Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Deník Referendum spustil masivní nátlakovou kampaň proti státní zástupkyni OSZ pro Prahu 1 Zdeňce Galkové, zřejmě spoléhaje na to, že ministr Pelikán je P&L positivní a vyslyší jeho podnět ke kárnému stíhání. Připadá mi to jednak nesprávné, jednak nevkusné.

Nesprávné proto, že Z. Galková, se kterou mám tu čest se znát již 15 let, jednala mnohokrát v rozporu se zákonem, ba lhala a podváděla, avšak v případech, které jí DR vytýká, se nijak enormních excesů nedopustila. Příkladmo v kause dlažebních sprayerů vykročilo sice její státní zastupitelství mírně mimo meze přípustné margin of appreciation a podobně u Kateřiny Krejčové nezhodnotilo správně minimální intensitu násilí i okolnosti útoku, avšak jak u průvodu se šibenicemi, tak u vystoupení Mariána Magáta bylo právní posouzení věci správné: v obou případech šlo o legitimní výkon svobody projevu v mezích jejích ústavních garancí.

Nevkusným se mi jeví, že na Galkovou útočí server, jenž se snaží profilovat jako internetové noviny (to má dokonce v liště na každé stránce) a jehož aktivisté vystupují jako novináři. Novinář může být angažovaný, ale neměl by být aktivistou, nebo skončí jako šéfredaktor dalšího nezávislého media Pavel Šafr, který se během parlamentního projednávání Babišova dotačního podvodu převlékl do čapího kostýmu a byl každému nejvýš pro smích. Novinář píše články a reportáže, ne udání, petice nebo podněty ke kárnému stíhání státního úředníka.

Arci za vůbec nejhorší na celé věci pokládám to, jak si v DR představují správné fungování justice: totiž jako justici třídní, která bude levicovým aktivistům tolerovat sprayerství nebo napadání policistů, a zároveň bude aktivisty nelevicové stíhat za jejich politické projevy. A kdo to dělat nebude, toho postavíme na pranýř a poženeme před kárný senát, případně akční výbor národní fronty, tak jako v 50. letech.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-04-23 00:04
Presne, jakmile neni poskozovan ve svych pravech "pravicovy aktivista", neboli nacek, jak rikame my, kteri se nemusime strachovat, zda neprijdeme o sve klienty, je vse v nejlepsim poradku a i ucineny Satan Zdenka Galkova se stava zenou prava :-) Jen houst a vice a min levicovych aktivistu v nasi krasne "aktivisticke" republice.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-23 00:28
Četba s porozuměním nepatří evidentně mezi vaše silné stránky.

Galkovou a její kolegy kritisuji za nesprávný postup u Krejčové i u sprayerů, ale můj text se primárně staví proti tomu, co je peticí požadováno, tedy postih nelevicových aktivistů za verbální delikty a tolerance levicových za poškozování cizí věci a za brachiální násilí.
0 # Anonymní 2016-04-23 09:07
Souhlas, pane Pecino. Každému měřit stejně.
0 # Leo Tydlitát 2016-04-23 11:54
Oni prostě chtějí, aby jejich (neomarxistická) skupina byla chráněna jako „slabší.“ Jenže to by tou slabší musela být, musela by se vzdát všech svých vládu-ovlivňujících nevládních provozů a kořenů zapuštěných ve všech médiích.

Je to takový řekl bych až filosofický paradox. Podobně vás stát třeba nutí, abyste si koupili skvělé auto, a pak vás za jeho vlastnictví hodlá usmažit v pekle.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-23 12:58
To je omyl, oni se nepovažují za slabší, nýbrž za ty, kdo mají pravdu. To je horší.
0 # všd 2016-04-23 17:32
Podobně to však vypadá i v diskusích s lidmi jako je Zálom či Pánek, a ti rozhodně nejsou levicoví.

Znakem krajní pravice v ČR, ve smyslu Svobodných a jim podobných je, že nemají ve svých řadách právníky a jejich představy o právu a justici jsou zcela naivní. Mnohem více naivní, než v případě krajní levice.

Velká část Svobodných má problém se státem jako takovým (nejen ancap, problém mají i minarchisté) a nedovede si představit jinou cestu, než změnu Ústavy a komplexní změnu pojetí práva. Oproti tomu levicoví aktivisté "umí v současném právu chodit" a v podstatě chtějí jen relativně drobné změny.
0 # Anonymní 2016-04-23 22:25
Jak nemají právníky, vždyť mají právního experta - studenta UPOL!

Yossi
0 # Leo Tydlitát 2016-04-23 00:53
Vzpírá se takřka zdravému rozumu, že dvě směšné „šibeničky“ dokázaly naše nevládně-vládní aktivisty tak vykolejit, že tito sesumarisovali takto vyčerpávající traktát, v němž už chybí snad pouze zmínka o obcování se satanem (Putinem) a o tom, že Z. Galková v dětství trhala mouchám křidélka.

Saša Uhlová asi nikdy nehrála šibenici…
0 # Anonymní 2016-04-23 08:31
To není o dvou šibeničkách, to je o jejich sebeprojekci, kdy nová levice dle svých slov ze srdce nenávidí násilí*, a proto se jí nechce uvěřit, že by mohla být demaskována a za nějaká násilí odsouzena nějaká členka jejich jednotné fronty.

Všimněte si, že u mnoha akcí se nebrání tím, že jejich konání bylo dobré nebo legální, ale tím, že nebylo násilné.

*V jejich úžasné definici, kdy blokace, divoké plakátování, sprejerství, squatting nebo "pasivní" obklíčení policie násilím býti nemají.

Yossi
0 # Radek Mikula 2016-04-23 22:31
Násilí je v podstatě jakákoli aktivistická aktivita.

Ve spojení s policejní aktivitou pan násilím není ani vyražení zubu spoutanému aktivistovi.

Nedivím se, že je Vám Z. Galková tak sympatická.
0 # Anonymní 2016-04-23 22:44
Vítáme Vás u dalšího ročníku festivalu falešného argumentu.

Snad se Vám ulevilo.

Yossi
0 # Radek Mikula 2016-04-23 22:52
Upozorňovat na míru nesoudržnosti Vaší argumentace mi skutečně působí určité potěšení. Asi je to tím, že si tak částečně uvolňuji flustraci z práce českých policistů, státních zástupců a soudců, včetně těch ústavních.

Takže jde samozřejmě jen o vzryv mých emocí a tím pádem by bylo pod Vaší úroveň snížit se k nějaké namáhavé protiargumentaci.
0 # Anonymní 2016-04-23 23:02
Naložte víc.

*popcorn*

:D
0 # Leo Tydlitát 2016-04-23 23:41
Vzryv! Kam se hrabe Úsvit, tohle je aspoň pořádné jméno pro národně-socialistickou partaj s příklonem k Rusku!
0 # Anonymní 2016-04-23 08:21
Vidíte, to máme opět na něco stejný názor. Vtipné je hlavně to, že Krejčová má soud příští týden, to by museli mít sak-sakra rychlé konexe na MSp, aby s tím něco udělali.

Btw. soud má i terorista z kauzy Fénix, ale najednou po něm neštěkne ani DR.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-23 09:36
Ševcov, Krejčová. Obojí by mohlo být zajímavé.
0 # Leo Tydlitát 2016-04-23 10:33
K tomu Ševcovovi je na Deníku R. obsáhlý rozhovor; dosud nevím, co si o tom myslet. Profesionální revolucionář importovaný z Ruska, ekvivalent „zuřících ku*nd“? Nebo člověk, který to myslí upřímně? Není v takovém případě škoda, že jediný takto odvážný (ať už si pod tím představíme cokoli) mladý muž v ČR není původem z ČR? Nevypovídá to o něčem? O rezignaci české společnosti? Samé otázky… ODKAZ
0 # Anonymní 2016-04-23 10:39
Nechystá se někdo na ty soudy zajít a nahrát to na záznam?

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-23 13:27
Vidíte, to máme opět na něco stejný názor.

Abych nezapomněl, vítám vás mezi svými miniony.
0 # Anonymní 2016-04-23 22:24
TP:
"Abych nezapomněl, vítám vás mezi svými miniony."

To budete moct, až začnu na Vaši kritiku reagovat ad hominem blitky. :)
0 # Anonymní 2016-04-23 08:25
Trochu odbočka - nevíte náhodou interní info, proč tu máme jak Dr tak A2Larm? Je to jen Patočkou? Pendlují mezi nimi stejní lidi, v obou stejná nová levice, jen jedni mají modernější webovku.

Yossi
0 # Anonymní 2016-04-23 08:59
Já bych DR ne podceňoval to jsou neomarxiste , kteří dnes ovládají CSSD, dienstbier, Valachove, Marxova Atd ti mohou mít dlouhé prsty ....:( ostatne mezi pravidelně čtenáře patři injista SZ V Nováková ... Tj jim justici půjde na ruku
0 # Tomáš Marný 2016-04-23 19:12
Pokud jde o státní zástupkyni Galkovou, zajímavá byla zpráva v Právu 9.3.2916 na titulní straně: AI vydala zprávu o diskriminaci Romů v ČR na školách. Vedoucí odboru školství a evropských fondů na Praze 9 Martin Odehnal nelenil a podal trestní oznámení (netuším, pro jaký trestný čin; snad to radši ani vědět nechci).
SZ Galková podle Práva odepsala, že to není trestný čin, leč: "Lze přisvědčit tvrzení, že zpráva evidentně obsahuje nepravdivé, překroucené a dehonestující informace [...] Může jít toliko o neopodstatněnou, neoprávněnou a neomalenou kritiku činnosti státních institucí a jejich zaměstnanců, potažmo nespravedlivé 'nálepkování' občanů České republiky, kteří nepatři do komunity Romů".
Tak by mě hrozně zajímalo: paní Galková prováděla nějaký vlastní výzkum? Studovala zacházení s Romy na školách? Nebo se prostě zachovala jako správný zástupce státních zájmů a zprávu odmítla jako lživou, protože kritika republiky přece musí být lživá?
Věru, máme to čacké a ideově spolehlivé zástupce státu ...
0 # Leo Tydlitát 2016-04-23 20:15
Svůj úsudek, jenž si bůhvíproč dovolila vypálit od stolu jako všechny nevládky, měla raději opřít o nějakou povedenou nezávislou studii pravdoláskového NGO think-tanku, třeba AI samotné, není-liž pravda? No, alespoň jsem si konečně vyhledal slovo čacký ve slovníku, abych zjistil, že mu rozumím.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)