Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Archiv obou mých blogů je mi svědkem, že nejsem žádným fanouškem ODS nebo TOP 09, ale toto je opravdu hodně velká ostuda České republiky a její justice: v kause OpenCard jsou přednášeny závěrečné řeči a zanedlouho lze očekávat rozsudek (infoSoud, legal.pecina.cz). Tedy, nevadilo by mi, kdyby byly v kause OpenCard přednášeny závěrečné řeči a měl padnout rozsudek, kdyby jakýmsi omylem nestály před soudem jiné osoby, než které za tento tunel do pražského rozpočtu rozměru poloviční Blanky odpovídají, a to dokonce ti, kteří se jej snažili vyšetřovat a škodám zamezit. A s úvahou kvalit soudce Alexandra Sotoláře nevylučuji možnost, že státním zástupcem navrhované podmínky skutečně padnou a exprimátor Pavel Bém a jeho lobbistický team, nyní arci poněkud oslabený vězněním svého čelného představitele Romana Janouška, oslaví životní triumf. Pro výstrahu všem, kteří by chtěli z České republiky udělat normálně fungující demokratický právní stát.

Celé je to i určité déjà vu justicí vedeného útoku proti jinému politikovi, který se pokoušel proti korupci aspoň v mezích svých možností vystupovat: expremieru Petru Nečasovi. Pokud tak jako Nečas dopadne i Bohuslav Svoboda, je stav veřejných věcí v této zemi ještě horší, než se domníváme.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-08-22 16:05
kludne vsadim tisicku, ze svoboda a spol. budu odsudeni...
0 # Anonymní 2016-09-08 13:45
co som vyhral? :-/
0 # Anonymní 2016-08-23 15:55
Sobotka skonci diky svym lzim a vlastizrade
0 # Anonymní 2016-08-24 11:07
nesplietol ste si clanok ktory ste mal v umysle komentovat?
0 # Tomáš Pecina 2016-08-24 11:14
Myslím, že ne, tento komentář je plně universální :-)
0 # Anonymní 2016-08-24 10:49
Je asi zcela typicke, ze vysetrovani teto kauzy nemohl delat nidko jiny, nez lide elitniho kombajnisty Slachty.
DS
0 # Sekal 2016-08-24 13:01
Věc - jako obvykle - není tak jednoduchá, jak na první pohled vypadá. Svoboda (ani Nečas) nejsou paladinové v zářící zbroji; spíše naopak. Jejich praktiky se od těch Bémových nijak nelišily a jejich chápání demokracie, které jsem měl tu pochybnou čest zažít, se s Vaším zcela jistě neslučuje.
Takže - slovy plukovníka Zima - nejsou to oni, ale nejsou nevinní.
Popravdě, že to co dělají může mít trestní následky se vědělo už v době, kdy to dělali; jen to ignorovali v přesvědčení, že se jim nemůže nic stát.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)