Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Když jsem se na thema zločinného Barnevernu rozepsal naposledy, strhla se pod postem nevídaná debata. Žel, ostudná kampaň neustala a po Novém roce se zdá dostávat do vyšších obrátek. Jde už o jakousi mýdlovou operu: měsíc co měsíc přicházejí přívrženci sekty Evy Michalákové s dalším skandálním zločinem, jehož se norští úředníci dopustili, a pokud se ukáže, že ve skutečnosti to bylo jinak – což se stává dosud naprosto pravidelně – nevadí, kulometná palba kitschovitých příběhů pokračuje další salvou.

Příkladmo kausa rumunské rodiny Bodnariu. Podle michalákovských (smím-li označit přívržence oné sekty tímto lehce archaisujícím termínem) oběť zvrhlých norských úřednic, které ve svém multikulturně-neomarxisticko-atheistickém zápalu nenávidí náboženství a odebraly rodině děti jen proto, že ty byly vychovávány ve víře v Boha. Fakta jsou jiná: děti byly odebrány poté, co se zjistilo, že dvě nejstarší holčičky, ve věku cca 6–7 let, dostávaly od rodičů výprask. V Rumunsku, stejně jako v České republice, běžná věc, arci nikoli v Norsku. Norové své děti nebijí. Moje země, moje zákony.

Nebo dítě odebrané matce jen proto, že je hluchá. Skutečnost: matka je sice hluchá, ale vedle toho je také těžká narkomanka. Nebo nejnovější přírůstek: odebrané dítě na dialyse.

Příval tklivých lidských příběhů se valí dál a dál, lidé věří, dojímají se, odsuzují, na sociálních sítích lajkují a sdílejí, a veškerá racionalita se dávno vytratila.

Samozřejmě, že právně nebudou mít tyto kampaně sebemenší význam, avšak jsou důležitým prostředkem, jak ovlivnit národní emoce a vytvořit u Východoevropanů (všechny odebrané děti jsou odtamtud, přirozeně!) představu západní Evropy jako prostoru nesvobody, nesmyslné regulace a zvrácenosti. Tedy přesně to, co potřebuje jistá velmoc na východě, která se dosud nesmířila s oslabením svého vlivu v těchto zemích.

Pokud Evropská unie padne – a to se reálně může stát, je to strukturně mimořádně labilní uskupení, pro něž kupř. imigrační krise představuje smrtelné risiko – ve východoevropských zemích budou, obávám se, nastoleny autoritativní režimy nikoli nepodobné někdejšímu mečiarovskému, které lidem vezmou, pod záminkou posílení národní suverenity, i ten zbytek svobod, jež jim dosud z období změn přelomu 80. a 90. let jakýmsi nedopatřením zůstaly. Slibně našlápnuto k tomu má i Česká republika.

Možná nepotrvá dlouho, a budeme si spolu s Mariánem Labudou moci říct: Konečne je všetko, tak ako má byť, tam, kde som mal hlavu… – dál to jistě znáte sami.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-01-19 00:47
Vaší opakované teorii o vlivu jisté východoevropské dřívevelmoci poněkud nekonvenuje fakt, že stejně iracionální nálady vyvstávají od těch samých lidí i proti Rusku samotnému! A možná víc proti němu než proti čemukoli jinému, stačí se podívat do různých "diskusí".

Jistě, přímo to nedokazuje nic. Ale ukazuje to vcelku pravděpodobnou možnost, že tyto nálady vzcházejí skutečně od lůzy samotné, bez nějakého řízení…
0 # Anonymní 2016-01-19 06:48
nekonvenuje fakt, že stejně iracionální nálady vyvstávají od těch samých lidí i proti Rusku samotnému

v tom nie je rozpor. "rusku" je jedno ci z tejto konkretnej skupiny vyvstava odpor aj proti nim. podstatne je, aby skupin ktore maju nieco proti zapadu bolo cim viac a bolo ich cim viac vidiet. potom to uz je v duchu porekadla "vacsia kopa pyta viac"
0 # Anonymní 2016-01-19 10:08
Ano, jistě. Jde o to, že ty nálady proti Rusku povstávají zcela stejným způsobem a měrou jako proti Bernavernu a spol.

Pecina tu nedávno psal něco o Occamově břitvě…
0 # Anonymní 2016-01-19 11:07
netvrdil by som, ze povstavaju uplne rovnakym sposobom. casto sa ich povstaniu dopomaha a ti, co ich povstaniu dopomohaju sa potom s poukazom na takto povstane nalady ich dovolavaju a nazyvaju ich volou ludu.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 11:56
Proruské nálady v české společnosti jsou dnes nesrovnatelně silnější než protiruské vlivem ruské progandy v putinovských websites v cz- a sk-doméně (obdobné stránky jsou i v jiných doménách, např. v německé) a s využitím žurnalistických či politických "krtků". Co se jich jen po zabráni Krymu a incidentech v Ukrajině vynořilo! Protizápadní a proruská moskevská propaganda využívá podvědomého iracionálního cz-strachu z Germánů ("EU = BRD") a lži obrodičů, kteří Čechům namlouvali, že bude-li nejhůř, budou se moci opřít o mocné ruské dubisko na východě.
0 # Anonymní 2016-01-19 12:03
Je zajímavé, jak do toho každý vnáší svůj pohled a absolutizuje ho na nezpochybnitelnou pravdu.

tkrystlik: CZ-podvědomý strach z Germánů neznám, už vůbec ne podvědomý. Naopak opakovaně narážím na obdiv k jejich ekonomice.
Neztotožňujete náhodou strach s odmítáním revize benešových dekretů?

Proč by měly být jakékoli sympatie k počínání Ruska "propagandou na putinovských website" ??

Osobně je mi Rusko v některých aspektech sympatické, např. tím, jak se vypořádalo s tzv. "neziskovými" organizacemi. Nebojím se to napsat. Ale že bych byl kvůli tomu nějaký putinovec chtějící podřídit naši zemi Rusku, to si opravdu nemyslím.
0 # J. Janát 2016-01-19 10:01
Pane Pecino, myslím, že jste se trochu unesl. osobně jsem také velmi kritický k rodině Michálkových, ale rodina Bondariu je docela jiné kafe: Normální středostavovská rodina, spíše na intelektuálně a kulturně vyšší úrovni. I když akceptujeme striktní zákaz fyzických trestů v Norsku, pak přece přiměřeným trestem "za facku" nemůže být odnětí všech dětí!!! A to včetně batolete!
0 # Anonymní 2016-01-19 11:12
Keby trestom bolo vyhostenie z krajiny, a nie odobratie deti, tak by som nepovedal ani makke fň. Takto sa ale niet comu cudovat, ze to mnohym (aj mne) pripada totalne neprimerane...
0 # Anonymní 2016-01-21 09:26
Ale oni nechtějí nikoho trestat, nýbrž chránit ty děti, které žijí na jejich území. Jaký smysl by mělo vyhostit rodiče týrající dítě i s tím dítětem mimo Norsko? V čem to tomu dítěti pomůže?

Yossi
0 # Anonymní 2016-01-19 10:13
Já bych chtěl posílit představu Norska jako země nesvobody, a to článkem od člověka, který tam přímo žije. A netýká se to dětí ani Barnevernu:

andrejruscak.blog.idnes.cz/.../...

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2016-01-19 10:20
Jinak už 10 let říkám, že EU se v letech 2022–2023 rozpadne. A schválně to všude píši, abych mohl pak tvrdit „Já jsem to říkal“ a měl na to důkazy.

EU bych bral jako uskupení vážně, kdyby se tak chovalo. EU je jen vazal jiné síly. Můžete brát vážně EU a Evropu, když nemá ani vlastní armádu? Já ne.

Jak může Evropa a EU vydržet, když dělá vše pro to, aby se odřízla od všech zdrojů surovin a paliv v budoucnosti? Viz sankce proti všem dodavatelům a zemím, které je mají.

Stejně tak jako nechutná proruská propaganda, že Evropa chrání imigranty a cizí občany a používá vodní děla proti těm, kteří třeba znásilňují v KOlíně nad Rýnem. A už vůbec není pravda, že by se v Německu – civilizovaném to státě Evropy – pokusili o cenzuru a neuveřejnění toho, že imigranti se dopustili nasového sexuálního obtěžování a znásilňování.

Stejně tak není pravdou, že EU se nestará o vlastní občany, bezdovoce a lidi v nouzi, zatímco nelegální imigranti jsou obskakováni a dělají se jim pomyšlenosti.

Toto vše je hnusná proruská propaganda, která je zcela a úplně vymyšlená, a naprosto se nezakládá na pravdě.

Miloslav Ponkrác
0 # Herold 2016-01-19 11:55
To je sice smutné, ale co to má společného s předmětem článku? Norsko ani není v EU...
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 12:18
Pokud by se EU měla rozpadnout, tak nejpozději letos nebo příští rok a to nejpravděpodobněji do "tvrdého" jádra EU, ke kterému ČR s jistotou patřit nebude. Všichni mají s ČR za vlády Klause a Zemana negativní zkušenosti.

Vše závisí na tom, jak rychle bude Německo vracet běžence tím, že jim nepřizná právo azylu a ani je pak nestrpí (Aufenthaltsduldung) na svém území. Potřebuje se vytvořit zpětná vazba mezi rodinami čekajícími, až se jejich synek v Německu uchytí, aby mohly za ním přijet (ve zpravodajství ZDF vykládal starší pán, jak jeho syn-běženec v Německu již bydlí, Němci pro něj a pro ně stavějí již rodinný dům a příští týden dostane zdarma od Němců auto), Balkáncům by rychlým vrácením mělo dojít, že zimní měsíce v teplu a živeni v Německu napříště nepřečkají.
0 # Anonymní 2016-01-19 12:28
Pokud by zůstalo tvrdé jádro, tak by to bylo de facto jen Německo + Francie. Navíc pokud přijde ještě pár dalších útoků ve Francii, a je to jen otázka času, tak se s Le Penovou trhne i ta Francie. Itálie se zbytkem jihu odpadne z ekonomických důvodů. Anglie k EU vlastně nikdy nepatřila a brzy odejde i formálně. Zbude akorát BRD a pár jeho satelitů v Beneluxu.
0 # gogo 2016-01-19 16:00
Jak si představujete to vracení? Myslíte snad, že je svoláte místním rozhlasem a oni spořádaně nasednou na vlak směr Birkenau.. co to plácám.. Istanbul? Leda byste odsouval domorodé Němce.. ti by asi do vlaku lezli.
Já myslím, že v roce 2015 Německo zasadilo Evropě citelný úder, ze kterého se budeme vzpamatovávat velmi dlouho. V roce 1945 stačilo vymlátit pár milionů ozbrojených Němců a několik desítek tisíc poslat nach Heimat. Až to vypukne s imigranty, bude to mnohem obtížnější a hlavně se to potáhne strašně dlouho.
Armáda nepoužitelná, protože podléhá velení NATO, které řeší naprosto jiné strategické cíle, než je obrana domorodců v Evropě před fyzicko-kulturní decimací.

A strašení rozpadem EU? Co se jako má přesně rozpadnout? Schengen? Ten, který byl založen na ochraně vnějších hranic a propustnosti vnitřních? No tak krokem Německa máme vnější hranici právě na hranici s Německem, případně tranzitními státy, kterým byla tato rule vnucena Merkelovou. EK? Ta, které předsedá knihovnický učeň a která akorát diktuje kvóty a zakazuje pomazánkové máslo v jazyce, jemuž nikdo z nich nerozumí...
Frontex, EUMED?
Budiž nám útěchou, že za všechno podle zdejších analytiků může Putin. Se mu divím, že paběrkuje v Rusku, když očividně ovládá Německo i EU.


Ohledně těch dětí - mají (děti a rodiče) norské občanství? Pokud ano, je to věc mezi nimi a Norskem. Pokud mají české, nechť opustí Norsko a vrátí se.
Můžeme samozřejmě debatovat co si kdo myslíme o praxi norské sociálky, ale jestli to tak Norové chtějí, je to jejich volba. Jen asi imigranti do Norska nejsou dostatečně obeznámeni.. takže by bylo fér jim dát možnost odejít i s dětmi.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 17:24
Ad 16:00:

Jak podle Vás, gogo, asi Němci vraceli na přelomu století davy Bosňanů a Kosovanů zpátky, když v jejích zemích válka skončila?

Rozpadne-li se Schengen, tj. také volný pohyb kapitálu a zboží přes hrancie eu-států, rozpadne se EU. K tvrdému jádru se Francie zřejmě nepřipojí.

Občanství nemá se zásahy norských úřadů co dělat! Stačí, když tam dotyční bydlí.
0 # Anonymní 2016-01-19 17:46
Kdo je podle vás to tvrdé jádro?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 22:40
Belgie, Holandsko, Dánsko, Lucembursko, Německo, Rakousko.
0 # gogo 2016-01-19 23:33
Vy sám jste pane Krystlíku začal psát o vracení. Já si myslím, že ten první milion co se dostal do Německa zcela bez evidence, nemají šanci dostat ven. Možná budou schopni otočit o 180 stupňů svoji rétoriku vůči sousedům a migrantům, že už jako nikoho dalšího neberou a že je třeba chránit hranice. Omlouvat se Orbánovi asi nebudou, i když by měli a to na kolenou. Co budou dělat Rakušané, Slovinci, Chorvati, Makedonci, Srbové a Řekové s těmi, kteří míří do Německa na pozvání Frau Merkel, to je další otázka. Ti se nebudou chtít otočit a jít zpět do Turecka. Německo má tedy v důsledku idiotismu Merkelové jeden milion u sebe a další na cestě. K tomu eurobolševická komise s její snahou posílat migranty do zemí, kde je nechtějí, odzbrojovat občany a zakazovat pomazánková másla. Tohle je vskutku vražedná kombinace pro domorodé obyvatelstvo, bohužel nejen Německa.
Schengen ztratil smysl přesně v tom okamžiku, kdy si Německo jednostranně a násilně vynutilo zrušení ostrahy vnější hranice a změnu práce FRONTEXU z ostrahy hranic na převaděčství.
Jak myslíte, že to bude pokračovat, dostanou ty dva miliony migrantů německé/EU občanství včetně volebního práva?
Možná naši němečtí přátelé během několika málo let poznají, jak to vypadá, když je jejich vlastní spoluobčané budou považovat za podlidi a pokusí se o jejich "vyřešení".
Docela mě překvapil pan Posselt svojí konsistencí, když prohlásil, že migranty je třeba přijmout do Německa všechny a nikoho nikam nevyhánět. Jakkoliv s ním nesouhlasím, cením si jeho zásadovosti.


Já si myslím, že ze strany ČR by občanství mělo být rozhodující. Jsou-li stále českými občany, zasadit se o možnost repatriace. Pokud nejsou, nebo do ČR nechtějí, pak nevidím zvláštní důvod, aby se ČR angažovala příliš oficiální cestou. Maximálně tlačit na to, aby bylo imigrantům dopředu srozumitelné, co je čeká ve všech zemích. Ale zvenčí prosazovat změny v norském systému, který si sami Norové zavedli a nesnaží se změnit, to by bylo troufalé.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-20 09:47
Gogovi:

Milion uprchlíků „se nedostal do Německa zcela bez evidence“. To nesouhlasí, většina byla registrována. Máte potíž psát pravdu, gogo? Že Němci nemají možnost nezaregistrované dostat ven? V okamžiku, kdy je objeví, vyhostí je na základě nařízení EU č. 604/2013 (Dublin III). Chránit hranice proti davu nelze. Prorazí-li několik stovek lidí dejme tomu hraniční plot nebo dokonce opevnění, co budete jako policajt dělat? Střílet do nich? Hranice ČSR nebylo v roce 1938 pro nedostatek vojáků obsadit ani v roce 1938 při mobilizaci, dnes je to v případě ČR ještě horší.

Další, co píšete, jsou samé české hloupé žvásty: „pomazánkové máslo“, „eurobolševická komise“, „odzbrojovat obyvatelstvo“, „Frontex se zabývá převaděčstvím, což si vynutilo Německo“, „volební právo pro uprchlíky“, „dva miliony migrantů v Německu“.

Uprchlíci se německými občany stát mohou, pokud mají azyl, po 7 letech (jinak po 10), ale za následujících podmínek. Schopnost uživit sebe a rodinu z legálních dohledatelných příjmů (nezaměstnaní se nezaobčanovávají), přiměřeně velký byt, zkouška z němčiny pro všechny (tj. i pro ženy, což je u mohamedánů obtížné splnit), vzdání se původní státní příslušnosti (proto Turci v Německu neasimilují), zásadně se zaobčanovává celá rodina, ne jednotlivci s jedinou výjimkou: alespoň 5 let školní docházky v Německu a věk mezi 16 a 21 lety. Není podmínkou, ale zkoumá se, jak dalece dotyčná rodina zapadla svým počínáním do německého prostředí, jak je to s trestním rejstříkem atd. Do doby, než se stanou Němci, smějí volit, pokud jsou v zemi legálně, jen ve volbách komunálních.
0 # gogo 2016-01-20 12:50
Ten milion se dostal do Německa bez toho, aby byli na hranici Schengenu zaregistrováni a Merkelová napadala každého, kdo chtěl v souladu s úmluvami chránit svoji hranici, dodržovat procesy nebo poukazoval na Dublinská pravidla. Část z nich se potom registrovala v Německu. Zejména ti, kteří očekávali soc. dávky.
Chránit hranice proti davu lze, jak ukázalo Maďarsko. Nelze ale dost dobře vyhlásit, že jsou všichni zváni, a když dorazí, tak je najednou odhánět. Chyba ale nastala právě tím absurdním krokem kancléřky a vedení EU, kdy ona pozvala do Německa (bez konsultace se státy EU) všechny migranty a EU zajistila, aby FRONTEX hranici nestřežil, nýbrž migranty převáděl. Nebo snad máte informace o tom, že by Frontex hranici bránil? Já jsem se setkal pouze s tím, že napomáhal při přechodu hrancic do EU.
Pomazánkové máslo .. tady snad není co řešit, zjistěte si fakta.
Odzbrojování obyvatel - skutečně nic nevíte o posledním návrhu EK z konce roku 2015?

Občanství, volební právo a 2mega migrantů ... uvozeno větou "jak myslíte, že to bude pokračovat" .. tedy řečnická otázka a tak trochu varování. Kdybych před 10 roky předpovídal, co provede Německo a EK, nikdo by tomu nevěřil.

Zkuste tedy odhadnout další vývoj.. kolik migrantů do konce roku 2016 přijde a jak se bude vyvíjet osud EU.
Já si opravdu myslím, že 2 000 000 to dosáhne.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-20 13:38
Máte mylné informace, gogo! V Řecku nebyli donedávna příchozí vůbec registrováni, po příchodu do Německa byla ale naprostá většina z nich zaregistrována. Pak však odhadem 100 až 300 tisíc uprchlíků (včetně těch, kteří přešli neobjeveni přes zelenou hranici) se dostalo ze zorného pole německých úřadů, zřejmě přešli do jiného státu EU. Nevím, zda víte, co tvoří nařízení EU zvané Dublin III. Z Vašeho textu vyplývá naprostzá neznalost onoho nařízení EU č. 604/2013.

Co se týká Maďarska, papouškujete žvásty cz-médií. Všechny hraniční přechody do H ze SRB byly neustále otevřeny a průjezdné s výjimkou několikahodinového uzavření přechodu v Rözske. Frontex je placen EU zejména za bránění ilegálního přestupu TR-GR-hranice. Kdyby tak nečinil, tak jej okamžitě EU přestane platit. Čili cz-žvásty.

Merkel běžence do Německa nepozvala, to už bylo vyvráceno. Zabránila jejich přijetím zhroucení států jako A, H, SRB, MD, GR.

Pomazánkové máslo nesplňuje kritérium pro máslo, zejména podíl mléčného tuku. Takže máslem není. Vše ostatní je česká uražená blbost.
0 # gogo 2016-01-20 14:03
A máte dojem, že arašídové máslo je na tom z hlediska podílu mléčnéno tuku lépe? Anebo kakaové máslo? A co soudíte o takové marmeládě?

Neví vám podezřelé, že když tedy podle vás Frontex bránil TR-GR hranici před ilegálním přechodem migranty, že mu přes čáru prošlo docela dost lidí? Kromě toho tahle hranice bych čekal že bude docela dobře definovaná a kontrolovatelná, neboť Řecko s Tureckem ještě nedávno bojovalo. Kdepak, Frontex fungoval nikoliv jako ostraha, nýbrž jako převaděč. Frontex dělal to, co mu vedení EU poručilo - převedl do EU přes milion imigrantů.

Nezapomeňte, že první migranti se objevili v Itálii na počátku jara a Rakousko je odmítlo pustit přes hranice. Teprve když Merkelová vyhlásila, že Německo bere všechny, pustilo je Rakousko přes svoje území a následně se rozběhla migrační vlna přes Srbsko a Maďarsko. Kdyby ty lidi z Itálie odvezli zpět, další nepřeváželi přes moře a kdyby někdo střežil hranici s Tureckem, a zejména, kdyby Merkelová neučinila to prohlášení, tak by imigrace zůstala na individuální úrovni a nikoliv v šestimístných číslech. Ona prostě tu migrační vlnu pomohla rozběhnout na masovou úroveň.

Já netvrdím, že Maďaři zadrátovali celou délku zelené hranice, ale přijali navzdory německým nadávkám takové opatření, že byli schopni zastavit migrační tok a zabránit davovému pronikání ilegálů na svoje území. A pamatujete si, jak o Orbánovi mluvila Merkelová, Schulz atd. ? A víte, že dnes Němci už taky opatrně hovoří o uzavření hranice a nutnosti kontroly? Nebylo by bývalo lepší tu kontrolu a selekci provádět už na hranici s Tureckem nebo břehu Itálie/Řecka?
0 # gogo 2016-01-20 14:08
Co soudíte a projektu EUMED?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-20 16:49
Gogovi:

Máslo je definováno 82 a více % mléčného tuku.

Ploty na hranic GR-TR jsou pouze na asi 13 km nefrekventovanějšího úseku a v rovině, další hranice se zdvihá do hor, kde ploty nejsou. Frontex je soukromá organizace placená EU. Příkaz EU převést do EU přes milion migrantů, to může vymyslet je chorobná mysl.

První migranti v I se objevili před drahnou dobou, jejich výpady na sever nebyly nijak silné, takže A jim mohlo zamezit vstup na rozdíl od davů hrnoucích se z H. I další časovou souslednost máte naprosto chybně: nejdříve se vrhnul dav do GR, MD, SRB, H a A a pak teprve D je začalo brát. Merkel nepomohla zvýšit proud uprchlíků, těm někdo nakukal, že v D dostanou zdarma domy, auta a že je budou živit, včetně rodinných příslušníků, kteří se za nimi vydají. Kdo asi? Jste agent Putina, že píšete nepravdy s cílem popudit všechny proti D a proti EU? Proč se nevybral do Evropy z TR také zbytek uprchlých Syřanů čítající cca 2 miliony lidí?

Nežvaňte blbosti! Maďaři nebyli schopni zastavit zadrátováním hranic migrační tok! Kdyby toho byli schopni, tak by uprchlíci nebyli v A a v D!

Kontrolu uprchlíků činit hned na členitém pobřeží I a GR, v případě GR na nesčetných gr-ostrovech, to může napsat jen český hlupák.

Omezit příliv uprchlíků po moři do I by se dal okupací pobřežního pásu Libye, protože má relativně přehledné pobřeží. Kdo ale nechá tam hynout evropské vojáky? Chytání uprchlíků ještě v TR před nastoupením do člunů je víceméně iluzorní pro členitost pobřeží.
0 # gogo 2016-01-21 08:08
Vidím, že ve Vašem světě obsahuje 82% procent mléčného tuku i arašídové máslo. Nemám to srdce Vám Váš vnitřní svět bortit informacemi o tom, co je mléko a podzemnice olejná. Jen se prosím snažte v diskusích ony světy rozlišovat a nemást tak diskusní partnery.
0 # Anonymní 2016-01-19 11:23
Tomáši, je silně znát, že děti nemáte (tedy pokud vím:). Člověku, nejde udělat nic horšího. Naštěstí už mám nemám malé děti, ale kdyby se v té době je někdo pokusil odebrat, ujišťuji Vás, že minimálně ten první by pokus nepřežil. A to myslím vážně a doslova. Na světě jsou jsou zásadnější zákony, než ta sbírka blábolů, která právě vyhovuje lidem momentálně u koryta. Určitě by o tom mohli mluvit třeba v Austrálii zpravy.idnes.cz/.../...

Proti zákonům "norimberského" typu se je nutná postavit rozhodně, silou bez ohledu na následky.

To, co se děje okolo Norska, není předmětem kritiky jen v ČR, ale i jinde ve světě. Není to nějaká česká specialita.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 12:19
Jaké zákony norimberského typu, probůh? Spadl jste s višně?
0 # Anonymní 2016-01-19 13:22
Tak jak byste to nazval milý sadaři? :) Chápu, Norsko má populaci zdegenerovanou incesty a příbuzenskými sňatky. Každopádně, pokud někdo napomáhá čistému zlu proti Vaší rodině, je s morální s ním udělat cokoli.

zahranicni.ihned.cz/.../...
0 # Anonymní 2016-01-19 14:09
Anon.11:23
"Není to nějaká česká specialita."
Není to ani Norská specialita. Neradi to slyšíme, ale jde o kulturní rozdíl mezi Západem a Východem. Stejný, ač objemově větší, problém existuje mezi Velkou Britanií a Polskem. Na Západě již většina rodičů děti nebije, na Východě s tím většina stále ještě nemá problémy. Představa, že se západoevropské země snaží krást východoevropské děti je velmi naivní. Ve skutečnosti pouze aplikují své zákony na občany, kteří se rozhodnou v jejich zemi žít.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 17:49
Ad 13:22:

Je relativně snadné v zemi, která patřila po desetiletí k SSSR, uspořádat TV-diskusi o rozmnožování mezi příbuznými v Norsku s cílem vyvolat u cz-obyvatelstva ressentiments vůči Norsku, Norům, tedy i vůči západní Evropě a utvrdit je, jakým skvělým státem je Česko proti zlému Západu. Na to má SVR v Litvě zcela určitě dost sil. Hlavně to nebudí pozornost, protože se to zdánlivě odehrává pouze mezi Litvou a Norskem, přičemž důležitý je vedlejší efekt. Je bídou cz-žurnalistiky, že to přebere a pustí do oběhu a nepřipojí k tomu votum separatum. No jo, k novinařině buď má člověk talent nebo ne a žádná škola z člověka žurnalistu neudělá.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 18:01
Ještě něco. Podle článku v iHNed je výsledkem plození mezi příbuznými vyšší výskyt Downova syndromu. To není pravda. Plození mezi příbuznými (i blízkými) zesiluje u plodů sklon k vyskytujícím se genetickým poruchám v rodu a dědičným chorobám, ale to je také vše. Od 60.-70. let minulého století je dokázáno na jedné etnické spupině v Iráku, kde se po staletí nesmějí mezi sebou brát nepříbuzní, že se nerodí více dětí malformovaných nebo jinak poškozených s výjimkou oněch rodových onemocnění. Nejvzdálenější příbuzní, které si mohou vzít, jsou bratranci a sestřenice. To cz-novináři samozřejmě ani netuší.
0 # Anonymní 2016-01-19 19:01
Ano, protože se snadněji resp. pravděpodobněji sejdou dva stejné degenerované geny, což je pro projevení se nemoci podmínkou. Jinak ale příbuzenské křížení samo o sobě postižení neprodukuje.
0 # Anonymní 2016-01-19 20:07
"Na Západě již většina rodičů děti nebije, na Východě s tím většina stále ještě nemá problémy."

Jaké JIŽ a JEŠTĚ probůh? Nesmět spratkovi dát na zadek je JIŽ? A to jako proč?
0 # Anonymní 2016-01-19 22:25
Pane Krystlíku, vypracoval jste vlastní verzi "historii" a není vůbec žádný důvod, abyste nevypracoval i vlastní genetiku:) Přeji hodně úspěchů, pobavíte spoustu lidí:)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 22:46
Ad 22:25:

Stačí nahlédnout do knihy pro cz-čtenáře zřejmě nejpřístupnější Ivo Pondělíčka a Jaroslavy Pondělíčkové-Mašlové: Lidská sexualita. Avicenum, Praha 1974. Vy jste typický reprezentant Čecha, který nedovede kriticky myslet.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-19 22:49
Ještě něco. Co se týká historie, není to mnou vypracovaná verze historie, nýbrž její nejpravděpodobnější výklad na základě i zahraničních prací.
0 # Anonymní 2016-01-20 02:33
Milý pane Krystlíku, pravdu ukazuje vždy realita. Zahraniční práce a další dokumenty jsou až sekundárním zdrojem.

Pokud zahraniční práce ukáží, že gravitační síla neexistuje, bude mít opět pravdu realita.

Příbuzenské křížení samozřejmě počet malformací zvyšuje, a to v několika generacích. Protože kromě chyb existují také opravy, a ty se dodávají novými geny, které ve stejné rodové linii nenajdete. Ostatně, kdybyste četl ty zahraniční práce, a prostudoval si třeba historii královských rodů – našel byste důkazů o degeneraci příbuzenské linie více než dost.

Ohledně EU se nevyjadřuji, to to má za pár. Žádné tvrdé jádro nebude, protože EU nemá ani základní atributy k tomu, aby mohla existovat. A také je otázka, zda někdo bude chtít s Německem řízeném Merkelovou a dojachtaném, vůbec jít do holportu. Tam už máte nenapravitelné škody, německé obyvatelstvo je manipulováno tuhou cenzurtou v médiích, která překonává i komunistickou propagandu.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-20 09:57
Pane Pongráci,

nepište nesmysly! V příbuzenských svazcích se zesilují jen choroby, případně malformace plodu vyvolané geneticky. Jinak nikoliv. Degeneraci panovnických rodů nesprávně interpretujete.

V Německu cenzura neexistuje, jen autocenzura a ta má prapůvod v politické korektnosti vypuštěné do světa Spojenými státy. Ty jsou jednoznačně viníky toho, že západní tisk správně neinformuje.

Na sobě vidíte, kam vede neschopnost kriticky uvažovat.
0 # Anonymní 2016-01-20 10:18
Zábavný pane Krystlíku,
shodou okolností tyto genetické srandičky jsou součástí mého VŠ vzdělání a jsou rozhodně aktuálnější, než 1974:) Ale i kdyby nebyly, stačí jednoduchá a dobře známá pozorování:
- evropských šlechtických a královských rodů
- uzavřených skupin jako cikánů, některých židovských skupin a pod.
- jiných savců, já mám osobní zkušenost s králíky. Během cca 10 generací (cca 10 let) se chov se vzájemným křížením zcela rozpadne. Nemoci, velikost, neplodnost, malformace.

Vidím, že k biologii přistupujete s o stupeň větší "neinformovaností", než k historii. Bohužel, v této vědě to okecat nejde:)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-20 11:37
To není důkaz. Tvrzení, že v plození příbuzných se zesiluje výskyt výhradně chorob a malformací způsobených geneticky, jste nevyvrátil.

Je zřejmě lépe, když se budete i napříště věnovat pěstování králíků.
0 # Anonymní 2016-01-21 09:41
>Tvrzení, že v plození příbuzných se zesiluje výskyt výhradně chorob a malformací způsobených geneticky, jste nevyvrátil.

To ne, vyvracejí to vědecké výzkumy i obyčejné lidské zkušenosti. Méně žvanit a více studovat:)

A co se týká chovu králíků v dnešní době, ujišťuji Vás, že to poměrně náročná disciplína, rozhodně intelektuálně náročnější, než sepisování blábolů sudetských Němcích:) Díky biologickým experimentům kdesi v Austrálii, nadužívání veterinárních léčiv a očkování již není možné je chovat tak bezproblémově, jako v dobách mého mládí. Osobně si na to již netroufám, tak raději řídím firmu. Je to jednodušší:)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-21 11:43
A jéje! Chcete tvrdit, že se dělají pokusy na lidech s plozením dětí mezi příbuznými, aby se zjistilo, jaký to má vliv na všeobecnou degeneraci rodu? K tomu musíte mít také kontrolní skupinu, která by přinesla důkaz sporem, v tomto případě rozmnožující se skupinu, kde jeden člověk je ze zkoumané první skupiny a druhý člověk, se kterým se rozmnožuje, naprosto s ním nepříbuzný. Jak to, prosím, chcete zorganizovat?

Když řídíte firmu s takovým způsobem uvažování, jaký máte, to to musí vypadat!
0 # Leo Tydlitát 2016-01-21 13:21
>(…) kde jeden člověk je ze zkoumané první skupiny (…)
wtf?
A nechtěl byste konečně, aby se tento universální souložitel pářil i s Vámi?
0 # Anonymní 2016-01-21 13:45
Rozumbrada tkrystlik je přesvědčen, že bez pokusů na lidech nejde dělat žádné závěry. Takže asi zpochybňuje i škodlivost kouření: i zde nelze zorganizovat nestranné porovnání, to je náhodně určit kdo bude kouřit a kdo bude v kontrolní skupině.
0 # Anonymní 2016-01-21 14:01
Tak nějak mě nepřekvapuje, že historik - amatér, obhájce fašistického režimu a self-hating-Czech, pan Krystlík, je zároveň genetik - amatér.
0 # gogo 2016-01-21 14:24
A to můžete hovořit pánové o štěstí, že nepožaduje v průběhu pokusu návrat v čase!
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-21 20:00
Ad 13:45:

Z obdobných etických důvodů není dokázána příčinná souvislost mezi kouřením a karcinomem plic, souvislost je jen statistická.

Ad 13:01:

Nejsem obhájce fašistického režimu ani nejsem sám sebe nenávidějící Čech. Kde jste to sebral?
0 # Anonymní 2016-01-21 22:42
"Z obdobných etických důvodů není dokázána příčinná souvislost mezi kouřením a karcinomem plic, souvislost je jen statistická."

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A teď ještě popřete globální oteplování a vliv člověka na něj, ať máme kompletku.

Yossi
0 # tkrystlik@yahoo.de 2016-01-22 11:05
Ad 22:42:

Příčinná souvislost se u lidí zjistí z longitudinální studie porovnáním korelace výskytu rakoviny plic v dostatečně velké skupině huličů a ve srovnávací skupině nehuličů. Myslíte, že opatření si takového důkazu z etických důvodů prosadíte?
0 # Anonymní 2016-01-22 11:46
A jaké studie si myslíte, že se dělaly?

Yossi
0 # Anonymní 2016-01-19 15:26
>Na Západě již většina rodičů děti nebije, na Východě s tím většina stále ještě nemá problémy.

Pevně věřím, že to tak u nás i zůstane. Výchovný pohlavek nebo facka nebo i pár na prdel rozhodně do výchovy mládeže, když to jinak nejde, patří. Nakonec tomu dává za pravdu většina z nás, kteří tímto "prošli". Prostě na Západě na to měla propaganda více času, aby lidem vymyla mozky a poručnický stát na to, aby rodiče zastrašil. Když vidím občas ty ubožáky, co je šikanují vlastní mrňaví spratci, musím se (hořce) smát. Ještě že toho u nás už nedožiju:)
0 # Anonymní 2016-01-19 16:28
Anon.15:26
Já Vám Vaše přesvědčení a výchovné zásady nechci brát. Třebaže je nesdílím. Nelze ovšem očekávat, že budou tolerovány v zemi, kde jsou trestné.
Jde o podobný kulturní rozdíl, třebaže jiné gradace, jako provdávání nezletilých dívek (třeba dvanáctek). V naší části světa (právem) trestné jako pohlavní zneužívání dětí, v mnoha zemích, z kterých teď proudí do Evropy uprchlíci, normální záležitost.
0 # Anonymní 2016-01-19 21:25
V tom máte pravdu, že zákonný stav je nějaký, i když si myslím, že má ke spravedlnosti velmi daleko. Vypadá to, že rodič žádné právo nemá, ale to není boj nás cizinců. Ale jedná-li se o cizince s občanstvím jiného státu, proč jim brání v odjezdu ze země s dětmi? Rodiče z ničeho obviněni nejsou a děti také ne.
0 # Anonymní 2016-01-19 22:46
Neznáme detaily, a tak o nemožnosti odjezdu ze země lze jen spekulovat. Původně to rodiče ale asi neměli v plánu. Otec, který tam žije už velmi dlouho, asi vůbec ne. A pak už se o děti staral Barnevern. Ten se své péče asi nezbavuje tím, že nechá problematické děti zmizet za hranice. V Česku by tomu asi nebylo jinak.
0 # gogo 2016-01-19 23:39
Poněkud mne pane Pecino zaráží jistá kolovrátkovitost a lpění na šablonách. Jistě můžete mnoha lidem vyčítat honění politických bodů na kauze Michálkových, účelovou manipulaci a neznalost poměrů. Možná i většině Čechů. Nicméně jsem vám už několikrát doporučil si přečíst blog pana Ruščáka, který v Norsku žije a dění komentoval poměrně zevrubně zejména společenský kontext případu. Četl jste to?
0 # Daniela 2016-01-20 05:07
Norsko je silne socialni stat, se svymi skoro socialistickymi zakony, kde blaho maleho obcanka jde nad zajmy rodicu. Deti se nesmi bit, zrejme prevlada nazor, ze nasili plodi dalsi nasili a vychovava agresivni jedince. Nu nevim, uz jsem psala, ze v USA je to trochu jinak. Ted cteme ve Statech srdceryvne clanky, jak v Norsku sebrali pet deti rumunskemu otci a norske matce, kteri jsou fundamentalni krestane. Ti opravdu deti mlati dle doporuceni ze Stareho zakona, kde je jasne receno : "Kdo nepouziva klacek na syna, nenavidi sveho syna. Kdo vsak syna miluje, dukladne ho disciplinuje"..(Prislovi-13:24 ), - jasne, ze s tim ma Barnevern problem.
Uprimne, mne pripadaji obe rozlicene strany divne. Prilis ostrazity Barnevernet i hystericti cesti aktiviste. Vzdyt zadny Cech s detmi do Norska jit zit nemusi. Jiny kraj, jiny mrav a vymahat si svuj stary zpusob chovani v nove zemi-spolecnosti je posetile, naivni a drze.. Pan president Zeman na jednu stranu vyhlasuje, ze toto je nase zeme a kazdy se musi prizpusobit ceske kulture a na druhe strane odsuzuje norsky Barnevernet, coz mi pripada jako protireceni.
0 # Anonymní 2016-01-20 10:15
Severské země nejsou socialistické, jsou skutečně zcela prolezlé oním "neomarxismem". Pecina se o něm vyjadřuje v článku ironicky, možná to skutečně není nejčastější označení, ale co se obvykle zahrnuje do jeho obsahu, je skutečné a pravdivé.

Vládnou tam "melouni" (zvenku zelení, zevnitř rudí) a provádějí tam svoje sociální inženýrství. Nejde o "jejich zákony", nejde o "střet kultur", jsou to zkrátka vymletí pošuci, nic víc. Jak jinak ohodnotit země, kde premiérka brečí když oznamuje, že už nemohou nekontrolovaně přijímat uprchlíky?!
0 # Anonymní 2016-01-20 13:09
Dávám plus. Pecina je většinou IN, ale občas taky úplně OUT. Tady nastala ta druhá možnost.
0 # Anonymní 2016-01-20 13:17
+1. Je to velmi smutné, ale motivace Breivika se mi začíná jevit čím dál tím srozumitelnější.
0 # Anonymní 2016-01-20 15:43
Norsko je jedina zeme na svete , ve ktere se podarilo vybudovat prakticky komunismus . Sice za penize z ropy , ale necht ... To ze se jich pecina zastava je az priznacne ... Deti proste patri statu . I ti zidi v nemecku meli vedet co jsou tam za zakony....

H.K.
0 # Anonymní 2016-01-21 09:24
Byl jste se někdy na to Norsko podívat, nebo věříte bludům Hasenkopfa?

Yossi
0 # Wolfgang Habermann 2016-01-21 17:27
GOGOVI:

Nemělo by zapadnout, že celé tvrzení o tom, že uprchlíky do Evropy pozvala Angela Merkelová je lživé. Kancléřka Merkelová prohlásila, že Německo přijme uprchlíky ze Sýrie koncem srpna. V té době bylo již v Evropě podle Mezinárodní organizace pro migraci přes 230 tisíc utečenců, z toho zdaleka největší část šla přes Řecko. Maďarsko již v půli srpna hlásilo přes 60 tisíc nelegálních migrantů a před vlakovým nádražím v Budapešti jich „kempovalo“ přes 10 tisíc, pro něž vláda nedokázala zajistit ani potraviny, ani hygienické zázemí. Celý systém azylového řízení založený na dublinských dohodách se zhroutil. Nezhroutil se však proto, jak se u nás s oblibou říká, že to nezvládlo Řecko, nebo Itálie. Tento systém totiž vůbec nebyl na takový nával imigrantů stavěný. I dobrý most, pokud je přetížen, se zbortí. A v této situaci Angela Merklová prohlásila, že Německo přijme imigranty ze Sýrie, i když neprošli azylovým řízením.
Nabízely se v dané situaci jen dvě cesty. Jedna byla maďarská, ta druhá německá. Maďarská v kostce řečeno byla tato: Postavíme na hranicích ploty a imigranty k nám nepustíme. Budiž, ale co uděláme s těmi, kteří již tady jsou - a byly jich statisíce? Jeden maďarský pokus jsme viděli. Nevím, jestli se to dá označit jako „milosrdná lež“, ale byl to pořádný cirkus. Tehdy na začátku září úřady uprchlíkům na nádraží slíbily, že je pustí do Německa a nechaly je nastoupit do vlaku na Šoproň, na který vyvěsily německou vlaku, aby to někdo náhodou nespletl. A pak hurá s utečenci do uprchlického tábora do detence! Scény to byly děsivé a maďarské úřady raději ustoupily, jinak by musely pozvat armádu. Kdyby toto mělo být řešení pro ty statisíce, jak by to vypadalo? Vytvořili bychom koncentrační tábory? Nasadili ozbrojené stráže a hlídací psy? A hlavně, kam bychom ty lidi odvezli? Mohli je Maďaři odvézt do Srbska? Do Chorvatska? Jak do Řecka? Nebo je mohli vlakem poslat do Turecka? Sotva, vždyť všude by reagovali stejně: postavíme ploty a imigranty k nám nepustíme.
Pravda je prostá. Angela Merkelová v dané situaci zachránila společnou Evropu. Uvidíme na jak dlouho.
0 # Anonymní 2016-01-21 17:42
Musím konstatovat, že tedy intelektuální potenciál českého Landsmaschaftu, zde prezentovaného v.p. Krystlíkem a Habermannem, je skutečně tragický. Vážně nechápu, proč státu stálo za to se s Vámi deset let tahat o registraci téhle buňky...
0 # Wolfgang Habermann 2016-01-21 18:43
Pravda vítězí!
0 # Anonymní 2016-01-21 22:44
"Tento systém totiž vůbec nebyl na takový nával imigrantů stavěný."

Jasně. Ten systém vystavěný na uprchlických vlnách po 2SV a rozpadu SSSR (obojí bez problémů přestál) nebyl stavěn na současnou krizi. :D

Yossi
0 # Daniela 2016-01-22 00:27
Pane Yossi, se vsi uctou, nelze porovnavat utecence po druhe svetove valce ani k vlnam po rozpadu Sovetskeho svazu, to je jako michat hrusky a pomerance.
Vyhnani Nemci byli soustredovani do sbernych taboru, kde vladl prisny rezim a poradek. Zvolene zenske cety pak stridave uklizely a pomahaly varit, v te dobe bylo nekolik pytlu na oloupani brambor a cisteni kil a kil zeleniny ve studene vode normalni usporadani. Zadne socialni davky, zadne ustupky ke kulturnim zvykum neexistovaly. .A to jeste mi Sudetaci rikali, ze ani do blizkeho mesta nechodili, protoze zdecimovani domorodci k nim byli nepratelsti. Nikdo je tenkrat nevital. Myslite, ze by meli Nemci tehdy naladu na nejake silvestrovske sexualni hratky ? Delat si rozverna "selficka" s kanclerem ? Tito valecni vyhnanci, hluboce traumatisovani, byli radi, ze prezili, snazili se posbirat zivotni stripky a jit dale. A to mluvili stejnou reci, jedli stejne jidlo a meli stejne kulturni zvyklosti jako rissti Nemci.
Takovych to opravdovych uprchliku do Evropy je v soucasne vlne sotva polovina, mnoho lidi migruje proste za slibem lepsiho zivota.. Chapu je, ale zadna zeme neni povinna brat immigranty z cizi kultury, zalezi na milosrdenstvi a stedrosti kazde prijimaci zeme..Cesi jsou kmenove zalozeni a vyzaduji od mensin integraci po cesku, s tim nic nenadelame a nakonec, pri hrozbe islamisace to povazuji dokonce za plus.
Po roce 1968, pravda, utekli i osoby nezadouci, zlodeji a estebaci, kterych ale zase nebylo tolik, aby se situace nezvladala. (Neprisly milionove davy). Normalni zbytek zadatelu o asyl zacal hned pracovat, ucit se rec a aklimatisovat se.. U nynejsi pulky prichodivsich bezencu postradam skromnost a respekt, chovaji se jako barbari a najezdnici. Dle meho usudku, nez si tuhle divosskou chasku Nemci proberou, budou mit velke problemy.
0 # Anonymní 2016-01-22 09:03
No vidíte Danielo, tehdy byla situace mnohem kritičtější a zvládlo se to. Jsem rád, že se mnou souhlasíte, že dnešní krize je skutečně mnohem méně závažná než situace po 2SV nebo rozpadu SSSR.

Pak už jsou to jen Vaše popisy a ignorace humanitárního práva, z toho Vás ale školit nebudu, tomu nerozumí i někteří externí vyučující na PrF UK.

Yossi
0 # gogo 2016-01-22 09:25
To jste asi špatně pochopil. Ta situace po válce byla zlá proto, že měli Němci po prohrané válce, i když reparace neplatili. A ti, kteří přišli do Německa, byli buď Němci, nebo jim kulturně velmi blízcí.
Dnes je situace odlišná - přicházejí lidé z Afriky nebo BV s naprosto jinou kulturou (a tím nemyslím hudbu a jídlo) a nezdá se, že by se chtěli stát Němci.
Milion českých Němců v Německu způsobil maximálně pár facek v hospodě, kdežto milion wahabistů je civilizační problém v malém.
0 # Anonymní 2016-01-22 10:31
Milion wahabistů je prosím kde? :D

Yossi
0 # Anonymní 2016-01-22 11:02
Milion wahabistů je prosím kde?

Stačí 300 000 negramotů podle německých statistik. To po válce jaksi neplatilo. leclerc
0 # Anonymní 2016-01-22 11:50
leclerc:

Gogo psal o wahábistech. Tak neměňte téma.

A nepleťte si negramotnost a funkční negramotnost. Myslím si, že těch funkčních negramotů bylo po 2SV taky hodně, o rozpadu SSSR nemluvě.

Yossi
0 # gogo 2016-01-22 11:55
Yossi, musíte počkat tak rok, dva, než se moje řečnická zkratka naplní. Samozřejmě z dnešních cca 1100000 tam není 1000000 wahabistů. Jádro sdělení bylo ale jinde, než v přesném počtu.
0 # gogo 2016-01-22 12:00
Jinak pokud by vás zajímalo, kde jsou, tak hnízdo mají u našeho klíčového spojence - SA. A odtud za podpory pokrokových sil světa rozšiřují svůj vliv přes Katar, Afghánistán na další území, jako byla např. před několika roky Islámská republika Ičkerie.
0 # Anonymní 2016-01-22 12:05
gogo:

Takže jste řekl blbost. Jsem rád, že to uznáváte a můžeme se posunout k debatám o reálných problémech.

Yossi
0 # gogo 2016-01-22 12:50
Samozřejmě netvrdím, že milion wahabitů je aktuálně v Německu. Stejně ani odsunutých nebyl milion. Myslel jsem, že takovou zkratku pochopíte a nebudete se chytat přesného čísla. Klidně tomu říkejte blbost, mně to nevadí.
Pro mě je třeba větší blbost víra v ekologistické globální oteplování, ale nechci to pitvat.

Reálný problém ale představuje naprostá většina migrantů a nebezpečí roste s mírou jejich nekompatibility s hostitelským prostředím, intenzitou a formou jejich víry a koncentrací.
0 # Anonymní 2016-01-22 15:27
Myslím si, že těch funkčních negramotů bylo po 2SV taky hodně, o rozpadu SSSR nemluvě.

To je dost nepravděpodobné. I kdyby to byla pravda, tak je to celkem jedno, protože struktura ekonomiky a společnosti byla tehdy naprosto jiná. leclerc
0 # Anonymní 2016-01-22 15:51
Jenom bych snad dodal, že průměrný syrský median byl 6 let školní docházky. O Afganistanu ani nemluvě. Je to podobné jako s africkými židy. Ti lidé jsou naprosto neintegrovatelní. Nevydrží osmihodinový pracovní den. Nejsou zvyklí na evropský městský život atd. leclerc

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)