Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Toto je jedna z nejzajímavějších zpráv posledních týdnů. V Praze byl zadržen Oleg Vorotnikov, člen ruské obdoby Ztohoven, zvané Война. Jeho posledním uměleckým dílem je obří penis na mostě v Petrohradě. Zajímavá je událost jednak vazbou zadrženého umělce na – dle mínění P&L positivních českých medií – white-hat výtržnice ze skupiny Pussy Riot, jednak tím, že Putinův režim získal vynikající příležitost českou vládu kompromitovat. Pokud Vorotnikova nevydá, bude se ústy AeroNetu a jiných prokremelských medií hlasitě, a oprávněně, ptát, jaký je rozdíl mezi kreslířem vousů Smetanou a Vorotnikovem, jenž své dílo vyvedl arci v dimensi větší, vpravdě ruské. A pokud vydá, bude ostřelována, neméně oprávněně, municí té nejpravdivější lásky.

Babišova media problém zatím vyřešila tak, že místo, aby správně hovořila o výtržnících, píší, že Vorotnikov byl obviněn z chuligánství, což má být zřejmě něco docela jiného: stíhat výtržníky je v pořádku, kdežto chuligány pronásledují jen odporné, represivní režimy podobné tomu Putinovu. Až se zjistí, že jde o jedno a to samé, bude to teprve nemilé.

Komentáře   

0 # gogo 2016-09-20 16:23
Chuligánství je podle mě dokonce ruský právní termín, tak ho naši soudruzi prostě přejali. Tím se, jak píšete, vyhnou přímému srovnání - my za chuligánství nezavíráme.
A pak.. jistě Vám Yossi vysvětlí, že záleží na tom, jestli jste příznivec "libdem", "socdem" nebo dokonce "nacsoc" a podle toho se určuje co je pro koho zapovězeno.

0 # Anonymní 2016-09-20 16:35
Zde se můžeme poučit, jak zní skutková podstata z TZ RF:
Статья 213. Хулиганство:

1. Хулиганство, то есть грубое нарушение общественного порядка, выражающее явное неуважение к обществу, совершенное:
а) с применением оружия или предметов, используемых в качестве оружия;
б) по мотивам политической, идеологической, расовой, национальной или религиозной ненависти или вражды либо по мотивам ненависти или вражды в отношении какой-либо социальной группы, -
наказывается штрафом в размере от трёхсот тысяч до пятисот тысяч рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от двух до трёх лет, либо обязательными работами на срок до четырёхсот восьмидесяти часов, либо исправительными работами на срок от одного года до двух лет, либо принудительными работами на срок до пяти лет, либо лишением свободы на тот же срок.

2. То же деяние, совершенное группой лиц по предварительному сговору или организованной группой либо связанное с сопротивлением представителю власти либо иному лицу, исполняющему обязанности по охране общественного порядка или пресекающему нарушение общественного порядка, -
наказывается штрафом в размере от пятисот тысяч до одного миллиона рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от трёх до четырёх лет, либо принудительными работами на срок до пяти лет, либо лишением свободы на срок до семи лет.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-20 17:33
Спасибо.
0 # 64871 2016-09-21 08:03
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Anonymní 2016-09-20 16:50
Pro mladší ročníky laický překlad :-)

Výtržnost, tj. hrubé porušení veřejného pořádku vyjadřující zjevnou neúctu ke společnosti, spáchána:
a) za použití zbraně nebo předmětu použitého jako zbraň;
b) na základě politické, ideologické, rasové, etnické či náboženské nesnášenlivosti nebo nepřátelství nebo nenávisti či nepřátelství k určité sociální skupině -
bude potrestáno pokutou od tři sta tisíc až pět set tisíc rublů nebo pokutou ve výši mzdy či jiného příjmu po dobu dvou až tří let, nebo povinnými pracemi na dobu až čtyři sta osmdesát hodin, nebo nápravnými pracemi na dobu jednoho až dvou let, nebo veřejně prospěšnými pracemi po dobu až pěti let nebo trestem odnětí svobody na stejné období.

2. Stejný čin spáchaný skupinou osob po předchozí domluvě nebo organizované skupiny, nebo spojený se vzpíráním se představiteli veřejné moci orgánu nebo jiné osobě jednající za účelem ochrany veřejného pořádku nebo jednající proti útokům proti narušování veřejného pořádku -
bude potrestán pokutou půl milionu až jeden milion rublů nebo pokutou ve výši platu nebo jiného příjmu po dobu tří až čtyř let, nebo obecně prospěšnými pracemi na dobu dobu až pěti let nebo odnětím svobody na dobu až sedmi let.
0 # Anonymní 2016-09-21 14:27
Tak to je docela raketa, ve druhém i v prvním odstavci. Takové tresty se u nás dávají za zabití z nedbalosti, tedy čin nepoměrně společensky škodlivější.
0 # gogo 2016-09-21 14:38
U nás je za analogický čin tuším až 10 let.
0 # Libor Petříček 2016-09-20 17:35
Děkuji za překlad. Ve chvíli, kdy jsem rezignoval na překlad všech "prací", jsem si všiml, že už je přeloženo. Nicméně, zajímalo by mne, pokud to někdo ze zdejších návětěvníků ví, co jsou to - "povinné práce", "nápravné práce", "veřejně prospěšné práce", resp. rozdíl mezi tím.
Děkuji, LP
0 # Tomáš Pecina 2016-09-20 17:41
Oбязательный znamená "povinný". Zde je k tomu výklad.
0 # Anonymní 2016-09-20 18:31
Jistý smysl pro humor nelze panu Vorotnikovovi upřít – ten penis je vyveden na zvedacím mostě, čímž je, ehm, jaksi zachována jedna z organických funkcí penisu i na této maketě :).

Q.
0 # gootcha 2016-09-20 19:04
Udělají to jako Itálie: Vorotnikova formálně vydají do Ruska, ale nechají ho utéct.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-21 15:02
Vypadá to tak. Do extradiční vazby ho nevzali, nahradili ji písemným slibem.
0 # Radek Mikula 2016-09-20 23:40
V ostatní státech byl tedy také zadržován?
0 # Radek Mikula 2016-09-20 23:41
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Daniela 2016-09-21 03:28
Rusky vytrznik nacmara na most muzsky organ a v Cesku je povazovan za umelce. Vzdyt to je infantilni projev. Uz zde je chyba v hodnoceni "umeni", takove vytvory sexualni projekce se objevuji periodicky na zachodcich v zakladni skole. (V Cesku hned vedle kosoctvercu). Giganticky penis na moste je opetne potvrzeni, ze cim vetsi blb, tim silnejsi nutkani se delat vetsim..
Pokud vim, tak frustrat Oleg je hledany Interpolem za vandalisovani policejnich aut a jine prestupky proiti obcanskemu souziti. Tento zakon maji snad i v Rusku. Definitivne vydat putinovskemu pravnimu radu, cin spachal v Rusku a tak at si to s nim vyridi ruske organy v Rusku, hlavu mu neutrhnou.
Je ale docela mozne, ze ceska spolecnost neude mit namitky zivit dalsiho anarchistu, co se timto aktem nechutnosti snazi ziskat pozornost a dostat asyl, (s rodinou ), v nektere zapadnejsi zemi . Potizista uz ma v Cesku precedent, viz lempl s ruzovymi nehty a tetovanim A.C.A.B... Take nepouzitelny material, ledaze by
obhajil diplom v nejake oblasti, ktera je pro existenci Ceske republiky nepostradatelna.
Napriklad,
Diplomová práce Michala Uhla = Tintin v Kongu – Etnocentrismus v obrazech. :-)))


0 # Anonymní 2016-09-21 07:40
daniela, citajuc vas prispevok tak sa mi zda, ze citam rude pravo. len niektore poznamky:

Giganticky penis na moste je opetne potvrzeni, ze cim vetsi blb, tim silnejsi nutkani se delat vetsim
kto nepochopi, ten nepochopi...

frustrat Oleg je hledany Interpolem
budte v klude, rusko nechava interpolom hladat aj za prejav politickeho nazoru v krcme za najblizsim rohom. stastie je, ze interpol ruske zapisy do db berie takmer ako vtip

putinovskemu pravnimu
prepacte, tie dve slova nejdu dohromady

hlavu mu neutrhnou
tym by som si nebol tak isty

Take nepouzitelny material
zaujimal by ma vas nazor na to co je pouzitelny material. alebo radsej nie :)
0 # gogo 2016-09-21 14:36
vary.idnes.cz/.../...

Tak snad aby tento chuligán-umělec zase utekl do Ruska a pak by mohly obě země projednat vydání zvlášť nebezpečných zločinců kus za kus.
0 # Daniela 2016-09-21 17:48
Nu, anonyme 7:40,
ode mne barbarsti chuligani podporu nedostanou a umelci nejsou ani nahodou. V tom hnuti Vojna jsou naprosto necivilisovani uchylaci, takze dle meho nazoru nemaji vylucne pravo neco kritisovat. Ani vytrznika Putina (vytrznika na svetove scene) , to je jako kdyz cernoch krici chytte cernocha. Oproti tomu bratri Navalnyj take kritisuji, ale nepouzivaji k tomu genitalie.. Coz je rozdil a tam je realne mozne, ze A.N. nekdo zlikviduje.
Jedine v cem bych se trochu opravila je, ze v Rusku maji predpotopni pravni system, tresty jako za bolseviku a chuligani dostavaji nepatricne vysoke tresty. Ale to neni moje starost. Zrovna tak neni moje starost se zastavat olympijskych sportovcu ze Zimbabve, co neprinesli domu zadne medaile a rozhorceny Mugabe je chtel zavrit, protoze se dostatecne nesnazili a narod neproslavili.

Zde mate Vorotnikova. Ja si myslim, ze je to psychopaticky nestastnik a pro nej by bylo lepsi, se s ruskymi urady dohodnout a zacit zivit a vychovavat svou rodinu. Jeho deti je mi lito.

news.artnet.com/.../...




0 # Anonymní 2016-09-21 21:25
Nemůžu si pomoct, ale zrovna tenhle nápad mi přišel jako ten z inteligentnějších a dokonce bych mu i přiznal i určitou tvůrčí invenci.
0 # Daniela 2016-09-22 00:22
Proti gustu zadny disputat, byt ja se domnivam, ze tvurci invenci maji i male deti, vlastne je to dane vsem lidem.

Tak uz je to tady. Homlesacka rodina Vorotniku by chtela ukoncit kocovani a zustat v Cesku. Bude zajimave, jak dlouho potrva respekt k ceskym authoritam.
0 # Daniela 2016-09-22 00:23
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # gogo 2016-09-23 13:37
lidovky.cz/.../...

Tento článek mi přijde hodně realistický. Ono se moc pěkně kritizuje zlý putinský režim, dokud s performerem nesdílíte jednu chodbu. To platilo tím víc pro Pussy.
S podobnými lidmi jsem se už setkal, ale oni věděli, že jsou málo kompatibilní s ostatními, a proto žili na samotě. Tím pádem nebyly problémy.

Těmhle tak nějak chybí sebereflexe a naopak přebývá sebevědomí a pocit, že by měli všechny předělat. Takový alternativní Taliban. Kdyby měli auto, určitě by jim vadilo, že všichni ostatní jedou po dálnici opačným směrem.

Nedivil bych se, kdyby Rusové sice formálně o vydání žádali, ale skutečné vydání bojkotovali. Raději ať kreslí údy na pražské mosty, strkají si do vagin kuřata v Národním muzeu a rockově performují v pražských synagogách.
0 # gogo 2016-10-06 14:09
Cyklon skončil druhý.

novinky.cz/.../...

Nepochybně se tento incident objeví na čestném místě ve výroční zprávě o stavu antisemitismu v ČR.
0 # Anonymní 2016-10-06 16:00
Podivejte Gogo, nedela ta EU timto zbytecnou vec, kdyz si sama vytycila za cil prijmout dalsich 48.2 mil. Cmoudu?
Kdepak soudruzi z EU asi udelali chybu?

novinky.cz/.../...

Neocon
0 # gogo 2016-10-06 16:14
Dělá, na stejnou práci už má EU přece Frontex. Možná někdo potřeboval vytvořit další náčelnická místa a paralelní strukturu.
0 # Anonymní 2016-10-06 16:41
A co treba nejaky prosaictejsi vysvetleni-Frontex nestihal/nestiha, nikdy nebyl nadimensovan a tudiz ani pripraven na stovky tisic uprchliku, tak EU posilila ostrahu vnejsich hranic SF.
Cekal bych od Vas, ze to budete vitat, ci , ze se nad Vasimi "50 mil.naplanovanych uprchliku do EU" zamyslite, ale kdepak, Vy v tom vidite jen tvoreni zbytecnych pracovnich mist, tzv. trafik.
Neocon
0 # maaartinus 2016-10-06 17:02
Neocone, vy jiste zijete v nejakem paralelnim univerzu. Schvalne, pisou tam kolika "uprchlikum" Frontex uz zabranil v uprchavani?
0 # Anonymní 2016-10-06 17:59
Ale tema nebylo, zda-li Frontex kdy a kolika uprchlikum zabranil vstupu do EU. To vazne nevim. (Vya asi ano). Tema bylo, ze konecne EU zacala neco delat, a vecne kriticky Gogo (co se tyka uprchliku) to vidi tak, ze si nekdo udelal pro sve kamose nova pracovni mista. O blaznovstvi, stylu - "EU ma v planu prijmout ve vyhledove dobe 50 mil.Cmoudu se uz radeji ani nezminuji".
Jinymi slovy-kdyz na to EU sere a nechava je proudit-tak je to dle Goga spatne (coz vazne je), ale kdyz EU konecne neco dela, tak je to Goga taktez spatne, tak nevim...
Neocon
0 # maaartinus 2016-10-06 19:17
Nikdy jsem neslysel o zadnem zadrzeni, tedy nevim ale predpokladam ze ani nebylo. Tedy ano, EU zacala "konecne" delat taxi-charitu, vazne super.

EU ma organizaci ktera je k ochrane hranic urcena. Pokud nefunguje, pripadne dela pravy opak toho co ma, pak je treba s tim neco delat. Zakladat dalsi je nesmysl, prinejlepsim zdrzovaci taktika.
0 # Anonymní 2016-10-06 20:37
No tak to by nejprve asi chtelo zjistit, kolik uprchliku Frontex zadrzel-zcela jiste se to cislo pohybuje v radech statisicu.

Nevim, co znamena taxi-charita, ale vzhledem k tomu, ze poslednich 6 mesicu, kdy bylo leto, tedy sezona pro uprchliky, vice uprchliku z EU odchazi, nez prichazi ( at jiz dobrovolne, ci deportaci), tak asi zase tak na ho..o Frontex nebyl.

Ale to je pomerne slozite vysvetlovat nekomu, kdo zije ve state, kde za rok 2016 probehlo vice demonstraci, nez je v cele zemi uprchliku...
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 07:49
Probuďte se, neocone.
1. EU zřídila Frontex na ochranu hranic
2. EU se rozhodla přivést do EU migranty
3. EU s prakticky všemi vládami kromě V4 prosazuje otevřené hranice pro všechny a povinné kvóty (poslední měsíce dostal rozum ministr Kurz), které eurobolševici prosadili silou bez ohledu na vůli obyvatel
4. Frontex nikdy hranice nechránil, naopak funguje jako převaděč a importér migrantů
5. Německo napůl jménem EU slíbilo Turecku bezvízový styk výměnou za jakýsi bizzarní mechanismus výměny migrantů kus za kus plus snížení počtu příchozích.
6. V Evropě sílí odpor proti migraci/kolonizaci a pomalu se otáčí i proti pravým původcům. Také proto EU začala žvanit o nějaké další jednotce typu pohraniční stráže nebo dokonce armády.
7. Ve světle toho, jak se v EU rozhoduje a že neváhají násilím přehlasovávat státy a chovají se k národním vládám jako k náčelníkům porobených kolonií, je zřejmé, že by neměli problém takto užít i ozbrojené jednotky, minimálně tím hrozit. Takže je naprosto nezbytné, aby žádné ozbrojené jednotky podřízené EK nevznikly.
8. Dnešní neoconovy zvláštní jednotky jsou narychlo vytvořeným korpusem "je vystavěna na základu svého předchůdce Frontexu"
"Agentura bude provádět zátěžové testy na vnější hranici, aby mohla najít slabiny ještě před tím, než případně udeří krize"

.. tedy pro mě to znamená, že podle EK ještě krize nepřišla a ta nová jednotka bude fungovat jako Frontex (tedy importovat imigranty).

Prozatím veškeré snahy o skutečnou ochranu hranic vždy narazily na hysterický odpor EU a většiny vlád krome V4 (a nově i Rakouska).
Já myslím, že ty jednotky budou užity tam, kde by vláda chtěla skutečně chránit svoji hranici právě na to, aby se tak nestalo.
0 # Anonymní 2016-10-07 09:00
Gogo, mohl byste naznačit jak by se měl efektivně řešit problém s uprchlíky a migranty?
0 # gogo 2016-10-07 09:11
Myslíte tím jak se měl řešit v roce 2015 nebo teď?

V zásadě: lidem bezprostředně ohroženým pomoci a jak nebezpečí pomine, umožnit jim návrat domů, ostatní nepouštět.

Azylovou a imigrační politiku ČR neměnit. Nepřistupovat na žádné ozbrojené síly podléhající EK/EU, nepřenášet rozhodování o občanství a pobytu atd. na EU/EK.

Pokud byste chtěl zahrnout i státy EU mimo ČR nebo řešit příčiny, bylo by to na několik článků.


zde se o projektu zmiňují PL a doporučuji diskusi .. asi nikdo kromě neocona si nemyslí, že by ty nové jednotky snad bránily migrantům ve vstupu do EU
www.parlamentnilisty.cz/.../diskuse
0 # Anonymní 2016-10-07 10:34
Gogo, zajimaji Vas nekdy v zivote fakta?
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-07 10:45
Gogo, myslím teď.
Co dělat s přeplněnými loďmi mířícími z Libye do Itálie?
0 # gogo 2016-10-07 10:52
Nejen to, dokonce se snažím s nimi seznámit i vás.
0 # gogo 2016-10-07 10:56
To jsou buď lodě Frontexu, nebo kocábky Libyjských převaděčů.
Ty první obrátit zpět do Libye a ty druhé buď k obrácení vyzvat na cestě, nebo je zajmout a odtáhnout zpět až se dostanou do výsostných vod Itálie.

Mimochodem, jak se toto řeší v USA?
Opravte mne pokud se mýlím, ale nemáte tam na mexické hranici několik metrů vysoký plot + ostrahu střílející ostrými? Pouštíte do USA kohokoliv bez dokladů a živíte ho z veřejných peněz?
A vy osobně, kolik migrantů z Afghánistánu živíte ve svém domě?
Hic Rhodus, hic salta.
0 # Anonymní 2016-10-07 11:13
Vas problem Gogo je, ze za tim, co se delo minuly rok, vidite spiknuti, stejne jako ABB a jemu podobni.
Problem je, Gogo, ze nezijeme ve stredoveku, diky Bohu, takze se Merkelova rozhodla, dle meho chybne, ze tem lidem pomuze. Kdyby jste lepe cetl moje prispevky, rok zpatky, tak by jste vedel, ze povazuji Merkelove rozhodnuti za chybu, ale ze mu rozumim lidsky.
To je cely ten pribeh, zadne spiknuti, zadny plan o prijmuti milionu, natoz 50ti, nikdy nebyl. Frontex jen nestihal, protoze byl nastaveny na 20ks/den, nikoliv na 10tis.ks/den.
Asi Gogo, jako by jste vlastnil/provozoval restauraci s max.kapacitou 50 mist, ale kazdy den by Vam tam prislo 1300 zakazniku na veceri-to jen, aby jste to lepe pochopil.

Ne tak uplne Gogo-plot u hranice je postaven jenom nekde, kvuli terenu (poust, hory, reka) na mene nez polovine. Ostrahu provadi CBP/BP-cili Fed.agentura, a ty rozhodne do nikoho nestrili.
V civilisovanem svete se neprovadi trest smrti zastrelenim za neopravneny vstup do zeme-nevim, jak to je ve Vasem svete...
Jste-li v US zadrzen, jako ilegal, coz je nad 70 mil. od hranice temer nemozne, tak mate 2 moznosti.
Budto podepisete, ze chcete byt deportovan a jedete na naklady US govt. nejblizsim autobusem/letadlem domu, nebo druha moznost-ze chcete jit pred soudce, ze chcete mit slyseni, pak jdete do vazby, ale rano muzete pozadat o kauci, ktera se pohybuje mezi $500-$10000,-. V podstate zaplatite kauci a jdete ven, jste volny se pohybovat po Statech dalsich cca 8 let.
Pokud nechcete/nezaplatite kauci, tak Vas US govt., presne jak pisete, zivi z dani v Jail.
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-07 11:22
Gogo, lidmi přeplněnou téměř se potápějící loď lze asi těžko odtahovat zpět do Libye aniž by padali mrtví. Máte ještě jiný nápad?
Migraci do míst, kde se žije lépe nelze nikdy úplně zastavit, jak už říkal a praktikoval náš Praotec Čech. Migrant neocon také nešel proti proudu...
0 # gogo 2016-10-07 12:07
Podívejte, není potřeba se rozepisovat o mně osobně. Jsem nedůležitý. Rozepište se to tom, jak by to podle vás mělo vypadat, když se otevře hranice EU pro všechny s tím, že všichni příchozí budou pobírat sociální dávky větší než průměrný plat v ČR.

Až to sepíšete, zkuste to srovnat s praxi v USA a se svou vlastní zkušeností.
Já bych byl také šťasten, kdyby byly všechny bytosti š´tastny, ale bohužel nejsem s to je všechny živit.
Váš problém je v totální slepotě vůči realitě. Vy, na rozdíl ode mne, si ale ten narůžovělý sen snít můžete, protože jste za mořem ve státě, který si svoje hranice sakra chrání.
0 # Anonymní 2016-10-07 12:25
Vy si delate srandu, ze jo Gogo? Nerad se opakuji, ale nerozumim, proc v jinych tematech Vas lze povazovat za fer a spravedliveho diskutera/cloveka, ale tady blouznite, naprosto mimo realitu.

Za prve-absolutne neschvaluji politiku EU, ohledne toho, co bylo lonsky rok. Za druhe jsem od prirody nepritel Cmoudu, cili kdyby bylo na me, mel bych tu moc, tak po 9/11 bych pouzil vsechno dostupne, co US military ma ve svem portfoliu. Tedy, muj svet je vsechno mozne, jen ne ruzovy...

Opet opakuji-kdyz se tazete, ale uz jsem to tu psal-vzal bych jenom zeny, deti, starce, krestany a jezidy-na dobu urcitou, nez se situace uklidni a pak vsichni zpet. (tedy ne vsichni, vyhradil bych si pravo tem serioznim, schopnym, studovanym lidem, nebo lidem, co si v zemi otevreli busines, dat neco jako zel.kartu).
Nebral bych lidi v military veku, co mohou bojovat, tedy muze od 16ti do 60 let veku. Co na tom nechapete Gogo?
Jaka je praxe v USA-to jsem Vam taktez psal nekolikrat, naposledy pred pul hodinou.
USA si svoje hranice chrani? Vy jste vazne vtipalek Gogo-USA si svoje hranice tak chrani, ze z 320 milionu obyvatel je dle oficialnich statistik zde, 12 milionu lidi ilegalne, podle right wing odhadu 55 milionu lidi ilegalne a dle mych odhadu neco okolo 35 milionu lidi ilegalne.
Proto me Vase nazory prijdou smesny, protoze ziju v zemi, kde je kazdy 10ty obcan v zemi bez papiru, jak Vy pisete, ilegalne a nikdo nevi, co je zac. V nasem state dokonce kazdy 8my. A Gogo-vubec nic se nedeje, nezamykame na noc dum, nechavam pred domem moji Escalade s klicema v zapalovani, to je zvlastni, neni Gogo?
Naproti tomu Vy zijete v zemi, kde je ilegalu/uprchliku mene, nez bylo za lonsky rok demonstraci-neprijde Vam to absurdni?
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 12:40
99.99 procent imigrantů nejsou ti, o kterých píšete (zeny, deti, starce, krestany a jezidy)
Nikoho kromě vámi specifikované (ale ne.. rozšířil bych to o další skupiny) skupiny bych prostě do EU nepouštěl.
To, co znamná "nepouštět", je na další debatu.
Za další bych vůbec nečekal, že tihle opravdu ohrožení lidé poběží 4000km na sever, takže bych jim pomáhal především spíš tam, kde jsou.

Je toto společný základ pro diskusi?
0 # Anonymní 2016-10-07 12:54
Ale jiste, nikdy jsem netvrdil opak. Celou tu dobu, ten rekneme rok, co se tady to tema cas od casu probira, se Vam snazim vysvetlit, ze v zasade mate pravdu, jen ze nesmyslne prehanite a to byl muj point.

Zadna EU (protoze i ve vedeni EU jsou rodice deti, divek) nikdy zadne uprchliky nechtela, natoz v radech desitek milionu. Proste spatne, jako mnohokrat v historii, odhadla situaci, Samozrejme dobre vite, ze mezi uprchliky je temer polovina zen, deti, starcu, tedy zadnych 0.01%.
A take dobre vite, ze v US je cca 10% ilegalu, tedy lidi bez papiru, a svet se nezboril, spise naopak-nebyt ilegalu, tak je US ekonomika na urovni te Ruske.
A taktez je Vam znamo, ze tech 280 chudaku v CZ detencnim zarizeni neni nic-jinymi slovy, da se s Vami souhlasit obecne, kdyz se odecte to Vase nesmyslne nafukovani/prehaneni.
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 13:02
Tak teď se můžeme začít bavit o tom, jak se mohly dostat skoro 2 000 000 ilegálů do EU a proč EU tak tvrdě potírala každého, kdo ty ilegály nechtěl přes hranice pustit.
Co myslíte vy?
0 # gogo 2016-10-07 13:04
Já naopak vím, že asi 80 procent ilegálů jsou mladí muži nejevící známky strádání.
0 # Anonymní 2016-10-07 13:18
Protoze tu situaci jednoduse nezvladla. Tak, jako Bush, muj velky oblibenec nezvladl situaci v Iraq, kdy si on a jeho administrativa mysleli, ze osvobodi Iraq a Cmoudi budou za demokracii radi, tak jako si myslel, ze 20 tis.Troops zvladne Taliban v AFG, protoze preci "mame technologie" a ty primitivove neumi ani cist, tak EU si naivni myslela, ze pomuze lidem, kteri ji za to budou vdecni.

Nechci se zastavat Merkelove a spol., ale zeme V4 leta natahuji ruce, jako Rom na socialce a kdyz po nich EU neco chtela, tak ji ukazali finger.
Jsem rad, ze jste alespon uznal, (coz je u Vas velky posun), ze zen, deti a starcu neni/nebylo Vami tvrzenych 0.01% ze vsech, co prisli.
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 13:26
Já jsem řekl, že mladých mužů bylo cca 80 procent. To neznamená, že zbytek spadne automaticky do skupiny "chráněných".
Setina procenta to taky asi nebude, možná tak cca procento by to být mohlo, ale víc asi ne.
Tím nechci říct, že v oblastech BV a Afriky je ohroženo pouhé procento bezbranných, ale tito lidé prostě nemají možnost se dostat k Maďarským hranicím a zůstanou proto doma.

Jak se tedy stane, že se do EU dostane milion očividně nestrádajících mladíků a EU tvrdě potírá každý sebemenší (i jen slovní) pokus je do EU nepustit?
0 # Anonymní 2016-10-07 13:38
Ale samozrejme Gogo, ze procento zen, deti a starcu se blizi polovine, o tom neni pochyb.
Jak se to stane? Normalne, jak jsem Vam jiz psal-absolutnim nepochopenim situace-to je to same, jako Clintonova, kdyz se tyden po Benghazi zepta, "jak nam to jen mohli udelat, vzdyt jsme jim pomohli zabit Kadafiho"? Taktez minuly tyden, kdy v Syrii US SF, ty nejlepsi hosi, co amerika ma, pomohli FSA navadenim Drones a F-16 osvobodit vesnici od ISIS a FSA na ne pote volala, "ze jim urizne hlavy, prasivy bezverci, zabit vsechny americany atd."
Stale a porad se jedna o nepochopeni situace-zrejme ti lide, kteri za nas rozhoduji, ziji v bubline, nemaji sajn o historii, ale rozhodne v tom nebyl umysl, verim, ze i Merkelova si myslela, ze jich dorazi par set tisic maximalne, a pak uz to neslo zastavit-muj nazor.
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 13:44
Jestli chcete tvrdit, že polovina migrantů jsou muži a druhou polovinu tvoří ženy, lidé nad 70 a malé děti, tak se nejdřív seznamte s fakty.

Mezitím si zkuste promyslet, jak se protáhnou přes hranice ti muži, když na to nemají nárok. A zejména si promyslete odpověď na otázku proč EU tak tvrdě potírala (a dodnes odmítá) sebemenší pokus o ochranu hranic.
0 # Anonymní 2016-10-07 13:53
S jakymi fakty? S temi, ktere budou, jako jiz tradicne, v zasadnim rozporu s tim, co tu hlasate a o kterych okamzite prohlasite, ze jsou zfalsovane? Ale muzi na to meli narok, normalne dorazili, EU nikdy nevyhlasila to, co ja bych navrhoval,..

Uz jsem Vam to vysvetloval-jednalo se o nepochopeni cele veci a EU, vcelku opravnene nastvalo, ze V4 zdima EU fondy jako ozraly milionar, ale kdyz ma neco obetovat, ze ukazalo finger.
Nemate pravdu-i v letni sezone, coz je kratke okno pro ilegaly, jich do EU dorazilo mene, nez jich odeslo, takze asi s tim EU neco udelala. Take se blizi, btw.-finalni utok na Mosul, zcela jiste probehne do Listopadovych voleb, a pak uz zbyde jen Al- Raqqa-takze odsun, dobrovolny odsud velke casti Cmoudu je za dvermi.
Opakuji, slysite travu rust.
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 14:07
měli nárok? Poučte mě, podle jakého zákona...

mimochodem, složení imigrantů zpočátku evidovaly německé úřady ... samozřejmě jen ty,kteří se rozhodli se nechat zaregistrovat.
0 # Anonymní 2016-10-07 14:16
Podle zadneho zakonu-Nemecko vyhlasilo, ze kazdy Syran a Afghanec tam dostane azyl a to se take stalo.
Neustale se vyhybate odpovedim a zamerne si vybirate, jen, co se Vam hodi. Strilite od boku cisla, o kterych evidentne nevite nic-jako Trump-kdyz vyhraje, platy zamestnancu v soukr.sektoru se ztrojnasobi, na jednom ministerstvu, ktere ma rocni rozpocet $47 miliard, udela skrty a usetri tak rocne, na tom samem ministerstvu, $70 miliard, opakuji $70 miliard na ministerstvu, ktere ma rocni rozpocet miliard $47...Neni to zvlastni, mistre Gogo?
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-07 16:21
Gogo, mozna je vazne situace vaznejsi, nez jsem si myslel, kdyz uz muze byt sef HA Turek, tak je to asi v Nemecku vazne zly;;;

lidovky.cz/.../...
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 16:37
Merkel mluvila myslím jen o Syřanech. Přesto pouštěli lidi z Kosova, Bosny, Afghánistánu, Nigérie... nemluvě o lidech bez dokladů nebo falešnými syrskými pasy.
V prvních měsících se jako Syřan hlásila asi třetina migrantů. Přesto do Německa pouštěli všechny a tvrdě útočili na Orbána, který začal chránit maďarské hranice.
Německo tím naopak porušovalo nejen dohody ohledně schengenu a EU, ale i vlastní ústavu.

Jakým odpovědím se vyhýbám?
0 # Anonymní 2016-10-07 16:50
Treba tomu, ze tu neustale opakujete, ze "z USA se mi to mluvi, kdyz tady nemame ilegaly", nebo ze" mame dobre zabezpecene hranice", nebo, ze "CBP/BP strili do ilegalu na hranicich", nebo opakujete Vase nicim nepodlozena cisla a kdyz nekde vyjde opak, nebo Vas vyvedu z omylu fakty, tak na to nereagujete.

Taktez nereagujete na to, ze nyni do EU prichazi mene lidi, nez odchazi. Take jsem se Vas ptal, opakovane, jestli Vam neprijde absurdni poucovat/vysvetlovat nebezpeci ilegalni imigrace nekomu, kdo zije v zemi, kde je kazdy, opakuji Gogo pro Vas, kazdy 8-10 clovek na ulici ilegal a sam zijete v zemi, v ktere je celych 280 ks ilegalu, v detencnim zarizeni-taktez zadna odpoved.

Kolega sa Vas tu ptal, jak to s temi lodmi jako chcete provest, jak jako je chcete obracet zpatky, kdyz zeme, ze ktere vyjeli, nema zadnou vladu, polici, armadu, jen milice a neni je tudiz komu predat a take Vam psal, ze neni dost dobre technicky mozne, pretizene/preplnene lode kamkoliv odvest.
Vase odpoved bylo tradicni- ticho. Takhle bych mohl pokracovat dalsi 3 hodiny-ja vam na vse, co jste se zeptal, vzdy odpovedel.
Neocon
0 # gogo 2016-10-07 17:24
Neříkal jsem, že nemáte v USA ilegály, ale že USA si kontroluje hranice a ilegály nepodporuje. Je rozdíl mezi tím, jestli mám vizum na měsíc a zůstanu tam déle, nebo nemám vizum žádné a pustí mě na letišti přes turniket.
Nebo jestli proklouzne přes střeženou hranici Mexičan do Texasu, anebo jestli Obama vyhlásí, že USA přijmou všechny Haiťany, budou je živit a dají jim měsíčně 800 dolarů. A v praxi budou brát nejen Haiťany, ale i Mexičany a všechny ostatní a vy je budete živit z daní.

Jaká čísla byste chtěl? Tady máte něco z Německa třeba.
de.statista.com/.../...
je toho plný internet, stačí hledat

Ono je celkem jedno, jestli víc přichází nebo odchází (a buďte si jistý, že do EU víc přichází). Já jen říkám, že nemáme povinnost hostit půlku Afriky a máme naopak nezadatelné právo rozhodovat o tom, koho si do republiky pustíme a za jakých podmínek to bude.

Já jsem to ale psal. Ty lodě, které dojedou do Itálie, patří Frontexu. Takže stačí dát příkaz, aby odjely zpět do Libye a tam ty turisty vysadily. Pak jsou lodě, které se motají v pásmu kolem 50km od břehů Libye, ze kterých Frontex bere lidi a vozí je do Itálie. Tam by stačilo je prostě z těch lodí nebrat na lodě Frontexu. No a pak jsou pašerácké lodě, které se eventuelně dostanou do výsostných vod Itálie. Ty zastavit a otočit zpět. Pokud neposlechnou, posádku zajmout a pasažéry odvézt zpět. Posádku soudit a loď zabavit.
A jsou jistě taky lodě pravidelné linky, kde sedí cestující s doklady, tak ti přece procházejí standardní celnicí jako je na letištích.
Zkuste si představit, kdyby takhle cestovali čínští vojáci třeba. Vlastně by nebyly války.. hostitelský stát by jen sledoval, jak ti vojáčci pěkně přecházejí přes hranici a nikomu by nebránil.
0 # Anonymní 2016-10-07 20:38
Gogo, neposkytovat pomoc lodím s uprchlíky/migranty a odstrkovat je na moře zpět ve směru Libye by bylo jistě efektivní. (Asi jen krátkodobě, než migranti najdou jiné možnosti.) Kdo to má dělat? Vzal byste si to sám na svědomí, jako námořník, v srdcervoucích situacích, nebo odtažitě jako vzdálený velitel či úředník, navíc s reálnou možností, že skončíte v kriminálu za zločiny proti lidskosti? Zkuste vymyslet něco lepšího.
0 # Anonymní 2016-10-07 22:22
Jo, jo, vse Gogo co pisete, by davalo smysl, kdyby byl svet cernobily. Jen pochybuji, ze Frontex vozi tam a zpatky ilegaly-v podstate Ferry mezi Libye a Italii.
Taktez bych vas chtel videt, jak strkate rodiny s detmi do more, ci je predavate zpatky v Lybii milici, napojenou na AQ, ci ISIS, nebo Nusru. To me moc smysl nedava...
Jsou to pohadky, dobre znejici, jako od Trumpa.
Bezvyhradne souhlasim, ze kazda zeme by si mela rozhodovat o tom, koho tam pusti, sama. Jenom ze zivot neni cernobily Gogo.

Jen a znovu se opakuji, v cca 300 mil.americe mame mozna 35, mozna 50 mil ilegalu, o kterych ve vetsine z nich, nema nikdo ani tucha. Problem Gogo je, ze mame nejmnesi kriminalitu v historii zeme, a bez ilegalu by jsme tu vsichni doslova a do pismene pochcipali hlady. To je fakt.

A i kdyz Obama z puvodnich Bushovych 9tis. CBP agentu na US/Mex hranici je zdvojnasobyl na tisic 20, nainstalovali jsme tam od DoD nejmodernejsi technologie a Drony, tak ti lide stale chodi-je jich mene, nez kdykoliv predtim, ale stale chodi a kdyz je treba, tak se podkopaji.
Stejne tak budou Cmoudi se valit do Evropy-zadna sila neni schopna tak dlouhou a clenitou hranici 100% ohlidat.
Tedy, v pulmiliardove EU mate 1.8 mil.ilegalu/uprchliku, chcete-li, v CR celych 282 ks. Znovu se Vas tazi-a co ma jako byt?
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-08 17:12
Leo Tydlitat & p.Ponkrac-panove, chtel jsem se vam omluvit-chybne a mylne jsem zde tipoval, ze ABB a jeho ND ziska ve volbach neco mezi 0.5 %- 1.3%. Hluboce jsem se mylil, a to i presto, ze verim, ze mam o politice nejake znalosti.

Avsak, vysledek 0.16% me vazne nenapadnul, a to ani prinejmensim. Prijmete tedy prosim, vazeni panove, timto moji omluvu.
Neocon
0 # gogo 2016-10-09 20:36
1. Frontex skutečně provozuje kyvadlovou dopravu do EU
2. Lodě Frontexu by měly patrolovat na hranici výsostných vod a lodě proniknuvší zajmout a s cestujícími zahájit řízení nebo je rovnou vysadit tam, odkud přijeli
3. Z toho, co píšete, plyne, že kriminalita původních US občanů vysoce převyšuje kriminalitu imigrantů. Sice o tom pochybuji, ale budiž... měl byste ale vzít v potaz, kdo přichází jako imigrant do USA a kdo v posledním roce do EU.
4. Jde o princip, zda o legálnosti překročení hranice rozhoduje imigrant nebo navštívený stát. A dále zda je povinností státu na svoje náklady ubytovat a živit kohokoliv, kdo přijde.
0 # Anonymní 2016-10-09 21:16
Myslim, Gogo, ze se v tuto chvili jedna o nepochopeni z Vasi strany. Frontex jiste kyvadlovou dopravu neprovozuje, jen kdyz uz se nejaka lod priblizi, tak ji dopravi na EU breh-ale neni to tak, ze by je v Lybii nakladali, ve stylu "panove, do fronty, ted jsme plny, ale otocka bude trvat 90 minut, tak budte ready na dalsi Ferry".
Krome toho-nevim, zda-li je Vam znamo, ze Frontex ma 450 zamestnancu, tak si odectete volna, dovolene, nemoci a zjistite, ze k ochrane cele jizni EU v tuto chvili slouzi 65 lidi-coz sam uznate, ze e to 3x mene, nez ma Okr.Policejni reditelstvi v provincnim CZ meste.

US jizni hranici strezi 20 tis.agentu, (pulka z nich byla nekdy ve valce) kdyz se nekdy dostanete do EL-Paso, TX, tak Vam nad hlavou budou letat Blackhawks, bzucet sledovaci Drony, mame tam nastavene satelity, pohybova cidla, kamery 24/7 a stejne se vali. Tedy, jste-li soudny, tak jiste uznate, ze tech cca 60 lidi, co ma ve Frontexu smenu prave ted, nezmuze, a ani nemuze zmoci nic.

Ano, je fakt, ze mesta, ktere maji velkou komunitu ilegalu, maji mensi kriminalitu, nez mesta s vetsim zastoupenim, jak vy rikate puvodnich obyvatel.

To je proste hotova vec, byt si nemyslim, ze by mexicani/hispanci byli slusnejsi, nez puv.americane, ale vzhledem k tomu, ze kdyz uz tu jednou jste, tak tu muzete zustat na vzdy a jedina sance, kdy vas muze nekdo chytnout, je spachani prestupku, nebo tr.cinu, tak ja verim, ze si ti lide davaji velky pozor, na rozdil od americanu. ( jen pro priklad-z cca mych znamych 80 americanu, nekdy sedelo za DUI rekneme 60-65, a z lidi, co tu jsou, ci byli ilegalne, taktez rekneme z cc 80, sedelo za DUI 1, slovy jeden clovek).
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-09 21:17
Z bodem cislo 4) samozrejme plne souhlasim.
Neocon
0 # gogo 2016-10-09 21:27
V EU je kriminalita imigrantů z oblastí BV a Afriky tisícinásobná oproti domorodcům a oni vědí, že jsou prakticky beztrestní.
0 # Anonymní 2016-10-09 21:34
No tak Gogo, vzhledem k cislum , okterych tady byla posledne rec,(3 mesice nazpet???) je kriminalita srovnatelna, jako maji rod.Nemci.
Ale tema bylo, jestli Frontex muze se stavem lidi, ktera ma, necemu zabranit-a to jiste nemuze.
Situace jiste neni v EU idelani, ci ruzova, ale vcerejsi volby mimo jine ukazaly, ze to trapi tak akorat Vas, Tydlitata, Bartose a dalsich 38 lidi...doslova!
Neocon
0 # Gogo 2016-10-09 22:15
Vite, kam se volilo a jake pravomoci ty organy maji?
S tou kriminalitou... Nezijete na Slunicku? Tusite, jak to vypada v nekterych castech Nemecka nebo Francie?
0 # Anonymní 2016-10-09 22:42
Gogo, vim kam se volilo, a vim, jake pravomoci Kraje maji.

Nechcete mi tvrdit, Gogo, ze kdyby to byly volby do PSP CR, tak ma ABB 15%, DSSS 20% a SPR-RSC 12% a Okamua 35%, ze ne Gogo?
Nechcete tu popirat, ze ne Gogo, ze vsichni vyse zmineni panove/strany, burcovali pred volbama sve volice a podavali to, "jako ted, nebo nikdy", jako pripravu na Volby do PSP CR a vetsina dokonce ve svych Krajskych programech nabizela omezeni imograce atd. Tohle nechcete popirak Gogo, ze ne?
Nehcete popirat tady, ze Dr. Sladek v Bruntalu, Konvicka v Tabore, Vandas v Usti, Otam Zaremba v Mostu a ten pan za SPR-RSC na 6tce, nevim, jak se jmenuje, shoreli jako svicky, to nebudete popirat Gogo, ze ne? Senat Gogo neni Kraj, ze ne Gogo?

Ano, tusim, Gogo-videl jsem oficialni cisla, ktera zpracovavali sami Nemci, nejmene pulka z nich odpurci Merkelove a ty cisla rikaji, ze po odecteni tr.cinu, ktere souvisi s "falsovani identity, cestovnich pasu atd." je kriminalita uprchliku v Nemecku na stejne, ci nizsi urovni, jako maji domorodci.

Mam tu mnoho pratel ( mne nelze pocitat, ja se v Nemecku zdrzim 1-2x do roka na par hodin ve Frankfurt IA), kteri tam jsou na US base, ale ziji mimo, tedy normalne venku, a take nezaznamenali nic zvlastniho, tragickeho, neco jako zvysenou kriminalitu, bandy cmoudu okradajici chodce, prepadavajici zeny atd. A to se vazne nebavime o ks lidi, bavime se o desitkch rodin, co ziji V Nemecku.
Tim netvrdim, ze se to nedeje-jen ze opet a klasicky prehanite.
Neocon
0 # gogo 2016-10-10 08:42
V krajských volbách se tradičně žvaní o tématech, která kraj vůbec nemá v kompetenci. Tak se slibují valorizace důchodů a samozřejmě se přihřívá i přistěhovalecká polívčička, byť jediné, co reálně mohou kraje udělat, je nebudovat azylová centra pro migranty. Některé kraje by mohly i prostřednictvím svých některých záchranných složek pomoci chránit hranici, ale v zásadě na to nemají vliv.
Ano, přesto lidé volí ANO a vidí tam Babiše, volili TOP a dívali se na Schwarzenberka atd. Čekám, až někdo v Praze zvolí za maskota koťátko a to mu zvedne hlasy u infantilních spoluobčanek.
Tyto volby ale nebyly a ani nemohly reálně být o migraci. Samozřejmě že postoje pražských vedení stran k migraci se promítnou i do krajských výsledků, ale asi tak podobným mechanismem jako jejich postoje k další integraci do EU, k TTIP, zahraniční politice vůči Číně apod. Vzbudí voli/nevoli, ale krajské zastupitelstvo (kam se volilo) s tím vůbec nemá co dočinění.

S tou větší kriminalitou rodilých Němců vůči imigrantům .. to je asi zatím špička vaší tvorby.

0 # Anonymní 2016-10-10 15:30
Klasicky Gogo-jako obvykle, kdyz nejsou argumenty-tak se nereaguje na tema a uz jste dokonce presel do dalsi faze-vymysleni si. Uz sem dlouho nepsala Daniela, nejste nekde nahodou spolu na dovolene?

Prvne-zbytecne tady popisujete volby do kraju-to jsme si ujasnili-prestoze Bartosova ABB a SPR-RSC nemely zadny Krajsky program, ale obecny, reklo by se jeden jediny, co maji do Voleb PSP CR, tak obe strany dostaly 0.15-0.16% hlasu. Toliko fakta-je mi lito, Gogo...
Ale to nebyl point-psal jsem Vam tu, ze take byly Volby do Senatu-ty s Krajema maji pramalo spolecneho a ze vsichni protiimigracni kandidati ( ktere jsem Vam tu vyjmenoval i s vol.obvody), shoreli jako papir-coz jste radeji taktne presel s vesvetlenim, o co ze v Krajich vlastne jde.

A druha vec-3 mesice na zpet jsme tu resili oficialni Nemecka cisla ohledne uprchliku-kriminality. A jelikoz ta cisla byla na Vas vkus prilis nizka, tak jste je obhajoval, ze jsou a byly zfalsovany.
No a dnes, kdyz cituji z tech oficialnich cisel, tak vlastne ze uz zfalsovany nejsou, ale "ze je to ma tvorba"...

Tak co plati Gogo-vymyslel jsem si to ja, ta cisla, nebo Nemecti policiste? Nebo plati Vase strelba od boku ala Bartos/Trump-ze uprchlici v SRN maji 1000x ( slovy tisickrat) vetsi kriminalitu, nez domorodci ?aktez jste se taktne vyhnul otazce, jestli verite, ze Frontex s 60ti lidmi na smenu, muze uhlidat jizni hranici EU....No zkratka-imigracni tema Vam evidentne nesvedci...
Neocon
0 # gogo 2016-10-10 15:47
Frontex je agentura, oni nedělají všechno vlastníma rukama. To, co ale organizují a provádějí, není bránění migraci do EU, nýbrž její podpora. Nijak se tím ostatně netají.

U senátu je to hodně otázka konkrétních osob, stranické hledisko sice hraje roli, ale ne vždy tak silnou. Popravdě jsem se nedíval na výsledky v senátních okrscích. U nás se nevolilo.

Se statistikou v Německu je to ošidné. Např. ani v ČR se často neuvádí etnicita pachatelů. Takže nebude problém prokázat, že statisticky Cikáni v ČR kriminální činy nepáchají.
V Německu se řada věcí už ani neeviduje. Jsou to přímo slova několika policistů.
To, že občas někdo provede nějaký ten teror, považuji za víceméně izolovaný jev - samozřejmě související s migranty, ale pořád ještě jsou to excesy. Na druhé straně v místech zvýšené koncentrace migrantů je na denním pořádku ta drobná zločinnost a kriminalita, která tam dřív nebyla. Znásilnění a loupeže se pak už prakticky reálně neřeší a lidé si pomalu přivykají k tomu, že někam se prostě nechodí a nesmí tam ani policie. To dřív nebylo, nebo ne v takové míře a nebylo to přiznané. Ono nic jiného jim nezbývá, protože hledat pachatele je nemožné a když jsou nalezeni, jsou stejně beztrestní. A už to zjistili i oni.

Vy si klidně ale věřte tomu, že migranti páchají méně trestných činů než rodilí Němci.
0 # Anonymní 2016-10-10 16:35
Gogo, v zivote to neni preci o tom, co si ja, nebo Vy, myslim. A ani to neni podstatne, co si ja myslim.
Podstatna jsou fakta a ty proste jasne hovori o tom, ze po odecteni tr.cinu spojenym s falsovanim identity, je jejich kriminalita stejna, nebo nizsi, nez domorodcu-opakuji pro Vas, neni podstatne, co si myslim ja, podstatna jsou fakta a ty hovori takto, je mi lito Gogo.
To je prave ten problem, ze tim, ze zpochybnujete of.cisla kriminality uprchliku, se dostavate na uroven Bartose. Vase predstava, ( o cemz jsme se tu bavili 3 mesice na zpet), ze nemecti policiste falsuji statistiku, je proste z jineho sveta, zrejme jste nikdy ve svem zivote ani v Nemecku nebyl.

Taktez, Vase predstava, ze nemecka zena nahlasi znasilneni a policiste to ani nevysetruji, ani neprijedou na misto cinu, neodvezou ji k lekari, ani nesbali pachatele, je hodna 14ti leteho priznivce DSSS, ND. Tak to proste nefunguje...

Zde v US to je stejne Gogo-GOP a Trump maji plnou hubu toho, jak ilegalove zvysuji nasobne kriminalitu, stejne jako Vy, a pak dorazi vysledky, ktere byly zpracovany republikany a policisty, kteri tradicne voli republikany a zjistili jsme, ze v LA County a Orange County zije 32% ilegalu, tedy kazdy treti na ulici, ktereho potkate je v zemi bezpapiru a ilegalne, a LA a Orange Counties maji nejmensi kriminalitu v dejinach zeme.
Tedy jeste jednou-stojite si za tim, resp.verite tomu, co jste zde napsal, ze uprchlici v SRN maji 1000x vetsi kriminalitu, nez puv.nemecti obcane?
Neocon
0 # gogo 2016-10-10 16:58
Souhlasím s tím, že není podstatné, co si my dva myslíme. Stejně tak není směrodatné, co se nafalšuje ve statistikách. Pro občany je podstatná životní realita.
Oháníte se tady statistikou, podle které údajně rodilí Němci páchají více krminiálních činů, než imigranti - tak to doložte,když už to opakujete poněkolikáté.

Víte, já se samozřejmě dostatečně neorientuji v reáliích USA, takže si s chutí přečtu vaše osobní pozorování.
Možná, že skutečně imigratni z Mexika, JV Asie a Evropy snižují v USA zločinnost. Ale toto naprosto nemůžete aplikovat na BV migranty v Evropě. A nemluvím tady o přestupcích typu ztráta pasu.

Víte vy jak to vypadá v Calais? K čemu dospěla situace v řadě evropských měst, kam do řady čtvrtí ani policie nesmí a vládne tam lokální právo šaria?
Statistiky se dají upravit, ale životní realita lidí se prostě změnila k horšímu a v řadě oblastí přestal fungovat dosavadní řád.
mrkněte třeba co říká ta mladá dáma (Tania Kambouri)
www.youtube.com/watch?v=_yliK7krqmE
Její kniha popisuje stav PŘED poslední vlnou imigrace, i tak je to neveselé čtení. Co se dá očekávat že se stane po příchodu 1 mega nejradikálnějších mladých mužů? Je rozumné to podporovat?
0 # Anonymní 2016-10-10 17:18
Prvne Gogo, byt jsem to tu psal asi 16x jiz-nic nepodporuji, neschavuji politiku Merkelove a ani jsem tak nikdy necinil. Muj nazor, jak bych to udelal ja, ci jak to mel udelat s uprchilky Zap.svet jsem zde take opakove popsal.

Ale Gogo-ta statistika tady byla preci, asi 3 mesice zpet, na pretresu-sam jste se k ni opakovane vyjadroval, tedy si Vase prispevky dohledejte-pokud se nepletu, na milion uprchliku pripadlo 60 tis.tr.cinu, z toho byly vice nez 2/3 tr.ciny spojene s falsovanim identity, falsovani ID, dale tam bylo mraky potycek/napadeni/vytrznictvi/ublizeni na zdravi v ramci komunity. (vse vyse vyjmenovane nema zadnou spojitost s tzv.beznou, bezne obcany na ulici otravujici kriminalitou).
Tedy po odecteni techto veci zbylo na 1 milion lidi/uprchliku par desitek tisic beznych tr.cinu, typu Lpaso, kradez, vloupani, znasilneni, ublizeni na zdravi-vysledek byl naprosto srovnatelny, tedy stejny, jako ma cca milionova Praha, ci kolik spacha tr.cinu milion rozenych, chcete-li puvodnich, Nemcu.
Cemu na tom Gogo nerozumite?

Jisteze nelze srovnavat Cmoudy s rekneme ilegaly z Ciny, ci Rusy, jejiz jedine prani je nebyt videt, makat a vydelavat penize pro rodinu-o tom neni spor. Jen, ze ty ctvrti, o kterych pisete, byly davno v cele zapadni Evrope desetileti pred tim, nez jste Vy kdy vubec o nejake Merkelove slysel...

Zkratka, jen prehanite, jako Vase "tisickrat vetsi kriminalita" a pokud se Vam cokoliv nehodi, tak to taktne preskocite, ci prohlasite za falesne/zfalsovane-bohuzel...Budiz Vam Gogo ke cti, ze jste jeste zatim, jako Daniela, nepristoupil k tomu, ze si zde budete psat sam sobe pod falesnymi nicky.
Neocon
0 # gogo 2016-10-10 17:27
Samozřejmě, že čtvrti v Malmo, kusy Paříže, kus Bruselu a řada dalších např. i v Německu jsou důsledkem imigrace před rokem 2015.
Když tedy tyto komunity vznikaly pozvolně a stát měl ty nejlepší podmínky to zvládnout a nezvládl, jak asi dopadne skokový přísun 2mega lidí plus další 5mega příbuzných vzápětí? A jak by to dopadlo, kdyby těch milionů byly desítky?
Toto už není otázkou pro statistiku, to je prostě paralelní civilizace a moc ve státě.

Jestli neschvalujete politiku Merkelové, pak nevím, oč se tady přeme...
0 # Anonymní 2016-10-10 17:53
Gogo, to jste se probudil? To, ze jsem proti imigraci Cmoudu a politiky EU/Merkelove, jsem tu psal asi 350x, na coz jste Vy opakovane reagoval-tudiz neprichazi do uvahy, ze by jste to prehlednul.
Preme se o to, jestli zbytecne zvelicujete, prehanite, mnohe veci si evidentne vymyslite a veci se maji uplne jinak, nez tu popisujete.
Neocon
0 # Anonymní 2016-10-07 01:13
Frontex zadržel? ROFL. Ne zadržel, udělal jim taxíka a dohodil kšefty italské mafii. Vy jste asi neocone upad z jahody naznak.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)