Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jako perličku ke kause Hrách na stěnu uvádíme vyrozumění, ze kterého plyne, že mou ústavní stížnost proti nečinnosti Městského soudu v Praze bude jako soudce zpravodaj projednávat jeho bývalý místopředseda Jaromír Jirsa. Chabě se bráníme námitkou podjatosti, činíce tak arci u vědomí, že je to stejně jedno, protože pro českého soudce je právo na nečinnost cosi jako dědičná výsada. Nezbývá než závistivě zahlížet do blízkého zahraničí, kde byl spor mezi Posseltovým vedením Sudetoněmeckého krajanského sdružení a jeho odpůrci projednán ve dvou stupních za nějakých devět měsíců, a čekat, kdy si přetížení čeští soudci zase zvýší platy.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-05 20:03
Myslíte si, že ten Jirsa je jen náhoda? Zkuste se podívat na rozvrh práce a požádat soud o algoritmus přidělení senátu! To pak už jen budete valit bulvy. Prostě právní stát je fikce ke které se jen stále blížíme. To neříkám já, ale nějaký JUDr. Pavel Rychetský. Já dodávám, že uděláme vždy jeden krok vpřed a rychle tři kroky vzad.
0 # Tomáš Pecina 2016-03-05 20:48
Proč by to neměla být náhoda? Za prvé na tom nikomu nezáleží, za druhé si 100,0 % soudců v České republice myslí, že více než půlroční nečinnost nejsou průtahy. Tedy je zcela lhostejné, kdo by mou ústavní stížnost dostal.
0 # Anonymní 2016-03-06 21:13
Nehorázné průtahy v soudních řízeních jsou i jednou součástí produktivity ČR. Proto nejsou požadavky na stejné mzdy jako v některých sousedních státech na místě, bohužel.
0 # Anonymní 2016-03-07 09:58
"Proč by to neměla být náhoda? Za prvé na tom nikomu nezáleží, za druhé si 100,0 % soudců v České republice myslí, že více než půlroční nečinnost nejsou průtahy. Tedy je zcela lhostejné, kdo by mou ústavní stížnost dostal."

Proč tedy podávat námitku?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)