Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Garbage in, garbage out, praví stará informatická moudrost, s významem, že chybná vstupní data generují chybná data na výstupu. Pro českou justici lze pravidlo modifikovat tak, že jeho první polovinu vypustíme: soudy generují výstupy, které nemají s jejich vstupy téměř nic společného, a mírou překvapivosti by, domnívám se, hravě strčily do kapsy průměrně kvalitní generátor pseudonáhodných čísel.

Když navíc onen výstup projde jako filtrem průměrným absolventem žurnalistiky na UK, dostaneme titulek Okamuru je možné v oprávněných případech nazývat Pitomio, rozhodl soud. Proboha!

Bez hlubšího rozboru je jasné, že toto soud nevyřkl, arci jak to s tak řečeným Pitomiem Okamurou bylo doopravdy, zůstává zahaleno tajemstvím. Omezme se proto na několik obecných thesí.

Osoba v exponovaném postavení, najmě ve veřejné funkci, je povinna snášet kritiku, včetně kritiky neoprávněné, a chráněna je toliko před zjevnými excesy, které nemají vůbec reálný faktický základ. Kritika může být i zesměšňující, uštěpačná, satirická, ironická, sarkastická a vůbec docela pitomá, protože požadujeme-li od kritiky, aby takovou nebyla, zakážeme to, čím se demokracie liší od diktatury – právo na výsměch mocným.

Je pošetilostí hodnou českého soudce hodnotit, zda bylo zesměšnění jména, snad infantilní, nicméně pertinentní a nápadité, užito oprávněně; to je kategorie, která nemá v regulaci veřejného diskursu této úrovně a formy vůbec co dělat. Jinak bychom se mohli dočkat dne, kdy mne zažaluje některý z laureátů ceny Osel měsíce a soudy budou vážně zkoumat, zda jsem ocenění neudělil frivolně a zda je onen doopravdy takovým troubou, aby mu tato cena příslušela.

Uzavírám proto svou stručnou exhortaci konstatováním, že jako Pitomio se mi daleko více jeví senát Vrchního soudu v Praze, který tímto nebetyčně blbým způsobem rozhodl.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2017-02-02 20:44
Můj názor je, že se to v New York Times Co. v. Sullivan, 376 US 254 (1964), s actual malice přehnalo, že si tedy VIP zaslouží vyšší ochranu. Pitomio je urážka prostá, žádná kritika; ergo by měla být reprobována ve všech případech.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-02 20:59
Tento judikát se týká zejména nepravdivých skutkových tvrzení. Zde jde o hanlivé označení.
0 # Anonymní 2017-02-03 01:56
Zase dalsi cesko-salamounsky rozsudek. Nerozumim, co znamena opravneny pripad prejmenovani , anzto Okamura se muze zase soudit, kdyz ho nekdo pojmenuje - neopravnene - "Oční můra", "Tomy Okačůra ci "Blbomio.
0 # Guy Peters 2017-02-03 08:45
Měl jsem na mysli, že Sullivan nastolil trend snížené ochrany osobnosti VIP. Rozsudek, že Pitomio je oprávněná kritika, je jen výsledkem.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 12:46
V tom se shodujeme, lišíme se arci v názoru, zda je "Pitomio" legitimním označením onoho politika. Tvrdím, že ano, stejně jako je přípustné hovořit o presidentu republiky jako o "Ovarovi" nebo o Babišovi jako o "Hrabišovi". Kdyby pro nic jiného, dost těžko byste hledal mez, za kterou se při modifikaci jména nesmí zajít.
0 # Anonymní 2017-02-03 13:44
A neměl by být rozdíl, kdo a v jakém postavení co říká?
Zatímco já jako občan a fyzická osoba se jistě mohu hanlivě vyjadřovat o politicích, jsa subjektem jejich hokusů, nemělo by být nepřípustné, aby totéž beztrestně dělala právnická osoba, nadto v postavení veřejného sdělovacího prostředku? Tj. reflexní autor článku nechť si veřejně prohlašuje co chce, ale neměl by asi k tomu zneužívat hlásnou troubu (nebo naopak).
Copak má Reflex nějaká "lidská práva"? Přičemž je evidentní, že porušuje čl. 10 odst.2 LZPS .
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 14:08
Jste poměrně mimo. Vydavatel Reflexu je soukromou právnickou osobu a jako takový je nadán některými základními právy, mj. mu svědčí svoboda projevu.
0 # Anonymní 2017-02-03 14:32
Na základě čeho je firma "nadána některými základními právy"? A jakými? Na základě čeho může firma, čili nečlověk, beztrestně pošlapávat něčí ústavní lidská práva?
0 # Anonymní 2017-02-03 14:33
Ne ústavní, ale ústavou zaručená :-)
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 14:41
Vyložil to tak Ústavní soud; podrobnost např. zde. Nečlověk, stejně jako člověk, ničí ústavně garantovaná práva pošlapávat nesmí, nicméně zde soudy dospěly k závěru, že k zásahu do Pitomiových základních práv nedošlo.
0 # Guy Peters 2017-02-03 15:16
Rozdíl vidím v tom, zda přezdívka vyjadřuje nějakou vlastnost, např. vzhled a jídelní preferenci (Ovar) nebo vlastnost (Hrabiš). Pitomio je nadávka prostá, ta žádnou vlastnost nevyjadřuje.
0 # Anonymní 2017-02-03 15:34
GP-uz vite/rozumite, co znamena, kdyz se o nejakem EO rekne, ze ma hodnotu papiru?

novinky.cz/.../...

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-03 15:36
Myslím, Guyi Petersi, že, než jste to takto explicitně vysvětlil, pana Pecinu ani ve snu nenapadlo, že neznáte význam slova "pitomec"...

Glosátor
Glosátor
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 15:38
Zde lze namítnout, že Pitomio vyjadřuje jeho inteligenci. Hranice přípustného zesměšnění politika skutečně nemůže být vedena tudy, to není o nic lepší, než zkoumat, zda je výsměch oprávněný.
0 # Guy Peters 2017-02-03 16:05
Neokone, to je pouhé předběžné opatření, pokud víte, co znamená slovo předběžné.

Zpráva z tisku, když jste si tak oblíbil Novinky: „Trump má problém. Jeho zeď by u Ria Grande odřízla i Američany“. Ale ne, celá zeď stojí a nic postavit nejde. Řekněte mi jedno, proč musíte tak primitivně lhát?
0 # Guy Peters 2017-02-03 16:07
Pokud by vyjadřovala inteligenci, muselo by se stanovit, od jakého IQ je člověk pitomcem a byl by přípustný důkaz pravdy. Proto jsou nadávky na inteligenci (idiot, imbecil, debil, blb, blbec) považovány za urážky prosté.
0 # Anonymní 2017-02-03 16:14
Vtipny GP-chapu, ac je to prekvapeni, ze nerozumite (US) pravu.

To je skutecne predbezne, a netvrdil jsem opak.

O tom bude v radech mesicu rozhodovat nadrizeny soud. A at to dopadne jakkoliv, tak se druha strana odvola k SCOTUS.

Doba mezi odvolanim a rozhodnutim Supreme Court je neco mezi 18-24 mesici, takze jeho EO ma cenu papiru, protoze je-li jedenkrat EO pozastaven Fed. soudcem, pohlizi se na neho (EO), jako by nikdy vydan nebyl, jak jsem Vam tu psal jiz 7x a jak znovu a opet na ma slova doslo.

Nikdy jsem nenapsal, ze "...celá zeď stojí...". Jen, po 13te-"kde stat mohla, jiz stoji." Opet chapu, ze nerozumite textu a nespatrujete rozdil.

Citovat Novinky, aby jste dal svym neznalostem vahu-to jste jen o stupen vyse, nez Daniela.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-03 16:31
Existují nějaké hranice, od které je možno nezdravě se stravující osobu zvát ovarem, daňového optimalizátora hrabišem či statečného premiéra sralbotkou? Právě proto, že úroveň mentální deficience, od níž je možné užít Vámi uváděné termíny, není jasná, může je každý užít volně, aniž by musel cokoli dokazovat. Mimochodem, pokud by uvedené termíny měly jednoznačný medicínský obsah a byly-li by užívány převážně v takovém kontextu, nebyly by "urážkou prostou", ale skutkovým tvrzením.

Glosátor
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 16:51
ESLP je jiného mínění, viz např. Mladina dd. Ljubljana v. Slovenia.
0 # Guy Peters 2017-02-03 16:54
Neexistuje.

Právě proto, že úroveň mentální deficience, od níž je možné užít Vámi uváděné termíny, není jasná, může je každý užít volně, aniž by musel cokoli dokazovat.
Non sequitur. Označit nezdravě se stravující osoba není urážlivé. Daňová optimalisace stejně jako statečnost je otázka skutková.

Ano, měly. Nicméně žádná VIP nemá IQ pod 80. Navíc jsou současnou vědou považovány za urážlivé.
0 # Guy Peters 2017-02-03 16:59
a netvrdil jsem opak.
Jen tady blábolíte o ceně papíru. Ten tam bude, až soud rozhodne meritorně.

pohlizi se na neho (EO), jako by nikdy vydan nebyl
To je banalita.

Nikdy jsem nenapsal, ze "...celá zeď stojí...". Jen, po 13te-"kde stat mohla, jiz stoji."
To je to samé. Vy tvrdíte, že nikde jinde stát nemůže. Článek Vás usvědčuje ze lži již v nadpisu: „Trump má problém. Jeho zeď by u Ria Grande odřízla i Američany“. Neumíte číst, nebo co? Co to tady pořád předvádíte?

Citovat Novinky, aby jste dal svym neznalostem vahu-to jste jen o stupen vyse, nez Daniela.
a) Novinky v této konkrétní věci nějak lžou? Ne, lžete Vy.
b) Novinky jste jako první citoval Vy. Vidíte si vůbec do úst? Nebo jen blábolíte z cesty?
0 # Anonymní 2017-02-03 17:23
Zda budeme osobu považovat za statečnou, hloupou nebo hodnou označení "ovar" je otázka osobního vkusu, je to názor, nikoli skutkové tvrzení. O tom, že předmětná osoba provádí daňové optimalizace není sporu (sama to přiznává), zda je zato hodna označení "hrabiš", je opět věcí názoru. Podle současné vědy označení hrabiš, ovar nebo osel není urážlivé? To přece vůbec nehraje roli!

Ad Pecina: Měl jsem na mysli spíše ´medicinské tvrzení, u něhož by nebylo zjevné, že se jedná o nadsázku. Vzhledem k tomu, že tvrzení o mentální deficienci je v naší společnosti skoro vždy užíváno v určité nadsázce, pravděpodobně se nikdy nestane, že by jeho užití bylo protiprávní.

Glosátor
0 # Anonymní 2017-02-03 17:32
Akorat ze soud rozhodne v dobe, casove v dobe, kdy tam uz Trump nebude, nebo bude na konci jeho obdobi-toliko fakta a Vase radost z "Muslim Ban" byla zbytecna, ale to jsem Vam jiz psal pred 5ti dny.

Ano, pokud EO neplati, tak je to vazne "banalita".

Tvrdim, co jsem videl, vycetl a co mi rekli lide tam pracujici, resp.slouzici+ stavari.
A jelikoz za tech cca 6 let, kdy jsem se o to zajimal, technologie tolik dopredu nesly, tak verim radeji jim, nez Novinkam.

Nelzou Novinky, jen maji info "buranske", cili poloinformace, stejne jako Vy, nic noveho u novinaru. (nedavno na Novinkach bylo, jak si pani vylecila zhoubny nador na plicich pomoci caje-wow!)

Necitoval jsem komentar Novinek, nybrz skutecnost, kterou prevzaly ze svetovych agentur. (taktez nevidite rozdil hadam).

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 17:51
V mnou zmíněném judikátu se hovoří o "a cerebral bankrupt", čemuž by velmi přibližně odpovídalo české "mozková ruina". To je naprosto srovnatelné s Pitomiem.
0 # Guy Peters 2017-02-03 18:44
Podle současné vědy označení hrabiš, ovar nebo osel není urážlivé?
Mícháte více věcí dohromady. Osel je urážka prostá. Hrabiš & ovar, je urážlivý názor, pokud je zcela skutkově nepodložený.
0 # Guy Peters 2017-02-03 18:58
Akorat ze soud rozhodne v dobe, casove v dobe, kdy tam uz Trump nebude
Tvrdíte Vy. Můj názor je, že prvostupňové rozhodnutí bude v řádu týdnů. Protože bude odůvodněno, ukáže se, zda má cenu jej napadnout opravným prostředkem, nebo raději vydat dekret nový.

Vase radost z "Muslim Ban" byla zbytecna
Vaši spekulaci považuji za zcela nepodloženou.

Ano, pokud EO neplati, tak je to vazne "banalita".
Bavíme se o důsledcích předběžného opatření, které jste tak vítězoslavně sděloval. Řeknu Vám jedno: Neučte orla létat.

Tvrdim, co jsem videl, vycetl a co mi rekli lide tam pracujici, resp.slouzici+ stavari.
Pokud Vám tvrdili, že na 2000 km nelze postavit ani jeden jediný metr zdi, tak to jsou do jednoho blbci.
0 # Anonymní 2017-02-03 19:32
"...prvostupňové rozhodnutí bude v řádu týdnů..."

Omyl-u podobnych veci to trvalo mesice, nikoliv tydny a mezi odv.soudem a rozhodnutim SC nebylo nikdy mene nez 18 mesicu a ne vice nez 24 mesicu. Toliko fakta, jakkoliv rozumim, ze zijete v bubline: "prani, otcem myslenky".

Notabene SCOTUS pod vedenim Scalia a s vetsinou konservativnich soudcu jiz v minulosti vzdy rozhodnul, ze od imigracni politiky je POUZE Kongres a Senat, nikoliv Staty samotne a NIKOLIV President a jeho EO's-cili vysledek lze predjimat.

Muslim Ban-nejedna se o spekulaci, nybrz fakt.

"...raději vydat dekret nový..."

Nikoliv, Demokrate a levicaci maji seznam X loajalnich Fed.soudcu, kteri den po te, co se vyda novy EO, ho znovu pozastavi.

Dusledek je, ze EO az do pravomocneho rozsudku, viz. muj prvni odstavec, neexistuje, v podstate to je car toho papiru.

"Pokud Vám tvrdili, že na 2000 km nelze postavit ani jeden jediný metr"

Nic takoveho netvrdili a nic takoveho jsem nepsal, kdyz uz reagujete na moje prispevky ( a uplne jedno, zda-li souhlasite, ci nikoliv), tak je alespon ctete.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-03 20:07
Neocone,
prvostupnova(!) rozhodnuti budou doopravdy v radech tydnu (spise dnu). Prvni mozna dneska.

Rozhodnuti se neda uplne predvidat, protoze president ma velmi velkou volnost v narodni bezpecnosti a v "legislativnim procesu." Ustava mnohokrat mluvi jen o kongresu. Ale I kdyby to prohral, tak uz ukazal, ze si za svym slovem (muslim ban) stoji a uz se ukazal jako velky ochrance. Dalsi EO nepotrebuje.

"Dusledek je, ze EO az do pravomocneho rozsudku, viz. muj prvni odstavec, neexistuje, v podstate to je car toho papiru."

Nikoli, presne naopak, dokud soud nevyda predbezne opatreni, pak plati do pravomocneho rozhodnuti. Jestli vim dobre, tak pouze v Bostonu je plne predbezne opatreni, jinde jsou jen castecna.

S tou zdi, kde je ekonomicka, tam existuje. Samozrejme se da postavit vsude mozne. Hlavni otazka je, co ta zed dela. Pred Mexicany urcite nechrani, protoze ti I dnes muzou prejit pres prechody. Pred Stredoamericany taky ne, protoze ti muzou pozadat o azyl na hranicnim prechodu. Pred drogama taky ne, protoze si udelaji tunel a CBP je nenajde tim tuplem.
0 # Anonymní 2017-02-03 21:15
Tak se pojdme podivat na velmi podobnou/stejnou vec, posledni a casove nejblizsi-Obamuv imigracni EO DAPA/DACA vydany 11/20/2014.

02/15/2015 predbezne/docasne pozdrzen Fed.soudcem Hanen, TX, v ten moment byl EO neplatny/pozastaveny, lide nemohli aplikovat, (a ani neaplikovali).

Nadrazeny soud byl 9th circuit, LA v 07/2015 ( tedy 5 mesicu pote)

08/2015 rozhodnul, ze na to President nema pravo, ale DoJ se odvolalo k SC a ten rozhodnul 09/2016, tedy za vice nez rok. ( 13 mesicu od odvolani)

Nevidim tu platnost EO po dobu pozastaveni a nevidim ty dny az tydny, nybrz skoro 2 roky.
Opakuji, jedna se o hodne podobnou vec a SC rozhodnul, jako jiz mnohokrat predtim, ze od "im.politiky tu je Kongress, nikoliv EO's a nikoliv ruzne Staty/kazdy zvlast."
( coz schvaluji, protoze by pak byla otazka casu, nez CA bude vydavat obcanstvi kazdemu, kdo tam zaklepe na dvere a vcera presel Nogales).

Rozhodnuti se da predvidat, jakkoliv v zivote pripoustim, ze vse je mozne, tak tu byly precedenty v letech minulych a US system je na precedentech pomerne dost fixovany. ( znovu, vse je mozne)

Zed urcite chrani pred Mexicany, pres prechody jich muze prejit promile, ostatni zadna viza nedostali, z dost pochopitelnych duvodu, druha vec je, jestli to placnuti do vody neco zmeni.

Opakuji, to co vcera-vzhledem k tomu, ze na to bude potrebovat penize, ktere si pomoci EO nevycaruje a vzhledem k naladam v GOP-je velmi, velmi pravdepodobne, ze se mu dostane nakonec odpovedi: F-yourself, machroval jsi, ze to zaplati Mex.vlada, tak ted drz hubu"

Druha vec je, z tech zbyvajicich cca 2K km je dle ofic.cisel 924 km v soukromych rukou a v rukach indianu, tedy kde mate vykupy pozemku, kdyz ti lide jiz davno odmitnuli, fura lidskopravnich, chcete-li levicackych organisaci tam v minulych mesicich pozemky skoupila, aby je puvodni majitele nemohli prodat gvt, kde mate projekt, vyb. rizeni na stavbu, posudky atd.atd.atd.

Bylo to jen placnuti do vody-nic vic.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-04 01:16
Neokone, sice vím, že jste líný jako veš, ale co Vám jinak brání si ten Roškotův zdroj na Novinkách vygooglit?

Já jsem našel hned 2 pravděpodobné. Oba dva Vás potěší, protože jsou levičácké: LAT a Fake News CNN. Oba (jaká náhoda!) uvádějí stejné lidi, ale přitom se necitují. Holt koordinovaná smear campaing proti DJT v plném proudu.

Fake News CNN se Vám bude líbit více, má totiž více nenávistný jazyk. Ale podstatná jsou fakta. Oba články potvrzují, že zeď z větší části nestojí a že ji postavit lze: "But just 17% of the border in the valley has fencing, about 55 miles". "Tamez noted that the fence did not extend to wealthy nearby businesses and developments." etc.

Toliko fakta
Fakta? Spadl jste z jahody naznak? Nikdo nezpochybňuje, jak soudy rozhodovaly v minulosti. Ale tady se bavíme o tom, jak budou rozhodovat v budoucnosti. Pokud si myslíte, že soudce rozhoduje stejně rychle, když věc nikoho nezajímá a když je věc sledovaná doslova celou zemí, tak jste lunatic. Ale uvidíme. Nicméně, mne zajímají fakta, Vaše spekulace jsou bezcenné, jak jste jasně ukázal u dovozu čínského zboží, kde jste netušil, že po dovozu stoupne cena 4×, takže 35% zdražení kvůli clu, které se počítá jen z dovozní ceny, je patentní nesmysl. Trojčlenku snad umíte.

cili vysledek lze predjimat
Chápete vůbec, o čem píšete? Muslim ban nestanoví žádnou imigrační politiku. Je to dočasné opatření, než LEA zlepší svou politiku u 7 nebezpečných zemí.

kteri den po te, co se vyda novy EO, ho znovu pozastavi.
I když bude reagovat na všechny soudcovy výtky? Jste blázen. Vstupte k demokratům, tam Vás jistě uvítají. Normální člověk Vaše fantasmagorie za realitu nepovažuje.

Nic takoveho netvrdili a nic takoveho jsem nepsal, kdyz uz reagujete na moje prispevky ( a uplne jedno, zda-li souhlasite, ci nikoliv), tak je alespon ctete.
Tvrdil jste zcela jasně a opakovaně, že nic nového postavit nejde, protože tomu brání fysické a právní důvody. Tvrdím, že je to z Vaší strany odporná a úmyslná lež. Po prvních 100 km nové zdi mám u Vás láhev dobrého pití jako odškodnění za ztrátu času při vyvracení Vaší urputné lži.

Nevidim tu platnost EO po dobu pozastaveni
Budete znovu a znovu opakovat banality? Jste šašek.

Nicméně, blázna nepřesvědčí nikdy nic. Jakákoliv debata s Vámi je ztráta času. Sice někdy máte lucidní období, ale tím se člověk nesmí nechat zmást, jako já posledně. Příjemný pobyt v alternativní realitě, já Vás, Danielu II., napříště budu zcela ignorovat.
0 # Anonymní 2017-02-04 02:16
GP-je mi to strasne lito, jiz par let tuhle vetu rikam s nelibosti, nebo vubec, udelam ale pro Vas vyjimku : "Ja to rikal".

Muzete si to precist na Vasi oblibene CNN, nebo zitra ve Vasem tisku-Trumpuv EO nexistuje, Cmoudi ( z 7mi zemi) i nadale mohou letat do US-je mi lito, ze jste zase slapnul vedle.

www.cnn.com/.../index.html

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-05 01:28
Neocone,

vite, proc byl vydan ten prikaz, na zaklade ceho? Ze to zasahne staty. A to jste tu rikal, ze staty se do toho nemaji plist.

Btw, v Bostonu byl predbezny prikaz zrusen, protoze soudce rekl, ze je vic pravdepodobne, ze tu zalobu zamitne (ale nevydal summary judgment, tedy je to stale otevrene).

Meritorni rozsudek muze byt za dlouho, ale taky muze padnout summary judgment ihned.
0 # Anonymní 2017-02-05 01:38
GP,

cili vysledek lze predjimat
Chápete vůbec, o čem píšete? Muslim ban nestanoví žádnou imigrační politiku. Je to dočasné opatření, než LEA zlepší svou politiku u 7 nebezpečných zemí.


Kdyz verite, ze to bylo jen kvuli politice 7 nebezpecnych zemi, ok. Ale stejne to bude napadnutelne pres APA (neco jako US spravni rad). A jestli to je zacatek nove zahranicni politiky vi jen DJT.

kteri den po te, co se vyda novy EO, ho znovu pozastavi.
I když bude reagovat na všechny soudcovy výtky? Jste blázen. Vstupte k demokratům, tam Vás jistě uvítají. Normální člověk Vaše fantasmagorie za realitu nepovažuje.


V soucasnosti je 8 zalobnich bodu. Troufnu si rict, ze 6 z nich nepujde jednoduse zmenit, a ze DJT se na to vykasle.
0 # Anonymní 2017-02-05 01:38
To je dalsi z omylu-nic takoveho jsem nerikal. Rikal jsem, ze EO ohl. imigrace byly v minulosti tercem ruseni+jsem rikal a opakuji znovu, ze od imigracni politika je Kongres+Senat a ze si na me vzpomenete, az bude jeho EO pouze kusem papiru, coz je.

Kdyby ten primitiv mel koule a dodrzel svoje slovo z kampane, ze "nikdy nebude vydavat EO's, jako to delal Obama,", bude vse resit s Kongresem a sel s tim opravdu pred Kongres a Senat, tak se tenhle pribeh nestal.
Oduvodneni bylo trosku jine, nebo i mimo jine, nez ze to zasahne Staty, ale to neni podstatne.

Podstatne je, ze to je tak, jak jsem predpokladal-Muslim Ban neexistuje, Cmoudi jsou v letadlech, popr.uz vystupuji na nasich letistich.

Znovu, tak jak jsem tu cely tyden psal a cemu pan prednasejici na VS prava, nejak nechtel verit
Neocon
0 # Anonymní 2017-02-05 01:42
Jedine, co jsem neodhadnul a to jsem vazne bez reci slapnul vedle, byla rychlost.
Neocon
0 # Anonymní 2017-02-05 03:09
Neocone,

ja s vami v podstate souhlasim (a taky jsem rad, ze ten EO je carem papiru a ACLU uz prispivam 10 let), jen se bojim, ze mozna nebude. Ten EO je protiustavni, protipravni a nevim, co jeste, ale... k napadeni toho EO musite mit legal standing a cizinci mimo uzemi USA proste standing nemaji. Proto se muze stat "neni zalobce, neni soudce" a nektere casti toho EO muzou zustat nezruseny. Proto jsem rad, ze staty WA a MN se pridaly k zalobcum a univerzity jako treba Harvard pridaly sve amicus briefs.

A osobne si myslim, ze neslo o ty EO, ale o jeho politicky vykrik pro jeho priznivce, cleny KKK, ze on si USA muslimama zanaset nenechaji. A to se mu nanestesti podarilo.
0 # Anonymní 2017-02-05 04:53
Jo, jo, uprime, me tak ani nejde o ty Cmoudy, co by sem v zasade stejne nejeli (proste bezna 6ti clenna Jemenska rodina moc do US na prohlidky NP nejezdi).

Ale ta Trumpova demence/arogance, bez Kongresu a bez konzultaci, ze se to tykalo i lidi, co pracovali pro MNF Iraq, pozdeji pro nase military, riskovali zivoty, jejich rodiny riskovali zivoty, 3-5 let cekali na zvlastni viza, dostali je a pak bekend, to me fakt nasr.lo.

Jsem spise stasten, at to nakonec dopadne jakkoliv, ze tenhle Gubernator sovetskeho strihu dostal facku, ze neni panovnik a ze si nemuze delat co chce.
Dlouho me nic neudelalo takovou radost, jako predstava, jak se ted v Miami asi tvari.
Neocon
0 # Anonymní 2017-02-03 08:13
Pokud na VS bude právě přes danou specialitu kralovat Oslice měsíce Vostřejšová, tak tam budou pravidelně vznikat takovéto nablblé rozsudky.¨
0 # Tomáš Pecina 2017-02-03 13:25
Vostrejšová už v tomto senátu není.
0 # Anonymní 2017-02-03 11:54
Autorem tohoto blogu zmíněný rozsudek Vrchního soudu v Praze jsem zatím - z pochopitelných důvodů - neměl možnost prostudovat, a proto raději vyčkám, zda buď sám Mgr. Tomáš Pecina či někdo jiný daný judikát zveřejní a doposud jej nebudu blíže komentovat. V obecné rovině, však lze souhlasit s tím, že "Veřejné záležitosti a veřejná činnost jednotlivých osob mohou být veřejně posuzovány, a to i kriticky, přičemž pokud jde o hodnotící úsudky, je třeba vycházet z presumpce dovolené kritiky. Je-li hodnotící úsudek vyjádřen formou přehánění či nadsázky, byť by byly i velmi tvrdé, neznamená to, že kritický projev je projevem nedovoleným" (viz usnesení Nejvyššího soudu ze dne 28.5. 2008, sp. zn. 7 Tdo 608/2008; srov. nález Ústavního soudu ze dne 15.3. 2005, sp. zn. I. ÚS 367/03).

Jan K.
0 # Daniela 2017-02-03 20:22
Osoba ve verejnem prostoru, osoba pomerne znama, treba jako narodni poklad Helena Vondrackova nebo politici se proste musi smirit s tim, ze kdyz se sluni ve verejne sfere, tak se objevi i hanliva oznaceni. To je nazor a svoboda projevu.

Na druhe strane osobnich prav balancuje pomluva, ktera zpusobuje ujmu pomlouvanemu. Zavaznou ujmu fysickou ci psychickou, ve forme lziveho napadeni ohledne specifickeho cinu. Treba jako by nazyvali Babise hrabosem ne proto, ze se domnivaji, ze "hrabe" majetek, ale, ze mele do svych salamu skutecne polni hrabose. To bych kvalifikovala jako defamation a slander-lzivou pomluvu, protoze takove prohlaseni nici seriosni povest podnikatele a zpusobilo by to skutecnouu, konkretni ujmu ....
Okamura neprokazal skutecnou ujmu, neprokazal negativni dopad na jeho politickou karieru.
Nicmene, dle meho nazoru, cesky senat nerozhodl objektivne, ale subjektivne, kdyz rozhodl, ze Pitomio je opravnene oznaceni. Zkoumat, jake nazvy jsou opravnene a ktere uz jsou trestne, nu, preji hodne stesti.. At maji advokati praci.
Zde by se navic naskytla moznost zamestnat znalce a moralni experty, kteri by rozhodovali, co je a co neni pripustne... :-)
Ivos na straz !

0 # Guy Peters 2017-02-04 01:27
Tady nejsme v US právním řádu, aby se musela prokazovat majetková škoda. Tady jsme v kontinentálním právním řádu, kde postačí emotional distress, který se navíc u nadávky prosté presumuje.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-04 01:37
Myslím, že Daniela není schopno rozlišit trestní a civilní odpovědnost, takže házíte perly bravu. K vaší "nadávce prosté" mne napadlo, možná pod vlivem premierova pokusu přiblížit se lidu, že by se mohlo znalecky zkoumat, zda nejde rovněž o "nadávku sprostou".
0 # Daniela 2017-02-04 03:58
Ha ha Pecino a Petersi
Mam Vanoce, kdyz nekdo neumi cist a jeste se v tom prsi :-) Zmena brejlicek mozna na paskalu? Pisu :
zavaznou ujmu fysickou ci psychickou"

To vubec v praxi nehraje roli, jaka odnoz prava. Majetkova ujma je automaticky sloucena s ujmou psychickou nebo zdravotnim stressem. Je li oduvodnena, trestni zodpovednost plati v kazdem pripade.. Ja jsem pouze rozvedla ujmu majetkovou. Kdyby misto omluvy pozadoval Okamura od Reflexu 100 000 korun , duvod, ze je tim nazvem hrozne ponizeny, natolik, ze je ted naprosto impotentni, pak by byla cena jeho psychicke - fysicke ujmy znazornena fysickou odmenou.
Neresila by se svoboda slova, nebo zda je narceni opravnene.
Nektere holt uz ten boj za svobodu slova zotrocil natolik, ze ziji spoutani dogmatismem.
Trestni zodpovednost ma v Cesku A.Bartos, protoze podle zakona o sympatii k nacistickemu hnuti - paragraf 404 nebo co to tam mate. My ho zde nemame a proto to resi justice civilnimi spory, kde prezivsi holocaustu zaluji perpetratora..Mnohem lepsi reseni.
Pecino, Matous mluvi o prasatech a ty ja z dalky rada pozoruji. :-)

0 # Daniela 2017-02-04 04:29
Uvedomila jsem si, ze se mi Pecin snazi podsunout, ze kriminalni justice-criminal law se nezabyva majetkovym odskodnenim. Tak jsem se podivala.
Criminal law

Restoration –
This is a victim-oriented theory of punishment. The goal is to repair, through state authority, any injury inflicted upon the victim by the offender. For example, one who embezzles will be required to repay the amount improperly acquired. Restoration is commonly combined with other main goals of criminal justice and is closely related to concepts in the civil law, i.e., returning the victim to his or her original position before the injury.

Jedina omluva pro tuto neznalost je, ze Pecina zije na Zizkove.
0 # Anonymní 2017-02-04 04:45
Vinohradech, kde jsem vyrustal.
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2017-02-04 10:22
Danielo, vaše věta "Zkoumat, jake nazvy jsou opravnene a ktere uz jsou trestne, nu, preji hodne stesti," za situce, že předmětem diskuse je žaloba na ochranu osobnosti, je celkem jasným důkazem toho, co jsem napsal. Náhrady se v adhesním řízení poškozeným přiznávají i podle českého práva, ale zde o trestním postihu vůbec není řeč, jde o čistě civilní záležitost.
0 # Daniela 2017-02-04 16:29
No tak to melo byt snad "stihatelne", napsat "trestne" to je hrozny precin, ze. Zaloba na ochranu osonbosti zahrnovala tez skodu, Okamura chtel mimo jine take odskodneni 300 tisic, takze v jadru to pro me laika vyjde nastejno. Pokus o zakaz hanliveho nazvu. Peters mi dal lepsi odpoved, vy jste jen osklive urazel ad hominem.
Ne, ze by mne to prekvapilo.
0 # Daniela 2017-02-04 16:31
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-04 21:25
"Stíhatelné" je jen o málo lepší. Toto není Petersův blog, a proto chápu, že jej netrápí, jestliže jsou jeho komentáře zaplevelovány naprosto neinformovanými, bezcennými žvásty. Mně to arci vadí.
0 # Anonymní 2017-02-04 15:20
Duvod k zamysleni jsem zde nasel v necem jinem; dotkl se toho pan Pecina, kdyz napsal "zakážeme to, čím se demokracie liší od diktatury– právo na výsměch mocným."

Otazka zni, kdo je zde ten 'mocny' - Okamura, nebo to medium, ktere ho muze podle libosti zesmesnovat?

Toto neni situace malostranskeho hokynare, ktery v hospode prohlasi, ze 'cisarpan je vul'. Tak to fungovalo u panovnika nebo u politiku stareho stylu.

Dnesni mocni bud sami zesmesnuji; nebo je to tak zarizene, ze neni jak se jim (verejne) vysmat, protoze tyranie je distribuovana a kontroluje media (v nejsirsim smyslu).

Ad hominem utoky z principu funguji proti vyjimecnemu jednotlivci; ale v dnesnim systemu neni zpravidla predstavitelem moci jednotlivec. Moc ma kolektivita/ideologie a jednotlivec je ten bity.
Da se skoro rict, ze kdyz dnes nekoho zesmesnuji, je to dukaz, ze ten clovek dela neco spravne.

Ale obecne - zda se, ze 'svoboda slova' a 'pravo na vysmech' jako zbrane slabych proti silnym uz nefunguji jako kdysi; spis naopak. Dost mozna je to prave z toho duvodu, ze soucasne mocenske struktury se vyvinuly prave tak, aby byly proti temto zbranim resistentni - coz koneckoncu dava smysl. /V zemi, kde protivnika zlikvidujete tak, ze nakreslite jeho karikaturu, budou za par generaci prirozene mit moc karikaturiste; a ty uz pak neostranite karikaturami. Je nutno hledat novou zbran./

Lao-c
0 # Tomáš Pecina 2017-02-04 15:26
Základní práva jsou nedělitelná, tedy nemůžete dost dobře stanovit, např. že mocná Agromedia nesmějí kritisovat politika ze slabé ODS, kdežto slabý hostinský Palivec mocného zeměpána ano. Vaše úvaha je jinak samozřejmě v pořádku, jen je akademická.
0 # Konfucius 2017-02-06 16:03
1) A proto každý rozumný stát má antimonopolní zákony, které právě rozdělují práva. Jiná práva mají monopoly, případně téměř monopoly - a jiná ostatní právnické osoby.

2) Právě ta možnost zničit kohokoli skrze média - což byl hlavní důvod, proč Reflex vydal článek o Pitomiu. A věřím, že manažerský tým dlouho přemýšlel jakou přezdívku zvolit. Kdyby se nepodařilo zesměšnit Okamuru skrze přezdívku, nastoupila by varianta b) totiž obvinění.

Takový Konvička či Bartoš se nenechají zničit takto jednoduše, a tak holt před volbami musí přijít obvinění, policie, soudy.

Jinými slovy, účinnost přezdívky Pitomio zachránila Okamuru před trestním stíháním.

Zavedení kmotrové se přeci nenechají jen tak vystřídat. Toho bohdá nebude, aby v ČR byla skutečná demokracie. Kdyby jen tak mir nichts dir nichts mohly alternativní strany sesadit zavedené - to by se musely volby zákonem zakázat. A to by nedělalo dobrý dojem navenek. Proto je lépe skrze zkorumpovanou policii a soudy raději strkat do vězení nebo skrze párou mediální kolonu Reflex odstřelovat zesměšněním.

3) Z toho plyne, že demokracie může fungovat jen v malém, kde média nemají takovou moc. Proto nejúspěšnější a nejdemokratičtější státy jsou obvykle federace s velkou lokální mocí (Švýcarsko). Ve větším měřítku vede demokracie k diktátu médií a vlastníků médií. Tomu se zabránit nijak nedá.

4) Neustále čtu, že Andrej Babiš nebyl agentem STB, a nejvyšší slovenský soud to potvrdil. Předpokládám, že jako český občan to mohu ignorovat, nejsem slovenskými soudy vázán. Mohu tudíž volně psát, že Andrej Babiš byl údajně agentem STB - relativně beztrestně.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-06 18:31
Trumpa tupili od rána do noci, a přesto vyhrál. Toto nefunguje tak lineárně. Je ovšem pravda, že Trumpa aspoň trestně nestíhali.
0 # Anonymní 2017-02-06 18:47
Jen ale prosim nezapomente, ze Trump dostal za 2 miliardy USD prostoru v TV ( druha HC za 800 mil.USD a ostatni v radech maximalne 10tek, ci jednotek mil.USD). Tedy, lepsi spatna reklama, nez zadna.
Neocon
0 # Konfucius 2017-02-06 20:48
Ono také záleží na šikovnosti a penězích. Byl jsem jedním z mála, který už půl roku před koncem volební kampaně otevřeně sděloval, že Hillary Clintonová prezidentkou USA nebude. Všichni mě posílali do zadele.

- Donald Trump si jistě mohl dovolit velice dobré právníky. Takže snaha dostat ho právně a soudně by byla směšná. Kdyby Bartoš měl k dispozici miliardu dolarů, tedy i přístup ke kvalitnímu týmu právníků - můžete na to vzít jed, že by žalován nebyl, případně to rychle vyšumělo. (Můžete porovnat třeba s Babišem a co mu prochází.)

- Donalda Trumpa soupeři podcenili. Mysleli si, že Hillary Clintonová to má natolik v kapse, že nepoužili nejostřejší zbraně.

- Donald Trump, Miloš Zeman, Vladimír Putin, Viktor Orbán a další nastoupili v době: kdy předchozí vláda a premiéři rozkládali vlastní stát; ekonomika měla sestupnou tendenci; občanům bylo řečeno ze stran vládních představitelů, že jsou plebs; a méněcenní oproti jiným národům, rasám, etnikům. Že by občané daného státu měli být vůbec rádi, že můžou někomu líbat nohy (muslimům, imigrantům, černochům, Němcům, komukoli ...).

Zkrátka v situaci kdy elity, akademici, umělci, feministky, neziskové organizace, a další - říkají většině občanů, že jsou plebs, a raději by měli držet hubu a nechat rozhodovat je. (takový marxismus naruby)

Že v takové situaci občané nepodpoří zrovna elitami preferovaného kandidáta, je vcelku nabíledni.

- USA má na rozdíl od české republiky určité zákony, které páté kolony trochu umravňují. Zatímco v ČR může kdejaká neziskovka placený kýmkoli řádit jak chce - dokonce třeba zavádět cenzuru skrze ministerstvo vnitra a obrany (pornohomosexuál Jakub Janda a Evropské hodnoty). Stejně tak si nejsem jist, zda by v USA prošlo, kdyby český velvyslanec rozdával červené karty a pořádal demonstrace na svržení amerického prezidenta.

- Donald Trump uměl zesměšnění dosti dobře vracet, alespoň částečně.

(Podobnou taktikou vyřadil Miloš Zeman našeho knížete, když rozmázl názory Karla Schwarzenberga na omluvy sudetským Němcům a zrušení Benešových dekretů. Kdybych kandidoval na prezidenta, rozmáznu nestoudné chování Němců a sudetoněmeckých spolků vůči Čechům rovněž a mám o 20 % hlasů více. Hřměl bych po tribunách, že Němci se nemají k omluvě za Lidice, Ležáky, Henleina, Hitlera, Heydricha, ... - a ačkoli Němci rozpoutali nacistický fanatismus a holokaust, namísto sebereflexe chtějí náhrady a omluvy.)

- Hillary Clintonová byla až moc umazaná od krve. A lačnění po krvi a válce za každou cenu dávala zcela zřetelně najevo i ve volební kampani. Myslím, že i na otrlé Američany to leckdy bylo i přespříliš.

- Řekl bych, že pravdoláska je v USA v daleko agresivnější podobě. Má tedy mnohem méně sympatií, než čeští sluníčkáři. Feminismus v USA je o šílené nenávisti k mužům, jakou si neumíte představit z našich umírněnějších občanek. A podobně agresivnější jsou další sluníčkářské proudy v USA, ale i elita.
0 # Tomáš Pecina 2017-02-06 22:14
Neocon: A ostatně i Pitomio má podle nejnovějších průzkumů volební preference 7,5 %.
0 # Anonymní 2017-02-06 22:26
Coz je dle Vas hodne, ci malo?
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2017-02-06 22:31
Hodně, protože mu to zajišťuje další čtyři roky pohodlné existence, s luxusním platem poslance a penězi pro stranu.
0 # Anonymní 2017-02-06 22:43
Jo, jo, to je slusny na tu kampan, co se proti nemu leta vede...
Neocon
0 # Konfucius 2017-02-07 00:45
1) Ta kampaň proti Okamurovi ho zároveň chrání proti trestnímu stíhání. Establišment je spokojen, jak ho krásně drtí, a tak nevymýšlí jiné perzekuce.

2) Tomio Okamura si své hlasy, pokud vím, tvrdě odpracovává. Jezdí na mítinky a setkání tak, jako žádný jiný politik. Kdyby se dělala statistika, tak Tomia Okamuru zná neuvěřitelný počet lidí přímo - tak že ho viděli in natura bez zprostředkování médií. Ostatní politiky znají jen z novin a televize - proto má také obvykle dosti větší počet hlasů, než by se zdálo z prosté analýzy.

3) Sám jsem zvědav, jestli se lidé o letošních vobách rozhodnou volit: a) někoho, kdo má alternativní program a šanci; b) někoho proti Babišovi; c) zavedené strany.

Nedokáži to zatím odhadnout, a nálada lidí je zvláštní.

Vlastně je doba, kdy média vytvářejí matrix naprosto odlišný od reality. Jakékoli číslo z médií (včetně průzkumů volebních preferencí) je k ničemu. Jakákoli informace je v nesouhlasu se skutečností. Takže jediné podklady a odhady lze zjistit pozorováním skutečných lidí a nálady - média vytvářejí jen vlčí mlhu.
0 # gogo 2017-02-08 08:56
Pro mě je prozatím největším překvapením chování Petra Macha ze Svobodných, který poté, co tak brojil proti euronesmyslům a napsal knihu jak vystoupit z EU, se najednou cukl a odmítl dát téma czexitu do předvolební kampaně. Je to absurdní - kvůli banánům a žárovkám tajtrlíkoval, ale když jde o fundamentální nebezpečí a očividný diktát, tak couvá.
Já si tipnu, že dobře dopadne strana, která přesvědčí voliče o tom, že bude bránit ČR před migrační diktaturou.
Zatím je tak mediálně etablovaný nejvíc právě Okamura. Svobodní pozici vyklidili sami a ANO, ČSSD (kromě snad Chovance) a ODS nikdo nevěří a Kalouskovy strany (TOP a Lidovci) jsou otevření kolaboranti.
Realisté se zatím chovají jak PR agentura s Robejškem jako bílým koníkem.
0 # Konfucius 2017-02-08 09:52
Gogo: Svobodní byla čistě akademická a teoretická strana od začátku, a bylo to tak vidět, že jsem ji ve všech volbách ignoroval. Ostatně jako jakékoli neoliberální strana. Bez jakékoli šance se někam dostat.

Chování Macha vcelku chápu, a je vysoce logické a strategické. Politická strana, která má ve volbách jediné téma - navíc téměř nemožné k realizaci - je předem mrtvá strana. Mach chtěl témat do voleb více, především boj proti českému omezování svobody a vysoké daně - čímž si myslím, že byl zcela v reále a konzistentní i s jeho dlouholetými názory.

*

Tomio Okamura podle mého ve volbách překvapí, protože v zásadě pro mnoho lidí je jediný důvěryhodný. Myslím, že je podceňován, a pokud si to s ním mocní chtějí vyřídit pouze pomocí nálepky pitomia, pak ho krutě podceňují.

Myslím, že zejména ženy budou volit Tomia Okamuru daleko více, než se zdá. Není totiž sprostý, navíc má takový kukuč i životní příběh vyvolávají mateřské pudy, a evidentně je vlastenec a národovec. A navíc je Tomio Okamura ve svých činech morální a předvídatelný - což jsou další vlastnosti, které ženy milují. Chlap, který někam míří, a dává do toho všechno - to ženy podléhají, a Tomio Okamura se takto prezentuje.

*

Já bych KDU-ČSL ještě hodil do jednoho pytle se Starosty a Nezávislými, kteří spolupracují a hodlají využít důvěry lidí ke starostům řady měst. Jinak jsou to všechno otevření kolaboranti - co mě ale překvapilo, že kolabuje i katolická církev, a přímo přes tyto strany.
0 # gogo 2017-02-08 11:05
Čeští církevní papaláši a jejich političtí soukmenovci jsou v podstatě čistí (pro)němečtí kolaboranti a tím je taky dán jejich vztah ke všemu ostatnímu. Stínují německé sudeťácko-církevní politické vzory. Bělobrádek je ještě šmrncnutý US agendou.
0 # Anonymní 2017-02-06 21:26
Jen bych se rad zeptal Konfu, z ceho cerpate:

"Kdyby Bartoš měl k dispozici miliardu dolarů"

Trump nema k dispozici a nemel nikdy k dispozici miliardu dolaru, vzhledem k tomu, ze dluzi kam se podiva, vc.pravniku, bankam, subkontraktorum, neplati od roku 95 dan z prijmu, protoze je stale v minusu apod. Proto mu uz take nepujcuji US banky, ale ruske, cinske.

"Donald Trump, Miloš Zeman, Vladimír Putin, Viktor Orbán a další nastoupili v době atd."

Nikoliv, nevim, jake mate info, ale kdyz nastoupil Trump do kampane, byla nezamestnanost 5% z puvodnich 10% a ekonomika rostal nejrychleji od roku 2005. Kdyz nastoupil do WH, byla nezamestnanost 4,6% a to je v zime, kdy nejsou sezonni prace.

"HC mela ruce od krve"
Tak nevim, DT vyhral volby s tim, ze HC je prilis mekka, na presidentovani se nehodi a on je ten spravny jestrab, ktery vsechny sfoukne jako svicku behem tydne, vc. ISIS, N.Korea, Al-Kajdu atd., a s "Putinem nebude jednat tak slabossky, jako jednala HC a BO, ale z pozice sily"
Tedy, HC prohrala volby, protoze mela ruce od krve, jak tvrdite Vy, nebo proto, ze byla prilis slabosska, jak tvrdil/tvrdi Trump?

Ja bych na Trumpa nevsadil jeste 10 dni pred Volbama ani petnik, tedy mel jste dobry odhad.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-06 22:11
Mysogin s vychovou reznickeho psa je v tomto ohledu, v odhadu udalosti, korektne orientovany.
0 # Konfucius 2017-02-06 22:19
"Trump nema k dispozici a nemel nikdy k dispozici miliardu dolaru, vzhledem k tomu, ze dluzi kam se podiva,..."

Řekl bych, že "mít k dispozici" a "dlužit" lze splnit obojí najednou.

*

"byla nezamestnanost 5% z puvodnich 10% a ekonomika rostal nejrychleji od roku 2005. Kdyz nastoupil do WH, byla nezamestnanost 4,6% a to je v zime, kdy nejsou sezonni prace."

Oficiální statistiky USA zahrnují 6 agregátů nezaměstnanosti, U1-U6. V novinách se objevuje pouze U3, protože je politicky nejpřijatelnější. U3 = osoby nezaměstnané a aktivně vyhledávající práci (během posledních 4 týdnů).

Jinak řečeno, už z metodiky U3 vidím, že nezaměstnanost ve druhé polovině zimy musí číselně klesnout, protože se zvyšuje počet lidí hledající práci déle než 4 týdny - a ti už "nejsou nezaměstnaní" podle statistiky U3.

S čísly se dá báječně kouzlit a falšovat... Existuje lež, velká lež a statistika...

Jinak řečeno, možná máte Neocone pravdu, a věřím, že situaci znáte lépe než já, ale oficiální statistiky to nerozsoudí.

*

"Tak nevim, DT vyhral volby s tim, ze HC je prilis mekka"

"Mít ruce od krve" a "být měkký" - si vzájemně neodporují.

*

"on je ten spravny jestrab, ktery vsechny sfoukne jako svicku behem tydne, vc. ISIS, N.Korea, Al-Kajdu atd."

Každá z těchto akcí se dá udělat podle různých strategií s různým množstvím krve a různě úspěšnými výsledky.

Na Hillary Clintonové bylo až moc vidět, že válka a krev jsou pro ni primárním cílem, nikoli prostředkem řešení problémů - není-li zbytí.
0 # Konfucius 2017-02-06 22:31
"Ja bych na Trumpa nevsadil jeste 10 dni pred Volbama ani petnik, tedy mel jste dobry odhad."

Já jsem nevěděl, jestli Donald Trump bude prezidentem. Já jsem jen věděl, že Hillary Cintonová určitě nebude prezidentkou USA.

Protože jsem čekal nějakou chytrost a strategické myšlení od americké elity, tak jsem čekal, že jim to docvakne také, a udělají nějaký plán číslo 3. Tedy přestanou sázet na Hillary Clintonovou, a nasadí někoho jiného, či provedou nějakou jinou strategii.

Mám vůbec dojem, když hodnotím americké elity za poslední desetiletí, že jedinou jejich strategií je umět udělat bordel, destrukci, chaos, pomluvit v médiích, dezinformace a lži v médiích, či vzbudit na rozkaz hipísáckou armádu demonstrujících feministek a jiných SJWs. A to porazilo H. Strategické řešení, které chtělo něco zbudovat či vytvořit - to elity stojící za H neuměly, a myslely si, že to není třeba.
0 # Anonymní 2017-02-06 23:02
"Řekl bych, že "mít k dispozici" a "dlužit" lze splnit obojí najednou"
To je pravda.

Ohledne nezamestnanosti-ta je vazne cca 4%, pamatuji, kdyz byla 10% a uprmine, uprimne nikoho osobne neznam (ani z doslechu, neco jako manzel kamaradky me zeny shani job, nebo pritelkyne nevlastniho bratra me dobre zname shani job), kdo by nemel praci, nebo ji hledal.

Vazne neznam a o nikom ani nevim-naopak znam 165 lidi, kteri by vzali ted hned kohokoliv, s papiry, nebo bez, klidne s jednou rukou a slepeho.

Tak bych se rad zeptal, cim, nebo od ceho ma HC ruce od krve? (snad nemyslite Benghazi, ci podporu a loajalitu k Bushovi).

To mate tak-kdyz jeste zadny jiny kandidat v historii US nevyhral volby, kdyz prohraval 2 mesice pred volebnim dnem o vice nez 2%, nikdy v historii zduraznuji, a HC mela dle vsech pruzkumu v tomto case neco mezi 5-12% naskok, aniz by vyvijela nejakou cinnost, tak nebylo treba hledat nekoho jineho a ani nebyl kdo a vse bylo rozjete.

A pak tech 10, nebo 11 dni, kdy ten reditel FBI vytahnul neco, co zase 4 dny do voleb vzal zpet a naskok jeji byl v rovine chyby, tak uz toho neslo mnoho udelat.

Kazdopadne, pri vsi me skromnosti, kdybych byl sef vol.stabu Demokratu, tak dostal Trump 6%-taktez nerozumim, proc na neho nevytahnuli durazne vse dostupne.
Neocon
0 # George Boehm 2017-02-07 00:07
Tohle neni pravda:"Proto mu uz take nepujcuji US banky, ale ruske, cinske".

Mate pravdu ze zadny kandidat nevyhral volby kdyz byl pozadu o 5-12% par dni pred volbama. Problem je v tom ze Trump pozadu nebyl, to psali MEDIA. Stacilo se podivat na Floridu a kazdemu nabstevniku bylo jasne ze TRUMP ma vice nasledovniku. To nakonec potvdil Joe Biden, kdyz prohlasil, "We are in trouble"!
Pak se sami divili, jak je to mozne ze byli tolik vedle misy!
0 # Anonymní 2017-02-07 00:46
Ano, a jeste Nemecke. ( o SA a statech Zalivu se jen spekuluje). US nikoliv, protoze nesplacel a jeste jim vyhrozoval pravniky a take, ktera Banka v Zapadni civilisaci by pujcila nekomu, kdo je nejmene 22 let v minusu, coz povazuji za kumst.

Nezapomente, ze poslednich 11 dni, co Comey udelal ten BS-tak ten rozdil spadnul a bylo to na urovni chyby.

Nesouhlasim-na FL, kde jsem byl 3 tydny v zari, zadny rozdil patrny nebyl a vysledek byl nakonec velmi tesny-tedy i kdyby jste tam zil a delal si vlastni vyzkum, tak to bylo stale cca 50 na 50-tak jak to na FL bylo vzdycky i v historii.

A take nezapomente, ze Trump dostal o 3 miliony hlasu mene-to se jeste nestalo nikdy ever.
Neocon
0 # Konfucius 2017-02-07 01:37
Neocon: Nemám důvod pochybovat o vašich pozorováních ohledně nezaměstnanosti. Určitě máte lepší informace, než já. Naopak jsem rád za Vaše informace od usedlíka.

*

Jinak souhlasím s Georgem Boehmem - média v poslední době jaksi informují hůře než nebožtík Goebbels. I já jsem z médií mohl získat pocit, že je to psychopatický zkrachovalec mají všechny špatnosti na světě, nulovou šanci být zvolen za prezidenta, a vůbec jsem si připadal, jako když poslouchám pavlačové drbny nejhorších štěken.

*

"Kazdopadne, pri vsi me skromnosti, kdybych byl sef vol.stabu Demokratu, tak dostal Trump 6%-taktez nerozumim, proc na neho nevytahnuli durazne vse dostupne."

K tomu můžu napsat jen jedno, svět se mění. Do nějakých pěti až deseti let tu máme nový společenský režim a společenské změny, které ještě historie nezná.

Tak jako se měnil svět po druhé světové válce k nepoznání, včetně vzniku komunistické/socialistické soustavy států. A tak jako se změnil kolem 90. let zánikem Sovětského svazu a úplným překopáním západního světa. Tak tato změna, úplně dosud neznámým směrem, nás čeká počátkem 20. let 21. století.

Je vidět, jak se úplně mění určující síly ve světě.

Rozvinuté západní státy už nemají žádné vyšší ideály, ba ani nízké. Jejich jediným cílem je nějak přežít do zítřka, a co bude zítra se bude řešit zase zítra. Už ani prachy a majetek nejsou motivací.

Vlády většiny západních států jsou slabé a navíc často loutkové. Do západu se čím dál víc hrne islám, podporován světovou elitou (protože do miliardářů čím dál více patří také muslimští arabští šejkové zbohatlí na ropě a jsou ochotni přepustit část miliard západní elitě výměnou za islamizaci západu).

Čím dál větší moc a vliv na události mají korporace, a čím dál častěji - skrze prachy, ultimáta, nebo mezinárodní soudy - diktují státům, národům.

Do toho miliónové armády pátých kolon: neziskových organizací a aktivistů. Placených bůhvíkým a řízených bůhvíkým.

Evropu sráží na kolena socanské EU, které si klade za cíl udělat z EU měsíční krajinu, kde tisíc let tráva neroste, a postupně ji dovést k chudobě, že i Somálsku budeme závidět.

Prostí lidé se více rozhodují podle médií, než podle rozumu a reality. Ale média jsou opět vojenskou zbraní ovládanou bůhvíkým v pozadí.

Děti nevychovávají rodiče, ale své názory získávají skrze vymývání mozků na školách od základní až po vysoké, skrze média. Rodiče na děti nemají čas, soustředí se jen na materiální stránku. Ostatně ani muže a ženu moc pohromadě nedrží, láska už je vzácnost. Snad jen potřeba sexu a nechat se vydržovat za prachy. chvíli udržuje nějaké soužití, výjimek je čím dál méně. Do toho hejna zdivočelých LGBTQ a feministek se snaží rozbít ještě poslední zbytky fungujích rodin a vztahů. Další fáze je cesta Norska, kdy o dítěti rozhodují úřady a děti se odebírají podle toho, jak sociální pracovnici chutnal oběd (a děti se pak stávají Breiviky). Frustrované děti jsou pak poháněny nenávistí k rodičům a společnosti, které jim zničily život od základu - a budou mít v zásadě pravdu.

Kromě toho mladí nenaleznou uplatnění. Nic se netvoří, všechna výroba se převádí do Číny či Indie, kde je to levnější. Mladým tak nezbývá, než cesta aktivismu a pod. Mladí musí bořit za peníze, protože nemohou tvořit za peníze.

*

Abych to neprotahoval: Kdybyste byl šéf volebního štábu Demokratů, tak by to dopadlo tak jako dnes. Protože v politice je 1 % síly napřeno do nějakého cíle, a 99 % do překonávání zákulisních a jiných sil. Měl byste to stejně - a ty zákulisní síly máte v odstavcích výše.

Donald Trump, stejně jako třeba Vladimír Putin, nebo náš Miloš Zeman - musí v první řadě se v politice udržet. Jsou proti nim značné tlaky, útoky, a jedou po nich velice lítí a schopní dravci. Jakákoli naivita nebo chyba - a jste z kola venku. Proto občas musejí dělat věci, které z mírového pohledu nejsou zřejmé, proč je dělají.

Svět je už dost jiný, a hodně se za pár let změnil. Přskupila se moc a mocenské síly tak razantně, že starý svět už odtikává poslední roky své existence, než se z něj zrodí něco kvalitativně úplně jiného.
0 # Anonymní 2017-02-07 02:32
Ja jenom nerozumim jedne veci a nerozumim ji velmi velmi dlouho-kazdy z nas si zije lepe, nez kdykoliv predtim.

Nikdy jsme nezili dele, nikdy jsme se nemeli lepe. Je jedno, jestli zijete v PH, Berline, Frankfurtu, Budejicich, ci v Atlante....
Nechapu a nerozumim, ( a ctu, slysim a vidim to, co jste napsal casto) proc tohle nekdo tvrdi, kdyz nikdy v dejinach planety lepe nebylo.

Pres vsechny chyby EU, pres vsechny ty falesny neziskovky a ruzny Mateje Stropnicky-nikdy jsme se nemeli lepe. Proste nerozumim, proc tohle pisete, resp. jak to clovek bez Dawn syndrom, seriozni, muze myslet vazne?

Nemyslim si-uz dnes by Trump shorel jak papir. Ty pruzkumy z dnu dnesnich nejsou levy.
To je otacka a zklamani jako krava, jeden se boji, ze bude muset zavrit hospodu, protoze jeho imigracni EO, pta se "kdo bude delat? Z ceho budu platit hypo a dceri skolu?
Druhy me rika, Toyotar a milovnik Tunder-to jako ten SoB me zdrazi karu o 35%? Dalsi-"kde je ta super dostupna a levna zdr. pojistka? Ted ze bude nejdrive 2018, s dost nejistym vysledkem".
EX D-Boy, co nema nohu (uz jsem tu o nem psal), ktery si na kazdy svatek a kazdou nedeli vyvesuje US a Kurdskou vlajku a na Kurdy neda dopustit, letaji sem za nim-"ted uz za mnou neprijedou? Jim dal ten zmr'. stopku"?

Tim jsem si jist, ze Trump byl easy znicitelny, bez extra penez a namahy, ale Dems a vsichni zili v bubline, ze se to stat nemuze.
Uvidite, ze za 4 roky zmizi jak para nad hrncem a lide zase budou volit klasicke kandidaty, protoze kazdeho zajima to svy jisty a ted zjisti, ze se zadny zazrak nekonal.
Totez verim stejne bude u Britu a kdekoliv jinde, jestli vyhraje nejaky "vyjimecne extremni kandidat". Hooodne rychle prijde vystrizliveni.
Neocon
0 # Konfucius 2017-02-07 06:24
"Ja jenom nerozumim jedne veci a nerozumim ji velmi velmi dlouho-kazdy z nas si zije lepe, nez kdykoliv predtim."

To by chtělo definovat a specifikovat, co znamená "žije si lépe". Debata nad abstraktními nejasnými pojmy je poněkud...

*

Člověka, firmy i státy ženou sny a ideje. Když hypoteticky Američané se přestanou cítit hrdí a součástí USA - tak USA padne a skončí, lhostejno jak dobře na tom je. Ještě chvíli jako kolos pojedou, ale pak buď vyhynou, nebo je přepadnou "barbaři" a buď zničí či převezmou, ačkoli USA by bylo mnohem silnější a snadno s nimi zametlo.

Jaké máme dnes ideje? Že já jsem podřadný běloch, který je už inherentně, jak se všude roztrubuje, špatný do morku kostí? Každý černoch či homosexuál či Žid či Róm či Němec - je lepší než já, i když je to třeba vrah nebo zloděj? Ale já jsem prostě jen svinský Čech, svinský heterosexuál, svinský běloch - a ještě pracující, platící daně, atd. -- Tohle mi nabízí v podstatě celá Evropa a Západ, a celá západní inteligence, že bych měl přijmout.

Abych mohl tvořit, musel jsem jet do USA. Nemohl jsem tvořit pořádně doma. To mi brzy skončí, protože se to přesouvá do Číny.

Jaká je vlastně perspektiva? Nejde o to, co je teď, ale progres a směrování.

Evropu, a Českou republiku evidentně vede do záhuby "Čtvrtá říše" - tedy Německo. Ačkoli Němci ve 20. století vyvolali nejkrvavější války historie a mají na rukou krev cca 150 miliónů lidí, namísto toho zakládají spolky ublíženců, a chtějí aby se jim státy střední, jižní a východní Evropy omlouvali. Nemlich se opakuje stejná situace jako ve 30. letech 20. století - provokace se sudetskými Němci, kterými kdysi Hitler postupně zahájil krvavá jatka - jen teď je to s odsunutými sudetskými Němci. A kdyby to nestačilo, pozve nám Merkel milióny muslimů do Evropy. To není dobrá situace. Zdá se, že Němci zničí Evropu znovu.

Když něco užitečného dělám, jsem nejhorší verbež, kterého dře 30 kontrolorů a výběrčích. A jsem jednou nohou v kriminále. Když budu parazitovat, jsem beztrestný king a můžu dupat po těch pracujících.

Navíc tu probíhá invaze. Do Evropy proudí 1000 "inženýrů", "lékařů", "jaderných fyziků" a dalších muslimů ze Sýrie, Lybie, a dalších. A musí být od ně postaráno jako o VIP, i kdybychom neměli chléb pro děti, na nemocné sbíráme víčka. A musíme odstraňovat kříže a vánoční stromky - a oni se s námi soudí, že je uráží to a ono, a my Evropa reagujeme jako impotentní vykastrovaní eunuchové. A když začnou muslimové znásilňovat - třeba v Kolíně nad Rýnem - tak policie perzekuuje bělochy a protestující, a také ty, kteří napíší pravdu do médií.

Myslím, že nemusím pokračovat.

Zkrátka - máme se dobře, ale nemáme naději jako společnost.
0 # Anonymní 2017-02-07 12:49
Myslim, ze stejne jako Gogo, zbytecne prehanite a take bych se vsadil, ze by jste s cernym/arabskym/mexickym/romskym homosexualem nemenil ani na vterinu. Nebo se pletu?

Dnesni system jiste neni idealni, ale zatim nikdo nic lepsiho nevymyslel a zrejme na dlouhou dobu ani nevymysli. Nebo co je takova Vase predstava spolecnosti (myslim realna, ne ala Trump-"nemozne na pockani, zazraky do 3 dnu"????

Ale to je preci uzasny, ze na nas delaji Asiate, at uz Ind, Cinan, Vietnamec, Thaiec, Mexik atd.atd., a my si delame cistou praci. Co je na tom spatneho, ze my (zap.civilisace) to ridime, ukolujeme, plati, managerujeme a mame prijem z distribuce, prodeje? Co je na tom spatne?
Priklad v mensim-Kdyz zacnete makat na hotelu 16hod/den a za 20 let se vypracujete, ze uz nebudete delat rukama, budete mit 4 hotely ve svem vlastnictvi, kde na Vas/pro Vas pracuji lide, kterym davate praci/zivobyti/mzdu a Vy to jenom ridite-je na tom neco spatne z Vaseho pohledu?

Uprchlicka krize je davno, davno za zenitem-cili viz. rozhovory s Gogem-jestli tam maji Nemci o 2 miliony Cmoudu vice, nez jich tam meli 2014, nebo jen o 800 tisic vice, nez jich tam meli 2014-pouze jejich vec a kdyz Vam tam nevadili predtim, nechapu, proc se z toho dnes dela tema.

A posledni-zije nejlepe znamena, ze lide maji nejvyssi ziv.uroven-coz je fakt. Jak jsem tu psal minule-armady lidi, co se v CR potaceli mezi pracakem a spatne placenou praci skladnika nekde v Lidl za 8K cisteho, dnes makaji za 30K/mesic, jezdi na dovolene, stala se z nich stredni trida atd.atd.atd.
Neocon
0 # Konfucius 2017-02-08 07:34
"Dnesni system jiste neni idealni, ale zatim nikdo nic lepsiho nevymyslel a zrejme na dlouhou dobu ani nevymysli."

To o svém režimu tvrdili i komunisté, tvrdí to také muslimové o svém náboženství a šaríja režimu, ...

A zcela jistě tuto větu bude říkat jakýkoli společnský režim v minulosti, současnosti i budoucnosti.

Je to taková nesmyslná věta k ničemu.

*

"Ale to je preci uzasny, ze na nas delaji Asiate, at uz Ind, Cinan, Vietnamec, Thaiec, Mexik atd.atd., a my si delame cistou praci. Co je na tom spatneho, ze my (zap.civilisace) to ridime, ukolujeme, plati, managerujeme a mame prijem z distribuce, prodeje? Co je na tom spatne?"

1) Tento stav je jenom dočasný, protože Asiaté nejsou idioti, aby donekonečna sloužili západní civilizaci. Proč by to dělali?

2) Západní civilizace přichází o know-how. Následující generace mladých už neumějí nic vytvořit, protože to k ničemu nepotřebují. A následně jsou vydíratelné těmi Asiaty, protože jsou na Asiatech životně závislí, a musí pískat jako Asiaté pískají. (zcela reálný budoucí vývoj)

3) Asiaté svou výrobou zbohatnou, a vytvoří si vlastní trhy - a nejspíše větší než Západ. A zcela jistě si to tam rádi budou manažovat, prodávat, a spol. sami.

*

"Kdyz zacnete makat na hotelu 16hod/den a za 20 let se vypracujete, ze uz nebudete delat rukama, budete mit 4 hotely ve svem vlastnictvi, kde na Vas/pro Vas pracuji lide, kterym davate praci/zivobyti/mzdu a Vy to jenom ridite-je na tom neco spatne z Vaseho pohledu?"

Řekl bych, že analogie mezi jednotlivcem a vývojem celé společnosti v několika generacích kulhají na všech třicet nohou.

Co je špatného na tom, že 20 let makáte, učíte se, a nakonec se stanete nejlepším manažerem kontroly? Nic. A co je špatného na tom, když celé USA bude mít v produktivních pracovnících jen manažery kontroly a žádné jiné povolání nebude nikdo vykonávat? Asi všechno.

*

"Uprchlicka krize je davno, davno za zenitem"

A tato žlutá krychle je červená koule, milí čtenáři...

*

"jestli tam maji Nemci o 2 miliony Cmoudu vice, nez jich tam meli 2014, nebo jen o 800 tisic vice, nez jich tam meli 2014-pouze jejich vec a kdyz Vam tam nevadili predtim, nechapu, proc se z toho dnes dela tema."

Vy žijete na Marsu? Nebo Vaše CNN či co to posloucháte už vytváří totální matrix mimo realitu?

Pouze jejich věc? Němci cpou své uprchlíky násilím celé Evropě. Prosazují kvóty v rámci EU, kolik čmoudů si musí každý stát dobrovolně vzít a kolik těchto parazitů musí vydržovat jako VIP. EU skrze tlak Němců vyhrožuje pokutami, odepíráním peněz a dalšími tlaky, pokud nebudou proudit čmoudi do všech států ve velkém.

Jestli vám toto říkal gogo to co píšete, tak si o gogovi myslím své - zřejmě naprosto nedůvěryhodný zdroj nehodící se vůbec poslouchat.

*

"A posledni-zije nejlepe znamena, ze lide maji nejvyssi ziv.uroven-coz je fakt."

Opět: Co to je nejvyšší životní úroveň? Já bych ty abstraktní termíny přesně defijnoval - jinak se o nich odmítám bavit.

*

"Jak jsem tu psal minule-armady lidi, co se v CR potaceli mezi pracakem a spatne placenou praci skladnika nekde v Lidl za 8K cisteho, dnes makaji za 30K/mesic, jezdi na dovolene, stala se z nich stredni trida atd.atd.atd."

Že vy jezdíte jenom do Prahy?
0 # Anonymní 2017-02-08 13:16
Konfu-je zvlastni, ze jsem se Vas zeptal na 2 jednoduche otazky, ale jako obvykle, na rozdil ode mne, ktery odpovida naprosto na vse-nic-nevadi.

Tak pojdme zacit-jisteze nemate pravdu, ze to "nepujde do nekonecna", protoze az bude Asie prilis draha na vyrobu ( coz se jiz ted deje v CN), tak to firmy presunou na Planetu opic a pojede se dal v dobe, kdy my uz nebudeme na svete.

Zatim nikdo nic lepsiho, nez je kapitalismus, vazne nevymyslel-kdyz jsem se Vas ptal, co tedy navrhujete, taktne jste mlcel.

Zivotni uroven znamena-co si za svoji mzdu pro svoji rodinu koupite+na rozdil od let minulych, ze se dozijete pp veku, o kterym se Vasim predkum ani nesnilo. (oboji je fakt).

Srovnani jednotlivce se spolecnosti nepokulhava, protoze tak to proste je v mensim/vetsim. Nekdo praci zadava/ridi/plati-nekdo praci vykonava a inkasuje mzdu.
Proto se da statni rozpocet srovnat s rodinnym rozpoctem. (neco prijmu, neco musim vydat mandatorne, neco investuju, neco me mozna zbyde po vsech nakladech, neco si z duvodu toho a toho budu muset pujcit, nebo naopak v lepsich casech muzu neco doplatit/splatit atd.atd.)

Dokud v CR bude 183 uprchliku a to v detencnim zarizenim, tak pohadky ovci babicky o tom, jak "nam je Nemci cpou po tisich, musime je prijmout, prijmeme atd." povazuji za scestne a bude to tak navzdy, nebude-li jinak.

To, ze z Nemecka za poslednich 12 mesicu odjelo vice uprchliku/ci jsou v deportaci , nez jich prislo-je opet fakt, bez ohledu na to, na jakou Tv se divam.

Gogo rika konsistentne to, co Vy.

Ano, nerekl bych jenom, nybrz prevazne.

Neocon
0 # gogo 2017-02-08 14:18
To, co říkáme s Konfuciem, bude asi odrážet skutečný stav a blízká budoucnost ukáže, zda jsme měli pravdu i v odhadech.
Ostatně, kdo se o věc trochu zajímá, dochází k analogickým závěrům - např.
parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-02-08 14:27
Prave ze ne, Gogo, prave ze se ty vase vyroky nezakladaji na pravde.

Jak me jinak vysvetlite, ze je v CR mene nez 200ks Cmoudu? Kde jsou ty tisice, ci desitky tisic, ktere CR "preci musi prijmout"?
Kde jsou ty hordy 180 cm vysokych, svalnatych mladiku/Cmoudu s 6tkovymi Iphony? V riti, ze Gogo?

Nebo oficialni cisla o poctu Cmoudu v detency jsou take zfalsovany?

Neocon
0 # gogo 2017-02-08 14:50
Počty lidí v detenci si myslím, že sedí.
Abych vám to vysvětlil tak, abyste to pochopil. Do domu vám lezou nekontrolovaně od sousedů myši. Část z nich vám vleze do pasti a část se nechá chytit. Těch je 180 kusů. Znamená to, že máte v domě jen těch 180 myší?
U sousedů jich je asi 2 miliony a mohou se pohybovat volně mezi všemi spojenými domy. Má smysl zabezpečit dům předtím, než k vám vlezou ve velkém počtu, nebo začít uvažovat o zabezpečení až jich tam máte nesnesitelně mnoho?
0 # Anonymní 2017-02-08 15:33
Stale neodpovidate, jako obvykle, kde jsou v CR ty desitky tisic Cmoudu s Iphony? Kde?

Vas primer mel byt-soused/idiot, ale take dobracek, pestoval mysi, 0, slovy nula se dostali k Vam a soused uz ted s chovem konci, ci ho omezuje. ( Predtim tech mysi choval 7mi nasobek a Vam to kupodivu nevadilo, az ted, proc nevite ani Vy sam).

Jeho vec, jeho business, Vam je po tom stolice.

Neocon
0 # gogo 2017-02-08 15:52
To je furt dokola.... Nutí mi svoje myši, přikazuje. Máme spojené domy a brání mi budovat zábrany. PROTO to není jen jeho věc - porušuje smlouvy a základní pravidla, měl by být potrestaný a ne ještě drze přikazovat.

My tady ale ZATÍM nemáme desetitisíce čmoudů. Odhaduji, že trvale nějaké stovky, a pendlující tak do tisíce.
Když neuděláme opatření včas, skončíme jak Rakousko, kde jich mají v poměru k domorodcům snad i víc než Němci.

S chovem nekončí, naopak z Libye neustále dováží nové a nové. To, že se přerušil proud migrantů přes Balkán, je zásluha Orbána, Zemana a států na trase, zejména Makedonie.

V Německu budou volby, budou se ve velkém falšovat statistiky a data tak, aby to nevyznělo pro diktátorku nepříznivě.
0 # Anonymní 2017-02-08 16:26
Ano, to je furt dokola, jste jako ten cikan, co ztloukl sveho syna za to, ze mu snedl sunku, kterou jeste nekoupil...

Nic Vam soused nenuti, jen se Vas zeptal, zda-li by jste si nejake mysi z jeho chovu nevzal, protoze je nezvlada.

A zaroven se Vam zminil, ze pokud reknete, ze ne, tak uz Vam nebude platit, protoze jste socka, fasadu na baraku, upravu zahrady, nebude Vam pridavat na najem, vodu, energie...

Vy jste odmitnul, od te doby se pro Vas nic nezmenilo, stale Vam kropi Vas zivot, dokonce s nim mate dobre vztahy-chodite i na pivko, uz o tom (prevzit nejake mysi) ani nemluvi.

Zeman nema a nemel vliv na nic, je to CR president s nulovymi pravomocemi. Tenhle komous umi jen kecat, vliv na chod veci ma nula.

Jestli nevidite rozdil mezi: 2015-narodilo se soudedovi 1.1 milionu mysi, 2016 dorazilo/narodilo se sousedovi 380 tisic mysi a mezitim mu jich v poslednim roce 60-100 tisic zemrelo, a tvrdite, ze chov neslabne, ba naopak, pak by jste mel prestat pouzivat computer a venovat se necemu zajimavejsimu.

Neocon
0 # Konfucius 2017-02-08 18:42
Neocon: Vidím, že jste ohledně situace v Evropě naprosto neorientovaný a neinformovaný. Reagovat na vaše fantazie nemá smysl.

Soused si pozval milióny myší ústy chovatelky Merkelové do svého domu. Když mu myši přerůstaly přes hlavu - nezeptal se způsobně, zda by si státy Evropy myši nevzaly. Naopak prušácký chovatel si zve další a další myši, ale skrze EU nutí všechny státy Evropy:

1) Přibírat a zvát další a další myši, ačkoli nezvládá chov už těch co má.

2) Násilím (nikoli že by se zeptal) skrze EU nutí státy, aby si myši vzaly k sobě.

3) Nutí státy, aby myši měly větší práva než domorodci a chovatelé.

Mimochodem, Indiáni to v severní Americe také podcenili, a těch imigrantů si vzali trochu moc. :-)
0 # Anonymní 2017-02-08 18:58
"Vidím, že jste ohledně situace v Evropě naprosto neorientovaný a neinformovaný"

Dalsi odmitac, ktery prehlizi fakta, jako ze 1.1 mil za jeden rok, je nasobne vice, nez 380 tisic za rok nasledujici. (tzv. sestupna tendence, moje 5ti leta dcera by Vam to vysvetlila).

Neni me znamo, ze si Nemecko zve nekoho dalsiho-to, ze vice odchazi (at jiz dobrovolne s 3K Euro v kapse, ci deportaci, je jedno), nez prichazi-je samozrejme dukaz, ze nerikate pravdu.

Neni me znamo a to samozrejme ani Vam, ze by imigrant mel vetsi prava, nez bezny, chcete-li puvodni obcan, (tedy pokud jste to zase necetl na nejakem foru, jako tu historku/pribeh o tom, jak v US zabijeme po porodu deti).

Indiani nic nepodcenili-jen mel white muz technologie, coz Cmoudi a Indiani nemeli/nemaji.

Neocon
0 # gogo 2017-02-09 07:45
To je až zoufalé, jak si jen melete svoje a nejste schopen si zjistit reálná fakta.
0 # Anonymní 2017-02-09 11:46
Prave ze nikoliv Gogo-vyse mnou napsana jsou fakta, a tak, jak jsem uznal, ze v Nemecku je mozna 2 mil. Cmoudu, jak jste tvrdil, protoze to vazne nikdo nevi, a tudiz tu vasi variantu musim pripustit ( take jich je mozna 2.5 mil, nebo 1,3 mil), tak proste ostatni tvrzeni vas, odmitacu, nebo "vlastencu", nebo jak se volate, jsou proste nesmyslna.

Neco jako ze "diky Zemanovi", o kterem Vy sam dobre vite, ze nema na nic zadny vliv, zadne pravomoci, nebo ze "ilegal/imigrant ma vetsi prava nez domorodec"-vzdyt sam citite, ze to jsou hole nesmysly.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-09 21:02
Mistře, myslím, že již všichni přítomní pochopili, že Vás Trump nasral tím, že už ve své pochybné US špeluňce nebudete moct zaměstnávat ilegály za třetinu minimální mzdy.
0 # Konfucius 2017-02-09 21:57
Oficiálně samozřejmě vše kolem nelegálních imigrantů pokleslo:

1) Poklesla kriminalita i počet znásilnění od imigrantů. Protože pokud by se nějaký redaktor pokusil něco zveřejnit, tak má problém. Policie pak případy bagatelizuje, odkládá, a hlavně utajuje. Ano, oficiálně tím klesá kriminalita imigrantů.

2) Stejně oficiálně "klesá" počet nelegálních imigrantů. Je to úplně stjené jako s poklesem nezaměstnosti v USA - stačí vhodná metodika, a vyčarujete si číslo jaké chcete.

3) Úředně platí, že co nezveřejníte, neexistuje - ani ve statistikách. Neznamená to ovšem reálnou situaci.

Normální člověk by pochopil, že v září 2017 jsou v Německu volby - a tak musejí maličko předstírat, že je situace lepší. Přeci jenom němečtí občané jsou voliči, a tak do září musejí lhát, že jim na nich záleží, a že se situace zlepšila.

Nicméně hned po volbách všechno dostane akcelerující se charakter.

Podobná situace je v České republice, kde náš čekají hned dvoje klíčové volby. Na podzim 2017 parlamentní a hned počátkem roku 2018 prezidentské. A je docela úsměvné, jak se řada politiků i stran snaží předstírat, že najednou chtějí změny v prospěch českých občanů - což ovšem na podzim rychle skončí. Případné prospěšné změny budou rychle eliminovány zase zpět.

Podobná situace je na řadě míst v Evropě. V březnu máme volby v Holandsku, v dubnu první kolo voleb Francie, v červnu druhé kolo, v září v Norsku. Bulharsko a Itálie spěje k předčasným volbám - nejspíše ale až v zimě.

To už je takový předvolební folklór. Půl rok až rok před volbami se náhle situace na mnoha frontách "zlepšuje" - jednak se nehezké věci utajují, statistiky se falšují a vylepšují, politici trochu uberou ve svinárnách. A po volbách vše doženou, ba i předeženou, co se armageddonů týká.

Takže někdo vidí krátkozrace, protože mu stačí dvě oficiální čísla (čti: z kreativní statistiky) - a je mu vše jasné, jinak řečeno úroveň pětiletá dcera. A někdo si dá věci do souvislostí, a dívá se na dlouhodobý trend a perspektivu - a tam k žádnému poklesu imigrace nedochází. Maximálně k oficiální anomálii před volbami.
0 # Anonymní 2017-02-10 05:14
Anonym 21:02:

Musim Vas, lec nerad, zklamat.

Od HB 1070, tedy cca 7 let nazpet, jsem se trochu poucil a vsichni, kteri byt mohli, tak byli zlegalisovani.

Zbyl jeden u ktereho to je nepravdepodobne, ale muze pro me pracovat, jak dlouho bude chtit, nebo alespon po tu dobu, dokud Trump bude zamestnavat ve svych businessech ilegaly.

Kdyby jste cetl(a) pozorne muj prispevek ve vztahu k p. Pecinovi rekneme z cca tyden nazpet, dpzvedel(a) by jste se, jak to funguje s vyplacenim mezd v rezimu : "ma papiry, nema papiry, ma SSN, nema SSN". Pak by jste takovy BS nenapsal(a).

A posledni-min.mzda je $7.25/hodiny hrubeho, zduraznuji hrubeho, poslednich 10 let jsejm nedal nikdy nikomu mene, opakuji nikdy, nez $12/h cisteho, nebo chcete-li $15/h na papir.

Je mi lito...
Neocon
0 # Anonymní 2017-02-10 14:55
Tak to je paradicka Konfu
Asi pred 4 mi dny jste tu napsal, ze docela i verite tomu, ze v US je nezamestnanost okolo 4% procent, aby jste vcera uvedl, ze:

"v USA - stačí vhodná metodika, a vyčarujete si číslo jaké chcete"

Zkratka, rozdvojena osobnost-no nevadi, ja tvrdim ze je kolem 4%, oficialni cisla tvrdi, ze je kolem 4%, Trump tvrdi, ze je kolem 4%, Demokrati tvrdi, ze je kolem 4%-tak tomu budeme asi verit.
Ale to nechme stranou, stane se.

Nicmene zbytek, to je ale snuzka-nejak Vam to nesedi, Konfu, ze? Co s tim?

Nevadi, staci poprit fakta-vsechno je sfalsovano a vsechno bude sfalsovano, ani procentni naznak toho, ze by nekdo druhy,, mohl mit pravdu.

10 dni nazpet jsem tu psal, ze Trumpuv EO je car papiru, ze mu ho soudy zrusi-ejhle, zase jsem mel pravdu.

I kdyby bylo sebelepe-vzdycky lide jako Vy reknou, ze je to leve, sfalosvane, vycarovane.

Jak utajite u 200 tisicoveho Nemeckeho sboru cisla, kriminalitu, fakta?
Jak donutite 60 tis. novinaru psat lez?

Jen Buran se nikdy nepta...

Neocon
0 # Konfucius 2017-02-10 20:40
Neocone, až budete reagovat na něco z mého příspěvku, pak odpovím. Zatím není na co, nevidím, že byste na můj příspěvek nějako konkrétně reagoval.

Argument, že nelegální imigranti v Evropě jsou v pohodě, protože problém dnes není, ale bude až zítra - tak co vlastně trojčíme; je argument, který vede ke katastrofě.

Podobný postup vašeho myšlení "zatím se nic neděje, tak co trojčíte" použila třeba západní Evropa na rozmáhajícího se Adolfa Hitlera a nacistické Německo. Na konci bylo 60 miliónů mrtvých a zbídačelá Evropa.

Nezlobte se Neocone. Neumím diskutovat s někým, kdo není schopen pochopit, že když padá ze stopadesátého patra mrakodrapu, a letí kolem desátého - že říká, ještě je to dobrý, nic se neděje, budu živ a zdráv ještě minimálně sto let. A dokládá to na statistice: Když letěl kolem 12. patra, nezabilo ho to. Když letěl kolem 11. patra, stále je v pořádku. Takže bude v pořádku vždycky.

Neumím prostě diskutovat s lidmi bez elementární předvídavosti. Kteří nechápou kauzalitu - zákon příčiny a následku. Kteří nechápou, že jakákoli činnost má v budoucnosti důsledky.

*

Nehodlám se s vámi přít o volovinách, jako je utajení čísel u 200 tisícovho německého sboru. Například v České republice jsou dokonale utajeny statisticky podílu kriminalit cikánského etnika. Děje se tím nejjednodušším způsobem: Prostě se vůbec neregistrují.

60 tisíc novinářů lže velice snadno. Když nebudou lhát, tak nebudou novináři, ale dostanou padáka.

*

Zkrátka mám dojem, že se točíme v kruhu. Někteří lidé myslí v hlavě jen na den dopředu, jiní dokáží myslet na rok dopředu, další strategicky dokáží domyslet důsledky třeba na deetiletí dopředu. Pokud se budou mezi sebou bavit, neshodnou se. Pro toho prvního je svět navždy v pořádku, pokud bude mít dnes večeři a zasouloží si. Pro toho druhého je svět v pořádku, když tento rok nebude katastrofa. A třetí myslí dále.

V předchozím odstavci je problém v mindsetu. Proto je další debata zbytečná.
0 # Anonymní 2017-02-10 22:38
A dalsi v rade "odmitacu" co nechape text:

1) Nenapsal jsem a nikdy netvrdil, ze je situace ok, dobra, ruzova, ze se nemuze nic stat. Naopak tvrdim, dlouhodbe, davno pred 9/11, ze Cmoudi jsou zlo, horsi nez bolsevici a to byly vazne jednicky.

2) Napsal jsem, ze se situace lepsi, z 1.1 mil. prislo nasl.rok 385 tisic. Tedy, situace neni uzasna, ale je lepsi. Coz je fakt.

3) To, ze nemam rad Cmoudy neznamena, ze budu bezostysne lhat, jak to delate Vy, GP, Gogo a Daniela.

4) Prave proto, ze neverim na idealni svet plny miru a nicnedelani, proto uznavam a cely zivot jsem uznaval lidi, jako byl Nixon, Bush, Graham, Mccain, Cheney...

5) Samozrejme ze neprinutite 200 tisic policistu, aby nikdo z nich nic nevynesl, neudal, nedal anonymne na internet, na wikileaks, do novin apod. Tomu neverite ani Vy sam.

6) Totez s novinari, muzete jich "zaridit" 6 ks, nikoliv 60 tisic.

7) V kruhu se toci jen ten, co hleda nepritele tam, kde neni a vymysli si, umyslne cisla, ktere neexistuji.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-11 03:36
Jeste za 8) a omlouvam se Konfu za prehlednuti:

Jisteze ne, protoze Cikan/Rom je obcan CR, stejne jako Vy, nebo Gogo.

Kdezto uprchlik z AFG, spachajici tr.cin v Nemecku, je stale obcan AFG a ve svodce na Policii je to samozrejme uvedeno.

Pletete si Amnestii s Executiv Order o docasnem, 3 letem zakazu deporatce rodicum US obcanu (coz dava smysl)

Posledni amnestii za nasich zivotu provedl Republican Reagan (1986), 2007 byl krucek od amnestie Republican W. Bush a posledni pokud provedli GOP senatori Graham, Rubio a McCain v roce 2012, schvaleno US Senatem.

Pouzivate tady zdroj "na nejakem foru pod clankem jsem to cetl, tak to bude pravda" a ted si plete obcanstvi s narodnosti. Co bude priste se radeji neptam...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-12 17:12
Podívejte, Neokone, slíbil jsem, že na Vaše příspěvky nebudu reagovat. Je to totiž úplně zbytečné, stále si melete svou, fakta Vás vůbec nezajímají. Jste Daniela II.

Ale když mne tady urážíte: "To, ze nemam rad Cmoudy neznamena, ze budu bezostysne lhat, jak to delate Vy, GP, Gogo a Daniela," tak to udělám stejně jako s p. Krystlíkem. Nemá cenu s Vámi polemisovat celkově. Uděláme to jako u US soudu - jednou lhář navždy lhář:

Nic Vam soused nenuti, jen se Vas zeptal, zda-li by jste si nejake mysi z jeho chovu nevzal, protoze je nezvlada.
Lež: "V návaznosti na dohodu dosaženou členskými státy prostřednictvím usnesení zástupců vlád členských států, zasedajících v Radě, ze dne 20. července 2015 o relokaci 40 000 osob s jednoznačnou potřebou mezinárodní ochrany z Itálie a Řecka:
a) bude z Itálie na území ostatních členských států přemístěno 24 000 žadatelů;
b) bude z Řecka na území ostatních členských států přemístěno 16 000 žadatelů."

Lžete v tomto detailu, lžete i jindy a jinde, jak poznal každý bláhovec, který se s Vámi pokusil diskutovat.
0 # Anonymní 2017-02-13 17:22
Problem je GP, ze tuhle obezlicku, jako ze na me nebudete reagovat, jste uz napsal 5x, toto byl Vas 6ty pokus.
Jsem rad, ze jste chlap, ktery drzi sve slovo.

Coz je ale ok, kazdy z nas ma nekdy slabsi chvilku, to Vam nemam za zle.

Vas problem je, ze proste lzete, bohuzel ale vzhledem k Vasemu postaveni a inteligenci se nemuze jednat o omyl, jak jsem si puvodne myslel.

Zijete, stejne jako Daniela, ktera je podobna Vam, nikoliv me, v bubline, kde Vas nezajima, co je realita a co paraelni svet.

U Trumpa jsem se Vam marne snazil vysvetlit, ze "Muslim Ban", ktery jste uvedl jako jediny priklad, co Trump dela, ci udela dobreho, neexistuje.
Nikdy se nestal.
Ale to Vam ve Vasem svete nevadi-nejake rozhodnuti soudu-co to je, ze? Ze do US i nadale kazdy den letaji-take nevadi, to je pro Vas detail. Stejne jako fakta pro Danielu-jste stejne osoby, stejne videni sveta, uznat nekdy chybu, ci ze jste se mylil, coz je lidske-neexistuje.

Me na rozdil od Vas zajimaji fakta a vzdy zajimala fakta-nepletu si pojmy jako "vyrobni naklady" a "celkove naklady", nevolam konservativce "levicovymi pisalky" a umim odecitat, coz se o Vas bohuzel rici neda.

A muj point-zase mate paraelni svet-dohoda sice byla na papire z 06/20/2015 , to je pravda, ale nikdy nevstoupila v realitu, co Vy vite.

Me nezajimaji kusy papiru, jako Vas, ktere v praxi neexistuji, me zajima realita a skutecnost-a proste zadna CR si NErozdelila nic a nikoho, takze to bylo opet Vase placnuti do vody, stejne jako byl "Muslim Ban", "Zed" a 22 dalsich veci.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-13 23:06
Gogo, Konfu & GP-je mi lito, ale zrejme dalsi sfalsovany vyzkum-uz me to ani nebavi...

lidovky.cz/.../...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-13 23:40
Ano, Neokone, slíbil jsem, že na Vás nebudu reagovat. Ale dokud budete lhát, budu Vaše lži vyvracet. Jen ty očividné. To, že neumíte trojčlenku a nevíte, že 35 % z nákladů, když celková cena je 4× vyšší, je něco přes 8 %, je čistě Váš problém.

Tak tedy po sedmé:

Nic Vam soused nenuti, jen se Vas zeptal, zda-li by jste si nejake mysi z jeho chovu nevzal, protoze je nezvlada.
Jste si jistý, že chápete slovo "nenutí"? Musí být výsledek nucení realisován? Asi ne, co? Nucení je nucení, ať je úspěšné, nebo ne. Tedy lžete.

A muj point-zase mate paraelni svet-dohoda sice byla na papire z 06/20/2015 , to je pravda, ale nikdy nevstoupila v realitu, co Vy vite.
Nejde o žádnou dohodu, Vy ignorante, co si neumíte ani kliknout na odkaz, který jsem Vám laskavě poskytl. Jde o rozhodnutí Rady (EU) 2015/1523 ze dne 14. září 2015, kterým se stanoví dočasná opatření v oblasti mezinárodní ochrany ve prospěch Itálie a Řecka. Naučte se číst, Vy blbe.

nikdy nevstoupila v realitu
Lež: "Celkem tedy bylo přesídleno 11 852 osob, tj. více než polovina z počtu 22 504 dohodnutého podle programu z července 2015."

Řekněte mi jedno: Proč tak odporně lžete? Ve věci, o které nemáte sebemenší tušení? Proč učíte orla létat? Máte tohle zapotřebí?
0 # Anonymní 2017-02-14 00:06
A dalsi zoufaly pokus o "alternativni fakta"-jak rika Vas levicovy milacek, jinymi slovy lez:

Procenta sem, procenta tam, zkouska mikrofonu-na tom, ze, a to Vam nemam za zle, kdyz nejste a zrejme nebudete nikdy od fochu, si pletete "vyrobni naklady s konecnymi naklady", se nic nemeni.

Psal jsem to Gogovi-po 5te-lepe prosim ctete-"soused to na Vas zkusil z pozice toho, ze Vam kropi zivot, dotuje ze sveho Vas zivot, Vy jste odmitnul a nic se Vam nestalo, dokonce chodite spolu na pivko."

Mate mu to za zle? Mozna-on Vam taky, ale na veci, ze jste si nemusel od neho prevzit a take NEprevzal zadne mysi, to nic nemeni.

Tedy, rec nebyla KAM a zda-li bylo presidleno 12 tisic uprchliku, ale rec byla, zda-li si nejake vzala CR ( rec byla o CR, coz Vam opet uniklo)-a odpoved je:stolice. Tedy jsem mel pravdu ja, nikoliv Vy. ( asi tak po 16cte za poslednich 30 dni).

Ten Orel-to mate byt jako Vy? Ten GP, co me tu pred 14 dny, pomerne ofensivnim stylem tvrdil "ze jako proc by mel nejaky soudce zaseknout Trumpovi EO, kdyz ho nikdo nezaseknul BO"?
( trosku Vam uniklo, az do meho vysvetleni, ze Obamuv EO nikdo nedal k soudu, takovy pro Vas jiz bezny deatil, ze GP)

Ten stejny "Vorel", co me na to konto napsal, ze "neni vsem dnum konec"-6 let, jiz neplatny EO a Vy, Orel, cekate az ho nejaky soud zrusi? Tvl GP...

Tak jen doufam, pac se neter bude za 2 roky hlasit tam, kde Vy dnes prednasite, ze Vy uz v te dobe budete stacet Pepsi do pet-lahvi na Ceskomoravsky.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-14 01:24
Omluva GP-melo byt "v Kolbenove," nikoliv "Ceskomoravske."
Neocon
0 # gogo 2017-02-14 07:35
V odkaze je i link na původní německý zdroj.

parlamentnilisty.cz/.../...

Ponechám bez komentáře....
0 # Guy Peters 2017-02-14 12:19
Neokone, Vaše lhaní je už tak soustavné, že jste nejen lhář, ale lhář notorický.

Jedno Vaše lhaní názorně demonstroval Gogo. Já se tedy po 8. vyjádřím k Vašemu lhaní na můj úkor:

si pletete "vyrobni naklady s konecnymi naklady", se nic nemeni.
Tak znovu, jako pro blbečky: Pokud dovezu zboží za 170 Kč, prodávám ho za 700 Kč a zavede se clo 35 %, o kolik se zdraží zboží pro spotřebitele, pokud celé clo převedu do ceny? 0,35 * 170 Kč je cca 60 Kč. Zdražení o 60 Kč je 8,571 % ze 700 Kč. Už to konečně chápete, nebo je pro Vás látka základní školy příliš složitá?

ale rec byla, zda-li si nejake vzala CR
Lež. Řeč byla o diktátu Bruselu, tedy Berlína. Nikoliv jen vůči ČR, ale vůči ostatním státům Evropského svazu.

a odpoved je:stolice. Tedy jsem mel pravdu ja, nikoliv Vy.
Umíte, Vy pitomče, vůbec kliknout na odkaz? Orientovat se v textu? Cituji z odkazu, který jsem Vám přinesl až pod nos:

„Member State /
Associated State
Pledges made
under the 20 July
2015 scheme
Total resettled under the
20 July 2015 scheme,
including the 1:1
mechanism with Turkey
Third country from which
resettlement has taken place

Czech Republic 400 52 Lebanon: 32; Jordan: 20“

Tím byla Vaše lež prokázána přímo oficiálním dokumentem EU. Jste lhář notorický i usvědčený.

pomerne ofensivnim stylem tvrdil "ze jako proc by mel nejaky soudce zaseknout Trumpovi EO, kdyz ho nikdo nezaseknul BO"?
( trosku Vam uniklo, az do meho vysvetleni, ze Obamuv EO nikdo nedal k soudu, takovy pro Vas jiz bezny deatil, ze GP)

Lež: „"Trumpuv EO ma cenu jen toho papiru". Jo, jasně. A když Obama to samé nařídil v roce 2011 pro Irák, tak to také mělo jen cenu papíru? Jste blázen. Už na Vás nebudu reagovat. Žijete v alternativním světě, který nemá nic společného s reálným.“

Ten stejny "Vorel", co me na to konto napsal, ze "neni vsem dnum konec"-6 let, jiz neplatny EO a Vy, Orel, cekate az ho nejaky soud zrusi? Tvl GP...
Jste blázen. Tušíte vůbec, co je to TRO? Že TRO nic nemůže prohlásit za neplatné, jen pozastavit?
0 # Anonymní 2017-02-14 12:53
GP-prestante si vybirat to, co se Vam hodi do kramu. Tak to v zivote nefunguje a nefungovalo.

Ta panvicka Vas vysla nakonec na cca 500,-Kc, nikoliv 160,-Kc protoze naklady se v obchode pocitaji vsechny, nikoliv jen vyroba a doprava. A jelikoz se clo pocita z ceny nakupni a dopravy ( v CR), tak Vam diky clu uz nevysla na cca 500,-kc , ale na cca 560-570,-Kc/ks, takze to prodejce stejne prenese na zakaznika, a finalni cena na krame nebude 700,-Kc, nybrz 750-760,-Kc.

Tak to proste je, jakkoliv rozumim, ze ve Vasi bubline ma kazdy obchodnik takove marze, ze 35% sem, 35 %t am, si ponese na bedrech prodejce, nikoliv koncovy zakaznik.

Ne, ne-nebavili jsme se o diktatu Bruselu-rec tu byla o CR a kolik ze si jich CR FYZICKY diky tomu diktatu z roku 2015 vzala. A odpoved je stale stejna-0, slovy pro Vas nula Cmoudu.

Lez byla opetovne prokazana Vam-je mi lito, ale Vasim asi 3m fanouskum zde to nevadi, takze muzete byt v klidu.

Ano, Trumpuv EO ma cenu papiru, jak muzete kazdy den videt ve zpravach a jak sem Vam, specialne Vam sem psal davno predtim, nez byl pozastaven-

Cmoudi sem letaji a letat budou, jeho EO je pozastaven, takze jako by nebyl a je si tak jisty vysledkem, ze ani nespecha s odvolanim k SCOTUS a Cmoudi sem proudi a proudi, protoze ten Krypl nebyl schopen tu vec konsultovat s odborniky, pravniky, Kongresem. Tot vse.

Neocom
0 # gogo 2017-02-14 14:40
Řeč byla o tom, že nám eurobolševici v čele s diktátorkou Merkelovou nutí migranty. Vy jste tvrdil, že nikoliv, ale samozřejmě to tak je. To, že se je nedaří k nám tak masově přesouvat, je jiná věc.
V tom mnou odkazovaném článku je zmínka jak o jejich evidované kriminalitě, tak i o přibližném počtu.
Já mám v těchto věcech pravdu, neocone, to nepíšu že bych se chlubil a chtěl vás přesvědčovat o nějakém svém názoru. Nemám problém v diskusi věci trpělivě popisovat a vysvětlovat, ale nevidím smysl někoho přesvědčovat o zelenosti trávy a modři nebe. Klidně si dupejte nožkou, že to tak není a být nemůže... realita se tím nezmění, jen tím zabijete normální diskusi.
0 # Anonymní 2017-02-14 15:08
Omyl Gogo, jsem na tehle diskuzi temer jediny, ktery dokaze uznat, ze se mylil, ci uznal chybu, jak jsem tu opakovane, za posledni 3 roky predvedl. Coz se bohuzel, jedna-li se o Trumpa, ci uprchliky, neda o Vas rici, jakkoliv jinak tvrdim, ze jste seriozni clovek.

Ja jsem netvrdil, ze to Merkelova a spol nezkouseli-to je neco, o cem nepochybuji. Jen tvrdim a to neokecate, ze CR zadneho uprchlika neprijala-to je proste holy fakt, stejne jako, ze treba bolsevici prijeli 21.srpna 1968-proste fakt, ktery se neda prekroutit, ani ohnout.

Tedy pres vsechny povidacky, kdo ma a mel pravdu jasne hovori realita a fakta-CR o ktere byla rec prijala NULA Cmoudu.

Co potrebujete vice Gogo?

Neocon
0 # gogo 2017-02-14 15:31
ČR přijímá poměrně velké množství imigrantů. Jsou to docela velká čísla, ale vy se chcete bavit asi speciálně o "čmoudech" .. tj. hostech diktátorky Merkelové, na které EU zavedla přerozdělovací kvóty.
ČR (vláda i parlament) kvóty odmítla, ale náš udatný premiér přislíbil "dobrovolné" přijetí pár set/tisíc lidí a to přímo z Afriky/BV. V tomto projektu došlo k přesídlení počtu cca 100 lidí, označovaných za bezprostředně ohrožené na životě. Když viděli byty, které jim byly přiděleny zdarma, vyjádřili se dost pohrdavě a odešli všichni do Německa. Poté MV ukončilo spolupráci s neziskovkou, která to zorganizovala a celý projekt uzavřelo.
Přesto jsou v ČR aktivní neziskovky, které pronajímají v zemi ubytovací kapacity a vozí sem migranty. Naštěstí řada z nich uteče právě do toho Německa. Dále volně přecházejí hranici s Německem a je otázka, kolik z nich zůstane na české straně a přejede např. do Prahy. takových bude jistě pár set. Bylo byl lepší, aby je policie chytala a vracela do Německa dřív, než si tady udělají zázemí.

Největší počet přijatých imigrantů pochází z Ukrajiny a Vietnamu. Jsou to poměrně velké počty na to, že jde o individuální a legální formu. Ale o těch se prakticky nemluví.
0 # gogo 2017-02-14 15:46
pro představu, v ČR je cca půl milionu lidí s povolením pobytu. Na desetimilionový stát mi to přijde docela dost, zvlášť když každoročně část z nich přejde do stavu občan ČR.
Nejde ale jen o skutečné imigranty, jsou tam taky např. nějací studenti a lidi co přijeli za prací a hodlají zase odjet.
0 # Anonymní 2017-02-14 18:42
Gogo, Vy preci vite moc dobre, ze tahle debata nebyla o Ukrajincich, bez kterych CR ekonomika chcipne a firmy tlaci na vladu na jejich navyseni (uspesne, pokud jsem min.tyden spravne zaznamenal).

Pul milionu je ok, to neni zadny problem-problem jsou Cmoudi. A muzete to okecavat, jak je libo, ale finale/vysledek je (co komu prislibil Bohous, na to kali pes) , ze si CR neprerozdelila nikoho, slovy zero.

Tech par chudaku, co jsou dilem v Nemecku a dilem odleteli zpet do Irbil, ty nikoho nezajimaji.

O tom byl muj point-kolik ze si jich CR vzala/prerozdelila??? Odpoved je: stolici-tudiz jsem mel pravdu ja, nikoliv GP.

Lecos se da ohnout, lecos se da okecat/vykecat, ale jsou veci, u kterych to nejde ani Vam, ani GP, ani Konfu, ktery zde uvadi zdroje typu: "...tenkrat jsem to cetl na jednom foru pod jednim clankem...."

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-14 20:18
A proč bychom si měli někoho přerozdělovat? Sem je nikdo nezval, pozvala si je tam senilní Angela, tak ať si je tam nechá. Nota bene, oni o pobyt zde absolutně nestojí - přece nebudou bydlet v přemalovaném kravíně, jak se ráčili "pronásledovaní" křesťané vyjádřit, a k tomu dostávat na dávkách takové almužny, když můžou v Německu kasírovat poplatníky o řádově vyšší částky.
0 # Anonymní 2017-02-14 20:46
Vsak si take CR nikoho neprerozdeluje.
Neocon
0 # Anonymní 2017-02-14 23:04
Pokud jsme si nikoho nepřerozdělili, kdo to poslední dobou haleká na ženy v Havířově? A proč je teď v centru Prahy šero i v pravé poledne?
Pokud to takhle vypadá ještě před údajným přerozdělováním, děsím se, jak to bude vypadat po něm. ;)
0 # Anonymní 2017-02-14 23:41
Tak to vazne netusim, mozna Romove, mozna Holinky-to fakt nevim. Ale ze by si uprchlici vybrali Havirov, Jablunkov a Kurvinou-o tom silne pochybuji, aniz by o tom informovaly Parlamentni listy, nebo o tom psal na svem FcB profilu hrdy havirovsky resident Roman Konopka.
Neocon
0 # gogo 2017-02-15 08:33
Vidím neocone, že se vám zase spustil kolovrátek a nedáte se nijak vyrušovat realitou. Tak si v klidu vrkejte...
0 # gogo 2017-02-15 12:10
a když už jsem postoval statistiku z Německa, tak přidám i svědectví ze Švédska.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

(ale tím se nenechte zmást, neocone, imigranti vykazují přece podle definice nižší zločinnost než domorodci)
0 # Anonymní 2017-02-15 13:05
Argumenty Gogo-ty by od Vas nebyly, ze? Proc se zdrzovat takovymi detaily, jako ze CR si nikoho neprerozdelila, kdyz preci v Havirove a v Kurvine, jak tu psal anonym, uz jsou prerozdeleni Cmoudi a pokrikuji tam na CZ zenske.

A v US-vrazdime deti po porodu-psal to Konfu a ten to ma z nejakeho fora pod nejakym clankem.

A Trump-zakazal Cmoudum ze 7mi zemi vstup do Statu-ze jeho EO je neplatny a dal sem letaji jako do Sokola-to je preci take deatil, nehodny povsimnuti, ze Gogo?

Ne, Gogo, nepsal jsem, ze cmoudi/imigranti vykazuji nizsi kriminalitu, nez domorodci-psal jsem, ze po odecteni tr.cinu spojenych s falsovanim identity a zlocinu v ramci komunity (oboji bezneho obcana nezajima), vykazuji imigranti srovnatelnou kriminalitu. (prosim Gogo neprehlednete slovo "srovnatelnou", diky)

Nizsi kriminalitu nez domorodci, vykazuji imigranti/ilegalove v US-duvody, srovnani a proc tomu tak je, jsem Vam tu uz vysvetlil asi tak 2 mesice zpet.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-15 13:15
Neokone, jste jako kolovrátek, tak asi tentokrát fakt naposledy:

A odpoved je stale stejna-0, slovy pro Vas nula Cmoudu.
„Czech Republic 400 52 Lebanon: 32; Jordan: 20“

Přesťante ignorovat fakta, Vy podlý lháři. To p. Krystlík měl aspoň úroveň. Když byl přistižen při lži, tak ji neopakoval znovu a znovu do zblbnutí, aby unavil oponenta.

Ta panvicka Vas vysla nakonec na cca 500,-Kc
Čistě Vaše spekulace. Vzhledem k tomu, že je to velkoobchod a pánvička jedna z mnoha položek sortimentu, můj odhad je, že režie je maximálně 30 Kč na jednu pánvičku, tedy 200 Kč pořizovací náklady se vším všudy a 700 Kč prodejní cena spotřebiteli.

Ale je to úplně jedno. Nebavíme se maržích prodejců. Bavíme se o tom, jak se clo 35 % promítne do konečné ceny. A do cla se započítává režie leda v Neokonově přitroublé představě. Jiný důvod, proč sem režii pořád mícháte, nemá.

finalni cena na krame nebude 700,-Kc, nybrz 750-760,-Kc.
To myslíte úplně vážně? Tohle tvrdím od počátku. A pokud vinou 35% cla výrobek zdraží o 60 Kč, je to kolik procent? Ano, správně, necelých 8 %. Děláte ze sebe idiota.

Tak to proste je, jakkoliv rozumim, ze ve Vasi bubline ma kazdy obchodnik takove marze, ze 35% sem, 35 %t am, si ponese na bedrech prodejce, nikoliv koncovy zakaznik.
Lžete. Od počátku tvrdím, že clo 35 % se do ceny pro spotřebitele promítne řádově méně, v konkrétním případě 8 %.

Krypl nebyl schopen tu vec konsultovat s odborniky, pravniky, Kongresem.
Od kdy se EO konsultuje s Congressem? To, že pitomcům dělba moci nic neříká, neznamená, že to platí universálně. Normální lidé dělbu moci respektují.
0 # Anonymní 2017-02-15 13:40
A je tu pokus cislo 8-v pohode GP, zvyknul jsem si, ze si kadite do pusy, coz se lidem Vaseho razeni stava dost casto-nemam Vam to za zle.

CZ 400 ks. To tu uz bylo, v poradku-moje otazka, kterou neustale prehlizite, jako ostatni veci Vam se nehodici byla jiz 12 x: "KOLIK ze si jich CR k dnesnimu dni skutecne prerozdelila?"

Panvicku a business necham na Vas, rozumite tomu asi jako pravu.

EO se vzdycky konsultoval, protoze kdyz se tomu tak nestalo, zpravidla to spatne dopadlo.
Spatne znamena, ze nakonec byl pozastaven, protoze jste si mozna nevsimnul, coz by nebylo zadne prekvapeni, ze Trump vyhral mimo jine Volby s tim, ze nebude pouzivat EO's, jako BO.

Problem je, ze BO jich mel za 8 let 223, W Bush 289, znovu za 8 let a Trump jich ma 37 za 3 tydny. ( ne za 3 roky, ne za 8 let, za 3 tydny)

A jelikoz se na to vyjebal, udelal neco horkou jehlou bez konsultaci, tak to dopadlo, jak to dopadnou muselo.

Cmoudi sem letaji i nadale, EO je pozastaven az do rozhodnuti SC, SC dopadne kdyz ne opet prohrou, tak 4:4 a v pripade remizy plati rozhodnuti 9 Circuit a je to tam, kde jsem Vam to psal ze to bude pred temer 3mi tydny.

A jelikoz to je magor, tak vypada novy EO, Dems to zase daji nejakemu Fed soudci, ten to zase pozdrzi a zacne znovu cele kolecko a zase sem budou letat. Ale tohle vsechno jsem Vam uz tady psal...

Jestli tomuhle nerozumite, tak je mi vazne lito.
Neocon
0 # gogo 2017-02-15 13:59
"psal jsem, ze po odecteni tr.cinu spojenych s falsovanim identity a zlocinu v ramci komunity (oboji bezneho obcana nezajima), vykazuji imigranti srovnatelnou kriminalitu. (prosim Gogo neprehlednete slovo "srovnatelnou", diky)"

pro vás je pětinásobek v absolutních číslech asi taky "srovnatelná", kdybyste to normoval na velikost komunity, tak bude stonásobná .. ale to je jistě taky srovnatelné.

Připomínám, že ten policista pracoval na úseku závažných zločinů, ten neřešil falešné doklady nebo výtržnosti. Ostatně, na toto měli přímo zakázáno reagovat i pořádkoví policisté.

Překvapuje mě míra vaší ignorance. Bezprostředně pod odkazem na článek, kde je to jasně řečeno, zase jedete svůj kolovrátek.
0 # Anonymní 2017-02-15 14:14
Ignorance Gogo? Nekdo nekde neco na internetu napise, a Vy to opet berete jako hotovou vec?

To jste se vazne uz zblaznil? Ten borec tam place, jak mala holka, ze od pondeli do patku nedela nic jineho a za 2 roky ma 12 pripadu. To je vtip Gogo?

A jinak, aby jsme si rozumeli, pisu Vam to po 23ti-verim, ze Cmoudi jsou zlo, jake tahle planeta nevidela, a kdybych byl na miste W, tak jsem pouzil vse, co mame k dispozici.
Verim a pisu to tady stale dokola, ze se do EU nikdy nemeli dostat lidi v military veku a ne suniti. Verim, ze jsme meli prijmout zeny a deti a to na omezenou dobu. To jen, ze se mi neustale snazite neco podsouvat.

Ale nic z vyse napsaneho neznamena, ze si budu vymyslet, jako to delate Vy a ze budu neco nafukovat.

Moje otazka, kdyz pisete o ignoranci znela jiz mockrat: "Gogo, prosim, kolik pak ze si CR prerozdelila Cmoudu k dnesnimu dni"? Prosim, kolik?

Dekuji Gogo, Neocon
0 # gogo 2017-02-15 14:23
Vždyť už jsem to psal mockrát. Oficiálně ČR odmítla kvoty, "dobrovolně" vzala pár desítek, ti odešli, takže z hostů diktátorky Merkelové tady máme oficiálně jednotky/desítky lidí, neoficiálně odhadem stovky až malé tisíce.

Přesto kvóty EU jsou platné a EU + Německo na ostatní státy vyvíjí neustálý nátlak, aby se podvolili a průběžně přijímali všechny, které jim tam EU pošle. Zároveň EU dováží nové migranty od afrických břehů.

Je to jako by vás někdo nutil sníst exkrement, vy jste ochutnal, odmítl, ale drží vás nosem u něj a nutí jíst s tím, že nemáte právo se rozhodovat o potravě.
Vy se bráníte otevřít ústa, voláte o pomoc, ale nějaký neocon furt vykřikuje, že se nemáte co bránit, když jste ještě nic nesnědl.
0 # Anonymní 2017-02-15 14:29
Vždyť už jsem to psal mockrát. Oficiálně ČR odmítla kvoty.

Uzasne Gogo, prvne za X mesicu jste ochotny priznat, ze CR si nikoho neprerozdelila. To je od Vas necekany posun a o tom jedinem byl spor.

Ostatni, to je jen Vase omacka, neco jako 50 milionu Africanu.
Neocon
0 # gogo 2017-02-15 14:38
Spíš jste teprve po X měsících pochopil část mého textu. Je tedy naděje, že do roka pochopíte základy počítání s procenty a jednou si třeba i otevřete příslušné odkazy a za další rok pochopíte, o čem to bylo.
0 # Anonymní 2017-02-15 14:45
....pise Gogo, co bere za hotovou vec to, co nekdo nekde napise na internetu a ten stejny Gogo, co veri, ze sem chce EU premistit 50 milionu severoafricanu...

Ale porad muze byt hure, priste budete cerpat, tak jako Vas spolubojovnik, nikoliv z clanku, nybrz z fora pod clankem. Kupredu leva...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-15 16:39
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
0 # Anonymní 2017-02-15 16:52
Ano ,mate pravdu, omlouvam se, ma jich 12 + 12 Memorand, coz je to same, tedy nikolv 37, jak jsem mylne uvedl, nybrz 24-omluva a to uprimna.

52 ks-wow, tak ne nula na 11 milionovou zemi, ale 52ks-to me mrzi, sice si jich asi 200 ks/rocne dovezou CZ divky z dovolene, ale Vas sere tech 52ks.

Tak to trosku sledujte-GOP je nastvana, ze to s nikym nekonsultoval. Normalni clovek to resi s pravniky, aby to bylo neprustrelne-Trump nikoliv.

Psal jsem Vam tu, ze to soud zastavi predtim, nez se to stalo? Ano, psal. Byl jste chytry, ze "placam nesmysly, protoze protoze protoze"? Ano, psal jste to.

Je to u ledu? Ano, je to u ledu. Letaji sem Cmoudi? Ano, letaji. Mel pravdu laik Neocon, nebo starej Vorel GP? Neocon.

Tak co chcete vic? Medaily, ze cokoliv zde napisete, stane se pak pravy opak? Ok, nechte si dat od Konfu medaily-v poradku.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-02-15 17:10
coz je to same
Není. Presidential memorandum zavazuje jen státní úředníky; je to česky interní instrukce.

sice si jich asi 200 ks/rocne dovezou CZ divky z dovolene
O tom debata není. Debata je o tom, že jste opakovaně lhal, že nám EU nikoho nevnutila.

ale Vas sere tech 52ks.
Protože je to diktát. Chebsko nikdy k Čechám nepatřilo, žili tam samí Němci, přesto byla Mnichovská dohoda diktát.

Tak to trosku sledujte-GOP je nastvana, ze to s nikym nekonsultoval. Normalni clovek to resi s pravniky, aby to bylo neprustrelne-Trump nikoliv.
S tímhle já nepolemisuji, tak laskavě nemanipulujte. Já tvrdím, že nikdo nikdy EO nekonsultoval s Congressem.

Byl jste chytry, ze "placam nesmysly, protoze protoze protoze"? Ano, psal jste to.
Jasně se ukázalo, že opakovaně lžete. Na číslech, protože tam je očividné. Lžete i jinde, ale tam se nebudu namáhat, protože tam dokazování není tak průkazné. Jste usvědčený lhář, to stačí.
0 # Anonymní 2017-02-15 17:31
V tom je ten rozdil, GP, mezi nami-kdyz se spletu ja, tak se omluvim-bez otazek, vykrucovani, ohybani a narceni z toho, ze cisla ohl.EO's jsou sfalsovana-coz je Vas styl.

Kdyz Vy, tak pouzivate Daniely taktiku, prevest tema, na par dni zmizet, odpovidat jen na neco, a kdyz Vam nevychazeji cisla, tak je prohlasite za leve, zmanipulovane.

Je mi lito, ze jsem mel pravdu ja a nikoliv Vy, starej Orel.

Ale jak jsem psal vcera, mezi lidmi, co vidi v Havirove prerozdelene uprchliky, 50 milionu severoafricanu na ceste do EU, ci lidmi, co pouzivaji Forum pod clankem jako zdroj informaci, jste neztratil nic, stale jste u nich za Korena-takze v klidu.

Apropos-meli by jste se s Gogem nejak synchonisovat-on tvrdi nula, Vy 52, tak jeden z Vas 2 je "usvedceny lhar" a to me vazne mrzi.

Neocon
0 # gogo 2017-02-15 18:19
To budu spíš já, nevím, jak dopadlo těch 52 lidí, jestli tady pořád jsou. Pamatuji si hlavně ty Iráčany, kteří odešli - to byli ti dobrovolní.
Psal jsem "oficiálně jednotky/desítky lidí", což v tomto kontextu sedí, ale nemám tušení, kolik jich je doopravdy.
0 # Anonymní 2017-02-15 20:22
V klidu Gogo, jsou horsi veci na svete.
Neocon
0 # gogo 2017-02-15 21:09
To já jsem v klidu, nemyslím si, že bych mohl sledovat osudy každého migranta. Já to aspoň po sobě nežádám.
0 # Guy Peters 2017-02-16 09:03
Tak úplně na závěr. Jasně jsem deklaroval, Neokone, že se s Vámi odmítám bavit, protože jste lhář. To, že jste lhář, nebylo zjevné, tak jsem to musel dokázat:

a) 35% clo neznamená 35 % zdražení, nýbrž řádově menší, např. 8%.

b) Mexická hranice není chráněna na více než 2 000 km fysickou bariérou, plotem či zdí. Je tedy dostatek prostoru, aby Trump něco postavil.

c) EU nám vnutila migranty, konkrétně 52, nikoliv 0, jak jste lhal.

d) Trump vydal celkem 12 EO, nikoliv 37, jak jste lhal. Spletl jste se o celých 300 %.

Teď tady skukráte, že na Vás nereaguji. Nereaguji, protože debata s lhářem je ztráta času. Máte špatně nejen čísla, ale i všechno ostatní, ale to se špatně dokazuje. Jste zatrvrzelý a člověk Vám musí všechno psát 3× a stejně si i potom melete svou. Proto s Vámi debatovat nebudu, je mi líto.

Apropos-meli by jste se s Gogem nejak synchonisovat-on tvrdi nula, Vy 52, tak jeden z Vas 2 je "usvedceny lhar" a to me vazne mrzi.
Mně je Gogo úplně ukradený. Když jste s ním hádal o počtu ilegálů v Německu, tak jste to byl já, kdo přinesl exaktní data a vysvětlil, jak sčítáte jablka a hrušky. Pod tíhou důkazů jste musel uznat, že jste byl zcela mimo.

tak se omluvim-bez otazek, vykrucovani, ohybani a narceni z toho, ze cisla ohl.EO's jsou sfalsovana-coz je Vas styl. Kdyz Vy, tak pouzivate Daniely taktiku, prevest tema, na par dni zmizet, odpovidat jen na neco, a kdyz Vam nevychazeji cisla, tak je prohlasite za leve, zmanipulovane.
Tahle Vaše lež je přesně ten důvod, proč se Vámi odmítám bavit. Vydáváte své utkvělé představy za fakta. Jenže jak mám vyvrátit Vaše fantasmagorie? Jen je popřu a dokazování je na Vás.
0 # Anonymní 2017-02-16 14:22
Ou, GP-dalsi pokracovani Pohadek ovci babicky, part 9, tak poporade:

1) Vubec neskuhram, ze "na me nereagujete"-naopak jste smesny tim, ze reagujete a sam sobe nalhavate, ze reagovat nebudete. Plati tedy, ze si "kadite do pusy" a to delaji lide, kterymi cely svuj zivot opovrhuji.

2) 35% clo samozrejme znamena cca 35% zdrazeni-protoze normalni obchodnik, ne ten Vas smysleny, virtualni, ale skutecny obchodnik nejede s 300% marzi, ale vyroba/dovoz/nakup je obvykle okolo 80-90% z ceny.

Ten pribeh jste si jako obvykle vymyslel, aby jste dodal svym slovum vahu. (neco jako Daniela a jeji nicky).

To je neco jako: Koupim Plzen za 30/kc/pullitr, mohu jich prodat ve sve restauraci 600/den, ale radeji si na ni prihodim nikoliv 15Kc, nybrz 300% marzi, jako Vas kamos, co zkrachoval s panvickama, kdyz je za tu cenu nikdo nekupoval, a misto 600 piv/den jich diky cene prodam 3 denne a zavru radeji reastauraci.

Ale muzu si rikat- v pohode, na jedny Plznicce mam 300% marzi-jsem koren. Uz tu jen od Vas zbyva obvykle: "Damy a panove, kdo z Vas to ma?"

Btw-Kdyby jste chtel treba jednou, az zabrzdite, vedet, kolik ma muj kamarad/rodinny pritel, dealer pro Toyota, treba na jedne Tundre, kolik je finalni cena nakup/dovoz z Japonska pro US, rad o tom s Vami nekdy pokecam, aby jste nezil v bubline-"co obchodnik, to 300% marze/profit" a "35% clo bude jen kapka v mori".
Totez mohu o mem znamem, prodejci detskych batohu, co prodava na Walmartu v cele zemi.

3) Nehadal jsem se o poctu ilegalu-jen jsem tvrdil a tvrdim, ze neumite pocitat, jako obvykle, kdyz se Vam neco nehodi do kramu.
Uznal jsem, ze tam mohou byt 2 miliony uprchliku NE diky Vasim falesnym odectum, ale proto, ze souhlasim s Gogem, ze nikdo (nikdo znamena nikdo, ani stary Vorel) nevi kolik jich tam skutecne je, tedy cislo 2 milionu musim pripustit, stejne jako musim pirpustit cislo 1.1 mil, nebo take 2.4 milionu.

4) EO-to jsem se omluvil, ze jsem uvedl chybne cislo.

5) O tech 52 vite jen Vy, pochybuji, ze jsou stale v CR-ale budiz.

6) Mexicka hranice-jen jste hloupe zopakoval, co jsem tu psal opakovane ja, tedy ze z cca 3 tisi.km na 1000 km stoji a na 2000 nikoliv.

(detaijly, jako za na jednom 1000 km neni mozna z mnoha duvodu postavit a druhych 1000, ze jsou pozemky v soukromych rukou a Indianu, kteri je odmitali a odmitaji prodat-to nevadi, je to jen formalita a detaijl, ze GP?

Ze GOP Kongress a GOP Senat verejne prohlasil F-yourself Trumpe, ze mu na to nedaji ani cent-to je take malickost, ze?
Ze jeste ani neni projekt na tu akci, studie, vyberove rizeni, ani nezacaly POKUSY o vykupy pozemku, schvalovacky a nema to kdo financovat-take GP nevadi, opet jenom detaily, ktere Vas nezajimaji. Hlavni je preci ten EO, ten car papiru, ze?

Bohuzel opet dalsi lez-Vy se se mnou neodmitate bavit, jak opet a znovu lzive uvadite-je mi lito.

Neocon
0 # gogo 2017-02-16 15:05
Ty dva miliony byly skutečně jen můj odhad, ale jestli jste si všiml v mnou odkazovaném článku zmínky z německé statistiky, tak tam odhadovali také ty dva miliony, takže to tak nějak asi opravdu bude.
0 # Anonymní 2017-02-16 15:21
Ano, Gogo, cislo 2 miliony po vsech tech prichodech a odchodech a dalsich pirchodech ,z dalsich zemi (viz. Kurdska rodina puvodne zijici/smerujici do CR) je vazne realne/pravdepodobne.
Coz na veci, ze nikdo (mozna Buh) nevi, kolik jich tam skutecne fyzicky je, nic nemeni,
Neocon
0 # gogo 2017-02-16 15:30
samozřejmě, taky proto je tak kulaté :-)
0 # Guy Peters 2017-02-16 16:31
Neokone, reaguji čistě proto, že tady ustavičně lžete:

a) 35% clo neznamená 35 % zdražení, nýbrž řádově menší, např. 8%.

b) Mexická hranice není chráněna na více než 2 000 km fysickou bariérou, plotem či zdí. Je tedy dostatek prostoru, aby Trump něco postavil.

c) EU nám vnutila migranty, konkrétně 52, nikoliv 0, jak jste lhal.

d) Trump vydal celkem 12 EO, nikoliv 37, jak jste lhal. Spletl jste se o celých 300 %.

ne ten Vas smysleny
Na rozdíl od Vás jsem nikdy nelhal, takže si vyprošuji Váš tón. Za své informace ručím, marže je skutečně taková. A jen blbec Vašeho typu může porovnávat pánvičku a automobil, čínské a japonské zboží.

Co se týká batohu, je to možné, ale já se bavil čistě o domácích potřebách. Nicméně jste o něm neuvedl žádná čísla, takže předpokládám, že lžete, jako obvykle.

ad 3. Ale hádal, nelžete. Teprve když jsem přišel já, že počet ilegálů není stejný jako počet žadatelů o asyl, tak jste musel uznat Vy, že sčítáte jablka a hrušky.

ad 4. Nejdřív jste lhal. Kdybych Vás neopravil, lžete dodnes.

ad 5. Tak znovu, Vy idiote: Tisková zpráva Relokace a přesídlování – členské státy musí dodržet své sliby má odkaz na přílohu 3: Přesídlování – aktuální stav. Tam se jasně uvádí: Total resettled under the 20 July 2015 scheme, including the 1:1
mechanism with Turkey. Tak přesťaňte tak nemožně lhát, jste opravdu trapný.

ad 6. No a na těch 200 km Trump postaví odhadem tak 500 km až 1000 km zdi/plotu, zatímco Vy tvrdíte, že ani metr.

Bohuzel opet dalsi lez-Vy se se mnou neodmitate bavit, jak opet a znovu lzive uvadite-je mi lito.
Já jsem změnil své rozhodnutí a rozhodl jsem se, že budu komentovat čistě Vaše lži. Změna rozhodnutí není žádná lež, to si jen Vy pletete pojmy a dojmy.
0 # Anonymní 2017-02-16 17:15
Nikdy jsem nenapsal, ze nepostavi "ani metr"-to je Vase lez, jiz asi 26ta za posledni mesic.
Napsal jsem, ze tam kde stat mohla-stoji, kde nemohla stat a nestoji, a tam kde neni z mnoha mnoha duvodu, mame zvysene hlidky, UVA, Blackhawks, cidla, kamery apod. Jestli Trump postavi 2 metry navic, nebo 300 metru-je mi jedno, na vysledek to nema zadny vliv.

Ze to za Vaseho zivota stat nebude, z duvodu, ktere jsem Vam vyjmenoval-to je pro Vas stejna malickost a rozdil, jako platny EO vs.neplatny/pozastaveny EO, chcete-li pro Vase lepsi pochopeni v CR-nepravomocny rozsudek u OS vs. pravomocny rozsudek u MS. (mozna jiz spatrujete rozdil, mozna).

Jenom dement, mozna Vaseho razeni, ale ne obchodnik, by radeji zkrachoval, nez by prodaval vyrobek, ktery ho vysel na Vami zminenych 200Kc/ks za 700,-Kc/ks, za 270,-Kc a prodal by jich tisic/den.

Jenom poutovy mluvka, nebo clovek s Down syndromem, jako Vy by to radeji nechal dojit takhle daleko. Cili ten pribeh se nestal a Vy jste si ho vymyslel, o cemz neni spor.

Dalsi lez-o detskem batohu (nakup/prodej/marze na Walmart) jsem tu psal asi tak 3 tydny nazpet.

Trump nepostavi nic, ani 500 km, ani tisic km, nejenze jsem Vam vysvetlil proc ne, asi tak 6x, ale GOP ovladany House a Senat rekl, ze mu neda ani Vorla. A neda.
Tedy, nejsou penize, neni zed-tedy skutecna, Vase opet virtualni byt samozrejme ve Vasi hlave muze i nadale-tu Vam nikdo nebere a ani nesebere.

EO's-po 5te-uvedl jsem spatne cislo.

Vase pocty a odecty-ty si radeji nechte domu pro pritelkyni.

A posledni: Kdykoliv kdokoliv v mem zivote rekl "nikdy v zivote jsem nelhal"-tak to byl vzdycky tezky pruser, ale vazne pruser.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-17 01:54
Tady jsou GPho "opet" spravne predpovedi, aneb jak GP opet do stolice slapnul a ten blbecek Neocon mel zase pravdu. (nedelejte si z toho GP hlavu, to je zivot)

Nejnovejsi Trumpuv Plan na Wall z 02/16, vlastne pardon Plot ( ale to je detaijl, ze GP).
Tady mate ty Vase 2000 km Zdi, nebo ze by jen 250 km plotu?

That option would include about 150 miles of new fence in areas still to be determined, along with about 15 new miles of fencing around San Diego and El Paso, and another 12 new miles around the Rio Grande Valley, which includes Brownsville, Texas. The plan also calls for 272 miles of replacement fencing.

The total area of border covered by fencing under this plan would be about 831 miles, which includes fencing already there now. Under that plan the total barrier between the United States and Mexico would then cover about 831 total miles of a nearly 2000 mile border, still not even half.

Neocon
0 # Anonymní 2017-02-08 06:10
Je legrační, že se Pitomio se vymezuje vůči tzv. politické korektnosti, ale sám se soudí, pokud je k němu někdo politicky nekorektní. Pitomio se stal Pitomiem v okamžiku, kdy dal Reflex k soudu.
0 # Konfucius 2017-02-08 07:37
Podívejte se prosím do slovníku cizích slov, nebo si od někoho nechte vysvětlit - co znamená termín "politická korektnost".
0 # Leon Kreutzfeld 2017-02-08 08:10
Nevim, jak Slovnik cizich slov, aby to nebylo jako s positivni diskriminaci. Vyznam pochazi z anglictiny, podivejme se tedy na Wiki:

The term political correctness in modern usage, is used to describe language, policies, or measures that are intended to avoid offense or disadvantage to members of particular groups in society. In mainstream political discourse and media, the term is generally used as a pejorative, implying that these policies are excessive.

PS najdete si v nejake slovniku vyznam slova "Confusious". (doporucuji Urban Dictionary)
0 # Konfucius 2017-02-08 09:16
Je Okamura členem "particular groups of society"? Asi sotva...

Politickou nekorektnost poznáte - a spousta lidí hned dá zpátečku, jakmile řeknete "Žid je pitomec" - a to je politická korektnost, kterou by si nedovolil napsat ani ten "statečný" Reflex.
0 # Leon Kreutzfeld 2017-02-08 16:35
Aha, myslite tim asi, ze stritne vzato vyrok "Okamura je pitomec" neni politicky nekorektni. S tim by se dalo souhlasit.

Puvodni prispevek anonyma byl asi o kontrastu mezi Okamurovou snizenou citlivosti k urazkam chranenych druhu a precitlivelosti k urazkam sve vlastni, verejne, osoby politika.
0 # Konfucius 2017-02-08 18:51
Milý Kreutzfelde, politická korektnost je to, že existují speciální skupiny a témata, které se přímo nekritizují či nezmiňují. To je definice politické korektnosti.

Výrok "Franta je pitomec" nemá s politickou korektností či nekorektností co dělat. Ani "Tomio je pitomec". Proto je zakladatel tohoto vlákna úplně mimo - nechápe co je to politická korektnost.

Původní příspěvek anonyma je o tom, že chtěl mermomocí všem dokázat, že rychleji píše než myslí.

Politická korektnost je o tom, co si nedovolí napsat ani ten Reflex. V Reflexu nikdy nebudete číst "Žid je pitomec" nebo "Afroameričané kradou", apod. - to jsou totiž témata politické korektnosti.
0 # Anonymní 2017-02-14 23:07
"Politicky (ne)korektní" je nepřesný překlad. Mělo by se to překládat spíš jako "politicky (ne)vhodné". Pak by bylo na první pohled patrné, že je to totéž, co měli na mysli hrdinové Dietlových seriálů pro pamětníky, když se napomínali: "Mysli politicky!" nebo "Podívej se na to politicky!" ;)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)