Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A na závěr týdne něco konspiračních theorií, jež byly čerstvými informacemi přiživeny nebo naopak utlumeny.

První se týká partičky podivných neonacistů v Thunovské ulici. Nové informace zatím do věci mnoho světla nevnesly, chování těchto osob zůstává nevysvětleným. Brutální násilníci, kteří na slovo poslouchají tajného policistu a dají se od útoku na dav svých ideových nepřátel odradit kordonem hrstky čepičářů, načež z místa střetu při prvním výpadu osamoceného anarchisty spořádaně utečou, to svědčí minimálně o předběžné zákulisní orchestraci, ne-li přímo o hranosti celé scenky. Obtížno uvěřit.

Druhá je o žižkovské Klinice a předpokládá, že její obyvatelé útok provedli svépomocí, ve snaze dosáhnout veřejné podpory a lepší posice při vyjednávání o dalším pokračování nájmu. Pro svědčí zprávy, že ještě před útokem měli být aktivisté varováni, že se něco chystá, a rovněž je podivné, že policii ani pět dnů nestačilo k pochytání útočníků. Rozsah a způsob útoku byly účelově ad usum medií zveličeny, to je již jasné, ve skutečnosti letěla jedna světlice a několik kamenů, ale tak daleko, abychom se přiklonili na stranu těch, kteří věří, že ony byly vypuštěny z anarchistických a nikoli neonacistických rukou, přece jen nezajdeme. Indicie tu jsou, přesvědčivé důkazy arci nikoli.

A za třetí opět Fajád, který si mistrným kouskem zajistil propuštění z vazby. Mediím poskytované výpovědi domněle unesených mužů se začínají povážlivě rozcházet (advokát: tlumočníka brutálně bili, tlumočník: byli ke mně slušní) a ukázalo se, že pro Fajáda už předtím pracoval nejen jeho obhájce, ale i tlumočník. Pochybnosti zesilují a s ohledem na to, co všechno Fajád dokázal zařídit, nebyl bych překvapen, kdyby si koupil i vstřícnost některého z vládních politiků. Ten pak přesvědčil ostatní, že drobná roztržka s Američany za záchranu pěti českých občanů stojí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-02-13 11:42
Pane Pecino k tomu Fajádovi, to je opravdu u nás možné zadržet člověka nebo skupinu lidí, u kterých nemáme žádné důkazy o jejich trestné činnosti, jenom na základě žádosti cizího státu bez toho, aby nám ten stát musel nějak prokázat, že on ty důkazy má?
0 # Tomáš Pecina 2016-02-13 11:46
Ale samozřejmě že ne, o každé žádosti je vedeno předběžné šetření, kde se předložené důkazy zkoumají. V případě Fajáda byla žádost přezkoumána soudy dvou stupňů a bylo pravomocně rozhodnuto, že podmínky pro vydání jsou splněny.
0 # Anonymní 2016-02-14 09:12
Dnešní definice terorizmu zní: Terorista je jen ten, kdo klade bomby tam, kde je US nechtějí.

Z tohoto důvodu mne případ Fajád moc nevzrušuje. To, že je naše tajná služba neschopná, také není zase tak špatná zpráva. Alespoň s ní budou menší potíže, až se nám budou pokoušet vnutit migranty:)
0 # David Schmidt 2016-02-14 14:24
Zřejmě základní pravidlo existence "neonacistů" při shromážděních podle Tomáše Peciny: jsou buď vždy v početní převaze a když ne, jsou policií "perzekuováni", jinak jsou to převlečení tajní policisté....
0 # Leo Tydlitát 2016-02-14 14:58
V Thunovské ulici byli „neonacisté“ v početní převaze a byli současně „perzekVováni“ policií, jsouce sami převlečenými tajnými policisty.

Z hlediska češtiny se tedy jedná o poměr slučovací. Nerozumím proto přípustkově-odporovací konstrukci Vaší věty…
0 # Anonymní 2016-02-14 15:33
Menšiny jsou pryč, bez potlesku v zapomnění. The show must go on. Ochotníky kteří zaujmou vizuálně (nic jiného to nebylo) jsou "neonacisté" vděčné téma, polibek múzy, požehnání z nebes, stavebné kamení demokracie, ethnobusinessové zrození Prostě jak chcete! Šlapat po chudých, perzekuovaných a nahněvaných sportovních fanoušcích je v pokročilém krizovém vývoji voleb krátkozraké.

On with the show Battle Royale.
0 # David Schmidt 2016-02-14 17:02
Podle videa v početní převaze určitě nebyli.
0 # Leo Tydlitát 2016-02-14 17:24
Pokud to berete čistě podle visuálního počtu dvou znepřátelených táborů, máte pravdu.

Já zohlednil aktivní hledisko a situaci nahlédl jako stav jednoho útočícího kdovíjestlianarchisty vs. tuctu zamaskovaných hráčů klezmeru (výhružné maskování jim předurčuje roli útočníků).
0 # Anonymní 2016-02-14 21:13
Já tedy občas drobnou konspirací nepohrdnu, ale tady se mi to nezdá ani nijak složité, či konspirační. (Řeč je o odstavci Thunovská).
Chuligáni se šli podívat, jak jest jejich přirozenou společenskou funkcí, zda-li by se na akci ideové protistrany neurodilo něco vzrušení a adrenalinu. Konec konců, je to sport, který shodně provozují obě strany ku radosti a výdělku mnoha dalších společenských skupin (policie, novináři, nevládky atd..)

No a kluci se dostali tam kam se zrovna dostali a nevypadalo to pro ně zle. Jenže jak na potvoru se tam zjevil soudruh z protiextremu, který je zná jak svý boty (inu, jsou náplň jeho práce). Hoši sice nahodili masky, ale to jim bylo houby platný, tím spíš že byli nepochybně minimálně na kamerách jak jdou na místo.. V celku si dovedu představit, že jim prostě policajt řekl něco v duchu "hele, sice chápu proč jste tady a že musíte těm druhejm trochu vynadat, ale jestli do toho teď naběhnete, tak bude průser a garantuju, že jste minimálně ty Franto, ty Pepo a ty Lojzo zítra na vazbě. A Láďa má podmínku, takže by jel taky.." No a pak už se jen trochu dělali bubáci, aby teda neutrpěla ega, ale moudrého pokynu dbali.
No a všichni vlastně dostali co chtěli. Chuligoši dbali moudré rady příslušníka a nenaběhli, takže nic neudělali a proč je tedy sbírat.
Média dostala co chtěla a po čem toužila, levicová mládež také, neb se cítí obětí a vítězem zároveň, policajt z extrému dostane odměnu, ti policajti v placatých čepicích co byli chvíli v pár lidech mezi dvěma skupinami dalece převyšující jejich síly a latentně mohli dostat na boudu od obou stran dostanou jako vždy prd a ještě vynadáno - a velitel opatření "pod jednotným vedením" který to celé posral, že na trase průvodu v kritickém místě nebylo SPJ dostane taky odměny...
A všechno vlastně je, jak je požadováno, ne?
DS

0 # Tomáš Pecina 2016-02-15 08:15
Souhlasil bych, ale organisovanost těch spontánních "nácků" byla přeci jen o stupeň vyšší, než by měla být.
0 # Anonymní 2016-02-15 10:42
0 # Leo Tydlitát 2016-02-15 11:54
Já valím oči. V panu Klausovi ml. nám vykrystallisoval takový kulturnější Brichta. Předpoklady k takovému občanskému aktivismu v něm asi klíčily už déle (causa „kté tomof můůj“, leč nevěnoval jsm jim pozornost, považuje je za momentální výstřelek.

Jenom, proboha, doufám, že vlna jeho současných komentářů, vždy až podezřele se shodujících s hlasem lidu, nejsou nějakou jeho soukromou mystifikací, na níž svým studentům ukazuje, jak psát tak, abyste oslovovali davy.
0 # David Schmidt 2016-02-15 20:22
"Podezřele vysokou organizovanost" lze velmi snadno vysvětlit. Jsou zvyklí na stadionu skandovat.
0 # Anonymní 2016-02-15 20:43
Tomasi, chuligani maji podobne veci v popisu prace, pri jejich "tretich polocasech" musi jisty organizacni talent v techto vecech projevit, aby si uzili svych konicku...
DS
0 # Tomáš Pecina 2016-02-15 21:59
Dobře, Dušane, ale neznám takového, aby pro něj policajt nebyl A.C.A.B. Oni toho v hnědém poslouchali. To vypadá na víc než respekt následkem hrozby.
0 # David Schmidt 2016-02-15 23:37
Poslouchalijako že se nechali odstrčit? Představa, že by šli místo do hospody na služebnu, vysvětluje, proč si jen zaskandovali.
0 # Anonymní 2016-02-16 00:18
Ale policajt je vzdy ACAB, jen je rozdil, nekde ve 3 rano na Miraku, kdyz se narazi na skupinku antifa, nebo po dohode za mestem a neco jineho je, kdyz vedle vas stoji fizl z protiextremistickyho a jak tu nekdo fundovane psal-pulka lidi je v podmince, tretina lidi je v podmince a bezi jim dalsi soud a zbytek ceka na vykon trestu.
Takhle to proste chodi a takhle to je-kdyz tam sli, necekali, ze tam bude ten Janduv poskok a kamery.
Nic v tom nehledejte-byla to mlada chuliganka SKS.
Neocon
0 # Anonymní 2016-02-16 02:45
Jako dobrovolně školním pochodem na služebnu za figurkou v hnědé? Kdo by jim klekl na krk aby jedince odtáhl do antonu. Ta blond policistka? V takové situaci se ukazuje ACABům prostředníček a když těžkooděnci napochodují v housence do hloučku tak hlouček tahá jedince zpět nebo se zaklíní lokty. Pokud se toto stane, musí pomoci další těžkooděnci narušit odolnou skupinu. Demonstranti v kuklách lehkého policistu poslouchat nebudou, opravdu jsem se s tímto nesetkal . Dokonce účelově policisty urážejí a o předvedení si říkají. Často mění pozice a využívají volné minuty než těžkooděnci dorazí a poskládají formaci. Poslechnout opuštěného jako kamarádského agenta (bez krytí a podpory) se základní psychologickou argumentací je nesmysl. Aby agenta vůbec někdo poslechl musí být naverbovaný. Pepa Baníček (sem to sem naklapal a nejsem právník, prominou)
0 # David Schmidt 2016-02-16 06:06
To jsou legrační spekulace, které mohou být brány vážně opravdu jen v koutku konspirátora. Kukla je jen kus látky, pouze v pohádkách a fantasy dává svým nositelům určité vlastnosti.
0 # beldor5 2016-02-16 14:39
Jsem rad ze vsichni souhlasime , ze jsou to jen komedianti a jejich nebezpecnost je realne rovna nule . To si za cas znovu povime u debaty o narustu "extremismu" v CR ...
0 # Anonymní 2016-02-14 22:31
0 # Anonymní 2016-02-27 18:32
Jak se díváte na poslední "útok na kliniku" ve světle posledních událostí? zpravy.aktualne.cz/.../...

Ste Sta

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)