Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Spíláno mi, a to nejen od – na tomto blogu arci výjimečných – čtenářů, u nichž lze mít důvodné podezření, že jejich kognitivní funkce odpovídají nižším stadiím hlavonožce a příslušné k tomu uzpůsobené fysiologické ústrojí dorostlo rozměrů lískového ořechu, že prý zveličuji a situaci zbytečně dramatisuji, tvrdím-li, že v boji s extremismem platí princip slippery slope: rozsah toho, co je trestné říkat na veřejnosti, má tendenci k samovolnému rozšiřování.

Co se před pěti lety zdálo malováním čerta na stěnu, je dnes realitou: jako by se nám, minimálně v oblasti svobody projevu, vracela léta husákovské normalisace. Klára Samková tak musela na policii hájit svůj projev v poslanecké sněmovně. Dobře vědouc, že policista není placen za filosofické disputace se sprostým podezřelým, pojala svou obhajobu vstřícně, a poručíku Vojtěchu Motykovi, jenž se na její výslech zjevně intelektuálně nachystal lépe než na výslech, řekněme, notorického zloděje bicyklů (o čemž formulace jako ta z titulku mého postu nezvratně svědčí: ten dobrý muž se evidentně domníval, že vyslýchá-li právničku, musí tak činit slovy aspoň zdánlivě kultivovanými a jazykem prima facie právnickým; výsledek je arci více než směšný), připadla nevděčná role postavy, již v Přítelkyních z domu smutku výborně ztvárnil Michal Dlouhý: vyšetřovatele, který ví, že je jen vykonavatelem politické represe, hrubým nástrojem režimu, s jehož praxí se sám příliš neztotožňuje, avšak protože si chce zachovat všechny výsady příslušníka privilegované kasty, poslušně plní uložené zadání.

Snad jsem nespravedlivý, ale docela bych si uměl představit, že poručík Motyka si po výslechu Samkové musel svou frustraci vybít na dalším vyslýchaném.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-07-11 23:11
Já bych rád něco řekl ke kvalitě obhajoby kolegyně Samkové, ale advokátní etika mi to nedovoluje.

Yossi
0 # jenicek 2016-07-12 00:35
Sklepněte si skořápku z řitě, Vohnoutku.
0 # Soudruh Stvořitel 2016-07-12 01:16
Na jejím místě bych policistu obvinil z rasizmu a dožadoval bych se ženy stejného etnika.
0 # Soudruh Stvořitel 2016-07-12 01:27
Jednou jsi navrchu podruhé v dole blesk.cz/.../...
0 # Anonymní 2016-07-12 21:40
Tak praskacka asi dojela na vlastni praskactvi ...
0 # Radek Mikula 2016-07-12 02:12
Nejsem si jistý, jestli, pokud důkazní materiál spočívá pouze v oněch dvou citátech z projevu citovaných vyšetřovatelem, bude policie mít dostatek podkladů pro zahájení trestního stíhání.

Co se týká výše kritizovaného způsobu obhajoby paní doktorky, mohu jí jen poděkovat za bezprostřední vhled do myšlení fanatického islamofoba. Nevím, jak to přesně vyhodnotit z hlediska práva, ale něco mi říká, že JUDr. Samková je pro společnost mnohem nebezpečnější než RNDr. Sáňka, který je už dávno před soudem a nikoho - s čestnou výjimkou helsinského výboru - to nezajímá.
0 # Radek Mikula 2016-07-12 02:19
Tak teď musí předejít popuzené reakci autora blogu.

Nejen ČHV se zajímá Sáňkovo pronásledování.
0 # Anonymní 2016-07-12 09:32
Docela pěkně jim to Samková nasázela. Ani bych to do ní neřekl :-)
0 # Anonymní 2016-07-12 10:15
Profesorka dochtorka JUDi aR Morgoska ex-offo Samkova musi pochopit, ze cigani dostanou konkurenci z Afriky a konkurence zvysuje ceny a vytvari nova pracovni mista.
0 # gogo 2016-07-12 10:33
Ty chyby ... to asi přepisovali orgáni, že?
0 # Anonymní 2016-07-12 21:53
Samozřejmě přeháníte. Režim neni represivní, ale byrokratisujici... Vše musíte zúřadovat, zkontrolovat a zaevidovat... Je to módní trend...

Petr V
0 # Tomáš Pecina 2016-07-13 03:32
To si povíme po rozsudku :-)

Ostatně soudním, že Samková už dostala znalce.
0 # Anonymní 2016-12-01 20:43
Zda se ze Samkova ma vice rozumu nez mnozi. Zrejme "Svoboda Slova" je nekdy nepripustna a nekdy neni!

"Policie se musí oznámením zabývat i přesto, že minulý týden sdělila, že Řezníkovou tvorbou se nezabývají právě kvůli svobodě slova. " Ale najednou se zabyvali jejim projevem v Parlamente!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)