Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Připomínáme, že již za čtyři dny, ve čtvrtek 14. dubna, se v Praze uskuteční výroční členská schůze našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, zapsaného spolku (pozvánka).

Jednání bude veřejné a jeho hlavním bodem bude projednání výroční zprávy, kterou, abychom usnadnili BIS a MV práci, v plném znění zveřejňujeme. Není to právě povznášející četba, ale co se dá dělat, jestliže se sudetští Němci svých práv již podruhé ve stanovách vzdali, nemůže to nereflektovat ani náš spolek.

Na schůzi jste všichni srdečně zváni!

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-04-10 20:45
Nepociťuji reálnou spojitost mezi nestavěním pomníků sloužící k připomínce historických událostí se současnou politikou Landsmannschaftu. Spíše z toho textu mám dojem, že nemáte oproti přetahování se o formální registraci lidi a energii (zda peníze netuším) to dělat a hledáte lépe znějící vysvětlení.
0 # Báša 2016-04-10 21:43
Taky musíte říct kterýho landsmančaftu. Prej došlo k nějaký pandemii či co a přemnožily se.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-10 21:49
Z práva vím, že nemohu hájit zájmy klienta v případě, že ten o ně fakticky nestojí. Chvíli to jde, ale pak vznikne (např.) situace, že klient musí zaplatit soudní poplatek nebo jen podepsat další plnou moc, a ukáže se jeho skutečný postoj.

Ano, pomníky bychom stavět mohli, a asi bychom na to sehnali i peníze, ale k čemu se bít za někoho, kdo se vlastním přičiněním stal předmětem výsměchu nebo – v nejlepším případě – nezájmu. Bylo bychom jenom směšní, stejně jako Posselt.
0 # Anonymní 2016-04-11 15:07
No, je těžké hájit zájmy někoho, kdo již neexistuje:)

cnemo
0 # Anonymní 2016-04-11 16:04
Takže Vy vidíte Sudetské Němce jako více méně potenciální klienty. Proč ne. Předpokládal jsem, zřejmě mylně, že jste s tímto ethnikem nějak vnitřně spojen. Jinak než pouze aktivisticky. Dovedu si představit Vaše rozčarování. I když jde vlastně jen o byznys.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 16:32
Svým způsobem ano: vidím je jako ty, jimž bylo ukřivděno a kterým se snažím pomoci.
0 # gogo 2016-04-11 08:36
Holt když už ani Turek se nechce bít, tak by to měl poturčenec taky zabalit a zvážit smysl existence své Janičárské jednotky.

Ale upřímně - třeba to vyústí k realističtějšímu uchopení na obou stranách.
0 # Anonymní 2016-04-11 18:25
Umře posledních pár pamětníků, a tím se to vyřeší.

Ono by to chtělo také otevřít třeba křivdy na českém národě v roce 1620 a později související s Bílou horou. Možná i majetková vyrovnání by měli Češi požadovat.

Z novějšího bych otevřel vyšetřování Mnichovské zrady a další křivky na Češích. A možná by stálo za to obrátit se na německý národ za odškodnění za Protektorát Čechy a Morava.

A tak by se dalo pokračovat jedno po druhém, a řešit to důkladně a důsledně.

Miloslav Ponkrác
0 # Wolfgang Habermann 2016-04-11 18:34
Jen Čechům se křivdilo. Já být vámi vyhlásil bych zrovna válku Němcům a kvůli Mnichovu i spojencům.
0 # Wolfgang Habermann 2016-04-11 18:36
....a nezapomeňte na kolektivní vinu!
0 # Anonymní 2016-04-11 18:56
Habermann: Jestli jste nepoznal satiricko-ironický podtext v mém příspěvku, je to škoda.

Nicméně snaha brát historické údálosti, konkrétně vyhnání sudetských Němců, a začít je řešit – to znamená, přiložit na druhou misku vah také hříchy druhé strany. Od celé 2. světové války, koncentračních táborů, holokaustu, Henleina a Heydricha.

Němci jakožto agresoři a stvořitelé 2. světové války by následně měli odškodnit všechny české mrtvé v důsledku války, dále všechny škody na českém hospodářství, také odškodnit všechny Čechy vyhnané z domovů v důsledku Mnichovské zrady, a tak bych klidně napsal dvoustránkový příspěvek.

A to jsem zůstal jen ve 2. světové válce.

Takováto sranda by vznikla, když bychom začali řešit křivdy 70 let staré právnickým způsobem. Tedy rovnoprávně řešit, nikoli ve stylu, že Němci jsou übermenschen, a basta fidli, což je pocit, který mám velice často při řešení této otázky.

---

Jediná rozumná věc je, aby se Čěši a Němci srovnali. Tady totiž hrozí jiné nebezpečí, a to vznik národnostního pnutí mezi Čechy a Němci, které způsobí mnohem více škod. Já třeba velmi ochladl ve svých vztazích k Němcům po útocích Sudetoněmeckých stran z německé strany. A asi to zůstane ve mně už do konce života. Přitom jsem žil buď u hranic, všechno co jsme měli jsme od píky vybudovali vlastníma rukama, a němčina se tu ozývala velice často, německy tu uměli téměř všichni.

Buď by se tahle domnělá/skutečná křivda sudetských Němců měla nějak řešit, vyříkat si a uzavřít. Případně řešit jednotlivé křidy v jednotlivých případech na obou stranách. A nebo se na to vykašlat a už se tím nezabývat jako problémem, ale pouze jako historií.

Nicméně stále: Němci vyvolali hroznou 2. světovou válku, a toto vrtění psem není šťastné řešení. Nerad bych jednou slyšel veřejnou omluvu prezidenta České republiky, jak se omlouvá Němcům, že jsme jim zabili Heydricha, což se při progresu za poslední roky klidně může stát.

Miloslav Ponkrác
0 # Wolfgang Habermann 2016-04-11 19:26
....pane Ponkráci Vy píšete: Jediná rozumná věc je, aby se Čěši a Němci srovnali.
S tím plně souhlasím, tak se zasaďte pro zrušení Benešových dekretů, které se můžou klidně obnovit, pozoruji-li správně nálady v ČR.
0 # Anonymní 2016-04-11 21:20
Habermann: Srovnání Čechů a Němců je dnes především o jiném, než o Benešových dekretech. Je předevšímo smíření se s historií na obou stranách.

Kromě toho Němci zásadně v současné době neuznávají ani současné mezinárodní dohody, všechny jsou pro ně cárem papíru, se kterými si vytírají zadek. Třeba jakási Angela Merkelová si pozváním imigrantů a nucením jiných zemí do jejich přijímání během jediného okamžiku vytřela zadek s dohodami Dublin II a Schengen.

Benešovy dekrety nechte spát. Jak jistě víte, o jejich zrušení se zasazovat nemusím, protože většina z nich byla zrušena již dávno nebo pozbyly platnosti či účinnosti. Dále doporučím ke studiu nález Ústavního soudu ze dne 8.3.1995. Jdete trochu s křížkem po funuse.

Nicméně někdo by se měl zasadit, aby se Němci naučili dodržovat zákony a dohody a nedělali si z toho holubník. To by možná byl dobrý začátek pro urovnání nejen s Čechy.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-11 22:16
Ad 21:20:

No, nazdar, Německo neuznává mezinárodní dohody! To je mi novinka! Nespadl jste s višně, pane Ponkráci?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-11 22:23
Ad 18:56:

Jen tak pro zajímavost. Kdo rozšířil pl-d-konflikt na celoevropský? Německo snad?

Jaké útoky sd-stran? O čem to melete? Znáte vůbec něco jiného než vylhaný školní cz-dějepis?

Žádná tlustá čára za minulostí! Co se ukradlo, se musí vrátit, mrtvé ženy, děti a starce v době míru nelze omluvit systémem "co jsme si, to jsme si".
0 # Anonymní 2016-04-11 22:28
Možná byste mohl, pane Krystlíku, konkrétněji reagovat na napsané. Ano, Neměcko si vytírá zadek s mezinárodními smlouvami, a to zcela zjevně, veřejně a neomaleně.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 22:32
„Znáte vůbec něco jiného než vylhaný školní cz-dějepis?“

Znáte vůbec něco jiného, než vaše vylhané pojetí dějin?

---

„Žádná tlustá čára za minulostí! Co se ukradlo, se musí vrátit, mrtvé ženy, děti a starce v době míru nelze omluvit systémem "co jsme si, to jsme si".“

V tom případě Německo zbankrotuje, pokud by mělo nahradit vše, co způsobilo. Ta tlustá čára je výrazně výhodnější pro Německo.

Možná si to neuvědomujete, ale Adolf Hitler způsobil 2. světovou válku. Ale chápu, že Hitler je jen vylhaná fiktivní osoba cs školního dějepisu.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 22:35
„Jen tak pro zajímavost. Kdo rozšířil pl-d-konflikt na celoevropský? Německo snad?“

Takový malý podotek: Předtím byl mimo jiné anšlus Rakouska a Mnichovská zrada.
0 # Anonymní 2016-04-11 22:43
Pane Ponkrac- neexistuje historik, ktery by popiral, ze Barbarosou Nemci predbehli Bolseviky o tydny, maximalne mesice.
I vam musi byt jasne, ze Stalina a jeho Rude komisare by nikdo nebyl schopen nejen zastavit, ale vubec porazit. Pri tom neomezenem mnozstvi pesaku by na to nemeli ani amici. Mohl-li bych si vybrat-zit pod okupaci Nemcu, nebo Rusu-mam jasno.
Notabene NSDAP, co se tyka vrazdeni lidi, mizeni lidi, vyslechu a muceni byla particka kluku od Bobri reky, oproti NKVD a Stalinovym metodam a to se nezminuji o ekonmice-kam noha bolsevika vstoupila-trava tam 100 let neroste ( ano, na Cinu to zase tak moc neplati).
Ale nechme, co by, kdyby-v zapadni civilisaci plati, ze co je ukradeno, ma byt navraceno. A v mirovych dobach taktez plati, ze o trestu rozhoduje soud, nikoliv lid. P. Krystlik ma naprostou pravdu.
Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:05
Ad 22:28:

Jakými mezinárodními smlouvami si D "vytírá zadek"? Snad ne, probůh, Mnichovskou dohodou? Ts, ts, ts!
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:17
Ad 22:32:

Češi nejsou vůbec přivyklí dějinného diskursu, jak je tomu v západních zemích a vycházejí ze svého šovinismu a z toho, co jim nakukali příbuzní, cz-média a škola. Vy jste toho přímo zářným příkladem.

D nezbankrotuje - relativně zcela nedávno splatilo reparace z WW I. Reparace z WW II se zastavily v roce 1962, Československo obdrželo asi 65 % slíbeného podílu reparační konferencí. V případě náhrad majetku, který Československo ukradlo svým spolubčanům, se ČR splácením svého dílu okamžitě zhroutí.

Druhou světovou válku rozpoutaly rukou nerozdílnou PL, D, SSSR, GB a F. V užším smyslu = přechod lokálního válečného konfliktu v celoevropský, pak GB a F.
0 # gogo 2016-04-12 10:17
V současnosti třeba těmi kolem migrační politiky. A ještě má kancléřka tu nebetyčnou drzost si na představitele jiných států otevírat ten svůj rypák.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:18
Ad 22:35:

Co to má dělat s WW II?
0 # gogo 2016-04-12 10:23
Já nejsem stoupencem neviny GB, ale bývá zvykem za hlavního viníka konfliktu považovat agresora. Tím je jednoznačně Německo a tehdy to i takhle vyhlašovalo. Životní prostor na úkor podlidí apod....
Chápu vaši zoufalost, když se dějiny příliš překrucují, ale měl byste mít trochu soudnost a nediskreditovat legitimní postoje svým zaslepeným aktivismem, mnohdy hraničícím s poruchou.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:26
Ad 10:17:

Gogo, co to melete za krávoviny? Máte-li na mysli nařízení EU č. 604/2013, tak ho nejdříve porušily: GR, pak H, pak A. Kdyby v nich milionová vlna uprchlíků zůstala, tak by se tyto státy (plus MD a SRB) zhroutily nebo by v nich vypukly nepokoje vedoucí k občanské válce nebo k nové válce balkánské.
0 # gogo 2016-04-12 10:30
Pane Krystlíku, vy jste zřejmě mentálně uvízl v období kolem roku 1945. Pan Ponkrác napsal:
"Kromě toho Němci zásadně v současné době neuznávají ani současné mezinárodní dohody, všechny jsou pro ně cárem papíru, se kterými si vytírají zadek. Třeba jakási Angela Merkelová si pozváním imigrantů a nucením jiných zemí do jejich přijímání během jediného okamžiku vytřela zadek s dohodami Dublin II a Schengen."

Tak ještě jednou a pomalu ... mluvil o součanosti. S WW II to nemá přímou souvislost.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:32
Ad 10:23:

Gogo, Vy nejste normální! Rozšiřování životního prostoru se mělo dít mírovými prostředky (račte si o tom něco přečíst!), toho se také D v jednání s PL drželo. Poláci ale odmítli dodržet arbitrážní dohodu s D podepsanou v Locarnu, která je zavazovala jednat s D o jakýchkoli sporných otázkách (když nebude dosaženo shody předložit spor k vyřešení mezinárodní arbitráži) a dvakrát přistoupili k nevyhlášenému vypovězení války - k mobilizací.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:35
Ad 10:30:

Račte vnímat můj přípis z 10:26.
0 # gogo 2016-04-12 10:36
A když Maďarsko svoje hranice začalo chránit, tak po Orbánovi Merkelová ječela. Tatáž Merkel, která veřejně vyhlásila, že Německo přijme všechny migranty a spolu s eurobolševiky se všemožně snaží dodnes zabránit jakýmkoliv efektivním snahám o zastavení nekontrolované migrace do Evropy. Nadto násilím vnucují svoje hosty sousedům a hodlají odebrat státům EU právo rozhodovat v oblasti přistěhovalectví na jejich vlastním území.

Když se vyjadřujete o období světové války, tak to může leckoho zmást, proto je dobře, že se stejně erudovaně pouštíte i do témat všeobecně známých. Ono to nastaví jistý standard.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 10:47
Ad 10:36:

Gogo, jste názornou ukázkou Čecha zblblého protievropskou propagandou. Fajn. D tedy, dejme tomu, by GR, MD, SRB, H a A s běženci neulehčilo. Můžete nám nastínit, jaký by byl asi další průběh událostí?
0 # gogo 2016-04-12 11:03
Nemusíte, bylo by to jako na počátku roku 2015, kdy se pár stovek migrantů couralo po Itálii a Rakousko je nechtělo pustit. Nebo jako pár let předtím ve Španělských enklávách, kde mají mimochodem 6m vysoké ploty.
Pár by jich do Řecka dorazilo, ale kdyby Frontex fungoval jako ostraha a nikoliv jako převaděč a kdyby Merkelová nevyhlásila ono pozvání a nevyhrožovala všem kdo chtěl bránit migrační vlně, tak by vše zůstalo v rámci pár tisíc lidí.

Ale ona v tom není sama, na přesídlení desítek milionů Afričanů do Evropy byl spuštěn celý projekt. EUROMED se jmenuje.

Vypadá to, že Německý kancléř má zase po letech sociálně-inženýrské choutky.
Jestli máte kontakty na skutečné, živé Němce z oblastí obohacených tím migračním dobrem, tak se s nimi pobavte. Ale obávám se, že jste spíš orientován do vlastního světa.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 12:09
Ad 11:03:

Jste přímo názorný příklad vlivu protievropské Putinovy propagandy. Navíc jste člověk, který neuvažuje. Frontex nefunguje jako převaděčská organizace, to byste si mohl zjistit z jiných než českých zdrojů. Nutno ale postupovat opatrně, protože mnoho západoevropských je též kontaminováno ruskou protievropskou propagandou. Ale mohl byste bez dalšího vědět, že Merkel slíbila převzít běžence TEPRVE AŽ POTÉ, co se tísnili po deseti- a statisících na trase GR - A.

Vůbec nevíte, že Nicolas Sarkozy, když byl ještě prezidentem, navrhoval vytvořit Mediterránskou unii, kde by byly všechny přímořské státy a pár bohatých z EU i odjinud. Měla by za úkol dotacemi a organizačními opatřeními zvýšit životní úroveň zemí Maghrebu a Egypta, aby si uprchlíci přes ně jdoucí do Evropy řekli, že nemá cenu jít dál, když je tady již dobře. Všichni se mu tehdy vysmáli. Dnešek ukazuje, že byl jeho názor byl správný.
0 # gogo 2016-04-12 12:41
Sarkozy byl jedním z protagonistů EUMEDu a nejspíš i ta agrese proti Lybii s tím souvisela. Moc pěkný projekt to je, měl byste se s ním seznámit.

Já přece nepopírám, že pár tisíc migrantů už bylo na evropské půdě. Možná i pár desítek, ale kdyby je odvezli zpět a nepustili dál, tak by to na tomto počtu taky zůstalo, protože další by nebyli motivováni úspěchem těch prvních. Místo toho máme 1.5 milionu v Německu a dalších pár set tisíc kdovíkde. A nejsme na konci.
Eurokomise počítala s cca 50 miliony a v Africe je k dispozici klidně miliarda. To si myslím, že nepojme nejen Německo, ale ani celá Evropa. Rozhodně ne tak, aby zůstala kulturně Evropou Evropanů.
Podle mého názoru byste měl být k Putinovi trochu kritičtější a brzdit se ve svém obdivu k němu. Jistě je to bohatýr, ale mějte soudnost, přece ani on nemůže nijak snadno ovládat Merkelovu s celým kancléřstvím a k tomu ještě mnoha orgány EK.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-12 17:57
Ad 12:41:


Putin na Německo nestačí, ale zcela zřetelně se pokouší rozbít EU. Daří se mu to desinformacemi přes visegrádské státy, přes D a A podvrženýmí websites v národních doménách oněch států. K tomu sekundují podvodné moskevské websites v anglosaských doménách, které se využívají pro podporu podle motta: "zveřejnili to i tam, takže to asi bude pravda."
0 # Anonymní 2016-04-12 18:27
Pane Krystlíku, chcete říci, že v západní informacemi přesycené společnosti je ďábel Putin schopen rozbít EU pomocí "podvržených websites"? Žertujete?

Q.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-13 23:23
Ad 18:27:

Nikoliv, tak přímočaré to není. Jen se využije národní strachu Čechů z Němců tím, že se naznačí, že D vládne EU. A Češi začnou torpedovat EU zcela sami, aby posléze se přivinuli k Rusku. O Polácích a Maďarech se ví, že i nadále nebudou mít rádi Rusy, leč budou naladěni proti EU a pomohou ji rozložit zevnitř.
0 # gogo 2016-04-14 09:39
Pořád to ale nevysvětluje, jak Putin dokáže přimět vedení EU včetně několika vlád k tak sebevražedné politice. Nebo jak se mu podaří poslat Merkel do Turecka a přesvědčit ji, aby jednala bez mandátu za celou EU. Je to fakt frajer, bez něj by nikoho ani nenapadlo, že Merkel (a občas i francouzský president) jsou v podstatě takovými samozvanými vládci EU, laskavě svým vazalům radící, aby drželi hubu.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-14 10:24
Ad 9:39:

Přemýšlejte, prosím!

Co by asi způsobily desetitisíce až statisíce migrantů hloučících se mezi GR a A včetně? ZDF při příležitosti přivření přechodu v Rözske interviewovala ministra práce a sociálních věcí SRB, který stoje na srb-straně hranice málem plakaje, říkal, že to znamená konec SRB, že nemají na uprchlíky peníze.

Smlouva s TR: Alternativou k ní bylo vyhodit GR ze schengenského prostoru a nic by se na toku běženců nezměnilo. Velmi vtipné je řešení vracení všech uprchlíků z GR do TR a strčení oprávněných na konec řady čekatelů a odvážení si oprávněných uprchlíků letadly z TR do jednotlivých států EU. Konečně se takto vynutí jejich přerozdělování. ČR nemůže z EU brát obrovské peníze (netto) a ničím ji nepodpořit! TR má cca 2,7 mil uprchlých Syřanů na svém území, takže byl nejvyšší čas pro finanční pomoc EU-TR.

Putin dojede na hospodářskou nedostatečnost Ruska.
0 # gogo 2016-04-14 10:43
Já bych ty starosti nechal na Rusech, jednak jsou odolní, druhak nejsou zadlužení a navíc mají suroviny. Jim hrozí největší nebezpečí od internacionálních oligarchů.

Desetitisíce migrantů by nebyly bez pozvání diktátorky Merkel a spol. Řecko mělo standardně chránit vnější hranici Schengenu, a to zejména svoji hranici s Tureckem a pobřeží.
Já si dokonce myslím, že i dnes někdo nechce, aby Řecko efektivní pohraniční práci vykonávalo. Pátou kolonu máme v EU a zejména Německu.
Kolik byste do EU těch migrantů vzal? Připomínám, že plán eurobolševiků byl 56 000 000 lidí a připravena by byla klidně i miliarda.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-04-14 13:12
Ad 10:43:

Ach, gogo, samé pitomé otázky a bláboly (oněch 56 miliard)! Otázkou jen je, co dělat s nahloučenými migranty v evropských zemích až po A, a v Turecku, Libanonu a Jordánsku při jejich snažení se dostat na evropský sever. GR nemůže chránit svou vnější hranici, to je při její délce kolem členitého pobřeží četných ostrovů nemožné. Ani ČR toho není schopna. Pošlete-li na hranici celou armádu včetně uniformovaných pupkáčů z kanceláří dosáhnete hustoty asi 10 vojáků na km hranice. To je málo.
0 # gogo 2016-04-14 13:26
mrkněte napřed, kolik je 56 000 000 a zkuste to nahlas přečíst

Pak si uvědomte, že ty desetitisíce lidí tam nikdo nevyhodil z bombardéru. Oni přicházeli postupně, po skupinách. Masově až POTOM, co je diktátorka veřejně pozvala. Kalamita je tam jen proto, že byli zastaveni 3/4 roku otevřené cestě z Turecka do Německa, kudy předtím prošel na pozvání diktátorky milion lidí. A také si povšimněte, že i Rakousko už staví blokovací zařízení přes Brenner .. budou to takové rakouské Thermopyly, jen se obávám, že bude příliš málo Leónidů, zato většina Efialtalů.

Řecko svoji hranici samozřejmě chránit umí, kdyby chtělo, ostatně je to hranice s Tureckem, se kterým nedávno bojovalo. Kromě toho tu máme Frontex a Poseidon, které měly původně koordinovat a zabezpečovat OSTRAHU vnějších hranic a místo toho organizovaly převaděčství. A navíc.. při dnešní technice, abychom se nebyli schopni vypořádat s pár tisíci hadráků na člunech?
Stačilo důsledně jednat před rokem v souladu s dohodami a migrační vlna by nikdy nedosáhla dnešní velikosti.
0 # Wolfgang Habermann 2016-04-11 14:32
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Wolfgang Habermann 2016-04-11 14:34
Převýchova obyvatelů SRN skrze spojenců nese plody!
0 # Jan Šinágl 2016-04-11 15:32
Pokud někdo podsouvá nečestné jednání či záměry druhým, aniž by měl pro to důkazy, je většinou sám nositelem těchto způsobů.
0 # Anonymní 2016-04-11 18:49
Tím asi myslíte Habermanna, že? Protože nikdo jiný tu nečestné jednání nikomu nepodsouvá.
0 # Anonymní 2016-04-11 19:21
ceska-justice.cz/.../...

tak asi za "zkurvená buzno" půjdete sedět na 3 roky :-(
0 # Anonymní 2016-04-15 10:43
Ve výroční zprávě spolku jsem pod hlavičkou členská základna očekával údaj o velikosti základny. Kolik Vás je?
0 # Tomáš Pecina 2016-04-15 10:48
To vám podle čl. 6 odst. 3 stanov nemohu prozradit.
0 # gogo 2016-04-15 17:04
Správně, nic neprozrazovat. O tom se nedávno hlasovalo a výsledek byl jednomyslný - oba byli proti zveřejňování počtu členů.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-15 17:59
Počet členů je sice tajný, ale z veřejně přístupných dokumentů lze stanovit aspoň dolní odhad. Protože na členské schůzi byli 30 minut po ohlášeném začátku přítomni nejméně tři členové, ale nikoli nejméně polovina všech členů, vyplývá z toho, že n > 6.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)