Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Případ Kláry Samkové a jejího projevu ve Sněmovně pokračuje. Česká advokátní komora si na výzvu tajemníka Ladislava Kryma vyžádala plné znění projevu, který do té doby (domněle) neznala, a požádala Samkovou o vyjádření k němu. Její odpovědi nemohu ničeho vytknout: sám bych to nenapsal lépe.

A mám pro ni inspiraci: než příště něco veřejně řekne, měla by kopii zaslat Komoře a požádat o dobrozdání, zda je politický názor z řečeného plynoucí pro českého advokáta v r. 2016 přípustný, pokud možno i se stanovením záruční lhůty, tedy jak dlouho takovým ještě zůstane; jak známo kupř. z let 1938–9, kdy byl zakázán výkon advokacie Židům, názory řečené stavovské organisace mají tendenci k jisté časové nestálosti.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-11-30 17:36
Ale no tak. Vy s Vaší brilantní, byť archaickou, češtinou a smyslem pro řádné uspořádání textu byste to dozajista zvládl bez nesmyslné poslední věty třetího odstavce a textu nezarovnaného do bloku. Ostatně to je to, co na Vašich podáních vždy obdivuji - absenci byť jen jediného překlepu.
0 # Tomáš Pecina 2016-11-30 18:38
Zcela nedávno mi jeden čtenář naopak vytkl, že mu vadí "ta moje staročeština", takže jsem začal uvažoval, že od svého poněkud excentrického lexika a tradiční orthografie upustím.
0 # Niki 2016-11-30 18:45
Jakože pánové Cholenský a Kočí odteď začnou psát novočeštinou? :-)
0 # Tomáš Pecina 2016-11-30 18:49
Jak víte, razím theorii, že správné a v souladu s vývojem české orthografie je psát např. "teoryje", tedy buďte v tomto směru otevřen novým překvapením.
0 # Anonymní 2016-12-01 20:02
Tomáši, jen to ne! Přijít o jeden z mála ostrůvků krásné češtiny, no přežil bych to (musel bych), ale bylo by mně smutno.
Kromě jazyka na tvých dokumentech oceňuji i typografickou úpravu, vím, TeX je mohutný nástroj, znám a používám jej také, ale je to jen nástroj, hodně záleží na tom, kdo a s jakým vkusem jej používá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)