Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ne všechny politické procesy končí šťastně. To dosvědčuje rozsudek nad Adamem B. Bartošem a Ladislavem Zemánkem, týkající se jejich polenské anabase. Z jeho obsahu vyplývá, že mladá, začínající jihlavská soudkyně Tereza Jedličková dostala příležitost plně a vášnivě se ztotožnit s názorem znalce Josefa Zouhara, aniž by se jí v tom obhajoba pokusila účinně zabránit. Nebyl předložen žádný oponentní/revisní znalecký posudek a dílo zkázy dovršilo kajícné a úplné doznání ideozločince Zemánka.

Z methodického hlediska je významné, že v rozsudku byla plně využita methoda kontextuálního extremismu: co Bartoš se Zemánkem svým textem na cedulce mysleli, vyplývá jasně z jejich dalších politických aktivit. Neboli, řečeno slovy závěrečného návrhu Lucie Šlégrové – která arci svůj případ na rozdíl od ABB&LZ vyhrála – jestliže promluvím o tom, že dnes bylo krásné jitro, určitě mám na mysli řeckou stranu podobného názvu, když se zmíním o duze, je to bezpochyby narážka na argentinskou stranu Juana Peróna, která duhu používala jako jeden ze svých symbolů, kladivem určitě míním kladivo Thorovo a křížem kříž hákový, no a když promluvím o národním socialismu, je vyloučeno, že bych snad měla na mysli Horá­kovou, Drtinu nebo jiné představitele československého národně­socialistického politického směru, nýbrž hovořím jedině a pouze o Hitlerovi, o Křišťálové noci a o holokaustu.

V tom spočívá hlavní dopad zpackané Bartošovy a Zemánkovy obhajoby: soud se nepodařilo přesvědčit, aby hodnotil důkazy prima facie, z jejich skutečného obsahu, a neumožnil znalecký rozlet vytvářející z komárů velbloudy, z hodinek holínky a z každého veřejně činného člověka potenciálně nebezpečného verbálního extremistu.

Methoda kontextuálního extremismu je principiálně vadná a nepřijatelná a každým jednotlivým případem, kdy její použití v trestním řízení soud aprobuje, trpí a eroduje svoboda slova každého z nás, neboť, ať chceme nebo ne, v Jihlavě nedostal exemplární trestněprávní roubík neoblíbený nacionalistický politik, ale my všichni, protože u každého lze při vhodné aplikaci této zvrácené výkladové methody najít možnost, jak řečníka nebo pisatele poslat do vězení ne za to, co řekl nebo napsal, ale co tím ve skutečnosti myslel.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-11-25 19:21
Zacinam si pomalu myslet ze ten proces i obhajoba je zpackana schvalne a ucelove, aby se konceptualniho extremismu soudci prestali prece jen drobne obavat a prestali se osivat podepisovat rozsudky na jeho zaklade :-( Proste takove proslapavani cesticky...
ABB to v globale neuskodi (pro sve bude mit navic auru mucednika) zato soudci zjisti, ze ta sycarna proste muze fungovat .. a Zemanek je takovy traged, uzitecny idiot, jehoz konec v zasade nikoho nezajima
DS
0 # Anonymní 2016-11-26 17:12
ABB to v globale neuskodi.
Ano, neuskodi, hure nez 0.16% po te, co byl jeho oblicej kazdy den ve zpravach, jiz byt nemuze. I kdyz 0.07% by take nebylo marne...
Neocon
0 # Anonymní 2016-11-27 00:16
tak je to kluk na spinavou praci. sbirani procent neni to, cim obcas bejva pro ledaskoho uzitecny
0 # Marek Trepl 2016-11-25 21:38
Takže za pomocí extázové začátečnice, mastnovlasového hebrejce a tragického poděšenece lze vyrobit plešku na každé neumyté hlavě. Ta skupina Ná.Dem. byla od počátku něčím vadná.
0 # Anonymní 2016-11-27 16:54
Po všelijakých módních výstřelcích jakými byli Pastafariáni, výzva k ALS,
strašidelní klauni, nebo jakým bylo selfie, přichází v ČR nový fenomén:
"Flusni hajzlovi na sako"
Jedná se o kompenzaci nasranosti národa na všelijaké hajzly,
jako jsou třeba týpci "Pražské kavárny" (viz obrázek níže).
Je to v podstatě prosté.
Když někde potkáš někoho z takových célébrit, flusni jí na záda a vyfoť
si to, natoč to. Kdo má větší odvahu, flusne hajzlovi do ksichtu a kámoš
to vyfotí či natočí (flusanec "vytažený z paty" je lépe na fotce vidět).
Pak s tím honem na youtube a na facebook k získání maxima shlédnutí
a laiků.
x2t.com/hajzlove
flusni-hajzlovi-na-sako.kvalitne.cz

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)