Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ve vynikajícím americkém filmu All the King's Men (1949) sledujeme počátek politické dráhy guvernérského kandidáta, který jednou vystoupí s neslaným-nemastným projevem, jímž nikoho nemůže zaujmout, a poté, po nějaké době, ten samý člověk promluví jednoduše, k věci a tak, že elektrisuje dav (pokud film neznáte, pusťte si ho, je skutečně dobrý; Američané vždycky uměli točit výborné filmy o politice).

Co to má co dělat s Adamem B. Bartošem, kterého policie v sobotu během projevu na Václavském náměstí zadržela a poté s nedůvodnou brutalitou zasáhla proti jeho příznivcům? Velmi mnoho.

Bartoš totiž ví, že může klidně říkat úplné nesmysly a absurdity, ale nikdy nesmí své posluchače nudit. Projevy stylu král promluvil, neřekl nic, si může dovolit politik-inkumbent. V tom je hlavní rozdíl mezi ním a Tomášem Vandasem, který svou Dělnickou stranu nejprve nedokázal uchránit před rozpuštěním, poté opomněl komunikovat s Evropským soudem pro lidská práva, který byl ochoten jeho případem se zabývat, a nakonec ze strany vyhnal jediné politiky, kteří uspěli v komunálních volbách, zjevně ze žárlivosti: v DSSS nesmí být nikdo schopnější a úspěšnější než předseda! Jeho charisma je přitom běžnými postupy nedetekovatelné a Vandasovy projevy tvořivě kombinují kouzlo banálního s půvabem frase.

Bartoš šokuje, protože musí, není to žádný fanatik, ale racionálně uvažující vůdce radikální národně konservativní strany. Bartošovy politické projevy není proto možné brát bez určité míry řečnické licence. Výzvy ke svržení vlády by snad mohly být vzaty v potaz, pokud by u koně demonstrovalo ne 300, ale 30 tisíc lidí; takto to jsou pouhé rhetorické figury, jejichž jediným účelem je vyvolat mediální zájem.

A součástí mediální hry je i jeho zadržení, které upomíná incident z r. 2009, kdy při oslavách 70. výročí vzniku Slovenského štátu Marian Kotleba řekl: Vyskúšajme si teraz demokraciu v praxi! a pozdravil přítomné Na stráž! – a policie ho okamžitě sebrala. Politicky to byl úspěch, protože vůdce prokázal, že nemá strach, a kriminalisace se stejně nezdařila, jeho trestní stíhání bylo po třech měsících zastaveno. A dnes je Kotleba hejtmanem a jeho 14 poslanců se dostalo do (150členného) parlamentu.

Nechci být špatným prorokem, ale tato divadelní inscenace začíná nabírat kontury velmi zdařilé reprisy.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-29 23:04
Kotleba se dostal do parlamentu díky tomu, že opustil antisemitismus, jelikož ani na Slovensku by to na 5 % nestačilo a místo toho reálně makal v regionech.
U ABB nebude jeho posedlost židovským spiknutím kalkulem ale spíš psychickou poruchou. Takže bych se fakt nebál, že se od toho dokáže oprostit, aby nahnal víc hlasů. Neantisemitský ABB totiž prostě neexistuje.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 00:00
Yossi, mylite se. ABB je to, co zrovna potrebuje. Byl dlouhe roky srdnaty sionista (zejmena ve sve roli redaktora portalu eurabie.cz a jeho sesterskych serveru)a zastance Izraele a jeho prava na obranu.

Pak, behem par mesicu, naopak uplne otocil a postavil se na druhou stranu barikady, tedy do role zuriveho antisemity.
ABB je a bude presne to, co bude mit pocit (ci jeho "rukavaditele" ) ze je pro neho vhodne vyhodne...

Tomasi, jejich strana neni prece konzervativni ani nahodou. Narodne socialisticka mozna. Ostatne skutecnost, ze prava ruka Bartose, mistopredseda ND, L. Zemanek je byvaly tajmenik Svazu komunisticke mladeze take hovori za mnohe.
DS
0 # Anonymní 2016-03-30 08:07
Kdyby byl ABB to, co se mu hodí, tak by právě ten antisemitismus už dávno odhodil, protože musel vidět, že ty devadesátkové kecy nikoho neberou, a místo toho kul protiuprchlické železo s Konvou. A měli by velkou šanci mít nad 5 %, takže zas takový stratég a oportunista nebude.

P. S. Já si jeho izraelské vlezdozadnicování pamatuji, ale otázkou je, zda byl oportunista tehdy, teď, nebo vždy.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2016-03-30 11:24
Dušane, Bartošova strana není socialistická, ale skutečně je konservativní. Povšimněte si, že téměř nethematisují sociální otázky, ale tradiční konservativní nacionalistickou agendu: xenofobii, antisemitismus, odpor k sociální demokracii. Jiná věc je, zda se k socialismu nebude muset posunout, pro nedostatek konservativního voličstva.
0 # Anonymní 2016-03-30 00:10
Mě vždycky fascinuje, jak někdo prorokuje, aniž by vzal v potaz kromě jednoho řečníka také chování státu, EU, světové politiky a dalšího.

Ač jsem nikdy nevolil minortní strany, a některé mi bylo přímo odporné, jiné sympatičtější, za ta léta jsem si nemohl všimnout, že v naší demokracii to funguje tak, že jakmile začne hrozit, že nějaká pidistranička by mohl mít potenciální úspěch, pak se rozeběhlo buď zesměšnění v médiích (ála Pitomio vůči Okamurovi), nebo policejní/soudní obvinění (ála Miroslav Sládek a republikáni), případně finanční zruinování (opět republikáni), případně zákaz strany (ála Dělnická strana), případně dehonestace a vyhození z univerzity (ála Konvička).

Takže já bych kauzalitu postavil přesně opačně, než článek. Upřímně jsem čekal přesně to, co se stalo. Po faktické úspěšné likvidaci – osobní či pomluvě v médiích – Okamury, Konvičky, jsem si říkal, že na řadě je ještě Bartoš a ještě několik lidí, jejichž jména si s dovolením nyní nechám pro sebe.

---

Babiš, Sobotka a spol. jsou extrémně slizká a odporná parta, a je vcelku jasné i největším blbcům, že příští alternativní strany budou 5 × silnější, než kdykoli v minulosti. Je úplně jedno, jestli to bude řečník/strana A, nebo B, nebo Fň, na tom nesejde. Celá Evropa se radikalizuje a odklání ve veřejném mínění, a za to nemůže Kotleba, ani Bartoš, ani kdokoli jiný, zde jste kauzalitu opravdu ale opravdu hodně z prstu.

Nebo si snad myslíte, že maminy od dětí nemění názory poté, co se každý druhý den dozvídají o hromadných znásilňování žen nelegálními imigranty, a ještě se to nezdozví z médií, takže dostávají další informaci, že média lžou a tají co se dá.

Nebo Babiš snad neukazuje lidem obden, jak tuneluje, schvaluje si zákony pro sebe, zařizuje si dotace na své projekty, atd.?

Podnikatelé, kteří konzervativně volili pravici, si prožili zážitkovou pedagogiku na téma „kontrolní hlášení“ a „EET“ a „likvidační pokuty za cokoli“. Takže už i tuto konzervativní skupinu celá mainstream vláda nakrkla, a touží po čemkoli, jen ať je to diktátorská band někde pryč, mimo vládu.

---

Naopak, vláda pochopila, že se jí podařilo něco, co žádným předchozím. Všechny hlavní skupiny voličů a občanů se vládě podařilo obrátit proti sobě. To je nová situace.

A vláda zareagovala stejně, jako v minulosti. Snaží se do voleb zlikvidovat všechny schopné lídry alternativních stran. Je jedno, jestli to bude Bartoš, nebo Vomáčka, nebo Pecina, nebo kdokoli jiný – a je úplně jedno, co budou říkat či dělat. Podstatné je, že mají moc je vyšoupnout či omezit v příštích volbách.

Proto sebrali Bartoše a jenom proto. Žádný jiný důvod u Bartoše není. Ani ten nejmenší.

---

Zapoměňte už na svět s jednou proměnnou. Ať je ta proměnná jeden řečník, nebo cokoli jiného. Aproximace reality jedinou proměnnou vede k blbostem a ptákovinám, ostatně podívejte se na „vědeckou ekonomii“ jaké ptákoviny předpovídá, když se pokouší celý svět nahradit jedinou proměnnou zvanou peníze.

---

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 00:24
1) "Podnikatelé, kteří konzervativně volili pravici" - to asi tezko, kdyz tady zadna realne konzervativni strana (snad krome Koruny ceske) do voleb nesla a tedy neni ani v parlamente
2) "Proto sebrali Bartoše a jenom proto. Žádný jiný důvod u Bartoše není" .. Bartose sebrali tak leda proto, aby mu dodali populiarity a autenticnosti. Stejnou PR kampan (u)delali DS/DSSS docela pravidelne, az po nesmyslny zakaz DS, ktery Vandasovi vytvoriulo takovy medialni rating, na jaky by sam nikdy nedosahl...
Kdyby mu nechteli delat PR, seberou jej v klidu a potichu. Spektakularni sbirani je jen a jen navysovani medialnich bodu (ev. iniciativa za vyostreni az vytvoreni krizove situace primo na miste ) a dost pochybuju, ze by si to ti, kteri k nemu vydali rozkaz, neuvedomili..
DS
0 # Anonymní 2016-03-30 00:41
Ad 2) "Kdyby mu nechteli delat PR": Myslite, ze chteli? Spis bych to videl na kolateralni hloupost :-)

Q.
0 # Anonymní 2016-03-30 01:04
„Kdyby mu nechteli delat PR, seberou jej v klidu a potichu.“

A vy žijete na Marsu nebo kde? Dejte si za domácí úkol zjistit, jak rychle po akci mainstreamová média o sebrání Bartoše mlčí, a ani slovo. Po prvním oznámení po akci najednou novináři a média dělají, že žádný Bartoš neexistuje, nic se nestalo, nikdo ho nesebral.

A vděčně novináři dělají že neexistuje ani průser s Čapím hnízdem, ani sebrání Bartoše, a namísto tohoto práskají do kočáru co se dá kolem čínského prezidenta, aby se nemuseli o předchozích ani zmínit.

Zkuste si zajít k očnímu a ušnímu, než něco namítnete.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 01:17
„"Kdyby mu nechteli delat PR": Myslite, ze chteli? Spis bych to videl na kolateralni hloupost“

Děkuji. Přesně to samé si myslí i já.

Kromě toho policie a vláda nečekala, že Bartoš neudělá žádnou hloupost při zatýkání. Policie čekala, že se při projevu či zatýkání stane něco, co může zveřejnit a tím zlegitimovat zátah na Bartoše. Jenže nestalo – a tak už policie, média i vláda vědí, že mají průšvih.

1) A že nejenomže na Bartoše nic nemají.

2) Ale navíc z Bartoše udělali mučedníka, což okamžitě zvyšuje sympatie a preference.

3) A nejenom to, probudili ještě x dalších naivů, a otevřeli jim oči, co předtím nevěřili, že tu není svoboda slova – o rozšíření videa se navzdory rychlému mazání na youtube asi z vyššího rozkazu – postarala řada alternativních webů. Při nejlepší vůli nejde na videu najít nic, co by opravňovalo zatčení. Ani kdybyste se rozkrájeli, a ani kdybyste nasadili miliardu kreativních mřížek vynořování.

---

A víte, proč ho nesebrali za x let, co Bartoš dělá to samé? Protože v roce 2014 Bartoš neměl šanci uspět ve volbách. Ale teď už jí, po řádění Babišovy a Sobotkovy party, má – a tak by mohl v příštích volbách uspět.

Proto nyní jdou po Bartošovi jako slepice po flusu. Proto najednou Polná, proto najednou zatčení na velikonoční úředně povolené demonstraci, a proto to nebude poslední útok proti Bartošovi. Rozkaz zní jasně, nesmí projít do voleb – i kyby měla padnou demokracie, svoboda slova a policie s vládou měla pošlapat každý paragraf českého zákona a ústavy co existuje.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 08:10
Ta představa, že z každého, koho zadrží a/nebo obviní policie, je mučedník, je komická. Bartoše zadrželi už i minulý rok u konvoje NATO, a nijak to s jeho preferencemi nehnulo.

Naopak bych řekl, že je zde velká cílovka, která od OČTŘ čekala zásah na ABB už hoooooodně dlouho (třeba já) a nechápala, jak si jej můžou tahle vydržovat, protože ty §§ TČ naplňoval, kudy chodil.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 10:58
Y: "nijak to s jeho preferencemi nehnulo." Zdroj?

Q.
0 # Tomáš Pecina 2016-03-30 11:03
No jo, Yossi, ale cílovka, která očekávala jeho stíhání, se téměř neprotíná s jeho potenciálními voliči. Takže smůla, nejste pro něj relevantní.
0 # Anonymní 2016-03-30 13:03
ad anonym:

Zdroj: cvvm.soc.cas.cz/volby-a-strany/

"No jo, Yossi, ale cílovka, která očekávala jeho stíhání, se téměř neprotíná s jeho potenciálními voliči. Takže smůla, nejste pro něj relevantní."

To nepopírám, jde o to, zda je zde nějaká cílovka, která ho bude volit kvůli tomu, že ho stíhají, a jak říkám, taková cílovka prostě není, resp. se nikdy dosud neprojevila. Dtto u Konvy.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 13:54
Díky stíhání se o něm bude mluvit a díky tomu ho bude volit více lidí. Prosté.

(Takovéto Yossiho trolení stejně nemá za cíl diskusi, ale jde jen o provokování.)
0 # Anonymní 2016-03-30 14:10
"Díky stíhání se o něm bude mluvit a díky tomu ho bude volit více lidí. Prosté."

Mezi tím, že má někdo mediální prostor, a nárůstem preferencí, není nutně kauzální spojitost. Viz ten cvvm.soc.cas.cz/volby-a-strany/ :)

(Ano, ano, nechci diskutovat, proto zde ad hominem jedou ostatní a nikoli já.)

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 14:43
„Ano, ano, nechci diskutovat, proto zde ad hominem jedou ostatní a nikoli já"

Ad hominem jedete vy. Vždyť se podívejte na začátek diskuse, jak moc jste se snažil – často zcela proti realitě a skutečnosti – abyste nalepil na Bartoše co nejvíce hanlivých nálepek. Ačkoli necítím vůči laternativám moc sympatií, vaše snaha o očerňování myslím neunikla ani velmi mentálně retarovaným čtenářům a byla naprosto zjevná.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 14:50
"http://cvvm.soc.cas.cz/volby-a-strany/" : Jak že to bylo s Kotlebou a jeho preferencemi :-) ?

"…není nutně kauzální spojitost.": Jistě, to lze říci ve vědách neexaktních vždycky. Důležitá je zde pravděpodobnost. No a ta hraničí s jistotou – je na tom ostatně postaven současný model vládnutí.

Ano, diskuse na téhle úrovni mnoho smyslu nemá, stačí vyvrátit ty největší blbosti.

Q.
0 # Anonymní 2016-03-30 14:54
"Jak že to bylo s Kotlebou a jeho preferencemi :-) ?"

Už jsem psal výše - Kotlebovi by žádná medializace nepomohla, kdyby neopustil antisemitskou hysterii. Místo toho makal v regionech.

Zatím jste nevyvrátil nic. Pouze házíte obecná tvrzení, která vyvrací jakýkoli protipříklad.

ad MP:

Až budete mít něco k věci, dejte vědět.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 15:34
Yossi, jste mimo roli. Já nepsal ani slovo v tomto příaspěvku ani vlákně o preferencích. Navím na co a koho reagujete, ale zřejmě to není na můj příspěvek.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 15:35
Předchozí příspěvek byl určen do následujícího vlákna, nevím, proč to discuss vrazil sem.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 15:39
ad Kotleba: Porovnejte "preference" před volbami a volební výsledek. Nemluvil jsem zde o medializaci, pochopitelně! Ukazuji, že se výzkumy veřejného mínění jaksi velmi nepravděpodobně liší od reality a dodávám, že statistika, jsouc vědou exaktní, za to opravdu nemůže!

ad kauzalita: Tvrdím, že volební zisk koreluje s úrovní medializace s pravděpodobností blížící se jistotě.
Vy tvrdíte, že tam "není nutně kauzální spojitost".
Při elementární znalosti matematiky se není dál o čem bavit.

Q.
0 # Anonymní 2016-03-30 15:52
ad Q:

"Tvrdím, že volební zisk koreluje s úrovní medializace s pravděpodobností blížící se jistotě." A ke svému tvrzení máte jaký důkaz?

"Porovnejte "preference" před volbami a volební výsledek." Co to má společného s touto debatou?

Celé tohle vlákno je o jednoduchém tvrzení - medializace zatčení Bartoše mu pravděpodobně nijak nepomůže. A vy nejste sto tohle tvrzení vyvrátit.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 16:07
Yossi: Vy nejte schopen dokázat vaše tvrzení, že „medializace zatčení Bartoše mu nijak nepomůže“. A namísto toho jste se rozhodl, že když budete dělat hodně hluku a emocí, a důkazní břemeno přenesete na druhé, že tím dokážete svou pravdu.

Mám-li tvrzení A od Yossiho, pak ani nepřítomnost důkazů pro tvrzení NOT A, které by Yossi uznával – neznamená ani sebemenší důkaz Yossiho tvrzení A.

Jen vypouštíte mlhu. Sám nemáte důkazy pro svá tvrzení, a pracujete v diskusi na úrovni emocí, nikoli věcných argumentů. Ty zřetelně u vás absentují.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 16:12
MP:

Já své důkazy přednesl - odkaz na výzkumy preferencí, které na jeho předešlé zadržení nijak nereagovaly.

Navíc já říkám, že tam korelace ani kauzalita není, pokud tvrdíte, že tam je, dokazujete primárně Vy. To je základní argumentační pravidlo.

Takže se zeptám jednoduše, nezajímají mě Vaše další emotivní blitky - máte nějaký důkaz, že zatčení a medializace zatčení ABB mu zvýší preference?

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 16:19
Yossi: Jenomže my mluvíme o konci března 2013, a posledním zadržení. Předešlé zadržení mělo jakýs takýs důvod, proto lidé nijak nazvýšili sympoatie k Bartošovi. Ale poslední zadržení bylo zcela zjevně účelové a bezdůvodné z hlediska zákonů i demokracie. A proto lidé budou reagovat zcela jinak.

Protože jak jsem napsal už hodně výše, reakce lidí není jen na Bartoše, ale také reakce na vládu, na konání policie, atd. Tedy, že výsledek je věcí více proměnných.

Proto jakýkoli důkaz vztahující se na jinou situaci, než na velikonoční zadržení, nemá žádnou relevanci.

Nezajímají mě vaše blitky a subjektivní dojmy, a naposledy se vás zeptám: „Máte nějaký relevatní důkaz, že poslední zadržení Bartoše mu nezvýší preferece?“

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 16:25
"odkaz na výzkumy preferencí": Ten jsem Vám rozbil právě tím Kotlebou. Průzkumy jsou "cinknuté". Není možné aby se u Kotleby sekli ("průzkumníci") skoro o řád!

"kauzalita není": Ano a proto všechny politické strany investují takové peníze do médií :-). Je to zjevné, není třeba dokazovat. ABB peníze nemá, dělá to jinak.

Q.
0 # Anonymní 2016-03-31 08:36
Q.

A co si myslíte o chemtrails a 9/11? :)

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-31 17:22
Yossi: O chemtrails a 9/11 si myslíme, že Yossi strašně moc potřeboval změnit téma, protože mu začalo téct do bot. A tak začal trolovat tématy mimo mísu.
0 # Anonymní 2016-03-30 14:23
Spousta lidí si přála konec komunismu právě proto, že zmizí zatýkání za názory a nastane svoboda slova.

A ti jsou na perzekuci za názor docela citliví.

Ti, jako Yossi, kterým perzekuce za názory nevadí, nejsou cílovka, a ti budou spokojeni i s diktátory jako je Stalin nebo Kim Ir Sen, protože svobodu slova nepotřebují. A zároveň nepochopí, proč vzrůstají preference těch, kteří jsou za normální názory umlčováni.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 15:15
"A zároveň nepochopí, proč vzrůstají preference těch, kteří jsou za normální názory umlčováni."

Oni hlavně nerostou, o to jde. :) Na ty ad hominem blitky reagovat nebudu.

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-30 15:31
Ono to je stejne jedno, vzdycky kdyz se v takovychto stranach zacne darit, tak se pak ve vedeni vsichni sezerou a strana se bud rozpadne, nebo rozstepi na 5 dalsich s marginalni podporu. (SPR-RSC Sladek-Vik, NF Le Pen-Bruno Megret, DS Vandas-proti vsem atd.atd.atd.)
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-30 15:45
Neocon: To ale není podstatné. Podstatné je, že pokud stát dělá politiku, ve které má silný odpor vůči voličům, pak nastanou tři možnosti: 1) buď svou politiku upraví, 2) začne dělat to samé co komunisté, totiž rok od roku silnější a silnější perzekuce až do likvidace řady vlastních občanů, 3) de jure nebo de facto rozpad vlastního státu ať už občanskou válkou, revolucí, nebo jinak.

Jinak řečeno, tento stát to za pouhých 25 let dotáhl do komunistického scénáře. Zatím se jede scénář ad 2).

Zkuste se zeptat, kolik lidí by dobrovolně bojovalo proti nepříteli se zbraní v ruce za Brusel, nebo za Babiše, nebo za Sobotku, nebo za českou vládu, či za Singera, kdybychom byli napadeni. To je relevantní.

Masový, byť skrytý nesouhlas lidí se státem znamená určitou budoucnost toho státu.

I ty pidistrany, které jsou schopny, byť třeba dočasně, otočit kormidlem na ad 1), jsou plusem.

Ono totiž každá strana se rozpadne, stejně jako každý smrtelník umře, stejně jako žádný režim ani strana ani ideologie nevydrží jinak, než historicky dočasně. To je život a koloběh života. Důležité je, co za těmi dočasnými věcmi zůstane.

Takový Gándhí také působil v Indii jen dočasně, nebo Havel působí ve vedení státu také dočasně. A jejich výsledky se liší – po tom druhém sto let tráva neporoste a bude to tu smrdět ještě hodně dlouho.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 16:34
V mnohem mate pravdu, jen-Bartos a spol.nepredstavuji pro vladu zadne nebezpeci, protoze i kdyby se jim zvysovaly preference, a byla sance na posty a na statni prispevky v radech milionu, tak se stejne rozpadnou.
Bartos neni pro vladni strany zadna konkurence, jako jim nikdy nebyla DS/DSSS, RMS, Opravdovi Republikani, RS a dale desitky dalsi stran sveho casu zakladane a pozdeji rozpoustene lidmi jako je Filip Vavra...
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-30 21:16
Neocon: To říkáte vy, že nepředstavují žádné nebezpečí. Stejně tak říkáte vy, že se rozpadnou. To, že se něco rozpadlo 100 × předtím neznamená, že se to nutně po 101. se to rozpadne opět. S každým dalším pokusem se zvyšuje pravděpodobnost, že přijde sekáč, který se nezakecá.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-31 16:38
Ano, to rikam ja, po letech zkusenosti v SPR-RSC, po 10kach let sledovani tzv.ultrapravicovych stran v Evrope.
Take nezapominejte, ze volic UP stran je extremne nezodpovedny, pohodlny a liny.
Ale to, ze sbalili Bartose je samozrejme tragedie a neskutecna drzost, ale neni to nic noveho, deje se to dlouha leta, treba Kebza sel sedet za to, ze drzel transparent v Brne pred 10ti lety a zde obcasny dopisovate -ES- tusim za hloupy casopis-cili nic noveho.
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-31 18:15
Neocon: Protože je zatím dýchatelno. Až lidi přitlačí více ke zdi, budou se mnohé věci měnit.

Když v roce 1992 západní poradci hýkali nadšením, že mají konečně možnost po letech konat v Rusku, poněkud to přepískli. Vytunelovali za pouhý jediný rok Rusko tak, že v prosinci 1992 oproti lednu 1992 byly průměrné ceny všeho 10 × vyšší, a příjem v rublech přitom klesl. Přitom se mnohé ruské podniky a továrny zavřely. Na ulici se střílelo, a Rusové běžně stříleli na vyšší pány, tedy mířili muškou správně. Jen 1992 umřelo několik miliónů Rusů hlady, což je dokonalé očkování proti západním poradůcm. Když už Rusové měli dost mrtvol hlady, Rusové šli s pistolemi po oligarzích – zhruba jako u nás Babiš, Keller, Bakala, a další, a to tvrdě. Oligarchové utíkali z Ruska, a v Rusku by si přes své peníze nezachránili ani holý život. Oligarchové pochopili, že musí nasadit obětního beránka, na kterého přesměrují hněv lidu, a takl přežijí. Nasadili ho, oběť se jmenovala Vladimír Putin, a poněkud změnil mnoho věcí. Přitom události během jediného roku 1992 změnily v Rusku všechno včetně celého jeho směrování.

Díky tomu, že v roce 1992 každý Rus pamatuje nějakého svého přibuzného, který exnul na základě rad západních poradců, má Západ v Rusku na dalších 60 let utrum – protože životní škola je tvrdší a důkladnější, než manipulace médii a neziskovkami. A dokud nevymře ruská generace, která pamatuje rok 1992, tak si Západ v Rusku neškrtne a pojedou svou linii.

U nás už pro spoustu lidí začíná přituhovat. Zatím je ale dobře. Ale stačilo pár muslimských útoků v Paříži, v Bruselu, pár sexuálních obohacení tu v Kolíně tu jinde, a – během měsíce jsou najednou havlisté a sluníčkáři zpacifikováni rychleji, než by to odhadl i dobrý prorok. Nevykukují, jsou zalezlí v dírách, a pokud se objeví, dostávají slovní nadávky i tam, kde byli dříve vítaní.

Události a změny se dějí rychleji, než se zdá. I já desítky let sledoval leccos, ale pochopil jsem, že už to neplatí. Dynamika je jiná, zůstávají jen principy vyššího řádu a osudu.

Za poslední rok padla Ukrajina do svrabu, jaký nikdo nečekal a válečná zóna se posunula k hranicím Slovenska. Obrat v Sýrii, který udělali Rusové též nikdo moc nečekal.

EU to má za pár, neuplyne sedm let a EU padne. A nastane v Evropě chaos takového rázu, že budeme rádi vzpomínat na minulost.

Je otázkou, co udělají milióny muslimů objevivší se během posledních několika měsíců v Německu, nebo Francii. Taková dynamika také nebyla nikdy předtím.

V České republice se v zásadě neděje nic jiného, co by se nedělo od 2. světové války. Chování Babiše, Sobotky, nebo policistů a soudců není nic nového, jen už se s tím prostě neskrývají, a jednají zcela bez obalu.

Doba je jiná. I světově. Západ dostal letos první lekce, že i Rusko a Čína jsou velmoci, a hodlají se podle toho chovat. A to mění klima v celé Evropě, a i v České republice. Kupodivu v USA to moc zatím nemění.

Alternativní strany nejsou tak nestabilní, jako se jim jde jako konkurentům po krku. Možná existuje nějaká strategie, jak to překonat, já ji neznám. Nicméně Okamura ani Konvička stratég nebyli. Bartoš je chytřejší, ale uvidí se.

Jo, vlastně s vámi do značné míry sohlasím.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-31 18:43
Myslim, ze dost prehanite. Miliony rusu zemreli hladem za Stalina, nikoliv za Jelcina, tedy ovsem pokud nemate jine informace/zdroje, nez ja.
Zapad ma v Rusku utrum, protze se Rusko nikdy skutecne nevymanilo ze studene valky a retoriky-notabene dukaz toho, jak to skutecne je, ze desitky tisic Rusu a jejich rodiny se stehuji, bydli a ziji na Zapad od Moskvy, vc. Putinovy dcery, naopak neznam nikoho, kdo by utikal a to se bavime o bohatych lidech, ze Zapadu do Moskvy.
At se vam to libi, ci nikoliv-lidem v zapadni civilisaci se zije nejlepe v dejinach planety, nic na tom nezmeni ani 2 mil.cmoudu v 80ti milionovem Nemecku, stejne jako USA nebyly zmeneny 20-30 miliony Mekosi.
Jakkoliv s tim utahovanim svobody s vami souhlasim, jakkoliv mi stavajici rezim v CR cim dal vice pripomina rekneme pozdni 80ta leta v CSSR, tak zbytek vidite prilis cerne.
Neocon
0 # Anonymní 2016-03-31 21:06
Neocon:

Když věříte více vašemu názoru než historickým faktům, které si můžete relativně snadno ověřit, totiž že za Jelcina milióny Rusů umřelo hlady – já vám v tom bránit nebudu. :-) Já dával vždy přednost spíše faktům než „přání otcům myšlenek“, ale vcelku chápu, že to možná máte jinak. :-)

Západ má v Rusku utrum jednoduše proto, že exisutjí 3 hlavní velmoci: USA, Rusko a Čína, které vcelku pochopitelně si každá tu moc chce udržet. K poslední větě druhého odstavce, opět chápu, že někdo dává přednost svým názorům před fakty a respektuji to. :-)

Nemám potřeby plivat na Západ ani Východ. Jen jsem chtěl říci, že doby se mění.

Co je dost podstatný fakt, že sjednocená Evropa by byla bez problém 4. velmocí, která zasahuje do světového dění, ale ona to nedělá. A právě otázka proč to nedělá, je docela dobrá otázka objasňujícící mnohé.

A ke zbytku si počkejte. Rok 2022–23 bude dosti revoluční, rozhodně ho nikdo jen tak nepřehlédne.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-31 22:18
Prave ze cely zivot me zajimaji fakta, nikoliv "jedna pani povidala", tedy bych vas poprosil o odkaz na nejaky seriozni zdroj, kde se doctu, ze za Jelcina zemreli v tehdejsim Rusku miliony lidi hlady.

Stejne-znate li nekoho, kdo odesel, odstehoval se do Ruska, ci CLDR ( a nemyslim tim napr.manager Skoda auto na rocni stazi v Moskve), prosim sem s tim, ja nikoliv.

Souhlasim, ze RF ma poprve v historii stredni tridu a to diky Putinovi-tam neni spor, to mu nelze uprit. Otazka je na jak dlouho, ale bezpochyby ma.
Ale srovnavat Cinu s USA, davat tam rovnitko Velmoci-to preci nemyslite vazne. Aby jste byl velmoc, tak nemuzete mit prumernou mesicni mzdu $600, kdyz jste klikar a zijete ve velkem meste. Dale Cina nezna podporu v nezamestnanosti, materskou dovolenou, socialni davky a lide tam nemohou dychat pres smog.
USA, ta zeme, co utracela kazde rano 1 miliardu dolaru po dobu vice nez 10ti let na operace v Afg a Iraku-prumerna mzda $3600, prumerny starobni duchod $1600, porpodra v nezamestnanosti-99 tydnu, medicare dostal/dostane snad kazdy, kdo kdy zazadal.
To je velmoc, pane Ponkrac, ne Cina. Pripominate mi, v dobrem a bez urazky, clovicka, tak 12 let nazpet na koncertu kapely Vinohrady tusim v Bunkru, ktery do me cely vecer hucel, ze je vlastne bohatsi nez Zelezny z Novy, protoze Zelezny ma uver skoro pul miliardy a tenhle typek, sice bydli na ubytovne, nema praci, nic nevlastni, ale dluzi jenom 180tis.Kc na socialce a za najem. A byl tak o tom presvedceny, ze na tom je lepe, i kdyz nemel ani na cigara, ale v normalni matematice mu vychazelo, ze reditel Novy je na tom hur, nez tenhle zoufalec...
Neocon
0 # Leo Tydlitát 2016-04-01 02:01
Všechno je relativní. Jenom Kalousek je absolutní.
0 # Anonymní 2016-03-30 18:57
Mě vadí na ABB jen to,že se klidně spojí s komoušema,pokud mu to přinese nějaký úspěch,proto bych jeho stranu nikdy nevolil .
0 # Anonymní 2016-03-30 21:28
Mně vadí placené dezinformační útoky anonymů na dikusních fórech. Zřejmě už vládě fakt teče do bot, když je tak štědře platí.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-03-30 23:00
Pane Ponkrác, Vy máte na vše jedinečný názor. Třeba ty vládní tetle mechle prokouknete a odhalujete jako nikdo jiný. Škoda, že zde Vaši expertízu etalujete jen sporadicky a útržkovitě. Vaše theorie - jsou to perly - si zaslouží ucelené pojednání. Měl byste to někdy všechno sepsat.
0 # Anonymní 2016-03-31 08:35
ad anonymní:

Doporučuji nakouknout na blog prakticky kteréhokoli blogera idnesu nominovaného na blogera roku, dostanete to stejné v zhutněné a delší podobě. Tohle je jak za komunistů, totalita, za komunistů bylo líp, v Americe bijou černochy, chudák ABB, muslimáky plynovat, nejsem rasista, ale Cikány taky...

Yossi
0 # Anonymní 2016-03-31 09:23
Yossi, děkuji za radu.:-)
0 # Leo Tydlitát 2016-04-01 02:20
Nevím, co je to za divnou radu. Blogeři z žiDnes mají samozřejmě zapovězeno traktovat politická themata,; existuje pouze nemnoho spolehlivých, prokádrovaných jedinců, kteří mají ve svých ublognutích dovoleno polemisovat se slaměnými panáky typu „Tohle je jak za komunistů, totalita, za komunistů bylo líp, v Americe bijou černochy, chudák ABB, muslimáky plynovat, nejsem rasista, ale Cikány taky“ ve vysoce režimním duchu.

Raději nám poraďte Vy, kterou stranu, která se nespojí s komoušema a s nikým, vždycky volíte. Respektive napište, je-li to SSO, nebo TOP09.
0 # Anonymní 2016-03-31 00:14
ABB se nemusi s komousema spojovat, vzdyt je sam bolsevikem jako poleno...
0 # Anonymní 2016-03-31 01:22
Další anonymní placený pracovník?

Kdybych nevěděl, že dnešní česká vláda je demokratická, a soudil jen podle projevů, řekl bych, že v České republice komunismus nejenom nevymizel, ale dokonce se značně utužil a přitvrdil.

Vláda jen tak z ničeho nic zatýká nepohodlné lidi, aniž by k tomu byl jakýkoli důvod – jako třeba Bartoše na účedně schváleném projevu. To je znakem diktatury a komunismu.

Policie a vláda zatýká lidi za projevený názor – přesně tak, jak to dělali komunisté.

Tak, jako komunisté měli vládu jedné strany, tak se nyní vláda sakra stará, aby se jiná strana do parlamentu nedostala, nebo jen ta, která se zesměšní. Počet zákazů stran a zatýkání lídru alternativních stran jen tak náhodou před volbami – to je korelace jako býk. To je znakem komunismu a diktatury.

Je zvláštní, že vám, anonymním placeným diksutérům na internetu nevadí komunismus praktikovaný přímo vládou České republiky, který je k nerozeznání od toho před rokem 1989. Kdyby mi někdo neřekl, že se změnil režim, a já náhodou spadl do roku 2016, tak bych to neměl jak poznat.

Ale komoušemi ti anonymní žoldáci se otírají zleva zprava. Dejte si už pohov.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-04-01 00:43
Autora článku ABB bych rád požádal, zda by mohl říci něco k zásadě, kterou deklaruje po straně tohoto webu. Zásada zní:

"Chápejte moje texty jako ryze subjektivní poznámky na okraj toho, co se v českém právu a okolo něj děje."

Co se tedy dělo při zatčení ABB z hlediska českého práva?
Jako člověk práva neznalý odhaduji, že bylo porušeno mnoho právních předpisů, zákonů. Policie na příkaz svého vyššího
velitele( související příkazy na politickou objednávku a plány lze vytušit)zatčením Adama Bartoše a následnou represí podobnou estébáckým akcím před rokem 89, porušila mnoho zákonných práv.

Tím se stalo přesně to co popisoval výše pan Ponkrác. Došlo vlastně k naplnění skutkové podstaty několika trestných činů.
Ty jsou zaručené několika demokratickými zákony.(níže*)

Kdo je tedy nyní na řadě,ne-li primerně a paradoxně sám pan Adam Bartoš a jeho příznivci, aby žaloval konkrétní osoby a snad i instituce zodpovědné za několikanásobné porušení demokratických zásad a zákonů*? Určitě je nyní prostor a důvod podat žalobu na známé pachatele; otázkou je spíše, kdo by si troufl nebo mohl to udělat. Možná silná a zkušená politická osobnost s dobrou ochrankou.Je-li vůbec u nás někdo natolik schopný.

Jako člověk, který má mnoho zkušeností i z minulého režimu musím konstatovat, že pan Pecina a další placení nebo naprosto dementní křiklouni v diskusi i v médiích jsou adepty na cenu Slepecká hůl roku 2016.
Poznámka: Nejde o apríl!
Myslím to vážně, mnoho lidí by se v této zemi mělo stydět, a nestydí, že mají krátkou paměť a ohnutou pátěř,žijí bez svědomí!
*
připomínka o co jde okrajově v legislativě:
"Svoboda shromažďovací je základním lidským právem, které patří do kategorie práv politických. Zakotvena je v řadě národních i mezinárodních katalogů lidských práv, např. v čl. 19 Listiny základních práv a svobod, v čl. 11 Evropské úmluvy o lidských právech nebo v čl. 20 Všeobecné deklarace lidských práv."

Přeji více fakt a poctivosti, spíše než emocí a obhajoby osobních nezralých názorů této zemi i diskutérům přeje

Romson

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)