Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ani růžový podklad podání nepomohl státní zástupkyni OSZ pro Prahu 1 Zdeňce Galkové, aby její stížnost týkající se spálené vlajky Evropské unie nebyla městským soudem zamítnuta, a to formulacemi zcela nekompromisními. Soudce zpravodaj Richard Petrásek, inter alia, napsal:
Pakliže státní zástupce poukazuje, že by státy patřící do Evropské unie mohly oprávněně vnímat spálení jejich symbolu jako hanobení nebo urážku, podle městského soudu předmětem ochrany u přečinu dle § 358 odst. 1 tr. zákoníku je klidné občanské soužití proti závažnějším útokům narušujícím veřejný klid a pořádek, nikoli vlajka Evropské unie, ani státy sdružené v Evropské unii. Městský soud nesouhlasí s názorem státního zástupce, že obviněný spálením vlajky Evropské unie de facto projevil neúctu vůči občanům zemí, sdruženým v Evropské  unii, neboť, pomineme-li fakt, že obviněný sám je občan státu Evropské unie, svým jednáním projevil neúctu k Evropské unii jako k instituci.
Cosi mi říká, že toto rozhodnutí si Z. Galková do rámečku nad lůžko neumístí.

Náklady obhajoby, které, jak je zvykem, zaplatí vděčný daňový poplatník, budou s ohledem na rychlý spád řízení poměrně nízké, cca jen 40–50 tisíc korun.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-03-25 11:43
Mám radost, že Jakub Svoboda nebyl kriminalizován a nadále občané ve své zemi mohou projevit názor. Vlajkové bitvy se stávají světově moderní. Zřejmě se musí zapojit každá zem i ta naše malá... Za pár dnů nám americké vlajky obsadí důležité vojenské objekty a ze třech směrů obsadí město s hradem. Tento den bude podupán duch naší státnosti. Projedou a nakazí nás odevzdaností, seberou občanům vše co potřebujeme k budování samostatného státu. Kolik ještě musíme spálit cizích vlajek aby jsme lidem vrátily víru?
Kamínek
0 # Anonymní 2015-03-28 07:43
Na fcb Dsss se objevil dotaz, Jestli si na 1.máje může vzít Moravskou nebo Ukrajinskou vlajku? Raději ať si veme Moravskou. Ukrajinskou pouze v případě, jestli jí chce spálit.
0 # Anonymní 2015-03-30 18:31
Hákový kříž na americké vlajce. Muž nepropagoval fašismus, říká policie
lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2015-03-30 19:25
Bystří to hoši, na toto objevné zjištění jim stačilo několik hodin. Jen nevím, proč ho sbalili a o jakém přestupku je řeč.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)