Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Je dobře, že státní zástupci a soudci v této zemi dokázali za necelých sedm let od vydání nového trestního zákoníku pochopit, co je to zásada oportunity (§ 12 odst. 2 TrZ), takže se u soudů řeší jen skutečně závažné, společensky škodlivé skutky a ne různé nesmysly a bagately; být na místě obžalovaných, patrně bych se neudržel a místo kolečka na podlahu jednací síně nanesl jiný, významově relevantnější geometrický tvar.


P.S.: Podobnost vyšetřovacího pokusu, aka akce Kolečko, s námi nedávno reprodukovanou povídkou Jaroslava Haška jest čistě náhodná.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-11-04 22:22
Měli smůlu, že se nepojmenovali Pussy Riot, jinak by je nikdo ani nevyšetřoval, a ještě by se hory celebrit domáhalo potřásání rukama. A jako Pussy Riot by to klidně mohli posprejovat třeba semtexem, stát ani policie by si toho ani nevšimli. Ještě by dostali vyznamenání za performanci a příspěvek k lidským právům.

Ale zase dopadli lépe, než kdyby nakreslili tykadla na ODS volební plakát.

Deoxyribonucleotic acid
0 # Daniela 2015-11-05 01:18
Spousta soudnich jednani jsou legracni, kdyz to pozoruje divak nezucastneny.
Soudkyne Dana uz predsedala mnoha senatum, takze jeden humorny navic je toliko rutina, ackoliv, nastrikany kosoctverecek by byl pikantnejsi zaznam do archivu rozsudku.
Taky mne pri cteni napadlo, pri te haskovske atmosfere, jak je sice soudni byrokracie nesmyslne dusledna, ale na druhou stranu nevede k zadanemu vysledku, protoze obzalovani nejsou sami dusledni a mentalne neprojdou vsechny detaily svych cinu.. Pan Vrabec si sice prinesl k soudu vsemozne cistici prostredky, ovsem zapomnel prinest dulezitou vec, dlazebni kamen.. Asi ho nenapadlo, ze kamen a interni pokryti podlahy maji ruzne absorbacni vlastnosti... Take v Haskove povidce se zalovany nepojistil proti vtrhnuti na zachod pruvodciho tim, ze by si preventivne stahl kalhoty a sedel na mise s holou zadnici..
V obou pripadech dostali soudni vykonavatele vice prilezitosti a prostoru pro vyzivani se v posici authority a pro mne je zajimave, ze tento modus operandi trva napric casem i zmenou statnosti...Holt neperfektni justice soudi nedokonale provinilce, coz arci neni jen ceska zalezitost.
Bagatelni pripady mame samozrejme ve Statech taky, jen se to resi v nizsich instancich, treba ve "small claims courts"...
.
0 # gogo 2015-11-05 08:30
A kdo umyje ten bordel na zemi soudní síni? Ten pokus se nějak nezdařil, ne?
0 # Anonymní 2015-11-05 13:29
Savo. Podle výrobce spreju je to smytelné savem nebo jiným preparátem. leclerc
0 # gogo 2015-11-05 14:08
Mně připadne absurdní, že borec tak bohorovně tvrdí, že se to dá lehce smýt, a přitom to nebyl vůbec schopen udělat. Já na místě soudce bych mu snad napařil 100 hodin nucených prací za blbost.
0 # Anonymní 2015-11-07 01:26
A komu tím pomůžete, kachličce? Stěna, židle, dveře, mít sprej v ruce asi bych neodolal pro úspěch který tkvěl v nalezení správného povrchu. www.youtube.com/watch?v=ad-ZVIpTBZg
ZNK
0 # gogo 2015-11-09 13:11
Nejen kachličce. Zapamatuje si, že ten jeho spray smýt nejde a příště zvolí jiný materiál. Propadl bych se hanbou do země, kdybych před soudem tvrdil a posléze demonstroval snadnost očištění a přitom nebyl schopen tu barvu ani narušit. Měl dostat ocenění Kokot měsíce.
0 # Leon Kreutzfeld 2015-11-05 11:34
Popotahovani po soudech za neexistujici provineni je oblibenym trestem pro poddane obcany, kteri nevyjadruji dostatecnou miru ucty k vrchnosti a jejim drabum nejen v Ceske republice, nybrz i v demokratickych zemich.

Stravite den u soudu, zaplatite si pravnika, sice se Vam nic strasneho nestane, ale priste se radeji budete klidit panum z cesty.
0 # Philip Sudak 2015-11-05 15:28
Osobně nechápu, když už to chtěla předsedkyně senátu provést, proč neprovedla vyšetřovací pokus na místě samém, jedině tak by byl zjištěn skutečný stav věci, aby o něm nebyly důvodné pochybnosti.

Sprayování podlahy jednací síně postrádá immanentní logiku, když jde o zcela odlišný povrch. Když vezmu, navíc, v potaz, že vás do budovy soudu, ne tak do jednací síně, nevpustí s pepřovým sprayem, přítomnost několika sprayů a chemických roztoků v jednací síni mne, popravdě, docela děsí. Jistě, nyní nestáli před soudem zločinci, ani by je nenapadlo jakkoli to použít proti soudkyni, státní zástupkyni etc., to ale může být příště jinak.

Docela mimo toto.
0 # Anonymní 2015-11-05 18:35
Me desi, ze nazyvate neco chemicky roztok... elementarni znalost zaka 7. tridy - napr. slana voda.
Chemie je zjednodusene pane vse, na co si muzete sahnout.

S takovymi znalostmi bych soudkyni opravdu nekritizoval.
0 # Philip Sudak 2015-11-06 13:13
Slaná voda je chemický roztok, s tím souhlasím.

Jakou to má, prosím, korrelaci s thematem a sedes materiae postu?
0 # Anonymní 2015-11-05 22:19
Jsem rád, že tento zlý čin není trestný. Měl jsem již velkou obavu o zaměstnance EONu, který minulý týden na veřejném chodníku před naším domem totožným sprejem vytyčoval podzemní vedení.
0 # Anonymní 2015-11-06 14:41
A nebo kdyby zásahovka GIBS naběhla na dopravní policisty označující sprejem místo nehody...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)