Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V České republice kohosi napadlo, že by byl dobrý nápad postavit před soud Lubomíra Štrougala za to, že na hranicích se Západem byly za jeho ministerského působení instalovány elektrické ploty. Naštěstí k tomu nedošlo, odpovědní si včas uvědomili, že by se od bývalými komunisty obsazených soudů mohli dočkat zproštění s odůvodněním, že každý takový plot byl přece řádně označen a nadto, vstup do hraničního pásma bez příslušného povolení byl zakázán, tak jakýpak trestný čin!

Schopnost vnímat absurdnost podobných situací neprojevili na Slovensku, kde tamní Ústav pamäti národa podává dovolání ve věci údajné nevědomé spolupráce Andreje Babiše s StB. Je to počínání marné, Babiš agentem nad vší pochybnost byl, ale má dost peněz na to, aby si koupil rozsudek kteréhokoli slovenského soudu a v jakémkoli znění bude potřebovat.

Neuvěřitelné je arci odůvodnění: soudy prvních dvou stupňů prý pochybily, protože vyslechly bývalé důstojníky StB bez toho, aby je předtím nechaly zbavit ministerstvem vnitra mlčenlivosti:

ÚPN zistil, že súd oprel svoje rozhodnutie o nezákonné dôkazy, ktorými sú svedecké výpovede bývalých príslušníkov ŠtB. ÚPN disponuje oficiálnym potvrdením, že bývalí príslušníci ŠtB sú stále viazaní mlčanlivosťou ohľadom svojej činnosti a práce v ŠtB a tento záväzok mlčanlivosti trvá aj po skončení služobného pomeru, uviedol kancelár a hovorca ÚPN Tibor Ujlacký.

Vo svojom dovolaní ÚPN preto namieta, že súd v konaní porušil predpisy o dokazovaní, lebo pristúpil k výsluchu bývalých príslušníkov ŠtB bez toho, aby požiadal Ministerstvo vnútra SR o ich zbavenie mlčanlivosti. ÚPN sa s rozhodnutím súdu z 30. júna 2015 preto naďalej nestotožňuje a považuje ho za nesprávne, nepresvedčivé a neodôvodnené, uviedol Ujlacký.

Takže estebák je nejen naprosto důvěryhodným svědkem, ale má dostatek osobní integrity, aby dodržoval 25 let po zrušení StB závazky vůči ní, a co víc, je plně loyalní nejen k někdejší tajné policii, ale i k ministerstvu vnitra, jež se – patrně – stalo jejím právním nástupcem. Estebák mlčenlivosti nezbavený tak bude lhát, až se mu od úst popráší, zatímco estabák mlčenlivosti zbavený bude vypovídat než čistoskvoucí pravdu. Věříme, že jinak se pánové z ÚPNu cítí zdrávi.

Komentáře   

0 # Daniela 2015-11-13 02:58
To vubec neprekvapi, informace o minulosti p.Babise uz je dnes jen bzuceni neskodneho komara.. Co bolo, to bolo, terazky som major... :-)
Pripad Babis je dalsi stripek do mosaiky ceskeho chapani politiky a veci verejnych..
Mnozi volaji po trestani korupce, ovsem kdyz je korupcnik Rath konecne chycen, pak se vynori desitky duvodu, proc by stihan byt nemel anebo proc by jeho trest mel byt mirny.
Dalsi kibicove pak snizuji statni slozky, ktere se na Rathove dopadeni podilely.
Mnozi volaji po bezpecnosti ohledne nelegalnich uprchliku ale v realnem pripade vlakove kontroly, ze strachu, ze by museli i oni slevit z jejich sobeckeho pocitu vyjimecnosti pak nevolaji po zlepseni policejniho postupu, ale rovnou jej zavrhuji.
Remcami na kvalitu produktu v CR je pocetne zastoupene , jakmile vsak nejaka firma pochybi a nese nasledky, pak se najdou omluvne hlasy, ktere firmu chapou a na princip solidnosti podnikani zapomenou.

Do politiky voli ceska verejnost sve nazorove zrcadlo, jak je videt, Babisovo estebactvi neni na prekazku jeho kariere, neb neni prokazane.. Argument, ze ocividne a zakone musel byt kazdy clen zahranicniho ceskoslovenskeho obchodu spolupracovnikem s StB, se nuznava, pac to tez prokazane neni..
Mnozi nadavaji na uroven ceskeho zpravodajstvi, ale nevidi souvislost s tim, ze pan Babis vlastni cast informaci, ktera do CR dorazi.

Proc by teda pan Babis nevyuzival statni aparat ke svemu obchodnimu zajmu?
Cesti volici mu k tomu dali pozehnani - zvolili ho do ceskeho parlamentu, zvolili jeho stranu ANO a vubec jim nevadi znaky typicke oligarchie....
0 # Anonymní 2015-11-13 18:27
Argument, ze ocividne a zakone musel byt kazdy clen zahranicniho ceskoslovenskeho obchodu spolupracovnikem s StB, se nuznava, pac to tez prokazane neni..

To je naprostá blbost. Například takový PZO Technoexport zaměstnával cca 1500 lidí. Dle vašeho názoru, tedy tam bylo 1500 spolupracovníků StB! Proboha, kdo by je všechny asi řídil? Přitom těch PZO byly desítky. Jediné co platilo bylo to, že jakmile kdokoli jel na služební cetu na západ, byl pracovníke ZÚ poučen a po návratu musel napsat "zprávu ze služebbní cesty", která byla v 25 kopiích. Takže zaručeně nějaká kopie šla i na příslušné velitelství StB. Ale to neznamenalo, že dotyčný pracovník byl agentem. Tím nechci obhajovat Babiše. Mně osobně je ukraden a jestli je jeho podpis na vázacím dokumentu tak z 85% agentem byl.
0 # Daniela 2015-11-13 20:21
No kdo je ridil. Byla to pyramida, na jejiz spicce vladla sovetska KGB. Hned pod spickou byla ceskoslovenska zpravodajska sluzba, ciliz regulerni spioni.. Kazdy byl provereny uvedomely agent v nejake forme ci akci, az k tomu nejmensimu pricmrdalkovi situovanemu na nejnizsim stupni pyramidy. Veskere vyjezdni dolozky na zapad byly prezkoumane statni bezpecnosti , stranickou klikou a nasledne podavani zpravy ze sluzebni cesty, fizlovani jinych zamestnancu bylo automaticke. . Kdyz toto nekvalifikuje jako spoluprace s StB, tak uz nevim. Ja dukazy o komunistickych agentech, osobni svedectvi o tehdejsim zpevnovani sovetskeho vlivu predkladat nemusim, mne se to netyka, okecavejte si pana Babise jak chcete, zvolte si ho treba i presidentem a za premiera pana Stetinu. Aby to bylo vyvazene. :-).
V USA nastesti neni babisovsky pristup k politice tolerovany, na to dohledne oposice, politik se musi podrobit ethicke moralni zkousce, ktera zahrnuje usporadani majetku, aby se zamezil stret osobniho vlivu se zajmy obcanu. Conflict of interest je zde jeste dulezitejsi, nez by byla nejaka pofiderni cinnost v minulosti.. John Kerry a rodinna firma Heinz Ketchup je priklad, jak se zde lustruje politik.
Dle meho nazoru pan Babis vrchovate naplnuje doktrinu konfliktu zajmu , conflict of interest v ceske vlade je nam za vodou naprosto zrejmy. . Kdyz to cesti volici toleruji, co ja s tim. Uzivejte si nove, postkomunisticke vrchnosti.. :-)
0 # Anonymní 2015-11-14 00:36
Neuveritelny, ale musim s vami souhlasit v 90%. Bohuzel se mylite v jedne veci-"conflict of interest" nejak prestal po desetiletich fungovat u Trumpa.
Sanci byt president sice nema, ale poprve v histotii, je-li mi tedy znamo, mu jeho backround nevadi byt uspesny v politice.
Neocon
0 # Anonymní 2015-11-13 09:23
Já bych to neviděl tak kriticky. Je to racionální změna přístupu k věci.

Dosud k tomu na ÚPN přistupovali jako historici: když něco vyplývá z pramenů, tak je to historicky doložená skutečnost. Logicky nedokázali pochopit (a vůbec se jim nedivím) že pokud prostředky historické vědy prokážete, že to nějak bylo, může být skutkový stav zjištěný "dokazováním" před soudem úplně opačný. Úplně stejně by asi reagoval chemik, kdyby mu vydali rozsudek, že sloučením vodíku s kyslíkem nevzniká voda. Pořád si vzpomínám na údiv jakéhosi pracovníka ÚPN, který nevěřícně kroutil hlavou nad tím, že to tak mohlo dopadnout, když Burešovy aktivity doložili originálními archiváliemi.

Je to asi něco podobného, jako kdyby Boleslav podal žalobu na ochranu osobnosti, že je mu neprávem přičítána vražda sv. Václava. A soud následně na základě výslechů členů jeho družiny konstatoval, že s tím skutečně neměl nic společného a na té Boleslavi tehdy vlastně ani nebyl :-)

Čili už asi pochopili, že proti tak debilnímu systému nemohou bojovat racionalitou, ale musí použít jeho debilní zbraně. Je to náhodou roztomilý nápad. Moc se mi líbí a dává to tomu celému úplně nový rozměr iracionality.

Celkově by mě zajímalo, jaký by byl výsledek, kdyby se přesnost procesu soudního dokazování ověřila pokusem. Tj. natočit detailní videozáznam nějakého skutkového děje, ten zapečetit. Pak podat žalobu a pokusit se průběh toho děje prokázat běžnými důkazními prostředky. A nakonec ten videozáznam porovnat se skutkovými závěry rozsudku.

PV
0 # Tomáš Pecina 2015-11-13 10:04
Tedy, shrnuto, učinili racionáloní rozhodnutí resignovat na racionalitu, protože s ní u soudu nelze uspět. Souhlasím, dokonale jste vystihl, jak funguje postkomunistická justice! :-)
0 # Filmovy Znalec 2015-11-13 11:18
I když si myslím, že právnická řeč rozsudků je něco mezi newspeakem, byrokratickým blábolením a podivnou češtinou, snažím se to číst s porozuměním. Zdá se to jenom mě, že je označení předchozího rozsudku slovem "nesprávne" postavené na hlavu? Kdyby například jen nechali, že je "neodôvodnené", znamenalo by to, že se soud dopustil technického pochybení nebo postupoval nešikovně apod. Takhle to vypadá, jako by soud zrušil předchozí rozsudek proto, že bezpečně vědí, že to bylo naopak :-)
0 # Tomáš Pecina 2015-11-13 11:53
To je jen blábolení tiskového mluvčího, nevěnoval bych tomu příliš pozornosti. Jeví se mi, že se mocí-mermo snažili vejít pod vymezení dovolacích důvodů, u vědomí, že když Nejvyšší soud bude chtít, vyhoví i nesmyslnému dovolání (to platí i pro ten český: viz kausa poslaneckých trafik).
0 # David Schmidt 2015-11-13 12:49
Není to úplně nesmyslná námitka, protože zbavení mlčenlivosti může předcházet seznámení takové osoby s úplným stavem věci, které dosud nebylo v hierarchicky řízené organizaci nutné.
0 # Philip Sudak 2015-11-13 22:24
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Philip Sudak 2015-11-13 23:40
Vubec nejde o problem pravni, lec politicky.

U nas nikdy zadna revoluce neprobehla. Paklize by probehla revoluce, tak, jednak, by museli byt ze všech postu statni spravy, pocinaje obecnim uradem nejmensi obce, přes okresy, kraje, ministerstva, soudy, od okresniho po nejvyssi, etc. etc., vyhozeni všichni, kteří tam do té doby pracovali. Jde o nastolení nové legitimity, bez ohledu na členství ve straně, spolupráce s StB a spol., prostě všichni.

To je, arci, znacny problem, protoze, co se napr.tyka uredniku, ci soudcu, resitelne by to bylo (v horisontu let), lec sezente najednou cca 70,000 policistu, nebo treba 150,000 vojaku, atp.

Problem je, spis, v tom, ze u nas se o to nikdo ani nepokusil, protoze zadna revoluce neprobihala, to vse bylo pouhym divadlem na obecenstvo, aby zmenu nejen skouslo, ale nadsene podporovalo. "Byvali" kommunisti StBaci, a jina ruzna vybrana spolecnost, neskoncili, jako napr. Nicolae Ceausescu a jeho zena Eleonora, do hodiny svůj bidny zivot, ba ani neskoncili v kriminale, ani neprisli o zamestnani, ale presne naopak, vyuzivse svych kontaktu z minulosti, velmi rychle se prizpusobili, a v novem regimu zakotvili jeste pevneji, nez v tom minulem.

Muj, skromny, soukromy nazor je, ze vsechny ctihodne zeny, a ctihodni, muzove, kteri, officialne, stali za "revoluci", byli sice (vetsinou) ctihodni, moralne na vysi, spravedlivi, s jasnou, a v zasade, dobrou visi, lec neskutecne naivni, neskuseni, a az trestuhodne tupi ve svem pristupu k teto otazce. Prave pro tyto sve vlastnosti skoncili na Hrade, nikoli v Ruzyni.

Je pak otazkou. Muzeme-li, po 26 letech, vubec něco vyresit jinak, nez dalsi, nikoli "revoluci", ale revoluci...
0 # Anonymní 2015-11-14 10:55
Philip Sudak:
Odmítání slova revoluce nic nemění na skutečnosti, že došlo k velké změně. Chybí Vám zřejmě, že netekla krev. Nemyslím, že by to bývalo pomohlo, spíše naopak. Víte o nějaké zemi, kde tak zásadní změna systému proběhla lépe než v Česku?
0 # Philip Sudak 2015-11-14 11:28
Jistě, Deutsche Demokratische Republik, Rumunsko, Rzeczpospolita Polska.

Nejde, primárně, o to, teče-li krev, či-li nic. Ba, naopak, netekla-li by, tím lépe.

Jde o to, že když vyměníte vládu, která již dávno vůbec nevládla za vládu, která nad spoustou věcí vůbec nevládne a ponecháte (téměř) všechny úředníky na svých místech a nejste ani s to potrestat zjevné zločince poraženého régimu, nic se nezmění.
0 # Anonymní 2015-11-14 12:44
Žádná z těch zemí většinu úředníků nevyměnila. Poslat úředníky, policii a armádu plošně domů je bohužel proveditelné jen za pomoci masální vnější intervence, anebo v pohádce.
0 # Philip Sudak 2015-11-14 13:02
Němci, v podstatě, nahradili velení v armádě, policii, etc. etc., vlastními lidmi ze západu. Jsou na to i statistiky, kolik např. pilotů přešlo do BW.

Poláci měli velmi silnou oposici již od padesátých let. Nikdy tam nedošlo k takové provázanosti bolševického systému s normálním životem, jako u nás, nebo třeba v Maďarsku. Poláci si, i za Polski Ludowej, udrželi např. duchovní službu v armádě, což bylo kdekoli jinde nemyslitelné, a trnem v oku nejen našim politrukům. Co pár let byl státní bankrot a přídělový systém až dokonce.

Rumunsko bylo specifické systémem, který vycházel více ze stalinismu a 주채 조선 민주주의 인민공화국. Kult osobnosti Nicolae Ceausescu, zákaz antikoncepce, interrupce, stěhování rolníků do nedostavených paneláků, a jiné hrůznosti, jednak musely vést ke krvavé revoluci (v KLDR se taky, stane-li se kdy vůbec, nestane změna jinak), jednak oddálil běžné lidi od systému.

Každá země, a její národy, potřebují jiné řešení, nicméně u nás se nikdo ani o řešení nepokusil. V tom je ten problém.
0 # Anonymní 2015-11-14 15:12
Souhlasím s Vámi, že každá země potřebuje jiné řešení. DDR měla možnost nahradit vedení lidmi ze západu. K výměně většiny úředníků ale ani tam nedošlo. Situace v Česku není horší než v Rumunsku či Polsku. Spousta lidí se snažila a snaží situaci dále vylepšit. Jde to pomalu, ale není to tak hrozné a beznadějné jak naznačujete. Opravdu perfektní to bude až v nebi.
0 # Aleš Blamák 2015-11-15 14:44
Znáte ten vtip, jak se stát milionářem? Stačí být miliardářem a utrácet. Takto mi přesně připadá, když někdo mluví o SOUČASNÉ situaci v Česku velmioptimisticky a s nadějí. Záměrně mluví o současné situaci, protože progres je děsivý. Zatím jsme miliardáři a uvažujeme tak, ale jsme v tom rychlém procesu chudnutí a úpadku.

Je to beznadějné, protože spousta lidí se snaží situace spíše zhoršít. Těch co jí vylepšují je stotisíckrát méně, než těch co ji zhoršují. Řádí tu neziskovky a páté kolony. A je jedno, jestli se mluví o financích, právu, nekontrolovatelném proudu imigrantů, devastace hospodářství, nezvladatelné bujení byrokracie, atd.

Česko žije z toho, že vyškrabává minulost, a ano, v SOUČASNÉ době ještě je na tom relativně dobře. S tím, že je na tom čím dál hůře a hůře, a to děsivým tempem. Vyprodává se minulost a jde to čím dál hůře, když kromě rabování se nic moc jiného neděje. V zásadě jsme kolonií ovládanou přes EU, NATO a plejádu neziskových organizací placených ze zahraničí bůhvíkým.

xxxxxxxxxxxxxx

Souhlasím s Philipem Sudákem ohledně výměny vedení. S tím, že už je de facto pozdě.

Hlavním problémem Ceausescu nebylo to co píšete. Hlavním problémem bylo, že 1) odstoupil z Varšavské smlouvy, přesněji neúčastnil se jí; 2) odsoudil vpád vojsk do Československa v srpnu 1968, kterého se ochotně pro zradu Československa účastnilo i vámi vychvalované Polsko; 3) splatil svůj zahraniční dluh.

Tím se Rumunsko a Ceausescu stali problémem pro obě strany evropského světa – a musel být zničen. Je velkou otázkou, zda Ceausescu byl zničen z popusu Rumunů, nebo spíše – což bych si tipnul – z nějaké revoluční páté kolony ovládané zahraničím. Dnes se tomu říká barevná revoluce a třeba Soros je tak strašně rád financuje.
0 # Daniela 2015-11-16 03:02
Ja zadne kvalitni kadry v politickych stranach, uskupenich ci cechackovskych spolcich pro budovani lepsiho systemu v Cesku nevidim, naopak. Jeden vetsi lempl nez druhy. Tihle lidri, vetsinou populiste , at uz adamite-rasisti nebo hospodsti vlastenci-obrtelovci se derou do prizne zmatenych a vystrasenych obcanu... Konvickovci jsou ta vyjimka, ktera potvrzuje pravidlo..
Jsou i taci, co by se opet chteli primknout k ruskemu dubisku, pac se domysleji, ze je to neco jako imperium Sovetskeho Svazu . Putinovske Rusko je ale kapitalisticke v nejhorsi forme vlady oligarchu a v takovem ceskem protektoratu by samozrejme pan Babis, ktery je exelentni manager, zaujal vysokou oligarchskou posici.
Mne osobne by ceske vystoupeni z NATO nevadilo. Cesko (pausalne), je lakome, do NATO prispiva zdrahave a mimo toho musim, bohuzel, jako nezavisla analystka vzit v uvahu, ze na Cechy v dobe krise neni spolehnuti.
Kazdy chce byt Napoleonem a nikdo nechce kopat zakopy....
-1 # Aleš Blamák 2015-11-16 13:13
Danielo, jen jeden komentář. Na Západ spolehnutí je: viz Mnichovská zrada 1938. Nijak marně sleduji, kdy Západ držel své slovo. (konec sarkasmu)
0 # gogo 2015-11-16 14:05
Na tom ale asi není nic divného, když česky mluvící cizinec nevidí kromě manistreamových tváří nikoho jiného. Já taky "nevidím" žádné kvalitní kádry v USA. Když nepočítám Rona Paula, který je už ale prakticky ze hry.

Rusko právě na rozdíl od Ukrajiny se pokusilo změnit oligarchický systém na osvědčený politický centralismus. Není to taky žádná velká výhra, ale pro stát je to mnohem lepší než oligarchizace jak ji vidíme na Ukrajině. Samozřejmě, že i oligarchát postupně přeroste ve stát, jak tomu bylo i v USA a původní oligarchické klany vytvoří vlivné rodiny s účastí na moci v rámci formálních pravidel.
Česku je momentálně NATO k ničemu. Ne snad že bych chtěl užít brutální síly proti migrantům, ale NATO nepomůže ani zpravodajsky ani logisticky. Je otázka, jak je to v samotném Německu, zda Bundeswehr podléhá německému velení, nebo americkému.

NATO na Čechy samozřejmě spoléhat po technické stránce nemůže. A po politické spíš také ne, myslím, že docela velká část populace země má pocit, že česká armáda by měla především chránit zemi a nikoliv být k dispozici jako expediční žoldácká skupina. Tj. jednotliví vojáci jdou do Iráku dobrovolně, někteří ale třeba až na místě změní názor .... každopádně kdyby jich začalo umírat víc, asi by se i tato ochota změnila.
Je proto otázka, jaké cíle NATO má a mít bude. Pokud by to byly vojenské operace a podpora "umírněných" teroristů někde v oblasti mocenských třenic, tak je asi zbytečné v NATO být.
Původně to ale měla být organizace, zajišťující bezpečnost svým členům, resp. dohoda členů, že budou ve svých rozhodnutích zohledňovat princip kolektivní bezpečnosti a v případě napadení člena přijmou adekvátní rozhodnutí (nikdo se ale nezavazuje poskytnout pomoc, natož vojenskou).
Poslední roky ale mám dojem, že místo severoatlantické kolektivní bezpečnosti, míří aktivity NATO poněkud jiným směrem. Je to i proto, že např. z české strany nezaznívá žádný seriozní odpor. Je to taková klasika - vedení je lokajsky podřízeno a neschopno reflektovat zájmy vlastní země. Tím je zajištěno, že se budeme zase pohybovat z extrému do extrému.
Přitom třeba stačilo v 90. letech odmítnout bombardovat Srbsko. Česko nepřispívá vojensky ničím nenahraditelným, ale geograficky je pro USA poměrně klíčové, resp. bylo před rozšířením o balstké země, Rumunsko atd.. ale ani dnes by to nebylo jen tak .. je to vidět i poslední dobu, tu snahu si zde vykolíkovat území a pravidelně občůrávat patníky. Pompézní dragounská jízda, nedávno zase kolona do Maďarska, noviny plné ruské hrozby.. zvlášť pikantní vzhledem k tomu, že čelíme skutečnému ohrožení ze strany migrantů.

Rozhodně by ČR prospělo, kdyby si vojáci (a zejména generalita) zkusili představit, že jejich role by měla spočívat v ochraně ČR. Je to pro ně momentálně něco naprosto neuvěřitelného, zejména pro ministra a nejvyšší velení.
Ve velkém konfliktu samozřejmě země typu ČR obstojí pouze spolu se spojenci, ale musí být podle mého názoru schopna konvenční obrany vlastního území proti bojůvkám guerrilového/miličního typu. A hlavně to musí chápat jako svoji roli.
0 # Daniela 2015-11-16 19:27
Jeden velky rozdil tu je. Ve Statech se meni mocenska garnitura kazdych par roku, takze oligarchove nemaji cas se zakotvit, vytvorit si kmotrovskou sit, jako se rutinne deje na vychode. V Rusku uz je Putin a jeho klika mnoho let a zrejme to Rusum vyhovuje, nu coz, podvedome potrebuji a vyzaduji silnou ruku a domnivam se, ze mnoho Cechu take, pod castecnou totalitou by docela prospivali.. Co ale s temi, co maji neuhasitelnou zizen po svobode ? To si musite vyresit sami, ja jsem s americkym systemem spokojena.
Nikdo vam prece nezakazuje si v republice znova zavest statni povinnou brannost, kazdy Cech i Ceska by mohli slouzit par mesicu v ceske armade, trenovat fysicky i mentalne, proste byt v kondici.
Stiznosti a kritiku na NATO zasilejte generalovi Petru Pavlovi , predsedovi vojenskeho vyboru Severoatlanticke aliance.
0 # Anonymní 2015-11-16 19:59
Gogo-Rona Paula? Myslite toho, co jiz 20 let kaze, jak by mela amerika byt izolacionalisticka, nikdy nevalcit, zavrit vsechny US Bases, mit vyrovnany rozpocet a vse bude ruzove, zivot bude raj na zemi, vsichni se budou mit dobre a podobne levicacke zvasty, ktere se dobre poslouchaji, ale nejsou splnitelne. Toho Rona Paula Gogo mate namysli, jako kvalitniho kadra?
Pochybuji, ze to myslite vazne.
Neocon
0 # Otto 2015-11-17 11:18
to Aleš Blamák
Arbitrážní jednání v Mnichově v září 1938 nebylo žádnou zradou, nebo (žertovně) "O nás bez nás", jak se v Česku vypráví. Viz Debatní klub, kde o Mnichovské dohodě diskutují P. Letko a T. Krystlík.
www.youtube.com/watch?v=eFdYytqMIoE
0 # Aleš Blamák 2015-11-17 16:54
Otto: To diskutují ti praví. To už můžu rovnou číst Blesk nebo svazky Lenina.

Chápu, že „pravdu“ je nutné přepsat, a nyní je to v prekérní situaci, protože světové války jsou evidentně dílem západní Evropy, nejen Německa, někteří se na tom podíleli aktivně, někteří pasivně.

Ale to se nehodí moc do propagandy. Zkrátka Mnichov 1938 je dokonalou ukázkou, jak fungují smlouvy se západní Evropou. Chápu, že je to politický a ideologický problém tato událost.
0 # gogo 2015-11-17 20:44
Neocon:
Samozřejmě toho. Vyrovnaný rozpočet a např. inventura zlatých rezerv FEDu mi přijdou jako přístup dobrého hospodáře. Vám ne?
0 # Daniela 2015-11-17 21:24
Zrovna ta "pravda" o mnichovske zrade mi tak jednoznacna nepripada. Cesi , spise president Benes handloval a cachroval stejne jako zapadni mocnosti. .Prinejmensim to nebylo o nas bez nas, ale o nas s nasim (Benesovym) vedomim. Benes jednal se zapadnimi mocnostmi ohledne Hitlera a pak se zase lisal k Stalinovi, kteremu navic daroval Podkarpatskou Rus. Tato ztrata uzemi ale Cechum paradoxne nevadi.
Vychodni spojenec Sovetsky Svaz nedodzel smouvy, ani Varsavskou, ani RVHP. Proste zkrachoval a ponechal verne Cechacky na pospas osudu, najednou neplatilo : "Se Sovetskym Svazem na vecne casy !", - coz chapu, ze nekteri rusofilove jeste nevychodili.
Ja se staram o pritomnost, neziji v minulosti a dnes napriklad muzeme pozorovat Rusko a jeho nedodrzovani smluv v primem prenosu. Verejne podporilo ukrajinske opolcence, s vervou a spojeneckou propagandou posilalo do Novorossie bile kamiony s pomoci , zbrane a vojaky. Kdyz se ozval silny mezinarodni odpor, uvidelo, ze prepisklo a podepsalo Minske dohody, ktere byly pro opolcence podrazem a skutecnym O nas bez nas. Putin je ted angazovany v Syrii a ruske separatisty hodil pres palubu, ne ze bych jim fandila - vsichni Ukrajinci jsou podivni...
0 # Aleš Blamák 2015-11-17 21:52
Daniela: Já chápu, že je třeba všechny šmouhy na historii Západu přetřít na růžovo, a všechnu vinu hodit tu na Čechy, tu na Rusy, tu na kohokoli, je to vlastně jedno, hlavně ty šmouhy odstranit.

A chápu, vadilo by to proti ruské propagandě. Kdybyste neuspěla a uvařil bych vás na vaší evidentní neznalosti historie, spláchnete to tím, že se staráte o přítomnost.

A o tom to je. Šmouhy v historii a černé okamžiky jsou na všech stranách a zemích. A pokud je někdo začne někde na jakékoli straně a zemi popírat, jde o ideologie, politikaření a lež, tak jak to činíte Danielo vy.

Až najdete nějaký příklad, kdy západní mocnosti hodlaly za každou ceny dodržet vůči Česku nějaké válečné smlouvy, dejte mi vědět. Opačných příkladů je povícero, jako ta Mnichovská zrada.

Teď například USA tlačí EU do podepsání obchodní smlouvy TTIP, která bude pro Evropu nejspíše tak strašně „výhodná“, že nikdo nesmí vědět, co v ní je. Stejně tak jsou zatajována jakékoli jednání a výstupy z něho. Zřejmě ta „výhodnost“ pro Evropu bude fenomenální, když to nikdo nesmí vidět.

Ohledně Ukrajiny to raději nekomentuji, protože na náměstí svobody v Kyjevě se v Majdanu 2014 vystřídali politici EU a i USA. Taková Viktoria Nuland z USA tam osobně podporovala fašisty a Banderovce a rozdávala jim tam koláčky (Babiš to později okopíroval s koblihami). A následně všichni odsuzovali vměšování Putina do Ukrajiny, který tam ani nepáchl. Humorná historka k popukání.
0 # Aleš Blamák 2015-11-17 22:10
gogo: Západní bankovní systém je záměrně udělán tak, aby byl mimo jakékoli řízení. To platí jak v USA, tak v Česku. Česká národní banka nám devalvuje korunu jen tak, protože může – a nikdo s tím nic neudělá. Když to mají vysvětlit, nepřesvědčivě koktají cosi o nebezpečí deflace.

USA a dolar nefungují klasicky jako uzavřená ekonomika, ale berou si i z ekonomik ostatního světa. Po 2. světové válce prosadili dolar jako rezervní světovou měnu, a proto jim stačí spustit rotačky tiskáren a za produkt potištěného papíru dostanou reálné zboží a produkty všech lidí i mimo USA. Bez tohoto příspěvku cizích ekonomik, které tak nedobrovolně přispívají k blahobytu USA by bylo USA nyní už dávno na kolenou.

Pak je příliš lákavé řešit v USA ekonomické problémy tak, že se spustí rotačky a využije se přechodného jevu, ve kterém je možné přehodit své problémy na celý svět a nechat cizí ekonomiky, ať USA zase zvednou. Bohužel pro USA to trochu s intenzitou přepískli, a svět už začíná chápat, že dolar není to, co chtějí a opatrně se ho kousek po kousku zbavují. A USA zase chápou, že toto by jim srazilo vaz, a tak agresivně napadají každé země, které se o to pokusí – a najdou tam „porušení demokracie“.

Dnešní dolar by měl být 400 × slabší, protože je dolarů v oběhu 400 × více, než je cena veškeré produkce, zboží a všeho koupitelného na zeměkouli. USA svou zahraniční politikou bojují o to, aby se to neprovalilo. Nebo aby se alespoň provalilo menší číslo.

Od dob atentátu na Kennedyho už lid a občané USA ztratili s konečnou platností právo kontrolovat svou měnu a nástupce Johnson podepsal, co se po něm chtělo.

Další problém je, že USA nežije jen z toho, že si skrze dolar bere „daně“ ze všech ekonomik, ale také z imigrace schopných lidí z celého světa. Jejich školy za nic nestojí a většinu talentů beznadějně pohřbí. Školy jsou tam především podnikatelské subjekty s mizerným vyučováním, vzdělání je pro ně vedlejší. Bez této imigrace nejlepších talentů z jiných částí světa dostane USA druhou ránu. A pokud se proslechne, že ekonomika USA má opravdu vážný problém, pak mohou dostat rychle i tu druhou ránu.

USA ekonomika je postavena na darech z jiných světadílů, a bez nich neumí existovat. Ať už ty dary jsou ve formě produktů za zelené papírky, nebo ve formě imigrace chytrých a schopných, stejně jako na řadě dalších úrovní.

Nedokáži si představit vyrovnaný rozpočet USA, protože USA fungují jinak – právě velkou část bohatství získávají nevyrovnaností rozpočtu. Problém USA není ani tak v tomto, jako spíše, že bohatství už nejde k občanům, ale k pár tisícovkám lidí a USA tak jako celek z toho má čím dál méně.
0 # gogo 2015-11-17 22:38
Ale samozřejmě, že dolar je hyperinflační měna, živená ostatními státy a držená armádou. A je taky jasné, že kandidát typu Rona Paula nemá šanci na zvolení, dokonce si myslím, že kdyby nezafungovala soft mediální metoda, že by sešel se světa nějakou metodou tvrdší. Přesto mi jeho názory byly blízké.
0 # Philip Sudak 2015-11-17 23:15
Můžeme se pouštět do relativně složitých úvah a diskusí k thematům, které mají s meritem věci jistou souvislost, leč nikoli korrelaci.

Ano, jedna věc je, že zatímco poddaný Jeho Královského Veličenstva Salmána bin Abd al-Azize, Krále Saúdské Arábie a Opatrovníka dvou Svatých Mešit, dostane, od narození do smrti pouze za to, že je poddaným, měsíčně cca K 30,000.00, tak "svobodný" občan České republiky, vydělá-li v superhrubém K 30,000.00, reálně mu z toho zbude měsíčně cca K 12,000.00 (superhrubá K 30,000.00, hrubá K 22,388.00, čistá K 17,494.00, odečetl jsem 18% jako průměrné DPH a K 2,500.00 na spotřební daně - bensin, nafta, tabák, ethanol ...), přičemž bychom se mohli ptát, jednak proč tomu tak je, když už tomu tak je, co za to máme, a proč jsme tam, kde jsme, když z K 30,000.00 odevzdá každý cca K 18,000.00 státu, a co že se s těmi penězi děje (přičemž čím větší výdělek / zisk, tím větší odvod státu). To je ale druhořadé.

Prvořadou vidím absolutní dysfunkci právního státu, tj., dysfunkci toho, co je primárním úkolem státu - zjednání práva a spravedlnosti, toho, v čem by měl být velmi silný, jinak postrádá svůj smysl.

Odhlédněme, že máme několikrát více policistů, než vojáků (mohli bychom se ptát, jednak, k čemu je nám taková armáda, druhak, k čemu je nám tolik policistů v kancelářích, když na ulici je vidět není). Podstatné je, že úroveň práce "běžné" policie (tj. vykradená chata, znásilněná dcera...) je snad ještě horší, než za minulého régimu.

Odhlédněme od toho, že máme neskutečnou armádu soudců, a přesto pomalé soudnictví; podstatné je to, že tento soudce může kohokoli poslat, kdykoli, do kriminálu, protože Bruntál, a nebo, mu zamítnout žalobu, protože je pátek (nebo proto, že jí zamítá). Jistě, stát se to může, v normálním systému jednou, pak už ten soudce nikdy nikoho do kriminálu nepošle, a nepůjde-li do něj sám, tak si v jakékoli právní profesi ani neškrtne. U nás je to klidně možné, i s požehnáním NS a ÚS.

A o státní správě, a územní samosprávě, ani nemluvě.

To je ten problém. Problém, že základní, tvrdě placené, služby právního státu fungují na úrovni nějaké Ugandy, nebo Pákistánu. Nebo, někdy, možná ještě hůř.
0 # Anonymní 2015-11-17 23:33
Gogo-kdyz mi bylo 12ct let, tak jsem veril, ze mavnutim proutku, kdyz nastoupi silny vudce, tak najednou zmizi neduhy, jako korupce, vsichni budou mit praci a vyssi platy, middle class bude mit vse, na co si vzpomene, protoze za tvrdou praci obou rodicu si rodina zaslouzi mit 2 auta, krasny dum, veril jsem, ze s vyssimy tresty, drakonickymi tresty- vymizi kriminalita ( kouknete sem na USA, obri tresty, plne kriminaly a kriminalita je silena) a vsichni slusni lide se budou mit uzasne.
Jenze to mi bylo 12ct, totez nabizi dnes a poslednich 20 let R.Paul a trosku i jeho syn z Kentucky.
Nejde to, neni jak-Clinton to uz zkousel-nereagoval na hrozby, skrtal military rozpocet a Langley, jak jen mohl, na utoky na ambasady v Africe nereagoval, pak na USS Cole nereagoval a pak prislo 9/11.
Jediny Bush vedel, co na ne plati a drzel ty smejdy pod krkem, ze od 9/11 se nestalo temer nic a terosti se skryvali v jeskynich. Podivejte se dnes a to se da o Obamovi objektivne rici, ze je jestrab, za R. Paula by to bylo 20x horsi, to by jste chtel?
Proste jeho pohadky Ovci Babicky, jak nastoupi do WH a najednou bude vyrovnany rozpocet, zadne US Bases, zadne valky, zadna strong army, kdyz se nebudeme do nikoho plest, oni nas nechaji na pokoji. Nefunguje to a nikdy v historii nefungovalo. Nepratele, jedno jestli nacisti, komunisti, nebo Cmoudi -slysi jenom na silu.
Vyrovnany rozpocet neprichazi do uvahy, nikdy nerekl jak by to udelal, jedine reseni je seskrtat military, nedavat lidem duchody a socialni davky, Veterani, co riskovali zivot za $1800/mesic nebudou mit lekarskou peci, zvysi dane do evropskych standartu a totalne udusi/popravi ekonomiku.
R. Paul to samozrejme vi, jelikoz je 22 let Kongresmenem, ze mu to zere tech par procent rednecku-ok, dobre se to posloucha, ale ne snad Vy, Gogo, ze ne?
Neocon
0 # Aleš Blamák 2015-11-18 00:00
Neocon: Když si vytvoříte nepřátele, pak ti nepřátelé nezmizí, protože jste se najednou rozhodl otočit. To je to, co milý Neocone neberete v úvahu, každá akce má časový přesah.

Pokud někomu rozbijete stát, oni vám to nezapomenou, a to i tehdy, když už měsíc vedete politiku „já už se nebudu do ničeho plést“.

Protože každá změna má nepřekročitelné fáze: 1) rozhodnu se pro změnu, 2) začnu změnu, 3) napravím staré chyby, 4) diplomaticky jednám tam, kde jsem někomu šlápl do úsměvu, 5) teď teprve mohu doufat, že se podaří.

Když budete používat pouze sílu, pak dříve či později se objeví někdo, na koho to nejde, třeba Rusko nebo Čína.

Taktika USA je rozbít všehcno, co se vzpamatovává na maděru a udělat tam chaos. Aby to náhodou nebylo silnější. A občas se toho na jiné straně chopí silný vůdce, který těch 5 kroků udělá, a udělá je bez chyby. A pak jste se sílou v zadnici.
0 # Aleš Blamák 2015-11-18 00:15
gogo, Philip Sudák: Základní problém je, že dnes už země nejsou řízeny státy a jejich vládami. Jsou řízeny velmi mocnými a bohatými oligarchy, kteří změnili taktiku. Namísto vládnutí jako politici či viditelně se drží v pozadí a pouze ovlivňují ti co oficiálně mají nějakou moc. Ovlivňování se děje všelijak, pomocí peněz, lobby a médií jsou nejviditelnější jako jeden z miliónů způsobů.

Každý republikán, (neo)liberál, demokrat, pravičák, levičák atd. jsou vedle jak ta jedle, protože se snaří reformovat politiky či státy, které ovšem reálnou moc už nemají. A protože všichni hledají, kdo za to může, jsou jim podstrkováni různé oběti, a ten v pozadí se může uchechtat.

Jediné z čeho oligarchové mají strach je: z chytrých, schopných lidí se selským rozumem. Proto tak mohutné kampaně na zákazy zbraní, proto tak mohutné dávky, aby všichni žili pokud možno buď ze sociálních dávek, nebo ze státních dotací či EU dotací – je tu snaha všechny včetně podnikatelů naučit neživotaschopnosti bez dotací jakéhokoli druhu.

Politici (ale i soudci a „elita“ země, také umělci, rektoři, profesoři, vědci, …) se snaží primárně zavděčit oligarchům, nikoli lidem, nikoli učinit život v zemi lepší.

Moc se koncentrovala úplně jinam, než jsou státy a vlády. Pouze stát, který si tu moc vezme zpět může zlepšit život ve své zemi. Tedy stát mocný, který bude mocnější, než oligarchové a nenechá si moc vzít. Aby se tak nestalo, rozšířili dogma, že „stát musí být slabý“, ale slabý stát je k ničemu pro 99,999 % občanů. (Pozor nemluvím o ničem jiném, než že stát musí vynutit právo u jakéhokoli oligarchy jako u jakéhokoli občana země bez ohledu na jeho moc a bohatství.)

Průšvihem USA je, že má tak mocné oligarchy, které se neviditelnou rukou trhu vypracovali ve velkých možnostech USA, že stát už je totální loutkou, kterou ani volby, ani žádný politik nezmění. Ani žádný Ron Paul. Už není třeba schopné vůdce v USA nehumanisticky střílet, opravdu ne. Dnes lze každého odstavit humánně tak, že si ani neškrtne. Mimochodem, víte, že drogy či pedofilní pornografie se dá najít úplně u každého?

0 # Anonymní 2015-11-18 01:31
Trosku nerozumim, jak to bylo k tematu, jestli je R.Paul seriozni politik, ci politik slibujici "nemozne na pockani, zazraky do 3 dnu", ale budiz.
Alesi, rad bych znal odpovedi na me otazky, je-li to ve vasich silach.
Jak si amerika udelala z cmoudu/Talibanu, pozdejsi AQ nepratele? Myslite tim, ze jim od 80tych let dodavala zbrane, cash, support a nakonec Stingery, ktere rozhodly valku?
Co konkretne kde amerika rozbila, nadelala si nepratele? Kde? Kdy?
Hlavne mi sem prosim nepiste, jak W zautocil na Bagdad, protoze chtel ropu, kterou si amerika kupovala v te dobe na trhu za trzni peniz a po invasi 03/20/2003 si ji nadale kupovala na burze za trzni peniz, zatimco vydaje na operace staly kazdy den 1 miliardu dolaru, nepocitaje hochy vracejici se domu v pytlich, nepocitaje leceni lidi s PTSD a fyz.zraneni, ktere stoji dalsi biliony, i kdyz valka jiz skoncila. (ziji v military meste, moji pratele, znami, kamaradi, zakaznici jsou z 80% lidi pracujici pro DoD)
Cili, co kde amerika rozbila, a kde si nadelala nepratele? (mysleno nepratele navic, suniti v AFG a Iraqu byli vzdy nasi nepratele).
Neocon

0 # Aleš Blamák 2015-11-18 02:52
Ohledně politiky: Definujte mi přesně význam slova “seriózní“, bez toho nemohu odpověď.

Ohledně USA a nepřátel: Historicky celá západní Evropa žila řadu století z kolonií ve všech světadílech světa. Celé západní bohatství je z velké části dření z kůže a vysávání tu Afriky, tu Asie, tu Ameriky (myslím kontinent, nikoli ve významu USA). On to západní svět jinak neumí, a pokud není koho dřít, tak je krize. Momentálně tu krizi tlumí otrocká pracovní síla v Číně, Indie, a okolních státech, což je humánnější forma kolonizace, než byla ještě relativně nedávno.

Velký problém západní Evropy je, že zhruba po 2. světové válce přišly státy o většinu kolonií, a dodnes se z toho ekonomicky kroutí. Částečně si to nahradily zničením původních trhů střední, jižní a východní Evropy a exportu tam, částečně levnou výrobou v Číně, ale není to ono. Ekonomicky jde Evropa dolů, protože jak už jsem psal – bohatství Západu bez rozsáhlých kolonií bude mizet, protože jiný modus operandi na udržení bohatství není.

USA byla založeno stejným způsobem. V zásadě vzniklo vyvražděním původních obyvatel severní Ameriky, jižní část USA vzniklo agresivním napadením Mexika ze strany, které ještě historicky nedávno bylo 2 × větší, a nyní funguje na vysávání ekonomik skrze dolar jako světové měny a skrze řadu donucovacích prostředků vojenského typu. Po 2. světové válce a řadě akcí, kdy donutilo evropské země pustit kolonie se stalo USA monopolní světovou velmocí – a v zásadě si v celém světě dělalo a dodnes dělá co chce.

Vypsat seznam akcí, kde USA zasáhlo silou či podvodem by vydal na dlouhý seznam, spíše knihu. USA se vměšuje kam jen jde. Koneckonců i unás jakási americká ambasáda a jakýsi Schapiro organizuje demonstrace a protesty proto českému demokraticky zvolenému prezidentovi Zemanovi, a ať už si o Zemanovi myslím cokoli, tak přeci jenom fakt, že USA ambasáda na českém území se snaží vměšovat do těchto věcí je poněkud hodně přes čáru.

V případě Arabů je tu jiná historická skutečnost, a to že Evropa s Araby a tureckými nájezdy zápasila celá staletí a až relativně nedávným rozbitím Osmanské říše začal být trochu klid. Kromě toho Velká Británie s pomocí USA jen tak mir nichts dir nichts násilně rozhodla, že Arabům vezme kus země na Blízkém Východě a založí jim tam stát Izrael. Zcela jistě to nevyvolalo u Arabů žádné emoce, to neočekáváte.

O tom, že Islámský stát by bez západních zásahů nevznikl, o tom není sebemenších pochyb. V poslední době Rusko poměrně výrazně demaskovalo to, že USA nechtělo ISIS ublížit, protože pochybuji, že vojensky velmi schopné USA by nedokázalo za několik let udělat v Sýrii alespoň takový pokrok jako Rusko za pouhých 14 dní. Spíše to ukazuje na to, že si USA opatrovalo ISIS jako svou proxy zbraň. Nemluvě o předchozích zásazích v Íráku, o tom bych ale psal až moc pdlouhý příspěvek.

Mohli bychom psát o Afghánistánu a roli NATO a USA (ostatně i Ruska). Zde už máme Tálibán blíže.

Mohli bychom psát o rozbití Ukrajiny, která by se do současného marastu bez NATO a Západu nedostala. A američtí představitelé byli přímo účastníky a podporovateli Majdanu 2014, např. o rozdávání koláčků Victorií Nuland jsem psal výše.

Současné zvaní imigrantů, kde americké organizace se starají přímo ve Středozemním moři, aby se jim nic nestalo a přeplavují je přímo do Evropy – to je ve zprávách poměrně dost psané.

Tento příspěvek by mohl mít tisíc normostran textu, takže jsem zmínil jen nepatrný zlomeček.
0 # gogo 2015-11-18 08:16
Ono především Neocone, pokud jste od svých 12 let dospěl jako k vrcholu k myšlenkovým schematům Busche ml., tak si myslím, že jste se točil spíš v kruhu.

Rona Paula jsem zmínil Daniele jen jako příklad toho, co člověk mimo USA zahlédne mimo mainstreamové figury. Neměl jsem v úmyslu tady analyzovat jeho myšlenky (vesměs rozumné) a možnosti realizace (nulové).
0 # Daniela 2015-11-18 23:39
Gogo,
Ron Paul uz ma sve vysluni davno prekonane, ted uraduje Rand Paul, ktery ustoupil od ciste utopickych a nevykonatelnych navrhu, jako treba zruseni hlavnich administrativnich ministerstev ve Washingtonu, anebo, ze povinne vybirani dani je nedemokraticke a vyska dani, kolik da obcan do statni spravy, by melo byt zalozeno na ciste dobrovolne basi... :-))
Rand Paul je populista , hybridni anarchista, ciliz se pridal k republikanum, kde pusobi jako proti-paka proti zvlaste nadsenym socanskym demokratum, tedy jeho hlas oposice ma jakousi uzitecnost.. Ted si u mne splhnul, kdyz zahajil kamnpan, - moratorium na prijimani uprchliku ze zemi islamskeho sveta. Dobry tah, pac nasi slunickari, bez nejake kontroly, jsou stavu prijmout miliony muslimu...
0 # Anonymní 2015-11-19 03:02
A ze jste nemela problem s tim, ze prijali vas, holku pochazejici z komousske evropy, ze sov.satelitu, ktera predstavovala, diky sve minulosti, bezpecnosti riziko, jiste vetsi, nez Syrsti krestane, zeny a deti, utikajici pred ISIS. Jen aby jim mel, Rep.Guvernerum, kdo uklizet domy, prat jejich manzelkam pradlo a sekat zahradu..
Jo, Gogo, Vas R. Paul, abych nezapomel, ostre kritizuje Drone Strikes a preje si, aby jsme teroristy ve Vaziristanu, Jemenu apod. radne prevolali pred Fed. Court, jinak ze je to nelegalni a tuto drobnost by pry take ve WH odstranil a delal by to na rozdil od JSOCku jedine spravne, jak sam tvrdi-predvolat, pokud se Mulla Muhamad nedostavi, tak poslat do jeho vesnice D-Boys, prevest do Statu, pridelit Lawyer a hotovo-spravedlivy proces. Toto je Vas Gogo uzasny politik Paul.
Neocon
0 # Daniela 2015-11-17 23:48
Pane Blamaku,
Ja mam rada smouhy, pracuji s nimi temer kazdy den, proc bych mela smouhy zatajovat nebo popirat? Mne staci prirovnani zivotni a kulturni urovne Rusu, ktera je o mnoho nizsi, nez je uroven Americanu. Uz nyni zde zije nekolik milionu Rusu, kteri v poslednich letech do Ameriky immigrovali, procpak asi ? Ze by zde cekali, az padne dolar ?

Vam holt nezbyva nic jineho, nez ziskat co nejvice obcanu , nejmene desetitisicove davy podobnych mudrcu jako vy a presvedcit je, aby zase cinkali na Vaclavskem, tentokrate s pozadavkem se stat ruskou gubernii. Jeste bych tam pozvala Alexandrovce, aby to melo v pozadi ten pravy dustojny choral.
Cesko je stare jen nekolik let, takze nevim o zadne smlouve se zapadem, kterou by zapad nedodrzel.. Ale je tu nadeje k odkopani mrzkych kapitalistickych planu. Uvidime, jak budou Americane nedodrzovat TTIP, jak vas budou vykoristovat a vnucovat Cechum potraviny otravene Monsantem.. Mam podlozene, vedecke obavy, ze tyto chemikalie pusobi velice zhoubne, velice, predevsim na muzske sperma Slovanu.. Nasledne az k pathologicke impotenci. Dejte mi vedet, az zacnou Cesi palit americke produkty.
0 # Aleš Blamák 2015-11-18 00:19
Daniela: Nějaká faktická či věcná odpověď asi nehrozí, co?
0 # Daniela 2015-11-18 03:02
Pane Blamaku,
to byla ta nejvecnejsi odpoved, jakou mohu dat cloveku , ktery je stale v zajeti komunistickeho vykladu Mnichovske dohody. Nevim, proc mam zrovna verit jen teto versi, kdyz o tom psali i jini, napr.Daladier, Mussolini. . Existuji dokumenty, ktere svedci o diplomaticke vymene depesi politiku pred 28.zarim 1938 . Kdybyste mel otevreny mozecek, pak byste alespon pripustil, ze neni vse tak, jak pisi ceske dejiny, ale vysvetlil byste, proc to u vas je stale zrada, anebo nabidl odusevnely nazor na tehdejsi situaci. . S tim bych nemela problem, nikdo nezname naprostou pravdu, protoze jsme tam v Mnichove nesedeli u podepisovani..
Jakmile mne ale nejaky "informovany" mudrlant zacne presvedcovat o tom, ze nemam pravdu, ze popiram smouhy, nebo ze si vymyslim veci, ktere jsem na vlastni kuzi prozila, pak se tento clovek u mne shodi natolik, ze ho neberu vazne a fakticke odpovedi mu nehrozi. Nemuzu za to, ztratim patricny respekt . . Navic, Vase logika je naprosto posunuta do abstrakce, nedaleka konspiracnim theoriim, - co je a co neni prusvih USA - , takove kazatele slysim uz leta, toto reditelstvi Zemekoule ze zabi perspektivy, ktere se objevuje u neschopnych jedincu, kdyz nedosahli jejich predstavy, jak ma vypadat svet.. Mne se muj svet v Americe velmi libi, je jen par malickosti, ktere bych menila.
Spojene Staty za svou dobu existence zazily jen jednu zlou obcanskou valku, zatim co v Evrope se obyvatelstvo masakrovalo ve valkach, totalitach a revolucich temer neustale. . Dnesni Evropa podlehla zapadnim socanum a otevira dvere svym vrahum jeji tupou relativisaci, spolu se zaniklym pudem sebezachovy. Starosti, jak dolar a USA upadaji, nechte konovi, ten ma vetsi hlavu.
Takze, pane Bloumaku, uz se formuje agitace pro celonarodni demonstraci pro lepsi zitrky na Vaclavskem namesti ? Abyste se jako hrdi revolucionari mohli blejsknout na emericke televisi... Mezi reklamami na Viagru ... :-))




0 # gogo 2015-11-18 08:20
Jen metodologická poznámka: Když budete čerpat z dokumentů jedné strany, patrně v nich nenaleznete důkazy o jejím vlastním svinském chování.
Nejsou jen české mýthy.
0 # Otto 2015-11-18 10:12
Arbitrážní jednání 29. září 1938 v Mnichově de facto upřesnilo rámec postoupení čs. území s nadpoloviční většinou německy mluvících obyvatel Německu, které týden předtím (21. září 1938) odsouhlasila sama čs. vláda. Operetní představení nazývané Všeobecná mobilizace čs. branných sil však probíhalo dál až do konce října.
wikipedie.blogspot.co.at/.../sudetsk-krize.html
0 # gogo 2015-11-18 10:34
On ten Mnichov má spíš symbolický význam, pochopitelně nešlo o nečekaný akt - ten tlak působil delší období a rozhodnutí tzv. velmocí nebylo zase tak nečekané. Spíš by měl zajímaly obsahy skutečných rozhovorů a kompletní dohody např. Británie s Říší z té doby.
Ono by padlo asi mnohem více mýtů, než jen ten český.
0 # Otto 2015-11-18 10:44
V diskuse o Mnichovské dohodě (viz Debatní klub výše) jsou určoté podrobnosti.
0 # Anonymní 2015-11-18 16:45
Gogo-politik, ktery slibuje/hlasa neco, co predem vi, ze nemuze splnit, neni seriozni politik, ale poutovy mluvka na urovni s. Filipa, Grebenicka apod.
Bush na rozdil od Paula nic nerealneho nesliboval, nybrz konal. Tedy R. Paul neni seriozni politik-- jako odpoved i panu Alesovi.
Je stejny jako Trump, jen kecy, nerealne, nemozne, nesplnitelne...Takovi lide si nezaslouzi zadnou pozornost.
Neocon
0 # Daniela 2015-11-19 04:26
Neoconku,
rikam si, ze zadna otazka neni blba, ukazuje snahu.
Mne, holku z komunisticke totality, s ceskoslovenskym pasem a visem, Nemci radne prolustrovali, tenkrat neexistoval chaos hromadneho najezdu na nemeckou hranici jako ted. . Bavorsko mi pripadalo jako krasne Cechy prenesene do pohadky, zadny stret kultury. Byla jsem vdecna za ubytovani v Madchenheimu, kde jsem hned druhy den drhla podlahy a ucila se denne tri hodiny nemcinu. Zadna manualni prace neni ponizujici nebo podradna, jak si predstavujete vy, zrejme zpohodlnely rado-by-macho, ale je to solidni a uzitecna prace, ktera je pro lidi, kteri nemaji kvalifikaci pro jine profese..

Divoke hordy, jake ted brouzdaji Evropou, ve Statech nechci. . Krestanske rodiny samozrejme ano, ovsem prekontrolovat v praxi, treba veprovym masem. Proto ta snaha o moratorium a podpora vice nez poloviny americkych statu. Aby to nedopadlo jako v Nemecku, kde jsou vsichni bezenci najednou ze Syrie. Muzum bych vzhledem k tomu, ze ja uprednostnuji zeny s detmi, vubec asyl neudelovala. . Ze utikaji pred ISIL, nu , proc tedy neutikaji do bezpecne oblasti okolo Damasku, k Basarovi ? Asi proto, ze se jim nechce vubec bojovat za nic, jen chteji zit v lepsim prostredi.. Assad by je poslal na vojnu. Chapu, ale je to od syrskych muzu nemoralni, sobecke a bezohledne. To jako, kdyz nepritel napadne nejakou zemi, tak zdatni muzi utecou do bezpeci, kde je nekdo cizi bude zivit? U vas arci, Neocone, by mne vubec neprekvapilo, ze byste se snazil urednika podplatit, abyste se sve obcanske povinnosti vyhnul.. ...Jen dodam, ze ja jsem v zap.Nemecku proti komunismu bojovala.
0 # Anonymní 2015-11-19 18:53
No nevim, zda-li jste cetla, co jsem tu psal mozna 3 tydny zpet Gogovi-kdybych mohl rozhodovat, nebral bych sunity, muze v military veku ( aby mohli bojovat), bral bych zeny, deti, jezidy a krestany. V tom jsme zajedno.
Na strane druhe dat stopku pro vsechny, v dobe a situaci, kdy jsme tak trosku zodpovedni za ten stav, kdy jsme z dronu a satelitu sledovali, jak se hordy ISIS priblizuji k Falludze, Ramadi, Mosulu a neudelali nic, vubec nic, tak jsme tak trosku za ty deti, zeny, krestany, jezisy, zodpovedni.
To, co predvadeji Rep.Guverneri, bohuzel i v mem state, je hloupe, nelidske, nenormalni.
Jestli myslite, ze jde delat restaurace, aniz bych vedel, co je to od piky myt zachody, nadobi, delat spinavou praci 18hod/denne-tak se hluboce mylite.
Naopak, proto tu vzdy zduraznuji, ac republikan-potrebujeme hispance, potrebujeme Mexiky, nebo nase ekonomika spadne na dno, protoze, ac prumerna mzda, kterou vyplacim je mezi $23-$26/hodinu, jidlo zadarmo, volno kdykoliv, tak american me jeste za 10 let neudelal jednu minutu navic-tedy vazim si lidi, kteri delaji vami popisovanou praci, vice nez kdokoliv jiny.
Nevidim rozdil, jestli jste prisla do nemecka, ci do Statu za laskou, pred komousema, s visem, ci bez, za obchodem, ci lepsim zivotem-nedava to nikomu, jako jste vy, ci ja, rikat, ze tenhle ci tamten by tu nemel byt, nepatri sem, ze jsem lepsi, nez Mexik, co presel minule pondeli Rio Grande-ne, nemame na to pravo.
A posledni-ne, pri vsi ucte se mylite-naopak, mam blizko k military cely zivot jsem mel, nikoliv pusou, ci na internetu, jiste bych neodesel.
Neocon
0 # Anonymní 2015-11-20 17:13
Alesi-no myslim, ze mate klasicke levicacke videni sveta. Evropa nikdy netezila z kolonii, mozna si sem tam neco odvezla, ale budovani infrastruktury, skol, residenci, platy lidi, kteri tam byli poslany a v neposledni rade obrovske vydaje na jejich bezpecnost nekde na Planete Opic vzdy prevysovali zisk. Rozvoj zapadni ekonomiky, tak jak ho zname nastal az s padem kolonii. Cili, v zadnem pripade evropa z kolonii netezila, kratkodobe, ani dlouhodobe.
Je to asi jako by jste mel pritelkyni gamblerku a zivil ji. Obcas Vam udela radost, obcas s ni mate fajn vecer, ale dlouhodobe Vas privede na buben.
Zvlastni je, jak lide, kteri dnes volaji po tom, at amerika/koalice zasahne proti ISIS, tak tyhle stejni lide 2 roky nazpet kriceli, ze se amerika vsude s.re, at vypadne a ty stejni lide pozadovali po 9/11 tvrdy uder na AFG a Iraq.
Jiste ze, jiz jsem to tady psal, muzeme ISIS znicit za jeden jediny den, jenze co potom? Ackoliv jsem jestrab, uz si davno nejsem jisty, jestli se suniti zaslouzi to, ze za ne budou umirat US/EU kluci.
Jako v Jiznim Vietnamu-US boys a koalice se mohla strhat a jihovietnamsky generalove si nechali na vecirky pod Chinookama vozit kravy v sitich. Cmoudum jsme mockrat pomohli a vysledek? V tom nejlepsim pripade nam vyhrozovali, v tom beznem predali know-how, zbrane, munici nepriteli a v tom krajnim utocili na nas. Obama se proste do toho nechce, kdyz vyhral volby s tim, ze to Bush delal spatne a on budete ten lepsi, nevalecnicky president.
Aha-muzete mi rici, jaky maji rusove, krome krasnych zaberu ruskeho DoD, cisel o tisich naletu, progres? Jak jako jsou uspesni?
Neocon

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)