Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Foto: Vít Hassan

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes nepravomocně zprostil obžaloby Vladimíra Sáňku, viněného v souvislosti s vydáním Základů tauhídu. Jak je naším zvykem, rozsudek budeme podrobněji komentovat až na základě písemného vyhotovení, jen podotkněme, že Sáňkův případ má bezprostřední dopad i do naší kausy, vydání knihy Hitlerových projevů.

Pokud se arci rozsudek opírá toliko o tvrzení, že publikace nepropaguje žádné konkretní hnutí, je to obhajoba poměrně slabá a ze strany soudu spíše alibistická. Základem musí být restriktivní výklad kautel umožňujících omezení svobody projevu a v daném případě i náboženského vyznání, a to zcela bez ohledu na to, že je v dané chvíli nesmírně populární bojovat proti vlně přistěhovalců; ostatně soudíme, že naši udatní bojovníci by se stejným zápalem v 50. letech brojili proti kulakům a imperialistickým válečným štváčům a v letech sedmdesátých proti pravicovým oportunistům a revisionistům.

Komentáře   

0 # Daniela 2016-09-22 04:43
Ja vidim docela rozdil mezi temito kausami. Kniha Hitlerovy projevy obsahovala uvodniky, ktere mohly byt povazovany za schvalovani a oslavy nacismu. Nacismus je politicky system, ktery byl porazen, ale vzhledem k historii je jeho probouzeni brano jako propagace. Zakonem postizitelna.
Mohamedanske Zaklady tauhidu se ale opiraji o nabozenskou substanci, nikoliv o podstatu politickou.

Navic, uvodniky v Hitlerovych projevech nenabadaji ke zmene demokratickeho systemu. Nepropaguji navod, jak nastolit nacisticky statni system.
Tauhid jde dale, silne doporucuje spolecenske usporadani pod vladou Sharia, i kdyz zatim ve statech, kde neni islam prvorady..Ciliz nabada k 'sedition', urcite je v Cesku nejaky zakon, ktery oznacuje agitovani a ponoukani lidi k rebelii proti ustanovenym poradkum a pravidlum. Tohle totiz Philipsuv Tauvid naplnuje. Je to salafisticka forma islamu.
Mam dojem, ze ceske urady zneklidnila pochvalna zprava od CAIR:

Many Czechs looking to Islam
Last Updated: March 11, 2015
The Czech Republic may be one of the most atheistic nations in Europe, but many Czechs are converting to Islam in their search for spirituality.
Vladimir Sanka says he is one of several hundred new converts to Islam throughout the country and one of some 10,000 Muslims nationwide. Sanka heads the Islamic Center, based in the Czech capital, Prague.

Sanka says that only now, 15 years after the end of communist rule, are Czechs getting in touch with Islam. Czechs are predominantly atheists and Roman Catholics, with some 40 percent of the population labeling themselves as such.

Sanka is in his 40s and was born into an atheistic family. He had an atheistic education at school and in university, where he studied geology. He worked as a geologist for 15 years. Nine years ago, he converted to Islam. In 1995, Sanka became the head of the Islamic Center and an imam in Prague's only mosque.





0 # gogo 2016-09-22 12:42
Doba je holt nejistá. Dnes člověk něco plácne a je to v pohodě a pozítří to znalec na objednávku označí za závadové.
Zrovna Základy Tauhídu jsem dlouhou dobu sdílel a dá se tedy říci, že i svým způsobem rozšiřoval a propagoval. Je to rozhodně zajímavé čtení a myslím, že lidé by měli mít možnost takové knihy číst, když už nám eurobolševici chtějí dopřát blízkou až intimní koexistenci s lidmi vyznávajícími popisovanou doktrínu. Asi největším problémem pro mě bylo připustit, že nejde o provokaci, nýbrž seriozně míněný text.

Doufám, že jsem se neprovinil proti paragrafům z rodiny 202,198 a 261 ani dnes ani v době, kdy to zrovna čtete a srdečně závěrem zdravím všechny fízly, práskače a soudní znalce.
0 # Daniela 2016-09-22 19:44
Ano, doba je nejista a situace se zrychluje.
Celkem nedavno jeden cesky diskuter schvaloval podrezani britskeho vojenskeho hudebnika islamistou v Londyne za bileho dne, naivne se domnivaje, ze si to ten mlady muz jaksi "zazlouzil", protoze zapad muslimovi znicil treba domov a rodinu. Rekla jsem si, pockej, jen aby ti jednoho dne v budoucnosti nechteli islamisti podrezavat deti jen kvuli tomu, ze jsou neverici. (Coz byl z casti pripad vrazdy britskeho vojaka.) Tahle hrozba se nebezpecne priblizila.

Odstavec, jine vlakno myslenky, pro ty nepozorne:
Nekdy jsem si cetla dnes uz nefunkcni Nas Smer, jejich oslavy protektoratu a take ideologicke souzneni s islamem, Konvickovo hnuti 'Islam v CR nechceme' vidi jako sionisticky plot. Neni divu, jerusalemsky mufti byl kamosem Hitlera.
Tez to neni tak dlouho, co prevladal u mnohych Cechu nazor, ze kdyz se Israel podridi 'mirovym procesum' s Palestinci, ze zavladne na svete mir a laska.. Dosti hloupy mazor, IMHO, podstata je narust a rozpinani islamskeho prostoru. Evropske a obamovske fandeni Arabum, lidem jinych hodnot ted nese ovoce, tohle oni pozoruji a vyuzivaji..
Dalsi odstavec:
Kamasovi championi prece kausu Hitlerovy projevy vyhrali, zrejme se soudi o vydaje spojene s obhajobou a za jine ujmy. Svoboda projevu i pro extremisty byla tedy zachovana.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-22 19:57
Náš směr zůstává dlouhodobě bez aktualisací, ačkoli pan Beer, pokud jest mi známo, intensivně (a úspěšně) bádá v archivech. Uvidíme, co s ním bude dál.

Trestní případ projevů není zdaleka vyhrán, bylo podáno dovolání v neprospěch obviněných a to bylo přiděleno k projednání senátu složenému ze tří bývalých komunistů. Ústavní stížnosti proti tomu je momentálně meritorně projednávána, uvidíme, s jakým výsledkem. Odškodňovací řízení běží, ale nemá smysl nějak ho urychlovat, dokud nebude jasno o vině.
0 # Anonymní 2016-09-22 20:23
Soudruzko Danielo, obycejne na vas nereaguji, pac vasi bublinu, ve ktere zijete, stejne nic nezmeni.
Jen pro ty, co maji na rozdil od vas mozek-Obama navysel v AFG pocet Troops oproti W Bushovi 4x, z 10ti nasobyl Raids, co provadi JSOC, 6ti nasobne zvysil o proti Bushovi Drones utoky a podepsal cca 35tis. EO-cili trestu smrti pro "Arabaky, kterym tak Obama preci fandi".
Jen by me zajimalo, kdo a za jakych podminek vam poskytuje pristup k internetu.
Neocon
0 # Daniela 2016-09-22 23:25
Dekuji za odpoved, pane Pecino.
A jeste k tomu profesionalni a fakticka. Spadla mi brada. :-)
To jsem nevedela, ze kausa Guidemedia je v odvolani, zaznamenala jsem jenom tu prvni zpravu a "gloating" Kamasovcu po osvobozeni. "WE are the champions...". (Jen pozoruji.) Nedivim se, ze to porazenou stranu vytocilo, takze ted mi to po nove informaci pripada, ze se jedna o osobni souboj borcu A proti borcum B.. Pan Petrasek zrejme boj nevzdava, coz je od nej uslechtile, bohuzel, oni svym pristupem k pripadu prohrali, protoze se soustredili vic na projevy Hitlera, nez na ty uvodniky v knize. Samotne projevy Hitlera nelze zakazat, jsou casti historie, osobne v nich nenachazim nic genialniho, ale uvodniky pro me silne zavani obdivem a respektem k nacismu. Nakolik je to zavadne pro ceskou spolecnost to nevim, ale postup znalce pana Uhlire byl spise historicky ideologicky nez striktne dukazny..Snad take proto, ze konkretni propagace nacistickeho hnuti v knize Projevy neni jednoznacna.
Nemyslim si, ze po precteni Hitlerovych projevu se nekdo stane nacisitou a bude se klanet Adolfovi, ale po agitovani Tawheedu nasledovat jedineho boha Allaha v boji proti nevericim, tam je indoktrinace mozna.Vidime to v praxi.





0 # Tomáš Pecina 2016-09-23 00:45
Snad po vás chci nemožné, Danielo, ale zkuste, prosím, rozlišovat odvolání (v odvolacím řízení jsme uspěli) a dovolání (dovolací teprve běží).
0 # Daniela 2016-09-23 04:13
0:45
Moje chyba. Prehledla jsem. Ano, chcete nemozne. Dovolani je snad ukon procesni, resi protizakonne procesni chyby, to me nezajima, nic o tom nevim a zustanu spokojene negramotna..
0 # Tomáš Pecina 2016-09-23 08:19
…což vám arci nezabrání, abyste o tom šťastně žvatlala dál, že?

Dovolání je procesní úkon, to jistě, ale neřeší pouze procesní chyby, nýbrž i vadné právní posouzení věci, což je právě to, co NSZ oběma nižším soudům vytýká (vedle toho, že se odvolací soud nevypořádal s novým důkazem, Šlachtovým kádrovým posudkem na obviněné).
0 # Marek Trepl 2016-09-22 22:15
Já tomu nerozumím a ani rozumět nechci. Někdo něco plácne a někdo z toho udělá knížku nebo hudební cédéčko. No a tato společnost, místo aby si užívala volnosti tak reaguje křečovitě. Policie, soudy a znalci jsou na toto jak magnet a pořád chtějí řešit co kdo jako myslel . Co tak pokusně třeba 5 let nechat člověka mluvit a psát co chce a pozorovat zda se něco vůbec stane.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)