Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Affaira kolem Čapího hnízda nabrala na obrátkách poté, co auditní orgán ministerstva financí připravující podklady pro Evropskou komisi seznal, že nemá k disposici seznam akcionářů příslušné akciovky v době, kdy tato čerpala dotaci pro malé a střední podnikatele.

Kdosi mediálně navrhoval, že by mohl listinu doplnit notář, který osvědčoval průběh valné hromady, avšak to je, domnívám se, marný pokus, neboť zákon neukládá notářům presenci k notářskému zápisu přikládat (tento postup potvrdilo jako správný i presidium notářské komory usnesením ze dne 12. července 1994) a není důvod ani ji zvlášť archivovat v notářském spisu.

Ztráta, bezpochyby řízená, tak znamená, že přes Babišovo přiznání může nakonec vzniknout situace, kdy policie podezření z dotačního podvodu odloží, protože nebude koho stíhat: nikdo nebude vědět, komu společnost provozující farmu v předmětném období patřila. Protikorupční policie dostala před několika dny varování, co by se mohlo stát v případě nadměrné horlivosti, a tak všichni budou raději horliví nedostatečně, čímž příběh dotace na Čapí hnízdo definitivně skončí.

Nedáte si koblihu?

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-05-18 21:07
ze babis drzi slachtu pod krkom a slachta sa tomu ani nebrani je dlhsiu dobu zname - kmentov clanok o policajnych babisovych kontaktoch asi dost trefne popisal ich vztah (v dobe pisania clanku).
0 # Anonymní 2016-05-18 22:03
Ale když před pár měsíci noviny psaly jmenovitě, kdo to vlastnil, když se žádalo o dotace, a kdy se čerpaly. A odkud to tedy věděly? Nebyl bych tak pesimistický.
0 # Tomáš Pecina 2016-05-18 23:52
Co se psalo v novinách, je irelevantní. Když českého policistu dostatečně motivujete, je schopen nevypátrat cokoliv.
0 # Anonymní 2016-05-19 21:24
Člověk, který si na Slovensku koupil rozsudek, že nikdy, ale opravdu nikdy nespolupracoval s StB si snadno koupí, aby ministerstvo, které řídí, ztratilo pár papírů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)