Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O tomhle chlapíkovi budou jednou naši vnuci vyprávět svým vnukům, a ti jim neuvěří. Mám na mysli Ivo Rittiga, figurku i svou fysiognomií vhodnou pro zpracování ve formě komiksového stripu, jenž byl čerstvě nepravomocně zproštěn dalšího ze serie obvinění, v kause Oleo Chemical neboli premie 0,17 Kč z každé prodané jízdenky pražské MHD, již Rittig podle tvrzení obžaloby inkasoval. Další proces, týkající se vynášení tajných informací ze zprávy Bezpečnostní informační služby, bude zakrátko korunován písemným odůvodněním, jehož hodnota, jak si dovolím kvalifikovaně předpovědět, bude než literární: posuďte sami z výroku soudce Nováka, že jediným rozumným vysvětlením je setkání [Nečasové s Rittigovým právníkem] za účelem specifikace jistých informací, které se mailovou poštou či prostřednictvím telefonu nehodí sdělovat. Odůvodnění jako noha, řekli bychom v dobách školní docházky.

Rittig si přitom užívá života a orgánům činným v trestním řízení se na svém Twitteru nepokrytě a často velmi nápaditě vysmívá. Řečené orgány nad ním vyhrály vlastně jen jednou, krátce před převratem, kdy jej poslaly, za tehdy astronomické manko přes 700 tisíc Kčs, na devět let do kriminálu. Tam arci dlouho nezůstal, díky Havlově amnestii vyšel z vězení záhy a očištěn, a od té doby zaznamenává ve svých trestních kausách úspěch za úspěchem: byl to ostatně on, komu se Šlachtovi melody boys museli omluvit za mediálně šířené zprávy o zajištěných milionech a metrácích zlata, a tato omluva jistě nebyla poslední.

Tajemstvím Ivo Rittiga je, že dokázal být vždy o krok napřed před pronásledovateli. Není to gangster ve stylu Mrázka nebo Krejčíře, je to spíš inteligentní parasit, který se umí přisát k veřejným rozpočtům, zejména tedy tomu pražskému, a protože se o výtěžek dokáže rozdělit se správnými lidmi, nikdy se mu nic nestane. Protože kdyby ano a kdyby jej skutečně jednou zavřeli, mohl by začít psát paměti, a to je něco, co si v této zemi nikdo mocný nepřeje.

Komentáře   

0 # Dracedih Tomáš 2017-02-11 01:37
Založit útvar který by ho jednoduše utopil, jenže to už by pak nepromluvil a komu by ten útvar měl říkal pane? Jsem zvědav jak tu ostudu demokracie vyřeší.
0 # Konfucius 2017-02-11 05:37
Jaká demokracie? Kde? Něco mi uteklo?

Pokud je jediná hrozba pro mocné, že by mohl začít psát paměti - pak to není pro ně žádný problém. "Není člověk, není problém."

Myslím, že tihle kmotři fungují jinak. Musí jim to myslet, a dobře mapovat, aby nikomu nelezli do zelí, případně přihrávat druhým kmotrům peníze, kšefty. Musí hrát podle nepsaných pravidel galérky - nezasahovat do cizích teritorií a umět se dělit a krýt. Zároveň vědět na každého něco a zařídit si to tak, aby to něco vyšlo najevo i při jeho případné vraždě.

Ivo Ritting má jako vesklák dlouholeté zkušenosti a netrénováno, jaká jsou pravidla a jak to chodí. My ta pravidla neznáme. Myslím, že není ani tak chytrý, ale 30 let praxe nebo kolik ho postupně naučilo objevit pravidla a jak to chodí. Navíc si myslím, že kmotři dostávali největší know how v 90. letech po sametové revoluci, kdy se nové mafiánské a kmotrovské sturktury vytvářely.

Daleko spíše si myslím, že špatně skončí Andrej Babiš, protože hamtí pro sebe, a je hloupý na to, aby vykličkoval v kohortě dravců, kam se svým majetkem zařadil. Andrej Babiš je evidentní bílý kůň, a myslím, že před sebou nemá dlouhý život, a bude to uzavřeno jako sebevražda nebo nešťastná náhoda. Řekl bych, že příští rok bude jeho poslední.
0 # IoannesM 2017-02-17 12:57
Byl bych rád, kdybyste měl pravdu, jak a kdy Bureš skončí. Jenže voliči jsou ještě hloupější než Bureš. Bureš nás proto bude buzerovat a totalitarizovat ještě nejméně jedno volební období. Pokud na tom bude globální ekonomika dobře, tak jen prohraje volby a to bude vše, nakradené miliardy mu zůstanou někde v daňových rájích, pokud bude celosvětová finanční a hospodářská krize, tak ho rozzuřený dav klidně pověsí na kandelábru. "hamtí pro sebe, a je hloupý na to, aby vykličkoval v kohortě dravců, kam se svým majetkem zařadil." - To mi připadá jako nesmysl. Tady jde o to, že s těmi největšími se domluví a ty menší zlikviduje on sám. Vždyť přece ovládá klíčové úřady (v první řadě berňák a finančně analytický útvar nebo jak se nazývá) a má velký vliv v justici a policii.
0 # Anonymní 2017-02-13 15:54
Musím přiznat, že některé Vaše komentáře - jakkoliv kritické - mají nepochybně svůj "půvab". Přeci jen nazvat Ivo Rittiga "inteligentním parasitem" vyžaduje pravděpodobně (ne)malou kreativitu. Závěrem ještě doplním, že z onoho 9-ti letého trestu si výše jmenovaný odpykal téměř polovinu (od června 1985 byl totiž vazebně stíhán).

Jan K.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)