Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Vida, další, kdo naletěl nigerijskému scamu, říkal jsem si nad zprávou, že europoslance Miloslava Ransdorfa ve Švýcarsku zadrželi při pokusu vybrat na falešné dokumenty 350 milionů euro. Jakkoli jedni mají incident za splnění svých vlhkých snů ohledně zákazu KSČM (konečně se prokáže, že je její činnost financována z Ruska – tůdle nudle, přátelé!), druzí se poslanci toliko hlasitě smějí a třetí zase naléhají, aby onen spěšně opustil svou lukrativní sesel, jisto je v této věci jediné, totiž neexistence zmíněné částky, již od pohledu se vymykající čemukoliv, s čím by řadový europoslanec mohl přijít takříkajíc fysicky do styku: poslanec, i ten evropský, je pouhý dělník moci, nikoli její držitel.

Lze očekávat, že Švýcaři vyšetřování uzavřou s tím, že se Ransdorf stal obětí podvodu a sám nic nelegálního neplánoval, tedy nebude nutné řešit otázku jeho vydání k trestnímu stíhání. Což je arci škoda, protože efektivita švýcarských orgánů činných v trestním řízení ve srovnání s českými břídily Ištvanem, Šlachtou a jejich maškarním doprovodem se má přibližně jako concorde ku vlaštovce z papíru. Tak snad příště.

Aktualisováno.
Z rozhovoru, který dnes Ransdorf poskytl Právu:

Takže vy pořád věříte tomu, že pan Huněk [několikanásobně trestaný recidivista-podvodník–pozn. T.P.] účet s 350 milióny eur ve Švýcarsku má?

Ano, samozřejmě, to vím. Nejenže si to myslím, ale já to vím.

Co dodat… O některých lidech říkám, že jsou klinicky blbí, což se jeví býti i zde plně pertinentním hodnocením podvedencových mentálních disposic.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-12-07 19:43
Vladomír Iljič musel za pomocí družiny několikrát "udělat" kapitalistickou banku aby mohl uskutečnit revoluci k záchraně hladovějících. U nás se pevně vrtí demokratickým režimem. Vzdorné podloubí Ransdorf nerozdává karty. Divadelní hry sestavují našim občanům až za velkou louží. Uvidíme kolik zákazů a omezení z ničeho dokáží vytěžit.
Filippo Tommaso Marinetti
0 # Daniela 2015-12-07 21:05
Nu, ostuda ceskeho europoslance dorazila za Velkou louzi, takze michat do toho Spojene Staty je dosti zcestne. Cesko se zase proslavilo s nejakou zlodejskou levarnou.
Komunista Mila broji neustale proti kapitalistickym banksterum a pak vazi cestu do Curychu, kde se spoji s mafiany, disponuje falesnymi doklady, zkratka uplatnuje kapitalisticke praktiky, proti kterym naoko bojuje. MR dle meho nazoru delal krovi pro ruskeho oligarchu, ktery vzhledem k sankcim nemuze na sve konto. Takove sumy ve svycarskych bankach maji zalite prave Rusove. A MR je hlasna trouba pro ruskou propagandu, staci zapiskat a Mila hopsa. To vim, ze hloupi cesti volici mu budou verit jeho pohadku, ostatne neni to prvni ani posledni.
0 # Tomáš Pecina 2015-12-07 22:00
MR dle meho nazoru delal krovi pro ruskeho oligarchu, ktery vzhledem k sankcim nemuze na sve konto.

Proč by v takovém případě Švýcaři hovořili o falešných dokumentech?
0 # Daniela 2015-12-07 22:33
To je pravda, advokatem provedene zmocneni k vyberu a presunu na jine konto by bylo legitimni. Ovsem banka, pri takove sume, by se presto presvedcila, ze prvni majitel souhlasi s prevodem na jine konto, a zda tyto konta nepodlehaji nejakym restrikcim.
Mohlo to byt tak, ze soudruzi predlozili falesne dokumenty, ktere opravnuji MR a jeho tlupu k prevodu penez jako vyjimku k sankcim proti Rusku. Zadluzeny MR by pak zkasiroval provisi. Neco jako prani spinavych penez ? Je to jen odhad, ale vyjimky k zmrazenemu kontu-uctu v mezinarodnim pravu jiste existuji .
0 # Anonymní 2015-12-08 21:20
Já se domnívám, že úplně "základní" je úplně jiný způsob jednání banky s klientem a opačně. V případě jako je tento (350 miliónů EUR) je základem domluvení jednání v bance dopředu. Jet tam na zkoušku bez ohlášen, je přiznání, že tam nemají co dělat.
0 # Tomáš Pecina 2015-12-08 23:10
A hlavně, s takovou věcí přece půjdete za právníkem a ne za historikem!
0 # Anonymní 2015-12-07 23:26
Další legrace je, že Komunista Ransdorf prý chtěl pomoci vybrat potomkovy vysoce postaveného Fašisty. Přál bych si aby Ransdorf svým už několikátým kuriózním jednáním potopil Ksč-m.Ale Voliči jako obvykle do voleb zapomenou.
0 # Daniela 2015-12-08 01:51
Nacistovo dedictvi ukradene Zidum je dalsi spekulace . Mne se libi, jak se vynorily spekulace ohledne blbosti Randsdorfa, coz je sice na prvni pohled presvedcivy duvod, ovsem nikdo nevi podrobnosti pripadu. Kazda rozvedka ma plan B, jak pri odhaleni vysvetlit verejnosti sve jednani bagatelisovanim. Coz je prastara moudrost, nejedna babicka radi vnucce, ze v pripade obvineni : "Stav se blbou"..
Jen tak k zamysleni. S hlouposti europoslance prisel pan Zeman, (ktereho ja take podezrivam z lasky k Rusku) a to je clovek, ktery utvari nazor ceskemu lidu.
Dale, jeste zatceny udajny podvodnik je pan Petr Guzmicky, byvaly starosta slovenske obce, o kterem je zminka, ze hodne cestoval do Ruska, protoze tam ma pratele jeste z doby, kdy studoval na vysoke vojenske skole.
O udajnem podvodu uz pry vedel dnesni starosta pan Gal, ovsem zde jsou velke diskrepance mezi jeho vzpominkou na podvodnika a vypovedi Ransdorfa. Neco tu nehraje - ja mam celkem dobrou pamet, ale urcite bych si nepamatovala po dvou letech inicialy nejakeho vlastnika konta, V.H.
Docela verim tomu, ze MR chtel navazat "komunikaci" mezi bankou a vyznamnym klientem od nehoz dostal plnou pravni moc. Je to asi takove slovickareni, jako kdyz president Clinton hlasal, ze nemel s Monikou zadny sex. (Coz je theoreticky korektni.)

0 # Anonymní 2015-12-08 09:06
Concorde nelétá, vlaštovka ano, co jste tím chtěl říci?
0 # Tomáš Pecina 2015-12-08 10:57
Hnidopichu :-)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2015-12-08 10:09
Ve věci Ransdorfa v curyšské bance je dost věcí vyžadujících nějaké vysvětlení: (1) Vyzvednutí tak vysoké částky je iluzorní, (2) rozdílnost Ransdorfova data narození ve zmocnění a v pasu versus okolnost, že konto prý znělo na Ransdorfovo jméno, (3) k čemu potřeboval ony tři Slováky.
0 # Leon Kreutzfeld 2015-12-08 16:22
Proste byl ve spravny cas na spravnem miste a dostal chanci, tak ji chytil za pacesy. Stestena preje pripravenym. V ceske politice je spousta schopnych a pilnych lidi, ktera se takto vypracovala. Mel ovsem smulu, ze ta prilezitost se objevila v zemi jako je Schweiz, kde je prokuratura prolezla byrokratii a navic nema uctu k majestatu europoslance.
0 # Anonymní 2015-12-09 02:38
Randsdorf je podvodník který chtěl podvést důchodce k čemuž se doznal v deníku Právo a dokonce snad i na policii. Já nechápu jak to, že je ještě na svobodě.

„Kotas říkal, že majitel obrazů je velmi starý člověk, který si neuvědomuje jejich hodnotu a potřebuje peníze."

Celé zde:

novinky.cz/.../...

Adam
0 # Daniela 2015-12-09 03:49
Asi proto se na MR slovensti podvodnici obratili, znaji se z mafianskych kruhu .Spise si myslim, ze Slovaci potrebovali Milu, pac je to poslanec EU. Mohl se blysknout diplomatickym pasem, ze.
Ted jsem slysela prohlaseni Mily v pokecane kosili, ze se jednalo o dedictvi cokoladove tovarny v Brazilii. Tak to je zajimave. Vime, ze rusti oligarchove pracuji globalne, Jizni Amerika je take jejich domenou a v tom pripade by se nejednalo o sankce kvuli Ukrajine a Krymu, ale je docela mozne, ze se jednalo o sankce proti mezinarodnimu zlocinu. Domnivam se, ze je toto bankovni konto zablokovane, muze byt totiz na listine, na ktere jsou zaznamenane osoby podezrele z money laundering - prani spinavych penez. Pro zizkovske Pepiky, co si tak akorat ctou Voltaira ve vezi je theorie prani spinavych penez blabol, ovsem pri takove sume je normalni, ze je banka opatrna. Musi dojit k pravnickemu jednani s majitelem uctu a pak teprve, po casovem provereni dokumentu se da s uctem-kontem disponovat. Zrejme zde neco nesouhlasilo na prvni pohled. Svycarsko neni Cesko, tam by se asi tezko stalo, ze by pan Gross oduvodnil vysokou castku tim, ze mu ji pujcil strycek Vlk.
Zde je zajimave pojednani o ruske mafii v Jizni Americe :

mamacoca.org/.../...
0 # Daniela 2015-12-10 22:55
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Daniela 2015-12-10 23:03
Poznamka k aktualisaci.
Ze je Ransdorf hlupacky podvodnik, ktery se obklopuje dalsimi mafiany za ucelem kriminalniho obohaceni-kradeze, zdaleka nenaplnuje kriteria bank, ktere hodnoti kriminalni aktivitu dle toho, zda se dotyka zajmu banky a jejich klientu. Tech kriminalnich aktivit muze byt mnoho a stalo se i to, ze nektere banky podvodnikum nalitly.
Nasledne, tvrzeni, ze kdyby byli vlastnici konta a konto samotne pravi, pak by nemohly existovat falesne dokumenty, je produktem uzkoprseho mysleni..Mysleni jen jedne zaryte alternativy, ze zadne konto neexistuje, tudiz samozrejme i dokumenty vztahujici se k vymyslenemu uctu musi byt falesne. To je tunelovy pohled. Samozrejme, ze by mohlo v bance existovat prave konto, pravy majitel a nekdo by se pokousel s temito fakty manipulovat, jako, ze by se snazil na konto dostat zfalsovanym dokumentem o predani pravni moci, anebo falesnym heslem, anebo falesnym prohlasenim- podpisem nic netusiciho majitele konta..Znam pripady, kde se podvodnik pokousel vybrat velkou castku za nezaplacene sluzby manzela z konta vdovy, ktera disponovala uctem zemreleho .Padelanym sekem.
Proto jedna s mych versi o kourove clone ruskych mafianu provadena Milou-pokecancem zustava i nadale versi pravdepodobnou. Hunek recidivista mohl klidne konspirovat s ruskym mafianem, proc ne, hlavnim kmotrum je jedno, zda je nekdo blby , - v pripade dopadnuti tenhle pitomecek stejne nevi nic konkretniho, anebo rovnou pracuje s podavanou pohadkou. Mafiansky kmotr si mohl koupit brazilskou cokoladovnu a zmenil si jmeno ve zkorumpovane Brazilii. Dedic V.H - Hunek mohl byt dedic nasazeny, neco jako "bily kun".
Nejsem jedina, kdo pripousti Milovu roli v kourove clone. Jedna, pro mne zajimava theorie je, ze se jedna o konto ceskych komunistickych papalasu, co si po Sametovce zalili statni, vytunelovane finance (ze zbrojarskych obchodu) do svycarskych bank..Takovou theorii zaznamenam, urcite pisateli neodpovim, ze se jedna o chybnou logiku anebo ze je to blabol, to by udelal jen nasupeny a zly clovek.
0 # Anonymní 2015-12-19 15:50
Osobně si počkám na další vývoj, z doposud uveřejněného moc moudrý nejsem. Ale ať to dopadne jakkoli, velmi pochybuji, že to bude mít nějaký vliv na KSČM, jak se někteří domnívají. 350e6€ je celkem prkotina, proti tomu, co se okolo děje a nakonec prošel i agent státní bezpečnosti jako ministr financí.

cnemo

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)