Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O week-endu vystoupil Daniel Herman, lidovecký ministr kultury, na sněmu sudetských Němců pořádaném Sudetoněmeckým krajanským sdružením v Norimberku s projevem, který vzbudil určitý rozruch, neboť byl pronesen členem české vlády a obsahoval omluvu za poválečné vyhnání. Zde je zvukový záznam v MP3, zde oficiální český překlad, zde ostatní projevy.

Přednést takovou řeč je projevem odvahy a nezávislosti v Sobotko-Babišově vládě a lidovcům za to patří uznání; Herman si za své gesto jistě vyslechne své od českých nacionalistů zprava i zleva. Obsah projevu je arci chvályhodný o poznání méně.

Jedná se totiž o omluvu podmíněnou, a cynik ve mně napovídá silnější formulaci, o omluvu za odměnu: odměnu za to, že se německá organisace vzdala svých majetkových nároků a práva na vlast. To neopomněla připomenout Česká televise, která o projevu referovala přímo s tím, že Němci se svých nároků vzdali vloni. Kdyby se jich vzdali dřív, ničemové, mohli o to dřív dostat i omluvu.

Daniel Herman je křesťan a jako takový si jistě uvědomuje, že omluva není platidlem, ale projevem vnitřního přesvědčení. Právě to, že je z české strany omluva podmiňována garancemi, že Němci nebudou uplatňovat svá práva, je důkazem toho, že tato práva existují a že si to Češi velmi dobře uvědomují. Jde o oboustranné pokrytectví: vy budete předstírat, že na nic nemáte nárok, a my zapředstíráme, že zločinů svých předků litujeme.

Druhý problém spočívá v absenci jakékoli zmínky o Benešových dekretech a ostudném amnestijním zákoně, zakotvujícím pravidlo, že (ani) vražda na Němci není zločinem, který před několika dny oslavil právě 70 let. Kdyby se Hermana přímo zeptali, musel by v souladu s českou státní doktrinou a nálezem Dreithaler odpovědět, že Benešovy dekrety zůstávají pevnou součástí právního řádu České republiky. Ale nezeptali se, dobře vědouce, že by tím narušili dojemný okamžik předstíraného smíru.

Poslouchám ostatní projevy a nemohu se při tom zbavit pocitu, že vyhnaní Němci svým loňským gestem nabídli druhou tvář a Češi je přes ni jen udeřili.

Aktualisováno.


Aktualisováno.
Pokud snad někdo pochyboval, že omluva je odměnou za změnu stanov, může si pustit záznam interview D. Hermana u Daniely Drtinové ma DVTV.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-05-16 17:59
Možná to není zcela známo, ale v letech 1939–1945 probíhala ve světě tzv. 2. světová válka. Ještě předtím a potom se děla řada událostí jako třeba 1938 Mnichovská zrada a následně Protektorát Čechy a Morava.

Chápu, že přepisování dějin na verzi, že 2. světová válka je o tom kdy Němci byli brutálně napadeni Ruskem, a USA to pak muselo osvobozovat a zachraňovat proti agresivnímu Rusku – je moderní a zcela jistě na ní pan Pecina dostane i granty.

Stejně tak chápu, že je moderní pomíjet úlohu sudetských Němců na podpoře fašismu i celé Mnichovské zradě. Třeba Henlein je také jen nadpřirozená postava jako vodník, a spo.

Herr Pecina by mohl zkusit třeba chtít omluvu za odsun Němců z Polska. Nicméně asi by to nepřežil a jeho život by skončil krátce po vyslovení této otázky kdekoli v Polsku.

Češi prostě měli nároky Sudetských Němců poslat do zadnice hned ze začátku, a byl by klid.

Čekám ještě omluvu mírumilovnému Hitlerovi a Heydrichovi.

Této šaškárny by se mělo zanechat. Sudetští Němci nejsou bez obří a sloní viny na svém odsunu – jakkoli se Herr Pecina snaží vyvolávat tento dojem.
0 # Leo Tydlitát 2016-05-16 18:08
Bžá pšá, sudetoněmecké omlouvání, díl 152.

Je to ale smutný člověk, ten pan Herman. Tomáš Pecina si nad ním povzdychne proto, že hloupovou a bezvýznamnou omluvu přednesl tak, jak mu ji nakašírovala česká vláda.

Běžný občan stižený polistopadovou debilisační slepotou si nad ním povzdychne proto, že má německé příjmení a jistě i germánské předky, a že je to velezrádce a „fLáterník“.

Já si nad tím povzdychnu proto, protože jsem především přesvědčen, že lidé typu Daniela Hermana, zatíženi svou rodovou historií, by měli velmi vážit své veřejné vystupování – a takového, které je v rozporu s duchem a historickou zkušení dotyčného, neboť zde vzniká věru obskurní střet zájmů (neárijec se omlouvá Árijcům za Čechy, kteří s ním nechtějí mít nic společného), by se měli nadobro zříci.
0 # Anonymní 2016-05-16 18:45
Ještě Herman měl zmínit postoj politické reprezentace tzv. sudetských Němců v roce 1918 a jejich odpor proti právě vzniklé ČSR. To by na to ten šašek musel mít koule.
0 # Anonymní 2016-05-16 19:14
Bohužel SN dostali, v rámci válečné logiky, přesně to si zasloužili. Na tom se těžko něco změní a omluvy kolaborantů (jako obvykle, černoprdelník:) jsou směšné. Pro Čechy byl připraven poněkud horší osud. Češi, co skutečně prožili WWII, by se SN nikdy neomluvili a ti ostatní zase nemají mandát.
0 # Daniela 2016-05-16 20:18
Tak nevim, co se zase zda na projevu p.Hermana ruznym stranam spektra tak pohorsujici, mne se projev libil, je lidsky a vyznel mi uprimne.
Tohle je prece fakt :
Ten nebezpečný princip, který ony hrůzné činy umožnil, byl budován
na fikci kolektivní viny na základě etnického původu. Jedině tak
mohly být statisíce lidí zbaveny občanských a lidských práv, majetku,
cti a v mnohých případech i života. A to dokonce bez ohledu na to,
zda ve svých osobních postojích spolupracovali nebo naopak bojovali
se silami hitlerovské okupace.

Na navrat ukradenych majetku uz je ale, dle meho nazoru pozde. Co Cesi uchvati, nikdy nevrati. Je to na druhou stranu pragmaticke, uz jen kdyby vratili slechticke majetky, tak by ceskemu statu moc bohatstvi nezbylo..
Pro mne je usmevne, jak se vzdy vytahne pomereni Polaku a jejich vyhnani Nemcu. Polaci zkusili vic ne Cesi, daleko vice mrtvych v otevrenem boji a tam je nenavist na miste.. Daleko lepsi primer je pro mne francouzsky Elsas-Lothringen, kde byla situace ve druhe svetove valce ponekud podobnejsi ceskemu protektoratu, nez jak to bylo v Polsku. Francouzi nemecke ethnikum po valce nevyhnali, soudili kolaboranty, ale majetky nikomu nesebrali..
Mne by pro ferovost stacilo, kdyby se vetsina ceskeho naroda shodla s panem Hermanem..
0 # Anonymní 2016-05-16 21:13
Nastudujte si nejdříve výsledky voleb v roce 1935, a kolik sudetských Němců volilo SdP. Pak tady vykládejte o férovosti. Kolik kolaborantů v procentech bylo v Alsasku-Lotrinsku a kolik u tzv. sudetských Němců? Ani to nevíte, hlavně jako Herman srovnáváte nesrovnatelné.
0 # Leo Tydlitát 2016-05-16 21:46
Ten projev vás zahřeje u srdíčka, až vás bude Hermanovo restituční sonderkommando vyhánět z vašeho domu.
0 # Anonymní 2016-05-16 22:27
Milá Danielo, Rusáci ve válce zkusili daleko více než kdokoli jiný, dokonce více než neustále oplakávaní Židé, a také jich umřelo více. Ale z nějakého důvodu jsou Rusové stále agresoři a Němci civilizovaný demokratický národ plný tolerance. A to že jimi způsobené války vyhladily 80 miliónů lidí je jen drobný detail, co se tím zatěžovat.

Já to chápu. Německo jako vraždící národ se politicky a ideologicky nehodí. Prostě jsou to andělé, jak jinak.

Poláci mají k Sudetským Němcům jediný možný a správný přístup. Mister Pecina i Mister Herman a další by udělali lépe, kdyby tu historii nastudovali. Myslím pravdivou verzi, ne cinknutou verzi od pana Krystlíka.

Tak dlouho dse bude blbnout, až budou Češi odškodňovat atentát na Heydricha, dále se omluvíme Adolfu Hitlerovi za to, že jsme bojovali proti němu, a kdoví jakým všem dalším zrůdám.

Pohádky o kolektivní vině a její špatnosti si nechte od cesty. Němci byli dokonce tak otrlí, že leckteré prominentní nacisty nechali v klidu dožít ve své zemi a nezkřivili jim ani vlásek.
0 # Anonymní 2016-05-16 23:32
NSDAP nesehala ani v dobe sve nejvyssi slavy Bolsevikum po kuzi na chodidlech, co do vrazdeni a muceni lidi. A taky nas osvobodili-leta 48-89 byla vazne paradni.
Nejak jste soudruhu zapomel na desitky milionu mrtvych v mirovem obdobi, tedy nevalecnem, za komousske vlady v SSSR.
Tak proc vlastne po valce neupalit par zenskych a deti, kdyz to byly Nemci-rozumim vasi logice.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 00:49
A tak to neocone máte. Nikdo nemluvil o komunismu, a komunismus nebyl nikde zmíněn. Pouze Rusové.

Já nejsem proti Rusům připomínat jejich srpen 1968, přesněji Rusům, Němcům, Polákům, Bulharům a Maďarům. Omlouváme se Rusům a dalším v předchozí větě zmíněným národům za vpád do naší země? Bylo by to absurdní.

Ze stejného důvodu se neomlouváme národu, který chtěl ve 40. letech vyřešit konečnou otázku Židů, Slovanů a dalších národů a rouzpoutal opakovaně strašné války. Je to stejně hloupé, jako se omlouvat Rusům za srpen 1968. Do toho patří i pomoc Sudetských Němců této mašinérii. Přesto se z nějakého nepochopitelného důvodu omlouváme.

Mimochodem, ty vzorce – popírat pravdu a upravovat jí podle chtění – máte také. Bolševici přes jejich hnusnou ideologii nezavinili smrt tolika lidí, kolik jich odpravil Němci svými světovými válkami. A je hezké, že chcete Němce hájit a manipulovat realitou tím, že uděláte Němce lepší, protože zahrnete jen NSDAP. Tomu se říká manipulační argumentace, alias lež v přímé řeči.
0 # Anonymní 2016-05-17 01:29
Nebudte jako Daniela, ktera strili od boku a pak se hrozne divi, ze je vsechno jinak a musi si sem psat z jinych nicku, aby dodala vaznost lzivym prispevkum.

Tedy-komunismus, chcete-li Sovetsky svaz, ma na svedomi samozrejme mnohem vice zivotu, nez 2 WW a nacismus.
Podle liberalu a levicaku zhruba 2x, podle serioznich udaju, ma SSSR na svedomi 3x vice zivotu, nez nacismus.
Nasobne se tedy mylite, kdyz pisete "Bolševici přes jejich hnusnou ideologii nezavinili smrt tolika lidí, kolik jich odpravil Němci".

Michate jablka a hrusky-nikdy bych se nezastaval nacismu a neomlouval bych se za atentat na RH. Byla valka, zeme byla okupovana-v poradku, o tom neni pochyb.
Jde ale o to, ze jsme po valce, v mirovem stavu, povrazdili statisice obcanu za to, ze byli Nemci. Ukradli jsme nekomu, kdo tu zil po staleti, radne pracoval a daval lidem praci, majetek, "protoze mozna, dost mozna volil jinak, nez bylo treba".
Prijde Vam normalni, upalit na Prikopech zenu, protoze je Nemka? Zavrazdit deti, (ktere z mnoha duvodu nikdy nevolily), protoze se narodily Nem.rodicum? Prijde Vam normalni, sebrat nekomu dum, statek, pole, penize, protoze pred lety "mozna nejak volil"???
Prominte, me nikoliv a to pisi jako vnuk pomerne odvazneho, znameho cs.odbojare.

Neocon
0 # Philip Sudak 2016-05-17 01:46
SS-Obergruppenführer Reinhard Tristan Eugen Heydrich, general policie a SD, toho casu zastupujici rissky protektor v Protektoratu Cechy a Morava byl clen SS, tedy kombatant ve smyslu valecneho prava mezinarodniho, ktery byl zabit opet kombatanty - radnymi prislusniky Royal Air Force. To nebylo protipravni.

Jakou to ma, proboha, souvislost s genocidou nemecky mluviciho obyvatelstva?
0 # Anonymní 2016-05-17 02:04
Neocone, já budu raději jako Daniela, pokud mi někdo bude chtít přepisovat historii.

Komunismus, mimo jiné výrobek Západu – ono se stačí podívat na Francouzskou revoluci, nebo na bydliště a jazyk Marxe a Engelse a jejich knih – a bude mnohem jasněji. A to nemluvím o tom, že první marxistické organizace a sjezdy se nekonaly v Rusku, protože ruský car jaksi byl aktivně proti, ale třeba ve Švýcarsku a jinde na Západě. Lenina také někdo poslal vlakem a platil to, atd.

Před rokem 1989 se lezlo do zadku Sovětskému svazu, teď se leze do zadku USA a Západu. Obojí je protivné.

Problém je, že když se začalo lézt do Zadku Západu, začíná být ideologicky hodně výrazně na obtíž, že jaksi Německo zatáhlo ve 20. století svět do válek, které jednak zničilo životy minimálně stovkám miliónu lidí (z toho první stovka miliónů jsou přímo mrtví), zbavilo Evropu inteligence a vědců, kteří zdrhli do USA či v plynném stavu opustili tento svět když to nestihli.

Ideologicky je na obtíž, že Rusové platili (jako řada jiných národů) krutou daň a měli lví podíl na zastavení německého nacismu.

Ideologicky je na obtíž, že německý národ, který má být civilizovanější a lepší, než český – se za světové války chovali jako úchylná zvěř a zfetovaná zvířata.

Ideologicky je na obtíž, že sudetští Němci měli na této tragické části lví podíl, a ne zrovna na té andělské straně.

A proto je třeba překroutit mozek, udělal po sluníčkovu z obětí viníky a viníků oběti. Je třeba z Čechů udělat ve válce agresory a v rámci lezení do zadku Západu jim vysvětlit, že jsou untermenschen proti Němcům. Je třeba jim zavést druhou normalizaci a ponížit je lží, že jsou strašně vinni proti Němcům. Že na tu omluvu Heydrichovi časem dojde bych si i vsadil, jakkoli se to zdá nyní nemožné – a to tento směšný omlouvací postoj vůči odsunutým sudetským Němcům také.

Je třeba poukazovat na agresivní Rusy, a to proto, aby se ztratila a zakřičela agresivita Němců ve 20. století. A nejenom Němců – když došlo na Mnichovskou zradu, hned se vidělo, kdo si rád uškubl z Československa.

Nezlobte se, mě nepředěláte. Nejsem pitomec. Z jedné zadnice se ideologie jen přenáší do druhé zadnice. A je třeba přitom přepsat oficiální verze dějin – to je celé co se kolem sudetských Němců děje. Prostě „rozkaz zněl jasně“ – Němci jsou skvělý národ a ostatní jsou agresoři. A holt se přitom pumpnou Češi, kterým se historicky Němci vysmějí do obličeje, a pomstí se jim za prohranou válku, smějícím se bestiím, jak nazýval Čechy Heydrich.
0 # Anonymní 2016-05-17 04:18
Zvlastni, ja vzdycky myslel, ze kdyz jde nekdo dobrovolne na diskuzi, ze chce diskutovat.

Proto jsem vam psal, at nejste jako Daniela-"neco si vymyslim, pak to napisu, nereaguji na otazky a zmizim s tim, ze to treba nekoho zaujme".

Ja se Vas zeptal na 3 vcelku jednoduche otazky-zadna odpoved, jen povidacky o tom, kde vznikl komunismus, proc a kdo komu leze do zadku. Prominte-to nebylo tema.
Opakuji, hadam, ze tu pisete dobrovolne, tak mi jenom uchazi smysl vyhybani se odpovedi...
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 09:01
Problém neocone je, že vy chcete abych diskutoval s tím, že se vážně tvářím na nepravdivé věci. Například diskuse stylem: „Budeme diskutovat o gravitační síle, ale založíme to na tom, že kameny svržené z oken levitují směrem k nebi.“ Takto se diskutovat nedá.

Dáváte rovnítko mezi SSSR a komunismus. Jenže komunismus takto nevznikl. Sežeňte si knihu „Das Kapital“, a hledejte v ní azbuku, kolik jí tam najdete. Pak se podívejte na Marxe, a najděte si na mapě, kde žil.

Kromě toho Německo tahalo Evropu do válek už řadu století, zdaleka nejenom ve 20. století.

Zde máte trochu střízlivěji shrnutou historii Německa:

petr-kubac.blog.cz/.../...
0 # Anonymní 2016-05-17 09:16
"kombatant ve smyslu valecneho prava mezinarodniho, ktery byl zabit opet kombatanty - radnymi prislusniky Royal Air Force. To nebylo protipravni."

Vražda ze zálohy záškodníky, žádnými kombatanty (to by museli být řádně označeni), není žádný legální akt.
0 # gogo 2016-05-17 09:42
A to ještě byli Kubiš s Gabčíkem posláni z Londýna. Kdyby ty teroristy poslala Moskva, to bychom to odškodnění měli zaplaceno už za Havla i s celostátní tryznou a dnem smutku.

Příslušná odškodňovací EU komise právě vyčísluje škody německé obranné armády od Stalingradu, jenže se dostala do konfliktu s klimatologickou komisí, která odmítá připustit, že by neoteplené klima mohlo zavinit tak rozsáhlé ztráty na životech. A německá historická komise zase nechce podepsat, že nadlidé sešli se světa rukou ruských podlidí v takovám počtu.
Dnešní svět je mnohem složitější, než tehdejší realita.
0 # Anonymní 2016-05-17 13:59
Ne, vubec ne. Srovnavate nesrovnatelne. Treba Vas primer, o 68. Tak dobre, zahraji Vasi hru.

Bolsevici prijeli v 68, ale Nixon nebyl zatizen Watergate, ve Vietnamu se mu podarilo jasne zvitezit, a coby velky antikomunista, poslal na pomoc CSSR US boys ze Zap. Nemecka. Rusaky jsme vypraskali a ti se stahnuli, rekneme v 74.
Jsem za to rad? Ano. Souhlasil bych s tim, ze jsme pozabijeli Sovety/ okupanty? Ano. Chtel bych, aby jsme Sovety, kteri nestihnuli utect a pachali na uzemi CSSR zlociny soudili a nektere po zasluze odsoudili k trestu smrti, jak rozhodnul soud? Ano.

No jo, jenze na uzemi CSSR zila po staleti ruska mensina-rekneme v Zap a Sev. Cechach-po staleti opakuji. Nekteri meli radost z SSSR invaze, jini mensi, nekteri v 72hem volili pro prosovetskou stranu, kteri? Nevim, volby byly tajne.
Souhlasil bych, aby jsme je vsechny vyhnali? Ne. Souhlasil bych, jako velky antikomunista, abych sem tam na ulici v centru me milovane Prahy je lovili, odchytavali, polevali bensinem, zapalovali, veseli pote nad ohnem za nohy? Ne.
Souhlasil bych, aby jsme je plosne, jako posledni zlodeji a parasiti okradli o majetek, domy, pole, lesy? Ne. Mel bych rafost, ze by jsme vyhnaly i deti, kteri prokazatelne nemohly volit, nepodilely se na nicem, jen byly detmi ruskych rodicu? Ne, ne a ne.
To je Vase provnani, ktere trochu pokulhava.
Neocon
0 # gogo 2016-05-17 14:20
Možná brzo uvidíme, jak to budou řešit v Německu. Dá se očekávat, že po nějakých 20 letech se muslimská komunita osmělí a pokud by se rozhodla řešit německou otázku s konečnou platností a částečnou likvidací domorodců, pak by byla otázka, co by etniční Němci dělali po vyhrané (doufám) válce.
Zatím musím Posselta pochválit, protože je aspoň orálně konsistentní a odmítá imigranty vyhánět. Zatím ale o nic nejde, budeme muset počkat, až padne kosa na kámen.
Já si dost dobře nedovedu představit soužití dvou skupin, kdy jedna se horko těžko ubránila vyhlazení a zvítězila a že by si řekli fajn, smáznem to a počkáme dalších 20 let až se kluci oklepou a zkusí to znova.
0 # gogo 2016-05-17 14:26
neocon: Já bych asi volil tu ruskou soft okupaci, než sovětsko-americkou (proxy) válku na svém území.
Je to ale samozřejmě volba ex post. Protože vím, že ta okupace byla právě soft, politická a dobře dopadla, zatímco země, kde se bojovalo, dopadly dost zle (Vietnam, Afghánistán... z poslední doby amerického engagement Sýrie, Libye, Irák)

Samozřejmě ideál by býval byl americká hrozba Sovětům, kdy oni by z obav z eskalace od intervence upustili. Samozřejmě ostatní státy byly do počtu a samy by k nám tanky neposlaly.
0 # Anonymní 2016-05-17 14:28
Gogo-v Nemecku zije jiz radu leta 7 milionu muslimu. Loni prisel dalsi milion, cili narust muslimu je 15%. Kde porad berete tu apokaliptickou vizi, o nejakem vyhlazovani. Take jsem si vzpomel jsem na vas, kdyz PCR a celni sprava 72 hodin patrala po ilegalnich imigrantech na celem uzemi CR. Nasla 0 kusu, slovy nula.
Mimochodem, stale mi dluzite odpoved, jak USA porodila a podporuje ISIS.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 14:31
Ale Gogo-otazka nebyla, co je lepsi, zda-li soft okupace, nebo primy stret. Otazka byla, zda-li by pan/soudruh diskutujici byl PRO zabijeni, muceni, okradeni a vyhnani ruske mensiny, zde zijici po staleti, zen a deti, jenom proto, ze jejich predci byly Rusove...Jednoducha otazka, clovek by cekal jednoduchou odpoved.
Neocon
0 # gogo 2016-05-17 14:38
Máte pravdu, myslím na to .. ono kdybyste chtěl, tak si to najdete sám, ale až budu v tom kontextu, tak vám poskytnu pár odkazů.
Dnes mimochodem USA podporují Al-Kajdu (tedy to, co tak označují). To je ta organizace, kterou předtím obviňovali z destrukce WTC.

No víte, já mám tu a tam z Německa info z první ruky. Veselé to bude i ve Francii.
Moje obavy se zakládají na tom, že podobně jako Němci, se muslimové cítí nadřazeni a nyní je ze strany SA a podpory USA velmi aktivní wahábistická forma. Její primitivismus dobře rezonuje s frustrovanými mladíky a dobře se mu daří právě v Německu, které finančně podporuje nejrůznější komunity včetně této. Jak v Německu, tak ve Francii je známo, že ač první generace příchozích pracovala a cítila vděk vůči hostitelské zemi, třetí generace hodnoty a kulturu své rodné země neakceptuje a naopak má spíš tendenci k extrémním formám. Kromě toho nepracují a školním systémem procházejí velmi laxně. EU sama si dala za cíl přesídlit z oblasti Afriky a BV asi 50 000 000 lidí, takže si myslím, že moje obavy nejsou zase tak neopodstatněné.

A k tomu Česku ... u nás třeba, když je na horním toku řeky povodeň, tak začínáme s protipovodňovými opatřeními ještě než vlna dorazí - minimálně na lokální úrovni, i když papaláši tvrdí, že pršet nebude a voda je zdravá.
0 # Anonymní 2016-05-17 15:37
Aha, Gogo-tak to jsem nevedl, ze USA podporuji AQ.
Je to takove zvlastni Gogo-v pondeli odjizdi muj best kamarad/rodinny pritel, se kterym travi nase rodina spolecne dovolene, 2x tydne spol.vecere, nase deti chodi s jeho detmi do stejne skolky atd., do Kuvait, o 14 dni pozdeji skonci nekde v Sev. Syrii, nebo v Sev. Iraku-vite, je to SF Guy, 6 tours ma v AFG a Iraq, purpurovy srdce, ktery po 9/11 cely svuj zivot bojoval s AQ a Talibanem a v pondeli odjizdi znovu, pomerne necekane, pac mame zaplaceny Hotel na konec cervence na Lake Tahoe, tak pojede jenom jeho pani s detma.

Je to Gogo vazne divny, ze US vlada podporuje AQ, AL-Nusru, nebo ISIS a pak tam posila svoje nejlepsi vojaky, kteri staly miliony a miliony dolaru za vycvik a mzdu, aby na ne navadeli letadla a tak...
Gogo, moc tomu nerozumim, nejak mi uchazi ten smysl, kdyz dle Vas ( a to Vas povazuji za ser.diskutera) US govt. podporuje AQ/ISIS/AN, nebo jak se nazyvaji...

Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 17:45
Vite Gogo, u nas v ulici, pred 12ti lety, zrejme ser.vrah, zavrazdil manzele. (nikdy nebyl chycen). Dle vasi logiky bych mel spat pres den, a v noci sedet s Glockem, ktereho jsem si koupil mimochodem pred 8mi lety na AZ DL na guns show, kazdou noc v kresle a cekat na neho.
Take moji 3 roky starou Escalade parkuji na ulici, vzdy nezamcenou, nekdy i s klicky v zapalovani, coz bych opet dle Vasi logiky nemel delat, kradou se ve meste auta, jak na bezicim pasu. Take nezamykame dum, vyjimecne v noci, dela to u nas v ulici tak kazdy...
Uz jsem Vam to jednou psal-mame tu nejmene 30 mil. hispancu, co sem prisly pres poust. Tzn. kazdy 10ty, asi jako by v CR jich byl 1 milion. Tea party a lidi jako Trump, Cruz neustale rikaji totez co vy-apokalypsa, zvysena kriminalita, znasilnovaci, nasilnici, obtezuji white zeny-bullshit jako krava...

Jinymi slovy-pokud verite na povoden a apokalypsu-fajn, Vase vec, ale zbytecne stresujete sebe a sve blizke jenom proto, ze v Nemecku pribylo 15 % cmoudu, v CR nula, a verite, ze jich bude 50 mil.

Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 19:16
>>>>Příslušná odškodňovací EU komise právě vyčísluje škody

Navíc si myslím, že Sovětům připočtou ještě vypouštění CO2 a uhlíkovou stopu z letadel při bombardování Berlína. A také bych řekl, že tanky a letadla Rusům nesplňovaly přísloušnou emisní normu, a to je třeba také pokutovat.

Jednoduše německý/rakouský Adolf Hitler a německá agrese, která byla zastavena lvím podílem Sovětského svazu – to je obrovský propagandistický oříšek, který bude třeba politicko-ideologicky zvládnout. Není to jednoduché, a přes velké snažení Krystlíků, Pecinů, Neoconů, Sudáků stále ještě existuje dost tvrdohlavých lidí, kteří mají ještě zbytky common sense.

Zatímco normální člověk, když uvidí, že mu někdo znásilňuje ženu, tak se na lotra vrhne, i kdyby ho měl zabít, a klidně si to odsedí, tito lidé jednají jinak.

Pan Sudák si nejdříve otevře trestní zákoník, aby zjistil, zda smíá zasáhnout či nikoli a jak. Pokud si nebude jistý, zavolá advokátovi a zeptá se ho na právní názor. Do té doby nic nepodnikne.

Pak Krystlík se podívá, zda nějaké úřední dokumenty potvrzují, že jeho dcera je právě znásilňována. Pokud ne, bude popírat, že šlo o znásilnění, protože žádný úřední dokument to nepotvrzuje. A to ani když se po 9 měsících jeho znásilněné dceři narodí dítě není žádným důkazem ani znásilnění ani sexuálního styku dcery – protože co není v úředních papírech je lež.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:04
Dle vasi logiky, kdyz vam nekdo znasilni zenu, tak ho zabijete, coz je v poradku, ale nasednete na letadlo, doletite do Nebrasky, kde mel pachatel netere, ve veku 3 a 5 let a utlucete je kladivem, pak zapalite jejich rodice, maminka deti totiz byla nevlastni sestra pachatele a pak doletite do Destin, Fl, a tam zavrazdite babicku pachatele, i kdyz se s nim jiz 25 let nestyka.

Sekce-demence-kdo Vam poskytuje pristup na internet, by me zajimalo.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 20:16
Neocon: Netušil jsem, že jste tak ostrý a mstivý. Zřejmě drsňák.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:22
Ne, takhle to vidite vy a chcete to vy, respektive si to myslite, kdyby prislo tvrde na tvrde, tak zustane jen u reci, ze.
Zavrazdili jsme deti, protoze se narodily nemeckym rodicum, kteri zili v cesku po staleti a vy, hrozny hrdina, to schvalujete.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 20:27
Neocon: Já za to nemůže, že vy jste vraždil děti německým rodičům, já nic takového nedělal.

Zato ve 20. století Němci vraždili po miliónech jen proto, že lidé nebyli árijské rasy. Obranu proti vraždění Němců nazýváte zločinem.

Tyhle sluníčkářské řeči …
0 # Anonymní 2016-05-17 20:38
Jo, jo, slunickar... Zatim jste ani jednou neodpovedel/a na otazku, zkusim to tedy naposledy Danielo, Bozenko, Neznamy, nebo jak chcete se nazyvat:

Co bylo obranneho na tom, ze jsme mesice ci rok po valce, tedy v mirovem stavu, zavrazdili deti nemeckych rodicu, jenom proto, ze se narodili nemeckym rodicum, kteri tu zili 250 roku? Kde je ta obrana?
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 20:59
Neocon: Mě už sýří, že je to celé podáno jako nadčlověčí německý národ versus podlidé Češi.

Němci tu vraždili o 106, ale nikoho žádná omluva ze strany Němců ani nenapadne. Proč by také měla, když Němci jsou nadlidi a Češi podlidé?

Tady řadu let vraždilo gestapo a vyvraždilo často celé rodiny - ok, v pořádku, neocon i p. Krystlík i p. Sudak to schvalují, je správný, když nadlidé vraždí podlidi.

Ale běda, když podlidé zkřiví vlásek nadlidem! To tedy přehnali! Je jedno, zda jako exces nebo jako obranu.

QUOD LICET LOVI NON LICET BOVI

A to je celé, pane neonocone. Němci si nyní s námi vytírají zadek. Nebo jsem snad slyšel nějaký pokus omluvy za 2. světovou válku? Za protektorát? Za Lidice? Za Ležáky? Za milióny vyvražděných? Ne, Němci mohou masově vraždit, jsou to nadlidé, jejich vraždy jsou schvályhodné.

Češi se Sudetským Němcům omluvili už vícekrát, a akorát ze sebe dělají blbce. Němci se za svého Hitlera a činy nestydí.

A o tom je, pane neocone. O ničem jiném.

O tahání nudlí pana neocona tak dlouho, dokud nenajde exces, kterých bylo za války i po válce na všech stranách mnoho. Pozor, aby při obraně Němců někdo z vás omylem nezačal i hajlovat, mohli byste se zapomenout.
0 # Anonymní 2016-05-17 21:05
O gestapu tu mluvite akorat vy, nemci za za 2 sv.valku omluvili tisickrt. Otazka byla, 13ty pokus:

Co bylo obranneho na tom, ze jsme mesice ci rok po valce, tedy v mirovem stavu, zavrazdili deti nemeckych rodicu, jenom proto, ze se narodili nemeckym rodicum, kteri tu zili 250 roku? Kde je ta obrana?
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 21:16
A kde je omluva za 4. březen 1919? Kde se Češi omluvili? Pokud vím, tak byla pouze vyjádřená "lítost" za tzv. "excesy". Omluva žádná. Nemluvě o tom, že vyhnání se týkalo i více než 1000 Židů, kteří se vrátili z německých koncentráků. Je sprostá lež, že se vyhnání týkalo Němců. Týkalo se německy mluvícího obyvatelstva - Židů, Rakušanů, Švýcarů, Židů. leclerc
0 # Anonymní 2016-05-17 21:22
Kde je jakákoli omluva Němců Čechům za cokoli z války či poválečné situace? Kde?

Češi akorát jako blbci a hlupáci se Němcům omlouvají, ačkoli oni Hitlera nezvbudili k akci a nezačali světovou válku.

Kde je jakákoli omluva Němců? Kde? Přestaňte uhýbat a ukažte mi omluvu toho namyšleného německého národa za jeho zvěrstva! A byla by sakra na místě, a alespoň tisíckrát opakovaná.

Jak říkám, obdivuji Poláky s jejich přístupem k odsunu Němců. To je národ! Ne jako Češi, kteří si nechají od Němců stále kálet na hlavu, ačkoli z jejich strany omluva nikdy nepřišla, a sakra by měla!
0 # Anonymní 2016-05-17 22:09
Prominte, po 14te se uz ptat nebudu.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-16 22:20
Nechcem komentovať prejav, iba mám otázku, či p. Hermann nie je potomok Nemcov. Oficiálne dostupné zdroje nič nespomínajú. Ďakujem.
F. G.
0 # Anonymní 2016-05-16 22:33
P. Hermann důsledně utajuje své předky.
0 # Leo Tydlitát 2016-05-16 22:48
0 # Anonymní 2016-05-16 23:16
Po tom, co tzv. sudetští Němci chtěli se připojit k Německu v roce 1918 a pak znovu v 1938, jim to bylo konečně v 1945 umožněno, ovšem logicky bez území ČSR a nemovitého majetku na něm. Navíc nikoliv všichni tzv.sudetští Němci byli vysídleni.
0 # Anonymní 2016-05-16 23:30
Brrrr. to se (i tady) sesly komenty, ze by jeden zaplakal. Ze na to mate, Tomasi, trpelivost, to vas obdivuju.
0 # Anonymní 2016-05-16 23:35
Z množiny 1 297 248 sudetských Němců, kteří přišli v roce 1938 k volbám, jich 1 116 726 volilo SdP - v době, kdy už všichni dostatečně jasně věděli, co je Hitler zač. O jejich hlasy se Hitler následně opřel v Mnichově; všechno to, co následovalo, bylo legitimizováno hlasy těch 1 116 726 imbecilů. Jinými slovy: co se jim stalo, stalo se v konečném důsledku jen a jen jejich vlastní zásluhou. Oni nám pletli oprátku - a my jsme v ní nakonec oběsili je.

A to venkoncem vzato dopadli ještě dobře. Například občané z Lidic a Ležáků už si o žádné majetky požádat nemohou, ani kdyby chtěli.
0 # Anonymní 2016-05-17 00:46
zapominate zminit ze v 1938 slo o volby do obecnich zastupitelstev.

Jinak, co si zaslouzi Cesi (99,69%), kteri ve volbach v roce 1946 volili strany, ktere vedome pohrdly demokratickym systemem a pristoupily ve snaze zlikvidovat konkurenci na neregulerni a nedemokraticky system system Narodni Fronty?

Jinak receno, v Cechach schvalilo 99,69% volicu pohrdani demokratickymi principi(0,31% byly bile slitky) ... co z toho vyvozujete? Doufam, ze totez co u Nemcu. Ze si Cesi zaslouzili bolsevickou opratku, kterou si upletli
0 # Anonymní 2016-05-17 02:18
Možná časem dojde na to, že obyvatelé Lidic a Ležáků se budou podílet na platbách Německu. O to se vp. Pecina a vp. Sudak určitě postarají.
0 # gogo 2016-05-17 09:00
Oni vám vysvětlí, že Lidice a Ležáky jsou případy z doby války (ti progresivnější přidají doušku, že tu válku Němci nerozpoutali a ti nejuvědomnělejší rovnou dodají, že ji rozpoutali Češi), kdežto odsun je největší genocida v Evropě, která se stala v době míru a nemá s druhou světovou válkou žádnou souvislost.
Hned začnou vytahovat svoje dvojí metry a přeměřovat.
0 # Anonymní 2016-05-17 09:09
A ještě vám p. Sudak vysvětlí, že Lidice a Ležáky byly v pořádku, protože byly zcela v souladu s tehdejším protektorátním právem. A jak pak Sudak prosazuje, pokud je něco v souladu se zákony – je to správné, morální a jedině dobré. Když budou zákony nařizovat vyvraždit vlastní rodinu, pak p. Sudák půjde příkladem, protože právo je nad veškerou morálku i nad vším jiným – je to imperativ nejvyšší.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 14:32
Osobo zákon není právo. Nastudujte si právo tzv. první republiky, druhé republiky a Protektorátu Čechy a Morava, a budete vědět.

Lidice a Ležáky byly contra legem, ovšem, nechápu, jak to korreluje s genocidou německy hovořícího obyvatelstva.
0 # Anonymní 2016-05-17 19:01
Existuje nějaká oficiální omluva z poslední doby od Němců za Lidice a Ležáky? Už někdo na Němcích vymáhá omluvy a materiální škody za tyto věci?

Aneb jinak řečeno, Češi jsou výrazně morálnější, než Němci.

Na tom se nic nezměnilo ani dnes. Stíhání za informování o znásilněních v Kolíně nad Rýnem od imigrantů. Stíhání za kritiku tureckého prezidenta. – Němci si vykládají zákon/právo (nazvěte si to jakkoli dle vaší soudružské libosti) velice úchylně.
0 # Anonymní 2016-05-17 21:19
V roce 1938 to byly komunální volby a např. v Praze vyhráli čeští fašisté. Proč nebylo po válce vyhnáno obyvatelstvo Prahy? Proč nebyli vyhnáni voliči KSČ, respektive města, kde vyhráli? leclerc
0 # Anonymní 2016-05-17 21:25
Leclerc: Rozumím, Češi jsou podlidé, Němci jsou nadlidé. Musejí se Češi podle toho chovat. Němci mohou Čechy a Evropany vraždit po desítkách miliónů, a stále je to v pořádku, stále zůstávají civilizovaným demokratickým beránkovským nadřazeným národem – ačkoli jejich činy spíše svědčí pro národ masových vrahů.

Kde je omlouva Němců za jejich vraždy? Pořád se na to ptám, a pořád se to někdo snaží zakecat a zamluvit?
0 # Anonymní 2016-05-18 11:31
Za to že neumíte používat google nemohu. Omluvu si můžete vyhledat. Naposledy se u nás omlouval prezident Gauck.

Jací podlidé? Naopak čeští fašisté, kteří vyhráli volby v Praze a čeští komunisté si tady mohou vesele škodit dál. Jakmile zločiny prováděli někteří německy mluvící obyvatelé, tak byli šmahem vyhnání všichni. leclerc
0 # Philip Sudak 2016-05-17 00:26
Než omluvu za odměnu vnímám to, spíše, jako úlitbu svědomí.

Připodobnil bych to k odsouzenému, který způsobil těžké ublížení na těle, s trvalými následky, a krom trestu žaláře bylo mu v rozsudku uloženo zaplatit přiměřené zadostiučinění v penězích v částce, kterou prima facie nemůže, s ohledem na svůj společenský statut, nikdy splatit.

I když, např. spoluvězňům, tvrdí, že za to těžké ublížení na těle až tak nemůže, protože, přece on šel jenom krást tresor, ten tresor byl státní, a kdyby ten státní zaměstnanec nebránil tresor vlastním tělem, nic by se mu nestalo. A proč že, vlastně, ten tresor bránil, když ty peníze byly stejně pojištěné atp., tak podvědomě ví, že krást se nemá, a že kdyby nešel krást, k žádnému těžkému ublížení na těle by nedošlo.

Proto se omluví, spoluvězňům na cimře to nějak okecá, leč aby šel pracovat v žaláři, a alespoň něco zaplatil, to ne. Je to, as, typicky české, typicky maloměšťácké, ale krátkozraké.

Tak takovým dojmem to na mne působí.

To, zda se "majetkových nároků a nároků na vlast" čeští, moravští a slezští odsunutí Němci vzdali, není relevantní. Z jejich strany jde sice o obdivuhodně vstřícný a šlechetný krok, který, ovšem, protistranu nezbavuje morální povinnosti příkoří odčinit.
0 # Anonymní 2016-05-17 01:00
Já žádné příkoří necítím. Já cítím pouze manipulaci ze strany Němců, pana Peciny, vaší, a dalších sluníčkářů.

Vaše snahy o hryzání svědomí jsou jen vaše projekce vaší nesmyslné mysli, které 99,99 % Čechů necítí a s žádným svědomím nemá problém. Naopak se cítí spíše pobouřeni tou drzostí Sudetským Němců, stejně jako jsem tím pobouřen i já.

Je zvláštní, jak na jedné straně odmítají mluvit o Henleinovi, o podpoře Hittlera ze strany Sudetských Němců a mnohém dalším řka, že kolektivní vina je přežitek.

Na druhé straně rádi vsunou kolektivní vinu na kolektivně a neselektivně na bedra Čechů. Pokrytci!

Jestliže nechcete kolektivní vinu, pak ať to vyřídí mezi sebou pouze přeživší jednotlivci – ten kdo odsunoval a ten kdo byl odsunut. Kdokoli jiný v tom nemá co dělat. Ne Češi a ne Němci – to by byla kolektivní vina, a to je přeci fuj. (Jen se obávám, že až řeknete veteránovi 2. světové války, že by se měl omluvit Sudetským Němcům, zcela správně zbytek dořeknete až se proberete na ARO oddělení.)

Já nikoho neodsunul, pouze odsunutí plně schvaluji a chápu jako správné a výborné řešení v dané situaci, místě, čase.

Snahu omlouvat se Sudetským Němcům beru jako snaha přepsat historii na lživou verzi.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 01:20
To, že necítíte příkoří, mne ani trochu nepřekvapuje.

Nic, jako "Sudetské Němce", neznám. A, vlastně, ani nic, jako "Němce". Znám, toliko, obyvatele Markrabství Moravského německého obcovacího jazyku. Obyvatele Království Českého německého obcovacího jazyku. Obyvatele Dolnosaska německého obcovacího jazyku. A tak podobně.

Nic, jako "Sudety" neznám. Znám Království České, Markrabství Moravské, Knížectví Těšínské, Knížectví Opavské, Knížectví Krnovské etc., kteréžto tvoří Vévodství Horního a Dolního Slezska. Indivisibiliter ac inseparabiliter. A, ano, Valčicko (Feldsberg), Vitorazsko (Weitraer Gebiet) a části katastru obcí Bernhardsthal, Hohenau an der March a Rabensburg, všechno součásti Arcivévodství Rakousy pod Enží, z kterých, pod vládou tzv. Republiky Československé, byli vyhnáni obyvatelé německého jazyku obcovacího.

Nevím, proč bych "odmítal mluvit o Henleinovi, o podpoře Hitlera", jenom nechápu, jakou to má souvislost s legalitou, či legitimitou, genocidy na německy hovořících občanech tzv. Republiky Československé.

Tady nejde o kolektivní vinu. Tady jde o to, že má-li vůbec existovat nějaká legitimita československé státnosti, pak není možné někoho

I. zbavit státního občanství jinak, než v souladu s platným právem a přesně podle něj (což protiústavní tzv. dekrety presidenta republiky nejsou),

II. beztrestně zbavit života,

III. v rozporu s platným právem mu zabavit majetek.

Vaše právní vědomí je tak pokřivené, že stejně nevěřím, že toto můžete kdy pochopit.
0 # Anonymní 2016-05-17 02:14
Philip Sudak: Možná byste se měl vrátit do reality. Doporučoval bych vám otevřít nějakou knihu, abyste zjistil, že do roku 1945 byla válka v celé Evropě.

Například v souladu s právem roku 1945 byste jednal protizákonně a nelegálně, kdybyste ukryl Žida před zplynováním v koncentračním táboře.

Nebo si představte, že někdo protizákonně zbavil života roku 1942 Heydricha – což samozřejmě tvrdě odsuzujete, protože není možné někoho beztrestně zbavit života.

Atd.

Víte co, jděte s tímto do háje. Já se bavím s lidmi v realitě, kteří chápou, že válka, případně poválečná situace, je jiná situace než když si u internetu kouříte viržínko za mírové situace.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 11:35
Vy jděte do háje. Jdete si na blog o právu, právu nerozumíte, střílíte kol sebe od pasu, argumenty nepředkládáte, historii rozumíte leda tak z knih. Tak co, proboha, chcete?!
0 # Philip Sudak 2016-05-17 11:42
Znovu, jak pro debila: SS-Obergruppenführer Reinhard Tristan Eugen Heydrich, generál policie a SD, byl příslušníkem Schutzstaffeln, tedy voják, který byl zničen, jako cíl nepřítele, v rámci bojové operace příslušníky Royal Air Force.

Jinými slovy: kombatant zranil kombatanta, a tento zraněním následně podlehl.

To nebylo trestné a není trestné.

V souladu s platným právem roku 1945 jste mohl židy ukrývat, kde libo: všechny předpisy ohledně židů na území tzv. Protektorátu Čechy a Morava de iure neplatily, šlo o jednostranné akty říšských a protektorátních úředníků, v rozporu s československou ústavu (která nebyla protektorátní vládou nikdy zrušena).

Čeští, moravští a slezští občané obcovacího jazyku německého byli vyhnání organisovaně orgány československého státu, dávno po válce, tj. de iure za stejného míru, jako je dnes, protiprávně stejně, jako byla protiprávně např. vypáleny Lidice.

Co je na tom, proboha, těžkého pochopit?
0 # Anonymní 2016-05-17 18:45
Nějak se vám to právo plete. Zřejmě by všechny věci měli rozhodovat právníci, protože jste to po právnicku zamotal tak, že nikdo jiný by nevěděl co dělat a musel by počkat na právníka.

Odsun Sudetských Němců plně patřil do (po)válečného řešení situace. Stejně jako ten Heydrich. Oni se ti Sudetští Němci na historii 2. světové války poměrně výrazně podíleli – a jejich odsun byl součástí řešení 2. světové války. Tedy nikoli míru, ale přechodového období.

Nicméně právě takové právnické eskapády, jako tu předvádíte, jsou mimo jiné důvodem nedýchatelné sluníčkovosti tohoto státu. Protože podle zákonů byste mohl akorát spáchat sebevraždu, protože zákon tvrdě překračujete v trestní rovině už tím, že myslíte a vůbec děláte řadu nezákonných věcí.

Právo, ve kterém agresoři Němci mají dostávat omluvy – si strčte do zadele. Stát, který takové právo praktikuje je neživotaschopný a brzy chcípne. Protože si to za svou blbost zaslouží.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 19:05
Jací "agresoři Němci", proboha?!

Tzv. Republika Československá si za svou situaci mohla plně a jen sama.

Ono když je někdo takový matlák, že si, v rámci mezinárodních dohod, kterými si zakotvuje nově vytvořený takystát, nevyjedná ani nedotknutelnost hranic, potom se k velmi výzznamné menšině chová nejhorším možným způsobem, jaký si jen lze představit (jazykový zákon a státní jazykové zkoušky, pozemková reforma, sociální vyloučení německy osídleného pohraničí ..), nota bene, má-li tato menšina za zadkem stomilionovou podporu, nemůže se divit, že dopadne, jak dopadne.

Za vznik 2. světové války mohou, především, Francie a Spojené království, českoslovenští občané německého obcovacího jazyku stěží, to je demagogie.
0 # Anonymní 2016-05-17 19:24
A když si tedy hranice a pořádek vyjedná odsunutím Sudetských Němců v rámci řešení poválečné situace poté, co Sudetští Němci podporovali Hitlera – zase je to špatně.

Zato, když Německo a Němci řadu století agresivně iniciuje a vyvolává války obrovských rozsahů – je to důkaz civilizovanosti Němců.

Pane Sudáku, vzdejte to, já nejsem blbec. Svou pokřivenou logiku si nechte na naivy. Já jsem pro vás a vaši "logiku" marný případ. Nemám rád dvojí metry, které ukazujete.

Například blbě věřím, že když zákon přikazuje úchylnosti, člověk se ho nemá držet. Vy budete klidně vraždit svou babičku, když to přikáže zákon.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 19:27
Jste hlupák a vůbec nic jste nepochopil.

Pořád si pletete pojem s průjmem - zákon není právo.
0 # Anonymní 2016-05-17 19:32
"Za vznik 2. světové války mohou, především, Francie a Spojené království,..."
K jiné otázce jste se na tomto blogu vyjadřoval rozumně, dokonce tak, že Vás sama paní Daniela pochválila. Teď ten dojem úspěšně zaháníte.
Nenechte se ale odradit a vyprávějte více o do války nechtě zataženému Německu a o hodném strýčku AH.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 19:53
Pochvala od někoho tak hloupého, jako je Daniela, opravdu potěší, no.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:10
Sudak: Já to plně pochopil. Pouze s vámi nesouhlasím.

Zákon není právo. A také zákonné/právní/cokoli není to, co si myslí pan Sudak. To je celé.

Nejste ředitelem vesmíru. Jen člověk s narcistickým komplexem nazve všechny nesouhlasící hlupáky.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-05-17 12:55
Až na pár výjimek jsou diskusní příspěvky samé české bláboly.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-05-17 12:58
Hermanova omluva byla namístě. Češi by se měli omlouvat stejně, jako se již vícekráte jim omluvili sudetští Němci. První, a v podstatě i poslední, se z české strany omluvil za zvěrstva na sudetských Němcích generál Lev Prchala v 50. létech, pak už jen polovičatě Václav Havel, protože svou omluvu později, aby znovu dosáhl na křeslo prezidenta, desavuoval.

Je velmi důležité poválečné násilnosti na československých Němcích neoznačovat za pouhé výstřelky (exces = výstřelek), protože to nebyly ojedinělé události, jak se snaží veřejnosti namluvit čeští historici a politici, nýbrž systematický záměr českého státu decimovat Sudetoněmce.

Obyvatelstvo českých zemí bylo na nadcházející mstu již předtím připravováno v československém vysílání BBC. Pár příkladů. 3. 2. 1944 prohlašujel Beneš v londýnském vysílání do Československa a v projevu ke Státní radě, že Čechy a Morava se na konci války stanou jevištěm „mohutného povstání“, které „musí znamenati u nás velikou lidovou odplatu a pro Němce a fašistické násilníky konec opravdu krvavý a nelítostný“. Z BBC 3. 11. 1944 vyzývá ministr národní obrany generál Sergěj Ingr: „Až přijde náš den, tak celým národem zazní bojový pokřik husitů: bijte je, zabíjejte, nenechte nikoho naživu! Každý musí sáhnouti po vhodné zbrani, aby zasáhl Němce. A když nebude po ruce střelná zbraň, pak jakákoliv, která bodne nebo zasáhne.” Ony výzvy československé exilové vlády k zabíjení směřovaly de facto proti ženám, dětem a starým lidem – muži byli na frontě nebo v zajetí. Ministr spravedlnosti československé londýnské vlády Jaroslav Stránský dne 28. 11. 1944 tvrdil, že „sudetoněmecké obyvatelstvo bude drasticky redukováno i bez oficiálního transferu“. Předpokládal, že v zemi bude panovat hlad, že Češi budou mít přednostní přístup k potravinám a očekával velmi vysokou úmrtnost v Sudetech. Jeho slova prozrazují, že se pro německé obyvatelstvo již tehdy chystaly příděly a koncentrační tábory. Byla to dobře promyšlená metoda, protože se nedalo čekat, že v zemi bude po válce nedostatek potravin; Wehrmacht zřídil v protektorátu velké zásoby potravin a stav dobytka byl vyšší než v roce 1938. Po válce dostávalo Československo potravinovou pomoc od UNRRA a to pro 14 300 000 obyvatel, tedy přijímalo pomoc i pro československé Němce.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 13:10
Konec konců, důkazy tvoří ucelený kruh; to nebylo z hněvu za "válečné útrapy", ale připravované systematicky od samého počátku tzv. Republiky Československé; pouze zneužili situace.

Vzpomeňme jen uzákonění státního jazyku československého (už jen ten název je blbost) a následné jazykové zkoušky, které připravily o místo velkou spoustu úředníků německého obcovacího jazyku.

Vzpomeňme pozemkovou reformu, která připravila spoustu německy hovořících občanů o půdu k obživě.

Vzpomeňme nepoměr hlasů ve volbách, protože jinak by SdP vyhrála na plné čáře.

To nebylo teď, najednou, mámo pojď, jdeme na ně. To byl výsledek téměř třicetiletého útlaku.
0 # Anonymní 2016-05-17 18:48
Oba diskusní příspěvky výše jsou samé německé bláboly.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-05-17 13:01
Antidotum pro cz-národovce.

Vyhánění československých Němců v roce 1945 počínajíc 9. květnem 1945 nebylo až na naprosté výjimky neorganizované, nebyl to „divoký odsun“, který způsobilo vzedmutí hněvu českého lidu, tedy konkrétních jednotlivců, jak se nám snaží namluvit historici a politici, protože přes 90 % vyhnaných Sudetoněmců bylo v roce 1945 vysídleno jednotkami československé armády. A jim i policii musel dát někdo rozkazy. I jinak to nemohla být živelná lidová akce, protože se sudetští Němci museli internovat, krmit a rozsáhle se musela organizovat a koordinovat železniční doprava (po silnicích bylo vyhnáno malé množství Němců a dráhy patřily státu). Čili vyhnání Němců z ČSR bylo součástí oficiální a promyšlené české politiky. (Slováci by si bývali své karpatské Němce spíše raději ponechali.)
0 # gogo 2016-05-17 13:19
Přesně tak, dokonce Beneš svolal svoje podřízené do Jalty a dal jim tam podepsat desítky let připravované dokumenty. Málo se ví o jeho ďábelském plánu, ve kterém prosadil Hitlera do čela Německa jen proto, aby mohlo po následné válce vyhnat Němce z ČSR.
0 # Anonymní 2016-05-17 13:31
A co třeba Palacký a Němcová, pane tkrystliku? Proč jste na ně dnes zapomněl?
0 # Anonymní 2016-05-17 18:54
To ovšem nic nemění na faktu, že vysídlení sudetských Němců bylo řešení velice správné a přiměřené situaci i historii ála Henlein. Nic to ovšem nemění na faktu, že to bylo řešení v dané situaci velice správné. Nevolilo ho pouze Československo, ale také řada dalších států.

Neslyšel jsem ze strany Německa ani žádnou omluvu za 2. světovou válku směrem k Čechům. Omluvu za Protektorát, za Lidice, Ležáky, a další.

Prostě je to ideologie. Němci, Krystlík a Posselt se snaží tak dlouho překrucovat pravdu, až uvěří, že byli obětí 2. světové války a zničení Hitlera bylo neuvěřitelně špatným činem vůči chudáčkům Němcům.

Jak říkám, pane Krystlíku, projevte osobní odvahu, a jděte to říkat Polákům, že by se měli omluvit vysídleným Sudetským Němcům. Předtím ale napiště závěť. V tomto se Polákům obdivuji.

Já sám se přiznám, že kdybyste mi do očí řekl něco o omluvě Sudetským Němcům, že bych se asi neudržel, a zřejmě byste musel vyhledat lékařské ošetření. A pokud byste to zopakoval, tak znovu.

Žil jsem v pohraničí, a vím, co Sudetští Němci ve většině byli za zvířata a co prováděli. Zřejmě musím svá svědectví sepsat, než to opanují lháři typu Krystlík.
0 # Philip Sudak 2016-05-17 19:25
A Protektorát vznikl tak, že se na tom usnesli tzv. Sudetští Němci? Asi ne, že.

Lidice a Ležáky vypálili Helmut a Helga z Groß Ullersdorfu? Nebo německy hovořící sousedi - obyvatelé Protektorátu? Ne, že ano. Vypálili to cizinci, cizí armáda, co je na tom tak těžkého pochopit?

U nás nikdy žádní "Němci" nežili, pouze Češi, Moravané a Slezané německého obcovacího jazyku. To není totéž.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:14
Protektorát vznikl na základě událostí, jejichž součástí a na jejich začátcích mimo jiné byla podpora Sudetských Němců Adolfu Hitlerovi. Popírat to znamená žít v matrixu.

Sudetští Němci pomáhali cizí armádě, je to tak těžké pochopit? Ne všichni, ne každý, a také ne všichni byli odsunuti.

U nás nikdy žádní Němci nežili, stejně jako tu nejsou Rómové, Židé, Vietnamci, atd. Zřejmě používáte nějaký slovník z Betelgeuse nebo z Marsu.
0 # gogo 2016-05-18 09:41
"U nás nikdy žádní "Němci" nežili, pouze Češi, Moravané a Slezané německého obcovacího jazyku. To není totéž."

Myslím, že Říští Němci z 30-40.let by s vámi hrubě nesouhlasili. Nejen že patřili do příslušné kategorie Volksliste, ale prakticky všichni se velkoněmecky cítili. Aspoň podle pamětníků.
Takže s nějakými Čechy německého obcovacího jazyka jste ustrnul někde na přelomu tisíciletí, v klidných dobách Rakouska, kdy sice platil tento princip, ale byli všichni pro změnu Rakušané.
Myslím, že by to Říští Němci brali jako potupu a dostal byste od nich na budku.
0 # Anonymní 2016-05-17 16:16
Pro Neocona po lopatě: Jak USA, SA, SAE či Katar porodili ISIS? Tak, že tu džihádistickou chátru přepravili či financovali její přepravu v 2011 z Libye do Sýrie. Kapišto?!
0 # Anonymní 2016-05-17 17:33
Jo takhle, US troops nalozili Bagdadiho a jeho hrdlorezy na lod, ci do C-130 a dovezli do Syrie-jasne.
Jak to probihalo? Nejake detaily? Co jim rekli? "Kluci, za 2-4 roky vas zabombardujeme do doby kamenny, nas levicovy president, ktery vyhral volby s tim, ze ukonci valky, si to takhle preje" a Bagdadi rekl-"fajn, nic ve zlem, to je zivot", nebo jak podle Vas a Goga bylo?
Co tam mate dal-ze US govt.ma davno davno leta universalni lek na rakovinu, jen chce nechat vydel US pharmacy firmy, proto nechal nas vicepresident loni umrit sveho 42leteho syna, veterana z iraku a hvezdu Dem. Party?
Co jeste-mame v NM a NV mimozemstany? Nebo sel Bush do Iraq, protoze chtel nechat vydelat nejakou tu petku byvalou firmu sveho zastupce? Nebo v USA lide/deti, co nemaji zdr.pojistku, umrou bez pomoci na ulici? Obcas se nestacim divit...
Neocon
0 # Leo Tydlitát 2016-05-17 17:45
Nečtete výroční zprávy Židovských obcí, tam k tomu vašemu ISIS máte pěkný obrázek.
0 # Anonymní 2016-05-17 18:55
Oni Amíci opravdu bombardují ISIS? Jaktože pak ISIS pořád existuje? Zatím Neocone Vám amíci svoji propagandou vymyli mozek, haha! A od koho Al-Nusra aj. dostali např. protitankové rakety? Jedině od toho, komu Asad vadí, t.j. USA, SA, SAE. Ztráta času s Vámi, Neocone. Výše zmíněné informace jsou mimochodem od Izraelců, lze najít na jejich webech, jistě důvěryhodnějších než propaganda Obamy a Spol.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:19
Ano, bombarduji, kazdy den, neco mezi 14-30 nalety. Za 18 mesicu 28tis.mrtvych clenu ISIS, 3500 AL-Nusra.

Protitankove zbrane maji od INA, kteri tak trosku utekli, a za druhe je maji od FSA, ktera je dostala od americanu a tak trosku pnekteri prebehli k Nusre, ci ISIS.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 20:23
Poté co Viktoria Nuland rozdávala koláčky v Kyjevě se říká takový vtip:

Jednou se takhle na ukrajinském náměstí Nezávislosti shromáždili… Velvyslanci USA, Francie, Španělska, Německa, Dánska, představitelka vlády USA Victoria Nuland, senátoři USA Chris Murphy a John McCain, ministr zahraničí Německa Guido Westerwelle, ministr zahraničí Nizozemska Frans Timmermans, vrchní komisařka pro zahraniční vztahy a bezpečnost EU Catherine Ashton, bývalý prezident Gruzie Mikheil Saakashvili, europoslanec Jacek Protasiewicz, litevský ministr zahraničí Linas Linkevičius, mluvčí litevského parlamentu Loreta Grauzhinene, bývalý premiér Polska Jaroslaw Kaczynski, český senátor Jaromír Štětina...

…a obvinili Rusko z vměšování do vnitřních záležitostí Ukrajiny.
0 # Anonymní 2016-05-17 20:41
Me je uplne jedno, co kdo kde rozdaval, take me nezajimaji "israelske weby". Otazka byla, zda-li US bombarduje ISIS-odpoved je, ano, vcelku uspesne, 28 tis mrtvych je slusne cislo.
Dale jste se ptal, kde vzala ISIS vybaveni, techniku-taktez jsem odpovedl, jako obvykle.
Jen vam ty odpovedi nejak nejdou...
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 21:03
Neocon: US bombarduje ISIS, ale velice opatrně, aby jim vážně neublížila, tedy jen naoko.

Jakmile nastoupilo Rusko, udělali jim během 2 měsíceů ISIS mnohem větší škody, než USA za roky. To může mít jen dvě možná vysvětlení: 1) USA armáda je mnohem slabší a k ničemu proti ruské armádě. 2) USA nestojí o ublížení ISIS.
0 # Anonymní 2016-05-17 21:09
Jo, jo, dalsi "pohadky ovci babicky". Ferovy odhad mrtvych po RF bombardovani, 3500-5000 mtvych, Ferove cislo po US bombardovani 31 500 (ISIS a Nusra). Kolik je RF Troops v Syrii? 180-500. Kolik US Troops Syrie& Irak? 5000 ofic.cislo, neoficialne 7500 US Troops.

Uznavam, ze rusove za kratsi cas. Nicmene, kde je ten vas progres, po nastupu Rusu? V riti, pane, v riti.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-17 21:32
Neocon: Já jsem nenapsal, že Rusko udělalo větší počet mrtvých, já jsem psal, že udělalo ISIS větší škody a více ho poškodilo.

Konekonců ve válce jde o to vyhrát, nikoli vyrobit více mrtvol.

Progres Ruska je větší v Sýrii, to je bez diskuse. Rusko jednoduše chce pořádek u svých hranic, USA chce chaos na blízkém východě. Plus zájmy dalších stran. Každé jede válku podle svých záměrů.

USA nechce a nikdy nechtělo poškodit ISIS, a podle toho se chovalo. Teď se USA snaží svrhnout Asáda, tak jako se snažilo předtím – byť zákulisními věcmi.

Holt se pár velmocí mydlí, a Sýrie k tomu tak nějak blbě přišla. Stejně jako Ukrajina, Lybie, a desítky dalších států.

Žádná strana není anděl ani ďábel. Černobílé vidění je důkazem naivity nebo fanatismu.
0 # Anonymní 2016-05-17 22:18
Ale kde je ten progres? Je ISIS pryc? Krome par vesnic a Palmyry, ktera v tento moment, jak pisi, je znovu obklicovana ISIS, poustoupila nejak zasadne Syrska armada? Je Al-Raqqa svobodna? Jenom kecy a kecy, o tom, jak byl Putin uspesny.
Pomohl bezesporu a patri mu za to dik, odvratit pad Damasku, bezesporu, ale kde je ten progres, jak pisete, "ze o nem neni sporu" Damasske armady?

Nikde neni, a byt nemuze, protoze nemuzete vyhrat valku jen za pomoci bombarderu, jak to udelal Putin, nejde to, nefunguje to, to jsme uz zjistili ve Vietnamu.
Dokud nepujdou boty na zem, tak tam ISIS bude. Pochopte, ze clovek, ktery vyhral volby s tim, ze bude jiny nez Bush a bude mirovy, nikoliv valecny president, to dela laksne, pomalu, boji se uznat, ze ta jeho Carter/Clinton/Obama Policy nefunguje a nikdy nefungovala.

Cmoudi slysi jenom na silu a dokud tam neposleme 10 divizi a dalsich 80 tis.troops jako podporu v zazemi, nevybojujeme jako v Hue, ci Falludza dum od domu, tak tam ISIS budou treba i 10 let. Ale zadny Putin, zadny skutecny progres nedosahnul a nedosahne.
Neocon
0 # Anonymní 2016-05-18 15:14
tyden.cz/.../...

Nové stanovy sudetoněmeckého krajanského sdružení zamítl německý soud. Platí tedy stále ty staré, kde nároky Sudeťáků jsou zakotveny ! Myslím tedy, že pan Pecina se zde dopouští fabulace.
0 # Tomáš Pecina 2016-05-18 16:19
Nikoli, mezitím byla identická změna schválena znovu. Psal jsem o tom i na blogu.
0 # Anonymní 2016-05-19 10:41
Čeští "ústavní činitelé" udělali z Hermana, předsedy Oráčovy obce, užitečného idiota?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)