Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Státní zástupkyně OSZ v Jablonci nad Nisou Věra Nováková dosáhla svého a bojovník proti islámu Martin Konvička byl za své psaní na Facebook obžalován. Budějovický kolega Novákové Josef Richtr k tomu prý velmi moudře pravil: Byly tam výroky, které vysloveně směřovaly k dehonestaci, někdy až vyzývající k určitému násilí, nebo demonstrující určitou možnost násilí.

Pamatujte, občané, i naznačovat je v naší vyspělé demokracii trestné!

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-04-08 11:02
Co si myslíte o obhajobě pí. Samkové, kdy jako první věc uznali autorství těch postů?

A nevíte, kdo ho obhajuje nyní?

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 11:05
Nevím, kdo ho obhajuje teď, a uznat autorství je naprosto logický krok. Ten člověk je v politice, nemůže si dovolit zapírat jako malé dítě.
0 # Anonymní 2016-04-08 11:14
TP:

Vzhledem k tomu, že měl na FB několik fakeprofilů a opakovaně jako malé dítě zapírá kde-co, nevím, v čem by ho to poškodilo. Navíc, obvinění mu sdělili, až když na kameru v DVTV potvrdil, že ty posty jsou fakt jeho.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 11:21
I tak by si uškodil, kdyby ty výroky popřel. Jestliže se k nim přihlásil, může mu hlavní líčení politicky prospět (jeho hnutí se ostatně zdá být poněkud u konce s dechem).
0 # Anonymní 2016-04-08 11:44
TP:

Přeceňujete roli martýrství pro budování pol. kariéry, ale v tom se dlouhodobě neshodneme.

Navíc je zjevné, že od sdělení obvinění se dost zklidnil a lidi tolik neburcuje. Kdyby se obvinění vyhnul, mohl být mnohem akčnější. Stejně to ale bude zábavný spor.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 15:37
Někdo dokáže s účelovým obviněním pracovat, někdo to nedokáže. Že to nedokázal Vandas, neznamená, že ve stejné disciplině neuspěje Konvička nebo ABB.
0 # Anonymní 2016-04-08 16:47
Myslím, že nikomu politicky neuškodí pověst nespravedlivých perzekucí od systému, ba naopak. Pokud je navíc ustojí, pak tyto perzekuce mu dodají 1000 × větší popularitu a důvěryhodnost, než kdyby po něm systém nešel.

Yossi vůbec opakovaně má tendenci vytvářet matrix stylu „přání otcem myšlenky“.

Problém zkrátka je, že momentálně stát provádí politiku, se kterou nesouhlasí naprostá většina občanů. Podporují ji v podstatě jen vychcánci, co z toho mají peníze či kariéru, a naivové, kteří z toho mohou časem vyrůst.

Stát tak nějak cítí, že je v čím dál větší opozici, a začíná kopat jako umírající kůň. Je až neuvěřitelné, za co všechno je dnes možné popotahovat člověka u soudu – v tom jsme už dávno překonali komunistický režim. Stát se zkrátka snaží likvidovat čím dál větší sortu lidí – a vyrábí začarovaný kruh, který má poměrně jasný progres a předpověď do budoucna. I s důsledky pro situaci a pro stát i budoucnost České republiky jako celku.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-08 16:58
"...momentálně stát provádí politiku, se kterou nesouhlasí naprostá většina občanů. Podporují ji v podstatě jen vychcánc...".
Ale vubec ne-to je spise Vase prani otcem myslenky. Kdyby byly volby zitra, za tyden, ci pul roku, strany jako ANO, CSSD, ODS, KDU-CSL atd. dostanou plus minus to same, jako v min.volbach.
Tak, kdepak je ta vase "naprosta vetsina", ktera "absolutne nesouhlasi" s momentalne provadenou politikou?
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 17:19
Obecně bude záležet na tom, jak silný pocit ohrožení bude do voleb vyvolán, resp. přetrvá. Paradoxně, ani intensivní sdílené obavy z imigrantů nemusejí přinést zisk politikům jako Konvička, pokud ti se sami budou presentovat jako slabí a zranitelní (např. budou své názory v důsledku trestního stíhání relativisovat a odvolávat).

Tedy, stručně řečeno, Konvičkovi voliči před volbami přejdou k tomu politickému subjektu, za který se postaví Zeman, což je v současné době jediná politická osobnost, která si buduje image síly a autority (téměř mám pocit, že je to jediná politická osobnost v dohledu vůbec…).
0 # Anonymní 2016-04-08 17:38
Neocon: Kolik lidí skutečně podporuje nelegální imigraci do Česka či do Evropy? Kolik lidí souhlasí s nadřazováním rómského etnika? Kolik lidí souhlasí s velkou devalvací koruny Českou národní bankou? Atd.

Volby jsou druhá věc. Volby nejsou ani tak o souhlase/nesouhlase, jako o médiích, to platí v ČR i USA. Lidé volí strany a lidi, které nikdy sosobně neviděli podle volebních programů, které žádná strana nikdy nehodlá dodržet. A ještě se současná vláda postará o to, aby alternativní strany včas byly zakázny či jejich lídři obžalováni či finančně zruinováni, aby neměli lidé na výběr.

Takže skutečné pocity ohrožení vytváří spíše televize. Když zítra bude televize vysílat, že největší hrozba nám hrozí od tučňáků z Antarktidy, tak bude třetina lidí kvákat o nutnosti bojovat proti tučňákům z Antarktidy. Když budou mlít o nebezpečí z Ruska, vyrojí se spousta antirusistů, když budou mlít o nebezpečí z Německa, půlka lidí půjde proti Germánům, atd.

Tohle se ale dá hrát jen do té doby, dokud jsou nebezpečí pouze virtuální, pak je to vlastně takové loutkové divadýlko, kde se v televizi a redakci Respektu musejí chcechtat a držet za břicha smíchy, protože co napíší, tím se řídí celý národ.

Nicméně úplně jinak to nastane, až se podaří něco reálné přímo uvnitř lidských sídlišť – a k tomu není daleko. Pak se politika bude dělat jinak.

Pokud vláda není blbá, tak nebude práskat do kočáru ohledně nebezpečí imigrantů, a klidně jich pár vyhostí (třeba do Německa). Tím v příštích volbách nebezpečí imigrantů a jeho význam klesne. A po volbách jich sem hned může nastěhovat milión, a občane, hni si žlučí.

Dokud bude nebezpečí jev v tv, tak hra bude fungovat. Až bude nebezpečí v ulicích, režim a celý způsob politiky se změní. To bude někdy kolem roku 2020.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-08 18:04
Verim, ze "migraci" podporuje mizive procento lidi, taktez devalvaci koruny a "protezovani" Romu, ale to ti lide nepodporovali nikdy a krome SPR-RSC se jeste nikdy nikdo do PSP CR nedostal, kdyz nepocitam Usvit, ktery ale fakticky nefunguje.
Proto nemuze a ani nevyhraje Trump v USA, protoze tech lidi, kteri jsou sice nespokojeni, jsou videt na demostracich, je obrovske mnozstvi, ale kdyz prijdou volby a lide maji jit volit (rozumej tzv.nacionaliste, tzv.vlastenci, krajni pravicaci, nebo take burani, jak chcete) tak proste a zkratka nedorazi.
Tedy, nic se nezmeni ani zitra, ani pristi rok, ani 2020.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-08 18:53
Neocon: „Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zrušili.“

To, že se kromě republikánů do voleb nikdo reálně nedostal je důsledek toho, že vlády se snaží zničit potenciální nové strany. Viz třeba tato žaloba na Konvičku, nebo zatýkání Bartoše, apod.

Nicméně já neustále, a to už přes 10 let troubím do světa 2 datumy. A dělám to proto, abych mohl potom říci „já to říkal“ – a měl to v mnoha diskusích potvrzeno.

A to, že kolem roku 2020 se začne prudce měnit společenská situace v mnoha zemích. A roku 2022/2023 se rozpadne Evropská Unie.

Ona totiž funguje realita a ne politika. Pokud politika se dostane mimo realitu, pak čím dál větší držení odklonu od reality chce čím dál více energie, peněz a úsilí, až nakonec pohltí veškeré možnosti daného státu.

To, že se nic nezmění, je utopie. Před pouhými 10 lety na světě existovala reálně jediná velmoc USA. Dnes už jich máme tři, ještě Rusko a Čínu.

A existovala by i čtvrtá velmoc, totiž Evropa, ale právě se pracuje na tom, aby neměla sílu: a to chaosem z nelegálních imigrantů, neschopností vlasntí vojenské obrany, chudobou a propadem skrze různé evropské fondy, sankce proti Rusku a dalším potenciálním obchodním partnerům. Stejně jako zadlužováním, rozbíjením rodin, zničení sounáležitosti k roudné hroudě a vlasti, a zničení vzdělanosti skrze likvidace kvality škol, inkluzemi, a další. To už pokročilo tak daleko, že Evropa už má vrchol za sebou.

Jinak řečeno, budoucí události se budou určovat převážně z Ruska, Číny a USA.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-08 19:22
Myslim, ze vysvetleni je mnohem jednodussi-kdyby Dr. Sladek nebyl hladovy a nebral poslancum a asistentum desatek, ktery byl spise 50tek, tak je dodnes v PSP CR a mozna i s kratkymi prestavkami ve vlade.
Kdyz ceskemu narodu nevadi, ze jsou lide decimovani statni loupezi/exekuci, ktera je mimochodem v te stavajici forme ilegalni, ktera ve sve podstate dosahuje vyssich objemu nez loupeze bolseviku v 50tych letech, a to se to tyka milionu lidi, tedy v podstate kazde rodiny v CR, tak pochybuji, ze tech 200-300 cmoudu/uprchliku maji a budou mit realny vliv na vysledky voleb.
Plati, co jsem psal minule-obecne se lidem zije lepe nez kdykoli predtim v historii planety, tedy nic se menit nebude...
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-08 22:34
Myslím, že hlavně Sládek se dostal do vlády v době, kdy vláda nebyla ještě tak zkušená a důsledná v potírání konkurence. Teprve hledala nástroje, a navíc bylo více kohoutů na jednom smetišti. Dnes už tomu předcházejí, viz Konvička, Bartoš, Vandas a další.

Českému národu loupeže vadí, ale většina lidu už jí nedohlédne, a současný tok financí je už poměrně abstraktní a složitý. Navíc se školy i média snaží podstatu spíše zatemnit, včetně vědecké ekonomie.

Americkému národu také nevadí, že jim jejich měnu řídí privátní FED, u které nejsou jasní ani vlastníci. A že jim hýbají s hodnotou dolaru, stejně jako s mnohými cenami komodit natolik, že popravčí četa s velmi krutým mučením před tím je stále slabý trest.

Ve své podstatě největší loupeží je současné fungování bankovních a finančních systémů – všechny ostatní loupeže jsou vůči tomu čajíček.

Lidi znepokojuje to, co vidí a kam jsou schopní dohlédnout. V národě máte tak 3 % lidí, kteří jsou schopní myslet a domýšlet. Každý režim se snaží rychle tato 3 % najít a zlikvidovat, a pak má pod sebou vcelku tvárnou masu, se kterou si dělají co chtějí.

Takže když přišel Hitler, vymlátil tato 3 % v celé Evropě, nebo je donutil emigrovat do USA či jinam. Takže možná právě Německo přivedlo Evropu do svrabu, ve kterém je dnes, protože obnova znamenitých lidí je velmi pomalá. Pak komunisté udělali druhou čistku. A tento režim po roce 1989 už čistí znovu tato 3 %.

Nicméně jste naiva, pokud si myslíte, že se nebudou dít změny. Znovu říkám, od 2. světové války je světovým hegemonem USA, to už před relativně málo lety padlo. Rusko ukázalo třeba v Sýrii, že plány Západu nemusejí platit. Čína už také tiše dobývá svět.

Hlavní změnou, kterou uvidíte poměrně rychle je, že Západ a jeho vliv se bude zmenšovat, stejně jako jeho význam. Tím dojde také k odlivu jeho bohatství.

Mimochodem, celá západní Evropa má své bohaství získané staletími rabováním a kolonizací jiných světadílů. To končí. A s bohastvím států to strašně zahýbá.

To co se dá očekávat je, že Západ nebude vystupovat jako jeden celek, ale jeden západní stát se bude snaží cizopasit a tunelovat druhý.

Rusko a Čína nedávno začaly. Začaly budovat vlastní oddělený bankovní, i jiné systémy. Založily vlastní společenství, atd. Změnu světa máte na dohled.

Podívejte se na faktické znalosti dnešní mládeže. A za technické znalosti dnešní Číny. Už to stačí, aby bylo jasné, že až dnešní mládež vyroste, může vyrábět max. pazourky, a ti šikovnější ruchadla bratranců Veverkových – a nabízet k exportu.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-08 23:16
Dr. Sladek nebyl nikdy ve vlade, jeho nej.dosazena pol. funkce byl predseda Posl.Klubu SPR_RSC, ale to je detail.
Proc by melo nejakeho cloveka zajimat, kdo ridi FED, me je to celkem jedno a vzdycky bude. Me zajima, jestli je moje rodina zdrava, jestli slape ekonomika a tim muj business a jestli sezenu/budu schopen sehnat nekde nejakeho zamestnance, ktery je ochotny pracovat, ale proc by me melo zajimat, kdo vlastne ridi FED...
Zapad opravdu nabyl bohatstvi tak 2, mozna 3 dekady po opusteni kolonii, pro srovnani-kolonie byly pro Zapad asi jako pro Vas ci pro mne-alkoholicka/gamblerka manzelka-pekna koule na noze. Nevim, kde ten mytus, ze Zapad vydelaval na Koloniich, se bere.
Jiz jsem psal minule-nesrovnavejte, ci nedavejte rovnitko mezi Chinu a USA. Verim, ze kdyby Vam Pan Buh nabidnul moznost/dal na vyber, ze se narodite do stredni tridy rodiny v rekneme Moab, UT, nebo na stejne velke cinske vesnici do taktez stredni tridy, ze by jste nevahal ani minutu.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-09 00:14
Poměrně hodně prezidentů USA zajímalo, kdo řídí měnu USA. Ono to tak v dlouhodobém horizontu vlastně určuje to šlapání ekonomiky. Ale pravdou je, že po odstřelení Keneddyho už to nechávají Američané na nějaké šedé eminenci a nešťourají do toho.

Západ ve skutečnosti nikdy kolonie úplně neopustil, to jen takový detail. Ne nadarmo západní vojska dělají bragl dodnes po celém světě. Zvláště tam, kde je ropa či suroviny.

Já jsem nedával rovnítko mezi USA a Čínu. Já jen napsal, že význam USA bude nutně klesat. Pokud USA byla velmoc ovládajícíc celý svět, a teď se objevily další velmoci – logicky USA může jen klesat ve svém významu, teoreticky zůstat na stejném, pokud zbylé velmoci zlikviduje. Rusko a Čína ovšem mohou růst.

Takže kdyby mi pán Bůh nabídl výběr, možná, že za 20 let bych s díky vzal Rusko či Čínu, a byl bych moc rád. Dnes bych se třeba rozhodl jinak.

Kromě toho je otázkou, zda vůbec nějaká skutečná střední třída ve většině západních států vůbec ještě existuje – to by bylo další téma. Možná nějaký poslední zbyteček, co míří do skansenu a vymírá.

Jedno ale vím určitě. Kdybych měl na výběr, zda své dítě dám do české, americké či ruské školy, okamžitě volím třetí možnost. A to už dnes. Kvalita škol v prvních dvou případech je garbage.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-09 03:50
Tomáš Pecina: „Tedy, stručně řečeno, Konvičkovi voliči před volbami přejdou k tomu politickému subjektu, za který se postaví Zeman, což je v současné době jediná politická osobnost, která si buduje image síly a autority (téměř mám pocit, že je to jediná politická osobnost v dohledu vůbec…).“

Začná být ovšem zřejmé, že Zeman udělal s Babišem Faustovu dohodu. A mám dojem, že toto Zemanovi zlomí vaz. Jestli mu to stihne zlomit vaz do voleb, je otázka.

Prostě Zeman podporuje Babiše, a Babiš podporuje Zemana.

Vcelku chápu toto nešťastné Zemanovo rozhodnutí, protože americký velvyslanec v České republice Andrew Schapiro organizuje jednu demonstraci proti demokraticky zvolenému prezidentovi jiné země, totiš Zemanovi, za druhou, a je očerňován ve všech médiích, asi zvolil tuto zoufalost s Babišem.

Nicméně by mě zajímalo, zda by český velvyslanec v USA mohl zcela běžně organizovat ve Washingtonu jednu demonstraci proti zvolenému americkému prezidentovi za druhou.

To už je takové specifikum „demokratické“ americké politiky, a českého diskursu.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-09 18:23
Tak to by me tedy zajimalo, jake suroviny ma Afghanistan, Somalsko a Mali, kde v poslednich letech "delaly zapadni armady brajgl".
A co se zmenilo pro USA padem Bagdadu-do dubna 2003 kupovala amerika ropu do burze, po invazi do Iraku kupovala ropu na burze a po roce 2011 kupuje stale ropu na burze s 1 miliardou USD dennich nakladu-tak nejak nevidim ten zisk.
Prilis precenujete soudruhy v Cine-rust je postaven na tom, ze stat nema zadne vydaje, zadna materska, inv.a starobni duchody, placena dovolena, zadna podpora v nezamestnanosti-nic-to to pak pekne roste.

Jak ja bych byl bohaty, kdybych nemusel davat 14ti lidem mesicne $3500-$4000 vyplatu, a misto toho jim usmrknul $130, jak to delaji soudruzi v Cine, nikoliv vsak za 40 hodin/tydne, nybrz 80 hodin/tydne...
Jak by byla zapadni civilisace bohata, kdyby svym detem, veteranum, postizenym, nemocnym, nezamestnanym a starym lidem ukazali kazdy mesic prostrednicek...

Mozna mate pravdu, ze jednou bude Cina opravdu velmoc, protoze asiati jsou neskutecne pracoviti, ucenlivy a vytrvali, ale vazne vam neverim, ze kdyby jste dnes mohl poslat svoje dite studovat ven, zvolil by jste radeji ruskou skolu, nez treba Londyn, ci Boston.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-09 18:58
Neocon: Cudně jste třeba vynechal Lybii, Írák a řadu dalších zemí, kde dělaly západní armády brajgl poměrně nedávno. A ten seznam je mnohem dělší.

Ke zbytku: Já jen napsal, že se tu tvoří nové velmoci. A že každá nová velmoc, která vznikne nutně musí ubrat z území, moci a síly USA – a nebo zaniknout. Ubrat musí proto, že pokud celý svět v čase Č mělo pod kontrolou USA, pak jiná velmoc může vzniknout jen tak, že z celosvětové kontroly uďobne. To pochopí vcelku i předškolák.

Mně osobně nezajímá výplata, ale kolik si za ní koupím a kolik jsou životní náklady.

Západní civilizace by začla být bohatá, pokud by začla stavět do latě především svůj bankovní, finanční a spekulační systém, kde se s přehledem ztratí více peněz, než na těch mateřských, sociálních, atd. Zde se posílá do WC takové finance, že to přesahuje vaši fantazii.

Zase jste cudně pomlčel, že třeba v té Číně se s korupcí nelámou, a takového Babiše, Kalouska, Grosse, atd. by poslali před popravčí četu možná ještě ve 20. století. A nebudete tomu věřit, ona taková včas podchycená korupce a tunelování a rázné řešení velmi zvyšuje bohatství země.

Nedokáži si představit, že by v té Číně ani nevěděli, kdo jim tiskne měnu, a na čí vůli závisí, kolik té měny bude. Tak jak to mají v USA. Tak daleko to zatím nedošlo ani v České republice.

Ne, já bych dítě okamžitě dal raději na ruskou školu, než školu v Londýně nebo Bostonu. Protože na ruské škole se něco skutečně naučí, v tom Londýně a Bostonu nic. Už i dříve kvalitní české školy jsou více o propagandě, inkluzi, sluníčkovosti a neziskovkách – spolu s kultem dítěte, které nesmí cítit autoritu, protože by se narušila jeho osobnost. A s teoriemi, že soutěživost je špatná, je nutné vést ke spolupráci. A také mám tu čest poměrně často vidět české školní učebnice, a pozvracel bych se. To je graficky hezky utvářený smrdutý exkrement. Nenaučil bych se z nich vůbec nic.

Tato debata nemá smysl. Peníze vznikají umělým lidským zásahem, a pokud není tento proces pod kontrolou, nedopadne to pro stát dobře. To, co je přirozené, jsou reálné hodnoty.

Rusko a Čína budou velmoci ani ne tak pro pracovistost nebo pro nevyplácení veteránům, ale protože si nerozbíjejí své rodiny pro adorování kdejakých úchylností od juvenilních justic, adorací homosexuálů jako nadlidí, apod. Stejně tak jako hrdost na svůj stát a vlast, což je na Západě neonacismus, rasismus, xenofobie a agresivní fašismus. A také něco umějí, protože se na školách něco naučí, na rozdíl od západních škol, které slouží pro propagandu dětem, a pro snižování statistik nezaměstnanosti.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-09 19:28
Ano, Lybii jsem nezminil, protoze mi neni znamo, ze by tam pusobyly koalicni armady. Irak jsem naopak zminil hned v druhem odstavci.
Jiste ze si v Cine s korupci nelamou hlavu-problem je, ze jak jste si jiste za svuj zivot vsimnul-draskonicke tresty jeste nikdy nikde zadnou kriminalitu nesnizili, spise naopak, viz. USA, takze v Cine, i pres popravy korupcniku je korupce nasobne vetsi, nez kdekoliv jinde v zapadni sfere, vc.CR.

Nevim a netusim, zda-li prumerny Cinan, ci Rus chcete-li, vi, kdo a jak tiskne penize.
Ano, presne tak, to souhlasim-zalezi kolik utratim, nikoliv, kolik vydelam. Tedy ve Statech je prumerna mzda cca 3x vyssi (86400) nez v CR, (26 287) a je tak opet cca zhruba 2.5 levneji nez v CR (vyjma lekare a vysokoho skolstvi, zakladni skolstvi a stredni skolstvi je zadarmo).
A to po 2 dlouhych nakladnych valkach a s rozpoctem pro DoD, ktery nemaji vsechny zbyle zeme NATO, Ciny a RF dohromady. Myslim, ze to o necem svedci...
Tedy bych vazne nesrovnaval prumerneho cinskeho delnika s prumernym US delnikem.
S ostatnim, ze RF a Cina se neotaci k problemum zady, maji vetsi tah na branku, drzi si sve hondoty, to je jiste pravda, to se da souhlasit.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-09 21:41
Neocon: Já jsem použil termín „západní armády“.

Drakonické tresty samozřejmě kriminalitu na mnoha místech snížily, a to tehdy, pokud se trestají viníci, nikoli náhradní oběti; a pokud je to v souladu s přirozeným cítěním spravedlnosti lidí. Např. drakonické tresty za výroky proti nelegálním imigrantům nesplňují ani jednu z těchto podmínek. A v takovém případě drakonické tresty spíše zvyšují odpor.

Relevantní data ohledně korupce nemáte ani vy, ani já. Jsou to jen odhady, a často ještě ideologicky podbarvené.

Ohledně cen – svědčí to o tom, že USA na světových válkách v Evropě pořádně vydělaly. Dostaly darem od Hitlera nejlepší odborníky a lidi z Evropy. Kromě toho se jim díky světovým válkám podařilo ustanovit dolar jako světovou měnu a podložit ji prací lidí celého světa, a cenou ropy a plynu. Jinak řečeno, světové války v Evropě byly pro USA darem z nebes, minimálně pro jeho ekonomiku.

Je to tak, jak jsem psal, celý Západ už řadu staletí své bohatství získává kolonizací, ať už de jure, nebo de facto – jiných států či světadílů, USA nevyjímaje. Jinak to neumějí.

O tom to svědčí především.

USA to dělá tak, že vyrobí papír, ten zasunou do rotaček tiskáren a tisknou zelené papírky. Tyto papírky vyrobené za cenu trochy barvy a papíru pak dávají za ropu či zboží celého světa – aniž by daly jakoukoli skutečnou protihodnotu, než ten potištěný papír. Nepotřebují žádné zboží, žádný výrobek – i tak dostanou zboží de facto za nic. A i to je de facto kolonizace či tunelování jiných zemí, jen abstraktním způsobem hacknutím finančních a bankovních pravidel.

Dokud to takhle bude šlapat, USA budou ok. Jakmile to začnou státy odmítat – což bude přímý důsledek vzniku dalších velmocí – bude to muset USA řešit. Nicméně bez podstatného zchudnutí USA se to neobejde.

I to je důsledek objevení se dalších velmocí. A také důsledek funkce západního bankovního systému.

Ostatně poměrně dost prezidentů USA chápalo, co jim hrozí a jeden z nich si dokonce dal na náhrobek: „Zabil jsem tu banku.“ A dobře věděl proč. Protože tam je rozhodnutí ohledně prosperity USA víc než kde jinde. Ale od Johnsona už USA neovládá a nemá kontrolu ani nad svou měnou, ani nad svou prosperitou. Tu určuje jakýsi subjekt v soukromých rukou, a neví se ani pořádně kdo.

Já nejsem proti USA, ale na druhé straně vidím, že svět se mění. Dnešek je jedna věc, ale už v perspektivě délky mého života bych si na srovnání čínského a amerického dělníka nevsadil.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-09 23:53
No nevim, tady jsou neuveritelne tresty, jako treba ze opily host/buran byl vyhozen, pac uz mu odmitla obsluha dale nalit, dosel si do truck pro brokovnici a 3x vystrelil nad hlavy hostu, ale v podstate do vzduchu, co sedeli na zahradce. Nikomu se nic nestalo, ani stat nemohlo, pan byl namol-vysledek-47 let bez naroku na propusteni. Pan, v te dobe 43 let star, nikdy predtim nebyl trestany.
V CR by to byl prestupek-verite vazne, ze kdyz nekdo pacha trest.cinnost, ze premysli o sazbach? Nemel ho ten trest, tedy v jeho pripade dozivoti, odradit od te blbosti?
Myslite, ze Rath si rekl-muzu dostat 12 let, to je v pohode, no, kdyby mi hrozilo 25 let, tak nevezmu ani korunu? Vubec pane Ponkrac, tyhle "tabulky", povidacky, jak lidi odradi velke/stredoveke/drakonicke tresty proste nefunguji, ja jim veril, ldyz mi bylo 17.
Pak jsem potkal mraky lidi, kteri pachali tr.cinnost, a vzdycky, jeden jako druhy, nikdo nepremyslel o sazbach, kazdy si byl jisty, ze se na neho neprijde, tedy vyse trestu nema odstrasujici ucinek.
Porovnejte Severske zeme, kdy je skoro umeni dostat nepodminecny trest a USA, kde dostane desitky let jen za to, ze drzite travu. Jaka je kriminalita tam a jaka ve Statech. Nefunguje to a nikdy nefungovalo...
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-11 14:56
Neocon: Já myslím, že debata stylem binární logiky, tedy buď nic nebo všechno – je znakem dětinského naivního pohledu na svět. Svět je trochu barevnější a má obrovské množství odstínů.

Kromě toho svět ovlivňuje více proměnných, než jedna. Když vytrhnete z kontextu jednu proměnnou – drakonické tresty – a pominete další – pak můžete dojít k jakémukoli závěru si přejete, a je to pouze šarlatánství a matrix.

Základní problém v České republice a pravdědpobně i USA je, že člověk se do soukolí soudů a trestů často dostane náhodou, a velmi často i nespravedlivě – pak člověk o trestu moc nepřemýšlí, bere soud a vězení jako boží vůli a náhodu, a nikoli kauzalitu – a jakékoli tresty nemají vliv.

Pokud se drakonicky odsuzují lidé za hovadiny typu „vážený pane soudce, tady Franta mi řekl, že mě umiluje k smrti, a já, Dáša, se teď bojím o život a obžalovávám Frantu za vyhrožování a plánování vraždy“. To je úplně přesně to, co teď soud řeší s Konvičkou, který se expresivněji vyjádřil. Pak lidé cítí nespravedlnost, a tresty nefungují.

Nebo když namísto spravedlnosti si skrze soud vyřizuje establishment své sympatie/antipatie (Bartoš), nebo neziskovky své sympatie/antipatie s lidmi a jejich výroky, pak tresty také nefungují.

Miloslav Ponkrác


Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 15:18
Ne, ne, otazka a tema bylo-zda-li vysoke tresty muzou/mohou snizit kriminalitu, zda-li maji odstrasujici ucinek.
Odpoved je jasna-nikoliv, nefunguje to. Napr. staty, jako TX, CA, FL atd., ktere praktikuji trest smrti, za nasilnou tr.cinnost jako LPso, znasilneji apod. davaji startovne/minimum 20 let, vedou zasadu 3x a dost, tak tam je kriminalita v prepoctu na obyvatele vyssi, nez rekneme v liberalnich statech, kde za drzeni drog dostanete podminku, za zabiti 5 let atd.
Proto je v USA a take uprime i v CR tak neskutecna recidiva, proto jsou plne kriminaly-protoze vysoke tresty nefunguji, na rozdil treba od severskych zemi, kde je recidiva neco okolo 14%.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-11 15:50
Ne, stojím si za tím, že v ČR i USA je hlavním problémem nespravedlnost právního systému. A také to, že na lidské chování má vliv jen to, co vyhodnotíte v mozku jako „mohu ovlivnit“.

V okamžiku, kdy v České republice se dramaticky liší výsledek soudu za naprosto stejný čin: u člověka bez peněz nemající ani korunu; u člověka s běžným právníkem; u člověka se špičkovým právníkem – si valná většina zločinců spíše vyhodnotí, že si musí odložit peníze na velmi dobrého právníka, a to je větší prevence před trestem než nakrást a nevraždit – to je jen selský rozum.

Dokud nebude výsledek soudu jakž takž logicky předvídatelný a v duchu selského rozumu. A dokud bude plus mínus naprosto stejný výsledek soudu bez ohledu na to, kolik jste zaplatil za právníky – nebude mít nikdy naprosto žádný trest odstrašující efekt, trest jakéhokoli typu.

Lidé ani zločinci nejsou hloupí a uvažují logicky. A logika je viz tento příspěvek výše. Není to jen o trestu.

Já napříkald teď mám na sobě bílé tričko. Když mě bude chtít soud odsoudit, pozve si znalce Svobodu nebo nějakou Papežovou či jiného Jidáše, a ten udělá za obrovské prachy znalecký posudek, ve kterém uvede, že bílá trička bez jakéhokoli potisku přesně v tomto střihu rád nosil Adolf Hitler a bylo to o mě všeobecně známo, a že nošením tohoto trička propaguji fašismus a neonacismus a kdoví kýho výra ještě co všechno. A jsem v zadeli. Následně mého advokáta, pokud namístne, že je to nesmysl, odvolá kárná komise České advokátní komory. A soudce odmítne předvolat všechny svědky svědčící v mou nevinu.

V takových srandaprávních systémech, jako jsou zde – nefungují žádné tresty. Jakkoli mírné, jakkoli drsné, jakkoli alternativní či klasické. Protože prohnilý právní systém a exkutiva je příčinou, nikoli způsob trestání.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 15:54
Ještě dodatek: V USA je tendence k drsným trestům nikoli jako trestům, ale protože vězeň je výhodná pracovní síla soukromých vězeňských společností. Jinak řečeno, odsuzování k drakonickým trestům v USA je ekvivalent toho, když komunisté posílali lidi do Jáchymova do uranových dolů.

Jakmile v ČR zavedli privátní exekutory, najednou jsou tu 2 milióny dlužníků, a za 10 Kč dluh se z dlužníka stáhne exekutorsky třeba 30 000 Kč. Je zřejmé, že primárním zájem není ochránit věřitele, ale napakovat se okrádáním lidí moderními Alibaby – soukromými exekutory.

To samé se v USA děje, jen se seoukromými věznicemi. Je zřejmé, a zločinci to vědí velmi dobře, stejně jako mnoho občanů USA, že dlouhé tresty primárně slouží k zachování přísunu nedobrovolné pracovní síly v potřebném počtu do korporací soukromých věznic.

Vy píšete, že drakonické tresty nefungují, ale ony to nejsou tresty, on je to v USA dost alternativa gulagu – prostě podnikání v privátním stylu.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 16:37
To je zvlastni, jak vy vzdy mate k realite a faktu nejake "spiklenecke" vysvetleni.
Koalice provede inv.do Iraku, stoji to milardu USD denne, 150 tis.US hochu uz se nikdy nezapoji do zivota, jen budou cerpat do smrti miliardy za zdr.peci, ale USA tam sla kvuli rope, za kterou plati stejne na burze.

USA poslaly do Evropy proti Hitlerovi 13 mil.chlapu v produktivnim veku, pul milonu se nevratilo, 3 miliony zustaly invalidy do smrti, tedy do systemu nic neprinesli, dane uz neplatili, neplodili deti, nasledne tedy neutraceli, jen jim stat platil a platil, ale vy verite, ze amerika na 2.WW zbohatla.

A ted verite, ze vysoke/nesmyslne tresty jsou tu proto, ze v tech par soukromych prisonech,( USA ma v tuto chvili 2,3 milionu veznu, v soukromych veznicich se v tuto chvili nachazi 10tis., slovy desettisic veznu, tedy MENE nez 0.5 %), tech par veznu, tam pracuje.
Vysvetleni je jako vzdy mnohem jednodussi-vzdycky se blizily volby, vzdycky zpravidla bohuzel GOP Kongresmani si chteli u bile middle class nahonit body/hlasy, tak to zvedali, zvedali a zvedali, az jsme tak, kde jsme.
Ze to nefunguje, to ted uznava i GOP. Trochu pozde...
Neocon
0 # gogo 2016-04-11 16:47
Musíte Neocone bilancovat v rámci jedné kapsy. Tj. jestliže např. vmanipuluji obec do projektu, ve kterém obec ztratí půl miliardy, ale já vydělám 10 milionů, tak můžete sice argumentovat, že obec z toho nic neměla, a proto ... a budete mimo.
Pokud lze ztráty snadno socializovat, ale zisky privatizovat, jsou takové úvahy liché. Kromě toho můhou hrát významnou roli i ideologické důvody.

Vy třeba znáte pozadí posledních agresí USA?
0 # Anonymní 2016-04-11 17:26
A ktere agrese mate Gogo namysli? Amerika je zeme blaznu a, jak rika muj kamarad-majitel cestovky, ktery od roku 93 vozi kazdy mesic CZ turisty sem na Zapad-Mirku Dusinu.
Administrativa LBJ vazne verila, ze pomuze zastavit komunismus, verila, ze je spravne pomoci utlacovanym. Taktez administrativa GWB verila, ze je spravne setnout hlavu smejdovi a jeho synum v Bagdadu-jsem jim za to neskonale vdecen. Bush vazne veril, ze z Iraku se stane dalsi Japonsko, ci Nemecko, mylil se, cmoudi si demokracii nezaslouzi.
Tam neslo o penize a to byl muj point-at se stala chyba, ci nikoliv, nikdy to amerika nedelala pro penize/ropu, jak si zrejme mysli pan Ponkrac, protoze matematika je neuprostna.

Aby jste pochopil mily Gogo lepe US mentalitu-muj pan tata dropnul v 67 prestizni vys.skolu, prestoze mel uzasny v CA zivot na plazi, holek co hrdlo raci, kabriolet atd... Sel dobrovolne do 75th. Rangers, aby zastavil ten komunismus, ma 3 turnusy (jako dobrovolnik podotykam) v Jiznim Vietnamu, 2x ranen, 2x popraskovan Agent Orange, ztratil desitky kamosu, a vite co-nikde nelitoval, sel by tam znova, kdyby mel tu moznost. Podotykam, mel zivot jako z filmu, zadny chudak z Alabamy.
Kolik cechu, ci evropanu mysli stejne, Gogo...
Neocon
0 # gogo 2016-04-12 07:46
Jejich Víra byla zřejmě tak silná, že by mohla obstát srovnání s vírou soudruha Jasánka.
Vy mne děsíte tím, že to zřejmě myslíte i vážně.
0 # Anonymní 2016-04-12 08:42
Nechápu, jak by mohl ten neokonský tatík s takovou inteligencí studovat "prestižní vys. školu". Vlastně chápu, školství v SSA... :-)
Spíš tedy redneckovsky vyhodnotil nabízené prebendy a šel tam, kde tušil maximální zisk za minimální práci.

Jen pro zajímavost - www.enviweb.cz/.../nerostne-suroviny-afghanistanu
tuaregove.cz/.../...
enviweb.cz/.../nerostne-suroviny-jizniho-sudanu
0 # Anonymní 2016-04-12 09:23
A taky zastřílet si trochu, že... na něco jako králíky...
0 # Anonymní 2016-04-12 13:38
Jo, jo, jasne-tak presne premysli soudruzi. V 68 bylo v Jiznim Vietnamu 520 tis. US troops, z toho bylo 170 tisic dobrovolniku. Jelikoz nebyla profesionalni armada, odvedenec, ci dobrovolnik mel mesicne $75 zold, zadne vyhody.

Jasne panove, bylo to uzasny odjet v 18ti letech ze Sant.Barbara, za $75/mesicne byt 20 dnu u Kambodzskych hranic, a pak 3 dny volno a tak stale dokola.
Super kluci-jedovaty hadi, pavouci, deste, vlhkost, spali v sede, Vietcong vsude kam se podivate, ale jo-vyhody a prebendy, zisk za minimalni praci, celych 800 USD/rocne a vubec se nenadreli, takova pohoda.
Myslel jsem, ze pani Daniela je nejvetsi Lunetic, ktery sem kdy zavital-timto se Daniele omlouvam...
Neocon
0 # gogo 2016-04-12 14:14
Tak jste dva...nač se přít o prvenství :-)

Vy myslíte, že vaši někdejší spojenci, Tálibové, dostávali větší žold? Nebo dnešní islámští bojovníci že nechovají v srdci hlubokou víru ve správnost svého boje?
Ono to chce hodně silnou víru, aby se člověk pustil na druhý konec světa střílet lidi, které nezná, a o jejichž kultuře a zvycích dostal pouze krátké politické zaškolení.
Já cítím úctu jen k lidem, kteří brání svoji zem a těm, kteří jim ji pomáhají bránit. Přitom to ale u těch pomocníků předpokládá dosti silnou podmínku - pochopení situace a její nezhoršování.
Proto já bych např. nikdy nešel do Afghánistánu proti Karmalovi jako spojenec Talibánu. Možná tím uchráníte Afghánce od budouvání socialismu (mimochodem, tam kde se to komunistům podařilo, stoupla životní úroveň dramaticky), ale uvrhnete je do područí jednoho z nejbrutálnějších režimů - což se taky stalo.
Zatímco v AFG se můžeme ještě přít o historický kontext a boj velmocí, v případě napadení Iráku a vzniku Daeše je to komplet v režii USA. Natož Sýrie nebo Lybie.

A vy na mě s hlubokou a Grossovsky upřímnou vírou...
0 # Anonymní 2016-04-12 14:59
"Já cítím úctu jen k lidem, kteří brání svoji zem a těm, kteří jim ji pomáhají bránit"

Presne tak, Gogo-vlada Jizniho Vietnamu pozadala USA, ale take Novy Zeland, Australii a Jizni Koreu o pomoc, branit svoji zem. Vojska USA a koalice nebojovali na uzemi Severniho Vietnamu, nybrz vyhradne na uzemi statu, ktery se branil a pozadal je oficialni cestou o pomoc-ac me to prekvapuje, mate znacne mezery...
Je to to same, jako Basarova vlada v Damasku pozadalo o pomoc RF a diky Bohu Putin vyhovel, jinak by se rezim Asada davno zhroutil, stejne jako padnul Saigon po odchodu americanu. Taktez v Korei-Jizni Korea pozadala svet v 1950 o pomoc a UN ji vyhovela.
Rozdil mezi Severni Korea a Jizni Korea je hadam znam i Vam.
Jiste ze byla chyba podporovat Cmoudy proti Sovetum, ale kdo to mohl tenkrat vedet, ze cmoud je tvor nevdecny, zakerny, nevypocitatelny, nepritel byl v te dobe Sovetsky svaz, tak se to tak bralo. Ono Gogo-po bitve je kazdy general, ze ano?
Ale cele to nebylo o tom, zda-li Invaze v Iraku byla, nebo nebyla spravna. Point byl, ze amerika to nedelala pro penize a vlada z toho nemela zadny profit, jak si mysli nejen p.Ponkrac.
Neocon
0 # gogo 2016-04-12 15:32
V tom se částečně i shodneme. Vláda (ve smyslu USA jako stát) z invaze může mít vysoké náklady a minimální přínosy. Jenže velmi pravděpodobě existují skupiny, které z takových věcí velice profitují. A to nepočítáme strategické ovládnutí regionů se surovinami, které se vyplatí v budoucnu - nebo jen prostý geoplitický kalkul. Jako například Kosovo. Tam ropa (pokud vím) není, zato je tam spojenecká gangsterská vláda a gigantická americká základna. A v dnešní době také islámistické výcvikové tábory (ty jsou i v muslimské Bosně).

Víte, já jsem přesvědčen o tom, že o realitě islámismu podporovaného USA v AFG v podobě talibánu a mudžahedínů (a později prakticky všech salífistických/wahábistických ozbrojenců) neměli pochyby ani obyvatelé AFG, ani decision-makeři v USA, ani Sověti. Brzezinski to konec konců poměrně otevřeně popisuje tak, že prostě našli v regionu sílu, kterou použili na zlomení sovětského vlivu ve snaze jim dopřát vlastní Vietnam.
Že tím totálně zničí právě se rozvíjející zemi, jim bylo jedno. Stejně jako fakt, že posilují, vyzbrojují a podporují naprosto brutální režim. Konec konců si to USA zopakovaly v Sýrii s Daešem, který na rozdíl od Talibanu má ambice na expanzi. Fenomenální úspěch ruské bombardovací kampaně nebyl způsobený superioritou ve výzbroji. Oni jen ti islámisti se amerických letadel nebáli, protože jim shazovala podporu. A pokud shodilo americké letadlo bomby, tak dostatečně daleko, aby islamistům nic neudělaly. Takže když tam vlítly ruské stroje, zastihly americké spojence naprosto nepřipravené na útok ze vzduchu.
Ale on i Obama jistě sveřepě věřil, že podpora Daeše povede k lepším zítřkům...
Chci tím říci, že jistě existovali lidí jako Váš otec, kteří pevně věřili, že v hlavni své M16 přinášejí demokracii, ale lidé, kteří o tom rozhodovali, nebo se aspoň elementáně zajímali a přemýšleli, museli vědět, že jde o jiné cíle. Ale samozřejmě, dokud nemáte placené žoldáky, musíte vojáky zpracovat psychologicky, aby jít buď chtěli, nebo v tom viděli nutnost.

V tom Vietnamu je to ze strany USA hodně sporné (Oni Vietnamci předtím vypráskali Francouze a ta Saigonská vláda měla mezi populací minimální podporu, byla tak zcela závislá na USA), zatímco u Koreje celkem nemám pochyb - ostatně to tehdy šlo i přes OSN.
0 # Anonymní 2016-04-12 18:18
Gogo, tohle uz neni ani vtipny. Okecavejte si to, jak chcete, ale Jizni Vietnam byl suverenni stat, stejne jako Jizni Korea a nebo taky klidne CR.

Nevim, zda-li by jste byl ok s tim, kdyby Slovenska armada 10 let, kazdy den vrazdila starosty prihranicnich mest a obci, zabijela lidi na ulici a sem tam v Praze nechala vybuchnout bombu, jenom proto, ze pred X lety jsme byli jeden stat (coz je fakt), co na tom, ze pred jeste vice lety jsme k sobe nepatrili a a jeste si to oduvodnite tim, ze CR Vlada "stejne nei mezi obyvatelstvem moc popularni"

Jizni Vietnam pozadal o pomoc, stejne jako Assad, stejne jako Jizni Korea a na pomoc dorazilo 8 statu. Levicacke kecy, jak ta valka vlastne byla mezi USA a Vietnamem jsou lez.

Neexistuje stat, ktery by zavrazdil vice Cmoudu, nez USA a vy tvrdite, ze ISIS vznikla za podpory Ameriky.
Vsichni US presidenti v historii dohromady nenechali zavrazdit tolik cmoudu, co Obama, (treba jeden z odkazu mate dole od autora, ktereho nelze povazovat za fanouska presidenta).
Tech 25 tis.mrtvych clenu ISIS, ktere zabily Drony, F-16 a SF, to je asi dle vas takova kourova clona, to je asi tajna dohoda mezi Langley a Bagdadim, ze jo?
Jen tak si kluci ve Virginii na mitinku s vedenim ISIS rekli-"hele, za 18 mesicu ti povrazdime tretinu tvych clenu, predevsim tve pobocniky, ale ok". Nebo jak si predstavujete, mohu li se tedy zeptat? Mrknete nekdy na zabery DoD, jak padaji bomby vedle....

A posledni-RF nemelo fenomenalni vysledek-jen podporilo pro vladni a vladni vojsko a nakoplo je to. Nic velkeho
Neocon

www.esquire.com/.../obama-lethal-presidency-0812
0 # Anonymní 2016-04-13 08:04
Tak jistě, jižní Vietnam byl suverénní stát jako ČR. S tím se dá souhlasit. A klidně jako celá EU. Proto taky dneska ta zkorumpovaná okupanty dosazená elita pracuje na jejím zničení a Sralbotka nám sem "dobrovolně" dotáhne čmoudy.
0 # gogo 2016-04-13 09:52
Celá bývalá francouzská Indočína byla v poměrně složité situaci. Když vypadla japonská okupační armáda, chtěli to tam Francouzi zase rekolonizovat, ale Vietnamci je vypráskali u Dien Bien Phu. Tím byl položen základ možnosti nezávislosti. Velmoci se dohodly, že Vietnam rozdelí podle rovnoběžky (asi nějaká dobová úchylka) a v roce 1957 se měly konat volby. Jak ve Vietnamu, tak v Laosu a Kambodži. Ve Vietnamu se ale nekonaly (protože by asi nedopadly podle očekávání) a sjednocení nebylo v plánu. Místo toho se držel chvilku na jihu režim císaře, poté dost neoblíbeného a špatného presidenta, který byl nakonec svržen a na severu vládli nacionalističtí komunisté. Pro řadu lidí si myslím, že to bylo z deště pod okap.
Jižní Vietnam suverénní samozřejmě nebyl, byl právem považovaný za koloniální konstrukt se zkorumpovaným vedením, což ale samozřejmě neopravňovalo Sever k válce.
Byla to zpočátku koloniální válka, které se postupně změnila v jednu z proxy válek mezi USA a SSSR. Můžete k tomu přistupovat z různých pozic propagandy, ale myslím, že sami Vietnamci neměli moc na výběr a pokud ano, tak mezi dvěmi špatnými volbami. To, že většinově zvolili vidinu nezávislosti a příklon ke své specifické formě komunismu bych jim po zkušenostech s kolonizátory zase nijak nezazlíval a myslím, že mnohem víc Vitenamcům uškodila válka, napalm a defolianty, než samotní komunisté. Měli prostě smůlu, že se stali teritoriem pro konfrontaci velmocí.
Někteří lidé si dodnes myslí, že se mělo bojovat do posledního Vietnamce, jen aby jim nevládl Hočimin.
0 # Anonymní 2016-04-13 12:25
Gogo, z pozice nezúčastněného objektivního pozorovatele máte jistě pravdu. Ve Vietnamu nešlo ovšem jen o Vietnam. Komunistická expanze nebyla iluzorní a snaha zastavit ji nebyla jen projevem neokolonialismu. Kdyby se do toho USA nepletly tak byste v tyto dny asi vyzdoboval svá okna sovětskými vlaječkami a chystal si mávátko do prvomájového průvodu.
Karel H
0 # gogo 2016-04-13 12:40
Téměř vždy platí, že je lepší rovnováha, než monopol jediné síly. Nepříjemné je, když se ta rovnováha ustavuje formou násilí zrovna na vás. S odstupem času si myslím, že bylo dobře, že USA vojensky nezasáhly v srpnu 1968. Možná by pak byl komunismus o něco slabší, ale my bychom si toho už neužili.
Abych předešel nepochopení - nejsem stoupencem Mnichovanství. Jen si myslím, že rozhodnutí zda bojovat, s kým, proti komu a s jakými cíli je spíš na domorodcích než na teoreticích a plánovačích z jiného kontinentu. Ono se moc hezky plánuje svatý boj do posledního Vietnamce, Afghánce nebo Ukrajince, když jde o někoho jiného.
0 # Anonymní 2016-04-13 14:20
Ja jsem Gogo, na rozdil od vas, hluboce ovlivnen jednim RAF cs.pilotem, za kterym jsem chodil jako maly kluk k nemu domu, za komousu samozrejme, a on mi vzdycky vypravel, kdyz jeho a dalsi letce na Pankraci mucili, dostavali dozivoti a provazy, jak je drzela pri zivote vira, ze ty US boys prijdou kazdym dnem a vypukne ta valka proti komunismu.

Kde by byl svet, kdyby Pentagon uposlechnul Nixonovi navrhy, kdy jeste jako vicepresident prosazoval pouziti atom.bomby proti Severni Korei. Kde by byl svet, kdyby ten samy Nixon uz jako president prosadil pouziti atomove bomby proti Sev.Vietnamu. Kolik by lidi mohlo zit, vest v klidu sve zivoty, vychovavat v demokracii, tak treba jako v Japonsku, sve deti...

Ja to proste vidim jinak-verim, ze nebyt US, nas svet, pres vsechny chyby, ktere se bezpochyby staly, by byl znacne znacne rozdilny, nez jak ho znate nyni, kdy je vasi jedinou starosti to, ze je v CR mozna 300, mozna 400 ks cmoudu.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-13 14:26
Je to zrůda. Hloupá zrůda.
0 # gogo 2016-04-13 14:51
Víte Neocone, když jsem byl dítě, krmili nás podobnými historkami, kde se zase objevovali komunističtí odbojáři, esesáci a hrdinný Sovětský svaz. Jisté je, že nebýt vítězství SSSR nad Německem, tak bychom na území dnešní ČR nejspíš nebyli.
Přesto jsem se i tehdy vzpouzel myšlence, že osvobozením ČSR získal SSSR absolutní právo na naše životy.
A tak je to i s USA. Někdy hrají kladnou roli, jindy zápornou, přičemž mnohdy je to věc úhlu pohledu a zejména pro nás v minulém režimu USA představovaly protiváhu nenáviděnému SSSR a tedy byly vnímané nekriticky kladně.
Od doby kolapsu SSSR se USA dostaly do situace, kdy je potřeba jim najít nějakou tu protiváhu, protože už se to nějak zvrhává.

Nevím, kde by byl svět, kdyby se začaly používat jaderné zbraně jako standardní bojový prostředek. Střední Evropa by ale patrně přestala existovat. Obě strany měly plány jak na útok, tak na obranu prakticky identické.
Možná se i Britové nostalgicky zamýšlejí jak by vypadal svět, kdyby měli v roce 1773 automatické zbraně a dost vojáků na potlačení vzpoury teroristů ve svých koloniích.
Anebo Indiáni, kdyby měli místo luků pobřežní stráž vybavenou protilodními zbraněmi.
Anebo Římané, kdyby víc krmili svoje lvy těmi neznabohy, tak ten dekadentní kult smrti nemusel tak metastázovat.
0 # Anonymní 2016-04-13 15:05
Kolik lidí by mohlo žít, vést v klidu sve životy, vychovávat své děti... kdyby někdo včas svrhl pár atomovek na Fašington a spol.
0 # Anonymní 2016-04-13 15:32
Aha, osvobodili nas Soveti. Nebylo to spise tak, ze jednu totalitu, ktera pouzivala muceni, zatykani, popravy lidi za nazory, vystridala druha totalita, jeste zrudnejsi, drsnejsi, zakernejsi?

Je to asi jako kdyby jste vlastnil Klub v centru Prahy, kde platite vypalne particce smejdu a jednoho dne by ty puvodni semlela/sezrala jina parta bosohlavcu, chovala by se stejne, ale spise hure, drzeji a jeste by privedla vas do te doby prosperujici Klub na buben.
Videl by jste ten den, co prvni partu sezrala ta druha, zakernejsi, agresivnejsi, primitivnejsi, jako osvobozeni?
Nemyslim Gogo, tak nechapu, jak muzete mluvit o osvobozeni, kdyz prisla 50ta leta.
Podivejte, kde ja Japonsko, Nemecko a Jizni Korea, kdyz jsme proti nepriteli pouzili vse, co bylo dostupne. Podivejte, kde je Vietnam, Severni Korea, Syrie a Irak, AFG-kde Zapad jednal v rukavickach v ramci humanismu.
A take podivejte, kde je Cecensko, kde Putin pouzil stare dobre "neomezene vedeni valky", vyhazel pred bitvou novinare ze zeme a na chvili zhasnul.
Neocon
0 # gogo 2016-04-13 16:04
V případě Německa ale nešlo o prosté mocenské ovládnutí, nebo nucenou akceptaci nějaké ideologie. Němci se rozhodli prostor ČR zabrat pro sebe a Čechy eliminovat. Z tohoto pohledu byli sověti přijatelnější. Ti etnickou genocidu v úmyslu neměli a nebýt vnitřních příčin, nemuselo se Československo komunistickou zemí vůbec stát. Oni v tom roce 1945 sověti z našeho území odešli bez toho, že by tady třeba nechali jednotky nebo základny.
Bohužel z nejrůznějších příčin nebylo politické vedení ČSR schopno dělat politiku natolik nezávislou, abychom se nedostali do sféry SSSR . Uvědomte si, že v obyvatelstvu zůstala hořkost z chování Británie v předválečném období, jak radostně se Chamberlaine paktoval s Hitlerem, zatímco sověti byli ti, kteří nás osvobodili.
Když se bavíte s pamětníky voleb roku 1946, tak samozřejmě v tehdejším kontextu nebyli komunisti zase tak špatná volba, zejména v té omezené konkurenci

Historické kdyby ... samozřejmě, kdyby Británie zařízla včas tu vzpouru, tak mohla být globální velmocí dodnes. A kdyby 11. září nešetřili na letadlech a munici, nemusel být napaden Afghánistán, Irák, Lybie, Sýrie a další země, protože USA by měly dost páce na obnově své země. Anebo taky ne... třeba by vypukly mnohem horší konflikty.
Zkuste si představit, že by tak, jako vy uvažujete o osudu Korejců nebo Vietnamců, uvažoval někdo o vás.
Nepochybně kdyby někdo vyhladil USA a zavedl pak pořádek, že by to území také výborně prosperovalo. A kdyby ne.. tak co, my věřili, že to dokážou a nemůžeme za jejich zaostalost.
0 # Anonymní 2016-04-13 16:42
A jaky v tom je rozdil, jestli sem Nemci vtrhli, a predbehli tak Stalina o tydny, ci mesice, otevrene, nebo Bolsevici sice ve 45 odesli, aby se vratili skryte? Vysledek je stejny-tisice a tisice mrtvych, popravenych, umucenych, ekonomika na bubnu, statisice rodin poskozenych.
Neznate US mentalitu-to neni priposrana Evropa-kdyby cmoudi nesetrili na letadlech, jak vy rikate-W by mel daleko vetsi podporu a vetsi odhodlani, zadne rukavicky.

Jinak to, ze v 46tem meli Bolsevici podporu-ano,souhlasim s vami- rozumim a chapu-nebyl internet a info o tom, co se deje v SSSR mel jen malokdo, kolik promile obcanu CSR melo tuseni o milonech a milionech zavrazdenych Rusu Stalinem a jeho NKVD, a o dalsich 10kach milionu Rusu v Gulagach.

Vas problem je, ze si neustale myslite, ze USA bojovali/vedli valku proti Korejcum a Vietnamcum. Coz se nestalo a neni pravda.
Nikdo nechtel nikoho vyhladit, prani bylo, aby komousi prestali utocit na lidi, co chteji/chteli zit v klidu v demokracii, byt mozna Asijskeho strihu. USA branili lidi, nikoliv utocili.

A plati takove pravidlo-kdyz uz vedu valku, kdyz uz posilam hochy nekam bojovat, tak muj cil je vitezstvi, nikoliv remiza, ci dokonce prohra. Proto je Vietnam a Severni Korea tam, kde je, proto je Irak, AFG, Syrie tamtez.
Neocon
0 # gogo 2016-04-13 17:01
Já přece nepodezírám Američany z úmyslu vyhladit Vietnamce jako cíl snažení. Ale vy na druhé straně demostrujete přístup: jestli by z nich měli být komunisti (tj. aby tam vládl Hočimin), tak to je pro ně lepší radioaktivní smrt.

Věřte, že jsou mnohem horší věci, než žít pod nadvládou tzv. komunistů. Často pod nadvládou amerických spojenců. Takoví Afghánci pod Talibanem, Arabové pod Saúdy, Syřadé pod Daešem, další "our bastards" nepočítaje.

Neustále vycházíte z premisy, že jste ten, kdo určuje, co je dobré pro všechny a že máte právo měnit bombami vlády. Myslíte si, že Lybijcům je nyní lépe než za Kaddáfího? Nebo Afgháncům s Talibánem neb s Karmalem?
0 # gogo 2016-04-13 17:03
Kde jste vzal ty tisíce a tisíce mrtvých a popravených v ČR?
0 # Anonymní 2016-04-13 17:23
Vzhledem k tomu, ze oficialni cislo, nikym nepopirane, ale dle historiku znacne podhodnocene, je 7800 (cca 300p popravenych, 400 zastrelenych na hranicich do zad a 7000 umucenych, zavrazdenych v Lagrech) zavrazdenych ceskoslovenskych obcanu, od roku 1948 do roku 1963, tak jsem si dovolil s vasim laskavym svolenim napsat tisice a tisice . Toliko odpoved na Vasi otazku.

Ne, spatne-kdyby byl Vietnam a LBJ administrativa tam poslala vojaky zmenit je z komunismu na demokracii, tak s tim nebudu souhlasit, protoze to neni nase startost.
Ale, asi po 3ti vam to zopakuji-tak to nebylo a tak se to nestalo. Tedy-kdyz schvalujete americkou pomoc Korei v 1950 a tvrdite, ze je to v poradku, tak nechapu, proc si sam sobe neustale podsouvate, ze Vietnam byla jina/nesrovnatelna vec.
Amerika, znovu pro vas a dalsich 7 statu branila suverenni Jizni Vietnam, pred Komousema, krome SF nevstoupila noha americkeho vojaka na uzemi SV za celou valku, coz opacne tak trochu nefungovalo.

Amerika nebyla agresor-amerika ze sve naivity prisla pomoci utlacovanemu. Opakuji pro vas-kdyby amerika napadla Vietnam z duvodu vyvozu demokracie-nesouhlasil bych.
Nevim, kam porad chodite na ty veci-Amerika svrhnula Taliban, v rijnu 2001, amerika zavrazdila, opet hruby odhad 120 tisic Talibancu od roku 2001. USA za 18 mesicu poslala do Raje 25000,- ISIS bojovniku/sracu, jak chcete. Kde porad berete ty lzi, jak Taliban, Al-Kajda v Iraku, dnes znama pod ISIS, nebo take Daes, je spojencem USA?

Je mi uplne jedno, jak si ziji Saudove, to neni moje starost a hadam, ze ani vase a nemyslim si, ze je lepsi byt spaleny na uhel, nez zit pod Hoci minem-ale amerika nemenila Severni Vietnam na demokracii. Amerika branila jizni Vietnam, pred komousema. A mela, stejne jako komousi, pouzit vse, co mela dostupne.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-13 17:28
gogo a jelikoz mate velmi chabe znalosti co se tyka Vietnamu, tak tady mate velmi velmi objektivni shrnuti celeho konfliktu.
Povazuji tento dokument, za best, co kdy vzniklo, tak kdyz budete mich chvilku, nasel jsem ho i v cestine ted:
www.youtube.com/watch?v=svbQliU8uKM

Neocon
0 # Anonymní 2016-04-14 08:25
Objektivitou se obvykle myslí uvedení stanovisek a jejich kritické zhodnocení od všech zúčastněných stran, nikoli jednostranné propagandistické vymývání mozků. Za objektivní je asi možné označit např. cs.wikipedia.org/.../..., kde jsou popsány okolnosti začátku agrese SSA proti Severnímu Vietnamu i něco málo okolností kolem.
No, Vietnam je na druhém konci světa, takže mě moc netankuje. Mohu jen pogratulovat jeho lidu, že zdánlivě všemocného namyšleného agresora ze své země vypráskali, byť za to zaplatili obrovskou cenu.
Jinak jsem rád, že nám ta vypatlaná neokonská zrůda přiznává demokratické právo rozhodnout o vlastním osudu. Nechť se tedy američtí okupanti přestanou vměšovat do našich záležitostí, stáhnou své agenty typu Šapiro a Merkel a pro začátek nám umožní pomocí obecného referenda (včetně hlasování o mezinárodních smlouvách) vysvobodit se z podpůrné SSA organizace zvané NATO. Když už se nás nikdo neptal, zda do toho chomoutu chceme vlézt, když nám ho další agenti SSA Hejvl s Vondrou nasazovali.
0 # gogo 2016-04-14 09:23
Poznámka k těm tísícům a tisícům:
policie.cz/.../obeti-komunistickeho-rezimu.aspx

ve zkratce:
1948-1988
v souvislosti s překročením hrancie ve směru z ČSSR
zastřeleno 145 lidí,
usmrceno elektřinou "elektrického zařízení k ochraně hranic" 96 lidí
celkem asi 300 lidí
naproti tomu zahynulo nejméně 584 vojáků pohraniční stráže, z toho 11 ve službě a zbytek nehody nebo nevydrželi psychicky tu pakárnu.

Zajímavý údaje je ale 4500 lidí zemřelých v kriminálech. To je 112 ročně. je to moc nebo málo?
Jak je to ve vyspělých zemích? Např. v Anglii to bylo předloni 239. Když to znormuji počtem obyvatel 60/15, tak to vyjde asi 60.
Tj. v době komunismu v ČR umíral věznicích přibližně dvojnásobek toho, co předloni v Anglii. Málo to není.
Ale taky to není žádná genocida, jak se snažíte naznačovat.
0 # Anonymní 2016-04-14 15:57
Soudruhu anonymni-Severni Vietnamci nikoho nevypraskali, jak by jste si pral-USA a koalice odjela dobrovolne 1973, nikoliv porazena. 59 tis.mrtvych americanu, z toho padlo v bojich 48 tis., ostatni nemoci, nehody, sebevrazdy...

Na proti tomu-mrtvych Severovietnamskych soudruhu 2 250 000. Tak nevim, kdo byl zpraskany, ale to je jedno.
Krasny, jak lidi vaseho typu zamlcuji ty statisice mrtvych jihovietnamcu po tom, co je komousi 10 let sikanovali a vrazdili, a to jeste pred prichodem americanu a koalice, ale date sem odkaz na dost mozna levy Tonkinsky incident.
Jo, jo, komousum slo preci vzdycky predevsim o cloveka...

Neocon
0 # Anonymní 2016-04-14 16:00
Nikde jsem Gogo nenapsal, ze se jednalo o genocidu-jen ze jednu totalitu vystridala druha a ze byli tisice a tisice mrtvych. Coz je fakt, i vami potvrzeny.
A ta prvni, kdyz nic, alespon neco vedela o ekonomice, ta druha nic.

Neocon
0 # gogo 2016-04-14 16:13
O totalitu se nepřu, jen ta nacistická nebyla co do důsledků pro Čechy srovnatelná s tou komunistickou.
A ty tísíce a tisíce jsem měl dojem, že jsem vám vyvrátil.
Mimochodem, ta normovaná mortalita ve věznicích vychází pro současné USA 150.
0 # gogo 2016-04-14 16:22
Tak teď s tím Vietnamem nevím jak to myslíte. Většinou se bere za vítěze ten, kdo zůstane a ne ten, kdo odejde.
USA by vyhrály v případě, že by se bral za kritérium poměr obětí, ale to pochybuji, že by USA šly do Vietnamu s primárním cílem zabít co nejvíc Vietnamců.
Ale to už se zbytečně přeme o detaily.

Původní téma bylo, že jsem tvrdil, že agrese jednoho státu proti druhému může být výhodná pro někoho, kdo z toho bude mít zisk a nemusí to být obyvatelstvo agresora. A že tím pádem nelze povrchně argumentovat způsobem - nic z toho vláda nemá, pouze náklady, tudíž musí jít o nezištnou pomoc v dobré víře.
On i Hitler měl s koncentráky spoustu nákladů.
0 # Anonymní 2016-04-14 17:01
Ne, Gogo-USA nesli do Vietnamu s tim, ze obsadi Hanoi v SV a zavedou tam demokracii. Pentagon odhadoval, ze valka skonci nejdele na Vanoce 1964, tedy ze bude trvat max. 6 mesicu od prvniho vylodeni USMC v Da Nang. Nikdy nebyl cil zustat v JV, ani kratkodobe. To tedy nebyl cil-pokud by byl, souhlasil bych, ze prohrali, protoze sveho cile nedosahli.
Cil byl pomoci JV se ubranit komunisticke agresy-coz se podarilo, kdyz v breznu 73 posledni vojaci odletali domu, JV byl svobodny, suverenni, Vietkong byl vymazan z povrchu, diky Nixonovemu programu Phoenix, a NVA stala na uzemi SV.
Ze pak misto boje kluci jihovietnamsky o dva roky pozdeji utekli, stejne jako Iracka armada v boji s ISIS je vec druha, ale pokud tam koalice byla, cil byl splnen.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-14 17:26
Nevim Gogo, silne pochybuji, ze ruska okupace/sovetska sfera vlivu po roce 1948, byla pro zemi prijatelnejsi, chcete-li vyhodnejsi, nez ta nemecka.
Z vasi logiky-koalice pri prvni valce v Zalivu, v 91 roce, take nezvitezila, protoze nezustala a nesla do Bagdadu? Nebyl nahodou cil, vyhnat pouze Saddama z kuvajtu, takze dosahla vitezstvi?

A mimochodem-dluzite mi odpoved, jak amerika podporuje ISIS, jestli jako kazdou noc letaji do Al-Raqqa US Chinooky a zasobuji je materialem, nebo jim Pentagon prevadi dolary a oni si pak nakupuji material a zbrane pres prostredniky...

Neocon
0 # gogo 2016-04-15 07:41
Můžete jen tak pro orientaci napsat, jak dlouho žijete v USA a v které době jste žil v ČR?
0 # Anonymní 2016-04-15 16:23
Sice Gogo nechapu, co to ma spolecneho s vasi odpovedi a take jiz jsem to tu psal, kdyz tady Daniela psala nesmysly a nesmysly, ale odpoved je- 26 let ku 11 ve prospech CR, zatim.
Neocon
0 # gogo 2016-04-15 17:00
Není v tom nic osobního. Pokud jste v ČR žil, musel jste si třeba všimnout, že zde po válce fungovaly vysoké školy, nebyly rasové zákony, nebyly plány na genocidu české populace. Asi bych to vysvětloval podrobně někomu, kdo se narodil v USA a neví o Česku vůbec nic, ale vzhledem k vaší perfektní češtině jsem byl přesvědčen, že základní věci vám musejí být známy.

K tomu Daeši se vrátím později.
0 # Anonymní 2016-04-15 17:39
Ano, Gogo, to jste rekl hezky-"po valce".
Srovnavate nesrovnatelne-jablka a hrusky. Srovnavate zemi ve "valecnem stavu" a zemi v miru. Kdyby skoncila valka, myslite, ze by Nemci nechali dale zavrene VS?
Jedine co vim, ze v miru, kdy se nedaji omluvit zadne excesy, na rozdil od valecneho stavu, dokazali cesi, zpravidla bonzaci, sraci a kolaboranti, povrazdit a umucit stejne mnozstvi lidi, jako zemrelo ve valce v letech 39-45 na uzemi Protektoratu. Opakuji, ve valecnem stavu.

Take vim z osobnich rozhovu s lidmi, co byli zatceni za nemecka a byli ve vazbe na Gestapu a po te byli v StB vazbe, ze na vylechy v Petchkove palaci vzpominali jako na dovolenou.
Take memu dedeckovi, ktery byl vyznamnou postavou odboje, v 49 jako podekovani vse sebrali. Ale opakuji, to vse bylo v miru, zadna valka, zadne frontove linie, v miru.

Tedy, mate to pekne oduvodnene, v leccem lze souhlasit-jen jste zapomel na to nejdulezitejsi-ze jste srovnaval 2 naprosto rozdile veci-valecny stav a mirovy stav.
Neocon
0 # gogo 2016-06-02 09:58
Myslím, že ohledně vztahu USA - SA - Daeš je docela dobrým zdrojem paní Spencerová:
literarky.cz/.../...

Doporučuju i její články z doby vzestupu Daeše. Má to ozdrojované lépe, než bych byl kdy schopen já.
0 # Anonymní 2016-04-08 13:27
To státní zastupce muze takto veřejné prezentovat obžalobu a vyhrožovat politicky činemu občanovi trestem? Od toho snad je soud? Mel by podle Vas podnět na nějaké kárné řízení proti tomu SZ šanci na úspěch? Jinak si rovněž myslim, ze se Konvicka od tech výroku nemá distancovat ony sami o době jsou neškodné a jemu mohou v budoucnosti politicky pomoci!
0 # Anonymní 2016-04-08 13:48
Jen kárné řízení je k ničemu. Pěkně na Novákovou trestní oznámení, ať pozná vlastní medicínu. Přece v ČR máme rovnost před zákonem, haha.
0 # Anonymní 2016-04-08 14:23
Děcka, klid, nejdřív si přečtěte TŘ. :D

Yossi
0 # Anonymní 2016-04-08 13:54
Raději bych dal přednost, kdyby se Konvička zdiskreditoval sám.

Hnutí opravdu dochází dech. Z naší krajské organizace uteklo pár členů k Bloku proti Islámu, aby pak byli velmi zklamáni tamním primitivismem, všeobecnou paranoiou a nekritickou vírou v sebeblbější hoaxy. A nesmíme zapomenout na sexistické hromadné emaily od samotného docenta, které možná on považuje za vtipné, ale ve skutečnosti jsou pouze trapné. Velmi jim přeji, aby v krajských volbách utrpěli úspěch; veřejnost pak bude (po nekonečněkráté) zklamána, že vrcholy kandidátek okupují cyničtí, ale jinak neschopní kariéristé, vyprázdění opurtunisté a v nejlepším případě od reality odtržení idealisté, proto které je zorganizovat svoz komunálního odpadu životní výzvou.

D.F.
0 # Anonymní 2016-04-08 14:27
Vy budete z ODS:), nebo top 09.... Neb konvicka bere volice primárně jim..:)
0 # Anonymní 2016-04-08 23:04
Konvicka ma nejake volice?
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-09 21:11
Jistě, jiz i průzkumy agentur, které mu evidentně nakloněné nejsou a naopak preferuji/podporuji establishment mu dávají 5 procent takže reálné asi bude mít vic .... Viz volby na Slovensku a vlastně i v nemecku
0 # Anonymní 2016-04-10 18:07
ad anonymní:

Konvička nemá žádnou politickou stranu a v žádných průzkumech preferencí tak z podstaty věci figurovat nemůže.

Pokud myslíte preference Úsvitu (aka pučistů), na jejichž kandidátce se někteří členové BPI pod hrozbou mnohamilionové pokuty zavázali kandidovat, tak ty se až na výjimky pohybují stále stabilně kolem 2-3 %.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-10 22:16
Přesně tak. Konvička nemá příliš výrazný organisační talent (a to je ještě velmi mírně řečeno), takže před volbami bude muset uzavřít dohodu s někým, kdo mu výměnou za podporu dá volitelné místo.

Odhad 2–3 % je ještě velmi optimistický, historie ukazuje, že ani Vandas se v době, kdy vrcholila nenávist k Romům, dlouhodobě nedostával nad jedno procento. Důvodem je, že negativně vymezený politický program zaboduje v preferencích, ale k volbám přijde mnohem méně voličů, než u positivně orientovaných politickcých subjektů (příkladmo KSČM: představa nového znárodnění a "odplaty" za 90. léta je nesmírně lákavá).

Kromě toho, tak jako protiromskou agendu převzaly i relativně středové strany (ODS a v severních Čechách překvapivě i ČSSD), stane se to i s protiimigrantskými náladami a Konvičkovi uberou voliče jiní (primárně, domnívám se, ANO).
0 # Anonymní 2016-04-10 22:57
TP:

Oni mu to místo už dali, viz lukaslhotan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=498035 (K případným námitkám ke zdroji smlouvy - nepřímo to potvrdila Samková a byla odejita, jejich mluvčí zase reagoval slovy ve stylu, že to není pravda a ta čísla smluvních pokut taky nesedí.)

2-3 % měli pučisté, dokud jeli Okamurův populistický guláš, myslím si, že přesedlání na jedno téma jim hlasy spíš ubere, ale kdoví, u krajských voleb bývá účast mizivá, tam se může stát ledacos.

P.S. Neřekl bych, že Konvičkův problém je v tom, že nemá organizační schopnosti, to se dalo vyřešit tím, že by se nechal trochu vést, spíš bych řekl, že jeho problém je v tom, že se neumí přetvařovat a k tomu má zbytnělé ego. Takže u něj kromě těch jeho omegasamců (jak rád označuje své oponenty) ve stylu Hampla nevydrží.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-10 23:02
to se dalo vyřešit tím

Nedalo. Nedostatek vůdcovských schopností u leadra (vůdce) je v politice konečná. Nedostatek sebereflexe tento proces pouze učiní pro vnějšího pozorovatele zábavnějším.
0 # Anonymní 2016-04-10 23:32
TP:

"Nedostatek vůdcovských schopností u leadra (vůdce) je v politice konečná."

Máte pocit, že Sobotka je lídr? Nebo Bělobrádek?

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-10 23:42
Ano, ne v takové míře jako Klaus nebo Zeman, ale vůdcovské schopnosti oba mají. Naopak vůdcem není Kalousek nebo Fiala.

Vůdce je v politice ten, kdo si dokáže vytvořit posici nezpochybnitelné jedničky, takže "druhé patro" se nevyčerpává žabomyšími spory (neumím líp přeložit infighting) a strana se úspěšně presentuje jako jednotná. To se Sobotkovi daří, zatímco např. v ODS se najde padesát lidí, kteří jsou přesvědčeni, že by leadry měli být oni, a dávají to neustále znát.

Proč byl tak úspěšný Hitler? Nikoli jen proto, že dokázal hovořit k davům, ale protože získal naprostou loyalitu stranického aparátu a ten postupně obsadil špičkovými politiky jako Bormann, Göring nebo Goebbels.
0 # Anonymní 2016-04-11 01:32
ČSSD se tak vyčerpala žebomyšími spory mezi lídry, že dnes už jsou jen čekají na vyhynutí – a proto se tam o pozice moc nebojuje. Skuteční dravci už odešli dávno jinam, a to je důvod relativního klidu, nikoli Soborkovy nulové schopnosti lídra. Navíc mám dojem, že je jen hlásnou troubou a vnějším obalem Špidly.

Hitler byl tak úspěšný proto, že mu nahrávala jednak pozice Německa po 1. světové válce, jednak krize, a jednak podpora řady států, kteří Hitlera financovali a chtěli skrze něj vydělat či realizovat své plány. Ani německý finanční úřad (pokud bych použil dnešní termíny) netušil, kde vlastně Hitler bere peníze a čím se vlastně živí.

Já to dělám tak, že si historické projevy osobností, které jsou k dispozici přehraju osobně a dělám si vlastní dojem. Z hlediska lídrů byl lídrem třeba Lenin, ale nikoli Trockij, který byl ukňouraný kecal.

Ohledně projevů nacistů jsem měl pocit, že Hitler je spíše úředníček, obklopený mnoha nacisty s většími lídrovskými i strategickými schopnostmi. A že Hitler dělal spíše talisman a ikonu, než že by byl skutečným lídrem. Že spíše byl takový Havel významem.

Ve skutečnosti mnozí úspěšní lídři byli spíše symboly pro lidi, a často to vůbec nesouviselo s jejich schopnostmi, tím méně lídrovskými. Někdy prostě tak působí vnějškově, dost často je někdo lidu podstrčí a udělá z nich symboly skze PR, média a drby. To je myslím případ Havla, Hitlera, nebo Obamy, Schwarzenberka či Babiše. Jejich lídrovské schopnosti pak nahrazuje manažerský tým spíše než jejich schopnosti. Často jsou nebezpečnější, protože jejich neschopnosti a nepraktičnost po stránce sociální je dovede často k extrémnějším řešením, než lidi praktické, schopné, a stojící noham,a pevně na zemi včetně přehledu a orientace.

Miloslav Ponkrac
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 01:56
Sesadit Sobotku se už jednou pokusili, a Sobotka se za to ani jednoho ze "spiklenců" nezbavil. Musel ovšem najít nové spojence, a pro stranu je docela problém, že jsou to neomarxisté a jiní levicoví fanatici. Kdyby měla strana silnějšího vůdce, měla by o deset procent vyšší preference, ale to ještě neznamená, že by Sobotka vůdcem nebyl.

Jeho styl připomíná Topolánka: ten byl taky od prvního dne "na odstřel", a nakonec dokázal víc než kdokoli jiný po Klausovi.

S Hitlerem se mýlíte, byl nekompromisní autokrat a měl ve všech otázkách konečné slovo, žádný "úředníček". Ale byl poměrně tolerantní k disentu, což se nedá říct např. o paranoidním Stalinovi.
0 # Anonymní 2016-04-11 02:37
Ad 1,2: To jsou jen vnější projevy, které nezohledňují vnitřní děje a okolnosti.

Ad 3: Mít ve všech otázkách poslední slovo – neznamená nic, než někým tolerovanou pravomoc. Třeba na bílého koně mající ve všem právo veta. A konekonců, leckterý úředník dokáže být autokrativní – a Hitlera jsem nazval úředníčkem.

Nemohu napsat než, že jde o subjektívní názory vzniklé různými střípky a vlastními zážitky při sledování i čtení autentických materiálů a daných dob. Budu rád za upřesnění či diskusi – která by i pro mě mohla být velmi obohacující.

Nicméně za čím si stojím je, že lídr a lídrovské schopnosti mohou být značně disjunktní množiny, a že valná většina lídrů měla velmi nevalné lídrovské schopnosti.

Naopak většina lídrů je spíše symbolem a ikonou – a jejich skutečné schopnosti jsou pak často i opačné. Schopnost stát se symbolem a téměř objektem uctívání – je největší lídrovská schopnost, a často k tomu lídr nijak nepřispěl.

Mnoho císařů a králů lídrovalo jen proto, že prostě byli potomci nějakého jiného císaře či krále – a svými schopnostmi pak často lídrům dělali spíše ostudu. Někdy katastrofu zakryli rádci, kteří de facto řídili zem za daného lídra.

Proto mimochodem také mnoha politikům či lídrům tolik pomáhá pronásledování systémem. Protože jim to pomáhá stát se symbolem věci, ikonou v této věci.

Buďme upřímní, většina osobností, které uznáváme, je tak z 80 % ikonami, a kdybychom znali jejich skutečný život, dost bychom byli zklamaní.

Lidi nevolí politiky podle jejich činů, ale podle jejich ikonovistosti. To je více než lídrovství. Schwarzenberk mluví daleko sprostěji, než Zeman – ale ze Schwarzenberka dělali ikonu zdvořilosti a grácie, protože sprototu Schwarzenberka, tak častou a zjevnou, mladí lidé nevnímají.

Tedy o vítězství rozhoduje, zda je člověk schopen stát se symbolem či ikonou. Lídrovství je max. schopnost ustát neustálé útoky policie, vlád – tedy to co bych nazval strategickou inteligencí.

Spor Česko × Německo, a to se velice týká i vašeho Sudetoněmeckého sdružení, je do jisté míry spíše matrixem ion a symbolů, než pravdou. Pro někoho jsou Češi symbolem sprostého národa proti graciézním Němcům. Pro někoho jsou Češi zase vlastní národ a Němci agresivní národ. Pro někoho jsou Sudety symbolem fašistické agrese, pro jiné spíše ublížení Sudetským Němcům. A jen minimum lidí, asi tak méně, než desetina promile je schopna se na věci dívat nezávisle.

Stačí chvíli číst/poslouchat, a vidíte, kde si člověk postavil ikony – a kde budou nesoudný, a fakta bude ignorovat, ač by přísahal, že jedná podle fakt.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 08:19
TP:

Mohl byste rozvést tu teorii, proč není lídrem Kalousek? (U Fialy to chápu.)

Rozumím tomu správně, že lídr by měl tedy dle Vás spojovat? Co takový Stropnický? část svých věrných zjevně nadchnout dokáže, ale část strany vyloženě odpudí, víc než Kalousek.

Yossi
0 # Anonymní 2016-04-11 09:04
Vážení, ty současné průzkumy nelze brát vázne ! Kotleba mel údajně 0,7 procent..a získal 8!... AfD 7-15 a získala 11-25..... Ostatne jisty znak, ze konvicka jiz reálné nad 5 procent ma, je i to, ze agentury drive "zkoumali" Blok proti is ale a Úsvit dohromady a ten jiz dosahoval 5 procent a nyní najednou zkoumají pouze Úsvit .... Proč asi?! Uvidime uvidime ale podle me ( pokud ho nezapřou) se do parlamentu dostane ... Vždyť kandidovat přece muze i jsko obviněný :)
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 10:17
Mohl byste rozvést tu teorii, proč není lídrem Kalousek?

Místo důkazu postačí empirický poznatek, že když odstoupil Schwarzenberg a formální hlavou strany se stal Kalousek, šly preference o polovinu dolů.
0 # Anonymní 2016-04-11 10:28
ad anonymní:

Nevím, na čem fičíte, ale musí to být síla. Agentury nikdy BPI samostatně nezkoumaly, protože prostě BPI není politická strana, tak nemůže mít preference, tak jako nemá preference spolek záhradkářů. Úsvit je samostatná strana a tak se prostě zkoumají její preference, až jim projde změna názvu na Úsvit s Blokem proti islámu, tak to bude stále ta stejná, jedna strana.

Yossi
0 # Anonymní 2016-04-11 10:29
ad TP:

Ale to přece není o líderství ale o oblibě u voličů. Karel prosté táhl víc, ale taky bych ho nenazval lídrem, spíš maskotem.

Yossi
0 # Leo Tydlitát 2016-04-11 10:40
Tady máte důkaz (a pěkného pejska k tomu).
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 10:54
Přesně. Kalousek potřebuje maskota. Nejdřív měl knížete, teď k tomu účelu zkouší Pospíšila. To bez dalšího vylučuje označit ho za leadra.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 11:14
K tomu ještě jeden argument: Leader by nikdy nešaškoval s tibetskou vlajkou na Prašném Mostě, ale kdyby už tam přišel, pak by se minimálně s policisty popral a nechal se zadržet. V novinách by pak byly titulky jako "Kalouska s tibetskou vlajkou zadržela policie", v zahraničních "Předseda oposiční strany v Česku zatčen během státní návštěvy".

Ale na to Kalousek nemá, proto není a nikdy nebude skutečným leadrem politické strany.
0 # Anonymní 2016-04-11 12:08
Sam za sebe-Kalousek je jeden z nejcharismatictejsich politiku, jaky CR po revoluci kdy mela-spise je problem, ze je provareny jako krava, ale vudce by to bez pochyby byl.
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 13:55
Přes Kalouskovy schopnosti, které uznávám, o vůdcovství rozhodují jiné kvality. Vzpomeňte si na amerického senátora Boba Dola, který se v mnoha směrech Kalouskovi podobá. Přesto nikdy neměl šanci stát se presidentem.

U Kalouska navíc přistupují další handicapy: v posledních letech působí, jako by si před každým projevem dal nejméně jednoho panáka, a dlouholeté působení v politice značně otupilo jeho přesvědčivost.
0 # Anonymní 2016-04-11 14:00
Kalousek jednoduše svou lídrovskou funkci rozdělil. Sám si vzal řízení, a roli ikony/maskota nechal jinému. Nejdříve to byl bůh v rámci původního zaměření KDU-ČSL, jindy třeba Schwarzenberk, atd.

Nemáte pocit, že pojel lídrovství si tak nějak utopizujete? Myslíte, že existuje jediná cesta a jediný způsob, jak se stát úspěšným de jure/de facto lídrem strany? To je jako kdybyste říkali, že Žukov byl špatný stratég, protože neuměl dobře střílet z luku, což každý dobrý stratég musí povinně virtuózně umět.

Někdy je lídrem pro své schopnosti; někdo pro schopnosti vytvářet iluze a stát se ikonou; někdo proto, že lidu podstrčí jinou ikonu ale sám vládne (Kalousek); další proto, že z něj lídra udělají manažerské a PR týmy; nebo třeba proto, že vymyslí chytlavé heslo a sám mám naivní ksicht; nebo jen zcela proto, že se ocitl v určitém místě a čase někde.

Jsou miliardy způsobů a cest, jak úspěšně lídrovat – a jen menšina z nich souvisí s tím, co popisujete.

Vytvářet prototyp vlastností lídra (jediným způsobem) – to je poněkud ehm, ehm …

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 14:36
Myslím, že ne. Atributem leadrovství je nezpochybnitelnost.

Výborně je to vyřešeno u aristokracie, tam nikoho za normálních okolností nenapadne zpochybnit, kdo je legitimním vládcem, a v důsledku primogenitury je jasné, kdo se stane (nebo může stát) jeho nástupcem.

V politice to neplatí, tam leader musí svou autoritu a nezpochybnitelnost osvědčit. Nemůže být ani maskotem, ani se maskota schovávat.
0 # Anonymní 2016-04-11 15:12
Výborně je vyřešeno u aristokracie, která ovšem příbuzenským šlechtěním svých rodů postupně zcela zdegenerovala. A kromě toho nebyla s to držet krok s abstraktnějšími a propracovanějšími metodami lídrovství.

Politika v jiném než lokálním rybníčku (tedy vesnici do cca 300 obyvatel) pouze o iluzích a maskotech. Politika lidé neznají, znají pouze to, co jim je o něm řečeno. Tedy o lídrovi nerozhoduje politik a jeho schopnosti, ale ten, kdo o něm zvěstuje informace – to je ten, kdo skutečně rozhoduje o volbách.

Takže třeba realita osoby Schwarzenberka a jeho volební reklama a tvrzení o něm byly v naprosté a totální opozici, tedy image se zcela rozcházela s realitou. A přesto většina lidí volila podle matrixově vytvořeného obrazu Schwarzenberka.

Vždyť se podívejte, že PR a manažerské týmy to vědí! Proto Okamuru zlikvidovali v podstatě nazváním jej Pitomiem v Respektu/Reflexu – od té doby si na ty časáky dávám stejného bacha, jako na dříve prolhané ústředí komunistické strany a propagandy.

Image Bartoše se pokoušejí zničit napařením mu nálepky antisemity.

Konvičku se pokoušejí napasovat do image hrubiána, sprosťáka a agresivního nízkého člověka.

99,99 % energie na likvidaci konkurence, kterou vláda dělá, je na ničení image a symbolů – to je totiž to, co v politice rozhoduje. A je úplěn jedno, jestli lídr je ve skutečnosti hrdina, nebo si nadělá do gatí kdykoli hioukne sova. Jen vy řešíte nějaké reálné vlastnosti lídra, které jsou de facto nepodstatné. A proto také parlamentní styl politiky vede do WC všechny západní státy, protože se oceňuje pouze lež a image.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 15:24
Ano, jiste ma Kalousek problemy s alkoholem, ale z meho hlediska, aby byl nekdo lidr/vudce, musi byt v prvni rade vytecny/charismaticky recnik. Proto se SPR-RSC dostalo do PSP CR, prot Vandas nikoliv a ani nikdy nedostane.

Pamatuji si, ac jsem byl velmi mlad, ze kdyz Dr. Sladek prisel na schuzy, vsichni jsme roztali. Kdyz mluvil, hltal jste kazde slovo. Coz se o Konvickovi, ABB, Vandasovi aspol.neda rici ani naznakem.
Proste kdyz mluvil W Bush-neodesel jste od tv. Ale kdyz ted jeho bratr, bohuzel a opakuji bohuzel, mel jste pocit, ze jste na zakladni skole na hodine fyziky.
Bob Dole nebyl tak charismaticky-naopak bohuzel, neco v sobe ma ten psychopat Cruz.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-11 15:56
Nikomu žádnou nálepku nevnucují, Bartoš hraje nepokrytě z vlastní vůle antisemitu a Konvička je nejapný hrubián a sprosťák.

Stačí se projít jejich FB.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 15:59
O Kalouskovi to platilo dřív, poslední rok až dva už zdaleka ne, jeho charisma se otupilo a často teď řeční opravdu jen jako alkoholik těsně před léčbou.

Souhlasím, že schopnost elektrisujícího projevu je podstatnou náležitostí každého leadra, ale to je součást jeho hodnoty pro stranu, nepostačuje to. Velmi dobrým a přesvědčivým řečníkem je třeba Keller, ale protože k tomu nic dalšího nepřidává, dotáhl to na europoslance prakticky bez vlivu na svou stranu.

Dolovi něco chybělo v každém směru, na charismatu i na vůdcovství. Hlavně byl ale vnímán jako intrikán, což imagi neprospívá. V tom se právě podobá Kalouskovi.
0 # Anonymní 2016-04-11 16:00
Neocon: Jinak řečeno, strana musí mít jednoho charizmatického řečníka, a nemusí jím být zrovna lídr.

Nicméně, právě tím preferováním keců nad čímkoli jiným, se sejí semena, které budou mít svou setbu.

Ono to bohužel už není jen v politice, ale i ve vědě, kde se grafomanie bere jako nejvyšší ctnost vědce. Jeho užitečnost či přínos je zcela nepodstatná. Takový Mendělejev (chemie) nebo Mandel (genedetika) či Purjyně by dnes propadli jako nejhorší vědci a byli by z vědy vyraženi k lopatám či k pásům v továrně.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 16:15
Yossi: A proč by Židé měli být naprosto nedoktnutelní a nekritizovatelní, když třeba Rusy je možné bez problémů kritizovat? Něco tu hodně smrdí. A s rasismem či hanobením národů to nemá absolutně nic společného.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 16:16
Pecina: Keller je mizerným řečníkem. Má jedno dvě témata, a tím se vyčerpal. Poslechnout si ho jednou je osvěžující, podruhé už tak trochu nudné, potřetí už není důvod.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-11 16:21
Ano to je mozne, par let to zase tak uplne nesleduji, ale naposledy v DVTV me prisel tak nejak nejak bez tahu na branku, jako kdyby ho jiz zivot omrzel...
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 16:36
Jinak řečeno, strana musí mít jednoho charizmatického řečníka, a nemusí jím být zrovna lídr.

Tak to ale v praxi nefunguje, voliči takovou stranu nepodpoří. Je předností, má-li strana několik dobrých řečníků, ale leader musí být nutně jedním z nich.

Popularita TOP09 spočívala v tom, že konservativně orientovaní lidé zklamaní ODS neměli koho volit a tak jako nouzové řešení volili je, nikoli proto, že by to snad byla strana jejich srdce. Schwarzenberg byl fíkový list zakrývající Kalouska.
0 # gogo 2016-04-11 16:42
TOP vidím spíš jako projekt zaměřený na specifickou skupinu Havlových pohrobků a falešných elitářů ... cosi, co se částečně kryje s tzv. pražskou kavárnou.
Kalousek byl schopen dlouhodobě fungovat u lidovců a křesťanů obecně, pak se pustil do projektu TOP, protože ve starém kabátě jej už nic nečekalo. Myslím, že předvede ještě jeden pokus, ale ten už nebude úspěšný. Tj. podle mě jako viditelný politik pomalu končí. Jako šedá eminence v pozadí a arciparazit samozřejmě nikoliv.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-11 16:48
gogo: Ano, těch možností je celá řada. Např. by mohl zkusit znovu spojit TOP s KDU-ČSL.
0 # Anonymní 2016-04-11 17:30
Proč tolik touhy po nějakém vůdci? V kritických dobách je vůdce, který nás za tmy převede přes močál, jistě důležitý. Ale v suchu za močálem chce každý jít svou cestou a vůdce už není potřeba.

Potřebujeme, aby se do politiky nechalo zatáhnout víc slušných lidí, bez primárních vůdcovských ambicí. Stokrát raději "šedou myš" (nemyslím to pejorativně) jako je Sobotka než samolibé kohouty jako Klaus a Zeman.

Leader je prima, když nás dovede tam, kam chceme jít. Když sami nevíme co vlastně chceme, když nám je to dost jedno, protože nám toho vlastně moc nechybí, tak nám populistický Vůdce může jen uškodit.

Karel H
0 # Anonymní 2016-04-11 18:22
MP:

Mezi antisemitismem a oprávněnou kritikou je dost jasná hranice. Bartoš je kilometry za ní. :) Doporučuji třeba jeho knížku Obřezaná republika. Je to asi jako tvrdit, že Hájek na protiproudu není psychoticky hystericky antiamerický, jen racionálně kritizuje politiku USA. :D

Yossi
0 # Leo Tydlitát 2016-04-11 18:25
Vy ty hranice kreslíte, viďte?
0 # gogo 2016-04-12 07:44
Zapomněl jste Yossi kromě oprávněné ještě konstruktivní, nebo rovnou soudružské. Vydáváte taky seznamy povolených výrazů a tématických okruhů? Aby třeba člověk neřekl slovo široce používané vůči nějakému jinému národu a ono se to nedotklo něčího outlocitu, kdyby se třeba použilo vůči nadřazené skupině.
0 # Anonymní 2016-04-12 08:54
:D a už jedeme ad hominem slaměné panáky, tak si to děcka užijte.

Yossi
0 # gogo 2016-04-12 09:24
Ale kdepak, Yossi, jen moc nehrajeme tu hru na vyvolené skupiny. Jestli je přijatelné hnojit na Čechy nebo Cikány, musí to být možné ve stejné míře i vůči všem ostatním.
Neslyšel jsem nikdy, že by byl např. někdo popotahován za antislovanismus.
0 # Anonymní 2016-04-08 14:45
Holt je třeba před volbami zažalovat všechny případné alternaticní strany. Klasická šaškárnam, která začíná pokaždé, když si ti ve vládě vzpomenou na příští volby. Této soudní likvidaci konkurenčních stran se říká „demokracie“. Potěmkin soulasí, že toto je pravá demokracie.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-08 20:27
Pane Pecino, státní zástupkyně Nováková, je to ta Věra Nováková, která byla přítelkyní pana doktora Zvánovce?
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 22:08
Nevím, že by byl doktor, naposledy byl Mgr. et Mgr. A ano, je to jeho bývalá přítelkyně.
0 # Anonymní 2016-04-08 22:11
Ne, jako správná levicová aktivistka je přece lesba :) a tak ma přítelkyni
0 # gogo 2016-04-11 15:40
Však Peters o sobě prohlašoval, že je feminist(k)a a levičák.
0 # Leo Tydlitát 2016-04-11 18:35
Pana Zvánovce neznám, avšak přezdívka Guy Peters mi vždy spolehlivě evokovala cosi belgicky deviantního..
0 # Anonymní 2016-04-12 15:14
To je nějaký nesmysl, s tou přítelkyní, ne? To je oheň a voda, přece...
0 # Tomáš Pecina 2016-04-12 15:19
Co naděláte, amor cæcus est.
0 # Anonymní 2016-04-12 15:44
ad anomymní:

Naopak to vcelku vysvětluje jeho náhlou fašizaci.

Yossi
0 # Leo Tydlitát 2016-04-08 22:40
Každý chvilku taká pilku.
Když má na krku soudy Bartoš, tak musí i Konvička. Aneb Volební kampaň v plném proudu…
0 # Anonymní 2016-04-08 23:53
Myslím, že už nemá smysl se zabývat právem, vinou a jinými drobnostmi. Elita už přes média oznámila svůj cíl

domaci.ihned.cz/.../

Teď už nemá smysl diskutovat, bude nutné jednat. A to zcela nekompromisně. Islám není třeba pomlouvat, ale vymazat z mapy Evropy. Důsledně.
0 # Anonymní 2016-04-09 21:15
Vážení, SZ rozšířilo obviněni Martina Konvicky i o nabádání k teroristické mu útoku ... Minuly patek ... Ne to neni žert :( Konvicka údajně nekde napsal, ze teroristický útok je možný i v cr a ze by to mozna i bylo dobre, aby se někteří lide konecne probrali a sup a ma na krku nabádání k teroristické mu útoku.... Trochu mi to připomina Švejka a známou diskusi v hospodě :( je tady jde o svodobu evidentně nevinného člověka :(
0 # Leo Tydlitát 2016-04-09 21:43
Zase to tolik neprožívejte. Tady totiž jde – tedy kromě toho, že se pár zasloužilých soudruhů, soudružek a jejich takyprávních LGBT ratolestí zase jednou rádo sejde, poschůzuje, pochlebíčkuje a vydělá na dovolenou v Řecku – o úplné kulové.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-09 22:46
Píše se o tom někde na webu?
0 # Leo Tydlitát 2016-04-10 01:13
Ne to neni žert“, spousta mračíků => na 99,9 % pustý výmysl.
0 # Tomáš Pecina 2016-04-10 01:30
Též se domnívám, ale nikoli proto, že by to nebylo možné, ale nikde jsem o tom nic nenašel.
0 # Anonymní 2016-04-10 09:13
Mam to od lidi z jeho okolí, predpokladam, ze se to brzy objevi i veřejné .... Lets wait and see
0 # Leo Tydlitát 2016-04-10 12:53
Děkuji za informaci. Že by to odpálili do Mf Dnes v pondělí? Palcový titulek „Obviněn z terorismu“, na zadní dvojstraně velerozhovor s docentem Konvičkou… Nebo ve čtvrtek, aby ten rozhovor byl v magazínu, který odebírá víc lidí?
Chystám článek „Soudy a média. Volební kampaň Martina Konvičky ve velkém stylu“, a toto se mi do něj vyloženě hodí.
0 # Anonymní 2016-04-11 08:57
Tak to doporucuji jeste počkat, vůbec bych se nedivil, kdyby mu SZ do spisů přidal treba "pohrdání Evropskou unii", či pomlouvani odkazu Václava Havla.... Vlastně bych se zas tolik nedivil :( ostatne klidně konvickovi napište na Facebook on vam odpovi a vše potvrdí

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)