Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tak to mám poslední dobou se vším: ledva dopsav článek určený pro Sudetenpost, ve kterém se zabývám významem změny stanov mnichovského Sudetoněmeckého sdružení, zjišťuji, že jej mohu zahodit, eventuálně vystavit v přítmí klosetu, protože z Mnichova dorazila nečekaná zvěst: tamní rejstříkový soud registraci březnové změny stanov odmítl s odůvodněním, že by k ní bylo nutné schválení všemi členy spolku, přičemž dosaženo nebylo ani vota tříčtvrtinového. Ačkoli je dokument datován 19. května, Posseltovo vedení se jím opomnělo pochlubit: asi aby nic nekalilo radostnou atmosferu augsburského sněmu. Zpráva arci není reflektována ani na spolkovém webu, na kterémžto pátráno po pěkných obrázcích pro nový kalendář.

Přejme tedy Posseltovcům, ať jim členové nějaké opravdu hezké pošlou.

Aktualisováno.
Tisková zpráva.

Aktualisováno.
Audiatur et altera pars, pročež tisková zpráva druhé strany. Její název jeví se mi, pamětníku husákovské normalisace, lehce pikantním: vše jde skvěle, neznepokojujte se, občané, moudré vedení strany a státu dobře ví, co dělá. A ty ošklivé zprávy o výbuchu elektrárny v Černobylu, co ti nezodpovědní z vás poslouchají na západních radiích, to jsou všechno jen famy a zákeřná protikomunistická propaganda. Да здравствует наша великая Коммунистическая Партия, да здравствует товарищ Поссельт!

Komentáře   

0 # tkrystlik@yahoo.de 2015-06-16 09:40
No, to je hezká ostuda pro mnichovský SdL, zejména pro Posselta.
0 # Anonymní 2015-06-16 11:33
Tak Maryško vyměk: novinky.cz/.../...

A já myslel, že to půjde až k ústavnímu.
0 # gogo 2015-06-16 13:22
O jaké změny se jednalo? Já jsem jen letmo zaznamenal cosi jako mediální vstřícný krok vůči Čechům, ale již jsem se nepídil, oč šlo. Jestli tomu tedy dobře rozumím, tak ať už by šlo o cokoliv, byl to jen šum a vše zůstává při starém a můžeme jen spekulovat o tom, zda to tak proběhlo díky mazanosti, nebo hlouposti.
0 # Tomáš Pecina 2015-06-16 18:10
0 # Leo Tydlitát 2015-06-17 14:25
Tak už i Sudeťáci chytají způsoby českých špásfóglů? Do médií vyhlásí změnu stanov ve smyslu "nechceme váš majetek, Češi", a pak se baví tím, jak úlisní Palatové, Navarové a Marjanovičové opěvují velkorysost SdL.

Nebo to bylo něco jako zkouška loajality? Čekali, že nějaký Pepík se třeba ozve: "To děláš špatně, Gerharde, s tím nepožadováním majetku, to se ti jednou vymstí!", aby nad Čechy nemuseli docela zlomit hůl. Protože se však nikdo takový neozval, semelou teď ty nenažrané české bestie v kolech restitucí.
Nejspíše tak to bylo celé zamýšleno.
0 # Leo Tydlitát 2015-06-17 16:28
Ein Kessel Buntes pokračuje: SdL popřel informace českého tisku o zneplatnění stanov.

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # J. Janát 2015-06-18 07:54
Hmmm... tak český SdL je ideologicky (možná i rasově) čistší než německý... Pana Posselta si velice vážím a poslední změna stanov je opravdu úctyhodným gestem... a nakonec taky akceptací reality. Procesní stránku věci může nafouknout jen formalismu se klanějící právník.
0 # Tomáš Pecina 2015-06-18 09:15
Nazvat "procesní stránkou věci" fakt, že změna stanov daného druhu je nepřípustná, pokud s ní nesouhlasí všichni členové spolku, může jen vyznavač Opravdu Čisté Pravdy a Lásky.

Gesto je jako úctyhodné míněno, nicméně nebude tak druhou stranou nikdy většinově pochopeno: Češi si ho naopak vyloží jako kapitulaci a uznání oprávněnosti "odsunu".
0 # Anonymní 2015-06-19 13:15
Správně. Němci jako nadlidé a andělé jsou vždy vstřícní, čistí, vše si vykládají čistě a jedině oni mají dobrou vůli. Zatímco Tschechische odpad si vše vyloží špatně a jsou bez dobré vůli, špinavci. Proto je třeba u Čechů předpokládat jen to nejhorší a dupat po nich co to jde.
0 # Anonymní 2015-06-18 10:18
Na druhou stranu je pozitivní, že landsmanšaft je na úrovni spolku zahrádkářů a tak bychom se k němu také měli chovat. Myslím patolízaly, co tam jezdí.
0 # Anonymní 2015-06-19 18:13
Kolik procent Českého SdL (existuje oficiální zkratka?) schválilo oficiální reakci pana Peciny? 25%, 50%, 75%, 100% (vycházím ze 4 členů - možná jich je mezitím víc)?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)