Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zatím k tomu máme pouze krajně stručný výtah z rozsudku, avšak i z něj jeví se býti zřejmým, že Posseltovo Sudetoněmecké krajanské sdružení (SdL) prohrálo i ve druhém stupni spor o změnu stanov, jíž se sudetští Němci měli vzdát nároku na vlast a na konfiskovaný majetek.

Přirozeně, že škody, které změna napáchala, jsou z větší části nevratné: SdL se tím samo odsoudilo k bezvýznamnosti, protože nikdo z české strany nebude vážně jednat s někým, kdo nejdřív prohlásí, že vlastně nic nechce, a pak je soudem přinucen vzít to zpět a tvrdit, že tedy opět chce to, co předtím nechtěl; připomíná to okřídlené odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil. Takový partner bude, arci zcela po právu, pokládán za tlučhubu a kašpara.

Úspěšnému žalobci a jeho právnímu zástupci v každém případě blahopřejeme – dobrá práce, pánové!

Komentáře   

0 # Leo Tydlitát 2016-01-30 02:11
Negativní reklama – taky reklama. Mimochodem, líbí se mi, jak skrze to lejstro promlouvá vší lid. Nechápu, proč u nás je místo lidu jakási mizerná republika. Hloupěji by znělo už jenom „rozsudek jménem demokracie“.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-30 12:17
Když máte republiku, tak rozsudek je zástupně vynášen jménem lidu. Proč takový hloupý Váš přípis?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-30 12:26
Zde je vidět markantní rozdíl mezi mezi německými a českými soudy. Politický zájem se u německého soudu neprosadil, soud neovlivněn vynesl takový rozsudek, jaký měl. Inu, právní stát s jeden a půl stoletou tradicí! Na rozdíl od Německa nebylo ani meziválečné Československo právním státem.
0 # Anonymní 2016-01-30 21:19
Předpokládám, že právní stát je to, co umožní parazitovat na českých daňových poplatnících a brát právním zástupcům chronických sudetských sudičů tučné palmáre...:-))
BTW: do té jeden a půl stoleté tradice počítáte i období mezi 1933 - 1945? :-)))
Ale jinak máte pravdu, Česko, resp. Československo žádný právní stát není. Musíte holt přesvědčit politiky, že na kauzách potomků sudetských Němců, kteří Sudety nikdy nezažili se obohatit na křivdě páchané na jejich rodičích českými bolševickými nacisty, si dobře namastí kapsu. Přes potíže, se musíme tak nějak přenést - jako se přes ně dokázali přenést sovětští komsomolci...ehm..pardon...pachatelé kauzy LTO.
0 # Báša 2016-01-30 22:30
Já si nemůžu pomoci, mi se vybavil Markovič, když kdysi po plyši začala revoluce na Slovensku požírat své děti, jak v jakési TV show reagoval na nadhoz: "...a my tady máme Občanské Fórum!" slovy: "No a čo? Veď mi máme Verajnosť Proti Násiliu.. Eh čo! My máme DVE Verajnosti Proti Násiliu!"
Ještě klika, že máme těch Landsmančaftů několik, kdyby se něco zvrtlo. Teď mi teda vypadl přesný počet, ale když si na to vzpomenu, hned je mi líp a starýmu Konrádovi v hrobě určitě taky. Redundance je důležitá, alespoň bude vždycky mít kdo řvát Heim ins Reich!
0 # Leo Tydlitát 2016-01-30 23:20
+1
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-31 17:59
Zdá se, že jste, Bášo, zcela v zajetí národoveckého výkladu soužití s Němci. I Hubert Ripka, pozdější horlivý zastánce vyhnání a němcožrout, osvědčil v roce 1939 Sudetoněmcům ve své knize, že v naprosté většině si přáli autonomii v rámci ČSR a ne připojení k Německu. Ostatně heslo Heim ins Reich platilo jen 14 dní od 14. 9. 1938! Že Vás to ve škole neučili!
0 # Báša 2016-01-31 22:31
Jj, já vim. A Češi a Poláci rozpoutali druhou světovou válku... bla bla bla...
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-01 11:24
Takovými svými přípisy si úctu nezjednáte, pane Bášo! Kdo kdy a kde napsal, že Češi rozpoutali WW II? Kdyby měli jinou politiku vůči A a D, tak by k válce možná nedošlo, ale to je "kdyby, kdyby". WW II rozpoutaly společně SSSR, D, PL, GB, F, SK.
0 # Báša 2016-02-01 15:56
Napsal jste to Vy. Tady na blogu v "diskusi". V uvozovkách proto, že to byla diskuse, které jste se zúčastnil. A kdo něco takového vypustí z klávesnice, je lhář, blb nebo agent a v žádném případě mu nelze věřit cokoliv jiného, takže teď už může plácat defacto cokoliv a je to úplně jedno. To je jako s tim německym tiskem. Lügenpresse. Tak dlouho vyprávěl naprostý kraviny, že mu lidi v Německu už nevěřej ani to datum v záhlaví.
0 # Anonymní 2016-01-31 13:10
Mám radost :)

Q.
0 # Anonymní 2016-02-01 11:00
Myslím, že je to bouře ve sklenici vody. Žádní Sudečtí Němci už prakticky neexistují, vymřeli jako blboun nejapný:) Škoda, že se jejich elita a většina přidala k nacistům a zorganizovala mimo jiné do té doby největší etnickou čistu v českých dějinách. Co na tom, že jim to totálně nekompetentní "masarykovci" zdatně sekundovali.

Teď brečí nad následky a tváří se jako oběti. Pseudohistorické konstrukce "historika" Krystlíka nebo tlachání Hitlerovy obézní karikatury, pana Posselta (www.stripkyzesveta.cz/.../poselt.jpg :)) už vzbuzuje jen soucitný úsměv.

Připomínám, že Sála, Labe a Dunaj byly slovanské řeky. Nezaložíme nějaké to sdružení? :)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-01 11:28
Ááá, další cz-nacionalista. Co si počnete s faktem, že všechna města v českých zemích s výjimkou Tábora byla založena Němci? I Praha. Myslíte, že by to vydalo na nějaké přiblblé sdružení podle Vašich představ?
0 # Anonymní 2016-02-01 12:14
"všechna města v českých zemích s výjimkou Tábora byla založena Němci"
Opravdu? Jak jste k tomu přišel?
0 # gogo 2016-02-01 12:22
Co se divíte, většina řeckých měst byla založena Ukrajinci při kolonizaci, tak proč by nemohli Němci zakládat města pro Čechy. Nová historická věda nezná hranic!
0 # Anonymní 2016-02-02 18:46
Havířov.
0 # Anonymní 2016-02-03 09:55
Není to bouře ve sklenici vody. Politický směr je o tom, že země, která ve 20. století vyvolala dvě světové války, nemá dostatek sebereflexe udělat alespoň čáru a mlčet, když nic jiného. Je zvláštní, že se neustále připomíná agresivita řady států, ale u Německa jaksi ne. Přitom Německo je přímo vinno za přes sto miliónů obětí ve 20. století.
A to ještě připomínám, že komunismus je opět přímým důsledkem Němců. Jednak „Das Kapital“ má německé autory, jednak kapitalistická × komunistická/socialistická soustava států vznikla jako důsledek 2. světové války.
Nerozumím tomu, proč Německu jeho agresivita není připomínána, tak jako u jiných států, kterým je jejich agresivita připomínána zcela právem.
A poslední aktivita madam Markelové vzhledem k imigrantům jsou také dosti zvláštní.
0 # gogo 2016-02-03 10:01
A ještě stojí za připomenutí fakt, že Lenin byl německým agentem.
Ne že bych to na potkání Němcům vyčítal, ale ať je to kompletní.
0 # Anonymní 2016-02-03 10:11
Pane Krystlík,
Pokud nemluvíte jen tak do větru tak prosím vysvětlete jak to s tím zakládáním měst bylo.
Jak se vlastně zakládá město? Já si představuji, že ve středověku nejdřív existovala nějaká osada. Její hospodářský a strategický význam rostl až nakonec dostala městská práva a tím se stala městem. Je "založením města" okamžik přidělení městských práv? A co znamená, že město založili Němci? Že to byli původní obyvatelé osady, nebo že tvořili většinu v okamžiku přidělení práv, nebo že práva přiznal německý panovník, anebo že přiznaná městská práva byla tzv. Magdeburgského typu?
Karel H
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-03 11:48
Ad 9:55:

Nikdo neví, proč vlastně vypukla WW I, proč se rozvinula v celoevropský konflikt. Jisté je, že Německo ultimatem žádalo Rusko, aby zastavilo mobilizaci proti němu. Po předání nóty vyhlašující válečný stav, vpadlo ruské vojsko během dvou hodin do Německa. Za tehdejšího způsobu spojení hlavního města a velení s vojsky v poli, to bylo nemožné = Rusko přepadlo Německo.

WWII způsobily výše uvedené státy rukou nerozdílnou, byť každý jiným způsobem.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-03 11:58
Vážený pane Karle H.,

aby čeští panovníci posílili svou moc a oslabili šlechtu, zvali cizince z přelidněné západní Evropy (z hlediska tehdejší omezené produkce potravin) do země. Městské systémy byly často do českých zemí importovány kompletně jako zboží, včetně obyvatel a městských práv, když je Němci v českých zemích zakládali později, dělo se tak zásadně podle jednoho z německých modelů městských práv. Města byla dána svým statutem, a právním rámcem – nikoliv velikostí nebo počtem obyvatel – vystřídala záhy slovanské hrady a sídliště předměstského typu. Zakládala se zcela nově, i poblíž starých slovanských sídlišť, která pak rychle pozbývala na významu, až postupně s německými městy splynula. Spravována byla podle jihoněmeckých městských práv, práva magdeburského, hlubčického, dokonce i podle vlámského (např. Freiwaldau, dnes Jeseník). Čeští panovníci právo zakládat města zaručovali pouze nově příchozím, což souviselo s povinností stávajícího obyvatelstva odvádět daně šlechtě, protože další odvody by neuneslo. Noví příchozí a města je odváděli králům, kterým se ve středověku neustále nedostávalo finančních prostředků, a tudíž byli stále na hranici bankrotu. Na přelomu tisíciletí vzniká na místě Poříče (dnes v okolí ulice Na Poříčí) německé sídliště, ve 12. století zakládají němečtí mniši Strahovský klášter, ve 13. století vzniká německé město Stadt des Heiligen Gallus (Město svatého Havla), Přemysl Otakar II. povolává Němce k výstavbě Malé Strany. Města na území dnešní Prahy byla spravována hlavně podle norimberského, švábského (Staré a Nové Město) a magdeburského městského práva (Malá Strana). Německy mluvící měli v Praze vždy převahu. Ještě při sčítání lidu v roce 1856 se hlásilo 73 000 obyvatel Prahy k Němcům a 40 000 k Čechům (kritérium: obcovací řeč).
0 # Anonymní 2016-02-03 11:59
"WWII způsobily výše uvedené státy rukou nerozdílnou, byť každý jiným způsobem."

Nj, bude opět ta bajka o agresi Polska ve formě mobilizace? Když nerozumíte mezinárodnímu právu, tak se do toho, prosím, nepouštějte.

Ale dobrá bomba je i zařadit tam Slovensko, jo, to je hlavní činitel WWII. :D

Yossi
0 # Unknown 2016-02-03 12:30
Ad Tomáš Krystlík: Vcelku chápu, že se od vás brzy dozvíme, že Německo je vlastně obětí a žádnou WW nezačalo, to ti druzí. A toto je právě ten směr, na který reaguji, že to není bouře ve sklenici vody. Němcům a Německu chybí sebereflexe, a Západu chybí vůle Němcům jejich minulost připomínat, aby tak nahradili nesoudnost Němců samotných. Jen toto by dokázalo zlepšit svět a budoucnostní vyhlídky Západu i světa mnohonásobně.

Ve své podstatě způsobili WWII i mimozemšťané z Proxima Centaury, když se to dobře podá. Oni totiž nechali v klidu Hitlera válčit, aniž by zasáhli. Stačí to dobře podat.

Nicméně vidím jako varující, že vina na historii se mediálně svádí na státy směrem na východ, jih i západ od Západní Evropy, zatímco velmi agresivní Německo si samo sobě nechává andělskou tvář. A vyrábí si pseudoargumenty, proč za válku mohou jiní.

Měl jsem tu pochybnou čest shlédnout poslední filmy, které běží v Německu, a jede ve stejném duchu jako Krystlík. O tom, jak Němci byli jen obětí válek, ale vše … to oni, druzí, ne Němci.

A proto píši, že se nejedná o bouři ve sklenici vody, ale o issue, které v budoucnosti způsobí pohromu.

Nějaké sedetoněmecké spolky vem čert. O tom to není.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-03 13:14
České národovecké dušičky se, jak se dá očekávat, vzpírají.
0 # Anonymní 2016-02-03 14:04
tkrystlik:

Jediné, co se tu vzpírá, je (jako obvykle) dušička jednoho selfhating Čecha.

Yossi
0 # Báša 2016-02-03 14:06
Zatímco kdejakej poněmčenec horší Němce lže až si věří. Tak tak...
0 # Anonymní 2016-02-04 12:19
A pane Krystlík, co byli zač ti Němci, kteří sem během historie přicházeli a všechno nás tu naučili? Co to bylo a je Němec?

Myslíte ty potomky Římanů, Normanů, Západních Slovanů, Keltů, Germánů a já nevím, čeho všeho ještě, kteří sem přišli z dnešního německého území kdysi římské říše?

Když už si budeme povídat o tom, co kdo světu přinesl, pak Němci nepochybně světu přinesli takový ten úchylný biologicko - spirituální nacionalismus. Se kterým rozpoutali válku a jehož plody sklidili odsunem.
0 # Anonymní 2016-02-03 14:01
: Chápu, že obhajovat nadřazenost a nevinnost Němců je správný názor, zatímco cokoli jiného je …

Nicméně zatímco se správně upozorňuje třeba na agresivitu Rusů, zapomíná se upozorňovat na agresivitu Němců. Na oba národy je třeba dávat bacha. Jaký chcete větší důkaz, než výsledky německé agresivity ve 20. století?

Pak si stačí poslechnout Mutti Merkel, jak zve co nejvíce imigrantů do Evropy, a je mu jasné, že od Němců momentálně hrozí větší nebezpečí pro Evropu, než od jakéhokoli jiného státu.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-03 18:04
Ruská federace se snaží rozbít EU a znovu pod svůj vliv získat své bývalé gubernie Varšavské smlouvy. ČR je pod německým ochranným deštníkem. Nebude-li, třeba zmenšíli-li se EU na "tvrdé jádro", přejde do područí Ruska.
0 # Anonymní 2016-02-03 18:11
Herr Krystlík, "ochranný" deštník pomatené Merkel si ráčejí vetknout tam, kam slunce nesvítí.
0 # Tomáš Pecina 2016-02-03 18:21
Nebude-li, třeba zmenšíli-li se EU na "tvrdé jádro", přejde do područí Ruska.

Odkud se arci mentálně nikdy nevzdálila.
0 # Báša 2016-02-03 22:15
Pod ochrannym deštníkem Německa bylo dycky moc fajn. Německo je takovej průkopnik evropské integrace. V minulym století integrovalo hned dvakrát a už to zkouší zase. Konečně prej dojde na todlencto sjednocení, aktuálně pod praporem Islámu, jak o tom ostatně mluvil sám Velký Áda.
Myslím, že bychom se neměli nechat zaslepit vděkem k Velkému Německému Národu za všechno, co pro nás (a další evropské národy) tak nezištně dělá a dělal a měli bychom jej ponechat i s ekonomicky výhodnými uprchlíky (viz fuhrerin Merkel) jeho zářným zítřkům. Třeba mu uprchlíci vydělají takový prachy, že Německo potom bude moct dokonce i splatit všechny válečný reparace za ten poslední pokus o integraci.
Btw, nevíte někdo, jestli se při zvolání Alláh Akbar taky musí ukazovat jak vysoko skáče pes? Tahle informace se možná leckterýmu Němci už brzo bude moc hodit. A co myslíte, kdy pan Krystlík přestoupí na Islám?
0 # Tomáš Pecina 2016-02-03 22:20
Pokud si myslíte, Bášo, že jste vtipný, pak vězte, že jste toliko trapný. Další texty podobné předchozímu jdou okamžitě do koše.
0 # Báša 2016-02-03 22:30
Zeptám se naprosto seriózně. Opravdu bych to rád věděl. Která část z toho postu nekoresponduje z realitou? Ať už zde v diskusi nebo v Evropě.
Já to totiž nepsal jako vtipný text. Mně je z toho všeho docela hořko. A z některejch věcí, a popravdě i lidí, i na blití.
0 # Tomáš Pecina 2016-02-03 22:37
Tak můj blog nečtěte; není to povinné.
0 # Anonymní 2016-02-03 22:49
Bášo Bášo, měl byste mít pro SdL více pochopení. Naznali svou historickou chybu a zjevně jsou na tom tak zle, že před zešílevší Angelou hodlají prchnout do své exkomunistické vlasti, dokonce si toto právo vybojovali zpět u německých soudů. :-)
0 # Báša 2016-02-03 22:59
A tím, že ten blog nebudu číst způsobím, že někteří z jeho dalších čtenářů zanechají svých aktivit a místo nich začnou okopávat křen? Já si myslím, že je lepší vědět, co pátá kolona dělá, než pak čučet jak tele na vrata, byť by nebyly zánovní.
0 # Anonymní 2016-02-04 07:30
Mně se ten Bášův příspěvek vtipný zdál (tady v tom kontextu, jinak je to samozřejmě smutný).
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-04 11:07
Bášo, musíte si uvědomit, že Češi nediktují, co se bude v evropské politice dít, že od zhroucení mocnářství jsou vydáni na pospas buď Rusku nebo Německu, respektive nutnosti se s nimi dohodnout. Fatální chybou meziválečné republiky bylo spoléhání se na Francii, která neměla s ČSR společné hranice a bez jakékoli smlouvy (jen přes Francii) s Velkou Británií. Rusko je naštěstí dnes slabé, ale podaří-li se rozklížit EU, zmocní se opět svých bývalých vazalských států ve střední a východní Evropě.
0 # gogo 2016-02-04 12:01
Ono bylo docela komplikované najít přirozeného spojence, zajímalo by mne, koho byste doporučil. Hranice jsme měli s Rakouskem, Německem, Polskem, Maďarskem, kousek i s Rumunskem a sovětským Ruskem.
Tak teď poraďte.
Z toho vychází Masarykova orientace na USA a vynucený poloprotektorátní vztah s Francií ještě docela dobře. Británie se nerozpakovala použít Polsko jako roznětku pro nadcházející konflikt, ČR by jí posloužila podobně, kdyby bylo potřeba.
V případě eskalace napětí a nepřátelství to byla pro ČR neudržitelná situace, škoda jen, že se následně připsaly prakticky veškeré viny hlavnímu agresorovi-Německu. To se pak dobrá ponaučení z historie hledají těžko.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-02-04 14:05
Gogo,

východisky z meziválečné situace byly (1) středoevropská federace suplující c. k. monarchii doplněná o pruské a ruské části PL, bylo možné k tomu přibrat výmarské Německo. Proti tomu byli ostře TGM a EB, protože si představovali, že československý národ je vyvolen stát v čele středoevropských států, což by ve federaci nebylo možné. (2) celní unie CS, A, D, (3) hospodářská dohoda s D a A, případně federace CS a A plus dohoda s D. Možnost sub 3 by pravděpodobně vyústila do postavení ČSR podobného CH.
0 # Anonymní 2016-02-03 18:41
Já to zatím vidím tak, že Německo (s vydatnou pomocí zejména Francie v minulosti, občas Anglie, a občas drobnějších států mezi nimi ležících) se nesnaží rozbít Evropu, možná to míní i opačně, ale zato se jim to rozbíjení Evropy báječně daří. Člověk by řekl, že to nejde dělat schválně, že je to záměr, a ještě je potřeba na takovou destrukci obzvláštní talent.

EU v zásadě není nic jiného, než diktát Německa a Francie + pár větších států. Když to po historicku nazvu Evropský protektorát, bude to asi nejpřiléhavější. EU je také nazývána Čtvrtou říší v lidovém podání – a také přiléhavě.

Ochranný deštník nechť si Německo vetkne do zadnice paní Merkelové. Já jen doufám, i když velice marně, že Německo po těch imigrantech natolik touží, že si je u sebe nechá, když si je pozvalo.

Možná, že Rusko opravdu touží rozbít Evropu či EU, ale na druhé straně nemusí vyvíjet naprosto vůbec žádnou aktivitu. Stačí se mu pouze dívat na ty nekňuby, co jsou v EU a mají hlavní hlasy. Německo s Francií a Anglií to udělají za Rusko, a rozbijí Evropu i EU sami, a v této době už jsou ve značně pokročilé fázi.

Evropská unie mohla fungovat, kdyby byla federací jako USA nebo Švýcarsko, ale nikoli kořistnickým spolkem, jakým EU je. Velké státy chtějí výhody na úkor ostatních států, a tak z toho udělali nesourodou, nejednotnou džungli, kde si každý urve co může – a výsledkem je Evropa v rozkladu.

Ale třeba se mýlím. Jak říká jeden vtip, že když viděl, jak EU nekompromisně zatočila s pomazánkovým máslem, tak mu je snad i těch teroristů či nepřátelů Evropy snad i líto.

Zatím to ale vede k tomu, že v Německu se zrodí další diktátor a další neštěstí Evropy. Němci evidentně neznají svou historii, navíc jim ji média přepisují na roli oběti, a historie se asi bude opakovat. Bojím se Němců pomalu více než Rusů a muslimů, a to je co říci. Ani z jednoho vyjmenovaného není nic, co bych chtěl mít na dohled.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)