Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V listopadu jsme ke kause perlustrace právní ředitelky Ligy lidských práv napsali: Nyní se poškozené zastal Krajský soud v Brně, avšak u vědomí kvalit soudců Nejvyššího správního soudu a jejich respektu k lidským právům bych byl s definitivními závěry opatrný: šanci, že žalobkyně uspěje i tam, hodnotím velmi střízlivě.

Naše obava se ukázala důvodnou, desátý senát Nejvyššího správního soudu ve složení Daniela Zemanová, Zdeněk Kühn a Miloslav Výborný rozsudek krajského soudu zrušil a s výjimkou otázky zákonnosti opakované osobní prohlídky sprosté perlustrantky se plně zastal policie a jejího práva obtěžovat občany bezdůvodnými úkony.

Protože nelegální imigranti mohou být všude a mohou se dokonale maskovat za Čechy, policie má právo kdykoli a od kohokoli požadovat předložení občanky; tedy přesně tak, jak tomu bylo před Listopadem.

Ježto se Ústavní soud domnívá, že soudcům by se nemělo nadávat, omezme se na konstataci, že i ve správním soudnictví už je vše tak, jak má být, a rozhodnutí soudu vyšší stolice začínají být pravidelně horší než rozsudky prvoinstanční. Čest vaší práci, soudruzi!

Prestižní ocenění Osel měsíce za leden 2016 spojené s právem nosit oslí uši ve tvaru paragrafů má arci jasného vítěze. Gratulujeme, jistě budou slušet.

Aktualisováno.
Sprostá žalobkyně na Facebooku uvedla, že výzvu k replice obdržela do datové schránky 21. ledna, se lhůtou 10 dnů. Ale na co čekat, když je vše, jasné, že? Prostě napíšeme, že žalobkyně práva repliky nevyužila (§ 17) – což je, prozatím, technicky pravda.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-01-29 14:16
existuje moznost opravneho prostriedku?
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 14:18
Až proti konečnému rozhodnutí, ale vzhledem k tomu lapsu s replikou bych jí doporučil bránit se ihned.
0 # Anonymní 2016-01-29 14:57
Ale toto je konečné rozhodnutí v této (sub)-věci (opravný prostředek neexistuje) a bylo porušeno právo na rovnost zbraní (eslp to posuzuje docela jasně, Huber proti Švýcarsku jestli si pamatuji dobře).

Doufám, že stížnost podá hned.
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 15:03
Není to konečné rozhodnutí, věc se pouze vrátila krajskému soudu. Ústavní soud je v těchto případech poměrně zdrženlivý, ale např. jde-li o vyloučení soudce, dovoluje podat ústavní stížnost bez čekání.
0 # Anonymní 2016-01-29 14:38
"Sprostá žalobkyně uvedla, že výzvu k replice obdržela do datové schránky 21. ledna, se lhůtou 10 dnů. Ale na co čekat, když je vše, jasné, že?"

A kde to žalobkyně uvedla?

"policie má právo kdykoli a od kohokoli požadovat předložení občanky; tedy přesně tak, jak tomu bylo před Listopadem."

Zapomínáte, že samotnou výzvu k předložení OP shledal zákonnou již krajský soud, protože pro to byly splněny zákonem stanovené podmínky. Takže žádné "kdykoli a od kohokoli". Že to potom krajský soud nepromítl do výroku rozsudku je vada, která by sama o sobě byla důvodem pro jeho zrušení. Zdá se, že osly rozdáváte předčasně.
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 15:06
A kde to žalobkyně uvedla?

U facebookového postu, který vidí pouze její přátelé.

Zapomínáte, že samotnou výzvu k předložení OP shledal zákonnou již krajský soud

Nezapomínám, z odůvodnění rozsudku KS-B jsem taky nebyl u vytržení.
0 # David Schmidt 2016-01-29 16:55
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # David Schmidt 2016-01-29 17:01
Dobře. Kdokoli vstoupí do mezinárodního rychlíku, musí počítat s tím, že může být podroben kontrole, zda se nejedná o cizince s nelegálním pobytem, minimálně v povinnosti poskytnout součinnost sdělením jména a data narození, přičemž nelze usuzovat ze subjektivně vnímaného vzhledu, jakkoli přesvědčivého, ani chování spočívajícím v zastavení kontroly u jedné osoby, jež odmítá součinnost.

Intuitivně se mi to nelíbí, ale obecně to je asi správné.
0 # Anonymní 2016-01-29 17:06
Mimo hranicni pasmo, v 21. stoleti, se mi to nejen nelibi, ale prijde mi to strasne.
Neocon
0 # David Schmidt 2016-01-29 17:20
Pak je strašný i Schengen.
0 # Anonymní 2016-01-29 17:53
Naopak, myslenka Schengenu je uzasna. At je tezke dostat se in, ale jakmile tam jsem, nikdo me nemuze/nebude buzerovat.
Mel by jste zit ve Statech, uz jsem to tu psal-za 11 let a to jsem projezdil 27 statu, jsem nebyl nikdy zastaven, ( vyjma na falesnem DEA checkpointu, ale to byla ma dobra vule) kontrolovan, nikdy na ulici, znam lidi, co dojizdi 30 let do prace tam a zpet 140 km/denne a nikdy ve svem zivote ani nemluvili/nesetkali se s policistou.
Pak by jste takove "vymozenosti" jiste ocenil, a nikdy nenapsal, pri vsi ucte k Vasemu nazoru, ze "obecně to je asi správné.".
Neocon
0 # Daniela 2016-01-29 18:58
Jiste, pane Schmidt,
kontrola identifikace je zpusob buserace, ovsem alternativa, ze se lide kontrolovat nesmi, by byla zneuzita prave elementy, ktere by mohly statu skodit. Domnivam se jen, ze kontrola musi byt plosna a pro vsechny, bez vyjimek. Zatim se migranti Cesku vyhybaji a tak souhlasim s tim, ze se utvori, predem, mantinely, jak ma policie jednat. Ze v Cesku budou zmatene podminky, prehmaty, protesty, to je dane, na tom se bude muset pracovat a ne na zakladnim principu, ze policie muze kontrolovat.
Uz jsem psala, ze v mem state muze policista zkontrolovat ve verejnem prostoru identitu u lidi, kteri se mu zdaji, ze zde nejsou legalne. Nesmi ale vybirat diskriminacne, nasledne se kontroluje cela skupina. Coz nekteri, legalne zde pobyvajici Latinos, povazuji za sikanu..Ovsem nikdo jeste nepredlozil postup, jak jinak identifikovat tyto illegaly.
V americkych mestech, kde uz zije silna latino komunita, se obcane brani tim, ze vyhlasili a vytvorili takzvana Safe Cities, kde podezrele nekontroluji. Coz je v poradku, at se do techto mest stehuji, maji silny socialni fond. My jsme maly stat, jako Cesko, takze kazdy nelegalni immigrant je zatez pro obcany techto statecku..
" Certain cities in the United States began designating themselves as sanctuary cities during the 1980s. The policy was first initiated in 1979 in Los Angeles, to prevent police from inquiring about the immigration status of arrestees. The internal policy, "Special Order 40", states: "Officers shall not initiate police action with the objective of discovering the alien status of a person. Officers shall not arrest nor book persons for violation of title 8, section 1325 of the United States Immigration code (Illegal Entry)." Some of the 31 American cities are Washington, D.C.; New York City (see also Illegal immigration in New York City); Jersey City; Los Angeles; Philadelphia, San Francisco; Santa Ana; San Diego; San Jose; Oakland; Salt Lake City; Houston; Detroit; Chicago; Salinas, California; Minneapolis; Miami; Denver; Baltimore; Seattle; Portland, Oregon; New Haven; Somerville; Cambridge; and Portland, Maine. These cities have adopted "sanctuary" ordinances banning city employees and police officers from asking people about their immigration status."
Dle tohoto mustru by cela Ceska republika mela pravnicke osnovy pro zadani identifikace, ale nektera mesta jako Praha by si vymohla vyjimku.. S tim by jiste souhlasili "vitaci" v akci "Hlavak"...
0 # Anonymní 2016-01-29 19:30
Wow-Dasnielo, prosim, kdyz uz lzete, tak tak cinte v necem, co se neda dohledat, (treba jako-v nasem meste v NC mame pekny psi utulek, nebo vcera jsem sla a nasla na zemi $50 bankovku apod.) pro lidi zijici v CR je diky internetu velmi jednoduche si vase fabulace overit..

Prvne-ani v NC policista nesmi nikoho kontrolovat bez duvodne. Na moji otazku, kolikrat (!!!) za svych 20 let jste byla diky svemu prizvuku kontrolovana na ulici, v obchode jak melete dokola, ci v automobilu, jste radeji neodpovedela.
Protoze odpoved, mela-li by jste napsat konecne pravdu, by byla -nula krat.

Ani tady v AZ, ve state s nejtvrdim imigracnimi zakony si policista nedovoli zeptat mexika, co neumi ani slovo anglicky a je otrhany, zda-li tu je legalne, coz evidentne neni. Proto jich tu mame skoro 20% populace, protoze jak projdou CBP checkpoints-jsou free.
Pro vas jeste jednou-Arizona SB 1070, kouknete na to-Sup.Court zakazal jednou provzdy/navzdy na uzemi USA perlustrovat obcany, zastavovat je na ulici a zastavovat namatkove motorova vozidla, opet vyjma hranicnich oblasti.

V zadnem americkem meste se vas nikdo nezepta na status-opet jste nic nepochopila-vase "Safe Cities" neexistuji, opet jste nekde mimo, jmenuji se Sanctuaries Cities, a jediny rozdil mezi normalnim mestem a sanctuary citi je ten, ze v normalnim mohou ilegala pri spachani trestneho cinu po odsouzeni predat ICE, coz se deje tak v 30% pripadu, kdezto v sanctuary citi maji law enforcements zakazano mestem predat ilegala, resp.maji zakazano kontaktovat ICE a muze byt odsouzen/potrestan jenom za to, co spachal, nikoliv za jeho status.
Neocon

0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 19:31
Právo nebýt obtěžován bezdůvodně policií je důležitou předností demokracie oproti totalitě. Rozsudek NSS policii právo buserovat, kohokoli chce, vrací.
0 # David Schmidt 2016-01-29 19:39
To ji dal přeci zákon ve vymezených prostorech.
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 20:49
I zákon je třeba vykládat ústavně konformním způsobem, což krajský soud učinil, NSS nikoli.
0 # David Schmidt 2016-01-29 21:26
Proč myslíte, že výklad vybočuje z mezí ústavně konformního výkladu? Že nelze usuzovat o státním občanství ze subjektivně vnímaných skutečností?
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 22:24
Hlavně v tom, že prostorem ve smyslu zákona by měl být i mezinárodní vlak. Pak jím ale může být cokoli, např. i každé nádraží. Zákon byl míněn jako legalisace razií na ubytovnách a vykládat ho takto široce je disproporčním zásahem do práva na soukromí.
0 # Christabel 2016-01-29 22:38
Ale tam nejde o každý, o jakýkoliv mezinárodní vlak.
Jde o vlak z Maďarska, kterým přijíždělo nejvíce lidí bez povolení. V řízení o tom byly předloženy i nějaké statistiky. Z odůvodnění nevyplývá tak široká interpretace, jakou prezentujete.

Chápu, jak to krajský soud myslel, ale nelíbí se mi představa, kterou nastínil, že policista má upustit od požadavku vyhovět oprávněné výzvě kvůli tomu, že kontrolovaná osoba začne krafat, polemizovat s ním a dovolávat se paragrafů.
0 # Tomáš Pecina 2016-01-29 23:19
To se mi také nelíbilo, měli se soustředit ne neústavnost perlustrace a limine.
0 # David Schmidt 2016-01-30 00:36
To jistě nikoli. Tak kasační soud nefunguje. Věc se vrátila k soudu prvního stupně.
0 # Anonymní 2016-01-30 03:18
Chápu, jak to krajský soud myslel, ale nelíbí se mi představa, kterou nastínil, že policista má upustit od požadavku vyhovět oprávněné výzvě kvůli tomu, že kontrolovaná osoba začne krafat, polemizovat s ním a dovolávat se paragrafů.

Zde nevím. Obecně ne, ale pokud je účelem kontroly zjistit, zda daná osoba není osoba bez povolení, a daná osoba odpoví češtinou bez přízvuku a začne kafrat (argumentovat se znalostí českého práva), pak si myslím , že předvedení na stanici ke zjištění totožnosti je extrémní zásah do práv daného člověka.

Zde bych chtěl připomenout 5-4 rozhodnutí Nejvyššího soudu USA Atwater v. Lago Vista, 532 U.S. 318 (2001), které se zabývá podobnou otázkou.
0 # Daniela 2016-01-29 22:08
TP:....I zákon je třeba vykládat ústavně konformním způsobem....
No a pan Zeman si zase vyklada ustavu tvurcim vnimanim....

V dnesni a nadchazejici situaci si asi cesti obcane na kontroly v urcitych prostorach stezovat nebudou, naopak. Ustava ma chranit prava vsech obcanu, tedy i tech, kteri s praktikami policie souhlasi.

Bylo by zabavne, kdyby jednou v budoucnosti, pani Zuzana, tradicne se opalujici naha u Vltavy, mela multikulturni setkani s asylanty, mladymi samci.. Jelikoz by se dle ni nesmela kontrolovat identita, pak bych ocekavala, ze nekteri borci se v deseticlenne skupine obleknou za "damy" a vyrazi pro prirodni striptyz a vonave "prstikovani", ani nebudou muset strhavat kalhotky. Jednou jsem od ni cetla, ze co zakon nezakazuje, tak je to povolene. . A zakon proti strkani prstu do cizi vaginy v Cesku mate ? Nemate.
0 # Anonymní 2016-01-30 00:51
Prst ve vagine je jiz mozna 17 let brano jako znasilneni stejne jako penis, jakkoliv velky, ve vagine.
Kdyz uz tedy vas zajimaji detaily. Je to od te doby, co 2 ukrajinci znasilnovali celou noc v Boleslavi holku, kterou zatahli na ulici do auta, avsak analne, takze pak dostali jen nejaky smich za om.os. svobody a vydirani, toliko k vasemu prstu ve vagine, kdyz vas tak bere.
Jinak-mrknul jsem se na oficialni cisla-NC je co do poctu ilegalu na 10 miste, tedy v podstate, kdyz se odecte Velka 8 ( CA, AZ, NM, TX, CO, IL, FL a NY), staty to tradicne plne ilegalu, vzdycky byly a vzdycky budou, tak vas stat, kde policiste lovi ilegaly na ulici, v obchodech, autech, na neexistujicich checkpoints, ptaji se spoluobcanu na status a ID a buh vi co jeste jste si vymyslela, je NUMBER 2 narodne co do poctu ilegalu v cele USA.
A nejvetsi narust ilegalu v dejinach vaseho statu byl v roce 2014 a 2015 a to skoro o 50% oproti letum minulym.
Nekde jste Danielo, opet, udelala chybu, kupredu leva...
Neocon
0 # Anonymní 2016-01-30 05:00
Jelikoz vas nezajimaji zakony, jen pohadky, tak tady spise pro pana Schmidta, co hovori zakon, ( to je to, Danielo, cim se slusni lide ridi) kterym se ridi/ musi ridit kazdy policista v USA, nejen i v NC, ale predevsim i v NC:

"So if police ever ask you to show ID during your travels, it’s natural to feel violated.
In a free society, citizens who are minding their own business are not obligated to “show their papers” to police. In fact, in the United States there’s no law requiring citizens to carry identification of any kind.
Carrying an ID is generally required if you’re driving a vehicle or a passenger on a commercial airline. These requirements have been upheld on the slippery premise that individuals who prefer not to carry ID can choose not to drive or fly."
Vyjma a opravdu vyjma Border Zones, o kterych zakon rika:
Border zone—that is, within 100 miles of a U.S. land or coastal border.

Toliko ke spekulacim a fabulacim pani Daniely, o ktere vazne pochybuji, ze kdy byla vubec v USA.
Neocon
0 # Guy Peters 2016-01-30 16:40
Já si to, Neocone, myslím taky. Na ni nemá vůbec cenu reagovat, ona jen trolluje prostřednictvím neskutečných výmyslů. Není ani jisté, že je to žena.
0 # Anonymní 2016-01-30 19:11
Ja si nemyslim, ze v tomto pripade troluje. Jen ma pomerne dobre informace z roku 1980 (36 let, dobra prace), kdy doopravdy mohli (statni) policiste kontrolovat ilegaly a federalni vlada spolupracovala.
Jenomze veskera moc ohledne ilegalni imigrace je, podle ustavy, federalni a v roce 1984 udelal Reagan velkou imigracni reformu. Tehdy nastolil novou doktrinu a to, ze pravomoci jsou jen a pouze federalni a federalni vlada je nebude propujcovat statum. Jedina vyjimka jsou tezke zlociny (felonies a v nekterych statech nektere 1st class misdemeanors), jak Neocon zminoval.

Vzniku Reaganovy reformy pomohly "safe cities" jak rekla Daniela, kdy se mesta "vzbourila." Tim a popisem, jak to bylo pred rokem 1980, se pravdivost jejich tvrzeni vycerpala:-).
0 # Daniela 2016-01-30 19:59
Petersi, Petersi,
jak hluboko jste klesl, souhlasite s mamelukem....Vzdyt to je jen kokrhajici kohout, na ktereho uz nereaguji ani ja.
Jako pravnik a znalec anglictiny si jiste muzete zkontrolovat odkaz kohouta, o cem je Arizona zakon SB 1070 a udelat si obrazek. Zvlaste si vsimnete odkazu, ktere zacinaji : Federal Judge upheld provisi SB 1070 - law allows law enforcement officers to check the immigration status - a jine vysvetlivky. Vsechny detaily tohoto federalniho zakona neznam, najdete si, pologramotny kohout neumi anglicky, pac ani nevi, co je to "uphold"...
Kazdopadne, castecne vlivem tohoto arizonskeho zakona se k nam valily tisice novych illegalu, takze nas guverner Pat McCrory, ktery posloucha obcany, na tomto zaklade federalniho zakona, schvaleneho v jadru Supreme Courtem, vytvoril specialni zakon v souladu se SCourt proi svuj stat North Carolina.
Jmenuje se House Bill 318 a mimo toho, ze zakazuje v NC Sanctuary cities, ma i jine pravni vlastnosti. 'E-verify system to check legal status' se neda v mnohych pripadech zjistit jinak, nez predlozenim identifikace, na pozadani policie.
Mozna, Petersi, ze uz jste ztratil i schopnost googlovat, takze vam trochu pomohu.

www.wral.com/.../15035244

Co vsechno Bill obnasi, si uz snad najdete sam ?

Od noveho roku se policiste ridi temito slovy guvernera v souvislosti s ratifikovanym House Bill 318 :
We are going to enforce the law and help our law officers protect our citizens...
(Pro nekoho bohuzel, pro druhe bohudik, Enforcing the law v praxi znamena silnou buseraci vsech ne-obcanu, tedy immigrantu.)
0 # Daniela 2016-01-30 20:52
Bylo mi pripomenuto, ze obrovsky problem v NC tvori nezletili illegalove, chlapci do 18 veku, coz zrejme bude problem v nejblizsi budoucnosti i v Evropske Unii. Jak jsou ve state, socialni agentury se musi o ne postarat a neni je kam deportovat.
Zpatky k Severni Karoline.
Uz to doslo tak daleko, ze federalni policie dostava povoleni vniknout do obydli, ve kterem ma podezreni, ze se tam nachazeji illegalove. Takze domovni razie a to okolo vanocnich svatku, ovsem vetsina illegalu unikla.

washingtonpost.com/.../...

121 illegalu neni nic - ovsem bylo prolomeno dulezite tabu, totiz souhlas prokuratoru ohledne lehciho podepsani pro vpad do domu. Coz je v USA nornalne velmi tezke, pac obydli je tradicne netknutelne....
0 # Tomáš Pecina 2016-01-30 23:08
S Danielou nemám nejmenší problémy. Cokoli napíše, pokládám za lež, aniž bych to musel ověřovat ;-)
0 # Daniela 2016-01-30 23:56
Kdyz uz jste me takto odhalil, vazeny pane Pecino, jiste mate sva metadata dukazy,
pak musim priznat barvu. Ano, pisi kreativnim zpusobem.
Ne, neziji v Americe, pouze miluji Spojene Staty, kde jsem byla na dovolene pred lety u tety, ktera zije ve state Texas, v mestecku Praha.. Od te doby studuji vse o Americe a znam vsechny zvyky, tradice i instance, o kterych ceska media nepisi. Snad mi prominete, jsem starenka, uz silne vetchla, z bilym drdulkem, na jeste jasnych ocich mam zlaty skripec a na obliceji vrasky ..Taky si pomaham na schodech hulcickou.
Jsem tak rada, mily Tomasi, ze mne na svem blogu trpelive snasite uz pres pet let. Panbuh vam to vynahradi, modlim se za vasi dusi kazdy vecer pred spanim, v Letohradske ulici v Praze 7, kdyz si pred tim muj drdulek upletu do copanku a obleknu si dlouhou bavlnenou kosili. ..Manzel ma silnou demenci v posledni fasi, holt se citim osamela.
Na odkazy, ktere uvadim, at klikaji jen otrli jedinci a to Vy, pane Pecino, jistojiste nejste, ze....
0 # Leo Tydlitát 2016-01-31 02:30
@Daniela: Jste to vy? Nemusíte odpovídat… www.youtube.com/watch?v=j56PeOmslLQ
0 # Anonymní 2016-01-31 05:19
GP a Anonymni 19:11-v podstate jste napsali vse, s cimz se da jenom souhlasit, vyjma jedne veci-nemyslim si, ze je to male, takhle by muz/chlap nikdy nepsal, ani kdyby byl homosexual.
Nevim kde bydli a zda-li, ale zcela jiste je to zena, hadam neco mezi 60-63 roky, bez pochyb zije sama, rozvedena, ale spise vdova, bez otazek a pochybnosti-nikdy nemela deti, nema mnoho pratel a rekl bych, ani zadne pokrevni pribuzne a pokud ano, nestyka se s nimi.
Ne prilis uspesna (byvala) ucitelka, nebo alespon ji vzdy chtela byt, coz by vysvetlovalo jeji arogantni odpor k jinym nazorum, na fakta a prime otazky nereagujici.
Zda-li kdy byla/zije v USA-tim jedinym si nejsem uplne jisty, neco mi rika, ze vazne bydli (sama) v NC.
Neocon
0 # Anonymní 2016-01-31 06:00
Danielo, to je zase lzi, tak poporade:
AZ SB 1070 bylo zruseno bez naroku a beze zbytku 2 dny pred uvedenim v jeho platnost-to ze to nejaky kons.Fed soudce potvrdil platnost v prubehu rizeni, ve vysledku u Supreme Court nemelo zadny vyznam-vysledek byl zruseno (!!!) pro nelegalnost, opakuji pro vas, 48 hodin pred platnosti. Tedy AZ SB 1070 melo hodnotu jenom toho papiru.

Piste zde klidne o menstruaci, joze, homeopatikach, zanetech apod.-mnoho o tom nevim, necham vam tu vasi one woman show byt, ale tohle se meho business bytostne v letech 2009/2010 dotykalo, trochu tady totiz v AZ u lidi, co provozovali tc. hotely, restaurace a sluzby vubec, zavladla panika...

Neni nic, co bych o teto problematice nevedel, jako hospodsti jsme za info od nejvyssich kruhu DHS, DoJ a immigracnich pravniku utratili desetitisice dollaru. Vsechny dalsi pokusy jinych statu jako AL, OK, MO, KS a MS-vsechny skoncili totalnim fiaskem-zruseno u SC pro nelegalnost-protoze "jenom Federalni vlada urcuje im.politiku (jak tu psal spravne anonym v 19:11) a perlustrace obcanu a zastavovani vozidel je nepripustna/ilegalni na uzemi USA". Znovu a znovu-uzemi USA je i NC. A znovu a znovu-Federalni zakony jsou nadrazeny statnim zakonum.

Vas NC HB 311 je jiz u SC taktez a bude zruseno do leta pro ilegalnost. Jenom je zvlastni, ze v listopadu 2015 tu pisete, jak u vas v NC to takhle bezne roky funguje (checkpoints, dotazovani na ID, roadblocky, loveni ilegalu na ulicich, molech a pod) a dnes tu pisete, ze to u vas v NC funguje od 1.1.2016 diky HB 311. No, kdyz uz lzete, alespon si to pamatujte...
Kvuli AZ SB 1070 do NC nikdo neprisel-take proc by mel, nikdy nevstoupil v platnost, par vystrasenych rodin odjelo do Nevady, CA a Colorado, nikdo do NC.
Dalsi lez-razie nebyly okolo svatku, nybrz po Novem roce, okolo svatku to bylo anoncovano v tisku a zase lzete-ani jeden raid nebyl proti "ilegalum" jako takovym, obecnym, nybrz proti rodinam z Jizni ameriky, ktere sem prisly po 1.1.2014 a byli pravomocne odsouzeni deportacnim soudem k deportaci do 30 dnu a zemi neopustili.
Nebylo to na prikaz "prokuratoru", nybrz primo od Presidenta a tykalo se to pouze (!!) lidi, jenz meli deportacni rozsudky, ktere neuposlechli.
Nic prolomeno nebylo-normalne si pro lidi, co uz davno meli opustit zemi a proto byli bez kauce na svobode, prisel ICE-to je bezne, legalni a deje se tak po desetileti.
E-Verify System-dalsi vase lez a ze jich je-tenhle system nema s NC a Policii co do cineni-pro vasi informaci-v jinak liberalnim CO ho maji jiz 8 let, v TX 3 roky a je to jenom pro zamestnavatele, elektronicky system, kdy by "meli", opakuji meli zkontrolovat uchazece o praci timto pocitacovym systemem, zda-li ma pracovni povoleni a ne jen SSN a ridicak.
Aby se napr. nestalo, ze ilegal vlastnici DL a SSN se bude uchazet o misto na USPS, statni firme, treba. Ale tenhle system funguje roky a roky-a porad tu ty ilegalove pracuji, kdepak udelal vas guverner chybu?
Dalsi blbosti, jako kdo jak a kde umi, ci neumi anglicky-to necham bez komentare.
Neocon

0 # Anonymní 2016-01-31 06:39
No Danielo, to je zase kupa lzi, tak poporade:
AZ SB 1070 bylo zruseno (!!!) bez nahrady v plnem zneni Supreme Court 2 dny pred jeho platnosti pro ilegalnost. Opakuji, 48 hodin pred tim, nez vstoupilo v platnost. Stejnym fiaskem dopadli dalsi pozdejsi 4 pokusy 4ch dalsich statu-AL, MO, MS a OK. Vse ostatni okolo, vase omacka, kdy, jak to ktery ten, ci onen Fed.soudce podrzel, potvrdil, jsou irelevantni. Konecny yysledek je-NULA, zruseno!

Jelikoz se me to, a dalsich asi 30 pratel/provozovatelu restauraci, hotelu a sluzeb obecne v PHX bytoste, ale bytostne v te dobe (2009/2010) dotykalo, vim o tom vse-utratili jsme za prime info z DC od DHS, DoJ a spickovych im.pravniku 10tisice dollaru.
Tedy, zvolte nejaka jina temata, treba neco o menstruaci, zanetech, joze ci homeopatikach-mnoho o tom nevim a necham vam tu vasi one woman show bez povsimnuti...
Vas HB 318 je taktez u SC, ma byt nejdele do leta zrusen, opet pro vas prekvapeni-pro ilegalnost, protoze jak tu uvedla anonym v 19:11 a jak ve svem zduvodneni pravil SC USA-"od imigracni politky je tu jen Fed. vlada a perlustrace obcanu a namatkove zastavovani vozidel na uzemi USA je ilegalni", a NC je stale US soil.
Jen je zvlastni, ze v listopadu 2015 tady tvrdite, jak to u vas v NC funguje jiz leta (raidy na ilegaly, roadbloky, zastavovani lidi na ulicich, dotazovani na ID apod...) a dnes tu pisete, jak diky vasemu nelegalnimu HB 318 policie muze konat od 1.1.2016. Kdyz uz lzete, tak si to alespon pamatujte dele nez 60 dni...

E-Verify system je vase dalsi lez-to nema nic spolecneho s NC, ci Policii. tento system funguje roky a roky-napr. liberalni CO ho ma jiz 8 let a TX 3 roky. Je to jen pro zamestnavatele, nikoliv pro Policii, aby zkontroloval zadatele o praci, ze ma pracovni povoleni. Aby se napr.nestalo, ze ilegal vlastnici SSN a DL zada o praci u statni firmy USPS.
Ale to funguje jiz dlouhe roky, a i ve statech, ktere to maji povinne, si s tim firmy hlavu vazne nelamou.
Nikdo kvuli AZ zakonu do NC samozrejme neprisel-par vystrasenych rodin, bavime se o roku 2010, odjelo do NV, CO a CA, ale proc by nekdo mel jezdit do NC, co tohle je za vasi konstrukci. Notabene-kdyz ten zakon nikdy nevstoupil v platnost.
A posledni lez-nic nedoslo daleko-a nebylo to mezi svatky, nybrz po Novem roce, mezi svatky to bylo anoncovano v tisku-nebylo to diky "prokuratorum", bylo to na prikaz Presidenta a tykalo se to pouze nekolika malo rodin, co sem prisli z Jizni ameriky po 1.1. 2014 a to nejdulzeitejsi-meli od deportacniho soudce pravomocne deportacni prikazy, ktere rikaly, ze maji do 30 dnu opustit zemi. Oni tak neucinili, tak si pro ne prisel ICE domu. To je v poradku, je to legalni a deje se to po desetileti...
Co je na tom tak prulomoveho, neobvykleho, kam by asi ICE s Warrantem od soudce mel jit jinam, nez na adresu dotycneho-hm, to vite snad jen vy sama.
Neocon
0 # Anonymní 2016-02-01 00:03
Jinak, az budete mit Danielo dlouhou chvili, coz verim, ze mate casto, tady jen mrknete, vazne par minut, aby jste videla, jak to vypada opravdu ve Statech, presneji v border zones
www.youtube.com/watch?v=6_3dDNPwJTU
Neocon
0 # Daniela 2016-01-31 03:13
Ha ha, ze by byl pan Leo latentni gerontofil ? Na tomto blogu clovek nikdy nevi.
Ta pani je produktem komunistickeho budovani u soustruhu, kteremu jsem ja nastesti unikla. Zrejme ctete nedbale, pisi, ze jsem babicka babinkova. Nemaluji se, vlasy si nechavam snehobile, v malem drdulku a jsem velmi, velmi krehka..
Ale coz, prizemni mozky maji prizemni predstavy.. Paranoidni mozek ma predstavy paranoidni a cistemu cloveku je vse ciste.
0 # Anonymní 2016-01-31 16:20
Zdejší článek je vyloženě lživý! Tímto mě Pecina opravdu zklamal.

1. Ani rozhodnutí soudu netvrdí, že by policie mohla kontrolovat kohokoli a kdykoli!! Jde o prostor rychlíku na známé trase nelegálního pohybu osob-uprchlíků.

2. I velectěné pí aktivistce Candigliota muselo být jasné, jaký je smysl této kontroly. I kdyby ale nebylo, nesejde na tom. Nešlo o její "buzeraci", prokazatelně šlo o smysluplné hledání tzv. uprchlíků.

3. O buzeraci se jedná spíše ze strany pí Candiglioty. Je to zřejmě aktivistická deformace, stavět se na truc naprostým banalitám (znovu opakuji, zde nejde o buzeraci, účel perlustrace musí být každému ještě zdravě myslícímu individuu zřejmý.)

Očekávám, že se teď spustí písnička o tom, jak nechápu princip svobody, že to povede k utahování šroubů a blablabla… Dle mě je třeba odlišovat případ od případu resp. nesrovnávat nesrovnatelné.

A.H.
0 # Anonymní 2016-01-31 17:46
Ale o to preci nejde, PCR, CP, CS, nebo kterakoliv jina slozka mela zastavit vlak na hranicich, nebo lepe a moudreji, trochu spolupracovat s Videnskymi kolegy, jak tak cini dnes a denne pri "rizikovych fotbalovych utkanich" a nemela osoby ilegalne se zdrzujici v Schengenu pustit do vlaku. Uplne stejne, jako bez visa/esty i kdyz mate zaplacenou letenku, vas nepusti do letadla Londyn-NYC.

Je mi na rozdil od Daniely jedno, zda-li pani, jejiz jmeno ani neumim vyslovit, se opaluje naha, jak vypada a co dela, ale proc by fizl mel nekoho v Brne, mimo hranicni pasmo, tahat z vlaku na sluzebnu, kdo vypada jako Cech, mluvi jako Cech, ma nejake cz pravni povedomi-to mi proste nedava pocet.
Neocon
0 # Anonymní 2016-01-31 18:06
A Rakušáci by zas mohli tvrdit, že to měli udělat Maďaři, ti by se zas mohli vymlouvat na Řeky či vím já koho, atd.

Jistě, jenže tu máme stav, který zcela očividně nevzešel z ideální funkčnosti celého mechanismu, že. A to by se, dle Vás, mělo zcela ignorovat?

Mám pocit, že tu všichni pro samé paragrafy a "zásady" ztrácejí přehled o realitě.
0 # Anonymní 2016-01-31 18:11
Toto měla být odpověď na předchozí reakci "Neocona".
0 # Anonymní 2016-02-04 20:07
Ale vubec neni podstatne, co by tvrdili Rakusaci. Kdyz budete mit zakaz vstupu do USA, nebo nebudete mit vyplnenou Estu, tak vas v Londyne otoci, a je uplne jedno, ze jste odletel z Ruzyne, kde Vas preci davno nemeli pustit do letadla, kdyz mate zakaz vstupu do USA a mate zaplacenou letenku klidne prvni tridou, proste neletite pres ocean.
Jen jsem tim chtel rici, ze kdyby rychlik byl zastaven na hranicich, tak nikdo nerekne ani slovo.
Ne, naopak, pres same omezeni, pres to utahovani sroubu se vetsina lidi chova jako ovce. Fizl tu neni od toho, aby nekoho tahal z vlaku, v Brne a 2x dotycne (bile zenske, se slovanskym vzhledem, bez ciziho prizvuku a se znalosti prava) dame strkal prsty do zadku, s oduvodnenim, ze panove na OO PCR si chteji byti jisti, ze 45ti kilova dama neschovava zadnou zbran,
To jste se tam uz vazne vsichni zblaznili?
Neocon
0 # Anonymní 2017-07-16 15:47
Dcera zastavené řidičky odmítla ukázat občanku. Hlídka ji spoutala a odvezla na stanici
irozhlas.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-07-25 13:31
Dredatého šéfa Pirátů lustrovala policie. Bylo to kvůli vzhledu, stěžuje si
lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-07-25 13:34
Vsadím boty že odbor vnitřní kontroly zjistí že vše proběhlo podle zákona. Vrána vráně oči nevyklove.
Sám jsem takovou situaci zažil "za svobody a demokracie". Chování policistů se vrací před rok 1989. Tehdy bylo nejlepší se jim vyhnout.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)