Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O Vánocích si lidé nadělují dárky, a jeden takový dostali i politici Adam B. Bartoš a Ladislav Zemánek, které jihlavská policie začala iniciativně stíhat za akci v Polné, davájíc jim tak vynikající tribunu k dalšímu zviditelnění (kvalitu usnesení omluvte, lepší k disposici nemáme). I policista by prý sám věděl, ale raději dal sprostým podezřelým znalce – jímž byl, podle v usnesení citované formulace, pravděpodobně Josef Zouhar – a ten text umístěný v lese seznal závadovým a schopným naši křehkou demokracii úplně vyvrátit z kořenů.

Výslech znalce bude zajisté právnickou lahůdkou:

– A pane znalče, co vy si představujete pod řešením židovské otázky?

– V tom textu se mluví o konečném řešení? Kde, prosím? Můžete tam to slůvko soudu zatrhnout? Děkuji!

– Aha, takže Hitler a Heydrich chtěli židovskou otázku vyřešit nikoli konečně, ale uspokojivě. Tedy Endlösung znamená vlastně uspokojivé řešení, mám pravdu?

Neméně rozkošné bude pak dokazování, která fysická osoba text a fotografii na stranický web umístila.

Na tuhle frašku se do Jihlavy určitě zajedu podívat, jen je škoda, že se akce nekoná jako řádné divadelní představení večer: doprovodné exkurse na jihlavský hřbitov a do Polné tak organisátoři zájezdů budou muset zařadit po hlavní atrakci, což bude poněkud antiklimaktické.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-12-24 23:28
Je zarážející s jakou hloupostí dávno zapomenutou na vás vyrukují. Své oběti pečlivě vybírají a časově taktizují ukrytí za paragrafy. Člověk jen může domýšlet co s čím je propojené. Zda se jedná o reklamu nových stran (IVČRN,ND) nebo vysílení oběti taháním po soudech, nebo opravdu jen chtějí profinancovat znalce, aby jim vydržel v kondici? Pochybuji zda v dnešní náladě společnosti (sud s prachem) jsou v plánu exemplární tresty pro vystrašení veřejnosti. Kdo stojí za hrou se zápalkami? Viktor
0 # Anonymní 2015-12-25 12:39
Co by na tom bylo rozkošné dokazování, když se sám Bartoš přiznal, že to tam umístil.

Spíš chci vidět, jak se z tohodle dostane, protože pokud není podněcováním nenávisti k židům tohle, tak už fakt nevím co.

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2015-12-25 12:59
Ne že bych chtěl být nezdvořilý, ale neměl jste, Yossi, podobný názor i v případu Hitlerových projevů?
0 # Anonymní 2015-12-25 17:58
Neměl.

Yossi
0 # Anonymní 2015-12-25 19:55
Chápu, že je tato kauza pro Vás z právnického hlediska velmi zajímavá. Naše svobodná společnost má svá citlivá místa. Ta místa na extrémní pravé hraně jsou vaším koníčkem a asi i chlebem. Na tom nevidím nic špatného.

Občas ovšem kroutím hlavou nad Vaším vkusem. Co Vás přitahuje na výroku "Židovská otázka není stále uspokojivě vyřešena."? Opravdu jen vyhlídka na klání s experty na extremismus? Co Vy rozumíte pod "Židovskou otázkou"? V minulosti jste na svém blogu avizoval, pokud se nemýlím, že jste přítel Izraele. Ale také jste tvrdil, že na matfyzu bylo za Vašich studií disproporčně mnoho Židů. Jak jste to zjistil, koho vlastně považujete za Žida? A zpět k tématu: považujete onu vzpomínku na Hilsneriádu, za účasti Vašeho přítele Kamase, za vkusnou?
Karel H
0 # Tomáš Pecina 2015-12-25 20:07
Na to arci nelze než reagovat citací z Chomského Manufacturing of Consent:

"If you believe in freedom of speech, you believe in freedom of speech for views you don't like. Stalin and Hitler, for example, were dictators in favor of freedom of speech for views they liked only. If you're in favor of freedom of speech, that means you're in favor of freedom of speech precisely for views you despise."

Na té ceduli v lese mi nepřijde vkusného nic; právě proto potřebují Bartoš a Zemánek moji (a i vaši) podporu.
0 # Anonymní 2015-12-25 20:39
"Na té ceduli v lese mi nepřijde vkusného nic; právě proto potřebují Bartoš a Zemánek moji (a i vaši) podporu."

Tak s touhle argumentací to určitě Bartoš vyhraje. :D Aneb utopická mantra o absolutní svobodě slova po 156., a kdo s tím nesouhlasí, je blbý, pravdoláskař nebo nevímcoještěhoršího!

Yossi
0 # Anonymní 2015-12-25 21:24
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
0 # Anonymní 2015-12-25 21:49
Rád slyším - jak jsem doufal - že na té ceduli v lese nenacházíte nic vkusného. Na ostatní otázky jste bohužel neodpověděl. Třeba jste tak zaměřen na svobodu slova, že jsou pro Vás zcela druhořadé. Ne tak pro mne.

Zkusme to jinak. Když někdo za protektorátu publikoval Židy hanobící texty (které Váš přítel Kamas nově vydává), bylo to podle Vašeho výkladu Chomského plně obhajitelné, anebo to lze považovat za právně postižitelné podněcování nenávisti?

Karel H
0 # Adam Bernau 2015-12-25 22:10
Mně ale pořád přijde strašné, že stačí náznak a už je někdo stíhám za nenávist k Židům. Zato na Čechy, Němce či Rusy můžete nadávat přímo a nikdo to trestně nestíhá. Arci si myslím, že i ta nenávist a podněcování nenávisti je ohnutá velmi pokryteckým a nečestným směrem. Pročpak? A komu to slouží ku prospěchu?

Mimochodem, za té 2. světové války nebyli biti jen Židé, ale třeba i Rusové nebo Poláci nebo Češi nebo Číňané. Proč tedy, milý Karle H., se nerozhořčujete i nad texty hanobící Rusy či Číňany?

Mám dojem, že něco to o vás také říká.
0 # Anonymní 2015-12-25 22:13
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
0 # Anonymní 2015-12-25 23:13
Ne nezbytně, p. Pecina slíbil mazat výlevy pouze Vám, protože jste jich měl už opravdu dost.

(A nadto osobně myslím, že toto mé nařčení je poněkud opodstatněnější než veškerá vaše provokační sofismata.)

AH
0 # Anonymní 2015-12-25 23:57
Adam Bernau:

Všechny texty plošně hanobící jiné národy jsou mi proti mysli. Akci podobnou té, o kterou zde jde, ale která se týká Číňanů, jsem zatím nezaznamenal. Porovnávat osud Židů a Číňanů v Česku - a o tom je zde řeč - je absurdní.
Mám pochopení pro Vaši nevoli nad tím, že stačí málo a lze být stíhán pro nenávist k Židům. Stejné "málo" ovšem, ne tak dávno, umožňovalo pogromy a organizované vyhlazování. Bude ještě desetiletí trvat, než se situace uklidní, pokud se to mezitím znovu nezvrtne. Akce jako ta v Polné uklidnění neprospívají.
Jsem asi hrozně naivní, ale komu podle Vás slouží ta akce k prospěchu?
Karel H
0 # Tomáš Pecina 2015-12-26 00:07
Co Vy rozumíte pod "Židovskou otázkou"?

Nic, je to prázdná frase.

Jak jste to zjistil, koho vlastně považujete za Žida?

Toho, kdo se k židovství hlásil.

Když někdo za protektorátu publikoval Židy hanobící texty (které Váš přítel Kamas nově vydává), bylo to podle Vašeho výkladu Chomského plně obhajitelné, anebo to lze považovat za právně postižitelné podněcování nenávisti?

Za protektorátu nebyla ani demokracie, ani právní stát. Dnes obojí (aspoň na papíře máme), tedy musíme respektovat to, co garantují, inter alia, respektování svobody projevu.
0 # Adam Bernau 2015-12-26 04:20
---- Všechny texty plošně hanobící jiné národy jsou mi proti mysli. Akci podobnou té, o kterou zde jde, ale která se týká Číňanů, jsem zatím nezaznamenal.

Pak zřejmě nežijete na zeměkouli. Nebo jste slepý a hluchý. Jiné vysvětlení není možné.

---- Porovnávat osud Židů a Číňanů v Česku - a o tom je zde řeč - je absurdní.

Ano, Číňanů bylo zlikvidováno velmi brutálním způsobem za světové války mnohem více než Židů. A to pěkně prosím nemám nic proti Židům ani nechci zlehčovat jejich utrpení. Jen jsem upozornil, a jak zde čtu velmi správně, na pokrytectví, kdykoli se mluví o nenávisti. A vy se ještě nestydíte, ani nikdo jiný, to pokrytectví obhajovat.

---- Mám pochopení pro Vaši nevoli nad tím, že stačí málo a lze být stíhán pro nenávist k Židům. Stejné "málo" ovšem, ne tak dávno, umožňovalo pogromy a organizované vyhlazování.

Again, stejné pogromy se dnes organizují na Rusy, a nechává vás to zcela chladným. Stejné pogromy jako na Židy se za světových válek organizovalo na mnoho národů – a vy to nechcete slyšet. To je to pokrytectví.

---- Bude ještě desetiletí trvat, než se situace uklidní, pokud se to mezitím znovu nezvrtne. Akce jako ta v Polné uklidnění neprospívají.

Nikoli, dokud bude pokrytectví, a dokud můžete vy i další v klidu nenávidět kohokoli z národů mimo Židů, tak se nikdy nic neuklidní.

--- Jsem asi hrozně naivní, ale komu podle Vás slouží ta akce k prospěchu?

Minimálně odkrývá to, jak je české trestní právo pokrytecké, a že o nenávist tu nejde ani v nejmenším. Dokud nebude policie hromadně vyšetřovat každou nenávistnou akci vůči Rusům, Němcům, Francouzům, a jakýmkoli jiným národům, každá takováto akce slouží k tomu, aby si lidé uvědomili, že české právo a policie a soudy z lidí dělají pitomce a lžou jim, že tu jste o nějakou nenávist. Nejde. O co tu jde, neví ani náš právní systém, protože evidentně můžete nenávidět řadu národů – dokonce to můžete jako televizní hlasatel i celému národu říkat třeba v televizi, a nikdy jsem neslyšel o žádném soudu kvůli nenávisti k Rusům třeba.

Takže tyto akce jsou ku prospěchu minimálně proto, aby odkryly, že nejde o nenávist, protože se to stíhá jen u Rómů a Židů, zřejmě to chce v trestním zákoníku dodatek o nadřazenosti těchto národů/etnik nad jinými, nebo tak nějak.

Je mi už kolem 70 let, a na to, aby ze mě někdo dělal pitomce s tím, že prý jde o nenávist – ha ha ha, tomu uvěří jen pitomec. Nevím to mohu veřejně psát, protože světská spravedlnost už se mě netýká, mám to za pár.
0 # Anonymní 2015-12-26 19:10
"stejné pogromy se dnes organizují na Rusy,"

Teď přijde pohádka o korsuňském pogromu? :D :D :D

Nikdo zde neprosazuje nenávist proti Rusům, max. tak proti Putinově agresi a jeho současné okupaci několika evropských států.

Yossi
0 # Anonymní 2015-12-26 22:43
Adame, jak jako ze to mate za par?
Neocon
0 # Anonymní 2015-12-27 21:47
Pane Pecino, ptal jsem se Vás "Když někdo za protektorátu publikoval Židy hanobící texty, bylo to podle Vašeho výkladu Chomského plně obhajitelné, anebo to lze považovat za právně postižitelné podněcování nenávisti?" Odpověděl jste, že "Za protektorátu nebyla ani demokracie, ani právní stát."

To je sice pravda, ale jde o to, zda by si výroky těchto nešťastníků zasloužily obhajobu na základě svobody slova. Takové obhajoby se jim nedostalo a mnozí (pokud se rychle nepřebarvili do ruda) byli po válce odsouzeni. Povzbuzováním protižidovských sentimentů se stali spoluviníky na násilí.

Za jak dlouho ztratí ony nenávist hlásající názory (ke kterým řadím i onu nedávnou vzpomínkovou akci na hilsneriádu a referenci na nevyřešenou židovskou otázku) svou nebezpečnost? Odpověď neznám, jen doufám, že se to časem stane. Od demokratického systému očekávám, že takové nebezpečí zvažuje a snaží se mu v mezích zákona zabránit. Absolutní svoboda slova je utopie.
Karel H
0 # Adam Bernau 2015-12-28 00:06
Neocon: Tak nějak po sedmdesátce už nijak většina lidí nečeká, že tu bude moc dalších pětiletek.

Karel H.: Opět zkoušíte nadřazenost Židů nad jiné národy? O co vám jde? Přečtěte si libovolný český deník a najdete tam nenávistí a hanobení jiných národů až do pánbíčkova, a nikdo to nevyšetřuje.
0 # Anonymní 2015-12-28 09:28
Adam Bernau:
Hanobení národů a úvahy o jejich nad- či podřazenosti jsou mi proti mysli. Řeč zde byla o situaci v Česku, a vy jste zřejmě přesvědčen, že zde třeba Číňanům hrozilo srovnatelné nebezpečí jako našim židovským spoluobčanům. Uveďte prosím konkrétní příklad.
Souhlasím s vámi, že se media občas vyjadřují nevybíravě. A nejen media, ale i třeba pan prezident (ohledně Řecka).
Karel H
0 # Anonymní 2015-12-28 11:31
AB:

Když to je v každém deníku, tak to prosím doložte odkazem na nějaký článek hanobící jiná etnika.

Yossi
0 # Anonymní 2015-12-28 17:04
Tak to je ok, chvilku me to vyznelo, jako ze planujete odchod nejak drive.
Neocon
0 # Adam Bernau 2015-12-30 19:56
Karel H.: V libovolné historicky seriózní knize o 2. světové válce si najděte počty mrtvých a zabitých v důsledku 2. světové války.

Mimo jiné tam najdete vraždící činy Japonců, kteří stihli zgenocidovat v průběhu války desítky miliónů lidí, mimo jiné Korejců a Číňanů. Ostatně dnešní paranoia a fanatismus Severní Koreje nevznikl jen tak sám od sebe. Japonce od té doby nemá v Asii nikdo nemusí, a nutno říci, že Japonci velmi dobře vědí proč.

Židé, přes strašná utrpení, která na nich byla spáchána, nebyl ani zdaleka národem, který měl nejvíce mertvých ve 2. světové válce. I samotní Rusové museli přinést mnohem větší oběti.

Kdyby opravdu někomu ležela na srdci nenávist, a nebo dokonce to, aby se neopakovaly hrůzy nacistů – musel by v první řadě stíhat nenávistné výroky proti národům, které musely přinést největší oběti – tj. vůči Rusům, Číňanům, možná i Polákům. A teprve pak teprve Židům.

Ale to je furt řešení jakékoli kritiky vůči Židům a nic jiného.

Lepší důkaz pokrytectví nenaleznete.

Pokud je mi známo, tak v § 356 trestního zákoníku není nic o nadřazenosti Židů či Rómů, ale o nenávisti a nenávistným výrokům vůči jakýmkoli národům a náboženství.

Mně už to pokrytectví moderních českých bijců proti nenávisti leze krkem. Ideál nenávisti tu slouží jako klacek k vyvolání další nenávisti.
0 # Adam Bernau 2015-12-30 20:06
Yossi: Pokud budeme tak nedůtkliví jak je současná policie a prokuratura vůči kritice Židů, tak namátkou otevřete internet – v polovině článků tam něco podobně „závěžného“ najdete. Zvláště pokud budete hledat v diskusích, pak po hodině máte materiál, který by zcela zahltil český soudní systém, kdyby nebyl pokrytecký a fungoval skutečně podle zákonů, nikoli ve službách nadřazenosti Židů.

Neocon: Dík za starost. Jsem ok, a nejraději bych tu byl co nejdéle, dá-li ten nahoře.
0 # Anonymní 2015-12-31 11:22
Adam Bernau: Řeč zde byla o Česku. Vy v podstatě tvrdíte, že v Česku třeba Číňanům hrozilo/hrozí větší nebezpečí než židovským spoluobčanům a že by český stát měl v prvé řadě stíhat nenávistné výroky proti Číňanům. Příklad, který by podporoval toto tvrzení ale bohužel nemáte.
Karel H
0 # Anonymní 2015-12-31 14:12
AB:

Už couvate. Říkal jste články, nikoli diskuse. Tak laskavě své tvrzení prokažte a ukažte ten příklad článku, kterých je dle Vás plný český internet. Jinak jsou to jen prázdné kecy.

Yossi
0 # Daniela 2015-12-26 04:33
Zrejme ceske organy usoudily, ze Benjaminek uzral na podrobnejsi zasah, anzto na Zidy pozapomnel a posledni dobou propaguje domobrany Blanickych rytiru a vystup z Evropske unie.. Taky si myslim, ze je treba zviditelnit jeho anitisemitismus pri jeho vlastenecke retorice, pac naivni ovecky tuto stranku mozna neznaji.
Pripoustim, jestli byl napis v Polne proti zakonu uz v breznu, tak mely urady zasahnout hned. Mozna, ze trestni oznameni na p.Konvicku zmenilo nazory, mozna, ze demonstrace Narodni demokracie naplanovana na unor je nezadouci, nevidim do lokalnich pomeru.
Kazdopadne Adam Bartos je otravny zidobijec, nedivim se, ze ceskym Zidum jde na nervy, i kdyz nevim, kdo podal trestni oznameni, tak jeho seznamy Zidu, volebni video o zabiti hada, to vse svedci o jeho paranoidni nenavisti k Zidum.. Dle meho nazoru tahle particka patri do Bohnic.
Doufam, ze nevyresena zidovska otazka bude u soudu vysvetlena katholikem Bartosem a soudruhem Zemankem.
Adamek to uz vysvetlil na svem blogu :

...Společně si tak připomněli památku nevinné dívky, za jejíž vraždu byl odsouzen polenský Žid Leopold Hilsner. Tento hrůzný čin vyvolal značnou odezvu v nejširších vrstvách českého národa, semkl jej a výrazně přispěl k přesvědčení o nebezpečnosti a škodlivosti židovského živlu. Ať už to s vraždou Anežky Hrůzové bylo jakkoli, nezpochybnitelným faktem zůstává, že tzv. hilsneriáda se stala symbolem a výmluvným svědectvím o zdravém stavu tehdejšího národního společenství, jež se instinktivně postavilo proti židovské zvůli, nadvládě a hrozbě. Ta bohužel přetrvává dodnes.""""
0 # Tomáš Pecina 2015-12-26 11:27
Za tento text ABB stíhán není.
0 # Tomáš Pecina 2015-12-26 18:18
Ještě upozorňuji, že používání zdrobnělin ve vašem stylu působí urážlivě. Prosím, vystříhejte se toho, Danielko :-)
0 # Daniela 2015-12-26 21:21
Ja ale zdrobneliny nepouzivam k urazce, ale jako lehce posmesne oznaceni pro machrujici pany-borce. Nepouzivam zde moje oblibene "chcipacek", pac respektuji prani administratora, ktery vyzaduje kultivovane prispevky. Cimz se dobrovolne vzdavam meho svobodneho slovniho projevu a musim zapnout autocensuru. S tim jsem smirena. Opet potvrzeni, ze svoboda slova neni bezbreha, jak na diskusich, tak ve spolecnosti. Jinak bychom sklouzli do barbarske necivilisovanosti. Ze, Tomášisko ? (Tomášisko neni zdrobnelina).
K thematu :
Takovych a podobnych textu napsal Bartos nekolik , bez povsimnuti. Jestlize nebyl stihan, pak nemely ceske urady pouzivat jiny metr a najednou stihat za nadsazku Konvicku.
Osobne vidim velky rozdil mezi "konecnym resenim", coz se uz v historii skutecne udalo a mleti muslimu do masokostni moucky, coz nema v dejinach obdoby. Jelikoz nemame zkusenost s rozemletymi muslimy, pak je Konvickovo prohlaseni v ramci fantasie. Ne tak ohledne likvidace Zidu.. Tohle stvani proti jednomu ethniku je v 21.stoleti tak uboze zpatecnicke, ze je to na druhou stranu vlastne k smichu...
0 # Tomáš Pecina 2015-12-26 22:33
Ja ale zdrobneliny nepouzivam k urazce, ale jako lehce posmesne oznaceni pro machrujici pany-borce.

Posměch snad není urážlivý?

ABB je stíhán za text, který je nejméně napadnutelný, protože odkaz na Endlösung v něm dovodí jen dobře honorovaný znalec a hanobícího tam není nic. Nezapomeňme, že Hilsner byl za vraždu Hrůzové pravomocně odsouzen.
0 # Anonymní 2015-12-27 01:07
Danielo!!! ABB nemůže být odsouzen ani za mák. Dne 7. prosince 2015 Předsednictvo Národní demokracie sepsalo distanci od všeho zlého! "Odmítáme veškeré formy šovinismu" ... "nemůže být programově antisemitská ani rasistická" ... "hlásáme nacionalismus tvůrčí a tolerantní k druhým, nacionalismus naplněný láskou" ... "Prohlašujeme, že rasový přístup zásadně odmítáme" ... "Chceme svět, v němž bude existovat pluralita osobitých kultur" ... " nebude živořit v područí jednoho hegemona, ale který bude multipolární" ... " hájit svobodné a čestné a pravdivé soupeření jednotlivců, národů i kultur" ... "což je pro nás podobně nepřijatelné jako hlásání nadřazenosti kteréhokoli národa" V projeveném zájmu tolerance snad levicový žalobce obměkčí své srdce spřízněním. (celé prohlášení naleznete na stránkách ND pod názvem Prohlášení předsednictva ND k takzvané židovské otázce a antisemitismu) Milan
0 # Daniela 2015-12-27 01:10
Pravda, Hilsner odsouzen byl, ale kdyz rikaji bartosovci A, maji rici i B. Zasahem T.G.Masaryka byl rozsudek smrti zrusen a kdyz znovu soud zasedal, naparili Hilsnerovi i jinou vrazdu. (Aby to nakonec nepostihlo i p.Pechance.) Novodobi cesti vlastenci-Blanicti spasitele, co zaroven oslavuji TGM, by meli vedet, ze jejich taticek Masaryk byl o nevinne Hilsnera presvedcen a podporoval tohoto ne prilis inteligentniho Zida i po propusteni z vezeni.
Soudni znalce nemusim, byt ideovy znalec je pro pozorovatele roztomila ceska specialita. Mozna, ze je treba te skupine, co veri, ze Hilsner podrezal Anezku tim obrovskym nozem na koserovou porazku, vysvetlit, co je na hodnoceni pripadu tak zavadneho. Pak mohou ceske verejnosti Bartos se Zemankem osvetlit, co si predstavuji pod pojmem vyreseni zidovske otazky.. Sama bych to chtela vedet, protoze o zadne zidovske otazce nevim.
0 # Anonymní 2015-12-27 01:20
Ono Bé čekejte, děkuji Danielo Milan.D
0 # Anonymní 2015-12-27 01:35
"taticek Masaryk byl o [nevine] Hilsnera presvedcen" naprostá lež. Hilsner byl vinen, o tom nemohl pochybovat ani Masaryk. Jedine az prozidovska propaganda dokazala udelat z hilsnera Schindlera. A jedine obeti te same, kteri se poznaji napriklad psanim slova žid s velkým ž, muzou tvrdit opak. Evidentne jste nepochopila o co se prel.

FB
0 # Daniela 2015-12-27 01:54
Milane, zcela v poradku,
at Bartos hlasa lidovy nacionalismus, do toho totiz staleta povera o vrazde Hruzove nezapada. Ted se Bartos ohani bojem se sionismem - nu, ja si jeste pamatuji, jak v Praze demonstroval za prava statu Israel, nez se obratil. Proti svetovemu sionismu at si burcuje. Snad ted da na verejnosti pokoj ceskym Zidum a konspiracni theorie si necha na soukrome rozhovory s jeho mopslikem..Ackoliv mi nevysvetlil, co presne mini tou zidovskou otazkou - s malym "z". Mlzi, pac pouzil zkratku pro "takzvanou" zidovskou otazku. Co je tedy ta prava, ne tak zvana otazka, na to Bartos neodpovedel.
Mozna to bude vedet byvaly soudruh Zemanek.

0 # Daniela 2015-12-27 03:24
FB,
odkud cerpate informace ? Ze Svobodneho odporu anebo Naseho smeru ? T. Masaryk prece o vine Hilsnera silne pochyboval, to se muzeme docist v aktualnich textech, ktere o teto afere zverejnil.
Tehda jeste Masaryk nebyl presidentem, kdyz napsal nekolik pojednani o nevine Hilsnera.
Jedna brozura je velmi zajimava, jmenuje se
Nutnost revidovati process Polenský.
.........Nutnost revidovati process Polenský je dilo Masaryka vydané Janem Herbenem šestého listopadu 1899, krátce po Masarykově první návštěvě Polné.
Ihned po vydání však byla zkonfiskována, a to pro její kritiku soudního procesu. Rozsudek nad Hilsnerem ještě nenabyl právní moci a kritika je prý tedy nepřípustná. Antisemitské brožury ale vycházely jedna za druhou bez jakýchkoliv problémů. To se nepozdávalo sociálně demokratickým poslancům, kteří poslali interpelaci ministru spravedlnosti Eduardu Kitingerovi. Po této intervenci již brožura mohla vycházet.
Hned v úvodu Masaryk vysvětluje důvod, proč tuto brožuru napsal: „Tímto rozborem processu Polenského chci podle sil svých odčinit hanbu naši žurnalistiky, která lživým a štvavým líčením affairy Dreyfussovy připravila nám českou a rakouskou dreyfussiádu, jak veřejný žalobce sám a docela správně process Polenský nazval. Čtenář se přesvědčí, že skutečně celý process Polenský se odehrál pod antisemitským tlakem a jeho pověrou o vraždě rituelní.

Vlastencum doporucuji celou brozuru nastudovat....
0 # Tomáš Pecina 2015-12-27 07:38
Zajisté, Danielo, čerpáte z kvalitních zdrojů, kde jste se mj. dočetla:

"Pokud bych měl soudit z toho, co jsem si přečetl v protokolu, mám důvod spíš se domnívat, že Hilsner byl nevinen. Vede mne k tomu způsob provedení činu, který byl zcela zřejmě volen tak, aby podezření padlo na komunitu polenských Židů: tomu nasvědčuje i to, že mrtvola byla pohozena, pouze lehce překryta smrkovými větvemi, pouhých šest metrů od poměrně frekventované cesty, takže i kdyby snad náhodou Anežku nenašli dřív, za několik dnů by zápach rozkládajícího těla na místo činu upozornil kolemjdoucí."

Na druhou stranu nikdy rozsudek zvrácen nebyl, důkazy proti Hilsnerovi byly silné: zejména krev na jeho oděvu, jejíž přítomnost vysvětloval ne právě věrohodnou historkou, jak se poranil při práci v lomu (pokud se dobře pamatuji), a jeho oděv se nadto Hilsnerova matka snažila skrýt, což jeho obhajobě také nepřidalo.

ABB tedy bude moci u soudu vykřikovat, jak se Židé snaží dodnes veřejným míněním manipulovat a usvědčeného vraha vyviňovat.
0 # Leo Tydlitát 2015-12-27 18:49
Připomíná mi to sklonek minulého režimu. Aktivní blbci člověka popotahují za dlouhé vlasy nebo poslech západní muziky, ale revoluce je už na obzoru a za chvíli veškeré žabomyší úsilí angažovaných kádrováků odvane čas.

Ostatně soudím, že paragraf 356 bude již brzy zrušen a všechny nevládní spolky typu Hate Free, placené Spojenými státy a EU, které si dnes osobují zasahovat do politiky státu, budou bez náhrady rozprášeny.

Takže antisemitismus snad konečně zajde na úbytě, když zde nebude, kdo by neustále vyvolával jeho ducha podáváním trestních oznámení na všechny strany. I když to je právě to, co Věra A. Tydlitátová a další šílení online aktivisté, kteří se na internetu utrhli ze řetězu a na svých trapných fejsbukách a twitrech promrhávají veškerý svůj v-reálném-životě-dosažený kredit, nechtějí, aby antisemitismus vyhynul… Ale co se dá dělat, nějak se s tím budou muset vyrovnat.
0 # Daniela 2015-12-27 20:30
Clanek na Paragrafu o Anezce mi nejak unikl, pod clankem je navic zajimava diskuse, ta by se mohla klidne odehravat v tricatych letech minuleho stoleti..At si bartosovci veri vselijakym konspiracim - ja jen reaguji na to, ze pod rouskou vlastenectvi se schovavaji ruzna individua, ktera pod timto hnutim prosazuji sve skryte zajmy. Tabory lidu, treba posledni v lete na Vysehrade, brnkaji na emotivni stranku obycejnych lidi, jako ze kdyz narod povstane a vyzene vetrelce, nastane v ceske zemi raj. Velice naivni. Take tam lidickove prisahali na odkaz predku a velikanu ceskeho naroda, cimz jiste byl i T.G. Masaryk. Povazuji za uzitecnou zminku, ze Masaryk, ideal techto vlastencu, s nazory Narodni demokracie o zkoserovani A.Hruzove nesouhlasil..
Take by si mely ovecky svateho Vaclava uvedomit, ze Bartosova ND je nekonsistentni - na jednu stranu bojuje proti vetrelcum, ale zaroven ignoruje fakt, ze mnoho vetrelcu je z rad Palestincu, o jejichz prava se tak angazuje.
0 # Leo Tydlitát 2015-12-27 21:27
Národní demokracie především hlásá – méně USA a EU. Aktivistické nuly a další internetoví multikulti revolucionáři by pravděpodobně přišli o granty na své milované rochnění se v jakémsi (anti)antisemitismu a hejtfrý nesmyslech, kdyby se vláda blízká Národní demokracii chopila moci. To je hlavní důvod, proč jsou v takové křeči a neváhají obtěžovat OČTŘ i soudy takovými pitomostmi.

Pokud nechcete klesnout na jejich úroveň, měla byste neprodleně Masaryka, Anežku, Hilsnera i Hitlera nechat spát ve svých hrobech.
0 # Daniela 2015-12-27 22:10
.......Pokud nechcete klesnout na jejich úroveň, měla byste neprodleně Masaryka, Anežku, Hilsnera i Hitlera nechat spát ve svých hrobech.
Ja prece nevytahla Anezku Hruzovou. Byli to clenove Narodni demokracie, kteri se shromazdili vloni na jare u pomnicku Anezky a hecujicim napisem to krecovite napojili do dnesni situace, jako ze antisemiticke hnuti lidu je spojujici a i nadale aktualni. Za jakym ucelem se s tim chlubili a postovali udalost na jejich strankach, misto aby se tise a soukrome pod stromem modlili za umucenou modrovokou holku ? Hitlera mimo jine nenechavaji spat hlavne ti dva na pravo na fotce z Polne, nemlich P. Kamas a E.Sedlacek.

Mnoho lidi je proti falesnemu multikulturalismu, pseudohumanitarnim neziskovkam, v Cesku pak take proti tlaku velmoci, to je prece normalni ve svobodne spolecnosti. Ovsem budovat legitimni odpor na zaklade pover, konspiraci a chemtrailu nema nadeji na uspech.
Jednoduse proto, ze takove hnuti pritahuje lidi povercive, konspiratorske a osoby paranoidni...
0 # Adam Bernau 2015-12-30 20:15
Daniela: Představte si, že v poslední době musím sbírat hodně síly abych nepodlehl pověře a paranoie, že některé věci nejsou dobré v soukromých rukou a lépe je zajistít stát.

Například benzín a nafta ze skoro 40 Kč/litr zlevnili někde jsem dokonce viděl naftu na 23 Kč/litr. To je zlevnění o více než 40 %. Podle neviditelné ruky trhu a všech ujištění ekonomů a neoliberálů při tak drastickém zlevnění vstupu z toho prý nutně musí profitovat v Česku i občané, a to drastickou slevou všeho, co jako vstup potřebuje paliva a dopravu. Tak to funguje k blahu všech, když oslabíme stát a všechno zprivatizujeme.

Jenomže doprava nijak nezlevnila ani o haléř.

Jestli tedy privatizace funguje tak, že pro občany se pouze zdražuje, bez ohledu na to, že vstup mohutně zlaciněl, pak to člověka nutí k závěru, že státní vlastnictví klíčových věcí je pro lidi a občany státu mnohem výhodnější.

Přiznám se, že mě to nabořuje a začínám věřit, že některé klíčové věci je lépe mít ve státních rukou, a drsně se u mě nabořuje víra v neoliberální ismy.

Co s tím mám dělat, když realita mě přesvědčuje o tom, že stát dělá některé asi lépe, než velké firmy? Je to pověra? Je to konspirační teorie? Je to paranoia? Nebo je to pravda?
0 # Daniela 2015-12-30 22:57
To si zpracujte podle sveho, volte nove vladni predstavitele, cinkejte klici, mne je to jedno.
Michate theorii(poveru) s praktickou realitou, Adame.
Ja vidim rozdil v nasi ekonomice, kdyz je benzin levny. Uz tak mobilni spolecnost jen kmituje v mobilnosti, cestuje a utraci za zbozi, ktere se zlevnilo kvuli levne preprave.
Statni vlastnictvi klicovych veci v Emerice mame, ciliz si to Cesi musi sami nejak usporadat.
Treba voda neni v mem okrese v soukromem vlastnictvi, ale ve vlastnictvi verejnem, pod spravou mestske municipality.
Vybirame dotace z federalniho Washingtonu a to uz take nestaci. Nezbyva nez se zadluzit a uroky budou platit danovi poplatnici. Ted bude potreba nova investice do zmodernisovani potrubi a privatni firma by jiste investovala a hospodarila lepe, nez nasi radnicni manageri. Prijde cas si hledat schopneho a zodpovedneho privatniho investora.. Mne je uplne jedno, zda si firma-akciova spolecnost na nasi vode vydela miliony, u mne je zasadni, aby voda byla pro mne stale levna a kvalitni.. Ve smlouve TTIP s Evropou je klausule, ze i Evropane budou moci investovat ve Spojenych Statech. Zde vidim velke caveat, osobne bych davala velky pozor, aby v nasem meste neinvestovala francouzska firma, ktera spravuje vodu v prazskych Dejvicich, firma to nezodpovedna a neudrzujici infrastrukturu projektu. Nastesti, neschopne firmy, ktere radne neplni smlouvy, zde muzeme zrusit a vypovedet....
------
Vzhledem k tomu, ze v Evrope se periodicky vrazdi obyvatelstvo mezi sebou, pak je zcela na miste kontrolovat extremni smery nenavisti, ktere uz ukazaly, ze vedou ke krveproliti. U Zidu je to zcela zasadni. Ridi se nabytou zkusenosti genocidy : "Uz nikdy vice jako ovce"..
0 # Adam Bernau 2015-12-30 23:14
Daniela: My zase máme zkušenosti s privátními vlastníky vodovodů. Zatím pouze 100 × zvýšena cena vody, a jako nové zkušenosti už se párkrát otrávilo i pár míst závadnou vodou. Jaksi noví vlastníci do ničeho neinvestují, pouze vybírají peníze. Jako Pražák jsem nebyl od jednoho případu daleko.

---

Já bych řekl, že krveprolití se dělo velice často, a u mnoha národů. Já zcela podporuji snahu Židů vyhnout se dalším obětem, nicméně nepodporuji snahu Židů vytvářet mylný dojem, který je silně lživý, že Židé mají horší zkušenost, než řada jiných národů, která nemá potřebu ze sebe neustále dělat chudinky a oběti, a to často trpěli mnohem více. Tím spíše, pokud následkem breků Židů jsou vytvářeny nové oběti následkem soudních tahanic a vězení těch, kdo si odváží jen náznakem domněle zkritizovat Židy. Mám dojem, že tuto část boje Židů podporovat nemohu, nechci a nebudu. Nové procesy Milady Horákové pro choutky Židů se mi nelíbí a přibývá jich jako hub po dešti.

Nemám nic proti národům, a stejně tak budu podporovat jakékoli memento proti utrpení Židů. Ale začínám už ve svém mozku proti Židům zvedat varovný prapor, protože Židé už svým bolestínským antisemitismem vyrábějí nové oběti, a aby nakonec po pár desetiletích nedošlo k tomu, že Židé svým tažením nevyrobí více obětí a utrpení, než oni sami zažili.

Jednoduše, proč tu není antirusismus trestný? Antigermanismus? Nebo on nebyl nikdy zájem genocidovat Slovany? Japonci genocidovali Korejce, a to způsoby a množství, které hladce předběhly v leččems řádění Hitlera, proč tedy není trestný antikorejsismus?

Už s těmi Židy a jejich ochranou prostě táhněte do hajzlu, to je jen pokrytectví. A to znovu říkám, Židům se děla velká zvěrstva. A jsem pro, aby to skončilo, nicméně tyhle soudní procesy už jsou opravdu zlo v krystalické podobě.
0 # Daniela 2015-12-31 00:59
Japonci genocidovali Korejce, a to způsoby a množství, které hladce předběhly v leččems řádění Hitlera, proč tedy není trestný antikorejsismus?

Velice jednoducha odpoved.
Antikorejismus se Evropanu netyka.
Jedna se o subjektivni zalezitost, polemiky mezi Japonci a Korejci, potazmo mezi Japonci a Cinany, ktera je, mimochodem, v te casti zeme stale ziva. Netyka se Cechu. Netyka se ceskych neonacistu a Zidu, nejedna se o statni angazovanost, ale o angazovanost obcanskou. Zide jsou snad jeste statnimi prislusniky Ceske republiky ?
To uz je vic relevantni anti-rusismus.. At se teda brani Rusove. To jsou ale projevy ke statnimu uskupeni, zarazeni dle politickeho razu, coz je jiny kompartment.
Ohledne Zidu je to otazka ethnicka, zalozena na puvodu a nabozenstvi. V tom je zakladni a rozhodujici rozdil...
V ceskych pomerech, kde existje nepratelstvi k tomuto ethniku se nedivim, ze Zide reaguji podrazdene, priserna minulost jeste zije v myslich potomku. Kdybyste zil v Nankingu, pak si budete pripominat cinsky masakr.
Armeni se zase dozaduji spravedlnosti kvuli turecke genocide, sudetsti Nemci kvuli genocide ceskoslovenske. ve Statech je plno zalobniku na jejich minule krivdy.. V civilisovanem svete, jiny, nezaujaty clovek ukaze soucit, empathy a ne aby jeste zalujici stranu nejak ponizoval.
Bartosovci jsou zabedneni vlastenci, mentalita minuleho stoleti, ja bych z nich mucedniky nedelala, oni by se casem stejne zdiskreditovali. Ted bych jim jako obhajce srdecne doporucila advokata ex offo, nejlepe dedu s revmatismem, co uz to ma "za par", to by byl obhajce nejlepsi... :-)

Take mi jeste nikdo nevysvetlil, co si ND predstavuje pod pojmem "konecne reseni zidovske otazky"....
0 # Adam Bernau 2015-12-31 01:12
Daniela: Je zvláštní, že když se neví kudy kam v argumentech, tak se vytáhne domnělá a z prstu vycucaná nenávist Čechů k Židům. A když do toho jedním dechem řeknu, že nebýt Československa, tak Židé nemají dnes ani svůj stát Izrael, tak je ta nenávist? Toto vrací Židé Čechům za to, že Židům pomáhali? Obviňují všechny Čechy z nenávisti k Židům? Nebo jak je to?

Mně je jedno, kdo jsou Bartošovci, ale není mi jedno, že je někdo žene před soud za to, že není svoboda slova. Můžu mít na ně názor jakýkoli, třeba jimi pohrdat, ale nemohu souhlasit s jejich soudem.

Fakta mluví jasně: Kvůli Židům tu přestává být svoboda slova, protože kvůli jakékoli kritice Židů se jde před prokurátora. To už jsme si tu mohli rovnou nechat komunisty, vyšlo by z hlediska svobody slova nastejno.

Když mi v padesátých letech odváděli komunisté do kriminálu za politické přečiny kamarády, nepřál bych vám ten pocit. A teď do krymu odvádějí za „politiku“ kvůli Židům. Mám úplně stejný pocit marnosti jako za komárů.

Co vlastně Češi těm Židům udělali a provedli, že nám tu v poslední letech Židé zavádějí komunistické manýry?
0 # Daniela 2015-12-31 02:58
Jake kudy kam ?
Bartos a Zemanek jsou obzalovani ze sireni nenavisti proti zidovskemu ethniku. Predstaveni anti-zidu v Polne neni kritika, neni to nejake hospodske remcani, ale primy, verejny utok na Zidy v Cesku, s primym, nedomnelym osocenim, ze Zide potrebuji k ritualnim macesum krestanskou krev. Kdyz toto neni z prstu vycucana nenavist, tak uz nevim, co je. Uz tehle kecu bylo dost, nechcete se zkultivovat ? Ne vsichni Cesi jsou bigotni rasisti, ale je dosti tech, kterym Zide lezi v zaludku natolik, ze svou zaujatost pokrytecky zastituji svobodou slova..Jestlize neco urazi jedno ethnikum, rasu, pak je v ramci normalni civilisovanosti tento zpusob "kritiky" nepouzivat. Komuniste, nekomuniste, toto je otazka moralni ethiky. My zde take neoslovujeme cernochy "negre", protoze se takovy nazev nelibi jim. Ja ho tez nepouzivam, z ohledu - i kdyz mi slovo nigger zas tak urazlive nepripada, nigger je pro mne clovek, co pochazi z Nigerie.. Nepouzivam toto jim urazlive, protoze kazdy obcan pravniho statu ma pravo zkrze dane zakony na sve stesti a sebeurceni, coz se tyka i mensin..Z tehoz duvodu se prozatim zdrzim pouzivani zdrobnelin pri oslovovani diskuteru, kdyz to nekomu tak moc vadi.
V jadru jde myslim s bartosovci o to, na kolik se nastavi pricka tolerantnosti k netolerantnim projevum..Jestli vam Zide nici tu vasi svobodu slova, pak to, mily Adame rovnou zabalte a zvonte klicky na Vaclavaku, tentokrate pro navrat komunistu.. Urcite by se na oplatku nasli ve svete lidi, kteri by byli zase radi, ze cesti zlodeji a krivaci jsou opet v ohrade, kde nemohou skodit...
0 # Adam Bernau 2015-12-31 04:19
Daniela: V jádru jde o to Danielo, že podporuje komunistické manýry a umlčování huby druhým. Nic více a nic méně. Cokoli jiného je omáčka.

Jestliže něco uráží nějakou rasu, je možná normální to nepoužívat, ale zcela určitě není normální aby u toho asistoval prokurátor. Co takhle lidi rovnou střílet před popravčí četou, kdykoli se někdo bude cítit dotčen?

Nejlepší by bylo, aby Židé ochutnali svou vlastní medicínu. Tedy aby Židé byli zavíráni za to, kdykoli řeknou jiný, než pro ně povolený názor. Protože toto naordinovali Čechům i mnoha jiným státům, a toto by se jim mělo sakra vrátit. Aby si svou medicínu vypili sami, hořkou a do dna.

A tím s vámi Danielo končím. Zřejmě máte ráda, když vás někdo zavírá do vězení, kdykoli něco řeknete a přikazujete vám, co si máte myšlet, říkat apod. I já vám přeji, abyste se toho tedy dočkala vrchovatě, a užila si to.

A tím zcela končím, máte ráda nesvobodu, to jsme si řekli, a více není co říci. Ráda byste omezovala i svobodu druhých – a to od vás není hezké.

Howgh.
0 # Tomáš Pecina 2015-12-31 11:26
Faktická poznámka, Danielo: Bartoš a Zemánek nehovořili ani "konečném řešení židovské otázky", ani netvrdili, že se v Polné udála rituální vražda. Tvrdili toliko, že vraždy se dopustil Žid, a že židovská otázka není v této zemi dosud uspokojivě vyřešena. To opravdu není trestný čin.
0 # Daniela 2015-12-31 18:23
Ja svuj dojem a nazor mam.
Ale na mne nezalezi, - zalezi na obhajcich Bartose a Zemanka, jak vysvetli soudu, pripadne soudruhu Zouharovi, co si obzalovani predstavuji pod : "uspokojive reseni zidovske otazky"..(Jsem presvedcena, ze obranci svobody slova se uz dukladne pripravuji.:-).
Nemyslim si zrovna v tomto pripade, ze je nutne delat mucedniky z kaparu, ale neni na skodu, kdyz se zviditelni i druha tvar ND hnuti, ktere rajtuje na vlastenecke vlne naivku a pri tom tajne sleduje sve skryte zajmy. Mozna nekterym blanickym rytirum dojde, ze jsou manipulovani.


0 # Anonymní 2015-12-28 11:42
Narodni demokrate mozna hlasaji "mene USA a EU", ale (nejen tim) fakticky pracuji na tom aby bylo: vice Kremlu.

Jejich navsteva na "caj u ruskeho velvyslance" v dobe majdanskych udalosti na Ukrajine a jejich podpora Ruska v boji proti "ukrajinskym fasistum" je jasnou ukazkou za koho panove bojuji...
0 # Anonymní 2015-12-28 14:03
Narodni demokrate mozna hlasaji .....vice Kremlu.

Strana dětí, kteří chtějí být u všeho a zapojit nacionalisty do bojů na dětském pískovišti. Hlásají názory a trolují netušící nacionalisty. ND vytváří nové neosvědky Jehovovy. Nějaká nebeská inovace BIS. Kreml je klamný cíl.
0 # Leo Tydlitát 2015-12-28 23:39
„Narodni demokrate mozna hlasaji .....vice Kremlu“
A to je nějaká vada? Kremlu není nikdy dost…

Ale já tenhle postoj chápu… Evropská integrace selhává, demokracie je vládou loutek v žoldu oligarchů a TTIP hrozí zaplavit Evropu jedy? Tak to chce ještě více evropské integrace, demokracie a obchodu se Spojenými státy! Takový poslední záchvěv sadomasochistického pokušení, když všechno ostatní už je marné…
0 # Anonymní 2015-12-29 15:35
Zato Kreml je řešení toho všeho? :-)
Ale prd. V Rusko tenhle superbordel už dávno (skoro by se řeklo tradičně) mají (a v podstatně mnohonásbnějším měřítku) jen se o tom prostě v ČR neví (nebo nechce vědět).
0 # Starej Kačaba 2015-12-29 11:05
Neviděl bych za tím žádné velké spiknutí - velký bratr za oceánem se ptá: co děláte s vlnou netolerance, xenofobie a nenávisti a orgány prostě musejí vykázat nějakou činnost. Bartoš, nezajímavý antisemita a konspirátor starého stylu 19. století je ideální obětní zvířátko :-)
0 # Anonymní 2015-12-29 15:39
Velký bratr na nějakou víceméně ruskýma prachama ovládanou děržavu uprostřed Evropy zcela a úplně kašle.
Velký bratr má díky černému soudruhovi v čele sám se sebou tolik problémů, že nějaký blbákov mezi Vídní a Berlínem má zcela na háku.
0 # Anonymní 2015-12-29 16:56
Bartoš nepatří do vězení, ten potřebuje spíše léky a asi ani ty by mu nepomohly :-( Nedokážu si představit, že bych stál na dně žumpy v takových hovnech jako Bartoš, Zemánek, Sedláček a Kamas. Zajímalo by mě, zda jsou se sebou spokojení... To musí být ale život na prd :-)
0 # Anonymní 2015-12-29 21:43
Jo, jo, "Velky bratr diky cernemu soudruhovi problemy"-jasne, nezamestnanost je Federalne na 5%, nas stat a staty okolo maji mezi 2.9%-3.6% nezamestnanost, nikdo nestiha a kazda firma shani lidi, s bonusama na start, vsichni maji zdr.pojistku, konecne po letech umira US hochu ve valkach v radech jednotek rocne, nase ulice je vylidnena, pac vsichni middle class rodiny odletely na svatky na Hawai, do Mexico ci Evropy, lide utraceji jako nikdy predtim a amerika ma svych problemu dost.
V Halo novinach psali?
Neocon
0 # Anonymní 2015-12-30 04:06
Dneska člověk pro kšeft udělá ze sebe i klauna nebo politika.
Vrchní Prchni.
0 # Tomáš Pecina 2015-12-30 17:41
Neviděl bych za tím žádné velké spiknutí - velký bratr za oceánem se ptá: co děláte s vlnou netolerance, xenofobie a nenávisti a orgány prostě musejí vykázat nějakou činnost. Bartoš, nezajímavý antisemita a konspirátor starého stylu 19. století je ideální obětní zvířátko :-)

Může toho ale dobře politicky využít. Třeba založí-li svou obhajobu na tvrzení, že samotný tento proces prokazuje pravdivost jeho tvrzení, že židovská otázka není dosud uspokojivé vyřešena, čímž míní, že se Židé těší nadpráví, jestliže je jim poskytována zákona ochrana ve formě trestnosti popírání holokaustu anebo, což je pertinentní, že jsou lidé stíhání za naprosto nezávadné zmínky, které se jich domněle mohly dotknout (Šlégrová, nyní ABB & LZ).
0 # Anonymní 2015-12-30 20:02
Může toho ale dobře politicky využít.

divil by som sa keby sancu v tomto smere ktora mu takpovediac spadla (blbostou octr) z neba nechytil poriadne za pacesy. inu, octr nevysvetlite, ze najlepsie je proste nerobit nic, potrebuje vykazovat cinnost.
0 # Adam Bernau 2015-12-30 20:26
Tomáš Pecina: Přesně tak to vidím i já. Mnoho těchto „bojů proti nenávisti“ se děje proto, aby někdo vykázal činnost. Ve skutečnosti se jedná o pokrytectví, kdy o žádný boj proti nenávisti nejde, naopak jde o boj pro tok peněz na boj proti nenávisti.

A aby byly peníze, je třeba všude vykřikovat, že je všude nenávist, shánět „důkazy“ a vyplňovat Excel a PowerPoint tabulky s výkazy činnosti, a ohromovat.

Je proto nutné shánět a obětovávat beránky a lidi, aby bylo na chleba těchto myriád pochybných neziskovek, organizací a dalších bojovníků proti nenávisti. Těchto spolků, které obětují cokoli a kohokoli pro Jidášovy groše.

To je skutečná realita boje proti nenávisti. Těm spolkům o nikoho nejde, tím méně o nějaké snižování nenávisti (to by je naopak štvalo, protože by na to šlo méně peněz). Je to čité pokrytectví, jak jsem psal výše Karlu H., nebo Yossimu, nebo dalším.
0 # Anonymní 2016-01-05 14:24
AD TP: "Třeba založí-li svou obhajobu na tvrzení, že samotný tento proces prokazuje pravdivost jeho tvrzení, že židovská otázka není dosud uspokojivé vyřešena, čímž míní, že se Židé těší nadpráví, jestliže je jim poskytována zákona ochrana ve formě trestnosti popírání holokaustu."

V ČR je trestné popírání nacistického, komunistického nebo jiného genocidia nebo jiných zločinů nacistů a komunistů proti lidskosti, nikoli tedy jen holokaustu. Přestože zásadně způsob vedení obhajoby nemá být kladen obviněnému za vinu, pak pokud se bude bránit tak, jak Vy radíte, pak bude soudu zcela zřejmé, že to nemyslel nijak jinak, než jak to zní a že jeho výroky závadné jsou - ostatně to každý pochopí i bez posudku.

Zda to bude stačit na odsouzení (stejně jako zda jsou na odsouzení výroky paní Semelové) je otázka, o které má rozhodnout soud a nikdo jiný.
0 # Tomáš Pecina 2016-01-05 15:43
I odsouzení může být v tomto případě vítězstvím obviněného. Nelze v tomto směru nic předjímat.
0 # Anonymní 2015-12-30 22:57
Neocone, vy ten nick mate proto, abyste z neoconu delal blbce, co? :-)
Destabilizovany svet vinou neschopnosti soucasne americke administrativy. Vliv USA v zahranici upada kazdym mesicem. Rekordni deficit statniho rozpoctu. Socializace ekonomiky (statem zachranane mamuti firmy), nefukcni, statem dotovany system zdravotnictvi, ktery prispel ke statnimu deficitu ohromnym zpusobem.
Cerny komunista dostal USA tam, kde je chtelo Rusko a Cina mit. Tedy do hluboke defenzivy :-(
0 # Anonymní 2015-12-31 07:46
Wow-to je tedy snuzka. Tak po porade a jenom fakta:
Tak napr. GM byl zachranen/sanovan statem, s cimz jsem tehdy hloupe nesouhlasil, a lide jako vy se tim casto ohaneji. Jiz trochu zapominaji, ze treba jiz zminovany GM veskere penize s predstihem vratil jiz v roce 2014 a ma za posledni 2 roky nejvyssi prodeje v historii firmy. Mylil jsem se a Obama mel pravdu.
Fakt je, ze ekonomika byla na bubnu, kdyz "cerny komunista" vstoupil do WH a fakt je, ze dnes slape jako nikdy predtim, jako nikdy predtim, zduraznim pro vas.
Nezamestnanost krome Jizanskych statu, ktere ridi bohuzel GOP je hluboko pod 5%.
Nevim, zda-li jste kdy byl v USA a k tomu v nemocnici, ci jen u lekare. Kdyz tu pisete neco o nefunkcnim zdravotnictvi-je to asi jako pro vasi predstavu a srovnani-navsteva LDN v roce 1985 v provincnim severoceskem meste a novym 2015 pavilonem na Homolce.
Jak rikaji moji znami-imigranti z 68, co ziji pres zimu tady a pres leto v CR-"....zadna nejlepsi ceska soukroma nemocnice nesaha te nejhorsi statni tady v USA ani pod kolena..." Takovy je rozdil mezi CR a USA zdravotnictvim.
Deficit-jiste, obrovska krize a 2 valky -samozrejme ze je deficit a jeste nejaky cas bude. Kazdy stat na svete by uz davno zbankrotoval, pred 9ti lety, po 3 tydnech valky, ne vsak, k vasi nelibosti, USA.
A ted k vasemu "Cernemu komunistovi"
-Jestrab Bush mel 50 Drones strikes/ rok. Obama-ten slaby, nevalecny president 350/rok. Za Bushe, ktereho povazuji za best presidenta, co kdy amerika mela, byla spicka troops v AFG 48 tisic, pod Obamou 125 tisic troops.
Bushuv Kill-List cital 350 jmen, Obamuv 5500 jmen. Za Bushe provadel JSOC rocne 320 Raids, pod Obamou 1300 Raids/rok.
Obama, ten levicacky slaboch, ktery muze za IS a jak pisete za destabilizaci sveta-nechal deportovat za 6 let vice ilegalu, nez otec a syn Bushovi, tedy konservativci, tradicni odpurci ilegalu, za 12 let dohromady.
Kdyz uzky okruh lidi hlasoval, jestli pujde SF pro OBL, nebo se poda ofic.zadost o jeho vydani Pakistanske vlade, tak republikan Gates a dalsi z jeho strany hlasovali pro vyjednavani, levicova Clintonova pro Raid a komunista Obama tomu dal zelenou. Mohl bych pokracovat dalsi 2 hodiny. Amerika se zkratka nedeli na levicaky a konservativce, nezalezi, kdo kam patri, ale jak kona.
Tedy, vase videni sveta je totalne mimo, ne protoze nemam rad Obamu, ale protoze to rikaji fakta a musim, opakuji pro vas musim ferove uznat, ze pres jeho chyby udelal tisic veci lepe, nez jsme kdy kdo v listopadu 2008 vubec cekal.
Svet neni black or white-travte mene casu na Novinkach a obcas si zjistete zakladni fakta.
Neocon


0 # Anonymní 2015-12-31 21:45
"Neocone" z vás musí mít v USA radost :-) Typický exportér socialismu z Evropy do zámoří ta vaše propaganda :-)
Jinak je bezva jak jste se vyhnul třeba tomu, jak váš milovaný prezident odmítl pomoci a nechal v Lybii vědomě zlinčovat Christophera Stevensona a jeho lidi z ochranky. Jistě máte pro tuto Obamovu watergate nějaké vysvětlení, ze kterého ten pán z Bílého domu vychází jako hotový anděl... :-)
Ale když jste tak v obraze, tak je divné, že jste to zapomněl zmínit, když tenhle průser zmítal politikou v USA docela slušně ..
Ale já vím, to je ta tvůrčí práce s fakty. Ostatně pro (nejen vaši) levicovou propagandu zcela typická.. :-)
0 # Anonymní 2016-01-01 00:43
Je mi lito, jsem registrovany republikan, stejne jako moje zena, cela nase rodina, rodina me zeny, vyjma jedne uzasne damy jsou vsichni nasi pratele republikani, je mi vazne lito.
Nevyhnul, opet mate smulu, o Benghazi tu nebyla rec, psal jste tu o ekonomice, zdravotnictvi, "cernem komunistovi"-moc nezmital, respektive ano, pred lety, pak opet k vasi smule vystoupil Adm. Mcraven, tehdejsi sef JSOC, vasnivy republikan, modla americanu a jedna z nejrespektovanejsich postav military vubec zvlaste u konservativcu a jednoduse rekl-"JSOC a SF nejsou zadne 911 Emergency Call. Nebylo v nasich silach vcas zasahnout". A od te doby byla tato tragedie hoodne na okraji, opet mate spatne info.(po kolikate jiz)

Na rozdil od vas tu ziji, na rozdil od vas prestoze nemam rad liberaly a nikdy nemel, mam jeste zbytek te slusnosti, kdyz nekdo, muj oponent/nazorovy nepritel, udela neco dobre, ci dokonce lepe, tak to uznam. Kvuli lidem jako vy, mysleno stejne smmyslejicimi lidmi, opet bohuzel GOP ztrati pristi volby...
Neocon
0 # Yveta Talasova 2016-03-14 01:05
Prečítal som si pre osvieženie pamäti obidva hore uvedené články. Pán Lipšic po voľbách označil pána Kotlebu za fašistu. Obsah prečítaných článkov a správanie oboch politikov tam popísané ma vedie k záveru, aby som sa opýtal občanov kto z nich dvoch je fašista? Je pritom potrebné pre informovanosť občanov uviesť, že pán Lipšic v roku 2OO2 legislatívne pripravil novelu Trestného zákona, ktorou chcel vypustiť trestnú zodpovednosť za popieranie holocaustu, čo mu však neprešlo.
0 # Yveta Talasova 2016-03-14 01:09
na Slovensku se po volbách 5.3.16 rozhořela mediální smršť, kdo je větší fašista, takže na FB se to hemží různými názory a informacemi, takže ta výše skopírovaná z jednoho profilu ,mne zaujala a chci se s vámi tedy o ni podělit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)