Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Autor: Vít Hassan

Magistrátní úředníci na místě opakovaně poučili svolavatele, že nelze symbolizovat Kábu, nejposvátnější místo islámu, pomocí mobilní přenosné toalety toitoi. V průběhu shromáždění účastníci na výzvu pana Konvičky tuto budku na místo přinesli, kvůli čemuž bylo shromáždění rozpuštěno, reprodukuje iDnes vyjádření mluvčího MHMP Víta Hofmana k důvodům rozpuštění shromáždění příznivců Martina Konvičky před saúdskoarabskou ambasádou v Praze.

A co jiné podobné objekty, např. telefonní budka nebo králíkárna, těmi by dle úředníka, který po fiasku na Staroměstském náměstí chtěl prokázat horlivost, symbolisovat Kaabu šlo?

Neměli bychom zapomínat, že svoboda slova se zrodila, mimo jiné, z potřeby podrobit kritice, a případně i zesměšnění, katholickou církev. Každý má právo vyznávat, jakou víru uzná za vhodné, ale s tímto právem je spojena povinnost snášet, je-li pro tuto svou víru kritisován a případně i zesměšňován.

Stejnou argumentaci bychom totiž mohli použít při zákazu pastafariánského hnutí, které není ničím jiným než výsměchem křesťanské víře (zejména kreacionismu), a dokonce i našeho Řádu ozubeného kola, jehož stanovy si z katholické církve, příkladmo v pasáži o neomylnosti Jeho Velkoozubenosti v záležitostech víry, nepokrytě utahují.

Očekávám, že tak jako byli před nedávnem všichni Charlie, budou teď všichni Konvička, a dají si na facebookový profil fotografii toitoiky.

Aktualisováno.

Komentáře   

0 # Marek Trepl 2016-09-11 18:31
Plastové přenosné toalety svým názvem mají urážet Vietnamskou Národní Frontu (Victor Charlie) Toi toi byl jejich běžný pozdrav. Je to vtip podobný rudým hradním trenýrkám. Prostě kádrovacím čechům stále koluje Bretschneiderova krev v žilách. Rádi si něco vzájemně zakazujeme, kritizujeme a trestáme se...
0 # Daniela 2016-09-11 23:19
Tak to je spatna zprava. Ukazuje mi to, ze se islamsky chalifat pro Evropu zase o neco vice priblizil.
Jakkoli jsou Konvickovy eskapady ujete a pubertacke, nejsou nasilneho charakteru, ale jeho zpusob boje proti islamu je zesmesnovani tohoto nabozenstvi.
Vysvetleni policejnich organu pro ukonceni demonstrace-komedie je ubohe.

Zapadni svet se s problemem muslimu, kteri nesnaseji a nerozumi drsne satire setkal uz v roce 2005, coz me vlastne privedlo k podrobnejsimu studovani islamu. V roce 2005, v Dansku, vysly v jednom casopise humorne-satiricke karikatury proroka Mohammeda, coz vzbudilo v mnohych islamskych zemich davove silenstvi a projevy agresivniho nepratelstvi vuci "nevericimu" zapadu..Nedovedu si predstavit vetsi drzost a panovacnost, vetsi nabubrelost, nez prosazovani mych nazoru ci nabozenstvi v jinych zemich krvavym nasilim. Tot bytosni otazka pro celou muslimskou Ummu spolu se sekularnimi staty.. Zda totiz maji muslimove pravo usurpovat jen sve podani Boha, zda Allah je i bohem pro kafiry. Dle muslimske viry ano.
Pred problemem s islamem jsem si myslela, ze nabozenske agresivni prosazovani a urazeni se patri minulosti. Americti krestane se sice silne pohorsovali nad obrazy ukrizovaneho Jezise s toporenym udem nebo obrazy Christa, kde se pomocovanim rozetiraly barvy, - ale nedoslo k zadnemu lynchovani umelcu.. Nedoslo na fysicke nasili. Nakonec se protestanti usnesli, ze tem neuctivym darebakum to spocita jednou sam Buh, pujdou do pekla. Coz je obrovsky rozdil, jak vnima islam blasphemii, za zneucteni Allaha je smrt pozadovana.. Zde je jedna zapadni hodnota, pro ty, co se porad ptaji, jake ze jsou to ty zapadni hodnoty. Za urazeni Boha, ve stredoveku "rouhani", uz davno nikdo neupaluje kacire ci rouhace a ani je nevesi. V sekularni pravni spolecnosti spociva rozhorceni ciste na moralni urovni, nikoli na agresivnim domahani se prav nejakeho nabozenstvi pro zbytek spolecnosti. Uz proto je Islam navrat do stredoveku.
0 # gogo 2016-09-12 07:45
Současná státní moc ale nehájí dogmata kultu křesťanského. Na Krista i Marii můžete dělat parodie a dokonce zpochybňovat samotnou jejich existenci.
Dnešní elita hájí poměrně novodobý kult a rouhání trestá až 10 roky. Pravda, není to kamenování skutečnými kameny a rouhání se neříká rouháhí.
0 # Anonymní 2016-09-12 14:00
Ale víte, že se tu bavíme o právu shromažďovacím, nikoli svobodě slova? :) Oni to rozpustili pro hrubou neslušnost, zcela v souladu se zákonem.

Nevím, zda projíte proti aktuální právní úpravě nebo tvrdíte, že to rozpuštění bylo nezákonné.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 14:05
Pokud se začtete do odůvodnění, záhy seznáte, že se mýlíte. Důvodem rozpuštění bylo znevážení náboženství, neboli postaru, rouhání. Jak příhodně poznamenal Vít Zvánovec na Facebooku, to ta islamisace ČR postupuje hodně rychle.
0 # Anonymní 2016-09-12 14:36
Vy už máte nějaké písemné stanovisko?

Já viděl záznam romea.cz/.../... kde jasně řekli, že jde hrubou neslušnost.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 15:38
Mluví o obojím, o hrubé neslušnosti i o "rozněcování nenávisti", v příčinné souvislosti.

Pokud bychom odhlédli od druhého důvodu, musíme se ptát, zda by bylo nepřípustné konat v rámci demonstrace "divadelní představení" s použitím kadibudky obecně, tak jako by bylo nepřípustné používat při něm např. exkrementy nebo veřejně souložit. Moje odpověď je záporná, a dokonce si myslím, že kdyby měla budka znázorňovat příkladmo katholickou kathedrálu, nikdo by proti ní ničeho nenamítal.
0 # Anonymní 2016-09-12 17:04
TP:

Ale to už je něco jiného než původní narativ, že problémem bylo urážení náboženství. Váš dotaz s Toi toi bych otočil jinak, bylo by to urážlivé i v nějakém spojení mimo náboženství? A řekl bych, že zcela jistě, třeba kdyby chtěli kadibudkou parodovat upálení Palacha. Neříkám, že je to zcela jasné na rozpuštění, tj. že to bylo hrubě urážlivé, ale čekal bych, že máte na víc než opakovat hlášky právních analfabetů jako je Zvánovec.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 17:11
To jsou dva různé, samostatné důvody, pro něž lze shromáždění rozpustit [§ 10 odst. 1 písm. a), resp. b) ShromZ]. Nebyly uplatněny cumulative, proto je poněkud nadbytečné otázku vámi namítané hrubé neslušnosti řešit.

U Palacha je to poněkud jiný případ, protože je obecně neslušné hanobit zemřelé. Arci se obávám, že v této demokracií nepoznamenané zemi by byl problém i jeho pouhou veřejnou kritikou. Tolik svobody zase nemáme.
0 # Anonymní 2016-09-12 17:57
"Nebyly uplatněny cumulative,"

Jak to víte?

"protože je obecně neslušné hanobit zemřelé"

Podobně je obecně neslušné hanobit něčí víru. (A rozlišoval bych hanobení od satiry.)

Yossi
0 # Anonymní 2016-09-12 19:04
(A rozlišoval bych hanobení od satiry.)

Nejlépe bude na to rozlišování založit magistrátní komisi. :-P
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 19:07
A rozlišoval bych hanobení od satiry.

Jistě dobrý námět na nový soudně-znalecký obor :-)
0 # Anonymní 2016-09-12 21:10
No vidím pánové, že věcné debaty se od Vás již nedočkám. :) Tak příště si nejdřív o dané problematice něco přečtěte, a pak dělejte chytré. :)

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 21:44
Dobrý nápad. Tak byste nám třeba mohl vysvětlit, jaký je ten rozdíl mezi satirou a hanobením. S praktickými příklady, pokud možno, třeba těmi karikaturami z Charlie Hebdo, jak je na nich Prorok s bombou v turbanu. To je, prosím, ještě satira nebo už hanobení? :-)
0 # Radek Mikula 2016-09-13 00:27
Myslím, že šlo o dost hraniční případ. Konvička jakoby vášnivě zkoumal hranice svobody projevu. V diskusi ještě nezaznělo, zda mají být projevy znevažování náboženství absolutně tolerovány, anebo mají čelit nějaké mezi. Pro řadu věřících je to přitom ta nejbolestnější podoba verbálního útoku.

Z minulosti si můžeme připomenout punkovou modlitbu v Moskvě nebo ze širšího hlediska tento případ ze země svobody. Srovnání může otevřít obzor zásadním úvahám.
0 # Anonymní 2016-09-13 08:17
TP:

Tak to, že Charlie Hebdo obsahuje v mnoha případech nevkusné hanobení, o tom snad není sporu.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-13 08:47
A bylo by tedy podle vás publikovat takové karikatury v České republice protiprávní, resp. trestné?
0 # Anonymní 2016-09-13 08:52
To se pak dostáváme k tomu, zda by bylo nebo zda by mělo být. Imho by být nemělo, ale být by v nějakém kontextu :P mohlo, když si to srovnám třeba s rationalwiki.org/.../165px-Happy-merchant.gif

Jen bych připomněl, že debata byla o právu shromažďovacím, nikoli svobodě slova.

Yossi
0 # Anonymní 2016-09-13 08:55
Obávám se, že pravý důvod zásahu je paradoxně obdobný jako u tibetských vlajek....Pár svazáků-veksláků tam má kšeftíky a Saudové je můžou při hanobení islámu zatrhnout. Už to myslím udělali Holanďanům či komu za tu předělanou saudskou vlajk, konvičkovci ji taky někde měli.. Česká policie se stala zjevně soukromou bezpečnostní službou.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-13 08:56
Konvičkovo právo shromažďovací bylo omezeno z důvodu oprávněného výkonu svobody slova, to je celkem triviální.

Tedy zesměšňovat Proroka je podle vás ok, ale symbolisovat Kaabu kadibudkou je hanobení? Nemohu si pomoct, ale to je opravdu na hlavu (případně na znalce).
0 # Guy Peters 2016-09-13 09:20
Tedy zesměšňovat Proroka je podle vás ok, ale symbolisovat Kaabu kadibudkou je hanobení? Nemohu si pomoct, ale to je opravdu na hlavu (případně na znalce).
No, co byste chtěl? Yossi J. bačka je absolvent brněnských práv. A Krno, to je kapitola sama pro sebe.

máte na víc než opakovat hlášky právních analfabetů
Jo, v Praze na právech učí „právní analfabeté“. Co máte ještě ve svém pytli plném humoru, J. Backo?
0 # Anonymní 2016-09-13 10:01
TP:

"Konvičkovo právo shromažďovací bylo omezeno z důvodu oprávněného výkonu svobody slova, to je celkem triviální."

Ne, prostě limity pro právo shromažďovací jsou jiné, než pro svobodu slova. Proto můžete třeba nakreslit obrázek, jak muslimové kamenují kadibudku, ale nemůžete udělat hrubě neslušné shromáždění.

"Tedy zesměšňovat Proroka je podle vás ok, ale symbolisovat Kaabu kadibudkou je hanobení? Nemohu si pomoct, ale to je opravdu na hlavu (případně na znalce)."

To jsem nikde neřekl. V každé debatě s Vámi je to stejné, zaměňujete mé postoje, co je morální, nebo jakou právní úpravu bych považoval za ideální s tím, co považuje za protiprávní nebo stíhatelné současná právní úprava. Já bych nestíhal ani jedno, ale současná právní úprava dle mého názoru sankcionuje v některých kontextech obojí.

Na GP reagovat nebudu, ať se hystericky snaží, jak chce.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-09-13 10:11
Právo shromažďovací bez práva na svobodný projev je celkem k ničemu, protože bez něj byste mohl na demonstraci pouze mlčet. Ano, limity jsou jiné, avšak nikoli z hlediska podněcování k nenávisti, pouze ohledně zákazu hrubě neslušných projevů. Tedy musíme vyřešit, zda "divadelní představení" bylo hrubou neslušností. Podle mne nikoli, podle vás patrně ano.
0 # gogo 2016-09-13 10:27
Myslím, že nazrál čas zase pootočit ozubeným kolem. Jen prosím najděte nějakou soudnější Velkoozubenost než minule.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-13 10:34
Nápad založit náboženskou společnost uctívající Nejvznešenější Kadibudku, máte-li toto na mysli, mne arci neoslovil.
0 # gogo 2016-09-13 11:04
To vůbec, mně se moc líbí Řád ozubeného kola. Myslel jsem tím na jeho znovuoživení.
0 # Anonymní 2016-09-12 15:43
Předpokládám tedy, že Life of Brian je rovněž na indexu, kdyby to snad někdo chtěl vysílat, navrhuju trest smrti ukamenováním :-P
0 # Anonymní 2016-09-12 16:17
Inak, ja som síce "katolícky fanatik", ale aj tak ma Life of Brian nejako nepohoršil, síce niektorý ten humor tam bol trochu taký, povedzme kontroverzný, ale priamo z Ježiša si tam srandu nerobili. Resp. len prenesene, ale však nech.
0 # Daniela 2016-09-12 17:37
No prave, ze na Romea je titulek clanku o rozpusteni akce, kde je udan duvod, ze byla rozpustena kvuli znevazovani islamu. To je naprosto tristni a zbabele oduvodneni, znamena to totiz, ze islam musi byt respektovan vice, nez ostatni ceske spolecenske paradigmy, at uz svoboda shromazdeni ci tolerance k znevazovani te ci one viry. Nehlede na to, ze mnozi Cesi jsou atheiste a presto se takovymi oduvodnenim uradu musi ridit. My zde v US tomu rikame appeasment, podbizeni se. Nastesti mame paku proti islamismu, coz je silna krestanska komunita, ale i tak je to problem.
Kdyby policie rozpustila Konvickuv kabaret az po dekorovani kadibudky cernym prosteradlem a "verici" se klaneli meccovemu zachodku, nebo ho "kamenovali", pak by se snad mohlo uplatnit prohlaseni o naruseni verejneho poradku, ale takto to vypada, ze se magistrat Prahy snazi zavdecit tamejsi multikulturni klice..
Dle meho nazoru uniklo nejak verejnosti chovani namestka prazske primatorky pana Dolinka, ktery planoval zakaz Konvickovy komedie tim, ze za duvod ruseni cele akce podaval lzivy duvod. Pry v Korunovacni ulici, kde je saudske vyslanectvi, je havarie vodovodu. No nevim, ale pripada mi to jako nejaka habadura, kde urednik zneuziva necestne svou pravomoc k precurani zakonu. Na to my si tady davame pozor, protoze takovi podrazaci jsou vsude, to neni jen ceska specialita.
0 # Anonymní 2016-09-12 18:35
ale priamo z Ježiša si tam srandu nerobili. Resp. len prenesene

Asi jsme se nepochopili. Pokud jsem pochopil správně, tak úředníci magistrátu shromáždění rozpustili poté, co se účastníci rozhodli kamenovat kadibudku. Sorry, ale fakt neshledávám rozdíl proti tomuto. Upřímně řečeno, to kamenování kadibudky mi připadá oproti tomu dosti konservativní. :-P
0 # Anonymní 2016-09-13 13:07
Milá Danielo, jsou to paradoxy, pražské multikulturní klice leží Saudové v žaludku mnohem více a mnohem déle než docentovi. Stačí pročíst příslušná echtsluníčková periodika jako A2 nebo Referendum. Vítr vane spíše ze severovýchodu, např. z Kopřivnice....
0 # Daniela 2016-09-13 20:29
To nevim, anonyme z 13:07,
kdy nastala pro prazske slunickare mrizka vynoreni pro odpor vuci Saudum, jak by to vyjadril slavny samec Ivos Svalous. Kazdopadne Konvicka psal anonymne na Eurabii uz v roce 2006 a zakladal ruzna hnuti kriticka islamu.
Kdyby to bylo tak jednoduche, ze se zakaze Saudum propagace islamske fundamentalni viry, salafismu ci wahabismu, pak by se to uz urcite zkusilo. Silna organisace v USA pro zajmy muslimu zvana CAIR je predmetem mnoha svaru a hadek, avsak demokratickymi prostredky ji nelze zakazat, pouze mirnit. V USA mame nekolik milionu muslimu, kteri jsou americti obcane, s jejich obcanskymi pravy. Mimotoho v CAIR pusobi take vsechny sunnitske staty, mimo Kralovstvi Saudske Arabie tez Staty emiratske, kterych je asi sedm. Jeden z nejvetsich propagatoru svetoveho islamu je Bilal Philips, to je ten, ktery ma prelozeny Tauwheed i v ceskych mesitach. Philips je puvodem z Jamaiky a ted myslim zije a agituje v Quataru.
Organisace ISIL ma sve finance z vydirani a hlavne ropy, kterou rabuji v dobytych statech a prodavaji ji pod cenou..Takze ano, Saudi jsou velky problem ovsem to neznamena, ze kdyz se zatrhne aktivita Saudum, ze nastane dle naivku z Referenda nejaky posun k miru.. Nenastane. Vyzkouseno Obamovou politickou zkusenosti, ze islamsky nabozensky svet, arabsky ci jinaky, ma proste jiny svetonazor. Hlavni cil je stale nemenny. Podrobeni se Allahovi.
0 # Anonymní 2016-09-13 20:50
Jenom tak na okraj, protoze se tu mnozi utoky na SA-rad bych pripomel tady tem lacinym, mnohdy bez zakladnich faktu znalych, bojovnikum proti Islamu a Saudske Arabie, ze SA je po desetileti nas vyznamny/vyrazny spojenec, snad jen Jordansko lze radit na jeho uroven, mozna posl.par let nad jeho uroven-SA pro nas zatykala teroristy jak na bezicim pasu a kdyz nektery Kajdista nechtel mluvit, tak jsme je vozili do SA na "zostrene vyslechy", kde pro nas delali spinavou praci, cili SA neni dabel, ani zlo, nybrz dlouholety/mnohalety spojenec. To zvlaste pro ujasneni pro "pani" Danielu a Gogo.
Neocon
0 # gogo 2016-09-14 07:45
O těsném spojenectví USA a SA jsem přece nikdy nepochyboval. Myslím, že jste podstatu pokrytectví a dvojího mětru vystihl poměrně přesně.
0 # beldor5 2016-09-14 08:57
Neocon:
Vzdyt o to prave jde , Saudum jde o "mirove" podrobeni celeho sveta islamu a extremiste jim kazi jejich plany . Staci se podivat na vysledky pruzkumu mezi muslimskou populaci , jestli ma islam vladnout svetu . Ty vysledky jsou mnohdy desive ... SA se IS vymkl z rukou . I kdyz stale cast statni moci s oficialni "mirovou" politikou nesouhlasi a chteji hned nasilny dzihad .. Zatim jsou v mensine , otazka je , jestli nastesti , nebo bohuzel .
0 # Anonymní 2016-09-14 09:38
A co s tim světem podrobenym islámu budou jako dělat? Svatá prostoto...Saudum jde a vždy šlo za a) vo prachy, b) aby jim nikdo nedělal na hlavu. V tom druhym sou poměrně důsledný a daj na black list firmy ze států, kde se to děje. Už nám to udělali a král Bimbo si vod tý doby dává sakra pozor na jazyk. Jen Tatrovka má v SA před dostavěním továrnu a chce dodávat dál jejich armádě.... Takže logicky soudím, že náhlý zájem české policie o ochranu náboženství, zejména islámu, má původ někde zde.
0 # Anonymní 2016-09-14 14:22
Jisteze pruzkumy mezi muslimy jsou desive-o tom neni a nebylo sporu. A jisteze, velmi obecne-to je sebranka a chatra.
Ale nic to nemeni na veci, ze ISIS nenavidi SA rezim/kralovskou rodinu, stejne jako americany, ci zapadni civilisaci a nic to nemeni na veci, ze SA je nas spojenec a ze pro nas delal/dela a velmi pravdepodobne bude delat, spinavou praci, jako je trhani nehtu, pousteni elektriky do genitalii apod. Kajdistum.
Cili, a to byl muj point, opakuji znovu-lacine hazeni viny za agresivitu a rozpinavost sunitu na SA nedava tak uplne smysl, protoze SA je nas spojenec ( a jestli v SA je demokracie, zeny muzou ridit auto, chodit v sortkach, ci zahalene me fakt je jedno).
Neocon
0 # gogo 2016-09-14 15:56
Mohl byste popsat vztahy mezi USA, SA, Mudžáhidy, Talibanem, Al-Kajdou, al-Nusrou a Daešem?
A můžete k tomu přidát i projekty jako je Ičkerie a Kosovo.
0 # Anonymní 2016-09-14 16:44
Ne, Gogo, nemohl, protoze bych se opakoval a vzhledem k Vasi inteligenci, o ktere neni pochyb, davno stejne vsechno vite.
Jen Vam to tu shrnu-US od 9/11 zabila, popravila, hodila bombu na hlavu, jak chcete, v radech stovek tisic Cmodu, teroristu, povstalcu, presne cislo neni znamo.
Obama na zaklade EO-tedy cilenych, na konkretni jmeno vystavenych orders nechal popravit dle svych kritiku 50 tis.Cmoudu, on sam tvrdi, ze neco malo pres 30tis.ks.
SA je nas spojenec v boji proti terorismu. Kolik nechal zabit/zavrazdit Vas oblibenec Putin a RF? 5tis.? 7tis.ks? Mozna 10 tis.ks?
Porad nechapu, kam smeruji Vase otazky a proc se ptate na podporu Mudzahedinu proti SSSR 30 let nazpet.
Neocon
0 # gogo 2016-09-14 16:59
Tady ale nejde o závody v genocidě náhodných obětí. Dotaz a podstata věci spočívá ve vzájemných vazbách mezi různými uskupeními a státy a jejich charakteru.
0 # Anonymní 2016-09-14 17:14
"nahodnych obeti" Gogo-tak to jo-vedeme valky/valku, diky US beha na svete mozna, opakuji mozna o pul milionu ks Cmoudu mene, ISIS zbylo 15% z toho, co drzela loni, opet jen a diky US a Vy porad zadate o nejake dalsi, neexistujici spiklenecke info, zatimco Vladimi Vladimirovic prispel k boji s sunni teroristy 5, mozna 10tisici...
Neocon
0 # Anonymní 2016-09-14 18:24
Neocone,
Mohl byste vysvětlit, komu říkáte "Cmoud"? A považujete sám sebe za migranta?
0 # Anonymní 2016-09-14 19:37
To budou asi kuřáci. Tak jim řikali v tom filmu Vodní svět...
0 # Anonymní 2016-09-15 02:02
No, panove, to jste to tu dopracovali-jeden, jinak seriozni chlap, tu pise neco o tom, jak ma EU naplanovano do Evropy dovalit 50 mil. Cmoudu a pak se me jeste zepta, jestli bych mohl vysvetlit vztah US-Taliban, US-Kajda, US-ISIS a druhy, co povazuji, ci koho si predstavuji pod pojmem Cmoud.

Tvl-Gogo-vztah je asi takovy, jak pisi vyse a psal jsem Vam tu mnohokrat-temer pul milionu zabitych, netusim kolik zmrzacenych a navzdy vyrazenych z boje.
Hruby odhad je, mily Gogo-ze ranenych a zmrzacenych je nejmene 2x tolik, pac military munice a bomby (na rozdil od munice pro civilni uziti a podomacku vyrobenych bomb), jsou dosti devastujici pro lidske telo, a vzhledem k pritupu povstalcu/teroristu ke kvalitni lekarske peci, bych to spise videl tak 3x tolik. Takovy je vztah mezi US a skupinama, na ktere jste ze zde opakovane, Buh vi proc, tazal. Toliko fakta, Gogo.
Jen technicka Gogo-DoD casto zverejnuje zabery z operaci, rekl bych kazdy druhy den, pokud neumite bez urazky anglicky, myslim, ze zabery Vam bohate postaci.

Cmoud je Cmoud, vesmes sunita, muze byt ovsem i kovertita, na puvodu a obcanstvi nezalezi, nenavidici zapad a US, pohrdajici zenami, nasilny, zakerny, podly a zbabely.
Ano, moralne a lidsky se pochopitelne a uprime povazuji byt imigrantem.
Neocon
0 # gogo 2016-09-15 08:26
O plánech EU na přesídlení severoafričanů se můžete dočíst i v materiálech EU. Hledejte EUROMED.

Už jsem říkal, že pro posouzení není tak podstatné, kolik lidí kdo vybije co do počtu. Spíš je důležité, koho zabil, jaké jsou jeho cíle, koho podporuje proti komu, jaké metody používá, zda je stabilní partner a zda má stabilní zásady a nebo naopak jde o pokryteckého dacana používajícího lež, dvojí metr a vydírání.

Z pochopení historie a současnosti se dá trochu poučit. Je to lepší než rozjásaná nekritická zaslepenost.
0 # Anonymní 2016-09-15 10:11
Ale Gogo, uz jsem tu psal 22x, ze slo veci udelat jinak a lepe. Jen me prijde smesny, ze neustale kritizujete jedinou velmoc, ktera alespon neco dela a ma kdyz uz nic, tak alespon vysleky.
Neocon
0 # Anonymní 2016-09-15 14:22
A jaké je to poučení?
0 # Anonymní 2016-09-12 22:35
Jde slusny clovek parkem a má na triku velkej nápis: Jsem slusny clovek. Potká ho parta arabaku, se slunickarema a jeden ten slunickar říká: "Hej, ty co sis to dovolil dat na triko?!"
Slusny clovek mu řekne: "To je první věc, která mě na vás sere. Že neumíte číst Ustavu"
"Hej, chlapi, zbijem ho!!!"
"To je druhá věc, která mě na vás sere, vždycky se chcete prát, když je vás víc..."
"Allah akbar!!!"
Začnou vytahovat nože. Slusny clovek říká: "To je třetí věc, která mě na vás sere, řvete Allah akbar, když víte, že se bude střílet!

Kopirovani povoleno....
0 # Anonymní 2016-09-12 22:44
:-):-):-)
Móc dobré, děkuji, kopíruji....
:-D:-D:-D:-D
0 # Anonymní 2016-09-13 08:18
:D to je tak blbé, až je to blbé.
0 # gogo 2016-09-13 09:29
Je zajímavé, jak urputně se recyklují staré vtipy, a bohužel si většinou recyklátoři počínají dost mechanicky. (Copak sluníčkáři mívají nože a chodí po parcích ve skupinkách s Araby?)
V originále potkal jinou skupinku a následné chování a konverzace poměrně přesně odpovídala stereotypu bez toho, že by musel mít nějaké vyzývavé nápisy na triku. A tu skupinu člověk nemusel ani explicitně jmenovat, k identifikaci stačil právě jen ten dobře vyjádřený stereotyp.
0 # Leo Tydlitát 2016-09-13 17:10
„Jsem slušný člověk“ že je napsnáno v Ústavě? Tady už to sluníčkáři z BPI/IvČRN/ApČ trochu překombinovali, zdá se mi. A jak už bylo řečeno – původní verze je lepší.
0 # Anonymní 2016-09-12 22:48
Moc bych se nesmál, toto je extremistický blog o právu!!!!!
:-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)