Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Neschopnost není levná záležitost. Jak informuje Hlídací pes, bývalý šéf kopřivnické tatrovky Ronald Adams vysoudil v prvním stupni za nedůvodné trestní stíhání, mistrovské to dílo nám dobře známého Jana Petráska, 435 tisíc korun a případ nyní směřuje k soudu odvolacímu.

Věru slušné. I další Petráskovy úspěchy mají podobnou dohru. V případě prvomájového řečníka Robina S. bylo požadováno přes 800 tisíc korun, ministerstvo dobrovolně zaplatilo 44 tisíc a o zbytek se soudíme (rozsudek v I. stupni se očekává na podzim), u vydavatelů Hitlerových projevů ještě nebyla vydáno ani stanovisko, ačkoli výzva byla ministerstvu spravedlnosti zaslána již před půldruhým rokem: prostě dobrej oddíl, tohle Pelikánovou ministerstvo. Obojí se arci jen otázkou času: nelze pochybovat, že konečný účet za Petráska a jeho právní břídilství bude v obou případech imposantní.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-07-26 16:30
pomaly by z toho bolo na pridanie ucitelom a zdravotnikom...
0 # Anonymní 2016-07-27 10:40
Jak konstatoval prvostupnovy soud v kauze Adams - obžaloba byla podána důvodně.
0 # Anonymní 2016-07-27 14:12
Byla-li zaslána před půldruhým rokem výzva ministerstvu spravedlnosti jíž rozumím žádost o poskytnutí zadostiučinění dle OdpŠk tak lhůta pro podání žaloby již minula bez ohledu na to zdali se ministerstvo k nároku vyjádřilo či ne.
0 # Tomáš Pecina 2016-07-27 14:17
O žádost se de lege lata a stricto sensu nejedná, protože nárok je projednáván v režimu civilního sporu. Přesnější je tudíž hovořit o výzvě (k plnění).

Žaloba samozřejmě po marném uplynutí šestiměsíční lhůty podána byla, nevím, jak vás mohl napadnout opak.
0 # Soudruh Stvořitel 2016-07-29 00:38
Pije aby zapomněl odstoupit. Z Petráska je škůdce státu.
0 # Anonymní 2016-08-02 10:02

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)