Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

K právě doručenému rozhodnutí, které obsahuje tolik nepatřičných formulací a invektiv vůči pejskovi (prý není bojový!), jeho majitelce i vůči – a zejména – vůči mně, že by se autorka měla z řízení na místě vyloučit pro podjatost, postačí dodat, že řešení situace, kdy se složení přestupkové komise z důvodu dlouhodobé nemoci nebo jiného podobného důvodu částečně obmění, opravdu, ale opravdu nelze vztáhnout na případ delegace věci zcela jinému přestupkovému orgánu, a pak také, že toto řízení, jehož nesmyslnost naznal sám trojhlavý přestupkový orgán, nevyvolal ani Coco, ani paní Šteflová, a už vůbec ne já: kdyby byly pejskovy zájmy hájeny tak, jak si jungdorfská komis představuje, odešel by Petrásek bez trestu a Coco s pokutou blízkou horní hranici, protože na malém městě, případně vesnici, jimž se Bystrc mentálně blíží, to tak prostě je, tam si nikdo na vysoce postavené osobnosti Petráskova kalibru a mstivosti nesmí dovolovat. Proč to dopadlo jinak, nechť si laskavý čtenář rozmyslí sám.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-05-22 13:55
Gratulace! Ještě štěstí. že Coco není "bojový" pes, byť jde o neexistující, resp. nerelevantní označení, spadající do žumpy mediálního slovníku, spolu se silničními piráty, protimafiánskými útvary a podobnými nesmysly.

Výčet zapojených úřadů a orgánů je skutečně neuvěřitelný, ale házet to na zmocněnce obviněné...? Kdo zneužívá hůl, musí počítat s tím že bude sám přetažen po zádech, byť by tato měla být "státní".
0 # gogo 2015-05-22 15:26
Bojový-nebojový... co na tom. Ovšem každý pravověrný Brňan musí zbystřit ohledně rasy! Za chov PRAŽSKÉHO krysaříka je každá pokuta málo. Za to by se měl vypálit na čelo cejch RB.
0 # Anonymní 2015-05-22 15:58
Kdepak, ono je to mnohem horší, protože nejde o PRAŽSKÉHO krysaříka, ale NĚMECKÉHO pinče!
0 # gogo 2015-05-22 21:26
S Němci se ale Brno nedávno usmířilo, kdežto z Pražáky nic podobného absolutně nepřichází v úvahu.
0 # Anonymní 2015-05-22 15:35
A co na to paní s velkejma kozama?
0 # Wenceslas 2015-05-22 16:39
Chapu to spravne, ze p.t. p. Pecina byl obiter dictum uredne oznacen za kverulanta, potizistu a mrhace obecnimi penezi?
0 # Tomáš Pecina 2015-05-22 18:27
Přesně tak. Po přečtení odůvodnění mám pocit, že jsem na Petráska vlastně zaštěkal já a Coco byl souzen jakýmsi omylem.
0 # Wenceslas 2015-05-22 18:54
Že se nestydíte, takhle drze štěkat na státní zástupce a pak místo sebe nechat soudit nebohého psíka!

BTW: Já příliš mnoho rozsudků a rozhodnutí nečetl, takže se rád nechám poučit, ale proč se nemůžu zbavit dojmu, že přestupková komise se ani tak nesnažila vysvětlit, proč rozhodla tak, jak rozhodla, ale více jí šlo o to, aby sdělila, že jste potížista, který brání slušným lidem v plnění zadaných úk... poctivé práci...a že byste se měl za sebe stydět?
0 # Wenceslas 2015-05-22 19:00
P.S.: A že rozhodli tak jak rozhodli hlavně proto, že už se nechtěli s obviněným psem, majitelkou a - především - zástupcem už nikdy v životě vidět.
0 # Anonymní 2015-05-22 18:13
Jak se to má přesně s tou materiální částí přestupku? Přestupek se stal, ale nikdo nebyl zraněn? To asi ne(?) jak je to?

Honza
0 # Anonymní 2015-05-22 18:47
Na rozbor materiální stránky přestupku nezbyl čas, neb bylo místo toho nutno vyřídit si účty se zmocněncem obviněné a postěžovat si, jak byli chudáci úředníci přetíženi činností. :-P
0 # Anonymní 2015-05-23 19:42
přestupková komise prostě dospěla k závěru, že pes majitelce nemohl utéct v jiné chvíli, než když do domu vcházel velký muž ve středních letech - vcházet v té době do domu osmileté dítě, pes by jí neutekl - v trestním právu se tomu říká profitovat z náhody a na společenskou škodlivost jednání pachatele to vliv nemá - a nemělo by mít ani v přestupkovém řízení .......
0 # Anonymní 2015-05-22 23:08
Tak ve sve podstate ma dama pravdu, resi se tu nesmirne voloviny, ktere inicializoval soudce, ktery by nemel mit v hlave to co nevoni a naopak byt nad veci.
Alespon jde videt, jak se mrha prostredky a casem, kvuli takove ptakovine.
Ale osocovani za obranu klientky ... to je uz opravdu moc, jsem zvedam, jak ostatni ucastnici dopadnou se svymi trestnimi oznamenimi.
0 # Anonymní 2015-05-22 23:50
Dáma z přestupkové komise si pana Pecinu namazala na chleba a vybruslila z toho poměrně inteligentně. Je nepochybně pravda, že pan Pecina vede boj s panem Petráskem a na jejím místě bych se toho zřejmě rovněž nechtěl účastnit. Já bych to ale udělal ještě elegantněji - nikdy bych se nestal radničním ouřadou.
Jinak pokud jde o čokla, netuším jak byl velký, nicméně vím, že třeba na Obilním trhu se vedle dětského hřiště běžně prohání na volno čokli velikosti telete a NIKDO to neřeší. A musím říct, že mě to opravdu dost sere, když si tam jdeme s dětmi hrát.
0 # Anonymní 2015-05-23 03:44
Dama dela svou praci a taky se tomu chtela vyhnout.
Zamena dokumentu v rizeni pana "znameho statniho zastupce" je proste podezrela, at se deje, co se deje.
V posledni casti jste na to kapl. Kdyz si jdete s detmi hrat, pak na Obilnaku fakt nemaji velci psi co delat. Pokud teda nechodite si s detmi hrat ozraly a v pozdnich vecernich hodinach, pak tu neni prakticky nic stejneho. Je to ale dobra otazka pro vedeni mesta, asi by se s tim melo neco delat (zase, neco delat se nerovna to resit jako Petrasek).
0 # Anonymní 2015-05-23 08:17
Co zkusit zavolat měšťáky? Sice je taky nemusím, ale když už je platím z daní...
P.S. Jinak paní vystihla vše přesně, T. Pecina zneužil primitivní incident k tažení proti J. Petráskovi, který si dovolil, veden obžalovací zásadou, postavit před soud jeho kamaraden za opěvování Dolfiho projevů. Myslí si snad někdo něco jiného?
0 # Anonymní 2015-05-23 08:22
A určitě už roztrhali stovky dětí, že jo? :-P
0 # Anonymní 2015-05-25 20:53
Nejde o to, koho roztrhali nebo neroztrhali, ale o to, že platí určitá pravidla. Nikdo není povinen čekat, až ho pes napadne. Zvlášť když jde s děckem.
Mám podobnou zkušenost jak předřečník. O minulém víkendu jsem byl dokonce svědkem toho, jak se nějaký člověk s majitelem psa dohadoval, na lavce hned vedle seděl náměstek primátora Holan a čučel do země, aby snad někoho nenapadlo, že by se to na městě mělo řešit.
Holan to řešit určitě nehodlá, tím jsem si jist.
-1 # Anonymní 2015-05-25 20:59
No, to muselo být hrozné. Asi vás nikdy nenapadlo, že byste místo čumění po tom, jaký náměstek tam sedí, naučili děti, jak se chovat k cizím psům, co?
+1 # Anonymní 2015-05-25 21:04
Vy jste opravdu ftipálek, takže volně pobíhající čokl bez náhubku je v poho, protože jsem poučil dvouleté dítě o tom, jak se má chovat, nemusím se vůbec bát. A že by snad čokl měl mít vodítko, nebo náhubek, to chraň bůh.
-1 # Anonymní 2015-05-25 21:15
Ano, volně pobíhající čokl bez náhubku je obvykle v pohodě, pokud se v jeho okolí nevyskytne přechytralý ožralý jedinec typu Petrásek nebo dítě, které má bezva nápad na "hraní" typu píchnu do něj klackem a štouchnu ho do voka... Pokud to dítě naučíte tomu, že cizích psů si bez povolení jejich pána nemá všímat, pak skutečně nemusíte mít obavy. Jinak předpokládám, že pokud se v okolí 100m kolem dítěte vyskytně včela, tak asi voláte hasičský sbor, že...
+1 # Anonymní 2015-05-25 21:31
A pokud naucite majitele psu dodrzovat v Brne vyhlasku o jejich volnem pohybu, tak to bude fajn.
+1 # Anonymní 2015-05-26 15:51
Ti čoklofilové jsou fakt vymaštění. Aby jeho čokl nebyl ničím omezován, tak budu dvouleté dítě učit speciální pravidla, které ještě ani zdaleka není schopno pobrat.
Nebezpečný je čokl, ne dvouleté dítě a proto musí dávat pozor čoklofil a ne to dítě. Dítě čoklovi neublíží, čokl dítěti snadno.
0 # Anonymní 2015-05-26 16:01
Aby jeho čokl nebyl ničím omezován

Tak jistě. Stejně tak nebudete učit dítě, že na horkou plotnu si nesahá, nebo že se sirkami nebo nožem se nehraje. To je přece taky zbytečné. Opravdu neotřesitelná logika. Doufám, že žádné děti nemáte.
0 # Anonymní 2015-05-26 17:14
Takže, když nechám dítě si hrát se sirkami, nebo noži, nebo s horkou plotnou, je to moje věc, že jsem debil, ale co když pobíhá kolem něj pejsánek, tak má dělat co? Modlit se, aby se nic nestalo, volat MP, nebo zdupat majitele a doufat, že se mi nic nestane? A jsem- li státní zástupce ještě navíc doufat, že majitel psa není kamarád pana Peciny.
-1 # Anonymní 2015-05-26 18:16
Zaprvé to není vaše věc, budete za to odpovědný. Jak píšu, doufám, že nemáte děti. A zadruhé, zcela postačí naučit to dítě, že cizích psů si nevšímáme. Pak můžete přenechat modlení papeži, MP může dál nasazovat v klidu botičky, Petrásek bude moct v klidu nasávat u Gogola, pes vás nepokouše, až budete dupat jako úplný debil po jeho majiteli a navrch si ušetříte trestní stíhání.

Ale chápu, pro že pro jedince s patologickou nenávistí ke psům, jehož jedinou náplní života je nadávat jiným lidem do vymaštěných čoklofilů, je to opravdu složité na pochopení.
0 # Anonymní 2015-05-26 19:17
Rozzuřeného pitbulteriéra museli ráno zastřelit policisté v Blovicích na Plzeňsku. Pes, kterému nevadil ani pepřový sprej, tam pokousal devatenáctiletého mladíka. Ohrožoval dokonce i svoji osmnáctiletou majitelku, která před ním vylezla na vysoký keř.
Zdroj: plzen.idnes.cz/.../...
Tak co vy na to, milý kynologu, je to náhoda, výjimka, lež, provokace, nebo mi chcete tvrdit, že kdyby se takový pejsánek hnal kolem dítěte, tak by si ho nevšímal, protože se právě rozhodl ztrestat majitelku za svou špatnou výchovu?
0 # Leon Kreutzfeld 2015-05-23 00:00
Z publikovaneho rozhodnuti je patrne, ze mimo jakekoliv pochyby doslo k naplneni skutkove podstaty cinu urazky uredniho majestatu.

Nejsem si vsak jist, zdali, se na rozdil od Thajska a Zimbabwe jedna o cin trestny. "Vasku, jsi prase," v minulosti jiz proslo a urazka projde asi i zde. Dulezite je, ze pejsek je na svobode (a na voditku).
0 # Anonymní 2015-05-25 16:52
Zvlastni protimluv -na svobode (a na voditku), asi jako demokracie a svoboda.
0 # Jan Vučka 2015-05-23 08:50
V jedné věci mají velkou pravdu: počet úřadů, které kauzu řešily, působí vskutku švejkovsky.
0 # Anonymní 2015-05-24 12:21
Odvoláte se? :-)
0 # Anonymní 2015-05-25 22:25
Pana Petráska znám jenom z tohoto blogu. Je opravdu mstivý? Z čeho to vyplývá, z něčeho na tomto blogu - co mi ušlo?
0 # Anonymní 2015-05-26 21:14
A kdo to muze rict?
Jak chcete dokazat mstivost druheho?
Ten kdo ho zna a vi, ze je takovy bude mlcet, neb se nechce tahat po soudech.

Kdyz Petrasek resi takovou ptakovinu, jako Coco, co by asi udelal s takovym vyrokem v diskuzi, vzdyt musi jako prokurator zvysovat svoji prestiz, jak nam jiz ukazal ve videu, jak sel z Gogola.
0 # Anonymní 2015-05-27 16:38
Volne pobihajici cokl proste nemuze normalnimu vloveku vadit, ze?
0 # Anonymní 2015-05-27 18:07
Zdravíme ke Gogolovi... koukám, že podle překlepů jste dnes nakoupil nezvykle rychle, soudruhu prokurátore...
0 # Anonymní 2015-05-27 21:59
tak snad mi to kluci vyřídí, dnes jsem měl zkoušku s divadlem a na Gogola nezbyl čas - ale i tak dík
0 # Anonymní 2015-05-28 22:55
hele napsat na net "zdravíme ke Gogolovi" asi nemá smysl - zajdi osobně, chodí tam pár příznivců DSSS, tak snad ani nedostaneš po hubě, zkus to ....
0 # Anonymní 2015-05-28 23:09
Díky za nabídku, ale tento podnik jaksi nekoresponduje s mým vkusem... o štamgastech ani nemluvě. :-P
0 # Anonymní 2015-05-29 07:39
Tak to mas blby....
0 # Anonymní 2015-05-26 23:33
Vylouceny Petrasek novinky.cz/.../...
neni to nas oblibenec?
0 # Anonymní 2015-05-27 07:06
To mají advokáti napsané v kodexu, že když se cítí uraženi, mohou, bez ohledu na klienta, odcházet uprostřed řeči od soudu?
0 # Anonymní 2015-05-27 08:28
Klient to zjevně nehodlal poslouchat taky. Ale chápu, že to je náročné na pochopení...
0 # Anonymní 2015-05-27 09:54
vstřícnost soudců vůči obhájcům nezná mezí - klidně jako svědka předvolá dozorového státního zástupce
0 # Anonymní 2015-05-27 09:55
Klient byl zjevně zvyklý i na mnohem horší řeči. Např. na rozsudky na dva roky natvrdo. To je to, co klienta pálí. Proč by ho mělo rozhodit nějaké drobné škádlení soudruha advokáta ze strany soudce? A zjevně odešel jen proto, že se sebrali k odchodu jeho advokáti.
0 # Anonymní 2015-05-27 10:25
A zjevně odešel jen proto, že se sebrali k odchodu jeho advokáti.

Předpokládám, že jste se nejen jednání účastnil osobně a ještě jste s ním o důvodech odchodu mluvil? Jinak myslím, že bude nejlépe, když řešení klientových věcí ponecháte na klientovi. Nějak jsem si nevšiml, že by si na něco stěžoval, že...
0 # Anonymní 2015-05-27 13:50
Ještě to, tak.
Vyplývá to z jeho vyjádření v přiloženém videu.
Že by si stěžoval nebo mu to vadilo, to jsem netvrdil a netvrdím.
Kdyby sám soudruh Devátý nežvanil o advokátské etice, tak se nad tím snad ani nepozastavuju. Jako kdyby měli advokáti nějakou etiku. Jo, leda tak oškubat klienta bez ohledu na výsledek :-D
0 # Anonymní 2015-05-27 17:58
Vy máte nějaké přiložené video? No hlavně že Devátý je soudruh, zato soudce je určitě zapřísáhlá antikomunista...
0 # Anonymní 2015-05-27 22:01
0 # Anonymní 2015-05-28 08:17
Videa jsou tam dvě. Obě výživná.
Soudce je nepochybně také soudruh, vždyť je to soudce, přece :-)
Devátý je soudruh zesnulého soudruha Havla, takže pakáž nemenší.
0 # Tomáš Pecina 2015-05-28 10:30
Korupce je Petráskova silná disciplina: případ Addams je ještě v živé paměti.
0 # Anonymní 2015-05-28 12:02
„Nikdo z nás tam nebyl. Jediní, kdo znají pravdu, jak se to celé odehrálo, jsou pánové Adams a Barták,“ odůvodnila své rozhodnutí zbavit Adamse obžaloby soudkyně Dufková. Podle ní tak soud musel věc posoudit ve prospěch obžalovaného, tak jak jí ukládají zásady českého, resp. římského práva. Státní zástupce si ponechal lhůtu pro odvolání. „Spravedlnost zvítězila. Očekávali jsme to,“ konstatoval Adams při odchodu ze soudní síně. To, že stín pochybnosti ovšem v celé kauze nadále zůstává, připustila i soudkyně, když podle ní se ve výpovědích svědků svědčících ve prospěch Adamse vyskytly vážné rozpory.
0 # Anonymní 2015-05-28 22:18
reakci prosím, prosím, prosím...
0 # Anonymní 2015-12-28 20:19
Muž v Brně odstrčil nohou volně běhajícího psa. Dostal za to pěstí
brno.idnes.cz/.../...
0 # Anonymní 2015-12-28 20:22
Cyklistku srazil k zemi pes, panička jde k soudu
novinky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)