Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pozor, následuje závazná nabídka: Daruji tři sta gramů čerstvě vyuzeného mamutího masa každému, kdo bude schopen převést do jazyka právní argumentace rozhodnutí ministerstva vnitra, jimž se potvrzuje předchozí rozhodnutí policejního presidia ve věci utajovaného pokynu policejního presidenta k archivaci profilů DNA a dalších citlivých údajů sprosté veřejnosti. Nabídka je pro mne zcela bezpečná: ono odůvodnění je totiž čistoskvoucí blábol.

Upřímně, milé ministerstvo, udělalo jsi mi radost, protože takhle můžeme u každého soudu, který ohledně DNA vedeme, mávat až do rozsudku tímto rozhodnutím a říkat: Vidíte? Oni tají pokyn, jak se tyto osobní údaje zpracovávají. A přitom ESLP výslovně judikoval, že… atd. atp.

Naše správní žaloba.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-04-08 12:55
Pane Pecino, proč bývá ve vašich žalobách uvedeno, že soudní poplatek bude zaplacen k výzvě soudu? Je z nějakého pohledu výhodnější neplatit poplatek zároveň s podáním žaloby? Nepůsobí to zbytečné zdržení? Děkuji. K. Š.
0 # Tomáš Pecina 2015-04-08 19:58
Protože je to jednodušší než podávat žalobu včetně příloh poštou a lepit na ni kolky.
0 # Anonymní 2015-04-08 14:49
Nejsem pan Pecina, ale je to jednodušší, protože soud vám poplatek spočítá a vy to jen zkontrolujete. Navíc potřebujete od soudu minimálně VS, abyste mohl platbu uhradit převodem.
U standardního soudního řízení to problémy nepůsobí, protože české soudy jsou poměrně pomalé, takže těch pár dní až týdnů se na průběhu řízení vůbec neprojeví.
E
0 # Anonymní 2015-10-09 14:53
Odběry DNA mimo zákon policii netrápí
neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2015-10-13 19:48
Výsměch? Ministerstvo financí poslalo jen začerněné stránky
echo24.cz/.../...
0 # Anonymní 2015-10-31 18:07
Kdo si smí uchovat vzorky vaší DNA? Nový zákon konečně ujasní pravidla
zpravy.idnes.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)