Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nejen právníkům lze doporučit ke sledování desetidílný z norsko-francouzské koprodukce pocházející seriál Okkupert, který koupila Česká televise a počínaje dnešním večerem jej bude pod názvem Okupace na programu ČT2 vysílat.

Předesílám, že nemám příliš v oblibě tzv. severskou kinematografickou školu, domnívaje se, že jde o krátkodobý výstřelek, který nám jednou bude připadat stejně bizarní jako střídající se barvy na večírku lepší pařížské společnosti v Godardově filmu Pierrot le fou. Nicméně byl jsem překvapen, že seriál, ač nese všechny znaky černého severského stylu, není vůbec špatný, a to o to víc, že jde o televisní zpracování námětu Jo Nesbøa, jehož knihy rovněž právě nemiluji.

Česká televise tento drahý seriál samozřejmě nemohla koupit jen tak, musela zdůvodnit, že se jedná o příspěvek k žádoucímu politickému školení obyvatelstva, neboť jeho thematem je ruská agrese a postupná demontáž demokracie v Norsku a – pozor, ultimativní argument! – u Norů si na něj stěžoval ruský velvyslanec.

V detailním popisu mechanismu rozkladu tradiční demokracie je největší přednost seriálu: nechci čtenáře připravit o zážitek z jeho sledování, proto jen stručně uvedu, že Norsko pod slabošským levicovým (zeleným) ministerským předsedou není schopno čelit společnému diktátu Ruska a Evropské unie a jeho demokratické instituce jedna po druhé selhávají, přičemž záminkou pro další a další ingerence Ruska do norských záležitostí jsou často samotnými Rusy organisované nebo iniciované provokační akce.

Norové se tímto způsobem primárně pokoušejí vypořádat s problémem quislingovské politiky kolaborace s nacistickým Německem, avšak zároveň je v seriálu velmi plasticky ilustrováno, o co účinnější je při dosahování politických cílů nekontrolovaná moc podporovaná diktaturou než demokratické mechanismy, vyžadující pro téměř všechny zásahy do osobní svobody občanů soudní povolení.

Okupace země pokračuje a prohlubuje se plíživě, v kulisách liberálně demokratického státu, a jejím hlavním hybatelem je strach z nedozírných následků, jimž by Norsko čelilo, kdyby se Rusům postavilo na odpor. Což arci my Češi dobře známe z let 1938 a 1968.

Ačkoli sujet tohoto politického thrilleru je poněkud chatrný a uvěřitelnost děje takříkajíc kulhá na všechny zápletky (málo platné, Frederick Forsyth je Frederick Forsyth…), hlavní poselství, tedy že slabošská levicová vláda zemi před agresorem neuhájí, je podáno s překvapivou přesvědčivostí a bude mít jistě odezvu i v České republice, i když se domníváme, že účel politické indoktrinace tak, jak si to v České televisi představují – a proč seriál do vysílání zařadili – splněn nebude. Není totiž vyloučeno, že mnozí v premieru Jesperu Bergovi spatří dokonalou kopii našeho vlastního ministerského předsedy Bohuslava Sobotky.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-01-08 10:14
Od letošního roku jsem zrušil poplatky ČT. Přece nebudu platit propagandu a lži. Udělejte to všichni kdo nejste spojokojeni z vysílačkou Usa Čt.

Česká Televize lže jako když Mf Dnes tiskne
0 # Anonymní 2017-01-11 00:48
Kristeboze, piste k tematu, svoje frustrace si vybijejte treba na Aeronetu...
0 # Anonymní 2017-01-08 11:13
Myslím, že filmovému premiérovi při srovnání se Sobotkou velice křivdíte! Jesper Berger výhrůžkám a nátlaku nekompromisně vzdoroval, cukl, až když došlo na fyzické násilí. Kdežto Sobotka pomocí svého nadmíru vyvinutého šestého smyslu jakoukoli nelibost vycítí a přizpůsobí se jí už předem :-)
0 # Anonymní 2017-01-11 20:04
Filmovy premier se nakonec vyvrbi v trosku jinem svetle, toho by Sobo nebyl vubec schopen.

Jinak velmi zajimave jsou filmy o elektrarne ve Vemorku (Telemark). en.wikipedia.org/.../...

MH
0 # Anonymní 2017-01-08 21:36
Jsem zvědav na roli EU v seriálu. Po prvních dvou dílech vidím EU jako zlejšího vedle Ruska.
0 # Tomáš Pecina 2017-01-08 21:54
To souhlasí, francouzský eurokomisař je jednou z nejsilnějších postav v serialu :-)
0 # David Schmidt 2017-01-08 22:17
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # David Schmidt 2017-01-08 22:19
Po dvou dílech mě zaujala absence odporu mezi Nory, která mi nesedí s tím činem jednotlivce v druhém díle... může to být i Rusy řízená provokace, nemusí... ale možná mi unikla nějaká demonstrace. Pokud to bylo pravé, tak se ve mně dost mísí obdiv s odsouzením. ;-)
0 # Tomáš Pecina 2017-01-09 13:30
Vláda i oposice Norům tvrdila, že jde o dočasné opatření, a odpor by byl marný; stejně jako v Československu v r. 1968.
0 # gogo 2017-01-09 13:32
A 1938 a 2018 :-)
0 # Anonymní 2017-01-09 19:00
Co se stalo Gogo v roce 2018? V CR opakuji Navstevniky Gogo? (mate-li nekde link na eshop, ve kterem kupujete ten kvalitni material, dejte mi ho prosim sem , dekuji)
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 09:55
Jistě jste si všiml, že mívám téměř vždy pravdu. A věřte, že tak je to i s rokem 2018.
a co se týká konkrétností... my nesmíme ani naznačovat!
0 # Anonymní 2017-01-10 12:45
Pravdu Gogo?
Myslite treba, ze "ISIS vynalezlo, stvorilo a podpopruje USA"? Nebo ze "Putin je jediny bojovnik proti ISIS?" ( skoda, ze jeho letadla a SF neoperuji v oblastech, kde se ISIS skutecne nachazi).
Nebo mate namysli tu pravdu, ze "EU chce dovest do Evropy 50 milionu uprchliku"?
Ci ze uprchliku je v "Nemecku uz kolem 2 milionu a dalsi prichazeji"? (skutecne cislo 900 tisic, minus 60 tisic, co se radeji vratilo domu).
Nebo ze "uprchlici pachaji nasobne vetsi tr.cinnost, nez domrodi Nemci"?

Kterou pravdu Gogo jste mel vazne namysli? A mate pro me ten odkaz na to, co hulite, nebo to je take tajne?
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 13:54
Přesně tak, jen ta první dvě tvrzení jste trochu překroutil.

Já jsem tak trochu doufal, že jste se už poučil a dál netvrdíte ty hlouposti např. o neexistenci no-go zones nebo kriminalitě afrických hostů v Německu, Švédsku, Rakousku a Francii - podle vás nižší než u kriminalitě domorodců.
Jak ale vidím, jste zatvrzelý :-)

koukněte např. na tuto podlou putinovskou propagandu:
video.aktualne.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-01-10 14:11
Gogo, ale no tak... Ja jsem tady nekdy nekde tvrdil, ze "neexistuji v zapadnich zemich no-go zony"?

Kdyby jste pozorne cetl, nebo si alespon trosicku text pamatoval, tak by jste se dozvedel, ze jsem Vam tu opakovane napsal, "No-Go zony byly v zapadni evrope davno predtim, nez jste si Vy koupil svoji prvni barevnou televizi".

Ostatni, jako pocet uprchliku, kriminalita uprchliku, plan EU na 50 mil uprchliku atd.atd. -to tu uz probehlo mnohokrat a vzdy jste byl vedle...a kdyz Vam teklo do bot, tak jste cisla prohlasil za zfalsovana, zmanipulovana.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-10 15:53
Neocone a nyní fakta: „Between January and December 2015, 1,091,894 arrivals of asylum seekers were registered in Germany's "EASY" system for the first distribution of asylum seekers among Germany's federal states; however, asylum applications in 2015 were only 476,649, because many asylum seekers had not formally applied for asylum yet or did not stop in Germany and moved on to other EU states.“
0 # Anonymní 2017-01-10 16:25
Ano, GP, jen jste pozapomel dodat, ze z cisla 1.1 mil. bylo 220 tisic registrovano v tom chaosu 2x, tedy skutecne cislo bylo mnou avizovanych necelych 900 tis. ks, nikoliv Gogem tvrzenych 2 miliony ks, coz je rozdil znacny.

Tedy, k stavajici muslimske populaci/komunite v Nemecku, ktera pred "uprchlickou krizi" citala sama o sobe 7-8 milionu ks, pribylo ks 870 tis, minus 60 tis., kteri sami ( rozumim ze s cash od govt. a na naklady Nemeckeho govt.) odjeli zpet do svych puvodnich vlastni. Se zimou, ktera ted panuje v Evrope, se bude cislo dobrovolne odejitych Cmoudu zvysovat...

Stale nevidim tu apokalypsu, 2 mil.stavajicich uprchliku v Germ. a tech 50 milionu severo-africkych uprchliku, kteri chteji Evropany kolonialisovat, jak tu opakovane tvrdi pan Gogo.
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 17:04
Jsou to zčásti jen dohady. Část z nich se registrovala víckrát, část vůbec. Podle toho, jakou měli strategii a cíle.
Odhaduje se, že během roku 2015 přišlo do Německa přes milion migrantů, převážně mladých mužů. Další rok, díky iniciativě zemí, že kterých si Merkel udělala migrační trasu, a zemí jako ČR nebo Maďarsko, se podařilo na hranicích Makedonie to migrantů ucpat, takže celkový proud zeslábl. Kromě toho Německo narazilo na problémy se zeměmi, považovanými za faktický protektorát, které formálně odmítly díktát kolonizace.
Německo začalo žvanit o kontingentech (to byly na ZDF moc pěkné debaty!) atd.. a nakonec velká část migrantů zůstala v Rakousku. Pro ně to kromě horšího zázemí není zase tak velký rozdíl.
Já proto odhaduji, že v Německu se vyskytuje z té vlny cca 1,5-2 miliony migrantů a nezáleží na tom, zda (nebo kolikrát) jsou registrovaní a kolik mají podle německých papírů let.
Část z nich se neregistrovala úmyslně a mají pro to pádné důvody, konec konců mešity a provoz organizací platí kromě německé vlády i Saudská Arábie.
O těch zmíněných 50 milionech se jednalo v EU, jako rámcovém počtu velkolepého projektu EUROMED. Samozřejmě se nerealizoval v původním záměru, ale některé struktury a nástroje k jeho realizaci očividně už funkční byly a zafungovaly. Nesmíme zapomenout ani na filantropa (tak je nazýván ČT, kterou ideologicky řídí) Sorose.

Někdy kolem roku 2018 se podle mne bude muset řešit zásadní otázka, zda se podvolit, nebo svoje území hájit. Spojí se v té době dohromady několik okolností. Již dnes se ozývají hlasy, které volají jak po obraně a kontrole hranic, tak tvrdící, že nemá cenu se bránit dominanci islámu a africko-blízkovýchodní kultury, že to je nevyhnutelné a musíme si pro svoje vlastní dobro zvyknout a nedělat si to horší (Dienstbier, oba Pelikáni). Zatím se to zdá přehnané a mnohým i absurdní, ale během roku-dvou se to stane otázkou k rozhodnutí, které určí budoucnost Evropy.

Já se domnívám, že země jako Francie, Německo s Švédsko budou stát poměrně brzy před realitou určité formy občanské války.
0 # Anonymní 2017-01-10 17:14
Presne Gogo, co se Vam nehodi do kramu "tak jsou jen dohady"...

Zadna obcanska valka nenastane, proud zpomalil, ci se zastavil, jiz davno nejsou uprchlici tema ani ve IV. Cenove-coz jako clovek zijici v cesku moc dobre vite.
V CR jich mate celych 178 ks, slovy stodsemdesatosm kusu Cmoudu a to jeste v detencnim zarizeni.
To je proste Gogo smesny, to by nevymyslel ani Kafka ( myslim pomer skutecnych uprchliku na uzemi CR a pocet proti-uprchlickych demonstraci, v pomeru 1:2)
Podle pruzkumu, kdyby byly Volby zitra v Nemecku, tak to Merkelova znovu vymete, jestli o tom nevite.
Jak dopadnul ABB, prijemce statni podpory, kdyz kandidoval v CR s protiimigracnim programem only-to uz tady bylo take napsano 623x.

Gogo, cestujte, venujte se rodine, milence, manzelce, kamaradum, businessu, cokoliv a puste tyhle pohadky z hlavy-verim, ze jste jinak super clovek.
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 17:20
Kdysi dávno, ještě v dobách Sprchy, jsem v debatě o odsunu nastínil hypotetickou situaci, ve které by němečtí Turci dokázali během cca 50 let přečíslit v nějakém regionu Němce a s pomocí Turecka a třeba nějaké další země globálního dosahu vyhlásili napřed samostatnost, a pak by se pokusili ovládnout zbytek země. Ptal jsem se, zda by Němci měli právo je pak (po SAMOZŘEJMĚ vyhrané válce) vyhnat, nebo by museli odstoupit území s většinou Turků a čekat na další kolo.
Nyní se můžeme ptát, kdy se tak stane, já si myslím, že díky migraci a její podpoře z EU a prakticky kompletnímu vedení Německa , se celý proces může velmi urychlit, protože zatímco já jsem tak trochu násilně fabuloval a nafukoval možné počty Turků a jejich radikalizaci, dnešní migrační vlna přináší odhodlané mladé muže již zradikalizované a přicházející do země, ve které nebude tak složité svým příkladem strhnout ty napůl usedlé. Vítězící strana založená na zjednodušené brutální zmršenině náboženství bude pro mnohé atraktivní jak svými cíli, tak vidinou samotného boje za dobrou věc.
Připomínám, že tento rok se bude velmi pravděpodobně řešit otázka masivního "sjednocování" rodin migrantů.
Německo se může poměrně snadno dostat do situace Srbska a pokud bude ve svých zásadách konsistentní, mělo by např. oblast Kolína nad Rýnem během nějakých 10 let odstoupit, jako to žádalo a prosadilo v oblasti Kosova.
0 # Anonymní 2017-01-10 17:27
Ale vubec ne-napisu Vam, jak to skutecne bude a za par let si na me vzpomente-i kdyz uz sem nebudu psat, ci nebude existovat tenhle Blog-jelikoz bude right-wing strany ziskavat ve vsech zemi pomalu, ale jiste na sile, tradicni strany budou muset, tak jako to udelali mnohokrat v historii, prevzit jejich/z casti temata.

Takze uz ted Merkelova tvrdi, ze urychli deportace, vyzene lidi, co lhali ( jako ze Turek, 25 let star, tvrdil, ze je 17ti lety Syran apod), a s postupem casu, jak se uklidnuje a bude uklidnovat situace na BV-uprchliku bude prichazet jako do karet, tak jak tomu bylo, azylova politika pritvrdi, tak jak jiz nyni pritvrzuje a Vy si ve svem Brne bude zit uplne stejne, jako jste si zil doposud.
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 17:30
OK, věřím, že nějakých 5 let tento blog přežije, tak v roce 2022 to zhodnotíme a kdo prohraje, platí pivo (jestli bude povolené).
0 # gogo 2017-01-10 17:37
Ještě aby bylo jasno, já netvrdím, že z Německa, Francie a Itálie bude určitě v roce 2022 Chalífát. Říkám ale, že během několika málo let se bude muset otázka islámismu řešit násilím a to buď rázně, nebo nastane vleklá forma jakési občanské války. Rozhodně nečekám, že "si budeme žít jako doposud". Rakousko bylo loni obdobně bezpečnou zemí jako ČR, ale rychle se v žebříčku propadne. Proto říkám, že rok 2018 bude v mnohém přelomový.
0 # Anonymní 2017-01-10 17:39
Fair enough.
0 # Anonymní 2017-01-10 18:00
Tyhle kecy jsem slysel zde tisickrat, akorat ze misto Cmouda tam byl Mekos. A znovu jako idiot to sem pisu:
LA County and Orange County maji dle statistik 30% ilegalnich imigrantu-tedy kazdy 3ti je bud z Mexika, nebo jeste vice na jih, bez papiru.
Los Angeles je nyni nejbezpecnejsi v historii mesta ever. Jinymi slovy-LA jeste nikdy v dejinach nebylo bezpecnejsi.

Cili, jak Cmoudi udelali z Rakouska, ktere je velmi velmi nevstricne a nepratelske vuci imigrantum, war zone, nebo nebezpecnou zemi plnou poulicni kriminality-tomu Gogo neverite ani Vy sam...
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-10 18:32
A posledni vec Gogo-spise by jste si mel delat starosti, vazne starosti s dvojici Trump-Putin, nez s tim, zda-li v nemecku, po kterem Vam je uprime stolice, zije 7.4 mil Cmoudu, ci 8.2 mil.
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 20:59
Srovnáním blízkovýchodních a afrických imigrantů s Mexičany jen ukazujete, jak málo chápete.
Jinak v ČR je momentálně asi půl milionu žijících cizinců. Když nepočítám Slováky, tak nejpočetnější budou asi Ukrajinci a Vietnamci. Ne že by neměli svá specifika, ale nikdo kvůli nim moc neplaší a oni v drtivé většině přišli pracovat. Jestli s někým srovnávat Mexičany, tak s těmi Ukrajinci,když ovšem nepočítám tu bezpečnost. Oni Češi tvoří poměrně hodně bezpečnou společnost sami o sobě, takže imigranti nám to mohou těžko zlepšit.

S Trumpem uvidíme, může nás ještě překvapit a popravdě si netroufám odhadovat, co bude. Snad jen, že bude Putinovi tvrdším partnerem, ale dost možná zase odhadutelnějším a méně fanatickým. Tj hra tvrdá, ale podle nějakých pravidel. Americká vládnoucí garnitura posledních desetiletí byla dost šílená a jsem rád, že Clintonová nevyhrála, i kdy, jak říkám, Trump je taky velká neznámá, ale aspoň je tu šance na změnu, věřme, že pro nás k lepšímu.

Po Německu mi nemůže být stolice, protože ta země tahá do střední Evropy Afričany a islámisty a ještě drze nutí ostatní státy, aby se podřizovaly jejich šíleným sociálním projektům. Je to nebezpečná země, se kterou máme bohužel společné hranice a u vlády řadu kolaborantů. Kromě toho mají hlavní slovo v EU, takže obrazně řečeno, bitva o Evropu se povede v Berlíně.
0 # Anonymní 2017-01-10 21:21
No jo, Gogo, tak to mnohe vysvetluje-mate povrchni znalosti, stejne jako Pefi, pak je tezke se dobrat nejakeho seriozniho vysledku.

1. V Mexiku je vetsi kriminalita v prepoctu na obyvatele, nez dnes v Iraq a AFG. Nejen, ze jsem tam X krat byl osobne, ale best kamaradka me zeny se tam provdala, jeji zivot vypada, asi jako jste mohl videt ve filmu Man on Fire s D. Washingtonem, vlastne ten film je verna kopie jejiho zivota s tim rozdilem, ze uneseno nebylo jejich dite, ale manzel.

Take by jste mel vedet, ze ISIS se oficialni inspirovalo v muceni a zabijeni v Mexiku, mysleno upaleni, upaleni s pneumatikou, utopeni v kleci apod.

Take Mexici/Ukrajinci, jak je volate, vytlacili klasicke gangy, jako SoS, nebo HA svoji brutalitou-tedy srovnavat Mexici s Ukrajinci-to chce vazne mit velkou fantasii, nebo hulit dobry material, vazne a beze srandy.

Mit radost ze zvoleni nekoho, kdo pred 14 dny rekl: "hlupak Clintonova s Obamou jednali priposrane s Putinem, to ja bude jednat z pozice sily", tentyz clovek se obklopil jestraby, ten stejny clovek tvrdi, ze kdykoliv pouzije atomove zbrane, taktez slibil DoD navyset 2x rozpocet-radost z toho muze mit jen idiot, nebo clovek, ktery nezna historii.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-10 21:49
Tady mate Gogo jen zacatek, jen upozornim, ze predkladatelem neni, jak chybne uvadi Lidovky, McCain a 2 demokrate, nybrz McCain and Graham a 2 democrate. Nice to jsou moji 2 nejoblibenejsi US senatori, ale s psychopatem v Bilem dome-nic moc.
Neocon
Neocon
0 # gogo 2017-01-10 21:50
Tak to pak nechápu, jak ti Mexičané snižují kriminalitu v USA. Buď jsou rodilí USA-ci ještě horší ksindl než mexická mafie, nebo ti Mexičané utíkají před mafií do USA s cílem tam normálně žít a pracovat, tudíž jsou v podobné situaci jako ti Ukrajinci v ČR.

Radost je silné slovo. Ta garnitura, která s Obamou končí, se stačila projevit už mockrát a výsledkem je Taliban na maximu moci, rozvrácený Irák, Libye a Syrie, islamisti jako spojenci USA a dvě revoluce na Ukrajině + bezpočet menších akcí.
Trumpa jsem několikrát sledoval a zdá se mi, že je sice střelec, ale nechybí mu cosi jako zdravý rozum. Naposledy se vyjadřoval o Sýrii a znělo to rozumně.
K optimismu mám daleko, obávám se, aby nepojal myšlenku na konfrontaci s Ruskem prostřednictvím ČR. Prý neplánuje do ČR usadit svoji bývalou, nýbrž nějakého skutečného diplomata, co bude dělat politiku .. to nevěstí nic moc dobrého. Je sice dobře, že odtáhne ksindl Schapiro, ale radši bych viděl na tom místě někoho, kdo má dobrý vztah k mé zemi a nebude ji pokládat za nástroj své politiky.
Vzhledem k tomu, jak Obama kolem sebe kope a co dělá, se Trump zdá být skutečnou změnou a předpokládám-li že Obama dělá opak toho, co čeká od Trumpa, pak je tu jistá naděje na zlepšení.
0 # Anonymní 2017-01-11 01:12
Omluva, vypadl me odkaz, Gogo

lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-01-11 01:30
Presne Gogo, jak pisete, prave ze nechapete. V tomhle ma Trump pravdu-ze do US chodi ve zvysene mire nasilnici, kriminalnici a lide s problemy v Mexiku.

Evidentne na rozdil od Vas jsem nejake bezne ilegaly/mekose potkal, mnozi pro me pracovali a s nekterym, co mluvili anglicky, jsem travil hodiny povidanim.

Jeden jako druhy, co jsem za tech 12-13 let potkal, meli trable v Mexiku.
Jenom, kdyz poznali lepsi zivot, ze si mohou vydelat 3K a jeho stara uklizenim domu dalsi 3K, poctivou tvrdou praci a ze i kdyby se staveli na hlavu, tak po odecteni bydleni a zivotnich nakladu jim zbyla 4ka USD na mesic, v zemi, kde je 2,5x levneji nez v CR, tak se kazdy chova slusne.

Jinymi slovy-sekaji latinu a vychovavaji deti. A chovaji se slusneji, nez bezny american-protoze poznali, co je chudoba a strach a nechteji udelat chybu a byt deportovani zpet do diry.
Proto Vam opakovane pisu, ze z tech 900 tisic chudaku, co utekli do SRN, je vetsina slusna, ktera chce jen vychovavat v klidu deti. Toliko fakta-vice Gogo cestujte, mene ctete z Brna Parlamentni listy.

Ohledne Trumpa-jenom Magor veri nekomu, ze zvedne ekonomiku, kdo byl 6x insolvenci, jenom blazen veri nekomu, kdo zamestnava poslednich 35 let ilegaly, ze vyresi imigracni otazku, jenom idiot veri nekomu, kdo 64 let sveho zivota volil a podporoval Demokraty, ze je Republikan.
Jenom buran a chudak poporuje nekoho, kdo dluzi cinskym, ruskym a nemeckym bankam 9 Miliard USD ( US banky mu jiz 12 let nepujcuji, protoze nesplaci).
Jenom absolutni ignorant mohl volit pro cloveka, ktery by v jakekoliv civilisovane zemi sveta sedel na 50 let jako seriovy znasilnovac.

A velvyslanecky post by se mel udelovat na zaklade zkusenosti, nikoliv na zaklade toho, do koho jsem pred 30ti lety strkal svuj ud. Jestli ani na tomto se neshodneme, pak je debata absolutne zbytecna.
Neocon
0 # gogo 2017-01-11 07:52
Obama strkal do Schapira svůj úd? Možné to je.. byli spolužáci, Schapiro bohatě financoval Obamovu kampaň a v ČR byl nadšeným podporovatelem buzerantských parád. Zkušenosti s podobnou prací neměl. Trumpová má zkušenosti aspoň z obchodu a řízení podniků, Trumpovi pomáhala organizovat kampaň. Nehýkám z ní nadšením, ale jak jsem psal, upřednostnil bych na tom místě člověka s kladným vztahem k mé zemi před nějakým jestřábem, který ani nezná jazyk, nic o nás neví a bere to území jako zdroj surovin nebo strategické místo na mapě.

Mexičany chápu, ale vy nechápete rozdíly mezi Mexičany a islámistickými fanatiky a obecně lidmi z té kultury, a na druhé straně rozdíly mezi USA a Německem. V USA Mexičani nejspíš nedostávají automaticky peníze, ubytování, podporu náboženským spolkům a US policie jim netoleruje násilnou činnost.
A hlavně Mexičané jsou kulturně křesťané, dokonce bych čekal, že i věřící a mají snahu se do společnosti začlenit. Naproti tomu naši africko-arabští hosté přicházejí s pocitem náboženské nadřazenosti a hostitelskou společnost se snaží (a mnozí jsou přesvědčeni, že to je jejich právo a povinnost) předělat k obrazu svému a zavádět u nás svoje nábožensko-kmenové zvyky.
U domorodců to nutně vyvolává nevoli. Pořád si myslím, že těm vašim Mexičanům odpovídají v ČR Ukrajinci, se kterými tady nemáme zásadní problém.
0 # Anonymní 2017-01-11 13:23
Jestli Schapiro financoval Obamovu kampan-na tom je neco spatneho? Ja financoval kampan Grahamovi a po jeho odstoupeni Kasichovi. a v roce 2012 Romnyho kampan a 4 roky predtim kampan John McCaina-a co ma byt?
Na rozdil od Trumpa, ktery v roce 2008 financoval kampan Clintonove. Republikan jako poleno, ze ano?
Kdyz Vam tak vadi "buzeranti", tak by jste mel vedet, ze ho "buzeranti" volili vice, nez kdy volili jineho republikana v kterychkoliv volbach predtim-protoze jim sliboval hory doly. Cili moc nechapu, proc Vam vadi Schapira podpora buzerantu, ale nemate problem s masivni Trumpovou podporou buzerantu...

Myslite rizeni podniku, ktere dluzi, kam se podivaji, nesplaceji svoje zavazky a dluzi malym kontraktorum? To je kvalifikace na post velvyslance-neplatit dlouhodobe faktury lidem, co pro Vas odvedli praci? Tak to mate Gogo vazne dobry...

Ano, v tomto mate svatou pravdu-Mexicane jsou, kdyz ne nejvice verici narod na svete/krestane, tak jsou urcite v TOP 3 na svete-to je pravda. Jenom Vase rozdeleni sveta na krestany/hodne, slusne a pracovite a Cmoudy, kteri jen pachaji tr.cinnost, nepracuji atd. proste nefunguje.
V Mexiku, extreme krestanske zemi je kriminalita na obrovske urovni, o ktere se Vam ani nezda. V tom ma/mel Trump, jak jsem psal, absolutni pravdu.

Tedy jeste jednou-v Nemecku bylo 7 milionu Cmoudu davno pred uprchlickou krizi-zaznamenal jste nejkou kolonizaci puvodnich obyvatel?
Pokud nijak zvlast-proc ted verite a na zaklade ceho, ze kdyz ke stavajicim 7-8 milionum jich pribylo cca 800 tisic, tedy narust byl cca 10%, ze tomu bude/je jinak?
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-11 14:02
Tohle uz Gogo neni ani moc vtipny:

lidovky.cz/.../...
0 # gogo 2017-01-11 14:25
Asi by bylo dobré se vyjadřovat přesněji. Píšete o čmoudech, ale do té skupiny řadíte kdekoho.
Německo někdy v 60. letech pozvalo poměrně dost Turků/Kurdů, aby v Německu pracovali v továrnách a na pozicích, kde měli Němci buď nedostatek pracovníků, nebo byli tito moc drazí. Tato generace byla vděčná za poskytnutou šanci se dostat do vyspělé země a navíc to byli lidé na turecké poměry nábožensky poměrně vlažní. Hodně z nich bylo umožněno si dovézt i rodinu a tím tam zůstali. Třetí generace těchto lidí už není ani vděčná ani ochotná pracovat, ani se neorientuje na vzdělání a profesní život. Naopak se nábožensky radikalizovali.
Takže už před cca 15 roky jsem v Německu vídal cosi jako ghetta, turecké oblasti a v TV měli vlastní programy. Němci se přímo báli o nich utrousit negativní poznámku. Bylo to až komické.
Toto bylo podhoubí, do kterého pak od roku 2015 přišlo těch cca 1,5 milionu dalších, které spojuje touha žít zadarmo v Německu a budovat tam společnost, založenou na islámu a ovlivněnou nejrůznějšími kmenovými zvyky příchozích. Zatímco ti první Turci přicházeli se snahou stát se Němci, ti dnešní si prostě udělají lokální Súdán, Nigerii, nebo Afghánistán na německém území a za německé peníze. Pomáhá jim v to i přesvědčení, že tu zem jim dal Alláh. Saudové poměrně štědře financují nejrůznější projekty a ta společnost se postupně bude překlápět ve prospěch imigrantů a na úkor domorodců. V islámském právu je např. ustanovení o způsobu organizace státu, kde žijí jak muslimové, tak křesťané.
I když je mezi imigranty velmi pravděpodobně spousta lidí, kteří původně snili o tom, že budou žít svoje dosavadní životy a pracovat, je to vidina nereálná. V Německu není třeba pást ovce na horách, člověk bez znalosti jazyka a pracovních návyků nemá šanci získat práci a práce, kterou by byli schopni zastat, je uráží. Muslim nebude uklízet ulice po kafírech!
Proto i ti původně ochotní k práci a životu sami pro sebe se postupně radikalizují, zejména když je v tom utvrzují nejen islámští ideologové, ale i samotná německá vláda a vedení EU.

Náboženství jako takové nezapříčiní samo o sobě, že je člověk dobrý nebo špatný. Jen křesťan má jiné kulturní a společenské základy než muslim a než třeba šintoista nebo hinduista.
Mexičan nebude mít pocit, že by měl ovládnout Texas a Kalifornii a nastolit tam dohled náboženské policie, zavést hlídky, zakázat vepřové a uvalit na původní obyvatele vysoké poplatky za to, že jsou nevěřící s výhledem na jejich následné vyhlazení.
Pochopte, že se nebavíme o drobných nepříjemnostech s několika kriminálními individui, ale o kolonizační vlně lidí, kteří přicházejí nikoliv se stát součástí společnosti, do které vcházejí, ale tuto společnost předělat a postupně nahradit.
Podle mne mají domorodci plné právo příchozí odmítnout a nepustit. A to od počátku, není povinnost čekat až jich bude 10 procent, že teprve potom byly obavy opodstatněné. Taky si přece nenecháte shořet půl domu jen proto, abyste se přesvědčil, že plameny škodí i vaší stavbě.. stačí mít buď zbytky vlastního rozumu, nebo se podívat, jak hoří dům u souseda.
0 # gogo 2017-01-11 14:26
Vy jste psal o nutnosti profesionálního vyslance, já jsem reagoval tím, že Schapiro byl právě tím neprofesionálním, nevzdělaným, neznalým a neschopným. Pouze si u kamaráda Obamy koupil tuto trafiku a teď s jeho odchodem táhne taky. Z tohoto hlediska by byla Trumpová lepší jen v tom, že zná ČR, má zde vazby a velmi pravděpodobně by nešla nijak trvrdě proti zájmům ČR, když tu má rodinu. A umí jazyk.

Profi vyslanec plní úkoly a čím důležitější jsou, tím méně se hledí na zájmy domorodců. Proto nejsem zrovna nadšený tím, že by snad Trump měl vidět ČR jako klíčového partnera. Český Vašek by neměl chodit na led ani s Donadlem, ani s Vladimírem.

Zbytek jsou interní věci USA, moc nerozumím tomu dělení na republikány a demokraty, když se v řadě věcí chovají jako by byli z jedné stáje a já je nejsem schopen rozlišit. Že se Trump stal formálně kandidátem Republikánů .. no co s tím. Mně je z té strany sympatický asi jen starý pan Paul. Že předtím koketoval s demokraty... no to mě jen utvrzuje v přesvědčení, že ty dvě partaje jsou jen zavedené skořápky s proměnným obsahem.
Jak říkám, nevidím do toho a nezajímá mě to natolik, abych se tím zabýval.
0 # gogo 2017-01-11 14:45
K tomu odkazu .. CNN říká, že američtí špioni zjistili, že ruští špioni mají informace o tom, že se pelešil s prostitutkami.
No to je tedy zpráva! Je tady snad někdo, kdo považuje Trumpa za gentlemana?

Mně víc než pohlavní údy US presidentů zajímá to, kdo a proč napadl Irák, kdo organizoval převraty a atentáty a takové věci.
Když už ty původce nemůžeme dotáhnout v okovech do Norimberka a soudit je, tak chci aspoň vědět, jak to bylo.

Já si myslím, že nyní nedochází v USA jen k běžnému střídání presidenta, dokonce ani k cyklickému střídání skořápek s nápisem republikáni/demorkrati. Vypadá to, jako by docházelo k boji mezi loutkovodiči, tj. skutečnými vládci.

Na jedné straně se ti dosavadní ukázali jako zločinci, na straně druhé změna neznamená automaticky zlepšení. Jen řada lidí pocítila naději na změnu a automaticky si myslí, že bude k lepšímu, což nemusí, i když se třeba zdálo, že horší to být nemůže.

Jestli se během toho nepodaří vyvolat globální, nebo aspoň evropský konflikt, mohlo by to časem s postupující marginalizací USA zůstat prostě interním problémem té velké země, který pro nás nebude v budoucnosti znamenat životní ohrožení.

Přejme si, aby se dramaticky nezhroutily ani USA ani Rusko a nezbláznila se Čína.
0 # Anonymní 2017-01-11 15:37
Aha, no Cmoud je sunnita praktikujici islam. To je cmoud, jedno jestli Turek, Syran, Pastun, Afghanec, Pakos, Marocan, Lybiec....

No, to je ten rozdil Gogo, tady bylo dobrym zvykem, ze kdyz novinar napsal clanek, ze US Kongresmanovi pred 5ti lety uklizela 1x tydne dum mexicanka bez papiru, ze odstoupil.
Nebo, kdyz mel nejaky Senator pred 10ti lety aferku, tak take odstoupil, aniz by to po nem nekdo chtel.
Muj dobry znamy, 50tnik, bohaty a uspesny Republikan, po kterem chtela strana, aby kandidoval do Kongresu za jeden obvod v PHX, tak odmitnul, opakovane odmitnul a kdyz jsem se ho ptal, pac jsme si docela blizci pratele, proc odmita takovou nabidku s velkou sanci na uspech, tak mi odpovedel: "znas moji starou, ale asi nevis, ze jsem ji potkal pred 19ti lety, ve Vegas, kdyz tancovala u tyce. To me kamarade navzdy diskvalifikuje..."

No a my mame presidenta, za konservativni stranu, ktery je 2x rozvedeny, znasilnil, ci pokusil se znasilnit 18 zen, a dalsich asi 80 mlci, znasilnil Vami opevovanou pani Zelnickovou ze Zllina, mame presidenta, na jehoz property chytnul ICE v jeden jediny den 183 ilegalu a ktery dluzi Rusum a Cine miliardy USD, plus tam je nejake zrejme video, jak zenaty s tehdy 6ti letym synkem, obcuje s ruskymi prostitutkami, za dohledu FSB a Putina.

Jestli v tomhle nespatrujete problem, tak vazne nema diskuze cenu.
Neocon
0 # gogo 2017-01-11 15:54
Já si především myslím, že tlak na odstoupení vznikne nikoliv kvůli zaměstnání Mexičanky bez papíru nebo intimnímu styky s ní, nýbrž kvůli podstatně vážnějším věcem a tohle se použije jako záminka a hrozba zostuzení. Nevím, jak byste chtěl Trumpa víc zostudit - tohle bylo známo, a přesto byl zvolen. Už na tom je vidět, jak nepřijatelné bylo pokračování současné mafie, když to vyhrál Trump. Proč vlastně nevolili občané někoho jiného? To jsou skutečně takové ovce, že volí výhradně buď demokrata nebo republikána?
Z hlediska výkonu funkce presidenta USA jsem přesvědčen o tom, že mnohem důležitější než pavlačové záležitosti jsou např. válečné zločiny, agrese vůči jiné zemi apod. Nebo třeba poškozování země v oblastni monetární politiky.
Ale klidně si myslete, že nejhlavnější je nemít ženu od tyče.

Jak jsem říkal, bylo by mi to srdečně jedno, kdyby ti vaši presidenti neprováděli revoluce, špiclování, převraty a války po celé Zemi. Klidně si tam pak zvolte zoofila, mnicha nebo eunucha.
0 # Anonymní 2017-01-11 16:33
Vubec ne Gogo, vzpomenme narodniho hrdinu gen. Petraeus. Narod by mu odpustil, i kdyby byl seriovy vrah, milovali ho vsichni-provalila se aferka, (cemuz lidsky rozumim, kdyz vim, jak vypada jeho original pani) a Kral David, jako slusny chlap, odstoupil.

Tedy Vase opetovne teorie spiknuti nemaji ve Statech zadne opodstatneni-jakkoliv vim, ze Cech to nemuze pochopit. ( viz. Topolanek, Paroubak, necas, Bursik atd.)
Ale lide volili nekoho jineho, Clintonova vyhrala v tuto chvili o 3 mil.hlasu, dopocitava se CA, takze hruby odhad vitezstvi Clintonove je o 5 milionu hlasu vice, nez dostal Trump. Prohrala kvuli systemu, ktery nema obdoby na cele planete, ale voby vyhrala o miliony hlasu.

Hluboce se mylite-lide to nevedeli, lide to sice slyseli v NEWS, ze znasilnil tuhle a tamtu, ze dluzi kam se podiva, ze cely zivot podporuje Demokraty, ze behem volebni kampane nezaplatil v hotelu pro sebe a svuj stab ubytovani-lide tomu proste jen neverili.

Notabene, poprve v historii ameriky prisel do kampane blazen, ktery sliboval nemozne a american je tvor naivni. Ja potkal X buranu, co ho volili, kteri me rekli do oci: "hele, slibil, ze se budeme mit lip, ze budeme mit 2x vetsi prijmy, on by preci nelhal". ( jak donutite me, abych z $27/hod zacal 22.ledna tem samym lidem, za tu samou praci, platit $54/hodinu-to take taktne zamlcel)

Lide, jako Daniela, napr.jako Daniela, proste verili, ze 21.Ledna 2017 porazime ISIS, 22. ledna t.r. budou lepsi silnice, mosty, dalnice, 5.unora dostane na ucet od statu 2x vetsi duchod, ze Trump zaridi, tak jak slibil a "preci by nelhal" nizsi zdr.pojistky ( jak lze donutit soukr.pojistovnu, abych od pondeli neplatil rodinnou pojistku $1200/mesic, ale $450/mesic, to take nerekl) atd.atd.atd.

Jisteze jsou dulezitejsi politicke veci, nez soukrome veci toho, ci onoho. To souhlasim. Jen nevim, jestli by jste byl stasten, kdyby se k neomezene moci v CR, (a president US ma neomezenou moc, ne jako v Evrope), dostal treba Pitr, ci Krejcir.
Jestli by jste mel stejne nazory, jako mate ted.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-11 18:27
A ohledne uprchliku, ktere tu jsou tema, nikoliv psychopat, po jehoz dnesni/jedine tiskovce jsem mel chut se jit vyblit.

Souhlasim a hluboce souhlasim s tim, ze by staty mely rozhodovat, zda-li nekoho prijmout, ci nikoliv. O tom neni/nebyl spor.
Jen si na rozdil od Vas nemyslim, ze Cmoudi z let 70tych by meli byt lepsi, ( a proc take?) ci horsi, nez nove prichozi, jak jste zminil. Zatim tomu nic nenasvedcuje, pokud vite o opaku, prosim, sem s tim.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-11 23:30
Neokone, neskutečně blábolíte: "Ano, GP, jen jste pozapomel dodat, ze z cisla 1.1 mil. bylo 220 tisic registrovano v tom chaosu 2x, tedy skutecne cislo bylo mnou avizovanych necelych 900 tis. ks, nikoliv Gogem tvrzenych 2 miliony ks, coz je rozdil znacny."

Skutečnost: V Německu bylo zaregistrováno 1 091 894 migrantů. Z toho 476 649 lidí požádalo o asyl. Tečka. Vaše tvrzení: "220 tisic registrovano v tom chaosu 2x," jste si vycucal z prstu. Nebezpečně se blížíte Daniele.
0 # Anonymní 2017-01-11 23:38
GP-prosim, zacina se to tu stavat beznou veci-neprirovnavejte me k Daniele.

Ne, nevycucal, probehlo to oficialnim tiskem na koci listopadu, v CR, Nemecku i tady v US.
220 tisic bylo zaregistrovano 2x, jestli Vam to uteklo-chapu, ale to neni ma starost. (dokonce i Gogo nekde vyse to potvrzuje s tim ale, ze dalsich X set tisic nebylo zaregistrovano vubec.)

Nicmene, pripustme variantu, ne tu Vasi, protoze jste to evidentne nekde prehlednul, ale Gogovu-220 tis bylo 2x, ale dalsich 220 tisc se nezaregistrovalo vubec.
Ok, meni to neni na veci? Je tam nejaky rozdil, zasadni rozdil, ze ke stavajicim 8 mil. Cmoudu, pred uprch.krizi v Nemecku davno zijicich, pribylo Vasich 1,1 milionu? A co ma byt?
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-11 23:40
Omluva GP, posledni veta mela byt:

"Je tam nejaky rozdil, zasadni rozdil, ze ke stavajicim 8 mil. Cmoudu, pred uprch.krizi v Nemecku davno zijicich, pribylo misto cca 900 tisic ks Cmoudu, Vasich cca 1,1 milionu?"
0 # Anonymní 2017-01-11 23:52
Tady mate GP Vase cucani z prstu, v anglictine a nemcine si to prosim najdete sam:

zpravy.idnes.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2017-01-12 08:50
Proto jsem psal, že jsou to do značné míry jen dohady. Merkelová prosadila, že migranti budou přicházet naprosto nekontrolovaně ze strany jak Německa, tak i tranzitních zemí. Pokud nějaká země chtěla migranty kontrolovat, zle se na ni obořili všichni multikulturní bolševici a rozběhla se tvrdá šikana ve všech Německem, Sorosem a EU kontrolovaných médiích. (Orbánovo Maďarsko by mohlo povídat, v mediální oblasti doporučuji z té doby debaty s Richardem Sulíkem, kterého si zvali jako fackovacího panáka do ORF a ZDF)
Proto se zaregistroval jen ten, kdo chtěl a viděl v tom výhodu. Někteří mohli takticky projít registrací 2x, pokud se jim třeba zdálo, že v jiném městě to bude lepší, nebo si po zralé úvaze potřebovali změnit národnost či věk. Někteří potřebovali změnit identitu, protože se např. registrovali v Itálii, tam zabili pár lidí, zavřeli je a když Genossin Merkelová chtěla oživit genofond svých Genossen a vyhlásila volný vstup pro všechny, v řadě zemí dokonce ty lidi pustili z kriminálů, aby je nemuseli krmit a oni mohli jít multikulturně obohatit jásavě vítající Němce.
Jiní se naopak neregistrovali vůbec, protože měli v cíli vše připraveno a s orgány komunikovat nepotřebovali nebo rovnou výslovně nechtěli.
Nevím, zda 2x registrovaný dostává dvojnásobnou podporu, předpokládám, že ano, pokud má dva účty a dvě identity. Ten, co obohatil berlínské trhy bravurní multikulturní jízdou, měl identit 14. Přesto se domnívám, že se 14 neregistroval, dokonce si myslím, že se v Německu neregistroval vůbec.

Připomíná mi to tu pro mě legrační frázi komentátorů fotbalových zápasů, kteří TV divákům hlásili počty lidí na tribunách způsobem "zápas na místě sleduje xxx PLATÍCÍCH diváků".

Dále chci poukázat na chronickou zálibu eurobolševiků v podvádění a lhaní, takže by měl člověk oficiální počty podrobit korekci s ohledem na to, zda je pro eurobolšany lepší, aby v danou chvíli hlásili více, nebo naopak méně. Mají také velkou praxi v nejrůznějších úpravách metodologie sběru dat, kdy kupříkladu za migranta je považován ten, kdo přijde "po svých z Rakouska", ale pokud si požádá o sloučení rodiny čítající dalších 15 lidí, tito už ve statistice jako migranti figurovat nebudou.

Nenechte se ale rušit v hádání se o desetitisíce kusů.
0 # Anonymní 2017-01-12 08:55
Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) loni přijal celkem 745 545 žádostí o azyl, což je o téměř 270 000 více než v roce 2015. (lidovky.cz/.../...)
745545+(745545-270000)=1221090

BAMF loni rozhodl o 695 733 žádostech, což je nejvíce v jeho historii. I tak ale na konci prosince zbývalo 434 000 žádostí ke zpracování. (lidovky.cz/.../...)
695733+434000=1129733

Plus takoví, co o azyl nepožádali (např. z důvodu nulových šancí na získání nebo z důvodu pokračování do jiných zemí, např. Skandinávie).
0 # gogo 2017-01-12 10:59
"Jen si na rozdil od Vas nemyslim, ze Cmoudi z let 70tych by meli byt lepsi, ( a proc take?) ci horsi, nez nove prichozi, jak jste zminil."

Já si osobně myslím, že "dobrý imigrant" je pouze ten, který přijde "nezván", nikdo mu nechystá žádné extra podmínky, on přijde, okoukne tu společnost, žije za své, pozná, jestli se mu tam líbí a dostane férovou zpětnou vazbu, jestli je tam chtěný a akceptovaný. Pokud navíc nemá ambice přenášet ze své původní kultury víc než čistě osobní nebo úzce kulturní návyky (jazyk, jídlo, písničky) .. tj. nečeká, že se ta společnost změní podle něj .. tak prostě dojde k oboustranně výhodné asimilaci.
Takhle určitě přišla do ČR řada lidí z blízkého východu nebo i Afriky a normálně tady fungují.

Problém nastane, když se přesouvá víc lidí, nebo když nefungují ty mechanismy, které dají příchozím jasně najevo, jak společnost funguje a jestli je vítán. A domorodcům zase, co příchozí chtějí, očekávají a chybí znalost jejich reálií.
Není nic špatného na tom nebýt akceptován - prostě člověk důstojně odejde a obě strany se dál respektují a jezdí se navzájem o dovolených navštěvovat.

V Německu došlo k porušení obou podmínek. Tehdy v menším měřítku - byla sice pozvána masa, ale jednak tam byl filtr na pracovní schopnosti a taky se nečekalo, že všichni zůstanou.

Dnes byli pozváni naprosto všichni i bez ohledu na kriminální nebo teroristické pozadí, nebyly definované žádné pomínky pro migranty, naopak jim byl přislíben život all inclusive, dokonce jako automatická a nároková věc a fakticky přiznaná beztrestnost. Kromě toho byli utvrzováni v tom, že např. islám je nedílnou součástí německé společnosti a že jsou Německu nezbytní... sami podle mne netuší čím, jedině svým spermatem a tím islámem. Obojím tedy obohacují.
0 # Anonymní 2017-01-12 14:03
Par veci Gogo, jak jsem psal, jste jiste chytry chlap, tak me uz trosku nebavi, se opakovat.

O desetitisice, jak tvrdite, se tu nehadam ja, nybrz GP-ja naopak tvrdim, ze jestli jich tam je 900 taliru, nebo 1.1 mil-ze je to v 8 milionove komunite, jako kdyz flusnete slonovi do huby.

Taktez jsem Vam tu opakovane psal, ze kdybych byl na miste Bushe po 9/11 a mel tu moc, ze jsem je vsechny sfouknul jako svicku.

Dale jsem tu psal, ze se to nikdy nemelo stat, ale ze kdyz uz EU/Zapad mel pomoci, tak nebrat muze v military veku a sunity, ostatnim pomoci docasne a az skonci ISIS a ten skonci do svestek, tak je vyjma vybranych jedincu, co si mezi tim otevreli rychla obcerstveni, kramky, bensinky, zamestnavaji lidi, nebo pracuji ve sluzbach jako uklidy domu, stavebnictvi apod.-poslal zpet domu bez otazek.

Jedine, co jsem tu rozporoval a rozporuji s Vami jsou cisla, at jiz Vas pocet 2 mil stavajicich, ci 50 milionu nove prichozich, ktere chce, dle Vasich slov, privest/pozvat EU-coz povazuji za BS.
Taktez povazuji za bullshit, ze tech par set tisic chudaku budou EU obcany kolonisovat, jak v to bezmezne verite.
Take mam problem s tim, ze Nemci propousti Cmoudy vazebne stihane toho casu za vrazdu proto, aby jim nemuseli davat snidanei/obed/vecere

Berlinsky ridic, kdyz uz jste ho zminil, prisel do EU v roce 2011-12, jak jiste vite-tedy to sice bylo nekolik let po tom, co jste si zakoupil Vas prvni barevny televizor, ale take radove nekolik let predtim, nez nastala "imigracni krize".
Cili tenhle Cmoud mel s politikou Merkelove pramalo spolecneho.

Uz tu od Vas jen chybi video, ktere koluje vsude, jak Cmoud s partickou kamosu, zkopne ze schodu v Berlinskem metru, tu nebohou zenu.
Ma to na svem FcB profilu kazdy, vc.do uprchlicke krize seriozni Honza Paluska. Jen tak nejak vsichni tam pak zapomeli doplnit, ze to vlastne nebyl Uprchlik/Cmoud, ale obcan EU/Bulharska, narozeny v Bulharsku svym Bulharskym rodicum, ktery nebyl nikdy Muslim a taktez byli Bulhari i ti jeho povedeni kamaradicci.
Neocon
0 # gogo 2017-01-12 14:56
Ty čísla nám plavou oběma,samozřejmě si myslím, že mám pravdu já a je jich za roky 2015 a 2016 dohromady 1,5-2 mega. Ale tohle fakt nikdo neví, jsou to jen odhady založené na tom, kolik v jakém období hlásily německé úřady. A je v tom kus politiky a manipulace. Jsem přesvědčen o tom, že se Švédskem a Rakouskem to bude přes 2 miliony, s Itálií, Řeckem a těmi na cestě se to může blížit třem milionům. Turecko je schopno dodat další milion hned, výhledově pak prakticky neomezený počet. Zroje prostě jsou.

O EUROMEDu jsem už psal, byl to holt velkolepý projekt eurobolševických soudruhů, nikdo ale moc neví, co se stihlo a co bylo míněno smrtelně vážně. To číslo tam bylo uvedeno a určitě někdo z nich ho myslel vážně. Ono kdyby zafungovaly kvóty a běželo to pár let, tak těch 50 mega naplníte rychle, ono i dnes, pokud Německo přikročí k neomezenému sjednocování rodin přijímáním kohokoliv, koho jako rodinu označí stávající imigrant, tak 10 milionů padne poměrně brzy. Nezapomeňte na ostatní státy, zejména Řecko a Itálii, kam Frontex sváží lidi od pobřeží Afriky.
EUROMED předpokládal samozřejmě jiné mechanismy a průběh.

Tu migrační záležitost nesmíme právě chápat izolovaně ve smyslu imigranti před rokem 2015 a po roce 2015. Nově příchozí očividně povzbudili některé dlouhodobější rezidenty k akci. Ve Francii se taky obohacovalo samopalem rukama dlouhodobě usazených, snad dokonce i s francouzským občanstvím. Migrační politika zemí jako jsou Německo, Francie, Švédsko a Nizozemí, je naprosto sebevražedná už delší dobu. Dlouhé roky byla zakázána kritika multikulti, teď až se to provalí, rozhoří se násilí.
Proto nechci opakovat chyby těchto zemí v ČR a pokládám za debilní argumenty typu "ještě jich máte málo, tak co se bojíte".
Žádoucí je nemít žádného, nebo jejich počet minimalizovat a o věci informovat a diskutovat zcela otevřeně. V tom máme v ČR paradoxně větší reálnou svobodu slova než ve Švédsku nebo Německu a je v našem zájmu, aby to tak zůstalo.

Video se skopnutou dámou je známé, opravdu nevím, co jste jím chtěl ukázat. Na jednu stranu je jedno, odkud ten grázl byl, klíčové je, co udělal a že mu to v pohodě prošlo. Na straně druhé to samozřejmě leckdo považoval za aktuální snímek chování migrantů z arabského světa. To se holt stává, ale tady jsem náhodou byl v obraze. Já ani obecně moc nevytahuju izolované excesy, pokud nejde o nějaký typický a ilustrativní jev.
Skopávání žen ze schodů není podle mě běžné ani v Bulharsku, ani v USA a ani v SA. To je podle mě prostě izolovaný exces v každé společnosti a necharakterizuje nic.
Něco jiného je kamenování, nucené zahalování nebo budování unisex záchodů. Ale nic z toho jsme tady nijak detailně neprobírali.
0 # Anonymní 2017-01-12 16:40
Ano, cisla nam plavou, ale Vy ta sva pokladate za "jedina spravna". Sice mame v US 4% nezamestnanost, ale Trump vcera na tiskovce rikal, ze 96 milionu lidi je bez prace a nemuze sehnat job-tedy vlastne ze mame nezamestnanost 60%.

To je prave ten problem-cisla, ktera si vycucate z prstu, povazujete za jedine pravdive, oficialni povazujete za zmanipulovane.
Taktez to bylo i s kriminalitou uprchliku v Nemecku-strilite od boku jako ozraly milionar, ale kdyz dorazi cisla ( po odecteni kriminality ve vztahu s falsovanim identity, ci vytrznosti v ramci komunity), s beznou/poulicni kriminalitou, ktera jsou srovnatelna s Nemeckymi domorodci, tak je take povazujete za falesna.

To je vazne pak tezke se k necemu dobrat. Jinak souhlasim a znovu se opakuji-tahle situace se nemela nikdy stat a verim, ze uz hure bylo a ted jenom ty lhari, kriminalnici, extremiste apod. chatra budou deportovani zpatky na strom, odkud prisli.
Neocon
0 # gogo 2017-01-12 17:06
Ani za jediná, ani za správná, jen pravděpodobnější, než vaše odhady hrubě pod milion.
Jestli někdy budete v Německu, tak tam snad ani nahlas neříkejte, že migranti vykazují stejnou míru kriminality jako rodilí Němci.
Oni snesou různé řeči, ale co je moc, je moc.
0 # Anonymní 2017-01-12 17:18
Myslite v tom samem Nemecku, kde by Merkelove dneska vymetla, vsem Vasim kecum navzdory, Volby?
Nenechte se vysmat, Gogo.
0 # Anonymní 2017-01-14 00:41
Gogo, vim, ze jste takovy kouzelnik, milion sem, statisice tam, ale jak z tohodle udelat dvojku (2 miliony), mohl by jste me poradit?

Pokles počtu uprchlíků
Do Německa loni (2016) přišlo zhruba 280 000 uchazečů o azyl, což je přibližně třikrát méně než v roce 2015, kdy to bylo 890 000 lidí. Aktuální čísla ( 01/2017) zveřejnil spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziére.

Diky Gogo za Vasi odpoved/cas, jen ze by se me to mohlo hodit v business.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-16 15:09
Gogo, jen aby to nezapadlo, kdyz jste se podivoval, proc jsem zdesen, ze vyhral Trump.
Ja, jako republikan totiz verim v maly stat a male/zadne dane. Cla, celni poplatky a ruzna omezeni dusici ekonomiku byla vzdy z dilny Demokratu, ne vsak letos:

ekonomika.idnes.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2017-01-16 15:31
Vysvětlete mi jednu věc - jak mohl vyhrát Trump primárky republikánů. A když už v tom budete, tak proč přesto lidi volili jen jeho nebo Clintonovou a ne nikoho dalšího (bylo přece víc kandidátů) a proč se americká zahraniční politika prakticky neměnila za posledních cca 20 let od doby Bushe, ač se tam střídali o obou partají.

Když jste ten stoupenec republikánů, co soudíte o Ronu Paulovi? Myslíte, že byl skutečně minulé volby v médiích a od organizátorů kampaní cíleně poškozován?
0 # Anonymní 2017-01-16 17:04
Uz jsem Vam to vysvetloval a to opakovane a verte, ze jsem tomu vazne venoval pozornost a mluvil se stovkami lidi-poprve v historii US prisel blazen, ktery nectil tu americkou ferovost a zachoval se, jako rekneme Dr. Sladek v CZ. Styl-"nemozne na pockani a zazraky do 3 dnu"-doslova.

A jelikoz na to US bezny obcan nebyl zvyknuty/pripraveny, na rozdil od Evropanu, ktery tyhle slibotechny maji kazde 4 roky, poslednich 70 let, tak mu to lide verili. Proto vyhral primarky a nakonec i Volby.

Kdyby jste tam prisel Vy a rikal to same ( porazime ISIS za tyden, vsichni budou mit 2-3 nasobne mzdy, vyzenu ilegaly, zvysim 2x duchody, udelam nove silnice, dlanice, mosty, letiste a navysim 2x DoD rozpocet) a vsem budou padat peceni holubi do huby, tak by jste ty primarky vyhral Vy.
American je tvor duverivy a naivni.

Stejna zahr.politika? Srovnavate Clintona s Bushem? Clinton dostal 5x misto pobytu ObL a 5x tomu dal cervenou, protoze mel strach, ze by Tomahawk mohl zabit nejen Ladina, ale i lidi v okruhu 30 metru.
Totez muzete rici o Bushovi? Clinton byl kamos s Ruskem, Rusko bylo velky spojenec, muzete totez rici o Obama-Putin, nebo Bush-Putin? Myslim, ze zahr.politika za posl.20 let byla vsechno mozne, jen ne stejna.

R.Paul-na pohadky jiz nejaky patek neverim, tedy nejake kecy o vyrovnanem rozpoctu, snizeni dani, uzavrene Americe, ktere nebude intervenovat a cely svet bude plny miru, stesti, lasky, prosperity a vsichni se budeme mit dobre-to nefunguje a nikdy fungovat nebude. Jenom kecy a kecy..., coz R. PAul, ktery byl 25 let senatorem, moc dobre vi.
Neocon
0 # Daniela 2017-01-16 20:20
Gogo, kdybyste nebyl tak proti-americky, dalo by se s vami dost dobre diskutovat.
Proc v primarkach zvitezili Trump a Clintonova ?
Volby v okrscich, jak u Demokratu, tak u Republikanu ukazaly na favority, kteri dostali nejvice hlasu. (Libertariani ziskali malinko hlasu, par procent, jejich strana si ale take zvolila kandidata). Nejsilnejsi kandidati z dominujicich stran pak sli do svych primarek, dalsiho a posledniho kola, kde se hlasovalo o nejvetsi ziskani hlasu. Strany pak hlasovanim urcily sve kandidaty na funkci presidenta. Je to proces eliminace a koncentrace. Demokrate pred primarkami intrikovali , jak vidno ze zverejnenych e-mailu - a propagandou vyradili Sanderse. Urazeni Sandersovci pak nedali Clintonce hlas, coz je jeden z mnoha duvodu, proc demosove prohrali.
Dalsi velka polozka volicu jsou zde takzvani "independent", kteri se pak pridruzi k te ci one volbe velkych politickych stran.
Nas stat Severni Caroilina ale uznava volice Libertarianu, uz od hnuti Tea Party. Na nasem formulari pro volbu presidenta jsme meli volbu tri kandidatu. Favority Republikanu, Demokratu a Libertarianu. Bohuzel, libertarian G.Johnson je nerealisticke t'ululum, meli si vybrat nekoho schopnejsiho. Sice jsem casto volila nase Libertariany do administrativnich funkci, protoze pracuji na snizeni dani a byrokracie, - ale na presidenta aktivni velmoce to nestaci.
0 # Anonymní 2017-01-16 21:03
Gogo, at jste od prirody pro, ci proti amerciky, tak samozrejme Daniela opet, slusne receno, nepise pravdu.

Kdyz pominu jeji shrnuti primarek jako takovych, na coz jste se hadam neptal, tak samozrejme neni pravda, jak znovu Daniela mylne uvadi, ze
" Urazeni Sandersovci pak nedali Clintonce hlas, coz je jeden z mnoha duvodu, proc demosove prohrali."

Clintonova dostala o 3 miliony hlasu vice nez Trump,( a to se dopocitava stale CA, hruby odhad je, ze Clinotonova porazila Trumpa o 5 milionu hlasu) dostala vice hlasu nez Obama 2012 a 2008 a vyhrala s poctem hlasu, jako zadny jiny kandidat pred ni v historii ever.

Toliko fakta, cili tu fantasmagorii o tom, jak ji nevolili Demokrate zklamani "intrikami na Senderse"-to je dalsi fairy tale Daniely.

Neocon
0 # Anonymní 2017-01-16 21:39
Neocone,
Příspěvky Daniely Vás zřejmě excitují natolik, že přehlížíte co píše a pouštíte se do ní hlava nehlava.
Nejde o to, jak moc HC vyhrála celkovým počtem hlasů, ale o to, že od ní někteří uražení Sandersovci asi utekli. Co je na tom mylného?
0 # Anonymní 2017-01-16 21:59
Mila Danielo,
prave ze o to jde. Pokud nejaky kandidat vyhral s nejvetsim poctem hlasu v historii voleb v USA, predcil i tehdy famousni vitezstvi BO, tak asi nelze uplne napsat, "ze se od ni odvratili znechuceni volici Sanderse", protoze, kdepak se asi ten rekordni pocet hlasu vzal?
Pristal z nebe? Nebo ty hlasy dostala od Buranu z farem, co ted zakladaji odbory, aby mohli k Trumpovi vyslat sve zastupce, aby na ilegaly nesahal, protoze- kdo jim bude sklizet ovoce a starat se o dobytek, ze?

Notabene jsem si o Vas myslel, ze jste ze stare skoly, ( ja nikoliv), ale i presto nas tam ucili, ze cizi posta se necte, natoz zverejnuje.
Zvlastne nikoliv, kdyz za tim ukradenim cizi posty stoji Putinovo rusko-odveky nepritel ameriky a GOP, jejimz jsem (byl), do listopadu lonskeho roku, hrdym clenem.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-16 22:21
Neocone,
Proč nazýváte někoho, kdo s Vámi nesouhlasí Danielou? Asi těžko zvládáte, že HC prohrála, a že jí tedy utekly nějaké hlasy, s kterými počítala.
0 # Anonymní 2017-01-16 23:57
Ano, to je pravda, jestli napisu Danielo, Bozenko, Unknown, Anonyme, tak je to jedno-cili uznavam, bylo to zbytecne...

Nejak jsem si nevsimnul, ze se mnou nesouhlasite, protoze to by znamenalo, ze jste predlozila nejake agrumenty-coz se, ostatne jako obvykle, nestalo.

Me je vcelku HC u riti a vzdycky byla, tedy ze prohrala, zvladam lehce, spise nijak, je mi to jedno.

Nicmene to, ze v patek bude inaugurovan na pristi 4 roky celozivotni levicak a liberal, ktery privedl rodinou firmu z plus $200 mil. do minus $9.2 miliardy dluhu a tento ekonomicky "zazrak" chce aplikovat na cele zemi, tedy i na me a chce zacit tim, ze cokoliv je vyrobene mimo US soil ( tedy naprosto vse mimo bryli Oakley), bude o 35% drazsi ( co nakonec cekat od levicaka), z toho jsem zdesen.
Neocon
0 # Daniela 2017-01-17 03:32
Marxista Sanders dostal v predvolebni kampani nejmene 2 miliony hlasu od mladych poblouznilcu, coz neni k zahozeni ani v USA.
Zoufalci-losers se ohaneji popularnimi hlasy, ktere vubec nejsou smerodatne. Co rozhoduje americke volby je elektoralni college.. To je zakon zeme a kdo remca, je narusitel ustavnich zakonu.
Pres zastrasovani a hrozby smrti elektori volili cestne, dle vysledku voleb : Trump 306 hlasu, Clinton 232. Zklamana media uvadela toliko, ze Trump dostal dostatecny pocet hlasu nad 270, coz zarucuje vyhru. To je ale ohromny rozdil, vyhrat o 74 elektoralnich hlasu vice.
Jen at si v Kalifornii "prepocitavaji", rozumej podvodne pridavaji hlasy illegalnich residentu pro Clintovou.. Za nedlouho jich bude 5, pak 10 milionu :-)).To by se melo zrusit, toto protiustavni povoleni nechat illegaly volit jen s ridicakem jako doklad jejich totoznosti.(Bill 1461)


Jeste ke spatne zajistenym, nesifrovanym e-mailum nezodpovednych politiku, prevedeno na ceske pomery. Osobne jsem si s gustem procitala hackovane e-maily pana Novotneho, poradce ceskeho premiera, postovane na White media. I kdyz je to hnusne rasisticky web. Fakt, ze se pan premier lisa k p.Merkelove me tak nezaujal, jako zajem pana Novotneho si objednat mucici aparatus, ktery by mu vytahoval penis do astronomicke delky... :-))
0 # Daniela 2017-01-17 03:32
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Anonymní 2017-01-17 04:38
A mame tu od Daniely dalsi pohadku, takovy nekonecny pribeh Gogo, snad se tim i bavite. Kdyby to nebyl privandrovalec, jako ja a US govt.mu nevyplacel z mych dani duchod-snad bych se tomu i zasmal.

Problem je, ze stat California k 1.1. 2017 vydal ilegalnim imigrantum ridicaku, od doby jejich zavedeni (2014), neco malo pres 450 tisic ks.

V CA Trump dostal 3.9 milionu hlasu, Clintonova 7.4 milionu hlasu. Spocitano k dnesnimu dni- 84% hlasu.

Takze i kdyby, coz se nikdy nestalo a ani nemohlo stat, ale kdyby vsech 450 tisic ilegalu, co maji DL, jak se tu snazi namluvit Daniela, slo volit a vsichni jako jeden muz dali hlas Clintonove, tak Clintonova dostala 7 milionu hlasu a Trump stale nuznych 3.9 milionu.

Proste jen lzi, bullshity a vymysly, jako obvykle.

Neocon
0 # Daniela 2017-01-17 06:58
Hi-hi hi- hi
I kdyby Clintonka dostala 10 milionu hlasu, ale neodrazilo by se to ve statech v electoralnich hlasech, tak by ji to bylo houbeles platne. This is the law of the United States of America.
Videli jsme drsne nabory illegalnich volicu pro demokraty a nejen v Kalifornii. V primem prenosu na TV.

Co ve volebnim obdobi predvadel president Obama, jeho protizakonne povzbuzovani illegalnich immigrantu aby sli volit, vedouce, ze tato spolecenska skupina bude volit doleva - toto uz samo o sobe presvedcilo miliony volicu, aby volili Trumpa.
Mala ukazka:

wnd.com/.../...

Uz aby se stavel plot.
0 # gogo 2017-01-17 07:42
"kdybyste nebyl tak proti-americky ..."
Vy už mi říkáte věci, které jsem slyšel před 30 roky, kdy mi bylo vyčítáno, že jsem protisovětský. Tenkrát by to ale bylo přece jen horší než dnes. Mohu aspoň zastávat konstruktivně kritické postoje, nebo musím jásavě souhlasit se vším v USA a naučit se za trest nazpaměť písničku pro bývalého vyslance Schapira?

Mě dost překvapuje, jak jste si neocone jistý těmi hlasy a zcela narovinu řečeno, nechápu absolutně, jak se v USA hlasy vůbec mohou přepočítávat. V ČR to lze, hlasuje se papírově a hlasy se zapečetí do pytlů. K nim existují seznamy oprávněných voličů a seznam těch, kdo skutečně odvolil. Tohle sečtete, dokonce můžete objevit i chybu a pak si zavolat komisi a probrat to s nimi, případně i vyvodit důsledky.
Ale vysvětlete mi, jak se přepočítávají hlasy v USA.
0 # Anonymní 2017-01-17 09:49
Neocone, tvrzení, že někteří Sandersovci nevolili HC zpochybňujete poukazováním na absolutní počty hlasů. Podivná logika. To, že HC získala hodně hlasů nevylučuje existenci odpadlíků mezi Sandersovci.
0 # Anonymní 2017-01-17 13:44
Ale ja jsem Danielo nikdy nerozporoval, ze je Trump radne zvolenym presidentem, a jiste mate pravdu, ze i kdyby HC vyhrala o 10 mil.hlasu, tak ji to je, presne jak pisete, houbelec platne.

Gogo a to byl ten duvod- se tu pred par dny ptal, proc Trumpa volila vetsina lidi-ja jen napsal fakt, ze ho nevolila vetsina lidi, naopak, ze HC vyhrala o 3 miliony hlasu v tuto chvili a ze hruby odhad fin.vysledku-je vitezstvi HC o cca 5 milionu hlasu-toliko fakta.

Musim Vas Danielo zklamat a uvest opet (po kolikate jiz) veci na pravou miru-plot, po kterem volate, "aby se jiz zacal stavet" , davno stoji, zacal ho budovat W Bush v roce 2005 a dostaven/dodelan byl v 03/2011, tedy dokoncen byl Obamovou administrativou.
Zbydou-li Vam nejake drobne a vyrazite-li nekdy na jihozapad-prijed te se na neho podivat. (ja ho videl X krat a je to fascinujici podivana).

Obamova administrativa a take proto ho Trump v prubehu vrcholici kampane volal "sefem deportaci", kdyz prosil o hlasy Hispancu, (ale to jiste vite, vzhledem k tomu, ze jste politicka osoba) a jiste jste sledovala kampan kazdym dnem, stejne jako ja, deportovala za 6 let vice ilegalu, nez kterykoliv jiny president predtim a vice, nez oba Bushove dohromady za 12 let-ale tohle vsechno je Vam znamo.
S vystavbou zdi nemam zadny problem a verim, ze bude zahajena co nejdrive, jen mam trochu pochybnosti, kde se vezmou tisice delniku s papiry, dost mozna dostanou od Trumpa amnestii, ale se zdi nemam a nikdy jsem nemel problem.

Tvrzeni, ze "nekteri Sandersovci nevolili HC"-nezpochybnuji, vubec nezpochybnuji.
Stejne jako nekteri konservativci, opravdovi republikani, jako je Bushova rodina, ci Glenn Beck atd.volili pro HC, jiste nekteri Sandersovci a nekteri ilegalove volili pro Trumpa.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-17 13:46
Prominte Gogo, ale nerozumim Vasi otazce.
Neocon
0 # gogo 2017-01-17 13:57
Zajímalo mě, jak probíhá v USA přepočítávání hlasů po volbách. Tvrdíte, že ještě probíhá, tak mě zajímá, co se přitom ve skutečnosti provádí.
Co já vím, tak se tam používají např. elektronická hlasovací zařízení, které podle mého názoru není jak zkontrolovat a v řadě států se dále vyhazují korespondenční hlasy, pokud by nemohly po nasčítání hlasů už nic ovlivnit.
Někde jsem četl, že naopak po přepočítání v jedné oblasti měl Trump naopak ještě víc než předtím. Jsem z toho proto trochu zmatený.
Takže můj dotaz se týkal čistě toho, jak se takové věci provádějí.
0 # Anonymní 2017-01-17 14:04
Ne, Gogo, zadne "prepocitavani" hlasu neprobiha a nic takoveho jsem netvrdil. Zrejme zamenujete "dopocitavani" s "prepocitavanim".

Ano, po "prepocitani" tusim statu MI, mel Trump o 127 ks hlasu vice, nez bylo oficialni cislo.
Tedy, nic se na vysledku nezmenilo, MI vyhral s i bez 127 hlasu a v patek bude inaugurovan.
Neocon
0 # gogo 2017-01-17 14:10
Přesně tak, já jsem myslel, že píšete "dopočítává" a samozřejmě myslíte "přepočítává" .. mě vůbec nenapadlo, že by se dva měsíce po volbách ještě měly hlasy dopočítávat.
Jak můžou vyhlásit výsledky, když ještě nemají dopočítáno?
0 # Anonymní 2017-01-17 14:18
Tak to je, vysledky se vyhlasuji v noci a dopocitani trva tydny, ci mesice-jelikoz to na finalnim vysledku nic nezmeni, jak pise Daniela-jestli HC vyhrala tam, ci onam o milion, ci 1.4 hlasu, napr., tak to nema na vysledek zadny vliv-tudiz je prohlasen vitez.
Jina situace byla 2000 (Bush-AL Gore), kdy rozhodoval jediny stat, FL a kdo by ho vyhral, byl by President, ale v tomto pripade mel Trump dostatek elektoralnich hlasu anyway.
Tady se mrknete a najedte si na kazdy stat samostane, je to velmi prehledne a vse uvidite:
www.cnn.com/election

Neocon
0 # gogo 2017-01-17 14:49
Stejně mi asi něco nedochází. V ČR volíme papírově a místní komise to sečtou do několika hodin od uzavření okrsků. Pak je kolem toho nějaká administrativa, ale nejpozději další den v poledne je hotovo. V případě protestů a přepočítávání to vezme den, dva.
Co proboha dělají v USA dva měsíce po volbách?
To počítají korespondenční hlasy nebo co? Jak se vlastně v USA volí? Já jsem viděl jen ten způsob s hlasovacím zařízením. Cosi jako laptop se slotem na komisařovu kartu, na které volič označí svoji volbu a pak potvrdí. Tato metoda (i když v principu špatná) přece má tu výhodu, že výsledky jsou k dispozici hned a doba nezávisí na počtu hlasů jako u ručního sčítání papírů.

CO tam proboha dělají?
0 # Anonymní 2017-01-17 15:23
Nemam tuseni proc to tak dlouho (oficialne) trva a uprimne jsem se o to nikdy ani nezajimal-tedy vazne nevim, mozna Vam odpovi Daniela, ale netusim a je mi to v zasade jedno...(pro me je dulezity vysledek)

V podstate to je tak, jak rikate, jen tam je zpravidla mnohem vice veci, nez jste zvyknuty z CR-stat od statu, ale je tam take na jednom listku treba otazka na "legalizaci marihuany", "zvyseni min.mzdy", "omezeni str.zbrani", treba Volba Guvernera, soudcu, statniho kongresu, ci US senatora-to zalezi...
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-17 16:51
Neokone, překvapuje mne, že Vy jako bývalý republikán odkazujete na notoricky nespolehlivou, ultralevicovou CNN. Ve skutečnosti jsou kalifornské výsledky dávno známy (od 16. prosince 2016), ale bohužel to neověřím, protože kalifornský státní tajemník před námi, cizáky, celý svůj web tají. Nicméně, Vy si to ověřit můžete. A podle mne je zde spolehlivá i wiki.

O US „organisaci“ voleb jsem napsal i článek.
0 # Anonymní 2017-01-17 17:02
GP-ultralevicova-tak to jo.
Podle CNN se ridi i GOP volebni stab-coz Vam asi take uniklo, nebo na Parl.listech psali neco jineho.
Jakmile vyhlasi CNN viteze voleb v tom, ci onom state, GOP to povazuje za vyrizenou vec a slavi se v jeho stabu.

CNN ma, at se Vam to libi, ci nikoliv, nejpropracovanejsi system kryti voleb, proto je vyjadreni CNN brano za bernou minci, prestoze jeste probiha v dany vecer/noc scitani a za bernou minci vyjadreni CNN prebiraji i jine TV, treba FOX NEWS, je mi lito.

Kdyby byly volby zfalsovane, tak nikdy nevyhral Trump, protoze ho nenavideli Demokrate a Republikani stejnym dilem.

Jestli HC volilo o 3 mil, ci 4.5 milionu americanu vice, nez Trumpa-vubec nic to na veci nemeni, ze Trump dostal o miliony mene hlasu, ale taktez to nic nemeni na veci, ze Trump je US President od patku.
Nechapu, co se snazite rici.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-17 17:11
Na FOX News maji take, ze California ma k dnesnimu dni spocitano pouze 84% hlasu-je mi lito GP.
Neocon
0 # Daniela 2017-01-18 00:18
gogo 17. ledna 2017 14:49
Co tam jeste ted po volbach pytlikuji ?
Nic, co by melo nejaky vyznam pro ukoncene volby.

Dva nespokojene staty, New York a Kalifornie hledaji presna cisla pro jejich tvrzeni, kolik popularnich hlasu vyhrala Clintonka, "nachazeji" dalsi miliony, z cehoz jim plyne, ze Trump je zdiskreditovan. Popularni hlasy ale nerozhoduji volby, Clintonova v Kalifornii vyhrala a popularni hlasy jsou proste navic.
Nejpozdeji do 16.prosince musely vsechny staty Unie nahlasit presny pocet balotu, ktere jsou v jejich sprave, protoze uz 19. prosince se sesla Electoral College. Nejake hlasy jiste vcas do te doby nedorazily, vzpominam si, ze v Kalifornii jsou laxni a nechali napriklad volice odesilat balot par dni pred volbami. Z ciziny se voleni postou asi take zpozdilo, ale jsem presvedcena, ze dalsi miliony popularnich hlasu urcite legalne nepribyly..I kdyz je to jedno.
To, ze treba California zna (skoro) presny pocet volebnich listku a jejich preference muzeme dedukovat z toho, ze media udavaji 84% formalnich hlasu.. Budiz. Procenta jsou ale castky ze 100%, sto procent znamena konecnou entitu jako celek. Abych zjistila castku 84% , musim znat i castku, ktera cini sto procent, tedy, musim vedet konecne cislo zaregistrovanych a aktivovanych volebnich hlasu.. Jak bych jinak vedela, co je jedno procento, ci tech 84 procent ?
Tohle by se urcite dalo zjistit mathematicky, nejakym programem.. Sikovny programator by mozna mohl vytvorit algorithm, dle observace vzorce voleni, kde hlasu pro Clintonku by , dejme tomu, bylo trikrat vice... 3:1. Tento vzorec by se jiste nechal prodlouzit na tech zbyvajicich 16% balotu, ktere zbyvaji do 100%. Vsadila bych se, ze se nejedna o velke castky.

V Severni Karoline mame volebni masiny moderni - stoji se u velke displej, kde se jmena kandidatu dotykaji prstem pro schvaleni. Je to mnoho stranek, protoze letos jsme volili do vsech vladnich branzi. ---Exekutivni(president a mistopresident, governeri), Legislativni(senat),Judikativni(soudci) a to bud zpusobem "one ticket", coz je automaticky vsechny kandidaty oblibene strany,-----anebo manualne, kazdeho kandidata schvalit zvlast. Zde se pry mohou nekde dit podvody pri pocitani hlasu, protoze kandiiat se muze pocitat jednou ve One ticket volbe a pak opet v manualni volbe.(Kalifornia ?)
U nas mame na volebni masine, vedle displeje, otevrene namontovany papirovy kotouc, jako mivavaly pokladny v ceskych lahudkarstvich, - zde se jmena, na ktere se tuka prstem, rovnez automaticky ukazuji na papirove pasce spolu s nejakym kodem. Nekteri volici kotouc peclive kontroluji, zda se shoduje s elektronickou volbou. Tato papirova stopa se take spocita nezavisle a srovnava se se stopou elektronickou. Je to dalsi pojistka.

0 # Anonymní 2017-01-18 00:43
Kdyz pominu omacku o tom, jak CA nevi kolik je 100% hlasu ( CA ma samozrejme zaregistrovanych, odevzdanych 100% hlasu jiz nejaky ten patek, JEN nevi v tuto chvili, kdo ze zbyvajicich/poslednich 16% jak a pro koho hlasoval) a zavru oci nad tim, ze CA a NY jsou podle Vas "nespokojene staty".

Coz nejsou, protoze volili pro stavajici system a to v pomeru hlasu 11.5 milionu ku 6.5 milionu ve prospech Clintonove, ( a to se Trump jako rodak z NYC celou kampan holedbal, ze NY State vymete) tak po dlouhe dobe vecny, skutecny stav popisujici prispevek.
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 07:39
Pořád to nechápu. Jestliže volíte elektronicky, tak celé počítání hlasů znamená přenos několika čísel z mašiny do PC a pak dále do nějakého centrálního systému. Počet těch volebních mašin je nízký a operace musí trvat řádově malé minuty, celkově dejme tomu pár hodin.
Jediné, co je třeba počítat ručně, jsou hlasy korespondenční, tj. papírové. Chcete mi tvrdit, že korespondenčně volilo tolik občanů, že dodnes nejsou zpracovány všechny hlasy?
0 # Guy Peters 2017-01-18 10:58
Neokone, laskavě si klikněte na oficiální stránky kaliforského státního tajemníka, Alexe Padilla, které bohužel z ČR nefungují. Tam jsou i zcela oficiální výsledky voleb (PDF). Mám sto chutí Padillovi napsat, co před námi Evropany tak tají.

Ze spolehlivých sekundárdních zdrojů jasně vyplývá, že v Kalifornii dosčítali 16. prosince 2016 a nyní tam nic nesčítají. Chcete to zpochybňovat?

GOP se může řídit čím chce, to mne nezajímá. Mne zajímají jen oficiální výsledky. Co se týká CNN, její informace o volebních výsledcích byly nejhorší ze všech medií, která jsem sledoval. Co se týká FOX, je to antitrumpovská TV, takže se v tomto konkrétním ohledu od CNN neliší. Establishment jako establishment.

Jinak jsem vůbec nemluvil o falšování voleb. Jen se ztotožňuji s Gogem, že my, v zaostalé ČR, máme oficiální výsledky do 2 dnů na jednom oficiálním webu, ve vyspělých USA toho nejsou schopni řadů týdnů, ba i měsíců.
0 # Anonymní 2017-01-18 13:00
GP-pred par dny jste mi napsal, ze jsem si pocty uprchliku v SRN vycucal z prstu, tedy ze jsem si to vymyslel. Kdyz jsem Vam poslal odkaz a cisla byla, jak jsem napsal ja, taktne jste mlcel a na par dni se ztratil...

Pak se oficialni cisla uprchliku aktualisovala, dala jsem sem opet odkaz,( viz. otazka vyse na Goga), cisla jsou o jeste krapet mensi, nez jsem tvrdil ja a zase jste si toho "nevsimnul".

A ted mate novy sport-asi 5x jsem napsal, ze je nepodstatne, zda-li v CA vyhrala HC o 3 miliony, ci o 5 milionu hlasu ( dokonce i Daniela pise to same a to, ze to na finalni vysledek nema zadny vliv-coz nema) a zase tady Vy pisete neco o nejakem zpochybnovani doscitani v CA z minuleho mesice.

Laskave jsem Vas odkaz rozkliknul, jsou tam vysledky po okresech, ale nikde neni napsano, ze to je 100% dopocitano-pokud mate spolehlive zdroje a CA byla dopocitana min.mesic-fajn a co ma byt?

Jasne, Fox NEws nepodporovala Trumpa a CNN ma nejhorsi vysledky-k tomu neni mnoho co napsat.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-18 13:06
Proč sem zatahujete naprosto nesouvisející debatu? Ano, ukončil jsem ji, protože mi Vaše argumenty připadaly poměrně pádné. Ale když vidím Váš trolling, tak se k ní ještě vrátím, protože fakta a Vy nejste kamarádi.

A ted mate novy sport-asi 5x jsem napsal, ze je nepodstatne, zda-li v CA vyhrala HC o 3 miliony, ci o 5 milionu hlasu
A co má být? Debata je o tom, že USA dodnes přesně neví, kolik hlasů kdo dostal a že je tam organisace voleb na úrovni Botswany.
0 # Guy Peters 2017-01-18 13:19
Neokone, na Vaši výslovnou výzvu se vracím k debatě o počtu migrantů:

Do Německa loni (2016) přišlo zhruba 280 000 uchazečů o azyl, což je přibližně třikrát méně než v roce 2015, kdy to bylo 890 000 lidí.
Lež. Nynější a zároveň oficiální číslo je pořád 476 649 Asylanträge, což je česky žádost o asyl. Nesmíte spoléhat na pochybné ultralevicové pisálky, ale na oficiální fakta.
0 # Anonymní 2017-01-18 13:22
Dobre, kdyz byly moje argumenty "dosti padne", tak v poradku.

Jinak byl bych rad, kdyz tady tedka "trolluju", aby jste tedy mi rekl, kdy a kde jsem konkretne zde napsal nepravdu, lez, ci dojem namisto faktu.
Rad se, pokud jsem se mylil, omluvim.

Zpet k Volbam-znovu a co ma byt?
Srovnavat 10ti milionovou zemi s jednim hlasovacim listkem, kde jsou vzdalenosti dostupnosti do 20 km se zemi, kde je 300 milionu obyvatel, volebni mistnost je treba take 250 mil od HQ, s listky, na kterych je 20 a vice otazek, chce vazne trochu odvahy.

Nicmene, US neni idealni, a trva-li to tydny, ci mesice, jak pisete, nic moc s tim asi nikdo neudela, avsak znovu se tazi, ma/melo to neni primy vliv na vysledek Voleb?
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-18 13:27
GP-uplne si nejsem jisty, zda-li Nemecky ministr vnitra je "ultralevicovy pisalek". Ale kdyz jim je CNN, z Vaseho pohledu a kdyz z Vaseho pohledu Fox News byla proti Trumpovi, tak pak asi muze byt levicovy pisalek i minist vnitra-v poradku, jen mame jine meritko, coz pak mnohe vysvetluje.

Ja jen vzdycky myslel, ze "ultralevicovy" je treba takovy clovek, ktery mavnutim proutku z pozice sve moci, zavede extra dan ( treba si ji volejte customs fees, nebo narodni dan) ve vysi 35%, nebo nekdo, kdo soukromym subjektum prikazuje, opet z pozice sve moci, kde, jak a za kolik maji vyrabet sve produkty.
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 13:36
Jakou souvislost má rozloha a hustota osídlení v době bezdrátové komunikace?
Přece podle způsobu provedení volby musím zabezpečit takovou sčítací kapacitu a takové okrsky, aby byly výsledky v řádu desítek hodin.
Ty okrsky přece sčítají každý svoje hlasy, to jede paralelně. Samozřejmě, země jako Rusko musejí ještě řešit časové zóny atd.
Ale v zásadě je hlavní nápor na volební okrsky a pak na zajištěný přenos dat do centra.
Předpokládám, že z CA do hlavního města nenese lístek s výsledky běžec.
0 # Guy Peters 2017-01-18 13:37
A teď k tomuto: „Between January and December 2015, 1,091,894 arrivals of asylum seekers were registered in Germany's "EASY" system for the first distribution of asylum seekers among Germany's federal states“. Budete se divit, ale toto číslo pořád platí, Němci totiž, na rozdíl od Američanů, sčítat umějí. Jen musíte vědět, co znamená. V kostce řečeno, je to počet zaregistrovaných migrantů, kteří se v budoucnu hodlají ucházet o asyl.

Naproti tomu Vaše oblíbené číslo „890 000“ je sluníčkářská interpretace čísla 1 091 894, která má vyjadřovat příjezdů do Německa. Je to z prstu vycucané, a proto je také zaokrouhlené na desetisíce.

Lze uzavřít, že Gogův odhad, že v roce 2015 přišlo do Německa 2 000 000 vetřelců, z nichž 1 091 894 bylo zaregistrováno a 476 649 požádalo o asyl, zřejmě odpovídá realitě.
0 # Anonymní 2017-01-18 13:41
Jak jsem Vam Gogo psal vcera, nikdy jsem se o to nezajimal, proc to tak dlouho trva a vzdycky to dlouho trvalo, a znovu se opakuji, je mi to jedno, pac me zajimaji fakta a na nich dopocitavani nic nezmeni.
US ma 4 casove pasma, (kdyz nepocitam AK a HI), ale to co pisete dava smysl-nevim proc tomu tak je a bylo.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-18 13:50
K volbám. I v ČR se často hlasuje ve více věcech, přesto to žádný problém nečiní. Co se týká velikosti, jak správně připomíná Gogo, je to otázka organisace voleb. Jinak, jak jsem psal ve svém článku, ve 48 státech to sečíst uměli v rozumném čase. Jediný problém byla Kalifornie a Oregon. Oregon má 4 093 465 obyvatel, je tedy poloviční než ČR. Kalifornie má 39 250 017 obyvatel, je tedy na úrovni Polska. Přesto v Polsku hlasy sečíst umějí, ale v Kalifornii ne a dokonce před cizinci tají oficiální stránku státního tajemníka.

znovu se tazi, ma/melo to neni primy vliv na vysledek Voleb?
Nemá, jen takové počínání vyvolává otázky, co dalšího Američané nezvládli. A pokud je americká neschopnost tak vysoká, pak se taky nemůžeme divit ruskému hackingu.
0 # Anonymní 2017-01-18 13:51
GP-to neni moje oblibene cislo, me je vcelku u riti, jestli ma Nemecko 7 milionu Cmoudu, nebo 8 milionu Cmoudu a nebo 10 milionu Cmoudu/ks a take mi je jedno, jestli 1.091 894 minus 200 tisic 2x zaregistrovanych Vy vidite jako "ultralevicove pocty", "slunickarske pocty".

U me, a to je mozna pro Vas prekvapko, je 1.091 894- 200 000 stale, GP divte se, neco okolo 890 tis.ks.


A take me je u riti, jestli u Vas je 1.1 mil+476 000 ks=2 miliony co tvrdi Gogo.

Kdyz se Vam nehodi cisla do kramu, tak to je ultralevicove-nice, moc pekny. Tak jen doufam, panove GP a Gogo, ze nebudete nikdy podnikat a budete se drzet oba sveho zamestnani, protoze verim, ze jste jinak fajn chlapi.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-18 14:00
GP-ano, je to zvlastni, kdyz to je elektronicky, proc to neni hotovo behem 20ti minut-jak jsem opakovane psal-nemam tuseni, proc tomu tak je.

"takové počínání vyvolává otázky, co dalšího Američané nezvládli"

-milion veci, podivejte se na Iraq a AFG-podivejte se na system zdr.pece...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-18 14:09
Neokone, Vy jste chronicky neschopný interpretovat čísla. Těch „200 000“ údajně 2× zaregistrovaných si sluníčkáři vymysleli. Ve skutečnosti někteří byli zaregistrováni 3×, jiní 12× a teď pozor: někteří vůbec. Takže „890 000“ je pouhý odhad, stejně jako u Goga. Jen si myslím, že Gogo se pravdě blíží víc, než sluníčkáři.

1.1 mil+476 000 ks
Sčítáte jablka a hrušky. ve skutečnosti tam má být minus.

Kdyz se Vam nehodi cisla do kramu
Tak čím jsou podložená? Uveďte nějaká fakta, ne výmysly.

Ke clům. Pokud je pro Vás protekcionismus levicový a Alexander Hamilton levičák, tak jen prokazujete, jak tomu nerozumíte. Abraham Lincoln zavedl dokonce 44% cla.
0 # Anonymní 2017-01-18 14:26
Jasne, vsechna cisla byla vymyslena a Nemecky minist vnitra je ultralevicak-tak to pojdme uzavrit tim, co jsem tu psal jiz 65x-je mi u riti, jestli ma Nemecko 7, nebo 8, nebo 12 milionu Cmoudu/ks.

Neni to ma starost, a pokud nebudu mit v Nemecku zadne pribuzne, tak to ani ma starost nebude a verim tedy, ze ma Gogo pravdu-ze tam prislo 2 miliony vetrelcu.

Ano, cla, omezeni, prikazovani soukr.firmam, kde, jak a za kolik maji vyrabet sve produkty, jsou ciste ultralevicove veci popravujici ekonomiku s nezvratnymi nasledky.
Co zavedl nekdo v US pred 170 ti lety-to uz ani nemuzete myslet vazne. Muj dum je postaveny z veci vyrobenych v Cine, moje auto je vyrobene v Mexiku, moje domacnost je zarizena z veci v Cine, moje obleceni, Iphony, Ipoad, MacBook, hodinky, vse, vse je vyrobeno za morem, ci v Mexiku, krome Oakley, ty jsou jedine vyrobene v US-take staly $300 a nemuze si je kvuli tomu koupit kazdy...

Az tohle vsechno zdrazi o 35%, tak se zhrouti cely trh, cela ekonomika a vratime se do doby kamenny. Proti tomu krize 2008+ s 10% nezamestnanych bude jen vecirek.
Mel by jste se v ucte, venovat i nadale prednasenim o pravu, kteremu evidentne rozumite.
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 14:37
S těmi levičáky je to ošidná věc. Jen si zkuste promluvit s Němcem o tom, co je levice a co pravice. Takže ano, v Německu se bude každý představitel establishmentu pokládat za levičáka.
My to ale radši nepoužívejme.

USA všem nutily otevřené trhy, dokud tiskly dolary a ničily jiné ekonomiky. Jednou to ale musí skončit a v Číně narazily na ekonomiku, která to vydržela na úkor dočasného ožebračování svých lidí. Teď kdyby chtěla Čína hodnoty za svoje dolary a dluhopisy, skončily by USA jako Řecko. Dokud Čína vyráběla za zelený papír, bylo to výhodné, jakmile chce protihodnotu, ukazuje se, že není moc co nabídnout a uvažuje se o stimulaci vlastní výroby uvalením cla.
Mě vždycky překvapuje, jak někdo vytáhne nějakou učebnicovou moudrost typu "dvě nohy špatně - 4 nohy dobře" a káže ostatním, aniž by se pokusil analyzovat situaci a pochopit komplexněji daný systém. Tím nechci naznačovat, že do toho nějak extra vidím, natož že mám řešení. Historicky se totiž tohle prakticky vždy řešilo válkou.
0 # Anonymní 2017-01-18 14:53
Navysovani dani, omezeni, extra poplatky, priplatky-to vzdy byla a je vec levice. Co pokud mozno nejmensi stat, male dane, volny obchod-hlavni temata pravice.

Odjakziva to tak bylo a jak dopadnul levicacky, ci slovy GP ultralevicasky model-muzete videt vsude ve svete a mohl jste videt ve Vasi zemi pred rokem 89-fronty na vlozky, banany, auta, lednicky apod.

Ovsem ultralevicak Trump to dovedl k jeste dokonalejsimu systemu-35% ze startu a nakazuje, kde, kdy a jak se ma co vyrabet.
Vetsi poprava ekonomiky snad ani neni mozna.
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 15:13
Myslím, že nedostatek dostupných aut, ledniček, banánů a vložek byste našel i v zemích, kde tzv. levičáci ekonomiku neřídí a naopak je ponechána zcela svému osudu. Není přece žádný přírodní zákon, který by přikazoval rozvoj neřízené ekonomiky směrem k automobilismu a rozvinutému trhu s banány. Může to skončit i např. polootrokářským režimem nebo pádem do raně agrární společnosti.
A naopak můžete agrární společnost státním zásahem přebudovat v industriální.
V takovém Afghánistánu například, kdyby USA nepodporovaly mudžahídy a Taliban, byla by tam asi nějaká forma levicové vlády podobné jako byla v Libyi. Vítězství US spojenců zajistilo nelevicovou ekonomiku, ve které se daří zejména pěstování opia. V Libyi mají ropu, ale nelevicová ekonomika po GB+FR+US bombardování taky nevykazuje přebytky banánů a vložek.

Dělám si z toho samozřejmě srandu, ale mě opravdu vadí, když se problémy takto trivializují. Cla přece zaváděly nejrůznější státy z nejrůznějších pohnutek.
Konec konců, pokus o zavedení cla z čaje jednak dalo vzniknout samotným USA a jednak celá ta peripetie s čajem vedla Británii k válce s Čínou a zamoření Číny opiem, organizovaném právě Brity.
0 # Anonymní 2017-01-18 15:27
Tak jeste jednou Gogo-zvysovani dani, zavadeni cel, omezovani svobodne vule zamestnavatelu nema s pravicovou politikou nic spolecneho.

Piste sem omacky, kolik je Vam libo-ale to je styl levice, 35% ultralevice.

Jinymi slovy-kdyz je v US prumerny duchod $1450/mesic a tenhle clovek, treba Daniela ze dne na den bude kupovat ty same vyrobky, v te same prodejne o 35% draze, protoze Trump, tak jestli ji predtim zustalo na mesic, kdyz to prezenu, po zaplaceni nezbytne nutnych nakladu, $400, tak ted bude $300 v dire.

Cokoliv se ji rozbije na dome, nebo v dome, popraskaji trubky, bude potreba nova strecha, vymenit zachod, umyvadlo, vodovodni baterii, kavovar, cokoliv-vse bude drazsi o 35%.

Co je na tom pravicoveho? Kde je ta vyhoda pro US obcana, zvlastne mlade rodiny s detmi a starsi lidi v duchodu. Prosim , poradte mi Gogo.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-18 15:33
Neokone, co kdybyste si nastudoval aspoň trochu historii? Vysoké daně a cla byla tradiční whigovská politika, tedy přímých předchůdců GOP. Říkal se tomu americký systém. Odpůrci této politiky byli demokraté; ergo jste si spletl stranu.

Vysoká cla byla zrušena až v roce 1913 výměnou za daň z příjmu. Pokud tedy 25% cla nejsou vysoká. A zrušili je levičáci, progressivisté.

Trump se tedy vrací k tradiční Clayově politice. Není divu, 20. století bylo úchylné v mnoha směrech. Kéž bychom se k zásadám 19. století vrátili v mnohem větší míře.
0 # Anonymní 2017-01-18 15:37
Neocone, Čína zdaňuje import více, než je zdaňován její export v USA. Trump chce více rovnováhy. Co je na tom špatné?
0 # Anonymní 2017-01-18 15:38
Akorat ze GOP byla trosku jina strana od LBJ, nez Demokrate, v podstate se prohodili.
Cili sem vazne netahejte veci prosim 100 a vice let stare. ( take jsme meli otroctvi, muceni pri zadrzeni a dozivali jsme se 42 let prumerneho veku)

Muzete mi odpovedet, kde je ta vyhoda, na kterou se tazi Goga? Vite, my tu mame 4% nezamestnanost, s prumernou mzdou $3800/mesic pri 40 hodinach/tyden.
Tak jen jestli mi GP, kdyz tu troluji, pomuzete s moji otazkou.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-18 15:41
Ano, anonymni, to mate pravdu, proto je v Cine bezna mzda delnika v tovarne $300/mesic a v US $4000/mesic.

Proto je v US 99 tydnu podpora v nezamestanosti, v Cine 0 tydnu. Proto mame v US $1450/mesicne prumerny starobni duchod a v Cine $120/mesic.

Proto ma v US prumerna rodina 4 osobni automobily, v Cine ve mestech 1ks, na vesnich 0 ks.

Ano, ruda Cina nas vzor-to jste se vazne uz vsichni zblaznili?
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 16:18
Vy byste měl neocone popřemýšlet a představit si chování celého systému, nejen výseku. Tyhle věci mají dlouhé časové konstanty, které umožňují několika vládám se tvářit, že je vše OK a až dopadne na společnost následek chyby založené před 50 roky, lidi budou mít tendenci z toho vinit tu poslední vládu.
Každá skluzavka jednou končí.
Myslíte, že je např. donekonečna možné tisknout zelené papírky, vydávat dluhopisy a vyměňovat to za reálné zboží?
Já netvrdím, že zavádění cla je správné, ale vy byste měl popřemýšlet, jak je možné, že vám vyjde lépe kohoutek do koupelny z Číny než z vedlejšího města.
A zamyslete se, čím za něj platíte ... USA jsou velký systém, ale nikoliv izolovaný a v principu nelze udržet jednosměrné toky donekonečna.

Proti Rusku zavedli sankce tam, kde se to hodilo, Rusko zase zastavilo import potravin. Tento subvencovaný import jim přestal ničit jejich vlastní trh, zejména produkci. Jistě, vše zdražilo, ale systém se tím lépe vybalancoval a učinil Rusko odolnějším.
Před 20 roky, za slavné éry Gajdarovců a tzv. liberálů bylo možno Rusko vyhladovět. To dnes již nepůjde, zejména proto, že se stalo soběstačnější.
Já nepropaguji izolacionismus, ale v opačném případě je třeba bedlivě sledovat bilanci a poptávku. Ve skutečnosti nejde o ty papírky, ale o směnu vyprodukovaných hodnot.
Můžete půlku světa nutit měnit telefon nebo ropu za papír, ale donekonečna to nejde.
0 # Anonymní 2017-01-18 16:18
Neocone, je hezké, že mi dáváte za pravdu, ale neodpovídáte na otázku. Místo toho uvádíte čísla, která s věcí moc nesouvisejí. No nic, přeji Vám hezký den.
0 # Anonymní 2017-01-18 16:36
Prominte, to jsem prehlednul, ale odpoved naleznete v mem prispevku vyse-jakmile v ekonomice, ktera slape jako hodinky a jediny problem je, ze nema dostatek lidi ( a to ku.rva vim, o cem mluvim), vse, opakuji pri znalosti veci, vse mavnutim proutku zdanite o 35%, pak zdrazi i sluzby o 35% ( vse, co maji kontraktori, zednici, instalateri, autoopravny atd.atd.atd.) , v ten dany moment lide, kterych je velka cast, jako je Daniela, nebo lide, co maji hluboko do kapsy, prestanou utracet, vc. me ( chtel jsem si koupit na konci roku Escalade, ta z 2014 me stala $70K, nyni diky Trumpovi bude stat skoro $100K, nekoupim si ji).

V ten moment roztocite spiralu, firmy budou propoustet, lide budou na pracaku a opet znovu tim padem malo utracet, dalsi firmy budou propoustet, lide stejne jako 2008-2010 nebudou chodit do restauraci a kupovat si auta a uz to nikdo nezastavi, nebudou se prodavat, tedy ani opravovat domy a lidi spadnou do chudoby.

Tedy-co je na tom spatneho? Ze tim nepotresta zadneho Cinana, nybrz bezneho americana-to je ten problem.

Neocon
0 # Anonymní 2017-01-18 17:00
Gogo, zrejme nevite o ekonomice a pricinach veci nic, ci pramalo, tak se Vam to pokusim vysvetlit:

Do roku 2010 jsem mel stejne nazory, dejme clo bolsevikum z Ciny, nez jsem potkal cloveka, co presunul svoji fabriku do Ciny a kdyby tak neucinil, tak zkrachoval a uz by nikdy neplatil zadne dane, neutracel by zadne penize...

Pro Vasi predstavu, cena Nike Air MAx zde ve Statech je $125 USD-vyrabeno v Cine, ci Asii.
Firma NIke dava v US praci desitkam tisic lidi. Cena Air maxu, tech samych, stejna barva, model, material, vyrabena v US, by byla, oficialni cislo z roku 2013, tedy davno pred Trumpem, neco mezi $400-$550/par.

Protoze je zkratka rozdil, jestli platite mesicne 2vema tisicum delniku ve fabrice $4000+pojistku+3 tydny dovolene za 160 hodin/mesic, nebo platite za tu samou praci, za ten samy vyrobek na hodinu $2/pri 250 hodin/mesic, bez dovolene a pojistky.

V momente, kdy Trump rekne, vrat se, nebo zdan, zbyvaji firme 2 veci: zdrazit o 35%, tedy koncovy zakaznik zaplati misto $125 rekneme $180, nebo se firma vrati a boty budou stat $500, s tim, ze firma zkrachuje, protoze misto 60 mil. paru/rok jich proda 1 milion paru/rok.

Takze o praci prijdou ty desitky tisic lidi, co platili dane kazdy mesic a stat take prijde o dane z firmy Nike. A ty desitky tisic lidi z Firmy Nike utraceli v obchodech, v restauracich, kupovali si domy, domy opravovali, jezdili na dovolene, platili v hotelech atd.atd.atd. Coz ted skoncilo.

A takhle to bude se vsim, s kazdou kazdickou firmou. Takze se samozrejme firmy nevrati, radeji strpi 35% Trampovo clo, i tak budou v mirnem zisku, praci ztrati tretina cca zamestnancu a jediny, kdo z toho bude skodny, nebude, jak pisi anonymovi Cinan, ale americky obcan a po vetsich vydajich na socialku a podporu v nezamestannosti, i stat.

A pak uz jen prijde jen to padajici hovno-vsichni budou propoustet, lide mene utracet a lide, co maji hluboko na kapsy, matky samozivitelky a duchodci budou v riti.
Toliko fakta Gogo.
Neocon
0 # gogo 2017-01-18 21:37
Zkuste si ten model analyzovat víc. Jde očividně o nerovnovážný stav, kdy teče zboží jedním a peníze opačným směrem. Toto může fungovat jen dočasně. V učebnicovém případě se vyrovnají potenciály (tj.cenové hladiny) a dál už se nebude vyplácet vyrábět v Číně. Zároveň se z USA vyčerpají peníze a začnou tam být drahé, což opět stabilizuje situaci a působí jako záporná zpětná vazba.
Ale v reálném světě to nefungovalo podle učebnice a peníze šly mnohem déle, životní úroveň se nezvyšovala atd.. tj. někdy bude muset dojít k vybalancování, jenže to může proběhnout různými formami, od toho učebnicového (už promeškaného a tím vlastně nerealizovatelného) až po střet vojenský.
Zavedení cel může ten proces přibrzdit. Není to žádné dobré systémové řešení, ale může pomoci situaci nezhoršovat. Samozřejmě to dopadne na ceny zboží, holt někomu třeba na konci života dojde, že není tak úplně přirozené, aby jeden tiskl zelené papírky a platil jimi někomu jinému za reálné zboží a myslel si, že to tak může fungovat staletí. Nemůže.
Opět platí, že čím dál od rovnovážného stavu, tím ostřejší reakce a hlubší krize.
0 # Anonymní 2017-01-18 23:39
Zase jste nic nepochopil-je videt, ze jste nikdy nezamestnaval lidi. Amerika je postavena na tom, ze tu jsou zapadoevropske mzdy, ale ceny zbozi jsou pod urovni, treba CR.

Voda, elektrika, plyn, benzin, obleceni, auta, elektronika, boty, hodinky a tisic dalsich veci je X krat levnejsi, nez ve stare EU, chcete-li.

A proto kazdemu, kdo pracuje, zbyde z vyplaty po zaplaceni nezbytne nutnych nakladu tolik, ze si zije jako "reditel" v CR. Proto na Staromaku potkavate US duchodce.
Protoze ceny jsou nizke a lide utraceji jako protrzeny a pak vydelava kazdy.

Takze i kdyby jste byl slepy a hluchy, prijel dnes do US, neznal jazyk, nemel papiry, jen jste umel prodavat na ulici parek v rohliku, tak si za den vydelate tolik, co v CR fabrice za mesic na smeny, protoze ten parek v rohliku si u Vas za$5 koupi za den 500 lidi, ale Vas skutecny naklad bude 60 centu/ks. (doslova)

V momente, kdy na vse prihodite 35%, protoze Trump, v tom momente lide prestanou kupovat, utracet a roztoci se spirala, kterou nikdo nezastavi, protoze nizkoprijmove skupiny, jako je ma treba znama, co je sama se 3mi detmi, setri kazdy dolar (babicka s dedeckem uz umreli), NECHCE batoh pro chlapecka do skoly Made In USA za $140, ale chce batoh na Walmartu ve stejne kvalite za $12, vyrobeny v Cine.

To je ekonomika Gogo, takhle to amerika chtela-nechceme tu fabriky, protoze by v nich stejne delali ti ilegalove, nikoliv americane, ( za 13 let jsem nepotkal nikdy zadneho rodileho americana, ktery by pracoval v tovarne, nula),
chceme levne veci zastitene znackou.

Nikdo nestoji o Nike za $500, protoze ho budou vyrabet v Oregonu, nikdo nechce Iphone misto za $700 za $2600 ( coz je realny odhad dle Apple), jenom proto, ze ho budou vyrabet v Kansasu, kazdy chce plazmu z Walmartu za $399 vyrobenou v Cine, na tu samou, vyrobenou stejne Cinanem, nebo Mexikem v Dallasu, jen s tim rozdilem, ze bude stat $2700,-.

A ted prijde nekdo, kdo to temhle nizko-prijmovym skupinam zdrazi o 35% a Vy pisete, ze to je ok?
Ty kravo Gogo, nikdy me nenapadlo, ze tohle budu muset vysvetlovat nekomu na p. Peciny Blogu-fakt ne.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-19 00:23
A jen posledni Gogo-spise soukroma otazka, pokud muzete odpovedet po pravde-
Kdyby jste potreboval vykopat na zahrade bazen, jedna firma by byla ciste CZ, CZ zamestnanci s dobrou povesti, ale rozpocet by Vam dali 550 tisic Kc, plus podminka, ze date chlapum kazdy den snidane, obed, vecere+pivecko, nejaky Startky, ale delat budou jen pondeli-patek od 8.00 do 16.00 hodin a nebo by jste mel:

2) nabidku, taktez od CZ firmy, ale s Ukrajinskymi kopaci, rozpocet 80 tis.Kc, firma s CZ vlastnikem, CZ managerem, co na ne dohlizi, zadny gablicky, pivecko, cigarety, chlapi by makali 7 dni v tydnu.

Kterou variantu by jste zvolil, sam za sebe, ferove a po pravde, opakuji, pri stejne kvalite, stejne velka jama, na stejne, stale Vasi zahrade?

Pokud variantu 1), pak mate jine videni sveta a vse je v poradku, diskuze nema cenu.
Pokud variantu cislo 2) pak nechapu, proc na nekoho jineho se snazite aplikovat neco, co by jste sam neudelal a sam s tim nesouhlasil.

Neocon
0 # maaartinus 2017-01-19 08:12
Neocone, zkusim to vzit za Goga: Z hlediska majitele zahrady je samozrejme optimalni varianta (2). To ale znamena, ze ti CZ zamestnanci budou nejpise na podpore (nebo budou delat neco jinyho a ta prace bude chybet jinde). Takze z hlediska cely CR je lepsi varianta (1).

To se vubec nevylucuje. Ze Trump nepremysli (jen) jako majitel zahrady je dobre. Nejsem fanda ani uplneho isolacionalismu ani neomezeneho globalismu, optimum bude nekde uprostred.
0 # gogo 2017-01-19 08:35
Vidím, neocone, že nejste schopen opustit komunální pohled. USA mohou být postaveny na nízkých cenách ropy, protože ji těžíte. Ať už na svém území, nebo jinde, v zemích, kde si jste schopni vynutit nadstandardní podmínky pro sebe. U domácího zboží žádné clo nárůst ceny nezpůsobí.

Vaše neustálé omílání triviálního faktu, že clo zvýší cenu importovaného zboží, je už únavné.
Já nevím, co se Trump rozhodl řešit a proč, ale vykřikoval něco o návratu pracovních míst z Číny do USA. To se mu asi jen tak nepodaří, ale kdyby chtěl skutečně dosáhnout toho, aby člověk jako vy začal pracovat v automobilce a za vydělané peníze si koupil to auto, které tam montuje, musel by samozřejmě zajistit, aby si nemohl koupit to auto z Číny za desetinu ceny.
Jiná možnost je, že bude takový člověk dělat to, co Číňan neumí, to mu prodá a koupí si to auto. To by byla standardní situace, jen mám obavy, že už není mnoho věcí, které by Číňané neuměli vyrobit a museli kupovat z USA.
Prosté zavedení cel situaci podle mého názoru nevyřeší, ale může to být jednou z brzd.

Ohledně díry na zahradě, otázka teď pro mě není aktuální, ale když jsem poměrně široce rekonstruoval dům a dělal i ten sklep na zahradě, naprostou většinu věcí jsem dělal vlastníma rukama a pokud jsem někoho najímal, byli to místní lidé, řemeslníci. A to na práce, na které jsem nestačil buď svým umem nebo prostě kapacitně.
0 # Guy Peters 2017-01-19 12:33
Všem: Isolacionismus znamená, že se USA přestanou srát do všech zemí, co jich na světě je. S cly to nijak nesouvisí, to je protekcionismus. A opakem isolacionismu není globalismus, ale intervencionismus.

K Neokonovi: Ano, nyní máte v USA 6. stranický systém. Nicméně to, že trvá již 50 let, neznamená, že má trvat na vždy. Jde o to, jak píšu ve svém článku: V podstatě vše, co se za hegemonie Pravdy a lásky (1968–2016) stalo, bylo špatně. Od zrušení zlatého standardu (1973) až po uruguayské kolo GATT.

take jsme meli otroctvi, muceni pri zadrzeni
Tak přirozeně, že ne všechno, co bylo v minulosti, bylo dobře. Ale bylo toho víc, než si dnešní pokrokáři, kteří nenávidí vše, co bylo před rokem 1968, myslí.

dozivali jsme se 42 let prumerneho veku
Rozumíte vůbec, co ten údaj znamená?

Vite, my tu mame 4% nezamestnanost, s prumernou mzdou $3800/mesic pri 40 hodinach/tyden.
Víte, ta polovina, co volila Trumpa, si myslí, že nízká nezaměstnanost a nízké ceny, není všechno. Že hlavní je mít důstojnou práci a perspektivu, že v budoucnu budu na tom líp. Nechtějí pracovat v McDonald's, dělat sekuriťáky, ale vyrábět auta či počítače. To hegemonie Pravdy a lásky (1968–2016) nedávala, a proto si lidé vybrali něco jiného. Možná špatně, ale to je demokracie. Merkelové Alternativlos je totalita. Měkká, ale totalita.

opakuji pri znalosti veci, vse mavnutim proutku zdanite o 35%, pak zdrazi i sluzby o 35%
Na to jste přišel jak? Víte, jak se tvoří ceny? Pokud boty z Číny u Vás stojí 125 $, tak výrobní cena může být také 12,5 $. Ergo, clo bude z 12,5 $, nikoliv z 125 $.

vse, co maji kontraktori, zednici, instalateri, autoopravny atd.atd.atd.
Vše? Pokud se v USA nevyrábí vůbec nic, tak zdraží úplně vše. Ale pokud si myslíte, že je normální vůbec nic nevyrábět, tak já si to tedy nemyslím.

za ten samy vyrobek na hodinu $2/pri 250 hodin/mesic, bez dovolene a pojistky
Jak píše Gogo, tohle nejde do nekonečna. Ani v té Číně tohle nebudou za těchto podmínek dělat věčně. Co budete dělat pak? Trump ten střet s realitou jen urychlil.

Toliko fakta Gogo.
Ne, pouze doomsaying a Vaše spekulace.

setri kazdy dolar
Odporujete sám sobě. Na jednu stranu tvrdíte, že Američané utrácejí, na druhé straně šetří. ve skutečnosti je tato paní typická volička Trumpa. Má nízký příjem, protože její práci teď zástává Číňan v Číně.

za 13 let jsem nepotkal nikdy zadneho rodileho americana, ktery by pracoval v tovarne, nula
Jo, a to je právě ten nesmyslný výsledek hegemonie Pravdy a lásky (1968–2016), který chce Trump zvrátit.

nikdo nechce Iphone misto za $700 za $2600
Pokud budete mít 5× větší mzdu, tak to bude každému jedno.

A jen posledni Gogo-spise soukroma otazka, pokud muzete odpovedet po pravde-
Pokud nechápete rozdíl mezi soukromým businessem a státem, mezi individuálním užitkem a kolektivním prospěchem, tak se do těchto debat raději ani nepouštějte.

BTW, ČNB uměle podhodnocuje korunu o cca 20 %. Ta legrace stojí asi 500 mld. Kč. Je to de facto clo, jen místo příjmu státu je to jeho výdaj.
0 # Anonymní 2017-01-19 13:51
Gogo a Maartinus-zase jste vedle Gogo-bensin v US nebyl a neni levny kvuli domaci tezbe, ktera zazila boom az poslednich par let, nybrz proto, ze na rozdil od EU a CZ na nem neni zadna spotrebni dan a DPH. V US se odjakziva prodava pouze za nakup, doprava, zpracovani v rafinerii a marze obchodnika.

Dale se Gogo mylite, ze si muzete koupit auto montovane Cinanem za desetinu-rec tu byla o US autu, s US majitelem, ktery dava na US soil praci US lidem a plati v US dane.
Jen ho nemontuje ilegal z Mexika, nebo Ciny ve fabrice v Detroit, ale montuje ho Mexik, ktery bydli v Mexiku, ve fabrice, ktera stoji v Mexiku.

To je prave Gogo Vase nepochopeni veci-american si nic sam neudela, nic. Proto bezne stredni trida kazdy den veceri v restauraci (doma nikdo nevari), proto kdyz si bezny american koupi TV, tak si zavola firmu, nebo handymana, at mu ji zadela na zed.
Zadna zenska doma neuklizi, ma firmu/mexicanky na uklid, nikdo si doma neseka zahradu, ma firmu, ktera se mu stara o zahradu atd.atd.atd.
Proto jsem Vam psal, ze diky zvyku americanu utracet, vydelaji nakonec vsichni, i ten pomyslny Gogo, co prodava na rohu parek v rohliku.

Maaartinus-problem ale je, ze tu nemame zadne fabriky, mame tady dle nekterych odhadu 12 mil., podle nekterych odhadu 50 milionu ilegalu ( ja, jak jsem opakovane psal, verim, ze to cislo je nekde uprostred), fabriky nam vse vyrabeji za morem, nebo v Mexiku, ALE mame 4% nezamestnanost.

Cili Vase srovnani pokulhava, protoze problem neni v US sehnat praci, nybrz sehnat lidi na praci.
Ja se tedy ptam, kdo by v tech fabrikach, kdyby se vratili, coz se nestane, ale KDYBY, kdo v nich bude delat? Kdo?

Neocon
0 # Anonymní 2017-01-19 14:14
GP-ano, vse se vyrabi nekde jinde. Mozna se budete divit, ale nic neukradnul zly Cinan, nybrz se tak svobodne rozhodli majitele firem.

Diky tomu mame 4% nezamestnanost a miliony pracovnich mist, jen tu spinavou praci ve spinave fabrice za nas udela, na zaklade nasi zadosti, nekdo jiny. (neco jako, ze si muzete doma uvarit gulas, ale zaserete si kuchyn, nechce se Vam to delat a ani to vlastne neumite, takze radeji ten cas straveny varenim, budete delat neco smysluplnejsiho, treba budete v praci, nebo s pritelkyni a koupite si ho za 70,-Kc v Mecholupech).

Ano, mate pravdu, batoh v pripade, ze ho stale US firma necha vyrabet v Cine, nebude stat $12, ale $18.
Cena pres $100/ks by byla, kdyby firma poslechla Trumpa a vratila se. Stale, matka samozivitelka, ale bude muset kazdy den, za stejne nakupy, ve stejnych obchodech vydat o 35% navic, ktere nema.
Znovu stejna otazka-KDE je ta vyhoda?

Neprotirecim si, uz jsem Vam tu opakovane psal, ze tu je velke mnozstvi nizkoprijmovych lidi ( duchodci, mlade rodiny, matky samozivitelky, postizeni lide atd.) tech se to dotkne nejvice. Ze ekonomika US je zalozena na stredni tride, ktera utraci jako protrzena-to je pravda a zadne protireceni v tom nevidim.

Viz.vyse-my jsme se tak rozhodli, vyrabet vse za more, ci na Jih od TX, takze dokud to Cinan a spol.bude delat, za penize, ktere to dela, tak je vse v poradku.

Moc dobre vite, ze zadna 5ti nasobne zvyseni mzdy se nekona a konat nebude. Nebo Vy verite, ze kdyz na konci roku vyhraje Volby v CR s. Bures, ze Vam na fakulte misto 35 tis.mesicne, daji 180 tis.mesicne?

Ja rozdil mezi souk.business a statem plne chapu-jen jsem dal priklad, ze by nikdo za konkretni osobu/firmu, nemel rozhodovat, kde, jak a proc co vyrabet, ci prodavat.
Tump samozrejme nic nezvrati a i nadale bude vsem vyhovovat, ze ty fabriky stoji, tam kde stoji a ze za mrzky peniz v nich drou Cinane, ci Vietnamci, nikoliv klasicti americane z PA, ci Ohio.

Moje otakza je, znovu ta sama-KDO by v tech fabrikach, kdyby se ty firmy vratili, pracoval? Kdo?
Neocon
0 # gogo 2017-01-19 14:22
Vy jste jak cestující v letadle, kterému zbývá paliva na 5 minut letu. Furt mi vykládáte, jak jsou všichni v první třídě zvyklí na brandy a hambáče a že není potřeba hledat letiště, protože všichni chcete letět dál. Můžete si mezi sebou měnit sendviče sýrový za šunkový, můžete si tisknout výherní losy, ale palivo do nádrže tím nedodáte.
Ostatní lidé na Zemi si prostě musí na svůj výlet vydělat reálnou prací a prodejem reálných hodnot. Že se USA podařilo vnutit svoji hyperinflační bublinu do celého světa a přinutit všechny ostatní přijímat hyperinflační měnu jako rezervní, to nemůže trvat donekonečna. Mohli jste zabít Husajna i Kadáfího, když chtěli obchodovat mimo dolar, ale s Čínou už se to nepodaří a s Ruskem už vůbec ne.
Změny budou nutné a zkrácení proběhne i v USA. Budou ušetřeni zejména ti, kteří produkují cosi, co je prodejné pro svoji hodnotu.
Já absolutně netuším, v jaké fázi jsme, jen je mi jasné z principu věci a vzhledem k tomu, že mým původním oborem je kybernetika a studium systémů, že tento systém není zdaleka v rovnováze a vzhledem k tomu, jak daleko se násilím od přirozené rovnováhy dostal a jaké síly budou působit, že to může být docela mazec. Podobné děje v historii prakticky vždy vedly k válce.
Trumpova cla samozřejmě nic sama o sobě nevyřeší. Na jedné straně myslím, že to v kostce chápe a chce s tím něco dělat, na straně druhé on není ten, kdo by mohl udělat ty nejzásadnější kroky, i kdyby situaci dobře rozuměl a udělat je chtěl.
Nakonec, v USA máte takovou tradici, že nepohodlného presidenta je možno prostě zastřelit. Podle mého mínění se nehraje o výměnu Trumpa za Obamu ve smyslu klasické Kremrologie, jako tomu bylo při nástupu Andropova nebo Obamy, tam může potenciálně jít o zásadní změnu v rozložení reálných sil v zemi.
0 # Anonymní 2017-01-19 14:30
Gogo, filosoficke otazky a teorie spiknuti si nechte vecer do hospody. Moje otazky byly, zkuste prosim poprve v historii tohoto Blogu odpoved alespon tak, jak se snazim ja-tedy primo:

1) Kde je vyhoda pro bezneho obcana, kdyz veskere zbozi, krome chlastu a masa, zdrazi jednorazove o 35%?
2) KDYZ se fabriky vrati a produkty zdrazi o cca 5-6ti nasobek, kde je ta vyhoda pro US obcana?
3) KDO ve fabrikach, kdyz se vrati, bude pracovat, kdyz tu mame cca 30-35 milionu ilegalu, ale 4% nezamestnanost?

Diky, Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-19 14:40
Mozna se budete divit, ale nic neukradnul zly Cinan, nybrz se tak svobodne rozhodli majitele firem.
Ne, já se nedivím. Jen Vám říkám, že tohle letadlo nemůže z principu fungovat do nekonečna, že i ta Čína řádově zdraží a je jedno, zda za 10 nebo 20 let.

Tak místo bot, batoh, dobrá. Odhaduji, že výborní cena čínského batohu, který se v USA prodává za 12 $ je 1,20 $. 35% clo tedy bude činit 42 ¢. A znovu opakuji, což nejste schopen pochopit, že zdražení bude nižší než oněch 42 ¢.

Stale, matka samozivitelka, ale bude muset kazdy den, za stejne nakupy, ve stejnych obchodech vydat o 35% navic, ktere nema.
Ne, bude mít lepší práci, bude si to moci dovolit.

Neprotirecim si, uz jsem Vam tu opakovane psal, ze tu je velke mnozstvi nizkoprijmovych lidi ( duchodci, mlade rodiny, matky samozivitelky, postizeni lide atd.) tech se to dotkne nejvice. Ze ekonomika US je zalozena na stredni tride, ktera utraci jako protrzena-to je pravda a zadne protireceni v tom nevidim.
Teď jste konečně udeřil hřebík na hlavičku. Celý ten konflikt spočívá v tom, že za progresivistů (1968–2016) si US střední třída žila nad poměry, na úkor dělnické třídy. No a Trump má plán, že pomůže dělnické třídě na úkor střední třídy, která volila Clintonovou. Je to v zásadě politika Juana Peróna.

Moc dobre vite, ze zadna 5ti nasobne zvyseni mzdy se nekona a konat nebude.
Jinak mu to fungovat nebude.

Nebo Vy verite, ze kdyz na konci roku vyhraje Volby v CR s. Bures, ze Vam na fakulte misto 35 tis.mesicne, daji 180 tis.mesicne?
a) My v ČR tento problém nemáme, protože ČR je průmyslový stát. Tady se vyrábí.
b) Já patřím k vyšší střední třídě, mě by se to netýkalo ani v USA.

jen jsem dal priklad, ze by nikdo za konkretni osobu/firmu, nemel rozhodovat, kde, jak a proc co vyrabet, ci prodavat.
No a Trump a jeho voliči si myslí opak. Smiřte se s tím, nové paradigma.

Moje otakza je, znovu ta sama-KDO by v tech fabrikach, kdyby se ty firmy vratili, pracoval? Kdo?
Rodilí Američané dnes s nízkými příjmy.
0 # gogo 2017-01-19 15:19
To ale není žádná filosofie, neocone. To je prosté domyšlení vývoje. Vás prostě mate, že něco vydrželo 50 let, tak máte dojem stálosti a neměnnosti. Hryzejte si svůj sendvič v druhé třídě a nedumejte nad množstvím paliva a nádrži, očividně je to nad vaše možnosti.

Podobně to nechápali ani Rusové před perestrojkou a ani řada Čechů po plyšáku. Ale tihle si uvědomovali aspoň to, že stávající systém je na konci, byť nebyli schopni domyslet další vývoj.

1) Kde je vyhoda pro bezneho obcana, kdyz veskere zbozi, krome chlastu a masa, zdrazi jednorazove o 35%?
- bezprostředně žádná. Výhledově, až bude USA splácet Číně dluh, zůstane USA třeba kromě Kalifornie i Florida. (záměrně přeháním ... nebo myslíte, že dluhy se nemají platit?)

2) KDYZ se fabriky vrati a produkty zdrazi o cca 5-6ti nasobek, kde je ta vyhoda pro US obcana?
- totéž jako předtím, výhoda bude soběstačnost, případně konkurenceschopnost ve výrobě

3) KDO ve fabrikach, kdyz se vrati, bude pracovat, kdyz tu mame cca 30-35 milionu ilegalu, ale 4% nezamestnanost?
- musel bych znát skladbu pracovních míst. Obecně - ekonomika musí být založena na vytváření hodnot. Když si budete vzájemně prát trenýrky, tak možná dosáhnete úžasného HDP, ale společnost zchudne.
Tedy pracovníci NGO, profesionální feministky a aktivisti gender průmyslu přestanou dostávat peníze. Buď začnou pracovat v oblasti tvorby hodnot, nebo začnou žrát trávu. (já vím, naivita,ale bavíme se teoreticky)
0 # Anonymní 2017-01-19 15:25
GP-jestli to bude fungovat 10, nebo 20 let, to je zasadni rozdil-pote to presunou treba na Planetu Opic, takze tenhle system, ze "ja" zadam", a nejaky "chudak" vyrobi-muze a bude fungovat jeste v dobe, kdy my dva uz budeme v penalu.

Trump zadne delnicke tride nepomuze, protoze zadna neni a zadna v US nebude. Mimochodem delnicka trida to jsou ti lide, co jimi Trump vzdy pohrdal, pohrda a kterym Trump dluzi za jejich odvedenou praci.

Batoh vyrobeny v Cine US firmou, prodavany na US soil vysel nakladove s dopravou mozna za $10/ks, cili firma vydela na jednom $2, akorat ze jich proda 50 tisic denne, jen kvuli nizke cene. Predstava, ze "batoh" vyjde na centy, je blaznovstvi.

Zadne 5ti nasobne zvyseni mezd nebude. Firmy konci, ci presouvaji vyrobu z CA do AZ jenom kvuli par dolarovemu navyseni minimalni mzdy a najednou nebudou platit $14/hod, ale easy $75/hod, jen tak, aby to Trumpovi fungovalo-zrejme mate dnes jen spatny den

Jeste jednou GP-mame dnes 4% nezamestnanost, lide s nizkymi prijmy pracuji treba na poste, startovne 55K rocne+benefity+pojistka pro celou rodinu+dovolena+bonusy a posta stale hleda lidi, stale je kratka na lidi.

Firma Sysco-nejvetsi distributor jidla v US-$34/hod startovne, zaplati cloveku ridicak, 50% navyseni prescas, 100% navyseni za svatek, sobotu, nedeli/hodinu, pojistka pro celou rodinu, $5000/kazdeho pul roku vernostni bonus, kazdy vecer doma a stale jsou kratky na ridice, stale vazne zasobovani, stale nemaji lidi a nabizeji mi $2K jednorazovou provizi/ks, kdyz jim nekoho dohodim.

A Vy verite, ze ve fabrice bude pracovat rodili tradicni american? Prominte, ale zrejme jste nikdy nebyl v US, nikdy jste nemluvil s nikym, kdo zije v US a nemate tuseni nic o mentalite a situaci v US, protoze jinak by jste tyhle blaboly nikdy nemohl napsat, nikdy GP.

Neocon
0 # gogo 2017-01-19 15:37
Oni si římští patriciové taky mysleli, že na ně budou otroci dělat navždy. Máte snad dojem, že je nějaký přírodní zákon o tom, že Číňan pracuje na Američana?

Můžete mi prozradit, za co budou lidi jako vy kupovat od Číny zboží, když nebudete schopni Číně nabídnout protihodnotou jiné zboží?
0 # Anonymní 2017-01-19 15:41
Budete se muset Gogo smirit s tim, ze ve spolecnosti nekdo dava/zadava praci a nekdo, jako Vy, za to bere mzdu a vytvari/tvori ty vyrobky, hodnoty, chcete-li.

A v tuto chvili, zrejme k Vasi nelibosti, US dava/zadava praci a tu cernou, fyzickou praci- tvori nekdo jiny, rekneme Cinan, 9 tisic mil daleko.

Stejne jako v CR- v MB ty Oktavie nevyrabi Nemci, nybrz Cesi, protoze Nemci zjistili, ze je Cesi vyrabeji pod dohledem Nemeckych manageru stejne kvalitni, jen usetri na osobu a mesic cca 2000,- Euro.

Proto muze koncern prodavat auta za penize, ktere prodava a byt na trhu konkurenceschopny a tim padem, davat v CR, primo i neprimo praci desitkam tisic lidi. ( a ti plati dane v CR, utraci v CR obchodech, restauracich, jezdi na tuzemske dovolene atd.atd.atd. a jsme tu opet a zase na tom padajicim hovnu-vzpominate?).

Tak to bylo vzdy v historii a tak to bude-zadny Trump, Gogo ani GP to nezmeni.

Vzdycky bude nejaky zadavatel a vzdycky bude nejaky vyrobce. A pokud si trh, vcelku logicky, zada nizkou cenu s kvalitou, a US trh to nemuze nikdy s naklady na mzdy a benefity zajistit, tak se proste bude vyrabet vzdycky tam, kde to bude pro firmy vyhodne.
Zadna prazdna nadrz, zadne letadlo, jakkoliv by jste si to treba i pral-je mi lito.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-19 15:48
Porad pletete jablka a hrusky-zadny Cinan nedela na Americana. Zadny.

Tohle neni otrocka prace, jakkoliv by jste si to pral, ale to je deal, stejne jako vyroba Skodovek v MB, viz muj vyse prispevek.

-cinske firmy oslovily americke firmy, zda-li by nechteji vyrabet svoje vyrobky tam-amercike firmy, po zvazeni nakladu a mnohe z nich staly pred bankrotem, udelali deal-my presuneme firmy do Ciny, a Vy nam pod nasim dohledem vyrobite ten a ten vyrobek a my Vam zaplatime tolik a tolik.

Obycejny Cinan ma praci, Cina stat ma investora a US ma vyrobene kvalitni vyrobky, zastitene znackou a diky nizke cene jsou vsichni spokojeni-majitel firmy, Stat a koncovy zakaznik.
Co na tom nechapete? Co je na te veci spatne?
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-19 15:49
Prehlednul jsem-sorry Gogo, ale ja od Ciny nekupuji nic a nikdy jsem od Ciny nic nekoupil a uprimne to ani nemam v planu.
Neocon
0 # maaartinus 2017-01-19 15:49
Guy Peters. Diky za opravu s tim isolacionismem vs. protektionismem.

Neocon: Technicka: Byt na nekoho/neco kratky znamena v cestine neco uplne jinyho nez "be short on" (a sice ze "na neho nemate", ze je lepsi/silnejsi/chytrejsi a podobne).

Nevarit a pozvat si na vsechno odbornika neni spatny, usetri se tim cas. To by mohlo fungovat vsude kdyby nebylo tak sileny zdaneni.

Pokud nic nevyrabite, tak to proste nebude fungovat vecne. A to ani kdybyste nedelali dluhy a tech v posledni dobe dost pribylo.
0 # Anonymní 2017-01-19 16:00
Ale vubec ne, jak jste na to prisel?

Funguje to a fungovat to bude-viz. moje prispevky vyse-vzdycky bude nekdo kdo zadava a plati a vzdycky bude nekdo kdo vykonava/tvori a bere za to mzdu.

Nejen, ze Vam to usetri cas, ale nechate zaroven vydelat nekoho dalsiho, ktery pak muze utratit Vase penize ve Vasem podniku+se muzete venovat rodine, nebo nejakym lepsim vecem, nez si jako idiot kopat 3 mesice na zahrade diru pro bazen.

Tedy, pokud nesnite o celosvetovem socialismu, kdy maji vsichni stejne-pak Vam ale ovsem nemohu pomoci.
Neocon
0 # gogo 2017-01-19 16:08
Musíte ale rozlišovat dvě věci:
1. VW koupí v ČR Skodu a tam zaměstnává domorodce. VW daní v Německu, domorodcům vyplatí jen tolik, aby mu tam ještě dělali. Německo bohatne, ČR stagnuje, je to prostě dílna. Pro Německo je to výhodné a udržitelné, na ČR nikomu nezáleží, ani místní vládě.

2. Čína vyrábí věci a prodává je do USA. USA nevlastní ty továrny v Číně, ty jsou čínské. Pokud chcete čínské zboží, musíte platit. USA platí dolary, které si vytiskne. Pokud nebude Čína kupovat US zboží, budou se jim hromadit dolary a ubývat zboží. Oni si jeden den budou chtít za ty dolary něco v USA koupit. A to nejlépe v ceně dolaru v době, kdy ho dostali. Bude to po 10 letech třeba cena Aljašky, po 20 letech Floridy a po 150 letech cena celých USA.

Chápete? Německo může vysávat ČR, protože je tady vlastníkem a skrze EU nám určuje prakticky všechny zákony. Dokonce i takové, kterými nás nutí přenechach svoje území německým hostům z Afriky. USA tuto pozici v Číně nemají, jediné co dosud mají je to, že ačkoliv hyperinflačně tisknou peníze, jsou schopny přinutit ostatní státy je akceptovat. Až tuto sílu ztratí (což se pomalu děje), vrátí se ty dolary zpět do USA s požadavkem výměny za nějaké zboží, hodnoty, území apod.
Tato situace se historicky nejčastěji řešila válkou.
Nebo Čína řekne, že neakceptuje dolar, ale chce platbu ve vlastní měně .. to se stane velmi brzy. Tím se skokem stane dolar bezcenným a chtíc něco od Číny koupit, budete muset získat jejich Juan. Toto bylo mimochodem příčinou hospodářských problémů SSSR.
A konkrétně s Čínou měli tyto problémy Britové, když chtěli kupovat čaj, za který bral císař pouze stříbro. Britové zjistili, že do 20 let by přišli o všechno dostupné stříbro, tak začali dělat kroky - mimo jiné zdanili čaj a v Bostnu se jim vzbouřily kolonie. Nakonec to vyřešili.. jak jinak .. válkou, pěstováním máku, výrobou opia a jeho pašováním do Číny.

Tak se teď neocone v klidu zamyslete a zkuste si promyslet scénář, ve kterém od zítřka Čína obchoduje jen a pouze ve stříbře (nebo Juanu) a zkuste si odvodit podmínky pro udržitelný obchod.
0 # Anonymní 2017-01-19 16:25
Vy jste se zblaznil-Nemci nikoho v CR nevysavaji, nybrz nebyt Nemcu, tak je v CR nezamestnost okoo 20%. Ano, tolik lidi pracuje v CR primo, ci neprimo v autoprumyslu.

Znam par lidi, kteri se v CR potaceli mezi pracakem a praci skladnika v Albertu za 8 taliru/mesic a ted jezdi do MB, a jako delnici si vydelaji 30 taliru+13 plat. Takze vazne si ty komousske kecy o vysavani CZ delniku nechte vecer do putyky.

Cina nevyrabi a neprodava do USA-mate spatne info, jako obvykle-US firma postavila fabriku v Cine, majitel je US firma, dohlizi US firma, dani US firma v US, jen ty boty, mikinu, jeans nebo cokoliv si umite predstavit, nevyrabeji na US strojich s US technologii ruce US obcana, za $4000/mesic pri 160hod/mesic ale ruce mistniho Cinskeho cloveka za $450/mesic pri 250 hodinach.

Co na tom Gogo pro Boha nechapete?
Neocon
0 # Konfucius 2017-01-19 16:39
Pane Gogo, máte to marné.

Neocon neuvažuje ani rozdíl mezi hodnotou a penězi. Ani to, že hodnota se netvoří tisknutím dolatů v rotačkách FEDu, ani spekulacemi v bankách či jinde.

Němci v ČR samozřejmě tuto zemi vysávají, a velice mohutně. Pokud by tu Němci nebyli, možná by tu dočasně - jako nestabilní přechodný stav systému - krátkodobě vylétla nezaměstnanost na 20 %, ale výsledkem by později byl daleko příznivější stav pro ČR.

Ostatně po celá staletí se západní Evropa nedokázala živit jinak, než vysávaním kolonií, a když po WWII byly tyto možnosti omezeny - bylo třeba najít náhradu. Západní Evropa se jinak živit neumí.

Protože pracovně do Cíny velice často jezdím, tak pohádky o US vlastnících nežeru. Ještě docela nedávno Čína dovolovala postavit továrnu v Číně pouze za podmínky, že většinovým majetelem bude Číňan, a cizinec bude pouze menšinovým majetelem. A tak se také stalo, byť často to byl nějaký čínský bílý kůň. To jen k těm majitelům.

Teprve zcela nedávno toto ustanovení Čína zrušila.

Současný stav západního světa je jen nestabilní stav. Na udržení iluze, že jde o perfektní stabilní a skvělý směr je třeba dodávat čím dál více práce a peněz. Protože ta mrcha příroda a fyzikální zákony (které jsou proruské v tomto směru, mělo by to řešit MInisterstvio pravdy) zkrátka vyžaduje, že na udržení nestabilního stavu systému je třeba vydávat energii, a to tím více, čím je stav vzdálenější od rovnováhy.
0 # Anonymní 2017-01-19 16:47
A dalsi soudruh v rade-tak si zkuste tyhle pohadky Ovci babicky o vysavani CZ delniku Nemci rici jejich rodinam, desitkam a dost mozna stovkam tisic CZ rodin (kdyz do toho prumyslu/business zapocitam vsechny subkontraktory), jak tech 30-40 tis.Kc stabilniho prijmu, ktere dostavaji kazdy mesic jenom diky Nemcum, ze jsou vlastne falesne, podhodnocene a jak by vsem tem rodinam bylo bez Nemcu/investoru lepe.
( jak by jim bylo lepe treba v malem rodinnem ciste ceskem (!!!) zamecnictvi na malem meste s mzdou 10 tis. na papir hrubeho+ 4tis.Kc cash bokem).
Jenom kecy a kecy...
Neocon
0 # Konfucius 2017-01-19 17:00
Neocone: Nějak mi vaše reakce připomíná "Jistě pane mministře": "A podívejte se co by tomu řekly děti, a děti našich dětí, a jejich děti..."

Nebuďte trapný Neocone s touto reakcí. Raději použijte nějaké argumenty, a ne tyhle emoce.
0 # Anonymní 2017-01-19 17:03
Pokud chcete argumenty, tak si laskave prectete me prispevky, kdyz uz na me reagujete.
Emoce a filosoficke reci tu pouziva nekdo jiny.
Neocon
0 # Konfucius 2017-01-19 17:21
Soudruhu Neocone (abych vám oplatil oslovení). To, že s vámi nesouhlasím, je myslím zřejmé, ale na rozdíl od vás jsem nepotřeboval nikoho hanlivě oslovovat, a na rozdíl od vás jsem své stanovisko vysvětlil.

Opravdu mě nepřesvědčuje vaše stanovisko, že když je to dnes v nějakém stavu, že to tak bude napořád - zítra, za rok, za tisíc let, za milión let. Což je podstata vašich argumentů - že neexistuje čas, že neexistuje změna, a to změna podle fyzikálních zákonů ve směru k rovnováze.

Německo už několikrát poslalo Evropu do žumpy. Pominu-li dvě světové války se stamilióny obětí celkem. Pominu-li zničení elity Evropy a inteligence (někteří zdrhli do USA - což je dočasná výhoda, kterou USA nabralo a zcela zaslouženě boéhatství). Teď Německo posílá do žumpy Evropu znovu.

Tedy Německo bude udržovat jakés takés status quo, že drží ČR do té doby, dokud bude schopno samo. To nebude ale dlouho trvat. A mezitím proudí 400 miliard Kč ročně ven z ČR do zahraničí. Tedy celková finanční/obchodní bilance ČR je záporná, více se z něho odteče, než přiteče - a můžete sice tvrdit, že zatím je to dobré, ale je to jen dočasný stav.

Pokud bude z Vašeho domu někdo odnášet více peněz a věcí, než do něho přinášet - je to jen otázkou času, než se Váš dům stane holobytem a časem donesou i jeho zdi a dům zmizí. A pokud při tom nosič těch věcí vydělá nadprůměrný plat - jistě ten nosič bude tvrdit, že takto by to mělo být a podporovat to. Ale nakonec ani on nebude mít práci - ale pravdou je, že až v budoucnosti.
0 # Anonymní 2017-01-19 17:40
Ja jsem Vam moje stanovisko s argumenty (od A do Z) a i ds konkretnimi pripady z konkretnich firem ( viz. USPS, Sysco, Nike) vysvetlil vyse, mozna 11x.

Ani v jednom jedinem prispevku netvrdim a NIKDY jsem netvrdil, ze "že když je to dnes v nějakém stavu, že to tak bude napořád - zítra, za rok, za tisíc let, za milión let".
To jste se me asi s nekym spletl.

Co tvrdim a opakovane pisu je, ze US ekonomika ma jeden jediny problem a to, ze nejsou lidi. Coz je fakt

Dale tvrdim a opakuji se, ze skokove zdrazeni zbozi a v druhe rade sluzeb o 35%, je nevyhodne pro koncoveho zakaznika-US obcana s tragickymi dusledky pro nizkoprijmove skupiny. Coz je take fakt.

Dale tvrdim, ze by stat nemel zasahovat do nasich zivotu vice, nez je nezbytne nutne, vc. kde ma kdo co vyrabet. S tim musi souhlasit posledni bezdomovec na Jiraku.

Dale jsem tu opakovane psal, ze i s 30ti miliony ilegalu mame 4% nezamestanost a opet, viz.bod 1)
-I kdyby se fabriky vratili, tak v nich nema kdo pracovat a take nebude. Absolutni fakt, jen, ze mozna ilegalu neni v US 30 mil, ale mozna 28 mil., nebo 45 mil-nikdo nevi.

Nic jineho o nejake nemenosti spolecnosti za milion let atd.tady nepisu a ani psat nebudu, protoze filosoficke debaty stylu;" co by, kdyby za tisic let", me s prominutim, nezajimaji...
Neocon
0 # gogo 2017-01-20 09:58
Ještě doplněk k tomu absurdnímu tvrzení o migrantské kriminalitě, podle neocona nedosahující kriminality domorodců.
Pan Svoboda (ne český premiér, ale rakouský ministr vnitra) říká toto:
2014 hatten wir 10.400 Asylwerber, die verdächtigt waren und angezeigt wurden. 2015 waren es 14.000 und 2016 waren es 22.000", zitierte Sobotka aus der Kriminalitätsstatistik.
krone.at/.../...
0 # Anonymní 2017-01-20 12:48
Gogo, chapu, ze si sam sobe selektujete veci, na ktere budete odpovidat a dale veci, ktere se Vam nehodi do kramu, tak apriory povazujete za zfalsovane.

Nicmene, nikde jsem nenapsal,
ze "migrantska kriminalita nedosahující kriminality domorodců.", jen ze v bezne/poulicni kriminalite maji, (znovu pro Vas Gogo, pac odpurci imigrantu a Ameriky se vyznacuji tim, ze moc nerozumi textu), kriminalitu srovnatelnou s domorodci.
Neocon
0 # gogo 2017-01-20 13:09
Ale ani v tom nemáte pravdu, jejich pouliční kriminalita řádově převyšuje tu nativně rakouskou, což všichni samozřejmě vědí a věděli ještě než imigranti přišli. Dokonce to věděli i ti, kteří to popírali :-)
0 # Anonymní 2017-01-20 13:45
Ja vim Gogo, i kdyz cisla rikaji jinak (obecne), tak to preci nevadi-jsou zfalsovana.
Nemecky ministr vnitra je ultralevicovy pisalek, a jednorazove zdrazeni vseho o 35% je krajne vyhodne pro ekonomiku zeme a zvlaste pro obcany a uplne naprosto vyhodne pro ty, co mesicne neusetri ani dolar a ziji od paycheck to paycheck...

Bazen si na zahrade nekopete a i kdyby ano, tak ho zadate za 5ti nasobek bezneho rozpoctu ciste CZ firme, sice to bude 5x drazsi a trvat o 2 mesice dele, ale opet Gogo nevadi, protoze jste vlastenec a bylo by Vam nesmirne lito, kdyby ty 4 CZ lini delnici, skoncili na pracaku...
A take ma byt v CR "vlada lidu"-tak to jo, Gogo
Neocon
0 # gogo 2017-01-20 13:57
Teď už blábolíte.
0 # Anonymní 2017-01-20 14:11
Ja blabolim? Vyjma toho, coz jste a to musim ferove uznat, neuvadel Vy, nybrz GP o "nemeckem ministru vnitra", aka "Ultralevicovy pisalek", jsou vsechno v zasade Vase slova/prispevky zde, za poslednich rekneme 72 hodin.
Pak jste ovsem sam o sobe prohlasil, ze blabolite.
Neocon
0 # gogo 2017-01-20 14:24
Ale vždyť měl Peters pravdu s tím německým ministrem vnitra.
0 # maaartinus 2017-01-20 14:34
Gogo: No ale zase je potreba ucenit, ze nepachaji zadne Steuerhinterziehung. To jiste vice nez vyrovnava obcasne "Kültürbereicherung", na ktere je potreba si zvyknout jak rika ministr vnitra de Maizière.
0 # Anonymní 2017-01-20 14:49
Jasne Gogo, CDU je ultralevicova strana, naprosto presne. A CR lezi v Asii a v cesku se plati Danskou korunou (DKK). A Milos Mlha, Vas president, byl pred rokem 89 clenem NSDAP.

Nechcete si jit Gogo psat svoje "fakta" na Novinky.cz? Tak by pro Vas meli totiz pochopeni...
Neocon
0 # gogo 2017-01-20 15:51
Nebuďte hysterický. Jeho názory jsou velmi blízké sluníčkářům z neziskovek, aspoň pokud jde o otázky kolem migrace a sociálního inženýrství. Jestli mi nevěříte, pusťte si některou z debat, kde vystupoval a uslyšíte ho naživo. Já osobně pravo-levé dělení nepoužívám, takhle ho označil Peters, ale troufnu si tvrdit, že vím, co tím myslel a dávám mu zapravdu.
0 # Anonymní 2017-01-20 16:23
Nevim, co je hysterickeho na tom, ze nevolam, na rozdil od Vas, CDU "ultralevicovou stranou".

Kdyz pominu Vase zakladni neznalosti, ktere mate, jako ze "v US je levny bensin kvuli domaci tezbe, nikoliv kvuli tomu, ze na tom nema stat ani cent/korunu dane", nebo ze "Cinan otroci na Americana", aniz by jste mel alespon elementarni znalosti obchodu (zadavatel-zhotovitel, zamestnavatel/zamestanec),

tak bych alespon od Vas, na jinak serioznim Blogu ocekaval, ze minimalne ( a je jedno, zda-li mame rozdilne nazory na ruzne veci-coz je naprosto v poradku a to je v zivote bezne) nebudete lhat, jako 13ti lety kluk-coz se bohuzel ve Vasem pripade nedeje.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-20 16:58
Neokone, uvedu na pravou míru Vaši desinformaci: „nybrz GP o "nemeckem ministru vnitra", aka "Ultralevicovy pisalek"“. Vy jste citoval českého pisálka, protože německý ministr, jak známo, česky nemluví. Ano, zdroj toho z prstu vycucaného čísla byl německý ministr vnitra, ale to jste upřesnil až později.

Jinak Vaše umanutost, se kterou nejste s to pochopit, že 35% clo neznamená 35% zdražení, je hodná lepší věci.
0 # Anonymní 2017-01-20 17:15
Ano, GP, mate pravdu, "...že 35% clo neznamená 35% zdražení...". Po dlouhe dobe se na necem (ohledne US, nebo uprchliku) shodneme.

Z historickeho , skutecneho i tradicniho hlediska, pokud by jste mel nejake/jakesi znalosti o ekonomice, tak by jste vedel, ze v pripade nastoleni cla, DPH, ci zmeny sazeb DPH, je VZDY finalni cena vyssi, nez je dane cislo, protoze:

1) toho vyuziji obchodnici k mirnemu navyseni
2) co dulezitejsi-tim pokryji administrativni naklady spojene se zavedenim dane/cla.

A firmy, ktere prodavaji/odebiraji z Ciny sve vyrobky v poctech milionu/ks/year, tak budou muset nabrat extra desitky ci stovky zamestnancu, kteri budou resit s Celni spravou papirovani, prebirani zasilek, zkratka administrativu...

Tedy opet mate pravdu "že 35% clo neznamená 35% zdražení", skutecne zdrazeni vyrobku bude neco mezi 38%-42%, nekteri tvrdi dokonce 45%.

Socialismus s lidkou tvari-kteremu tzv."pravicaci" tleskaji-gratuluji panove...

Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-22 08:22
Neokone, abych za sebe nějak uzavřel tu nekonečnou debatu, která od faktů přešla k spekulacím, takže je nekonečná z podstaty:

Tedy opet mate pravdu "že 35% clo neznamená 35% zdražení", skutecne zdrazeni vyrobku bude neco mezi 38%-42%, nekteri tvrdi dokonce 45%.
Ve skutečnosti se clo nikdy nepočítá z prodejní ceny, ale z dovozní. Jak Vám dosvědčí každý, kdo z Číny něco kdy dovážel, rozdíl mezi dovozní a prodejní cenou čínského zboží je extrémní. Se svým 40 % zdražením jste zcela mimo. Navíc v tržním hospodářství ceny určuje trh, pokud smíte beztrestně zvednout ceny, jste na monopolisovaném trhu, což USA nejsou.

A úplný závěr. Tohle byste podepsal: "Applebaum: Yes, though the poorest Americans voted for Clinton, many relatively wealthy people voted for Trump and generally it's a mistake to think that economics explains Trump. The US is doing relatively well, the economy has significantly recovered since 2008, unemployment rates are low. I would say rather that his appeal to the working class was cultural: "I'll bring back the kinds of jobs your fathers had," and, by implication, the whiter, simpler post-war world when America had no real economic competition." Zkuste se zamyslet nad tím, proč Vy, údajný pravičák, máte tak extrémní míru shody s certifikovanými levičáky, od fake news CNN až po globalistku Applebaumovou.
0 # Anonymní 2017-01-22 15:19
Bohuzel GP, a opet zduraznuji bohuzel, zijete v nejake Mantre/Bubline, kde zbozi vyrobene Cinanem stoji v centech a "zlodejske" US firmy ho nasledne preprodavaji za desitky, ci stovky USD/ks a tedy, presne jak pisete, z duvodu ultra-levicackeho cla 35%, cena zbozi nestoupne, protoze si firmy jen ukroji svuj profit, ale koncovy zakaznik zaplati stejnou cenu.

To je proste blaznovstvi, ktere muze napsat nekdo absolutne neznaly cisel, fakt a ekonomie.
Jak jsem psal minule-ja na rozdil od vas znam nekoho, kdo presunul 2008/2009 vyrobu/firmu do Ciny a jen diky tomu prezil a nezbankrotoval, muze a take dava praci US obcanum ( kteri plati v US dane a nasledne utraci v US ekonomice) na US soil na redistribuci a v prodejnich sitich, nikoliv zavratne zbohatnul.

Opakuji Vam, s Vasi libosti, ci bez-zvysovani dani, zavadeni cel, poplatku a vyhrozovani souk.firmam-to jsou veci, ktere chtel Sanders a lide okolo neho-

neznam nikoho z GOP, vcetne vice presidenta Pence, ktery se proti tomu ostre stavi, kdo byl s tim souhlasil a take si myslim, ze Trump s tmto "komousskym inzenyrstvim", i dle mych informaci ze starny, narazi v Kongresu a jestli mu to projde, tak jen diky Demokratum.
Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-22 21:05
Neokone, např. pánvička, která v Číně výrobní náklady 100 Kč, v ČR stojí 700 Kč. Jsou to exaktní čísla z první ruky, které mám od člověka, který pracoval ve velkoobchodu. Tak si to laskavě spočítejte, ale jevíte se jako ignorant, který o věci nic neví.

Nejde o žádnou zlodějnu, jak si pletete, protože něco vyrobit dnes není žádný kumšt; umění je to prodat.
0 # Anonymní 2017-01-22 22:16
GP- Uz tu jen od Vas chybi veta: " ABB nic nedela, ale zabavili mu 1000 knih po 200,-Kc each, tak kdyby je prodal, mel by najednou vydelal 200 taliru ceskych".

Reknu Vam, jako clovek, ktery od svych 20 let dava lidem praci, v CR i US a pri vsi skromnosti docela uspesne, jak to skutene je a jak jste si to opet primaloval, mylit se ve Vasem konkretnim pripade budu o 50,-Kc-slovy o pade ceskych.

Vyroba jedne panve dost mozna vyjde na 100,-Kc a dost mozna ma v CR prodejni hodnotu 700,-Kc,

ale jen jste jako obvykle zapomel, coz je u Vas nyni zvykem na naklady firmy spojene s vyrobou, vyvojem, letenky, diety a hotely pro sve zamestnance, soc., zdar. a placene dovolene pro ne, na naklady na dopravu, na 21% DPH, nejakych 10% vrazi do marketingu a na cca 20-30% dolu na slevu pro odberatele/velkoobchod, ktery nasledne panev prodava za 700,-Kc.

Cili suma sumarum-vasemu znamemu, aby mel panev pripravenou na rozvoz na kramy/odberatelum, a mel ji fyzicky v CR ve svem warehouse, ta panev s dopravou z Ciny a zaplaceni vsech poplatku a nakladu vyjde na 450-500,-Kc a za 520-550,-Kc ji nadeli nekomu, kdo ji nasledne za 700,-Kc prodava.

Pripominate mi, takove ty stamgasty, co jsem mel jeste v CR v Praze ve sve restauraci/baru, stejne videni, resp.NEvideni sveta jako Vy...

"Mladej, kolik vytocis za vecer sudu Plzne?
3. Pane.
A kolik mas na jednom pivu? No, nakup je 21,-Kc a prodavam za 25,-Kc, tedy 4 Kc, pane.
Mladej, ty vole, ty jen na pivu vydelas za kazdy vecer 1200,-Kc a skoro 40 taliru za mesic?
Ne, pane, nevydelam.
Ale jasne vole, ze vydelas, vzdyt to je jasna matematika, mladej.". Na to ja vole dru 3 mesice a za tebe to easy vydela tady Hozik, vole vycepni..."

Tak snad jen Pan Buh da a nebudete nekdy prednaset mladym lidem ekonomii.

Neocon
0 # Guy Peters 2017-01-23 08:44
Neokone, končím s Vámi. Jste fanatik na úrovni Daniely. O Číně vůbec nevíte, jen hloupě žvaníte:

Reknu Vam, jako clovek, ktery od svych 20 let dava lidem praci
A co má bejt? Máte kvůli tomu snad patent na rozum?

ta panev s dopravou z Ciny a zaplaceni vsech poplatku a nakladu vyjde na 450-500,-Kc a za 520-550,-Kc ji nadeli nekomu, kdo ji nasledne za 700,-Kc prodava.
Na 170 Kč. Jste zcela mimo.

Proč v USA lidi Vašeho typu vymetli, je jasné: Nic jste nezapomněli, nic jste se nenaučili. A já na Vás už nebudu reagovat, protože nemám čas ani chuť Vaše báchorky vyvracet fakty. Měl jste možnost se něco dozvědět; nemáte zájem, Váš problém, že skončíte na smetišti dějin. Od komunistů Vás liší jen ideologie; přístup máte stejný jako oni.
0 # Anonymní 2017-01-23 11:41
GP- mate uzasneho znameho-naklady na vyrobu, mzdy zamestnancum, odvody za zamestnance, doprava z Ciny, Clo, DPH na vstupu, DPH pri prodeji, enegrie, marketing, sleva pro velkoodberatele, zarucni a pozarucni servis, pronajem/hypoteka pro warehouse a 65 dalsich povinnych veci- vyjde na 1 panvicku-rovnych 70,-kc, cili mene, nez stoji jedny Startky...

Gratuluji GP-pak jen nechapu, kdyz je to takovy "Kouzelnik", tak proc prodava panvicku za 700,-Kc/ks (a jak pisete, problem pro neho je prodat) a proda tak 3 za mesic, a neprodava je za 250,-Kc/ks, stale vydela skoro 100,-Kc/ks a prodal by jich 25 tis./mesic...
(Zrejme by skoncil v insolvenci pristi pondeli, ale jak pisete, mohl jsem se priucit a svoji sanci jsem promarnil, coz me mrzi.)

Prominte, tomuto nerozumim: "Proč v USA lidi Vašeho typu vymetli, je jasné" a patent na rozum samozrejme nemam, ani jsem nic podobneho netvrdil.
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 12:59
Ještě pro neocona ohledně někdejší debaty o Frontexu, kdy jsem tvrdil, že se podílí na importu migrantů a neocon to popíral.
Mach interpeloval EP
machpetrmach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582213
a vypadá to, že jsem měl opět pravdu.
0 # Anonymní 2017-01-23 13:06
Gogo, uz zase Pohadky?
Psal jsem Vam, ze cisla od boku strilite jako ozraly milionar a ze Frontex, ktery ma celych 720 zamestnancu ( minus lide na volnu, minus lide na dovolene a neschopence) , asi celou tu hranici neuhlida a ze jelikoz nejsme ve stredoveku a barbari, ze barky imigrantu nepotapime, ale ze je dovalime ke brehu.

A take jsem Vam psal, ze Frontex nedela zadnou kyvadlovou dopravu, jak by jste si jiste pral.
Vy jste tu nemel pravdu, at Vam nekrivdim, mozna 18 mesicu.
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 13:12
Frontex je agentura, nezajišťuje akce svými kmenovými zaměstnanci na všech úrovních. Stejně jako když ŘSD staví dálnici, nedělá to ředitel se sekretářkou v montérkách.
0 # Anonymní 2017-01-23 13:15
A co ma byt Gogo, ze sef agentury se svoji podrztaskou neni operativne v terenu?
A ted tu o tom, jak "EU planovala/planuje privest do EU 50 milionu severoafricanu, aby mely levicove strany zajistene volice."
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 13:53
Na to přece existuje přímo materiál EU, ve kterém se o projektu EUROMED pojednává, začalo to v roce 2009 jak tzv. Barcelonský proces a na světlo to dostali Dánové a v ČR se tím zabýval pan Kuras.
0 # Anonymní 2017-01-23 14:08
Jasne, pak je otazka-kde jsou a proc uz nejsou davno v EU? Ze by to byl bullshit? EU nezvlada ty sve 2 miliony a ma/mela v planu 25x tolik? Tak to jo, Gogo
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 14:29
To byl přece jen záměr, smělé plány eurobolševiků. Ten projekt se v původní podobě nerealizoval, ani v podstatě reálně nezačal navenek, pouze se připravovaly podmínky. Reálné dění bylo rychlejší, než si eurobolševici představovali, i když očividně některé struktury, angažované v migračním businessu, byly připravené už předloni.
Upozorňoval jsem vás na Euromed proto, abyste si uvědomil, jak zvrácené mívají eurobolševici svoje sny.
A také to padlo v souvislosti s počty imigrantů. Vy jste bagatelizoval počty, já jsem trvrdil, že již tehdy jsme byli nad milionem a že horní hranice není omezena - zejména když sama EU připravovala projekt na přesídlení 50 milionů. Tj. pro eurobolšany nebyly desítky mega žádná hranice, nic co by je zděsilo a kvůli čemu by chtěli tok migrantů zastavit.
0 # Anonymní 2017-01-23 15:18
Takze to byl/je car papiru, ktery nebyl nikdy realisovan-v poradku Gogo.

Ja jsem zadne pocty nebagatelisoval-znovu a opet-proc lidem jako Vy dela problem text a proc tedy nasledne s touto poruchou chodite na Blog?

Psal jsem Vam asi 72x, ze jestli jich je milion, nebo 2 miliony, ze to nehraje nijak zasadni roli k tomu, kolik stavajicich Cmoudu bylo v Evrope davno predtim, nez jste si koupil svoji prvni barevnou TV.

Po 73ti, at se tomuhle vyhneme pristi tyden, mesic, na podzim t.r. a vhledem k Vasemu zatvrzeni i pristi rok-

"Je mi jedno, jestli je v SRN v tento moment 7 mil.Cmoudu, 8 mil. Cmodu, nebo i10 milionu Cmoudu"-je mi to vazne u rite.

Neni to ma starost a pokud plati to, co tu opakovane pisete : "..Kazdy stat by se mel svobodne rozhodnout, koho, kolik a zda-li prijme...", tak by to u prdele melo byt i Vam Gogo...

Neocon
0 # gogo 2017-01-23 15:21
Vám to jedno být může, nám nikoliv. Mně je taky jedno, jestli patří Texas USA nebo Mexiku.
0 # Anonymní 2017-01-23 16:18
Ale copak Gogo, kazdy tyden tu napisete, "jak by si kazda zeme mela rozhodovat sama svobodne, koho prijme, neprijme, komu otevre hranice, koho necha za plotem atd." a kdyz si to Nemci, Svedove a Buh vi kdo jeste, udelal presne dle Vasi rady, tak Vam to neni jedno a nelibi se Vam to?

To je ta demokracie ala Gogo-neco jako, "muzes si rikat co chces, ale musim s tim souhlasit".
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 16:37
To ale špatně chápete, Němci ať si tam mají koho chtějí, když nám nebudou svoje hosty nutit a vynucovat si otevřené hranice. My máme právo jim mluvit do jejich imigrační politiky do té míry, do jaké nás ohrožuje. Kdyby si zajistili, že jim hosté nebudou lézt k nám, tak ať si jich tam mají kolik chtějí.
Kromě toho, Němci tím pozváním a vynucováním otevřených hranic přivedli do průseru i tranzitní země v čele s Rakouskem. (to je ta země na jich co mají ministra vnitra s českým jménem)
0 # Anonymní 2017-01-23 16:45
Souhlasim, jen nejak jsem nepostrehnul, ze by vam Nemci neco/nekoho nutili, pokud vim, tak nejake kvoty byla jen takova "zkouska mikrofonu" a nikdy se nic takoveho nestalo.
Takze jich mate v CR stale, dnes, vcera, minuly rok-nejakych cca 180 kusu v dent.zarizeni.

Tedy at si Nemci delaji, co chteji, protoze Vas osobne to nijak preci neobtezuje/nezatezuje.
Oni si je plati z Nemeckeho rozpoctu, nikoliv z CR rozpoctu, tedy plati Vase okridlene-"at si kazda zeme bere, koho uzna za vhodne"-coz nemci, bez Vaseho laskaveho souhlasu, presne udelali...

Jen me tak zajima-kde jste byl, tech poslednich X let, co meli Nemci po celou tu dobu 7, mozna 8 milionu Cmodu?
Neocon
0 # gogo 2017-01-23 17:00
Oni si ty kvoty odsouhlasili a ony platí, i když Maďarsko nebo Slovensko podalo stížnost. Jen se to zatím nerealizuje. Dále Němci chtějí "sjednotit" imigrační a sociální politiku a hodlají nám natlačit zákony týkající se voleb. Např. volební právo pro azylanty a zahraniční politické strany, účastnící se voleb v zemi.
Prostě a jednoduše ten tlak je dost velký a na více frontách. Mimo jiné i snahy o odzbrojení obyvatel ČR.

Byl jsem celou dobu v ČR, proč se ptáte? Ti, které označujete za Čmoudy byli většinou legálně přišedší Turci a jejich rodiny a potomci. Ty si Němci pozvali a nenutili ostatní země k jejich rozdělení. Že to považuji za pitomost od začátku, je snad jasné, ale donedávna to byl víceméně jejich vnitřní problém. Otevřenými hranicemi a snahami o distribuci lidí k nám se situace mění a je třeba se tomu postavit se vším důrazem. Tady nejde o čísla, ale o princip.
Kolik je jich u nás se samozřejmě neví. V Praze jich pár set bude, v příhraničí taky. Policie je u nás nechytá, což si myslím, že je špatně. Trochu větší komunita bude asi v Teplicích.

Problém je prostě v tom, že jakmile sdílíte s někým společný prostor, neměl by nikdo ze spolubydlících činit nevratné kroky, se kterými ostatní nesouhlasí.
Ono nakonec i v Německu už se ozývají opatrné hlasy o tom, že Merkelová porušila zákony Německa i EU. Jen to ještě nedošlo tak daleko, aby to nastartovalo nějaký reálný proces.
0 # Anonymní 2017-01-23 17:19
"Ti, které označujete za Čmoudy byli většinou legálně přišedší Turci a jejich rodiny a potomci."

Presne Gogo, a tihle nove prichozi, z te tzv. uprchlicke krize, jsou nyni ( az samozrejme na vyjimky) vetsinou legalne prichozi, protoze uz dostali povoleni k pobytu v SRN ( opakuji, vetsina, aby jste me zase nechytnul za slovo).

Tedy opakuji, kdyz Vam nevadili v minulosti tech X milionu, co jak rikate, si Nemci pozvali, tak v tom nyni nevidim zadny rozdil, protoze tech je diky Bohu o trosku mene, radove o nulu v procentech mene a taktez ziji nyni, legalne v Nemecku.

Dost mozna porusila zakon, o tom nebyl nikdy spor, ale druha vec je, jak by jste se zachoval na jejim miste Vy.

A treti vec je, jak moc to vadi tem, co se jich o tyka a to Nemci-a vzhledem k tomu, ze by a to se znovu jako kreten opakuji, Merkelova, dle vseho, vyhrala znovu Volby, kdyby se konaly zitra rano-tak s tim asi maji problem predevsim ti lide, jako Vy, kterych se to netyka budto vubec, nebo velmi sporadicky.

Neocon
0 # Konfucius 2017-01-23 17:58
Gogo: Německo skrze Merkelovou samozřejmě porušilo hlavně mezinárodní dohody - a to Schengen a Dublin II. Vytřelo si s nimi zadek. V zásadě kvůli Německu už nemá evropský a schengenský prostor žádný smysl. Jediná rozumná reakce na německé vytírání si zadku s mezinárodními dohodami je postavit ploty na hranicích států. A samozřejmě tvrdé sankce EU vůči Německu, protože Dublin II je nařízení Evropské Unie. Což je utopie, takže jediným důsledkem bude brzký rozpad Evropské Unie (za cca 5 roků) a chaos v Evropě.
0 # gogo 2017-01-24 07:30
Konfucius: samozřejmě souhlas, to tvrdím od počátku

Neocon: Že by Merkelová vyhrála volby, tvrdí všechny průzkumy. Může to znamenat dvě věci.
1. Agentury a media jsou v rukách bolševiků a žijí si ve vlastním světě. Tento jev existuje a přesvědčili jsme se o tom nedávno vícekrát. Je tím silnější, čím větší tlak jde z medií a čím menší je reálná svoboda slova. V Německu je obojí splněno bohatě.
2. Vyhrála by opravdu - i to je možné, nakonec proč ne, i Adolf Hitler vyhrál a v roce 1940 by byl jistě ve volbách svůj post také obhájil.

Obojí ale samozřejmě není nijak ve vztahu ke správnosti konání.
0 # Anonymní 2017-01-24 14:11
"Obojí ale samozřejmě není nijak ve vztahu ke správnosti konání."

To jiste mate Gogo pravdu, to ze nekdo muze, ci vyhraje Vlby jeste neznamena, ze konal spravne, jen rikam, ze by si o tom meli rozhodovat lide, kterych se to xoopravdy tyka-cili Nemci, nikoliv pan z Brna.
Neocon
0 # gogo 2017-01-24 14:29
Jen ať si rozhodují o Německu, ale nemají co rozhodovat o nás. O nás si máme rozhodnout zase my sami a o společných záležitostech zase společně.
A v tom je problém- diktátorka rozhoduje za všechny a silou ty svoje úlety prosazuje.
0 # Anonymní 2017-01-24 14:42
Nikoliv Gogo-pres vsechny Vase zarucene apokalypsy jsou kvoty u ledu a Vy jich tam stale mate, a znovu se opakuji, 180+ks v detencnim zarizeni.
(jina vec by byla, kdyby tomu tak nebylo a vy jste jich museli X tisic prijmout-coz se zrejme k Vasi nelibosti, nestalo).
Neocon
0 # gogo 2017-01-24 14:49
Co znamená "u ledu"?
Máte vůbec aspoň rámcovou představu, kolik nesmyslů nám chodí z Brusele/Berlína a co je ve frontě?

Zatím jich opravdu podle platných kvot "musíme" přijmout předem neohraničený počet, pouze se celý mechanismus zadrhl v technikáliích, ale nepochybuji, že na tom bolševici všech zemí usilovně pracují.
0 # Anonymní 2017-01-24 15:03
A ja Vam rikam, ze na tom nepracuji a zadne Cmoudy CR na zaklade kvot, neprijme. (coz bude/je pro Vas jiste zklamani, protoze o cem tu pak budete psat).

Pokud se tak stane, coz je stejne pravdepodobne, asi jako ze " EU priveze do Evropy 50 milionu severoafricanu", dam Vam za pravdu, omluvim se Vam a nase debata bude vypadat jinak-ale to drive bude prase na kosteti letat.
Neocon
0 # gogo 2017-01-24 15:24
Neradíte vy náhodou Sobotkovi? Ten se taky bil v prsa, že kvóty nepřijme, ale že by stejný počet čmoudů přijal dobrovolně :-)
Kdepak náš Sobotka, to je pane sekáč!
0 # Anonymní 2017-01-10 19:20
Zadna obcanska valka nenastane, proud zpomalil, ci se zastavil, jiz davno nejsou uprchlici tema ani ve IV. Cenove-coz jako clovek zijici v cesku moc dobre vite.

Určitě. Jeď se juknout třeba do Itálie. Ne, skutečně, tahle emigrantská "moudra", co padají zpoza velké louže tu od Hedvicka, tu od Daniely, tu od Neocona, to nemá chybu.
0 # Anonymní 2017-01-10 19:40
Jo, jo, dalsi blazen v rade, za jehoz spackany zivot muzou uprchlici v Italii, Nemecku, Londyne a Francii atd...-sice tam byli davno predtim, v radech milionu, ale co, chlapi v Dymokurech v putice rikali, ze to tam je ted hrozny... a chlapi taky rikali, ze tam drive cmoudi/uprchlici/muslimove nebyli...

Ja mel pritelkyni z Malmo ( v roce 2002-2003), pracujici v Kodani, vzdycky tam bylo cerno a preburkovano a co ma jako byt?
Neocon
0 # Daniela 2017-01-10 23:02
19:20 anonym,
Tak pozor. Ja jsem znama islamofobka uz od roku 2003.
R.Hedvicek ma sve nazory, nicodron ma sve, nasledne, i ja mam svuj pohled na dnesni situaci.. Ze se uplne neshoduje se zdejsim osazenstvem mne vubec nermouti, pac vetsina nesnasi Spojene Staty, coz je moje prvni a posledni starost, je to muj domov, moje zakladna, moje existence.. Za morem, kde se citim bezpecneji.
Z tohoto pohledu pak pisi "emigrantska moudra" a vzdy to ma nejakou, byt casto nepostrehnutelnou souvislost s mou situaci. Ucim se neustale a muzu i pozmenit svuj nazor, nejsem tak zabednena a zacyklovana, ze bych hned bezmyslenkovite zavrhla cizi "moudra".
Nemam radost z toho, jak se v Evrope situace hroti, nejsem skodoliba, ne jako nekteri emigranti, kteri vam ten rozvrat ze srdce preji. A to i pres to, si mnozi nechteji pripustit, ze neomarxisticka politika Evropske Unie psychologicky podporila emigrantske najezdy...
Ona totiz ta nase civilisacni slupka je dost tenka, zazila jsem to. Proto nesnasim extremisty, at uz z 'prava' ci z 'leva', nekdy staci projev anarchismu, nahodna rozbuska a uz to jede.

Volba Trumpa byla jedina moznost, jak zamichat karty, pokus o zmenu, protoze obamovsko-clintonska politika se stala naprosto neunosnou.





0 # Anonymní 2017-01-11 01:49
Taktez bych chtel poprosit, aby jste me s lidmi, jako je Daniela a s. Hedvicek, kteri jedine, co pro tuto zemi udelali, je natahovat ruku na Social Security a sirit nenavist, ackoliv jejich jedina kvalifikace na vstup do US, byl komunisticky system v CSSR, nedaval do jednoho pytle.
Neocon
0 # Anonymní 2017-01-11 10:23
Já bych to zase do jednoho pytle házel - deprivovaní ztroskotaní emigranti, závistivě hledící zpět do své (zatím) relativně šťastné a krásné vlasti.
0 # Anonymní 2017-01-11 13:30
Tak to jo, vazne zavistive koukam na CR, mam mokre oci, kdyz po 14 ti dnech letim zpet, uz v letadle smer LA mi zacina chybet to CZ uzasne pocasi, predevsim zimni a podzimni, nad Atlantikem si rikam-"ty vole, kde ja najdu doma ve Statech tak arogantni cisniky, prodavacky, lidi na ulici, abych si alespon trochu pripomel Prahu", dale me ve Statech strasne chybi ty CZ otazky-"co to mas za hodinky, kolik te staly? Cim jezdis? Kolik jsi dal za boty? Kolik te stal Iphone?" apod.
Mate pravdu, kdyz tak o tom premyslim, mozna sem pisi jenom z te zavisti.
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2017-01-11 14:15
Aniž bych se chtěl vyjadřovat k meritu sporu, komunisty vymyšlený pojem "závistivý emigrant" pokládám za něco srovnatelně směšného jako "chamtivý mnich".
0 # Marie Rausku 2017-01-18 18:49
No mě se na Okkupert líbí nejvíc úvodní znělka ;)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)