Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Úspěšný včerejší den u Městského soudu v Praze se rozhodl Šlachtův ÚOOZ kompensovat na druhé straně politického spektra: dnes dopoledne byl zadržen předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš a v jeho bytě, stejně jako v kancelářích v sídle strany, proběhly prohlídky. Pokud policie nalezne dostatečnou metráž konopného lana, viděli bychom to na rozvracení republiky, v opačném případě zůstane u pouhého podněcování a hanobení anebo oblíbeného držení dětské pornografie.

Soudíme, že ABB trestněprávní aspekty své politické činnosti poněkud podcenil: v této zemi je protisystémový oposiční politik ne jednou, ale oběma nohama v kriminále, a začít studovat trestní řád ve vazbě nám silně připomíná jednání parašutisty, který se shání po návodu na správné balení padáku pět sekund po výskoku.

Aktualisováno.
A veselé video ze zatýkání:


Záběr na přepravky plné knih vydá za tisíc slov. Ano, přátelé, takto zacházel s vnitřním nepřítelem naposledy Husákův režim, i pro ten bylo psané slovo větší hrozbou než kulomet…

Aktualisováno.
V pátek dopoledne by měl být ABB vyslechnut, s tím, že policie poté rozhodne, zda podá podnět ke vzetí do vazby nebo ho propustí. Osobně se domnívám, že hlavním účelem razie bylo dostat se k dokumentům strany, včetně seznamu členů a elektronické komunikace vedení a aparátu (sice jen blbec dnes své disky a e-maily nešifruje, ale vyprávějte to humanitně vzdělaným aktivistům…), arci načasování by mohlo být signálem, že policie se o vazbu pokusí: o ní by se totiž rozhodovalo o week-endu a to je na soudu pro tyto účely k disposici jediný, předem známý soudce.

Aktualisováno.
Bartoš byl propuštěn, jeho trestná činnost je rozsáhlá a závažná: samostatně přemýšlel a mluvil. Přislíbil, že se to nebude opakovat, a proto nebyl vzat do vazby. Děkujeme straně a vládě, tolik velkorysosti si ten veřejný nepřítel snad ani nezasloužil!

Aktualisováno.
Na svém facebookovém profilu zveřejnil zločinec toto prohlášení:
Přátelé, od pátečních poledních hodin jsem venku, děkuji za podporu. Jsem obviněn z několika trestných činů (jen text obvinění má 23 stran), takže velký boj je teprve přede mnou a mými právníky. Ale hlavně - před námi všemi, proti tomuto prohnilému režimu. Ve večerních hodinách chystám prohlášení. A v neděli na naši demonstraci samozřejmě budu přítomen, i když skoro nemohu "mluvit", jinak jdu z demonstrace automaticky do vazby. Stáhnout se ale nehodlám, náš společný boj vybojujeme a ZVÍTĚZÍME! (PS: kromě mnoha jiných věcí mi zabavili i telefon, proto budu - dokud si nezajistím novou simkartu - na mém čísle nedostupný. Děkuji za pochopení)
Tak na ten projev se těším: Vážení přítomní, vy dobře víte, co bych řekl, kdybych směl. Jistě si to myslíte také. Děkuji vám za pozornost!

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-04-28 20:29
Aby jste se nedivil Bartošovým znalostem trestního řádu. Měli fízlíci povolení k domovní prohlídce, nebo si je Šlachta dodatečně (jako obvykle)vytiskne na své dětské tiskárničce?
0 # Anonymní 2016-04-28 22:17
Tak teď nevím. Ten Šlachta má co za funkci? Myslel jsem, že má chytat mafiány, rozkrývat komplikované obchody s pančovaným alkoholem a tak podobně. On teďka nově dělá velitele Lidové milice?
0 # Anonymní 2016-04-28 22:19
To byla evidentně demonstrace sily režimu a pokus zastrašit opozici. Proč jinak proběhlo zatčeni pred rodinou, nasazena Želizka, jako by se jednalo o sériového vraha :( ze by reakce na provokaci s pospreyovanymi kavárnami.....?!
0 # Leo Tydlitát 2016-04-29 01:37
Pokud ABB nebude vyhoštěn do Ruska, pro bojující demokracii asi ještě začne pěkná párty…
0 # Anonymní 2016-04-29 03:10
Co ABB cekal? Za poslednich par mesicu, koneckoncu uz spise let, vyrkl takove mnozstvi zalovatelnych nesmyslu, ze ja osobne se divim spise tomu, ze se to nestalo drive. Zejmena kvuli jasne antisemitskym vyrokum. Nehodnotim zatceni, hodnotim inteligenci ABB, protoze kazdemu myslicimu cloveku muselo byt jasne, ze na to dojde. V jeho pripade si navic dovolim rict, ze jenom trosku ochutnal vlastni mediciny, vzdyt ten clovek slibuje kazdemu s jinym nazorem horsi veci, nez je jeden den ve vazbe :-) Ale tak treba tam opravdu chce.
0 # Anonymní 2016-04-29 08:04
Já nechápu, kdo nad ním ty roky držel ochrannou ruku, přesně jako píšete, on toho udělal tolik žalovatelného, vydal takové knížky, že nechápu, proč jim to v situaci, kdy stíhají kdejakého kindernácka za lepení nálepek, tak dlouho trvalo.

Yossi
0 # Anonymní 2016-04-29 09:01
Pratele vy budete řízení obhájci svobod a příznivci Ústavy :(
0 # Anonymní 2016-04-29 10:10
Yossi: Aneb dle tvé logiky, když stíhají kindernácka za samolepky, kde většinou to u soudu skončí zproštěním, tak už dávno měli ABB stíhat za údajné antisemitské výroky. Lol. Takže dle tvé logiky můžeme čekat analogicky, že ABB zprostí. Ovšem minimálně v jednom tvoje logika hapruje: Proč stát je vůbec stíhá, když musí vědět, že to dopadne jako s kindernácky, tj. blamáží u soudu? Nemluvě o mrhání peněz daňových poplatníků na ptákoviny.
0 # Anonymní 2016-04-29 10:31
To není má logika, to je Váš slaměný panák. :)

Yossi
0 # beldor5 2016-04-29 11:21
Stat stiha prave protoze vi , ze stihani a prutahy , soudy jsou svym zpusobem take trest . To ze vas za 3-4 roky mozna sprosti je vam po tom stresu na nic . Ale na Bartose todle podle meho moc dobre fungovat nebude , podobne jako na Konvicku .
0 # Tomáš Pecina 2016-04-29 11:38
Tři až čtyři roky!? Co by za to dali takoví nálepkoví zločinci, kdyby je soudili pouhé čtyři roky! Vondráka a Dupovou (Rodovou) vzali do vazby před šesti a půl lety, a kupř. RWU jsou stíhány za útoky z let 2007–9. Tři až čtyři roky, to je expresní soud pro privilegované.
0 # KBV - CZ 2016-04-29 09:39
Současný vlastizrádný režim mele z posledního. Dokázal to, tímto zásahem. Z historie naší země víme, že vždy, když se blížil konec nějakého režimu, sáhl takový režim ke své poslední zbrani, to jest represi. Bylo to tak za císaře pána, Nacistů, Komunistů a nyní se to děje znovu. Je tedy jen otázkou času, kdy ti vlastizrádci, co vedou tento náš stát do záhuby, skončí!
0 # Anonymní 2016-04-30 13:37
To si muze myslet jenom fanatik. Proc myslite, ze na Vase demosky chodi cca 100 lidi? Protoze zajimate totalni minoritu. Nedivim se, na nejaky prvorepublikovy fanaticky antisemitismus neni prumerny Cech zvedavy, ma jine starosti a ty rozhodne nesouvisi s uprchliky a Zidy. Snete dal svuj sen o ukonceni vlastizradneho rezimu :-)
0 # Anonymní 2016-04-29 11:20
Rozkaz zněl jasně svého agenta chytnout a pustit. Neúspěšnému to jen pomůže, prodá více knih, bude o čem mluvit. Navíc, cílem touto cestou získat únik tajného seznamu členů napojených na Putinovské spící partyzánské bratrstvo. Navíc se lidu ukáže, že Sobotka se umí takto demokraticky bránit. Chováneč
0 # Anonymní 2016-04-29 11:54
Zabavovat knihy, to je silné kafe. Praktiky pátera Koniáše, bude taky veřejné pálení knih jak za režimu NSDAP? Osobně jsem nevěřil, že spolek zvaný EU nařídil ČR vybírat clo za import knih pro osobní potřebu z USA (obecně mimo EU), jak mi tvrdili na cargu v Ruzyni. A to ČR má ještě vnitrostátní DPH na knihy, narozdíl od např. UK. Inu jen plky vládnoucí kamarily o podpoře vzdělanostní ekonomiky.
0 # Anonymní 2016-04-29 15:49
Informace TARIC
Poslední aktualizace: 28-04-2016
Oblast: Spojené státy americké - US
Textový popis nomenklatury zboží: knihy
KAPITOLA 49
Celní sazba pro třetí země (01-01-2005 - ) : 0 %
0 # Anonymní 2016-04-29 16:21
Vysvětlujte to celníkům na Ruzyni. Nicméně se z Generálního ředitelství cel, podřízené instance nezabraly, pak mi omluvili.
0 # Anonymní 2016-04-29 14:01
nojo, uz to bylo napadne, jak dlouho ABB setrili, kdyz mnohe jine odpalovali za podstatne mene, tak do nej taky sahli. Jedou to navenek podobne jako ceska media: politika vyvazovani.

ABB s tim nepochybne pocital, ucty za obhajobu za nej jiste nekdo zaplati ( ma velemmocne pratele od ruske ambasady az po hrad)a jeste si prida nalepku mucednika.
Kdyby to bylo natvrdo, tak k nemu nabehne ve 04:00 zasahovka, omlati mu hlavu o postel a futra, jeste nejaky klepec cestou v aute atd (jako napr Power 1 a jini politicky zatceni)..

Takhle je to takova pratelska selanka
0 # Anonymní 2016-04-29 14:21
Hrad? No ale jakto? Já myslel, že pan prezident je sionista?!!
0 # Anonymní 2016-04-29 14:47
Pan prezident, stejne jako pan Bartos, jsou to, co je zrovna potreba. Ostatne zrejme malo pamatujete. Byly doby, kdy i pan Bartos byl (ci aspon psal) jako zurivy sionista.
Jinak pokud si take pamatuji, tak i minuly pan prezident pana Bartose nazval "nadeji ceske zurnalistiky" nebo tak nejak podobne. A soucasnemu panu prezidentovi vice nez vydatne pomohl ve volebni kampani vedomym vypustenim lzi o "nacistickem puvodu" manzelky protikandidata. Takze bych se opravdu o nedostatek podpory (natoz financni) z vlivnych mist pro pana Bartose prilis neobaval. Tohoto muze na spinavou praci budou jeste potrebovat.
DS

PS:
Nicmene, musim dodat, ze tato policeji buzerace (i v kauze ABB) za politicke postoje je z principu trapna, neb cim casteji bude policie intervenovat v politickych tematech, tim k vetsi nesvobode cela spolecnost speje.

0 # Anonymní 2016-04-29 19:20
No právě že pamatuju hodně, tak už to mám celé popletené... Třeba pamatuju, jak mi v brdských hvozdech esenbák zabavil na Žižkově v hotelu už nevim jak na burze úplně legálně koupenou slibovou lilii a když vopsal vobčanku, tak se ptal, co to mám na rukávě a já mu řek, že vlajku tibetský armády a von prej "Vidíš, ta je pěkná, a nikoho neprovokuješ"!! Tu mi vyšili úplně v poho v takovym vyšívacim družstvu v Perlový to bylo. .. No a dneska honěj Bartoše, mě s vlajkou a nakonec tuhle už zas i ty skauty... A kdejakej jejich plukovník vydává prohlášení, jak kdyby si myslel, že je ředitelem někde v La Pazu... No ale taky pamatuju, jak jim to spadlo v roce 89 na hlavu.
0 # Anonymní 2016-04-29 20:24
No jetsli pamatujete jak jim to v 89 "spadlo na hlavu" tak pamatujete zjevne vic, nez se v realu stalo :-)
0 # Anonymní 2016-04-29 15:14
Nase milovana Unie, spise tedy Evropsky Svaz, vypada vic a vic jako Sovetsky Svaz.

Oboje bylo vedeno nevolenymi nomenklaturnimi kadry, oboje krvaci cizi penize doleva i doprava, bezne porusuje vlastni pravidla, denne si lze do kapsy, blabolive ideologie a sny trumfuji nad existujici realitou, snazi se ovladat pocasi, ostrakizuje a umlcuje vnitrni opozici,...nezni to vse trochu povedome?

Nezazili jsme to uz?
0 # Leon Kreutzfeld 2016-04-29 16:30
Jakkoliv je tento brusselsky regime odporny a nesvobodny, tak je treba uznat, ze nabizi neocenitelne prilezitosti k absurdnim schweikovinam typu Cirkve ozubeneho kola, pripadne nove forme obcanske neposlusnosti. Problem je v tom, ze lide jako ABB ci Lutz Bachmann se berou prilis vazne a z nejakych me neznamych duvodu se stale domnivaji, ze ziji ve svobodne spolecnosti.

Zajimalo by me, co by se stalo, kdyby se seslo tisic lidi v tricku s vite kym a kriceli nemecky at zije vite kdo, nebo v Nemecku kriceli ze vite kdo je homovitekdo a preverzni zoovitekkdo. Co by se stalo? Euroverze indickeho Salt March? Kral se okazale promenuje mezi poddanymi nahy a reze vsechny co spatri jeho chlupate moudi.
0 # Anonymní 2016-04-29 19:40
"z nejakych me neznamych duvodu se stale domnivaji, ze ziji ve svobodne spolecnosti."

To je taková hra: "Elity" se tváří, že tu je svoboda a ty nejstatečnější se chovají, jako by tu doopravdy byla.

Pak je tu šedý průměr a "svazáci". Kde že je ta změna?

Q.
0 # Anonymní 2016-04-29 17:36
Bartoš je fašista a Pecina taky. Měli ho zavřít až zčerná
0 # Anonymní 2016-04-29 20:15
Takze od vazby upustenou s ohledem na slib? :-) :-) ....
Inu, potvrzeno. ABB jest tak nejak protekcni pachatel extremismu...

0 # Anonymní 2016-04-29 20:42
Zjevně fízlíci nestihli nastudovat poslední judikaturu ÚS ohledně přípustnosti a důvodnosti vazby, tak radši neriskovali, že ČR bude zase muset platit odškodnění. Komedii s odpuštěním vazby sehráli kdysi i u V. Bárty, a české ovce jim to pořád žerou, haha.
0 # Anonymní 2016-04-30 13:40
Ano, spojeni BIS a ABB musi byt jasne kazdemu, kdo se zamysli dal nez ke slovu vlastizradce :-)
0 # Anonymní 2016-04-29 22:16
Nějak se mi zdá, že režim v poslední době dráždí obě strany radikálního politického spektra a popouzí je tak k růstu aktivity...qui bono?pan x
0 # Anonymní 2016-04-30 00:41
Pokud připustím, že není zakoupen k vrcení a prosazení do hry agenta OO7 Luke Belsona.. Tak je testován (policxí)? zda je hrdina? Přece VB musela vědět, že z něj udělají druhého havloidního hrdinu. Nebo jde zase jen o židoznalce který dohodí 10% zisku ze čtení knih státnímu zástupci. Kšeft je kšeft, o tom žádná.
Od chováneč
0 # Anonymní 2016-04-30 10:04
Mírně O/T, ale přátelé měl bych následující dotaz: Je návrh, připravený soudružkou Marksovou, že bezdětní mají platit vyšší sociální pojištění než osoby s dětmi diskriminační, třeba z důvodu přímé či nepřímé diskriminace pro sexuální orientaci, věku, zdravotního stavu anebo světového názoru. Uvítám Vaše fundovaně zdůvodněné názory.
0 # Anonymní 2016-04-30 22:55
Tak logicky diskriminačný je, ale v žiadnom prípade nie z Vami uvedených dôvodov.
0 # Anonymní 2016-05-02 13:04
Samozřejmě, že to není diskriminační. Pouze to tlumí současnou existující diskriminaci, kdy potomci rodičů platí důchody svým rodičům a ještě bezdětným, kteří se na výchově nové generace plátců důchodů podíleli max z 20%. Vyšší sociální odvody bezdětných tak pouze kosmeticky narovnávají současnou diskriminaci rodičů a bezdůvodné zvýhodnění bezdětných.

Richard
0 # Anonymní 2016-04-30 10:52
Vážení přítomní, vy dobře víte, co bych řekl, kdybych směl.

Tak možná by tam mohl odcitovat aspoň třeba recentní judikaturu RRTV, to by snad z vazebního hlediska mohlo být nezávadné. :-)
0 # Anonymní 2016-04-30 12:44
Je docela možné, právě v tomto okamžiku jsme svědky, jak se A. Bartoš stává volitelným kandidátem na presidenta. Politický kriminál byl vždy nejlepší kvalifikací pro tuto funkci a když může P&L nasadit tohle ... :) video.aktualne.cz/.../...

BTW, být v těchto dobách politickým prokurátorem či soudce může být jen krátkodobý profit. Podrobnosti by mohla sdělit paní Brožová-Poledňová, ale je po smrti. Režim v 80. letech vypadal daleko pevněji, než tento bordel a jak to dopadlo...:)
0 # Anonymní 2016-04-30 16:52
Bartos a spol. dopadnou jako vsichni ostatni pred tim, vyjma Dr. Sladka-chodi jim radove stovka lidi na mitinky, po zatceni/propusteni jim bude zase chodit stovka lidi na mitinky, kdyby to nahodou jednou v pruzkumu vypadalo volitelne, tak se pohadaji o penize, ktere jeste nemaji ,za hlasy, ale mohli by mit a rozpadnou se na spolky/bunky, ktere mohou poradat stranicke schuze v telefonni budce, ci vytahu...

Koho dnes nad 15 let veku zajima, vyjma lidi jako je Kalinovsky a Leo Tydlitat, nejake udajne zidovske spiknuti a podobny kecy.
Neocon
0 # Anonymní 2016-04-30 16:11
Je fascinující, jak mají všichni pocit, že mu to zvedne preference, tak schválně o láhev šampusu, že se to v dalších dvou průzkumech nijak významně neprojeví.

Spíš to bude právě naopak, hrozí mu vazba a bude saksakra zticha = nemůže burcovat na demoškách.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-04-30 17:39
Upřesnil bych: myslí si, že mu hrozí vazba. Efekt je arci stejný.

Preference strany trestně stíhaného politika půjdou relativně strmě dolů, protože se lidé budou bát vyjádřit svou podporu. Skutečný volební výsledek těmto preferencím nebude odpovídat, tak jako tomu bylo v případě ĽS-NS. Což neznamenám, že by Národní demokracie mohla reálně překročit pět procent, k tomu by se Bartoš musel nechat zavřít a zůstat tam do voleb, a to ještě ne krajských, kde nemá kandidáty, ale do parlamentních.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)