Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Okresní soud v Mostě včera zastavil trestní stíhání Lucie Šlégrové pro zvlášť závažný zločin závadového řečnění, jehož se pachatelka měla dopustit v listopadu 2010 v Litvínově svým dnes již zlidovělým projevem o národních socialistech, co nejsou žádné ovce a nedají se zastrašit. Protože obžaloba byla podána v květnu 2011 a obžalovaná nebyla od té doby ani nepravomocně uznána vinnou, její trestní odpovědnost uplynutím pětileté promlčecí doby zanikla (obžalována byla pro projev sympathií podle § 404, což je přečin s nejvýš tříletou sazbou). Blahopřejeme, po soudružce soudkyni Huňáčkové se nám bude opravdu stýskat!

Naopak druhé trestní stíhání, jež se týká závadového mávání praporem Dělnické strany, dosud promlčeno není, protože v tomto případě činí promlčecí doba deset let; arci nepochybujeme, že pravomocně rozhodnuto nebude ani v r. 2021, takže i v tomto případě čeká obžalovanou extremistku, nyní, mimochodem, již druhým rokem matku extremistického dítěte, šťastný konec.

A šťasten může být i daňový poplatník: na nákladech obhajoby zaplatí několik desítek tisíc a cca. 100 tisíc korun by měl L. Šlégrové stát vyplatit za průtahy v řízení. Judikatura, jež se týká jiných forem satisfakce, tu použitelná není, promlčení trestní odpovědnosti nelze v těchto případech přičítat obviněnému.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-06-30 08:56
A není to na kárné řízení, nechat promlčet takovýto hrdelní zločin? :-)
0 # Mámprůvěm 2016-06-30 13:46
Něco podobného se stalo na naší ulici, vyřítil se na mě oříšek, že mě rozžvýká, zadáví. Zaujal jsem nekompromisní pivní postoj a ratlík si to rozmyslel. Dělal, že nic asi si počká na lekavějšího extremistu. Sklopit ocas mají soudy zavedeno jako záchranné brzdy u vlaku.
0 # Anonymní 2016-07-01 11:51
a jestli nezemřeli, stíhají je dodnes....Amen
0 # Anonymní 2016-07-02 07:25
Stejně je třeba uznat, že naše demokracie postoupila kupředu. Zatímco v 90. letech policie závadovým řečníkům stříhala kabely od mikrofonu, dnes nechá řečníka v klidu domluvit a poté mu umožní obhájit se v mnohaletém soudním pocesu.
0 # Anonymní 2016-07-07 20:58
To ze to soud nestihl, znamená, ze jsou to dále zločinci, tak jako dlužník, je dlužníkem, když věřitel u soudu pro námitky neuspěl?

Petr V

cs.m.wikipedia.org/wiki/Proml%C4%8Den%C3%AD
0 # Tomáš Pecina 2016-07-07 22:55
To se právě bude řešit v odškodňovacím sporu. Obecně se uznává, že zastavení trestního stíhání je pro obviněného méně příznivé vyústění než zprošťující rozsudek; uvidíme, nakolik na to bude OS-P2 nebo OS-MO slyšet.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)