Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala! Chcete si od soudu odnést odsuzující trestní rozsudek? Vezměte si obhájce ex offo.

Naposledy se o tom přesvědčil známý vypouštěč Pavel Matějný, který po obhajobě osobou, již při největším úsilí o zdvořilé vyjádření k příslušníku advokátního stavu nedokáži nazvat jinak než imbecilem, obdržel za skutek, který byl nejvýše přestupkem, roční podmíněný trest.

A proč? Jeho obhájce se ani neobtěžoval si přečíst, čím obžalovaný argumentoval ve stížnosti proti usnesení o zahájení trestního stíhání, a obhajobu pojal ve stylu, přiznáváme se ke všemu, jen to, pane předsedo, už prosím ukončete, abych mohl na oběd.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-03-29 15:37
A proč jste ho nezastupoval Vy?

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2015-03-29 18:18
Obžalovaný si myslel, že to zvládne sám.

Mimochodem, SZ se neodvolal, i z toho je vidět, že si sám uvědomoval, jak strašně je jeho obžaloba na vodě. Žaluje v sazbě tři až deset let, a když padne roční podmínka, nepodá proti výši odvolání.
0 # Anonymní 2015-03-29 19:55
Bylo by možné znát i jméno toho obhájce?
Václav Honzík
0 # Tomáš Pecina 2015-03-29 20:05
Raději ne.
0 # Anonymní 2015-03-29 20:35
TP:

Proč ne? Vždyť to si člověk přes 106ku zjistí, to už Vám nijak nepřitíží. :)

Yossi
0 # Anonymní 2015-03-29 20:53
Proč jen přestupek?
0 # Jan Vučka 2015-03-29 21:05
Tím násilím se myslí kopnutí do auta nebo demonstrativní hození čehosi směrem k policistům, ale ne až k nim?
Panebože ...
0 # Anonymní 2015-03-29 21:13
Tak hlavně si přečtěte ten rozsudek. Sem se nikde nedočetl, jakou škodu to nechalo na tom vozidle tím, že do něho kopnul ??? Přeci se pak nemůže ani jednat o trestní čin, když vozidlo tím kopnutím vůbec nepoškodil, tohle nějak to nechápu ?! A kdyby tvrdil u soudu, že se snažil ten naopak ten uzávěr utáhnout :-) že si všimnul, že jim z toho utíká voda a ne povolit by mě zajímalo jak by to dopadlo ...
0 # Tomáš Pecina 2015-03-29 21:32
Jistěže. Tohle bylo na jasně zproštění, případně postoupení jako přestupek. Absolutně promarnili příležitost: zbytečně vypovidali, neprokazali nic z toho, co mohli, prostě "zprasená" obhajoba jak do učebnice.
0 # Daniela 2015-03-29 22:00
Ha ha. Jenom, ze az po Pavlikove zasahu zacla z vozu voda vytekat.
On ten gentlemansky řimbaba, svolavatel demonstrace, pachal i jine veci. Ze rval jako tur a choval se zdivocele, to snad patri k adrenalinu demonstrace, ovsem on hazel predmety smerem k policii a jeste se s policisty strkal, nechtel prijmout povolenou trasu .("To neni nase trasa, to je nase mesto !!"..Cimz jiste dosahl slavy u spolu-holohlavcu...
Ja si myslm, ze z toho cesky lev vyvazl pomerne dobre, jen s podminkou, kdyz realne hrozilo vezeni,.. Zprosteni viny v pripade, kdy je vysvetlujici videovy zaznam, je v oblasti aktivistickych bojovniku....
0 # Tomáš Pecina 2015-03-29 22:33
Za "strkáni se" s policisty nebyl ani obviněn, vodnímu dělu nic neudělal, a hodit neidentifikovatelný létající předmět směrem k policistům není trestný čin. Můžete si to stokrát přát, Danielo, ale tohle bylo jednoznačně na zproštění. Vaz mu zlomilo, že jeho obhájce chtěl mít všechno vyřízené za jedno hlavní líčení. Obhajoba na par facek, fakt.
0 # Ondřej Karták 2015-04-06 19:32
Doporučuji navštívit nějaké jednání dr. Čapka, je to nesmrtelný zážitek. Kdo to neviděl, neuvěří.
0 # Anonymní 2015-03-30 00:18
Pro takto "politicky aktivního člověka" se podmínka rovná kriminálu. Potom co jsem dnes zažil, kdy lidé mávají americkými vlajkami bych Pavlovi řekl nedělej to. Rodiče mi říkali, nikdy se neplet do politiky. A opravdu, zpochybnujete zažité lži, fyzicky bojujete s nespravedlností, vedete národ k svobodnému uvažování, kdy v podstatě balancujete na hraně mezi sobeckou pasivitou a činem za hranou, kde se ve snaze přežití spoléháte na svůj instinkt. Kdy špatný odhad znamená trest za sklouznutí z hrany. Oni vůbec nerozlišují zda konáte ve prospěch svůj nebo druhých. Mávač vás zaprodá, vlastní se vám směje a systémový panáci vás kriminalizují. Pokud lidé touží vytvořit lepší společnost musí se sami snažit. Má cenu se nechat okopávat je v případě kdy druzí chápou , že kopnutí do vodního děla neděláme pro sebe.
Kamínek
0 # Daniela 2015-03-30 00:52
Pak byla zaloba umyslne ledabyla.. Kockovani se s policisty mohlo byt videno jako aktivni odpor vuci statnimu organu a na jednom zaberu si muze bystrejsi pozorovatel dovodit, ze lev Pavel hazi zpusobem "podhozu" na silnici nejake male petardy... On vi, proc chtel mit soud rychle za sebou. A take asi nemel dostatecne finance na zdlouhavy proces.
Jinak pri tom ceskem chytractvi by mne naopak napadlo, proc byl soud tak lenientni.
Ze by to byl signal smerem k extremistum, ukazat, ze obhajce ex-offo je stejne hodnotny, jako obhajce placeny ? Mne je to jedno, ale tihle narodnostni buditele moc inteligenci nezari a tak je mozne, ze je ex-offo u mnohych na stejne urovni s advokatem ideologicky zainteresovanym... ....

.
0 # Tomáš Pecina 2015-03-30 00:57
Co si "bystřejší pozorovatel" dovodí, je úplně něco jiného, než co se před soudem podaří prokázat. Obhajoba je odborná, vysoce kvalifikovaná práce, a opravdu si nemyslím, že by skutečný obhájce nedosáhl zproštění. Vaším nedostatkem je, že pokládáte za trestný čin prakticky cokoli, i to, co je evidentním přestupkem. Zásada subsidiarity trestní represe vyžaduje, aby trestný čin měl poměrně vysoký stupeň společenské škodlivosti, tak aby nebylo možno naložit s ním jako s přestupkem. Nic takového Pavel Matějný neprováděl, ani zdaleka.
0 # Daniela 2015-03-30 06:06
Musim pokladat vytrznictvi za trestny cin, pac to tak uvadi cesky zakonik.
Podle § 358 je definice výtržnictví:
(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) opětovně, nebo
b) jako člen organizované skupiny.
. ..Nemuzu za to, ze nepokladate vytrznictvi za prestupek-misdemeanor, pro ktery v mych ocich Pavel Vypoustel kvalifikuje. BTW, on hazel predmety dvakrat, v cemz jeden byl prskajici petarda..
Nepochybuji, ze PM by mel od pana Cholenskeho kvalitnejsi zastoupeni.
Ono az Pavlikovi zase otrne a bude pachat dalsi vytrznosti, tak bude obhajce potrebovat. Uz ted by mohli Cesti lvi zacit sbirku....Skoda, ze devcata z RWU uz dobrocinne akce neporadaji..:-).
.
0 # Anonymní 2015-03-30 20:03
Ha Ha, zkuste tedy prokázat opak :-) prostě vidím stříkač, dotahuji pouze šroub ... nikoli povoluji. Dále bych požádal soud o znalce, aby stanovil rozsah škody na stříkači ... atd. atd. a hlavně bych se moc nerozpovídal. Opravdu zde nevidím důvod, aby toto jednání bylo posouzeno jako trestní čin. Vtipný je, že ex offo stejně dostane svoji odměnu ... a paní Danielo, copak nevíte, že u nás k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale jen pro rozsudek?
0 # Anonymní 2015-03-30 04:38
Kdo byl ten obhájce? Veřejnost si za tuhle hanebnost zaslouží znát jeho jmeno. Znáte ho někdo?
0 # Anonymní 2015-03-30 23:05
Jelikož je odsouzený veřejně známý jako primitiv není se v tomto případě čemu divit. Opět se potvrdila platnost hesla "za blbost se platí". pan x
0 # Tomáš Pecina 2015-03-30 23:45
Na druhé straně má aspoň Daniela druhé Vánoce, když odsoudili "extremistu" – všiml jste si, jak celá září?

Přesně tak, za blbost se platí; říkám tomu "školné ve škole života".
0 # Daniela 2015-03-31 06:51
Tomasku,
ze vy jste se prave vratil ze skoleni testovaci provokace u Anny ?
Jasne, ze nebudu plakat nebo podepisovat petici "Osvobodte lva Pavla".
Opravdu ho nelituji. Mel by radsi vyrvavat sva narodnostni hesla pred Strakovou akademii, (Jestli tam jeste sidli ceska vlada.) a nechat Romy na pokoji.

On je totiz tento beta lev (ne alfa), rasisticky vytrznik a co je jeste horsi, grobian k zenam.. Pani-slecnu Gabrielu, clenku antikonfliktniho tymu v Duchcove, urazil slovem "pýčo" . To se neodpousti. Na strance Cesti lvi maji same bile lvice a ve skutecnosti jsou to samci-nasilnici.
Jedina omluva pro Pavla je, ze se u soudu ke svemu cinu vypousteni strikace poctive priznal. Jak sam uvedl, byl v te situaci "emocne rozruseny".... Jen aby to nebylo tou nadavkou...
0 # Anonymní 2015-03-31 11:47
Paní Danielo, dohledejte si na Youtube, jakými slovy častovali policisty vaši milovaní "diskriminovaní", když se je pokoušeli legitimovat. Romídkové přirozeně násilníci nebyli, ty baseballové pálky a další vybavení měli proto, že to jsou velcí sportovci. Hrdinní policisté stáhli vocas a zmizeli jak pára nad hrncem.

Dál ty vaše blemcy nemá smysl komentovat.
0 # Daniela 2015-03-31 21:57
Anonyme z 11:47,
mne ale nezajima, koho castovali Romidkove, pac disektuji chovani hrdeho ceskeho lva, Pavla Matejneho..Jeho pofiderni slava totiz dorazila az k americkemu kontinentu a tak tento vytrznik dela visitku ceskemu narodu v Emerice. . Povazte. Zrejme nepracuje a tak ma spoustu casu hulakat na demonstracich, vyvysuje se nad Romy a sam se chova jako troglodyt. "Nic nez narod": no, to je mi pekna sebranka, ti narodovci.. Ja alespon svoje blemcy pisi za sebe a nemluvim za nejaky kmen.
Volam :
Matejny do prace !!!
0 # Anonymní 2015-03-31 22:26
Co je to troglodyt?
0 # Daniela 2015-03-31 23:14
Co je to troglodyt ?
Ja si myslim, ze je to takovy divoky silacky muz, agresivni, necivilisovany a vetsinou zije v jeskyni...Neco jako lidsky dravec. Mimochodem, to slovo jsem se naucila od pana Peciny...:-))
0 # Anonymní 2015-04-01 00:20
Volam :
Matejny do prace !!!


Volám: Daniela k plotně!
0 # Anonymní 2015-04-01 06:48
To mi připomělo jeden vtip. Co udělá chlap, když jeho manželka přijde do obýváku?
....
0 # Anonymní 2015-04-24 12:16
Tak jen pro porovnání:

Házení vajec na prezidenta Zemana není ani přestupek
lidovky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)