Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nebo když, tak jiné. Hodně jiné, a rozhodně ne takové, které by mělo jakýkoli vztah k realitě. Touto zásadou vedený redakční kolektiv klinicky téměř mrtvého blogu Jiné právo uložil před nastoupenou jednotkou bloggerů přísnou důtku s výstrahou jednomu z autorů, Janu Vučkovi, za to, že ve svém textu shora citovanou zásadu porušil a pokusil se psát o něčem aktuálním a zajímavém. Pokud by se to snad mělo opakovat, bude text bez varování vymazán, osopil se na odvážlivce Robert Zbíral, blogger známý tím, že za celý život nenapsal na Jiné právo vůbec nic zajímavého a je tedy nejlépe kvalifikován takovou sankci J. Vučkovi uložit.

Váš blog, vaše volba, neboli kdo chce kam, pomozme mu tam, pravíme, tiše odcházejíce středem a vyňavše Jiné právo z RSS feedu.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-11 21:05
Já bych zrovna takové články jako od Vučka chtěl číst častěji.

Když jsem byl neprávem osočen ochrankou OBI z krádeže, a rovnou jsem ochranku nahlásil na policii za krádež mého řádně zaplaceného zboží, byl jsem naivní, a netušil jsem, co vše byla polocie i městský přestupkový úřad schopen udělat. Jak aktivně ztráceli vše, co svědčí v neprospěch ochranky. Jak zoufale se úřední orgány snažily zahazovat všechny důkazy proti okrádající ochrance. Nakonec jsem si vzal právníka, a pochopil, že právo zde funguje poněkud mafiánsky.

Přes všechny snahy se jim nepodařilo najít jediný důkaz proti mě, takže OBI Prostějov zařadila do spisu alespoň údajný mail vycucaný z prstu, který jsem měl údajně napsat – a který ukazuje, že jsem bídák. A městský úřad důkaz přijal.

Přestupkový úřad ignoroval pokladní stvrzenky za zaplacení, ignoroval výpis z banky, že OBI dostal platbu kartou. Ignoroval dokonce chybějící jakýkoli důkaz o krádeži. Když přestupkový úřad 3 × marně žádal o kamerový záznam, ten se po poslední žádosti „náhle ztratil“ protože nastala „náhlá“ závada PC.

Jsem za ten případ rád, poměrně levně jsem zjistil, jaká žumpa je v české právní praxi a ztratil naivitu. Od té doby právo a spravedlnost odděluji jako dvě téměř disjunktní slova. Pochopil jsem i rčení, že spravdlivý je jedině bůh.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-11 21:29
skoda, ze som podjaty, inac by som komentar napisal s gustom.
0 # David Schmidt 2016-03-11 23:30
Současná koncepce Jiného práva má splňovat představy o lidech, které je možné dát do funkce soudce či jiné, protože "nedělají problémy", neruší zavedené zvyky, ale hlavně jsou schopni koexistovat s lidmi, co jsou v justici. Hlavně nedopadnout jako Michal Bobek, který - pokud je můj odhad správný - nebyl jmenován soudcem právě pro svoji otevřenost a GA se stal, až když se "znormalitoval".
0 # Anonymní 2016-03-12 00:07
Trochu OT.

Znám p. Vučku pouze "elektronicky" z dob, kdy frčelo vytáčené připojení 33 kbit, Google ještě neexistoval a jedinou "sociální" sítí na internetu byly emailové konference. Přiznám se, že jsem se zpotil hrůzou, když jsem si představil, že byl státním zástupcem. Ale možná dospěl:)

Ale k věci. Jako laika mě napřed šokovala možnost "mizení" důkazů. Ale pak jsem si uvědomil, že je to úplně stejné, jako jinde. Na základě zfalšovaných dat se zbytečně utrácejí biliony dolarů za kontraproduktivní "ekologii", na základě lží, i těch odhalených se vedou "spravedlivé" války, výsledky průzkumů veřejného mínění jsou na objednávku a tzv. "demokracie" jde téměř vždy proti jasné vůli většiny. Jsme společnost nemocná lží. Lež se rozlézá do všech záhybu života a my už to ani nevnímáme. Tohle nás zničí.

cnemo
0 # Anonymní 2016-03-15 18:12
Chtěl bych ještě dodat, že já sám na Jiné právo nechodím od doby, kdy několik týdnů jsem četl pouze o propagaci feminismu.

Na druhé straně zase jindy jsem si tam výborně početl o DNA a genetice (nijak nesouvisejícího s právem a ani právními úkony) od vědce.

Možná, že bych mohl nabídnout Jinému právu článek o linuxovém kernelu nebo o jazyce Forth. To by zcekla splňovalo podmínky jejich článků.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-15 21:40
Chtěl bych ještě dodat, že já sám na Jiné právo nechodím od doby, kdy několik týdnů jsem četl pouze o propagaci feminismu.

No, u mne byla poslední kapkou "učená" meditace jakéhosi floutka nad tím, jak se má advokát správně snobsky obléknout, aby vypadal opravdu "in"...
0 # Leo Tydlitát 2016-03-18 20:31
O tom, kdo smí a nesmí přednášet na PF UK aneb Vít Zvánovec versus mladé neomarxistické právní naděje
(pozor, odkaz vede na Reflex.cz)
0 # Tomáš Pecina 2016-03-19 13:20
Co je na tom divného? Kdo chce přednášet na vysoké škole, musí, mimo jiné, respektovat pravidla tamního diskursu, a diskursem této fakulty bylo vždy pochlebování establishmentu. Establishment je multikulturalistický, multikulturalisticky se tedy tváří i učitelé. Když bude multikulturalismem islamofobie, Víta Zvánovce ze školy vyrazí, protože byl málo protimuslimský.
0 # Anonymní 2016-03-19 17:19
Jo, jo, tak nejak. Uz tu jen chybi proletarske reci pani Daniely, jak pan Zvanovec se svym myslenim na Akademickou pudu jednoduse nepatri. Kupredu leva...
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-03-19 18:50
Asi jste nepochopil, že jsem svůj text mínil ironicky; k dané fakultě necítím nejmenší respekt, dlouhodobě.
0 # Anonymní 2016-03-19 21:06
Ne, ne, pochopil jsem ho spravne. Chtel jsem jen rici, ze nemale mnozstvi lidi, vc.Daniely, takoveto udavani, kadrovani a omezovani lidi, schvaluje a podporuje.
Neocon

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)