestů pana Posselta.
0 # gogo 2017-03-31 17:51
Samozřejmě teoreticky všichni, kdo nemají německé občanství, mohou být jednou deportováni do své vlasti.
To by se Albánci a Nigerijci divili, kdyby je Lufthansa vysadila v Damašku :-)
0 # Anonymní 2017-03-31 17:58
Ale my tu neresime, co se nemelo stat-v tom mame vsichni jasno. Resime tu, co ted s tema 2ma miliony.

Ale stolici muzete deportovat-jak deportujete rodinu, kdy tata a mama sice nemaji D obcanstvi, ale jejich 2 deti ano. Jak deportujete majitele bistra, ktery nema obcanstvi, ale dava praci 5ti D obcanum, plati dane a ma D obcan girlfriend. (tahle bych mohl pokracovat 60 minut)

Tohle jsou proste ty kratkozrake/levne scenare pro Holinky, ale kdyz prijde na vec, tak jste v uzkych, protoze to nema jednoduche reseni.

(viz. Trump-vyhral volby, ze vyzene vsechny ilegaly, vsechny bez rozdilu a po 2 mesicich vyzyva Demokraty, at zacnou spolupracovat s GOP na imigracni reforme, ze ji za a) podepise a za b) ze je ten spravny cas)
Proste jen kecy...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-03-31 18:34
Neokone, zřejmě naposledy k Vašim blábolům. Rozumní lidí vidí, že jste baron Prášil, má misse je splněna: "Je opravdu podivuhodné, s jakým fanatismem lidé jako pan Krystlík či Neocon podporují masovou imigraci, která dlouhodobě znamená zničení naší civilizace."

Chcete popirat, ze v momente, kdy je nejaky uprchlik v jakemkoliv state EU zaregistrovan a je v procesu, ze se jiz nejedna z pravniho hlediska o ilegala?
Co je to "registrace"? Illegál v detenčním zařízení, kde čeká na vyhoštění, je také "zaregistrován"; přesto je to pořád illegál. Úmyslně používáte nesmyslné termíny. Ale tato Vaše taktika je stejně přitroublá jako když přímo lžete.

Na druhou stranu, kdyz nekdo, kdo prednasi na PF muze seriozne verit a doufat, ze nejaky Fed. Soud v US zrusi jiz vice nez 5 let neplatny EO
Pokud nerozumíte mým myšlenkám, nechte si je přeložit od někoho chytřejšího, než jste Vy. Nemohu za to, že jsem z VŠ zvyklý komunikovat s lidmi na úrovni, ne s Neokony.

Tak ještě jednou pro hlupáky: Šlo o to, že když Trump opsal dekret od Obamy, který žádný soud nezrušil, nebyl důvod prakticky ten samý dekret zrušit Trumpovi. Ale chápu, že tato myšlenka je pro Neokony příliš složitá, takže ji nejsou s to pochopit.
0 # Anonymní 2017-03-31 19:40
"Neokone, zřejmě naposledy k Vašim blábolům"

Tak to uz tady bylo asi 11x-neprijde Vam uz to trapne, takhle si sr.t do pusy? (pokud 11 neni presne cislo, prosim, opravte me)

Samozrejme ze ne-lez neumyslna, uznavam, mnoho o pravu nevite-Melania Trump zde pracovala a neni to tak dlouho, na turisticka viza, coz je ilegalni a jako miliony dalsich se zlegalizovala tim, ze si vzala na levacku US obcana, tim se dostala do procesu , pak dostala GC a o 3 roky pozdeji obcanstvi.

Je na tom dnesni prvni US dama stejne jako mexicky ilegal, tc. v detenci v county jail v El Paso?
Nikoliv, ackoliv by jste to rad dal do jedne roviny, prestoze v podstate zacinali oba stejne.

A tihleti Cmoudi/uprchlici nemuseli lhat a nemuseli si nikoho brat, Nemecko jim to, byt docasne, poskytnulo v podstate na dobre slovo-nikoliv obcanstvi, ci GC, ale povoleni k pobytu.

A jakmile ma jakykoliv uprchlik povoleni k pobytu v jakekoliv zemi EU, at se Vam to libi, ci nikoliv, tak je po dobu, nez je rozhodnuto jinak, v EU legalne. Tecka.

"Rozumni lide"-ten clovek zrejme nevi, co pise, protoze od prirody Cmoudy nenavidim, vidim je jako vesti zlo pro nasi civilisaci, nez byli komousi a kdyby bylo po mem, jak jsem tu jiz 65x psal, tak bych je po 9/11 sfouknul vsechny jako svicku a pouzil vse dostupne, co US military ma.

Take jsem zde psal 10x nejmene, ze kdyby bylo po mem, tak bych vzal do EU na dobu urcitou, oapkuji pro Vas, na dobu urcitou, pouze zeny, deti, krestany a jezidy.

Ale tohle samozrejme vite, jen ze sebe delate vetsiho magora, nez jste.

Ze jste psal, ze "neni vsem dnum konec" ve vztahu k tomu, ze Obamuv 5 let stary EO muze jeste soud zrusit-je fakt a nic s tim neudelate.

Trump zadny dekret samozrejme od BO neopsal-zkuste si je oba nekde najit, at Vam je nekdo prelozi a pak to zkuste porovnat-lepe receno, poproste nejakeho Vaseho posluchace, at Vam rozdil v kontextu zkusi , opakuji zkusi, nejak vysvetlit.

Neocon
0 # Anonymní 2017-03-31 20:49
Neocone,
Obdivuji Vaši houževnatost a vytrvalost hádat se s gogem s GP a 11x opakovat stejné argumenty.
Mně jako čtenáři zajímavých zpráv pana Peciny byste udělal ohromnou radost, kdybyste se pokusil zkoncentrovat Vaše reakce na 3-4 řádky, omezil jejich počet, neopakoval se, a vyjadřoval se k věci.
0 # Anonymní 2017-03-31 20:54
Pokusim se polepsit, ale nevim, kdy, ci kde jsem nepsal k veci.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-03-31 22:14
Neokone, debatou s tak chronickým lhářem, jako jste Vy, se člověk jen ušpiní. Pokud tady Tomáš Pecina trpí Vaše lži, je to jeho problém a jeho čtenářů. Slušný člověk Vás ignoruje, takže se pokusím být slušný. Jedinou skutečně účinnou zbraní proti trollům jako je Neokon, kteří obsedantně zaplavují debatu naprostými nesmysly, je totiž jejich ignorování. DNFTT.

Tak to uz tady bylo asi 11x-neprijde Vam uz to trapne, takhle si sr.t do pusy?
Jste takový pitomec, který ani neví, co znamená slovo "zřejmě"?

Ze jste psal, ze "neni vsem dnum konec" ve vztahu k tomu, ze Obamuv 5 let stary EO muze jeste soud zrusit-je fakt a nic s tim neudelate.
Typicky neokonská lež. Mluvil jsem o Trumpově dekretu, jen idiot si může myslet něco jiného. Nicméně, s největší pravděpodobností je to neokonský trolling.
0 # Anonymní 2017-03-31 22:42
Myslite neco jako: "...zrejme jste cu.rak..."? Jo, tak to slovo "zrejme" znam-nebudu Vam tady hledat 10x predtim, kdy jste ten BS napsal bez "zrejme"-i kdyz tak krasne slovickarite.

Ani Vam zde nebudu hledat, jak jste to "neni vsem dnum konec" napsal k Obamovemu EO-jiz takhle jste ze sebe udelal vetsi Koste, nez je na cloveka Vaseho formatu treba.

Neocon
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-04-01 00:28
Petersovi, 15:38:

Německo má svoji vlastní subsidiární ochranu uprchlíka na rozdíl od mezinárodní, zaručena konvencí z roku 1951. Tím se liší od Francie.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-04-01 00:35
Ad 16:26:

Je nutno si uvědomit, začátkem září se nacházel asi milion uprchlíků na tzv. balkánské trase. Neotevřít jim azylové řízení v D by znamenalo, že se ony státy balkánské trasy od GR po A hospodářsky zhroutí.

Nemůže jim jít o sociální dávky – jak by pak dosáhli sloučení s rodinou?
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-04-02 11:33
Ad 16:26:

Nepodporuji masovou migraci, pouze řešení, která jsou v souladu se zákony. Vrátit uprchlíky od rakouských hranic znamenalo mimo jiné zničení H, SRB, MD a GR.

Na málo kvalifikované práce neseženente v Německu domorodce, jen cizince. To domorodcům nebrání vykřikovat, že jim cizinci berou práci. Do D a S jsou proto, že tam mají příbuzné a známé a kvůli tomu, že např v D prý dostanou dům, auto a příspěvek na rozjezd živnosti.

Merkel se nechce o svoje migranty podělit s ostatními, v kvótách EU jsou pouze migranti před vlnou 2015 z ES a I.
0 # gogo 2017-04-03 07:01
Jak tak vidím pane Krystlíku Vaše poslední 3 komentáře, vypadá to, jako byste žil v paralelním světě.
1. kdyby Merkelová jen plnila co jí zákon ukládá, tak by nemusela nikoho osobně zvát a proběhlo by to bez její intervence. Naopak, ona tím svým krokem porušila řadu platných norem.
2. V době, kdy Merkelová pozvala všechny ("Syřany") do Německa, jich samozřejmě nebyl v Maďarsku nebo v na Balkáně ještě milion, naopak, ona tím pozváním způsobila lavinu.
3. Migranti ani na chvíli nepředpokládali, že budou pracovat. Ono taky co by dělali, když se neorientují v evropské realitě, neznají jazyk a nakonec většina z nich nehodlá posluhovat neznabohům. Dnešní realita německého bordelu je taková, že jich pracuje cca do sta kusů z toho milionu+. Nedávná data byla 59 pracujících, z toho 50 na německé poště. Taky byly myšlenky z nich udělat řidiče ... ti se ostatně také velmi osvědčili.
Sloučení s rodinami dodá Německu odhadem trojnásobek dnešního stavu hostů. Leda by se tomu Německo začalo nějak víc bránit.
4. Německo je kromě dávek a celkově vlídného prostředí pro kolonizaci atraktivní také tamní podporou islámismu - už jsem to tady psal, Německo financuje velmi štědře islámistické extrémisty. Samozřejmě formou podpory náboženských skupin.

Děkujeme Merkelové a Německu za ty dary.. jen ať si svoje hosty nechají,
0 # Tomáš Pecina 2017-04-03 07:48
V paralelním světě žijete vy, gogo. V tom, který pro vás chystá ruská zpravodajská služba. Což je o to překvapivější, že "paralelnímu světu" komunistické propagandy jste zjevně před r. 1989 nepodlehl.
0 # gogo 2017-04-03 08:31
Tak zkuste taky trochu argumentovat v čem nemám pravdu. Strašit CIA uměli i soudruzi, když byli argumentačně bezradní.
Překvapuje mě vaše přesvědčení, že člověk má na výběr pouze mezi Putinem a Jandou. To je hrozná degradace, nemyslíte?
+1 # Tomáš Pecina 2017-04-03 08:55
Pravdu nemáte v dimensi jednotlivých problémů. "Soudruzi" vesměs strašili problémy, které objektivně existovaly, např. nezaměstnaností, ale dodávali jim zcela nepřiměřený význam: co obyvatel Západu, to dělník třesoucí se o své pracovní místo.

Podobně aeronety: EU zcela selhala, evropská města jsou rabována gangy imigrantů, kteří terorisují původní obyvatele, a bude ještě mnohem, mnohem hůř; jediná jistota je Putin, který by s takovou svoločí rázně zatočil.

Janda je osobně nedůvěryhodný, pro mne je to irelevantní oportunista. Proč bych si měl vybírat? Mám svůj rozum, své informace (a schopnost je v mnoha jazycích získávat) a své kritické myšlení, abych je dokázal analysovat.
0 # gogo 2017-04-03 09:12
Ale já se tak přece doslovně nevyjadřuji. Jistě, jsem přesvědčen o tom, že v 2 miliony mladých a aktivních mužů způsobí dost velké problémy a jestli jim umožní sloučit rodiny, půjde o demografickou změnu. Kromě toho mám občasné zprávy z první ruky z Mnichova.
Co Vy, pane Pecino, jezdíte do Německa, abyste to tam viděl na vlastní oči?

Pojďme se tedy bavit věcně, nechejme Putina Putinem a Jandu Jandou.
0 # gogo 2017-04-03 09:28
Začněme tedy bodem jedna - právním posouzením. To vám bude blízké.

1. Pozvala Merkel "Syřany" svévolně, nebo jí to ukládal zákon?
Domníváte se, že existuje právo na vstup do Německa pro všechny? Pokud ano, proč později Německo chtělo zavádět kontingenty a fakticky omezilo proud migrantů do země?
Má migrant právo na azyl, pokud přichází z bezpečné země? Pokud ne, musí/smí být vpuštěn i přesto? Má pak nárok na sociální péči? Jaké právní postavení má takový člověk? Je to z hlediska EU osoba s právem cestování/pobývání/práce v celém Schengenu?
+1 # Tomáš Pecina 2017-04-03 11:37
První bezpečná země je povinna uprchlíky přijmout a poskytnout jim ochranu. Německo touto první zemí nebylo, a mnozí příchozí nejsou uprchlíci, nýbrž ekonomičtí imigranti. Rozhodnutí přesto tyto osoby přijmout je politickou odpovědností Merkel, nicméně volební výsledky nesvědčí o tom, že by jí to její voliči zvlášť vytýkali. Proč? Protože, milý gogo, toto je jen jeden z problémů, a jeho význam je Němci vnímán úplně jinak, než co vám 24 hodin denně vtloukají do hlavy z Ruska.
0 # gogo 2017-04-03 13:59
Takže jsme zajedno, že šlo o osobní svévolné politické rozhodnutí německé kancléřky, které nemělo oporu v zákonech, naopak jím řadu norem porušila.

V další části se podle mne snažíte manipulovat:
1. relevantní volební výsledky ještě nemáme k dispozici, protože velké volby budou až později. A tam dost možná Merkel prohraje s Schulzem .. což by bylo snad ještě horší než dosud, ale to je jiná věc. Odhady bych zrovna letos nebral moc vážně, viz Brexit, Trump ...
2. Volby zemské by se daly přirovnat k našim krajským (ano, vím, že teoreticky i spolková země může mít vlastní zahraniční politiku,ale reálně jedou všichni podle rozhodnutí Berlína). V zemských volbách, stejně jako našich krajských, nemáte možnost reálně řešit migrační politiku na celostátní úrovni. To, čemu jsme se vysmívali u našich krajských (SPD bojující proti migraci), nepředkládejte jako důkaz podpory Merkelové.
3. Kromě toho, migrace je jen jedno z témat, je pravděpodobné, že hrály roli i jiné otázky a Merkelová nikde osobně nekandidovala. Tedy dovozujete na podporu migrační politiky z podpory zemského vedení strany.
4. Ale hlavně, eventuelní podpora Němců nemusí moc vypovídat o správnosti konání. I Hitler měl obrovskou podporu až do konce, a přesto nepovažujeme většinu jeho činů za správné, některé dokonce označujeme za katastrovální (a tak je označují i ruské zdroje).

Já jsem navíc zase moc nespekuloval o podpoře Merkelové, protože vím, že mentalita německého voliče je prostě specifická.
Naproti tomu si myslím, že souhlas Němců s neomezenou migrační politikou je na ústupu, ale je tam dost problém se svobodou projevu v této oblasti, takže tohle zjistit je docela problém.
Soudě podle komentářů v online tisku nejsou zase tak nadšení vítači.
0 # Anonymní 2017-04-03 14:24
Odhady bych zrovna letos nebral moc vážně, viz Brexit, Trump ...

Jen bych Vam rad Gogo pripomel, ze predvolebni odhady byly v US 1-4% na vitezstvi HC, a finalni vysledek byl 48.5% (66 mil.) ku 46.4% (63 mil.) ve prospech Clintonove.
Tedy predvolebni odhad byl presny.

Neocon
0 # Anonymní 2017-04-03 15:08
"24 hodin denně vtloukají do hlavy z Ruska" – promiňte, pane Pecino, ale to je nesmysl! Chcete říci, že těch 90% Čechů, co je proti migrantům, čte Aeronet a Sputnik?
Těm je vtloukán do hlavy pravý opak médii středního proudu.
0 # Tomáš Pecina 2017-04-03 15:13
Ale to je přece stejné situace jako před Listopadem: stranická media se mohla snažit sebevíc, a nikdo jim nevěřil, protože se diskreditovala. Tak jako se diskreditovala většina mainstreamových medií dnes.
0 # Anonymní 2017-04-03 15:43
Ano, souhlasím. Lidé používají vlastní rozum – je tu staletí negativní zkušenost s cikány, před Listopadem s Kubánci, pak s Vietnamci a Ukrajinci, ti jsou většinou akceptovatelní.

Tedy Gogo není ovlivněn propagandou, ale řídí se zkušenostmi svými a jemu blízkých lidí, nemyslíte?

Ostatně, co si budeme povídat, pohybujete se také v obchodní sféře. Jistě mi dáte za pravdu, že když budete obchodovat s Němcem, Židem nebo Arabem, zvolíte naprosto jinou obchodní strategii, přičemž ta s Arabem bude jaksi nejméně otevřená (jinak řečeno: Bude třeba si velmi jistit pozadí, neboť lze téměř s jistotou předpokládat nějaký podraz.).
Řazení v zmíněné posloupnosti není náhodné, ale je dáno předpokládatelnou mírou serioznosti. Jistě rozumíte, kam mířím.
0 # Anonymní 2017-04-04 20:07
Jinak jsem samozrejme Gogo rad, ze jste opet mel se svym Buddym GP pravdu a je tedy dobre, ze v WH nezasedla ta krvelacna, valkychtiva Clntonova, konecne se amerika, presne jak jste oba chteli a cekali, nebude plest do veci, po kterych ji nic neni...
Jak to kluci delate, ze vzdy je vsechno presne naopak, nez tu napisete. (by jste se tim mohli uspesne zivit)

novinky.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2017-04-05 07:33
Vy děláte, jako bychom vám ho sami zvolili.
0 # gogo 2017-04-05 07:56
Mimochodem, eurobolševici začínají ohledně kvót přitvrzovat, ale útočí jen na Polsko a Maďarsko. ČR vynechali .. asi Sralbotka s Babišem jedou podle eurobolševických notiček a německé hosty do ČR importují podle nařízení.
breitbart.com/.../...
0 # Guy Peters 2017-04-05 13:35
Jen bych Vam rad Gogo pripomel, ze predvolebni odhady byly v US 1-4% na vitezstvi HC, a finalni vysledek byl 48.5% (66 mil.) ku 46.4% (63 mil.) ve prospech Clintonove.
Tedy predvolebni odhad byl presny.

Chronický lhář Neocon zase bluffuje. Nejprve poznámka: Lidové hlasování nikoho nezajímá, protože, jak každé malé dítě ví, rozhodují státy.

Tak si ocitujme finální předpověď pravdoláskaře Nate Silvera a jeho serveru 538: Clintová 302, Trump 235.

Pořád jste mi Neokone neodpověděl na mou otázku: Proč lžete i tam, kde Vás každý snadno přistihne při lži?
0 # Guy Peters 2017-04-05 13:43
Jak to kluci delate, ze vzdy je vsechno presne naopak, nez tu napisete. (by jste se tim mohli uspesne zivit)
No jasně: „Jack Keane, který se měl stát ministrem obrany v Trumpově administrativě, avšak odmítl.“ Příště se zeptají raději krvavé Clintonové? Nebo rovnou lháře Neokona?
0 # Anonymní 2017-04-05 15:10
GP-nazval bych Vam Goebbelsem, ale ten byl, na rozdil od Vas, ulhaneho levicaka srbskeho, ci ruskeho strihu, pravicak, hrdy clovek a urazil bych ho tim.

Tedy, kdyz uz tady neco opakujete o mych lzi, tak by jste mel uvest, vyjma jednoho poctu EO's, kde jsem se vazne mylil, kde a s cim jsem lhal. (ja na rozdil od Vas tu uvedl X veci, kdy jste konkretne lhal Vy, at jiz z neznalosti, ci umyslne, za poslednich 3 mesice).

Vase lez cislo ?-pruzkumy se samozrejme nepropocitavali na volitele, nybrz na lidovou podporu, to, ze ten, kdo vyhraje lidove hlasovani, ziska i vice volitelu, to se tak trochu nabizi, kdyz tomu bylo v US za celou historii vzdy, pouze 3x vyhral nekdo, kdo dostal mene hlasu, nez jeho souper.

A pruzkumy byly po zasahu sefa FBI-1-4% ve prospech HC, toliko fakt, ktery neohnete. A ze HC vyhrala Volby o 2.1%-to je fakt, ktery take neokecate.

Cili se agentury v pruzkumy nemylily, pouze nikdo necekal, ze prorazi ty 3 MidWest staty, kde skutecne vyhral o cca 70 tis.hlasu a kde republikan nevyhral za vice nez 20 let. (taktez fakta, ktere neokecate).

I kdyz, pro nekoho, pro koho je 900 tisic + 380 tis, minus 220 tisic, minus 60 tisic je vysledek 2 miliony-vsechno je u Vas mozne...

S tou Severni Koreou to je oficialni stanovisko Trumpovy administrativy, nikoliv gen. Keana-vice sledujte US politiku a mene ctete Parlamentni listy, Aeronet, ci Sputnik.

Ja bych Trumpa v tazeni proti Severni Koree rad podporil, ten smejd si zaslouzi chcipnout, stejne jako Saddam, ja jen mam radost z toho, jak Vase naivni predstavy+stejne detinske predstavy Goga, o tom, jak bude US pratelska k Rusku a nebude intervenovat, vzaly opet klasicke za sve, chcete-li, byly presne naopak.

Opakuji, mel by jste se tim zivit-cokoliv reknete, pravy opak se stane a s vedomim toho, dalo by se docela uspesne sazet.

Neocon
0 # Anonymní 2017-04-05 21:10
Ou, GP, jak Vy to delate-pratelstvi s Assadem je gone.

Tak se jen modlete, at ma tentokrat Putin vic rozumu, nez Trump, protoze tentokrat uz bomby nebudou padat na nejakyho bezvyznameho arabskeho diktatora, ale na spojence Moskvy, v oblastech, kde ma RF svoje Troops.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-04-05 21:42
Neokone, Vy jste regulérní blázen. Citoval jsem nejcitovanejší předvolební odhad. Proč ho ignorujete, Vy pitomče? Protože podle něj měla drtivě vyhrát Clintonová? Ve volitelích?

Clintonová nic nevyhrála, protože máte volitele. A proč máte volitele? Aby o všem nerozhodovala Kalifornie, kde jsou pitomci Neokonova typu v drtivé většině.

Sčítáte jablka a hrušky. Kolikrát jste započítal afghánské inženýry, kteří se zaregistrovali 19x, Vy blbe?

Tak proč citujete nikoho nezajímacího bývalého generála, Vy kreténe? Víte vůbec, co je to citace? A pokud jste si vůbec dokázal najít stanovisko DoD, tak víte, že je úplně jiné.

Posice před vyjednáváním <> čin, Vy dětino. Jakou měl Reagan rétoriku? A jaké činy?

Chcete říci, že Trump skočí na tuto lacinou provokaci? Že Asad má Vaši inteligenci a ohrozí vyhranou válku na poslední chvíli nesmyslnou blbostí? Každý není jako Vy. Smiřte se s tím.
0 # Anonymní 2017-04-05 22:11
50ti kilovy ( i s botama) internetovy hrdino:
fakta:
7 dni pred Election, namatkove:

NC Clinton 48.6, Trump 46.5
FL Clinton 47.7, Trump 46.4
PA Clinton 50.5, Trump 46.1

Mohl bych pokracovat dale-tedy 1-4%, presne jak jsem uvadel ja. Vase citaci si strcte do rite, tohle jsou oficialni cisla z 11/01/2016

Lez cislo XY-CA je plna liberalu a Demokratu, nikoliv Republikanu.

Kaslu na Vase falesna cisla ohl. uprchliku, vychazim z oficialnich cisel a ta rikaji, ze jste za
a) ignorant,
za b) clovek s downovym syndromem,
za c) lhar.
Vzhledem k Vasi profesi, je c) spravna odpoved. (zrejme)

Tady mate oficialni postoj Trumpovy administrativy k NK k dnesnimu dni:

"All options are on the table,” , DoD tlaci na vojensky zasah-prvne od primeri v Koreii.

Ne, ze skoci, GP, skocil, zapnete si televizi.

Neocon
0 # Anonymní 2017-04-05 22:24
Trump dnes, ktery "neskocil" na tuhle provokaci, jak rikate GP:

I will tell you that attack on children yesterday had a big impact on me – big impact,” Trump said in the White House rose garden. “My attitude toward Syria and Assad has changed very much … You’re now talking about a whole different level.”
It crossed a lot of lines for me. When you kill innocent children, innocent babies, babies, little babies, with a chemical gas that is so lethal – people were shocked to hear what gas it was. That crosses many, many lines, beyond a red line, many, many lines.”

Znovu, pratelska rada-mene ideologie a vice pouzivejte mozek.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-04-06 07:18
Neokone, rozhodl jsem se, že Vás budu ignorovat. Tentokrát definitivně. Jste pitomec, každý rozumný člověk to ví a kdo ne, je to čistě jeho chyba. Varování dostal dost.

Tak naposledy, pitomče: Je úplně jedno, jakou dávaly průzkumy Clintonové lidovou podporu. Jediné, co se počítá, je počet volitelů. A ten Váš průzkum ani neumíte ocitoval. Vaše autorská ethika = nula.

Nikde jsem netvrdil, že v Kalifornii převažují republikáni, Vy blbé. Navíc Vy jste typický RINO.

Oficiální čísla započítávají afghánské inženýry 19x. Jste schopen to pochopit, Vy blbe? Nebo na to Vaše IQ nestačí?

Všechny možnosti jsou na stole <> troubení k útoku, troubo.
0 # Anonymní 2017-04-06 13:41
Uz zase, GP? Pokus cislo 16? Jste horsi, nez mala holka...

Nemam co citovat a nikdy jsem nechtel nic citovat-co Vy na te fakulte snupete?

Napsal jsem, na rozdil od neznalku, jako jste Vy, ze HC nemela dle pruzkumu pred vobami drtivy naskok, nybrz 1-4%, s moznou 3% chybou a ze vyhrala lidove hlasovani o 3 miliony hlasu a 2.1%. Vse je fakt.

Nic vic, o zadnych volitelych jsem tu nepsal a nebyla o nich rec-Trump je president a tecka.

"Nikde jsem netvrdil, že v Kalifornii převažují republikáni, Vy blbé."

Ale jiste ze napsal, protoze ja jsem republikan, nejenom kecama, a napsal jste,

"ze lidi jako ja je plna CA". (Vy tady snad jednou poprete, ze jste sem kdy psal-neco jako: "za me sem psala moje byvala pritelkyne, bez meho vedomi, pod moji znackou, tohle, ci toto, to bych preci nikdy nenapsal-to jsem nebyl ja").

Ne, nejsem schopen pochopit Vasi hru s cisly, protoze tezko mohu pochopit, ze 2+2 je ve Vasem videni sveta 6. (kdyz se Vam to hodi, take by to mohlo byt, pokud by to bylo dle Vas treba, 3)

"Všechny možnosti jsou na stole" -ano, se snalosti veci+znalosti/pratelstvi s lidmi v military, a ne pesacku, co se tam zasivaji, aby vypadli z rodinne farmy, ci meli zadarmo VS-ano, to je troubeni k utoku.

Neocon
0 # Anonymní 2017-04-07 03:36
GP-zapnete si TV, nebo dejte do Google: Trump, Strike, Syria-pane Jasnovedec
Neocon
0 # Leon Kreutzfeld 2017-03-26 16:22
Vazeni, co by bylo bez Masaryka a Benese,to je kdybysmus minulosti, divejme se do budoucnosti.

Domnivam se, ze jestli se Prusaci nezbavi sve "Prussian Man's Burden," ktery vyzaduje vycepovat subjekty k maximalni poslusnosti a kazdy problem resit nejlepe deseti novymi zakony, danemi a dotacemi, tak se jim ten jejich Reich uz zase rozpadne jako domecek z karet.

Navic uz jim zacinaji dochazet znacky, pod kterymi mohou sve imperialni choutky uspokojovat. Preuß, Deutsch, nebo Euro nemaji takovy zvuk jako Coca-Cola nebo Apple.

Meli by se poucit ze zkusenosti Romu,kteri uz take nevi, jak se prejmenovat, aby jim lide nevideli az do zaludku.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 16:32
To je úplná kravina, co tvrdíte. Prusko bylo příkladným právním státem, v Evropě nebylo lepšího. Proto ho také západní spojenci v roce 1947 dekretem rozpustili. Proč asi?
0 # Leon Kreutzfeld 2017-03-26 17:12
Prikladny pravni stat Prusko klidne mohlo byt vp. Krystlik. O cem pisu je to, ze vyvoz pruske filosofie vladnuti z Nemecka do dalsich koutu Evropy se zacina stale vice zadrhavat.

Komplexita pravidel, podle kterych musi pravni stat fungovat, narostla za poslednich 100 let asi 13x (v Nemecku pravdepodobne jeste vic) a nerozumi jim nejen bezni uzivatele systemu, ale ani odbornici.

Ne vsichni jsou tak vycepovani jak Prusaci, takze Rekove si rozdaji duchody v padesati a zkrachuji, Cesi si eurodotace radeji rozkradou a Britove si na pristi stanici vystoupi.

To je duledkem toho, ze EU se stala z puvodne bohulibeho nastroje k povalecnemu zadrzovani (containment) Nemecka po jeho spojeni nastrojem expanze pruskeho typu.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 19:33
Pane Kreutzfelde, právní stát se řídí podle daných zákonů, které neohýbá a dbá o to, aby nebyly gumové. Montánní unie (pak EHS, EU) nevznikla k zadržení Německa, nýbrž k eliminaci nepřátelství F a D alespoň v hospodářské oblasti. Dnes supluje K. u. K. Monarchii, chrání státy proti expanzi ruského imperialismu. Jinak nelze vysvětlit členství ČR v EU, která mentálně k členství vůbec nedozrála a neměla být přijata. To platí i o BG, RO a dalších.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-26 20:13
Vp. Kreutzfeld, míra vaší ignorance mne zaráží: Prusko, resp. Německo, a Rakousko-Uhersko byly ve své době dva příkladné právní státy. K jejich úrovni měla daleko jak první čs. republika, tak polistopadový český stát.
0 # Leon Kreutzfeld 2017-03-26 20:41
Vazeni panove, nechapu, proc do toho pletete pravni stat. Od vanoc jsem zde sice jiz nekolikrate vyjadril pochyby o jeho absolutni dulezitosti, ale to do teto debaty imho nepatri.

Spojene staty jsou take pravni stat a jejich pokus o nation-building invazi do Iraku skoncil naprostym fiaskem. Mimo jine proto, ze jejich filosofie vladnuti nebyla kompatibilni s mistni kulturou.

Dle meho nazoru "kazdy problem resit nejlepe deseti novymi zakony, danemi a dotacemi" jak to predvadi EU dominovana Nemeckem, je take nekompatibilni s kulturou v rade koutu unie a muze vest k jejimu rozpadu.

Pak by mozna bylo na miste debatovat o tom, co je pruska filosofie vladnuti. Jestli bylo Prusko pravni stat je v teto debate druhotne.
0 # Anonymní 2017-03-26 20:50
Kdyby nebylo Iraq, co by lide stejne smyslejici jako Vy, meli potom v zaloze? Pro Vas to musel byt dar z nebes, ta invaze.

A mimochodem-zabili jsme tam mozna 120 tisic teroristu v Iraq, mozna 3x tolik jsme navzdy vyradili z boje, "small Hitler" je o hlavu kratsi-nebylo by od Vas, vp. Kreutzfeld, neco jako "diky, nebo jsem vam za to vdecen"?

Neocon
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-26 21:05
Evropská unie není postavena na pruských principech, takže nikdo neodpovídá za nic, nikdo, kdo o něčem rozhoduje, není volen přímo, a celá struktura EU, mit allem Drum und Dran, je pozoruhodnou sbírkou politickch parasitů. Pokládám, vp. Kreutzfeld, za urážku Pruska takové srovnání jen naznačit.
0 # Radek Mikula 2017-03-26 22:17
Evropská unie není postavena na pruských principech, takže nikdo neodpovídá za nic, nikdo, kdo o něčem rozhoduje, není volen přímo, a celá struktura EU, "mit allem drum und dram", je pozoruhodnou sbírkou politickch parasitů.

Zeptejte se, jestli jsme kompatibilní. V referendu jsem hlasoval proti vstupu, právě z těchto důvodů.

Takže EU již dozrála k českému členství?
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-26 22:32
Češi neměli být přijímáni a za své chování již dávno z EU vykopnuti. Jenže to z politických důvodů nejde - chybí zastřešující mnohonárodnostní stát mezi D a RUS. Takže chování Čechů vůči EU povede pouze k tomu, že budou odsouváni na okraj, jako nespolehliví, náladoví, iracionální. Přesně tak jako za 1. republiky: stanou se vyvrheli Evropy, které bude každý v Evropě nenávidět - k dočtení v Antonín Klimek: Velké dějiny zemí Koruny české, díl XIV.
0 # Leo Tydlitát 2017-03-26 23:54
Výborně! Mnoho nepřátel – mnoho cti. (Mussolini)
0 # Radek Mikula 2017-03-26 23:59
Takže ta sbírka evropských politických parasitů, jak o nich píše T. Pecina, začne nenávidět české parazity.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-27 00:15
Takže EU již dozrála k českému členství?

Nikoli, k takové dokonalosti má stále daleko, i když je pravda, že časem dochází k určité harmonisaci: všichni vědí, že poslat do České republiky eurodotace je podobně účinné, jako poslat potravinovou pomoc do Afriky, a naučili se s tím žít.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-27 00:41
Takže ta sbírka evropských politických parasitů, jak o nich píše T. Pecina, začne nenávidět české parazity.

Proč? Jejich pohled na české politiky je stejný jako náš pohled na spammera slibujícího podíl na pohádkovém majetku po manželu-africkém ministru financí: necítíme k němu nenávist, víceméně nás nezajímá, jen si dáváme dobrý pozor, abychom mu nenaletěli.

Problémem elit EU (eurokracie) není, že by to byli političtí gangsteři typu Gross, Fico nebo Babiš, ale že nedostatkem až absencí demokratiké zpětné vazby – jsou fakticky neodvolatelní – zpohodlněli a práci předstírají zhruba stejně, jako v 80. letech komunistické elity v Československu. V přímém střetu s ruskou diktaturou pak EU zákonitě prohrává.
0 # Radek Mikula 2017-03-27 02:04
V porovnání s Pruskem je tedy EU něco jako Česko, ovšem v porovnání s Českem je zase něco jako Prusko.

Už začínám vidět tunel na konci světla.
0 # Tomáš Pecina 2017-03-27 07:52
V porovnání s Pruskem je tedy EU něco jako Česko, ovšem v porovnání s Českem je zase něco jako Prusko.

To je řečeno velmi pregnantně – a výstižně.
0 # Leon Kretzfeld 2017-03-27 10:00
Vp. Krystlik a Pecina, Cesi, Bulhari, Rumuni, nebo treba Reci byli prijati do EU proto, ze to neni nejaky theoreticky inkubator vytvareni dokonale statni spravy ci pravniho statu, ale proto, ze je to projekt expanse.

Samozrejme, mohli by to ridit napriklad portugalsti zelinari, nebo italska mafie, ja se vsak domnivam, ze dnes to jede hlavne podle pruske filosofie vladnuti, tj. drill, poradek a expanse. I kdyz tomu pricmrndava Francie, pripoustim.

Ne kazda kultura je s pruskou filosofii kompatibilni, a ne kazdy Evropan je takovy fanousek Pruska jako Vy s panem Pecinou. Tudiz to vytvari pnuti, ktere muze skoncit rozpadem. Tot vse.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-27 10:17
Expanse na východ byla projevem velikášství a čehosi atavistického zejména v německém myšlení, v tom se zřejmě shodneme. Na straně druhé není nutné, aby každé pnutí skončilo rozpadem jím stiženého útvaru: podívejte se na Itálii, kde je mezi Severem a Jihem civiliační rozdíl dobrých 50, ne-li 100 let, a stát přesto drží pohromadě (třebas to tam občas velmi drhne). Jeho pojivem je arci soubor sdílených hodnot, v daném případě katholická víra a emotivní italský nacionalismus.

Evropská unie, ještě než se plně zotavila z přijetí jihoevropských států, které se zbytkem Unie žádné takové hodnoty vesměs nesdílejí, začala expandovat na východ, methodou "útěku vpřed". Od té doby řeší EU jednu krisi za druhou, s výsledky nikterak oslnivými, resp. spíše tragickými: jsou lidé, kteří označují Brexit za selhání Velké Británie, ve skutečnosti je to krach Unie. A místo, aby se presentovaly krisové plány, pitomci v Římě podepsali výroční memorandum, jak je to všechno báječné.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-27 10:48
Nejsem fanouškem EU, ale uznávám, že lepší koncept Evropy není, ba pro ČR a další východoevropské země existuje k EU jediná varianta: být v mocenském vlivu Moskvy.

Filozofií EU bylo otupení ressentimentu mezi F a D prostřednictvím hospodářské spolupráce, později zavedením celní unie, které je vždy nejlepší cestou k(e) (kon)federaci zúčastněných států. Po rozpadu sovětského impéria byla potřeba omezit budoucí ruskou sféru vlivu – proto přijetí východoevropských států do EU, kde EU supluje rakousko-uherskou monarchii.

O pruské filozofii hovoříte proto, že evropské státy zvítězivší ve WW II nebyly schopny konkurovat německé hospodářské síle. To je i důvod, proč vznikla WW I a pak jako její pokračování WW II. GB nesnesla, že nově vzniklý německý stát (1871) dosáhl v roce 1910 s relativně miniaturním obchodním loďstvem oproti GB a v podstatě nic nevynášejícími koloniemi jen o 3 % nižšího obratu ve světovém obchodu než sama GB. K tomu britský ministr války Richard Burdon prohlásil 3. 8. 1911 o Německu: „Taková země a její lid mohou být vyřazeni ze soutěžení kulturního lidstva jen špionáží a násilím.“
To nebylo nic nového. Saturday Review 11. 9. 1897 nezakrytě požadoval: „Germaniam esse delendam“. V roce 1860 i s koloniemi se GB podílela 25 % na veškeré světové průmyslové výrobě, ale v roce 1913 to bylo již méně než 10 %, zatímco Německo samo vyrábělo 15 % světové produkce, a to bez kolonií.

Francouze bolestně zasáhlo, že museli odstoupit Německu Alsasko a Lotrinsko, ale nemínili se vzdát svého výsadního postavení na kontinentu, a to porážce navzdory. Francouzský politik Francolin předvídal vojenský střet s Německem slovy, že „vypuknutí války je Den, na který čekáme“.

Není větších odpůrců pruského stylu než v Německu samém, hlavně v zemích, které do vzniku Německa nepodléhaly Prusku (dnes už jen jih Německa, Sasko obklopeno Pruskem pruský styl převzalo). Je to vidět ve stylu jednání úřadů, policie, prostě všude. Na jihu Německa jsou policajti a úředníci na svých místech kvůli vám, v severní části země je tomu naopak. Nicméně všichni jednají korektně, na jihu jsou schopni neposuzovat věci tak přísně. (Nejperverznější úřady a policisty v přístupu k veřejnosti má ale Rakousko a to ze zcela jiných příčin.)
0 # Guy Peters 2017-03-27 10:49
Ano, Prusko byl vskutku příkladný právní stát:

1. Kulturkampf
2. Sozialistengesetz
3. Fememorde
0 # Tomáš Pecina 2017-03-27 11:41
Nesnažte se mne, prosím, přesvěčit, abych ze zdi nad svým lůžkem sňal dvojportret císaře Viléma s Bismarckem a z mobilu odstranil jako vyzváněcí melodii Preußens Gloria!
0 # Guy Peters 2017-03-27 12:28
Viléma I. nebo Viléma II.? Být Vámi, dám tam raději Taaffeho.
+1 # Tomáš Pecina 2017-03-27 13:26
Já vím, prozíraví tam věší Husáka…
0 # gogo 2017-03-27 15:56
A technicky zdatní tam mají LCD, a jsou tak připraveni na všechny varianty.
0 # Tomáš Pecina 2017-03-27 23:55
Takhle nějak to vypadá na videu.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-27 12:48
Proč Taaffeho? Že prospěl Čechům? Za jeho vlády se významně omezila tisková svoboda, což byl významný rozdíl mezi Cisleithanien a Německou říší. Bismarck byl jako ministerský předseda Pruska i později jako říšský kancléř přímo geniální.
0 # Guy Peters 2017-03-27 16:27
Jste katholík? Kulturkampf.

Co se týká svobody tisku, nechtěl jsem provokovat s liberály, např. Auerspergem. ;)
0 # Polar_Bear 2017-03-27 22:17
Pane Krystlíku, na něco jste zapomněl. Souhlesím s Vámi a s panem Pecinou, že naše 1. Republika byla založena na chybné a zhoubné ideologii čechoslovakismu, tzn. ignorování německé a maďarské menšiny jakožto potencionální páté kolony Habsburků (a později fašistů a nacistů), a přezíravé Benešovy zahraniční politiky vůči sousedům (Německo, Rakousko, Maďarsko, Polsko). Nicméně polská mobilizace v březnu 1939 a polsko-britský pakt s řečněním Chamberlaina ve Sněmovně 31. 3. 1939 byly důsledkem německé okupace Prahy 15. března a zřízení Protektorátu. Adolf Hitler tím totiž jednoznačně porušil Mnichovskou Dohodu a všechny sliby, které sám dal a uzavřel. Nesmíte také zapomínat, že 9. listopadu 1938 proběhla v Německu Křišťálová Noc, první veřejný hromadný pogrom na Židy. Prostě, koncem března 1939 bylo už Německo, na rozdíl od mnichovského září 1938, zaslouženě vnímáno jako "darebácký stát".
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-27 23:12
Polar_Bearovi:

Pátá kolona Habsburků? Cha, cha! To myslíte vážně?

Polská mobilizace neměla nic společného s porušením Mnichovské dohody. Polsko jen nabylo dojmu, že lehce srazí Německo na kolena (Německo nemělo skoro žádné vojenské zálohy, vycvičeny od zavedení vojenské povinnosti mělo jen tři ročníky), a nařídilo 23. 3. 1939, den po připojení území Memelu k Německu plebiscitem obyvatelstva částečnou mobilizaci polských braných sil – povoláno bylo 330 tisíc záložníků, velitelé dostali podrobné plány pro vpád do Německa. Polská tajná služba byla počínaje 22. 3. přesvědčena, že Německo 28. 3. přepadne Polsko. Německo ale nemobilizovalo, neposlalo svá vojska do pole. O pět dní později táž tajná služba hlásila, že v Danzigu 1. 4. 1939 vypukne německý protipolský puč. Někteří historici hrozbu puče v Danzigu uvádějí za důvod polské mobilizace, zcela ignorujíce, že mobilizace časově předcházela hlášení polské tajné služby. V ulicích polských měst byly vylepovány plakáty s obrázky a nápisy „Vzhůru na Berlín!“ Polské divize zaujaly bojové pozice na hranicích s Danzigem a Východním Pruskem, čímž Polsko jednostranně porušilo Německo-polský pakt o neútočení z 26. 1. 1934, kde stálo: „Pro sporné otázky, které by se nedaly urovnat přímými jednáními, budou (obě strany)… hledat řešení… mírovými prostředky… Za žádných okolností nepřikročí při řešení takových sporných otázek k použití síly.“ Němci vzali polskou mobilizaci na vědomí, ale kromě opatření přímo na hranici nic nepodnikli; Berlín nechtěl ohrozit svá v té době probíhající a nepřerušená diplomatická vyjednávání s Varšavou. 25. 3. vydává Hitler směrnici: „Vůdce si nepřeje řešit otázku Danzigu silou. Nepřeje si tím vehnat Polsko do náručí Británie. O eventuálním vojenském obsazení Danzigu lze uvažovat jen tehdy, když Lipski (pl-vyslanec v Berlíně) dá najevo, že polská vláda nedokáže dobrovolné postoupení Danzigu zdůvodnit vlastnímu lidu a že fait accompli by jim rozhodutí ulehčil.“ Polská vláda 26. 3. 1939, tři dny po zahájení polské částečné mobilizace, definitivně zamítla jednání s Německem s tím, „že jakékoliv další sledování těchto německých plánů, zvláště pokud jde o návrat Danzigu k Říši, značí válku s Polskem.“ Ministr zahraničí Józef Beck 28. 3. rozšířil tento casus belli i na případ, kdyby se Německo jednostranně pokusilo jen změnit statut Svobodného města Danzigu.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-27 23:35
Ještě něco. Pl-gb-obranná smlouva byla uzavřena až 25. 8. 1939. Málokdo ví, že měla obdobně jako smlouva sovětsko–německá tajnou doložku, v níž se pravilo, že GB bude bránit PL před agresí pouze ze strany Německa, tedy nikoliv například ze strany Sovětského svazu.
0 # Polar_Bear 2017-03-28 10:02
1) Ano, ČSR vnímala Habsburky jako ideologickou hrozbu své státnosti. Arcivévoda Josef byl mezinárodním nátlakem donucen abdikovat jako regent Maďarska a dosadit Horthyho, který zase musel vyhostit Karla, když se chtěl vrátit do svého království. V ČSR samotné byli sudetští Němci a slovenští Maďaři celkem oprávněně podezíráni ze sentimentu po staré monarchii, protože vznikem ČSR se jim zpřetrhaly kulturní vazby. Tím neříkám, že RU monarchie byla objektivně špatná a ČSR byla lepší, myslím si pravý opak. Jenže optikou prvorepublikového masarykovce to bylo vnímáno jinak.

2) Dejme tomu, že na jaře 1939 Polsko harašilo zbraněmi a uvažovalo o preventivní válce proti Německu. Jenže to už se vědělo, že ten pán s knírkem, co si nechává říkat Führer, je lhář a darebák. Zábor zbytku Česka byl zcela jednoznačně porušením garancí, které Německo v Mnichově dalo. Podstatným důsledkem bylo, že Británie, která do té doby Hitlerovi jeho lumpárny tolerovala (protože si původně přála emancipované Německo jako protiváhu Francii a SSSR), dala od Německa ruce pryč, a to se ocitlo v morální a politické izolaci. Řešení otázky Danzigu si samozřejmě Áda představoval jedině jako připojení k Říši, což bylo Polákům jasné a odporovalo to zájmům Polska. Každý rozumný státník by se chystal na válku, kdyby měl za souseda prolhaného militaristu a psychopata, se kterým nemá smysl vyjednávat.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-28 12:56
Polar_Bearovi:

K bodu 1: Restauraci Habsburků coby hrozbu pro ČSR vnímali zcela chybně TGM a EB a Češi jako stádo zbožňující tatíčka Masaryka je následovali.

K bodu 2: V Gazetě Gdańsk se 9. 10. 1925 psalo: „Polsko musí trvat na tom, že bez Královce (Königsberg, dnes Kaliningrad) a celého Východního Pruska nemůže existovat. Musíme nyní v Locarnu požadovat, aby celé Východní Prusko bylo zlikvidováno. Může ob¬držet autonomii pod polskou svrchovaností. Pak koridor (pás území několik desítek kilometrů široký vedoucí z vnitrozemí k moři přidělený Polsku na úkor Německa) přestane existovat. Pokud se to vše nestane mírovou cestou, pak dojde k druhé bitvě u Grunwaldu a všechny země se jistě rády vrátí do klína milované vlasti.“

Důstojník generálního štábu Henryk Bagiński definoval v knize vydané v roce 1927 ve Varšavě a vyznamenané Polskou komisí pro mezinárodní intelektuální spolupráci hlavní cíle polské zahraniční politiky – anexi Gdańska (Danzigu), Východního Pruska a velké části Slezska – a dodal: „Mír v Evropě nezavládne, dokud polské země nebudou zcela vráceny Polsku, dokud název Prusko, název podle dnes již neexistujícího národa, nebude vymazán z mapy Evropy, dokud Němci nepřeloží svoje hlavní město z Berlína dále na západ k bývalému hlavnímu městu Magdeburku na Labi nebo do Merseburgu na Sále… a dokud nepřestanou snít o korekci hranic na východě.“

V roce 1930 prohlašoval Mocarstwowiec, časopis blízký polské vládě: „Jsme si vědomi, že válce mezi Polskem a Německem nelze zabránit. Musíme se na tuto válku energicky a systematicky připravit. Dnešní generace uvidí, že nové vítězství u Grunwaldu bude zapsáno do historie. Tuto bitvu u Grunwaldu povedeme v předměstích Berlína. Naším nejvyšším cílem je Polsko s hranicemi na Odře na západě, na Nise v Lužici a Prusko od Pregoly (řeka v blízkosti Královce, Königsbergu, Pregel) až po Sprévu. V této válce se nebudou brát vojáci do zajetí, nebude místo pro humanitární cítění. Celý svět překvapíme svou válkou proti Německu.“

Plána na přepadení Německa existovaly již v roce 1933, kdy Polsko bylo zajištěno Polsko-sovětským paktem o neútočení podepsaným 25. 7. 1932 na tři roky. Dokumenty to jednoznačně dokazující byly objeveny Brity až v roce 1958. Německo se svými sto tisíci vojáky oproti dvěma milionům vycvičených polských vojáků představovalo tehdy relativně lehkou kořist. Robert G. Vansittart odhadl, že by válka proti Německu v roce 1933 stála Polsko asi 30 tisíc mrtvých. K válce tehdy nedošlo, protože britská vláda rozhodným způsobem polské válečné plány zavrhla, čímž podpořila Francii, aby je také odmítla. Československý vyslanec ve Varšavě Václav Girsa 10. 5. 1933 sděloval ministerstvu zahraničí v Praze, že mezi polskými důstojníky panuje názor, že válka s Německem je nevyhnutelná a bude vítězná, pokud vypukne ještě v tomto roce, kdy Německo není na válku připraveno a vnitropoliticky je ještě rozpolcené. Takový názor sdílel i maršál Piłsudski, a polský generální štáb nechal do polského koridoru přesunout vojenské jed¬notky a v dubnu 1933 další k hranici s Německem z litevské strany. Zjevným cílem byla anexe Východního Pruska. Válka se měla vést pod egidou „osvobození polských území zpoza německého jha“. Teprve když se francouzská vláda vyjádřila, že polskou akci nepodpoří, změnilo Polsko svou politiku vůči Německu a 26. 1. 1934 s ním podepsalo desetiletý pakt o neútočení.

Pl-nesmysly o válečných teritoriálních výdobytcích na úkor Německa jasně ukazují, kdo vlastně se snažil o válečný konflikt. Danzig bylo německé území svěřené do správy Společnosti národů, tedy nikoliv polský. Jak se Vám nyní jeví ona kolosální britská pitomost svěřit rozhodnutí o zatažení GB a F do války do rukou pl-vlády?
0 # Anonymní 2017-03-31 04:53
Suma-Sumarum, Nemci to posrali kde mohli. Clovek se musi ptat, jak je to mozne ze takovy narod mel tak obrovske uzemi ktere se po kazde valce jenom smrstilo na mensi a mensi. Jak je to mozne ze Narod Goethe musel emigrovat do USA kde se Nemci stali druhou narodni mensinou a Nemcina nebyla ztratou jednoho hlasu vyhlasena statnim jazykem US. Proc Marx a Engels zacali Bolsevickou teorii kterou pak Lenin dal do skutecnosti. Proc dovezli Trotskyho a Lenina do Ruska? Proc bratranci prolevali krev narodu? Proc Bavorsko bylo vyhlaseno Bolsevickou republikou ? Proc pritahli ten komunizmus az do Evropy? Kde se to v tech lidech vzalo? Proc je vlastni slechta tak utlacovala? WWI se nebojovalo na uzemi Nemecka. Cely prumysl byl zachovan ale nemecti vojaci zasli kdyz se jim podarilo na fronte dobyt Francouzskych zakopu, tolik jidla a vina nevideli ani pred valkou! Dnes se clovek diva na ten nestastny narod Nemeckych Rytiru a jen zasne jak je dejiny nakopaly do prdele, i to chude Cesko vyhnalo pracovite Nemce s kteryma zili tisic let!!! Nemecka krev napsala dejiny Evropy, a nikdo nevi proc. Dnes je vede Byvala svazacka NDR mladych komunistu. No jak stare povesti rikaji "Beda Muzum kterym Zena vladne". Snad to dobre dopadne!
0 # Filip Šudák 2017-03-28 04:19
Čechoslovakismus: to bylo obzvláště praktické v státě, kde v Království Českém byl na 2 "Čechoslováky" 1 Němec, v Markrabství Moravském připadal 1 Němec na 4 "Čechoslováky", v Vévodství Horního a Dolního Slezska (v tom započítané moravské enklávy) byl na 1 "Čechoslováka" 1 Němec, a na 4 "Čechoslováky" připadal 1 Polák, no a v Uhrách? Tam byl zase 1 Maďar na 3 "Čechoslováky", o Podkarpatské Rusi ani nemluvě - tam na 1 "Čechoslováka" připadalo 19 Rusů, 5 Maďarů, 1/2 Němce a 4 Židé a ještě 1 blíže neustanovený cizinec (kdyby chtěl někdo prudit - vycházím ze sčítání z roku 1921, protože v roce 1930 tam není Slezsko zvlášť).
0 # Anonymní 2017-03-30 09:06
. března 2017 23:35
@"Ještě něco. Pl-gb-obranná smlouva byla uzavřena až 25. 8. 1939???"..........tajna dolozka.....

Pane Krystlik, tady lzete az se prasi!!! V cele smlouve neexistuje slovo "Nemecka Rise". Smlouva se pouze odvolava na agresi "Evropske Mocnosti". Navic tam zadna "Tajna" dolozka neni, a pokud tam je tak ji jeste nikdo nenasel! Anglicani a Polaci si davali velky pozor na zneni smlouvy aby nevyprokovali Hitlera. Proto tam zamerne neni zadna jina strana jmenovana!!!
Nakonec si to muzete precist v archivnim originale sam: jdem.cz/c5fee9
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-30 12:16
Ale, ale, odkdy jsou tajné doložky součástí oficiálního znění smlouvy? O existenci tajné doložky a co v ní je v: Rees, Laurence: World War Two: Behind Closed Doors. A Random House Group Company, Great Britain 2008; česky: Druhá světová válka. Za zavřenými dveřmi. Stalin, nacisté, Západ. Euromedia Group, Praha 2009
0 # Anonymní 2017-03-31 04:23
Pane Krystlik, Vy jste nikdy tu „Tajnou Dolozku“ nevidel . Poukazujete na zdroje „jedna pani povidala“.
1.Teorie o „Tajne dolozce“ vznikla tim ze UK nevyhlasila valku SSSR coz by mela byt podle smlouvy jeji obligace. Ruzni historici to zduvodnuji „Tajnou Dolozkou“ kterou nikdo nevidel.
2. Pokud si prectete Polsko-Anglickou smlouvu, tak Vam dojde ze Anglicani se zavazali k "Assistanci" Polsku v pripade napadeni nejmenovanou "Evropskou Mocnosti". Klicove slovo je "Assistenci", to ale neznamena vyhlaseni valky .
3. K vyhlaseni valky Nemecku doslo proto ze Chamberlein ve svem verejnem comunique Hitlerovy prohlasil ze pokud Hitler nestahne vojska z Polska do (24 hodin ?) vznikne valecny stav mezi Nemeckem a Britanii.
+1 # tkrystlik@yahoo.de 2017-03-31 11:16
Ach jo, Anonyme, jen dva státy dodnes drží v archivech coby nanejvýš tajné dokumenty kolem začátku WW II a z jejího průběhu: GB a RF. Jsou to dokumenty potvrzující jejich zločiny. Ruská federace tak činí en bloc podle ministerstev a roků, Velká Británie prostřednictvím Foreign Office různým několikerým prodlužováním lhůty utajení u vybraných dokumentů, například o ponechávání německých námořníků po potopení jejich lodí svému osudu, dokumenty týkající se příletu Heße do Skotska a podobně.

Existence tajné doložky se dá snadno odvodit z faktu, že „assistance“ GB se uplatnila vůči D, ale nikoliv proti SSSR.

Doufám, že si uvědomujete, že když se má jednat o urovnání vojenského konfliktu, tak se nestahují vojska na výchozí linii, nýbrž zůstávají na místě. Mussolinimu se téměř podařilo svolat mírovou konferenci, ale tu zablokovala svým požadavkem na stažení vojsk do výchozích pozic právě GB.
0 # Anonymní 2017-04-01 07:22
Pane Krystlik, se vsim respektem k Vasim nazorum, musim konstatovat ze se snazite zmenit tema "Tajne Dolozky". Je naprosto jasne ze tzv. "Tajna Dolozka" neexistuje. Nikdo nema zajem utajovat dnes bezpredmetnou informaci udajne psanou pred 73 lety. Nikdo tu dolozku nevidel ale je naprosto jasne ze kdyby existovala tak Polaci by meli kopii a nikdy by se nebali ji zverejnit jako dukaz zrady Britskeho Imperialismu a duvod k blizke spoluprace s bratrskym SSSR a taborem Miru!
Debata o tom kdo a kolik namorniku nechal na pospas mori behem WWI a WWII je na jiny den, ale predem Vas upozornuji aby jste se o to ani nepokousel, protoze by jste skoncil jako jeden z nich.
0 # Anonymní 2017-04-06 08:59
Doufám, že si uvědomujete, že když Hitler porusil do te doby vsechny smlouvy a dohody, tak pozadavek na stažení vojsk do výchozích pozic konfliktu je to minimalni, co by GB a FR meli pozadovat.
0 # Prusko bylo příkladným právním státem......? 2017-04-01 07:06
Neni to to Prusko co napadlo Neutralni Belgii? nebo je tu nejake jine PRUSKO?
Neutralita Belgie byla garantována smlouvou Londýna (1839),“Papir“ který byl podepsán Pruskem. Německý kancléř Theobald von Bethmann Hollweg odmítl smlouvu v roce 1839 jako „cár papíru.“ Německá armáda se účastnila mnoha zvěrstev vůči civilnímu obyvatelstvu v Belgii, a ničení civilního vlastnictví, 6000 Belgičanu byli přímo zabito, 17.700 zemřelo během odsunu, vyhoštění, ve vězení nebo odsouzeni k smrti soudu. 25.000 domů a dalších budov v 837 obcích byly zničeny jen v roce 1914 a jeden a půl milionu Belgičanu (20% celé populace) uprchlo pred německou armádou!

Proc si myslite ze vetsina reparaci ktere Nemecko po WWI melo platit slo na obnoveni Belgie?
0 # Vazeny pane Krystlik, je to nesmysl... 2017-04-01 09:02
“Existence tajné doložky se dá snadno odvodit z faktu, že „assistance“ GB se uplatnila vůči D, ale nikoliv proti SSSR.”

To je teorie k smichu. “Assistance” GB Polsku byla spise “moralni” na nic jineho se totiz GB nezmohla! Po 10 mesicich se GB podaril jeden nalet na Westphalia a pak prisla katastrofa “Dunkerque”.
Rusaci vlitli do Polska 17 dni pozdeji! Jestli pak Vas napadlo proc mela Britanie vyhlasila valku SSSR kdyz ani okupovane Polsko nevyhlasilo valku SSSR???
Zamyslete se trosku!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)