Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V pondělí 12. září Ústavní soud veřejně vyhlásí nález ve sporu Jana Šinágla s Helenou Vondráčkovou, všemi uznávaným národním pokladem a zpěvačkou, jejíž věhlas překročil hranice domovské Řitky, ba možná i širšího Pořitska, a zasahuje snad i do oblasti jižních částí Jíloviště, arci nikoli díky jejímu zpěvu, nýbrž v důsledku četných žalob a dalších podání a udání, jimiž řečená po uměleckém odkvětu a odchodu jí nakloněného politického režimu nyní zásobuje soudy a další státní orgány.

Tyto žaloby bývají pravidelně neúspěšné, což arci malovanému džbánku nebrání nechávat je svou advokátkou Janou Gavlasovou ve velkém zpracovávat a uplatňovat, v naději, že některá z nich snad přece jen může padnout na úrodnou půdu – jednou to už ksakru musí vyjít, ne? Stalo se tak v případě jejího sporu s J. Šináglem. S ním středočeská pěnice prohrála, zatím v I. stupni, spor o ochranu osobnosti u Krajského soudu v Praze, a proto, po svém zvyku, ihned se svým teamem podala žalobu další, u Okresního soudu v Berouně, obohacenou tentokrát i o návrh na nařízení předběžného opatření. Tento návrh okresní soud zamítl, avšak nadřízený Krajský soud v Praze, z důvodů, které jistě ani trochu nesouvisejí s předlistopadovým členstvím soudkyně Blaženy Škopkové v KSČ, usnesení změnil a J. Šináglovi nařídil, aby se naříkaných výroků zdržel.

Aby se řízení zbytečně nekomplikovalo, krajský soud nedal žalovanému možnost k věci se vyjádřit, a protože to je postup, který Ústavní soud již dávno obecným soudům zakázal, nezbylo J. Šináglovi než reagovat ústavní stížností.

Soudcem zpravodajem byl Vojtěch Šimíček a i když není jisté, že po vyhlášení nálezu H. Vondráčková zazpívá a obdaří své příznivce autogramy, dokonce ani zda se vůbec osobně dostaví, účast přislíbil ústavní stěžovatel, jehož zpěv shora jmenovanou sice možná plně nenahradí, avšak je jisto, že se neuskuteční s použitím playbacku, jak je u pěnice na veřejných vystoupeních v posledních letech pravidlem.

Komentáře   

0 # 64871 2016-09-05 09:56
Side note: Je stejně legrační, že nikdy nikdo neřeší normalizačními rádobyumělci ukradené melodie zahraničních autorů.
0 # gogo 2016-09-05 14:08
Oni už je přece vrátili.
0 # 64871 2016-09-06 07:34
Svými zázračnými výkony a tvorbou národních pokladů.
Sounds legit
0 # SPECZ 2016-09-05 14:24
DOcela se divím že ještě nazažalovala kapelu PunkFloyd za zmínku o sobě v téhle písničce: www.youtube.com/watch?v=ibCSeQQe1u8
0 # Daniela 2016-09-05 22:58
A pak ze se p.Pecina ctenarkam nezavdeci. :-)
O Helenu se zajimam, pac ona je odstrasujici priklad starsi zeny, co ztratila veskerou soudnost kvuli milovanemu hochstaplerovi.
To je davno zname, jak zni ceske prislovi: 'Kdyz stara stodola hori, plane tim nejvyssim plamenem'...
Cetla jsem soudni spis a nevidim tam jediny bod, kde by pan Sinagl prekrocil mez, za kterou by mel byt zalovan. Zadne hrube nadavky, zadne vyhrozovani a ani zadna tvrzeni, ktera by byla primocara.
V nejhorsim se oddava bulvarnim drbum , coz jiste trestne neni. Narodni poklad Helena je ve verejne sfere a to jde ruku v ruce, ze se bude o jejim zivote spekulovat.
Nadto, zaloba na p.Sinagla se sama usvedcuje proti sobe.
(Volna citace) :
"Zalovany spekuluje nechutnym zpusobem co se tyce milostne korespondence Michala. Je to lzive tvrzeni a soucasne hruby zasah do jejich soukromi.... Tomu rozumim asi tak, jako kdyz zlodej u soudu s Judge Judy prohlasil, ze poskozena lze. "Kabelku jsem neukradl a taky poskozena lze, ze v ni mela 50 dolaru, coz je nehorazna lez, bylo tam jen 20 dolaru."

Ohrazovat se pravni cestou proti pripadnemu Michalovu oplodneni advokatky Jany je dosti zoufale a taky predcasne. Jestli chteji zalobci dokazat svou moralni bezuhonnost, pak by meli diteti Jany napred zjistit otcovstvi dle DNA testu. V pripade, ze ditko nezplodil Michal, pak by se mohl soudit za narceni.. V zajmu Heleny bych ji prala, aby nevernikem a otcem nebyl, protoze by to byla nakonec ona, ktera by platila 18 let detske pridavky.


Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)