Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Odvolání tří obžalovaných v kause The Plastic People po 40 letech je celkem depresivní četbou: polemika s rozsudkem je možná pouze tehdy, pokud je v rozsudku aspoň rámcově seznatelná konsistentní argumentace, což arci v onom brněnském není, v něm jde toliko o opis obžaloby. Tak jako státní zástupci bývají nezřídka pouhými poslíčky policie, stal se senát soudkyně Lenky Nekudové pouhým poslem, který předává obžalobu další instanci.

Zvláště smutné je, že někteří obžalovaní se vzdali práva na odvolání na místě, jiní patrně odvolání nepodali, smířivše se s poznáním, že tento stát je institucionální obdobou přírodní katastrofy, kterou je potřeba nějak přežít.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-08-24 13:47
Pročetl jsem si jenom odvolání a řeknu vám, je to smutné čtení. Ačkoliv obviněné neznám, tento druh hudby a kultury jde zcela mimo mě, přesto jim držím palce a přeju silné nervy. Zároveň mě neudivuje, že každý nemá žadulek se takovým marasmem brodit, a raději se vzdá práva na odvolání. Nedovolil bych si takové jednání odsuzovat, řekl bych že si všichni zúčastnění už užili našeho "právního státu" více než dost.
0 # Anonymní 2015-08-24 16:54
Jak to, že na tento případ nezafungovala Klausova amnestie?
0 # Anonymní 2015-08-26 22:56
proč jste zcenzuroval jména Martina Franeka, Jana Pinkase a Lady Doubkové?
0 # Tomáš Pecina 2015-08-27 14:57
Protože dokumenty vždy anonymisuji.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)