Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Policie České republiky dnes podle všeho zadržela Adama B. Bartoše během jeho projevu na Václavském náměstí za to, že řekl: To už není jenom nějaká liknavost nebo neschopnost vlády, to už je vědomé budování rozvratu země. To je vlastizrada. To je vlastizrada, která musí být potrestána trestem nejvyšším.

Na rozdíl od kausy Polná, kde se s nasazením nemalého znaleckého úsilí podařilo projev vměstnat pod skutkové podstaty dvou trestných činů a Bartoš se bude muset zdatně hájit, nechce-li skončit s pravomocnou podmínkou, dnes šlo o křečovitou snahu vyhovět zadání ministra vnitra Chovance. Byl bych proto překvapen, kdyby policii s obviněním nevyhodil už státní zástupce, a za zcela nepravděpodobné pokládám, že by mohl jít politické objednávce na ruku soud.

Až příští dny arci ukážou, nebyl-li jsem přílišným optimistou.

Aktualisováno.
Bartošův projev:


Zatím nevíme, z čeho policie Bartoše obvinila (pokud vůbec), tipovali bychom vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci/na úřední osobu podle § 324/326 odst. 1, písm. a), b) TrZ se sazbou do tří let, avšak možnosti jsou bohaté: při dostatečné míře stupidity policejního orgánu bych si dokázal představit např. rozvracení republiky podle § 310 odst. 2 písm. a) TrZ ve stadiu přípravy (sazba je až dvacet let). A ihned poté by měli zavřít Miroslava Macka, který o defenestraci na svém blogu hovoří nejméně dvacetkrát do roka.

Aktualisováno.
Podle zprávy policie prý podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo omezování jejich práv a svobod podle § 356 TrZ. Nechte mne hádat: Plzeň? Hrdlořezy? Lhotka?

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-26 23:22
Kdysi komunisté nazývali sociální demokraty sociálfašisty. Chování Chovance, který trvale úkoluje policii, která tak porušuje lidská práva na svobodu projevu, svobodu shromažďování, svobodu pohybu občanů ČR, lze mít v důsledku za chování fašistické, totalitní.
0 # Anonymní 2016-03-28 13:59
Pane Pecino, kolik penez je potreba sehnat pro toho Pechance? Dekuji za info , rad případný rozdíl poskytnu ....
0 # Tomáš Pecina 2016-03-28 14:03
Tak to nevím, podle informací od znalce bude i pro minimální variantu zkoumání potřeba cca 50 tisíc…
0 # Anonymní 2016-03-29 16:41
Tj. Staci tedy 30 tisíc? Kdyz 20 se jiz vybralo?
0 # Guy Peters 2016-03-29 11:46
Já to říkal hned. Ustanovení § 356 NTZ je nový hit OČTŘ.
0 # Anonymní 2016-03-29 21:52
Policie není všemocná, chci hlavu Chovance, píše Bartoš
tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)