Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tohle vypadá, jako by za nitky ze zákulisí tahala Kancelář Blaník: za podmíněné propuštění exsenátora Alexandra Nováka byl potrestán nepatrným snížením platu státní zástupce Ladislav Kosán, který v onom veřejném zasedání intervenoval. Proti rozhodnutí není přípustné odvolání, přísné kárné soudnictví je v této zemi již několik let jednostupňové. Vše je tedy tak, jak má v severních Čechách být: napravený Alexandr Novák opět coby kmotr spolu s Patrikem Oulickým řídí toky veřejných peněz v regionu a všichni jsou spokojeni, patrně i finančně zajištěni na roky dopředu. Nespokojen je pouze nedobrovolný sponsor této justiční šaškárny, daňový poplatník, ale na něm nezáleží, tomu před volbami ukážou nějaké pěkné obrázky na billboardu a on stejnou bandu, která za affairu odpovídá, ochotně zvolí znovu: přece by nevolil nějaké extremisty!

Aktualisováno.
Vůbec jsem to netušil, ale můj odhad s Tondou Blaníkem byl přesný.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-08 17:25
tak tak, plebs si zas zvoli niekoho kto nebude mat odvahu alebo zaujem stojate (hnijuce) vody vypustit. tym "niekoho" myslim toho kto bude viac a viac bit na temu rozncyh zastupnych problemov.

mimochodom, na oslovi vysiel zaujimavy clanok na temu "nekonecnych" predvolebnych kampani.
0 # Anonymní 2016-03-08 17:30
pardon, spravny link: je tu.
0 # Anonymní 2016-03-10 15:04
Zázrak je, že ho před ten senát vůbec poslali, a že ho nakonec lehce přes prsty i klepli.
Jeden případ s postihem z tisíců nepostižitelných manipulací, co se dějí dnes a denně ...
0 # Anonymní 2016-03-10 15:46
A co jako udelal spatne statni zastupce? Novak byl prvotrestany, za maj.tr.cinnost, dobre chovani, doma mel zazemi, uhradil v radnem terminu pokutu ulozenou KS, tak i kdyby byl slepy, hluchy, bydliste mel na urade, bez penez, tak by na pulce musel jit tak ci tak.
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-03-10 15:52
To se dozvíme z database rozhodnutí, až je NSS vystaví.
0 # Anonymní 2016-03-10 16:39
Ano, to se dozvime-jen je problem, ze tenhle konkretni st.zastupce se evidentne zachoval jak mel a dostal za to bu bu bu.
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-11 16:03
Osobně jsem přesvědčen, že důvěru veřejnosti v justici snižuje podstatně větší měrou spíše samotné rozhodnutí kárného senátu, než (ne)činnost Dr. Kosána.

V celé věci je určujícím faktorem prostá naštvanost lidu na to, že Novák dostal malý flastr a ještě míň si odseděl - a z toho plynoucí poptávka po tom, aby "za to" byl někdo potrestaný.

Nějak nechápu, v čem je má spočívat kárné provinění SZ. Z výkonu trestu přeci odsouzeného nepropustil SZ, ale svým rozhodnutím soud. SZ je vlastně vytýkán způsob, jakým si soud posoudil nějaké důkazy (záruku), popř. věci, které byly nejspíše patrné ze spisu (nástup do výkonu). To je mu vytýkáno mj. i proto, že měl asi na tom zasedání nějak víc křičet, že se ta záruka nemá přijmout nebo co. Při tom moc nechápu, co měl vlastně víc říkat, resp. co tak mohl říct, co by ten soudce sám nevěděl. No a následně je mu vytýkáno, že se vzdal práva na podání odvolání, tj. vlastně to, že souhlasil s tím, jak soud rozhodl.

Čili pokud to shrnu, kárný senát vlastně svým způsobem přezkoumal rozhodnutí toho trestního soudu a konstatoval, že je to rozhodnutí špatné a nesprávné.

To je přeci otřesný voluntarismus, který se tady obhajuje tím, že Novák dostal málo. To samozřejmě může být klidně pravda, ale ve své podstatě to popírá jindy tolik adorovanou nezávislost systému. Příště nechá Bradáčová kárně odsoudit SZ, který zastaví trestní stíhání někoho nevinného, nebo nepodá odvolání proti zprošťáku... Protože kdyby se ten SZ víc snažil, určitě by to ten nešťastník dostal NEPO.

Osobně jsem celkem otevřen myšlence, že by měla být kárná odpovědnost dovoditelná např. i za hloupý rozsudek. Nejde to ale dělat takovým způsobem a hlavně tak selektivně. Např. když Lázna vezme do vazby nějakou nešťastnici a odůvodní to zjevně účelovým a hlavně hloupým způsobem, je to jeho netrestatelný "právní názor". Zatímco když teď soud nějak rozhodně, tak je SZ potrestaný za to, že nezařídil lepší rozhodnutí.

Přitom je praxe často taková, že na veřejná zasedání o podmíněném propuštění nebo upuštění od zbytku výkonu SZ ani nechodí. Nevím, jestli bych je teď neměl všechny nabonzovat Bradáčové, aby je mohla taky zažalovat...

PV
0 # Tomáš Pecina 2016-03-11 18:56
Moje hypothesa je, že soudce si úplatně ve spisu nevšiml, že Novák nenastoupil do basy dobrovolně, a SZ ho na to úplatně neupozornil. Z úplatku zbylo dost pro všechny. Tedy až na Bradáčovou, na kterou zapomněli a ona jim to takto oplatila.

Jak říkám, je to jen hypothesa, arci nikoli nepravděpodobná.
0 # Anonymní 2016-03-11 19:11
Nemate spravne info-Novaka sbalili dokonce nekolik dni pred poslednim dnem, co mel nastoupit vykon trestu, coz se v CR jeste nikdy nestalo.
Jinymi slovy-i kdyz to samozrejme zkousel, jako kazdy druhy, pres doktory, tak mu to bylo zamitnuto ( o cemz media chybne informovala jako o vyhybani se nastupu) a SKPV ho sbalila 5 dni pred poslednim dnem lhuty, coz je unikum.
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-12 10:24
TP:
jako OK, klidně bych něčemu takovému věřil. Jenomže to se neřeší kárným stíháním, ale trestním stíháním. Tzn. Bradáčová (nadto ještě, když je SZ!!) měla zahájit trestní řízení jak proti Kosánovi, tak proti tomu soudci. Pokud si tedy myslela, že postupovali nedbale za úplatu.

Když by měl být postup nedbalý jenom ze šlendriánu, tak tam připadá v úvahu kárné řízení, ale zase vůči oběma. Soudce Bradáčová žalovat nemůže, ale nijak sem nezachytil, že by se třeba obrátila na ministra.

Je-li kárně souzen jenom SZ, tak to přece vůbec nedává smysl.

Navíc precedent revize pravomocného rozhodnutí formou kárného řízení, mi v tomto směru připadá dosti nebezpečný.

PV
0 # Tomáš Pecina 2016-03-12 10:58
To není revise, Novák zůstává propuštěný. Pouhá zdravá prevence (cynik ve mně řekne, prevence toho, aby si příště rozmysleli s Bradáčovou se nerozdělit).
0 # Anonymní 2016-03-11 19:12
Cili nejen technicky a prakticky, ale i po pravni strance nastoupil vykon trestu v radnem terminu, dokonce o temer tyden drive, nez mu bylo ulozeno vyzvou k nastupu vykonu trstu.
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2016-03-11 19:27
Potom tomu nerozumím a raději si počkám na rozhodnutí.
0 # Anonymní 2016-03-11 20:06
Ani ja ne. Preci pamatujete, jak tehdy v nejakem odposlechu zaznelo, ze "Sasa shani cash, aby mohl odjet na FL" a na to konto ho sbalili a odvezli do veznice. Ale to vse probehlo 5 dni pred posl.dnem na nastup vykonu.
Neocon

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)