Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tak tohle vypadá opravdu nadějně: nerad bych to zakřikl, počkejme na odůvodnění, ale zdá se, že den registrace našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku se po pěti a půl letech velmi přiblížil…

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-03-03 17:42
Právě jsem to videl, gratuluju! Doufejme, že to zrušení rozhodnutí MV není pro nepřezkoumatelnost...
0 # Tomáš Pecina 2015-03-03 17:47
Podstatné je, že věc nebyla vrácena žalovanému k novému projednání a rozhodnutí.
0 # Leo Tydlitát 2015-03-03 17:58
Hmm… že by nějaká souvislost s touto zprávou (kterou je samozřejmě nutno číst mezi řádky)?
zpravy.idnes.cz/.../...
0 # David Schmidt 2015-03-03 19:12
To je jiný spolek, teď si budeme muset dávat bacha na nezaměnění. ;)
0 # Báša 2015-03-03 21:25
Možná sudendeutsche landmanschaftu došlo, že by někdo moh vytáhnout ty reparace, který Německo po válce vyplatilo jim (za ten majetek) místo Československu?
0 # Tomáš Pecina 2015-03-03 23:39
Ausgleich je celkem nepodstatný detail ve světle toho, co Posselt et cons. udělali: dalším krokem nemůže být nic jiného než akceptace Benešových dekretů a poté nabídka odškodnit Čechy za újmu způsobenou genocidou (cena střeliva, pohřbení obětí, režijní náklady rozkradení majetku…).

Naštěstí budou mít sudetští Němci zanedlouho alternativu.
0 # Anonymní 2015-03-03 18:02
Máte pravdu, toho jsem si nevšiml. To bude na MV veselo.
0 # Anonymní 2015-03-03 21:03
Dobry vecer pane Pecina-mel bych na Vas otazku, netyka se tematu, nicmene vim, ze zde odpovidate. Rekneme, mensi zapadoceske mesto, OZV o zakazu loterii, 12 provozovatelu to zabalilo, jeden pokracuje dale stylem uzavrena spolecnost, takze v podstate lze rici, ze posbiral dnes jiz zavrene konkurenci zakazniky- busines snu.
Jelikoz se odvolaval a mel nejvetsi "ramena", stale mu dobiha povoleni z MF CR, takze v tomto pripade provozuje loterii, chcete-li IVT, LVT, automaty legalne.
Mesto mu udelalo Vyhlasku na miru, musi byt vetsinu dne zavreny. Obchazi to vyse napsanym, tedy Uzavrenou spolecnosti, soukromou akci apod., otevreny tedy ve skutecnosti je cely den.
Toliko na vysvetlenou, byt velmi strucne.
Moje otazka je, protoze zastupci mesta tvrdi a OO PCR taktez, ze se jedna pouze o prestupek, na strane druhe vetsina laicke verejnosti si mysli, stejne jako ja, ze provozovat jakkoliv (!!!) cerny hazard, bez ohledu na to, ze cast ( malou cast) dne se jedna o povoleny hazard, tedy dosud, ze se jedna jasne o trestny cin.
Chci jen zduraznit, ze se me tato vec nijak netyka, neznam majitele/provozovatele onoho zarizeni, nenavstevuji toto zarizeni, jde spise o principialni vec a zvedavost. Jste tedy schopen na zaklade vyse napsanych faktu urcit, zda-li provozovat cerny hazard timto zpusobem je pouze prestupek?
Dekuji uctive, Jirka
0 # Tomáš Pecina 2015-03-03 23:36
Hranice mezi správním deliktem a trestným činem je jemná, takže jistě chápete, že bez podrobných informací o případu na takto položenou otázku nelze odpovědět.
0 # Anonymní 2015-03-04 03:36
Na to sleduji Vas blog prilis dlouho, nez abych si myslel, ze existuje jednoducha, cernobila odpoved.
Me spise zajimal Vas nazor, na zaklade faktu, ktere jsem Vam sdelil, proste kdyz toto nekdo dela kazdy den, je misto 8 hodin otevren 24 hodin denne, cili opakovane, soustavne, zda-li se MUZE jednat o tr.cin, ci jen spravni delikt.
Zkratka, zda-li lze povazovat za "cerny hazard" situaci, kdy tretinu dne jede nekdo legalne a 16 hodin denne nelegalne. Jen Vas nazor-diky, J.
0 # Anonymní 2015-03-04 12:08
Dovolím si přeložit Vám to za pana Pecinu:
"ez podrobných informací o případu na takto položenou otázku nelze odpovědět." = Chcete-li znát můj názor, musíme se v prvé řadě dohodnout na podmínkách spolupráce; zaplatíte-li požadovanou odměnu, záležitost si i s dalšími vyžádanými podklady nastuduji a dám Vám odpověď.

A já jen dodám, že téměř nikdo, kdo bude schopen Vám dát rozumnou odpověď na Vaši otázku, nebude postupovat jinak.
0 # Tomáš Pecina 2015-03-04 12:16
Úplně přesně tak to není, ale je fakt, že otázka opravdu vyžaduje studium podkladů, předběžnou analysu důkazní situace, relevantních předpisů a judikatury atd.
0 # Anonymní 2015-03-04 17:39
Prominte, zajimal me jen Vas nazor, protoze Mesto a PCR tvrdi, ze porusovat OZV, byt opakovane a v podstate denne, je z podstaty veci vzdy prestupek, nikoliv tr.cin. S cimz se ja nestotoznuji. Tak me, ale to se jiz opakuji, zajimal Vas nazor.
Jinak dukazni situace je vcelku jasna-vsechny IVT, LVT, Rulety apod.jsou napojeny na centralni system ( nelze obejit), takze prislusny FU dochazi kazdy mesic na opis pociitadel, jak mechanickych, tak elektronickych, pricemz na kazdem pristroji je zaznamenan na den, hodinu a minutu presne, jak byl v provozu, kdo a co dovnitr hodil, jakou bankovku, kolik bylo vyplaceno atd.atd.atd., v podstate Matrix. Toliko dukazy. J.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)