Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A máme tu pro zpestření jedno roztomilé skandalisační video, pro změnu ze Slovenska:

Zbraň poslanci za ĽSNS Peteru Krupovi nezabavili, jak se redaktor Denníku N pokouší publiku vsugerovat, nýbrž toliko ji při vstupu do budovy slovenského parlamentu odevzdal, avšak Krupova reakce je rovněž k nezaplacení: první lekci, že s medii se zásadně nemluví, protože cokoli řeknete, může být použito proti vám, pán poslanec zjevně absolvoval, avšak druhá (a u některých jedinců arci též poslední), ve které ho naučí říkat Obráťte sa na tlačového hovorcu!, jej teprve čeká.

Jsem asi okoralý cynik, ale celkem mne baví představa, že příště, až poslanec nebude muset projít detekčním rámem, si na zádech přinese kulomet Maxim po pradědečkovi z první světové války.

This is Slovakia!

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-21 21:33
No, jestliže měl u sebe zbraň asi má na její nošení platný ZP a jestliže ji při vstupu do budovy, (ještě než prošel rámem), odevzdal, tak nevím o čem je řeč a také nevím, o čem by se měl bavit s podělaným novinářem. Ten poslanec asi nebydlí v Bratislavě, tak měl sebou zbraň, jak je zvyklý ji nosit. To před vstupem do baráku NR ji měl někam uschovat? Nebo nechat v hotelu? Být na jeho místě tak to udělám stejně. Vlezu do baráku, jdu přímo k praccovníkovi co to má na starosti, odepnu pistoli i s pouzdrem, vyndám zásobník, zkontroluji zda není náboj v komoře a vše odevzdám proti stvrzence. Kde v tom někdo vidí nějaký skandál?
0 # gogo 2016-03-22 08:44
Přesně tak. Pokud člověk má právo nosit a cítí potřebu, či má dokonce důvod tak činit (a nejspíš i na Slovensku se musí nosit skrytě), tak když se zbraní dojde do budovy, kde je nošení omezeno nebo zakázáno, mají tam službu, která zbraň převezme a pohlídá, tak to s nimi vyřeší hned při příchodu a diskrétně. Myslím, že pan poslanec nenosí zbraň do parlamentu s úmyslem ji použít přímo tam.

Humorné jsou zákazy zbraní na poště nebo v bance. To takhle člověk nese hotovost a pro jistotu se ozbrojí, přičemž vylepovač cedulek si myslí, že od 50m od peněžního ústavu již nic nehrozí a že by měl člověk nechat zbraň snad v autě nebo v popelníku před bankou.

Nedávno se stalo něco podobného se Zemanem, kdy mu přišel na setkání s občany ozbrojený člověk. Normálně přišel, nahlásil u ochranky, že je ozbrojen, ti od něj pistoli převzali a po akci vrátili. Prakticky nikdo nic nepoznal, kromě pisálků, kteří s očima navrch hlavy hysterčili a psali nahlouplé články. Starosta obce to pak vyjasňoval na svých stránkách.

Představa poslance s Maximem na zádech je jistě velice směšná, ale obávám se, že by takový člověk jen velmi těžko dostál požadavku skrytého nošení.
Možná je to od pana Krupy jen gesto nebo zvyk, možná nosí z dobrého důvodu. Záleží na ostatních poslancích a na platných regulativech, jak situaci vyřeší - jestli bude odkládat při každém příchodu, nebo zda jej nechají skrytě nosit i v poslanecké lavici.
Mám dojem, že převládající tradice parlamentů a poradních sborů bývala taková, že se v předsálí zbraně odkládaly, o audiencích nemluvě. Bezpečnost na místě pak zajišťovala ochranka. Takže já bych tam zavedl odkládací schránky a rámy ponechal v činnosti.
Je ale také pravda, že v historii docela často docházelo ke zneužití situace odzbrojeného oponenta, takže je asi na každém, aby situaci dobře zvážil a podle toho se rozhodl kam a za jakých okolností poleze. Pan Krupa může vzhledem k neutuchající mediální kampani proti celé jeho straně čekat lecjaké provokace, tak mu přeju, aby se nenechal vyprovokovat. Podle videa má ale nervy v pořádku a na ratlíky nereagovat umí.
0 # Anonymní 2016-03-22 09:28
Někde jsem četl, že odkládací schránky na zbraně mají v parlamentu u nás. Z poslanců měl braň prokazatelně Rath.

Video je naprosto trapný odpad hledající záminku ke skandálu, víc na to říct nelze. Jistě nemalou roli na tom hraje fakt, že jde o kotlebovce.
0 # Anonymní 2016-03-23 00:45
Autor toho videa - novinár Miroslav Kern je preukázateľne prepojený na politikov a už v minulosti konal na pokyn bývalého ministra vnútra.

Pokiaľ ide o Kotlebovcov - tí sú pravidelne brutálne fyzicky napádaní organizovanými skupinami, po ktorých končia v nemocnici. Polícia doposiaľ neobjasnila žiaden z asi 10 brutálnych útokov, kedy boli obetiam železnými tyčami napríklad dolámané končatiny.
Po tomto je potreba kotlebovcov nosiť zbraň viac než odôvodnená, keďže polícia ich nevie a nechce chrániť.

Postup poslanca bol učebnicovo správny, po vstupe do budovy zbraň odovzdal do úschovy policajtovi z úradu pre ochranu ústavných činiteľov a po odchode si ju prevzal.
0 # gogo 2016-03-24 14:15
Mohl byste ty útoky na Kotlebovce nějak upřesnit nebo doložit odkazy? Dosud jsem si myslel, že je nahánějí jen mediálně a netušil jsem, že to došlo až k fyzické konfrontaci.
0 # Anonymní 2016-03-28 17:27
Kotleba bol pred rokmi spolu s matkou napadnutý po čom skončil v nemocnici. Takisto jemu a ďaľším zapálili auto, atď.
0 # Anonymní 2016-03-22 12:25
Také na to nevidím nic divného a ze se nechce bavit s nějakým moukou z pravdolaskarskych novin, ?! Ja bych se s nim take nebavil
0 # Anonymní 2016-03-23 00:50
Bola to vopred zrežírovaná provokácia, novinár spriaznený s bývalým ministrom vnútra mal zjavne informácie, že poslanec je držiteľ zbrojného preukazu a preto na neho na vrátnici čakal, s cieľom urobiť z kotlebovcov militantov. Na toto cirkusové predstavenie nadväzovali aj výroky politikov štandardného politického spektra, ktorí sa predchádzajú v odsudzujúcich vyhláseniach, hoci vo svojich vlastných stranách majú kolegov, ktorí rovnako chodia do NR SR ozbrojení.
0 # Anonymní 2016-03-28 17:28
Neviem či ste zaznamenali ďalší vývoj www.hlavnespravy.sk/.../760360
0 # Tomáš Pecina 2016-03-28 17:36
Četl jsem, ale nejsou mi známy žádné podrobnosti, kromě toho, že by snad pan Krupa měl podstoupit psychologické vyšetření; to by měl arci na Slovensku podstoupit leckdo, ministrem Kaliňákem počínaje.
0 # gogo 2016-04-04 08:49
Vypadá to, že to mělo dohru a soudruzi použili všech dostupných metod k šikaně:
naseslovensko.net/.../...

Myslím, že místo špičkování s Maximem by si od nás pan Krupa zasloužil spíš podporu, protože v Bratislavě se bojovalo tak trochu i o Prahu.
0 # gogo 2016-04-06 15:32
A tečka za případem (snad) ... zbraně vráceny.

tvnoviny.sk/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)