Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Obvodní soud pro Prahu 1 při poskytování informací rozhodně nespěchal, a tak nám poslal anonymisované usnesení soudkyně Šárky Šantorové ve věci umělců ze skupiny Ztohoven (v usnesení rovněž nesmyslně anonymisované) až po stížnosti a poté, co rozhodnutí bylo zrušeno odvolacím soudem. S názorem soudu I. stupně nesouhlasíme, domníváme se, že ke krádeži – i když nikoli k výtržnictví – došlo, a nyní budeme čekat, co na to odvolací Městský soud v Praze, který své kasační rozhodnutí dosud nevyhotovil.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-10-01 08:13
Miluji tenhle typ rozsudků, kde není poznat, kde končí názor účastníka, a kde začíná stanovisko soudu, natož nějaké argumenty, které by jej podpořily.


Yossi
0 # Filip Šudák 2016-10-01 21:24
Myslím, že paní soudkyně zásadu subsidiarity trestní represe vůbec nepochopila. Opravdu není na volné úvaze soudu, zda skutek formálně i hmotně trestný potrestá, či nikoliv.
0 # Anonymní 2016-10-03 11:00
Nu, bude to ještě bitva elitních právníků.....Vlajková judikatura rozhodně není ustálená, jak dokazuje nedávný případ odnětí historické vlajky tibetských ozbrojených sborů českému občanovi občanem čínským:
„Neměl v úmyslu vlajku ukrást a přisvojit si jí. Měl v úmyslu zabránit poškozenému v jednání" řekla při zdůvodnění rozsudku Lišková.
A lze jen litovat, samozřejmě čistě z hlediska této velmi potřebné judikatury, že pozornosti státního zastupitelství uniklo fotografiemi zdokumentované odnímání stejné vlajky ozbrojenými příslušníky státní moci na Kampě za pomoci žebříku....
Zajímavé snad také časem bude, jak se soudy vypořádají s ochranou vlajky české, jejíž užívání si stát ústavním zákonem resp. předpisem obdobné síly zakázal, aby si její užívání běžnými zákony následně dovolil a chránil....
0 # Anonymní 2016-10-03 21:38
Bude brzo vyroci...
80 let od te doby co se narodil Vasek Havlojc se stribrnou lzickou v puse...
Vo co, ze se mu 100hoven nevyserou na hrob... ;)
Umelecke ztvarneni exkrementu je prece take svobodnym projevem tvurciho ducha...
Naky trenyrky... na tohle nemaj koule....
0 # Anonymní 2016-10-17 15:18
Soud o Ztohoven: Svobodu slova nelze řadit nad právo na majetek
novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2016-10-17 16:04
O usnesení jsem si napsal, zatím ho neposlali.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)